Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

17 Μαΐου 2012

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΣΔ

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΣΔ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Στάλιν σκότωσε τον ελληνισμό του Πόντου

Το βίντεο αποτελείται απο αποσπάσματα απο το ντοκυμαντέρ "Μνήμη μου σε λένε Πόντο" και στο οποίο βλέπουμε τους εναπομείναντες Έλληνες του Πόντου να μιλάνε για τις εξορίες,τις δολοφονίες και το κυνήγι του Στάλιν ενάντια στον Ελληνισμό... Στο βίντεο κάποια στιγμή αναφέρεται ότι κυνηγούσε 90% Έλληνες...

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ


ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ: Ο διαφαινόμενος κίνδυνος για το τραπεζικό ευρωσύστημα, αλλά και για ολόκληρη τη δύση είναι τεράστιος – επειδή η Ελλάδα θα παρέσυρε στο γκρεμό καταρχήν τις χώρες του νότου και στη συνέχεια όλες τις υπόλοιπες….τη μια μετά την άλλη

Η Γαλλία είναι τόσο λίγο αυτάρκης, όσο και η οποιαδήποτε άλλη βιομηχανική χώρα της Ευρώπης ή του πλανήτη. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, πρέπει να είναι ανταγωνιστική ή, καλύτερα, να γίνει ξανά. Κάτι τέτοιο μπορεί να το πετύχει, εντός της Ευρωζώνης, είτε με τη βοήθεια της εσωτερικής υποτίμησης (μειώσεις μισθών), είτε με ένα «άγριο» πρόγραμμα λιτότητας, όπως αυτό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Εάν η Γαλλία αποφασίσει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τότε ο Hollande διακινδυνεύει έναν εμφύλιο πόλεμο, μέσα από εκτεταμένες κοινωνικές αναταραχές.

Η μοναδική εναλλακτική δυνατότητα του νέου προέδρου της είναι να εγκαταλείψει αμέσως τη ζώνη του ευρώ, να υιοθετήσει ξανά το φράγκο και να το αφήσει να υποτιμηθεί όσο περισσότερο γίνεται. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί η Γαλλία να κερδίσει ξανά την εξαγωγική ισχύ της, την οποία έχει χάσει εντελώς, καθώς επίσης ο πρόεδρος της να αποφύγει τη μάχη εναντίον της αριστεράς - επίσης, την μη τήρηση των προεκλογικών του υποσχέσεων
” (W.Hankel - Γερμανός διδάκτορας, καθηγητής οικονομικών και ειδικός στο συνάλλαγμα).

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Άνοιξη, Μάης του 2012 - με την ελληνική οικονομία να βρίσκεται σε μία καταστροφική ύφεση, για πέμπτη συνεχή χρονιά. Η ανεργία καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι χρεοκοπίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυξάνονται γεωμετρικά, το χρηματιστήριο έχει καταρρεύσει, η αγορά ακινήτων υποφέρει, η βιωσιμότητα των τραπεζών είναι κάτι παραπάνω από προβληματική, η απαισιοδοξία των Ελλήνων είναι στο ζενίθ της και οι ελπίδες από τον τουρισμό αρχίζουν να μαραίνονται.

Μετά από δύο χρόνια μειώσεων των μισθών, περιορισμού του κοινωνικού κράτους και διαδοχικών φορολογικών αυξήσεων,επικρατεί πλέον μία «διαρθρωτική κούραση» - μία απροθυμία δηλαδή για την αποδοχή νέων μέτρων, με βάση τα οποία θα μπορούσε ίσως η χώρα να ξεφύγει από την κρίση.

Οι οικονομολόγοι, Έλληνες και ξένοι, δεν βλέπουν καμία προοπτική για το μέλλον – παρά τις τεράστιες δοκιμασίες, στις οποίες έχουν υποβληθεί οι Πολίτες. Η Ευρώπη απειλεί, η Γερμανία παραμένει αμετακίνητη στη στείρα, αυτοκαταστροφική πολιτική, την οποία έχει επιβάλλει αυταρχικά σε όλη την ήπειρο, ενώ η ΕΚΤ έχει σπαταλήσει όλα της τα όπλα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Πολλοί Έλληνες αυτομαστιγώνονται, θεωρώντας το δυστυχώς αυτοκριτική – πρόθυμοι να αναλάβουν οι ίδιοι ολόκληρο το βάρος για τα δεινά της πατρίδας τους, μετά από τις διαδοχικές πλύσεις εγκεφάλου των ΜΜΕ και την τρομοκρατία που έχουν υποστεί. Εν τούτοις, όλο και λιγότεροι είναι αυτοί οι οποίοι, επηρεασμένοι από τη διαρκή «χειραγώγηση» τους εκ μέρους ορισμένων πολιτικών, με την «ευγενική συνδρομή» των ΜΜΕ, στα πλαίσια της προσπάθειας τους να ενοχοποιήσουν τους Πολίτες για τη χρεοκοπία, πιστεύουν πως αποκλειστικά υπεύθυνη για τα δεινά της χώρας είναι η φοροδιαφυγή.

Οι λύσεις απελπισίας από τους «νοσταλγούς του παρελθόντος», του «δίκαιου» κομμουνισμού και της «συνετής» στρατιωτικής δικτατορίας, όπως, για παράδειγμα, η επιστροφή στη δραχμή και στον προστατευτισμό, συνεπικουρούμενες από τους ιδιοτελείς εχθρούς της νομισματικής ένωσης και τους υποστηρικτές των αγορών, αποκτούν όλο και μεγαλύτερα ερείσματα στον πληθυσμό της δύστυχης χώρας – η οποία έχει χάσει όλες τις ελπίδες για το μέλλον της, έχει απογοητευθεί από την απίστευτη διαφθορά της πολιτικής εξουσίας, καθώς επίσης των έντονα «διαπλεκομένων» ΜΜΕ, αναζητάει με αγωνία έναν καινούργιο προσανατολισμό, έχει εξευτελιστεί διεθνώς, βιώνει το ναδίρ της αυτοπεποίθησης και δεν διακρίνει καμία απολύτως προοπτική.      

Στα πλαίσια αυτά, όταν απεγνωσμένα η Ελληνική κυβέρνηση επιλέγει τις πρόωρες εκλογές, «εισπράττει το λογαριασμό»: το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα για τα κόμματα εξουσίας, μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο – μία πλήρης κομματική καταστροφή.   

Τα εκβιαστικά διλήμματα που ακολουθούν, όπως οι προσπάθειες να προκληθεί στο πλήθος ο φόβος της ακυβερνησίας, έτσι ώστε να υποχρεωθεί να αλλάξει την ψήφο και τις επιλογές του στις νέες εκλογές, δεν φαίνεται να ευδοκιμούν – αφού ο φόβος έχει ξεπεράσει προ πολλού τα ανώτατα όρια, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον καμία επίδραση στα θύματα του.

Η Ελλάδα ευρίσκεται στα όρια του χάους, με την ολοκληρωτική καταστροφή «προ των πυλών» – γεγονός όμως που τρομάζει κυρίως τους διεφθαρμένους πολιτικούς, οι οποίοι φοβούνται την τιμωρία, καθώς επίσης τη διεθνή κοινότητα, η οποία φοβάται τους δικούς της Πολίτες. Πλέον, όχι τους ίδιους τους Έλληνες, οι οποίοι φαίνεται να έχουν «διαβεί το Ρουβίκωνα» – να έχουν πάρει δηλαδή εν γνώσει τους μία ριψοκίνδυνη, πατριωτική και ώριμη απόφαση, χωρίς επιστροφή.

Τρομοκρατημένη η Ευρώπη και ολόκληρος ο πλανήτης, μετά τη διαπίστωση ότι η Ελλάδα οφείλει το τετραπλάσιο σχεδόν του ΑΕΠ της (δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, συν τον ELA-δανεισμό από την ΕΚΤ – συνολικά περί το 1 τρις €), το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δεν θα πληρωθεί, αφού καταδικάστηκε άδικα στη χρεοκοπία, ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να αντιδράσει.

Ο διαφαινόμενος κίνδυνος για το τραπεζικό ευρωσύστημα, αλλά και για ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό «κατασκεύασμα» της δύσης είναι τεράστιος – επειδή η Ελλάδα θα παρασύρει στο γκρεμό καταρχήν τις χώρες του νότου και στη συνέχεια όλες τις υπόλοιπες….τη μια μετά την άλλη, χωρίς να εξαιρούνται ούτε οι πλουσιότερες, αφού αυτές θα χάσουν τελικά τις απαιτήσεις τους (τα δάνεια που έχουν δώσει σε όλες τις υπόλοιπες).

Στο τέλος, αν και πρόκειται για μία υπερβολή, ίσως καταρρεύσει ακόμη και το ίδιο το χρηματοπιστωτικό σύστημα…….αυτό που ουσιαστικά εξασφάλισε την «ηγεμονία» της δύσης σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετά από 200 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του – μία μάλλον τρομακτική προοπτική. Εν τούτοις, 15 περίπου χρόνια πριν, παρά το ότι ο πλανήτης δεν ήταν τόσο δικτυωμένος όσο σήμερα, ενώ δεν υπήρχαν τα χρηματοπιστωτικά όπλα μαζικής καταστροφής σε αυτήν την έκταση, η κρίση της Ασίας μεταφέρθηκε αστραπιαία στη Ρωσία και στη Λατινική Αμερική – οδηγώντας πολλές χώρες στη χρεοκοπία, καθώς επίσης το «σύστημα» στα όρια του. Επομένως, τα παραπάνω δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως  ουτοπικές προβλέψεις – αν και θα ήταν καλύτερα για όλους μας.      

Συνεχίζοντας, τα ξένα ΜΜΕ επιμένουν στην (αυτο)καταστροφική τους αναφορά για την Ελληνική κρίση, με πρώτο και καλύτερο το Spiegel το οποίο, με τον «κατάπτυστο» τίτλο «Αντίο Ακρόπολη», γράφει τα εξής:

Ενώ τα διεφθαρμένα παλαιά κόμματα της χώρας προσπαθούσαν ανεπιτυχώς, για πολλές ημέρες, να συγκροτήσουν μία νέα κυβέρνηση, ένας νεαρός πολιτικός, περιστοιχισμένος από μία άγρια «συλλεκτική κίνηση» τροτσκιστών, αναρχικών και αριστερών σοσιαλιστών, κυριαρχεί στα γεγονότα…...

Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει την Ελλάδα να παραδώσει το ευρώ…...Εάν τυχόν εγκαταλείψει η χώρα οικιοθελώς το ευρώ (
δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα), τα κοινωνικά, τα πολιτικά και τα οικονομικά επακόλουθα θα είναι τεράστια – κυρίως για τους Έλληνες, αλλά επίσης για την υπόλοιπη Ευρώπη….Εάν η Ελλάδα θελήσει να κρατήσει με κάθε θυσία το ευρώ, θα παραμείνει εξαρτημένη από τη διεθνή κοινότητα για πολλές δεκαετίες. Εάν όμως η χώρα υιοθετήσει το δικό της νόμισμα, θα μπορούσε να αποφασίζει μόνη της για το (δυσοίωνο) μέλλον της….

Την ίδια στιγμή βέβαια, ο αποχαιρετισμός της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα αποτελούσε ένα ισχυρό μήνυμα για τις υπόλοιπες χρεοκοπημένες χώρες, ένα μήνυμα που θα έλεγε: η Ευρώπη δεν εκβιάζεται. Εάν όμως η Ευρώπη συμβιβαστεί, τότε θα πάψουν και οι υπόλοιπες χώρες να εφαρμόζουν την πολιτική λιτότητας. Στην περίπτωση αυτή, τα δημόσια χρέη θα συνεχίσουν να αυξάνονται, οι επενδυτές θα εγκαταλείψουν το ευρώ και η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει
”.

Πειραματόζωο λοιπόν της Γερμανίας……Ανεξάρτητα από αυτό, με ένα ατύχημα (μαζική «επίθεση» των καταθετών στις τράπεζες κλπ.) να είναι πιθανότερο από ποτέ, η Ελλάδα οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές – στις οποίες κανένας δεν ξέρει αν προλάβει να φτάσει «σώα και αβλαβής».

Δυστυχώς τα κόμματα της πλειοψηφίας δεν καταφέρνουν ούτε αυτή την ύστατη στιγμή να συνεννοηθούν – ενώ η προηγούμενη συγκυβέρνηση, έντονα προβληματισμένη (εάν όχι πανικόβλητη), φαίνεται να έχει υπογράψει τέτοια «ενδοτικά» χαρτιά, για τα οποία θα μπορούσε να κάνει τα πάντα, αρκεί να μην αποκαλυφθούν στο λαό.   

Αν και η κοινότητα της δύσης, τρομοκρατημένη όσο ποτέ από την επικίνδυνα «απασφαλισμένη» ελληνική βόμβα μεγατόνων, φαίνεται να αλλάζει απόψεις («επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ», ανακοινώνει επίσημα η κυρία καγκελάριος), «ο κύβος έχει πλέον ριφθεί» - με εντελώς απρόβλεπτα αποτελέσματα για το μέλλον.    

ΣΤΗΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ, ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!

Πέντε αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν στην Κέρκυρα για ληστείες


Τέσσερις αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες και πιο συγκεκριμένα δύο Αλγερινοί ηλικίας 26 και 27 χρόνων, ένας 24χρονος Σύριος και ένας 27χρονος Μαροκινός «φιλοξενούμενοι» της προοδευτικής και φιλεύσπλαχνης ελληνικής πολιτικής elite συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ την ώρα που κινούνταν ύποπτα στην πόλη της Κέρκυρας.
Από την έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν χρήματα, τρεις χρυσές λίρες και διάφορα έγγραφα, που οι τέσσερις αλλοδαποί ομολόγησαν ότι είχαν κλέψει από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο παραβίασαν. Επιπλέον 36χρονος Ιρακινός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας τη στιγμή που προσπαθούσε να διαρρήξει ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη της Κέρκυρας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η αφέλεια της ελληνικής "προοδευτικής" elite (βίντεο)

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η αφέλεια της ελληνικής "προοδευτικής" elite (βίντεο)


Το παρακάτω βίντεο είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς τους προοδευτικούς που επικρίνουν μονομερώς τους Έλληνες για τον «λεγόμενο» εθνικισμό τους, που εναντιώνονται στις παρελάσεις, στην τιμή που αποδίδουμε στους αγωνιστές στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να μπορούν αυτοί σήμερα να κατακρίνουν τους εορτασμούς μνήμης των νεκρών μας, που κατακρίνουν την ύπαρξη ακόμα και των Ενόπλων Δυνάμεων τις οποίες επιθυμούν να δουν αποδυναμωμένες και ανίσχυρες τους θαυμαστές του Κεμάλ και του κάθε εχθρού της Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα βίντεο από τον εορτασμό της 19ης Μαΐου ημέρας μνήμης για τον ποντιακό ελληνισμό, ημέρα που ο τουρκικός εθνικισμός ξεκίνησε την σφαγή 353.000 Ελλήνων του Πόντου αθώων ανθρώπων που απλά έτυχε να είναι χριστιανοί με ελληνική καταγωγή, συνεχίζοντας την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα που η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε ξεκινήσει το 1915 αποδεκατίζοντας 1,5 εκατ. Αρμενίους.
Η παρακάτω φωτογραφία και το βίντεο προέρχεται από τη Σαμψούντα όπου η τοπική νομαρχία στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνει από 1 έως 27 Μαΐου για την 93η επέτειο της αποβίβασης του Κεμάλ στη Σαμψούντα (19 Μαίου 1919) κατασκεύασε μια σημαία μήκους 1919 μέτρων, την οποία περιέφεραν στους ώμους τους μέσα στην πόλη 10 χιλιάδες μαθητές σχολείων.
Στην πορεία προηγούνταν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης και ακολουθούσαν οι μαθητές με την σημαία. Σήμερα οι «πρόθυμοι συνεργάτες» της ελληνοτουρκικής φιλίας, προτιμούν να αποκρύπτουν αυτά τα στοιχεία από τους Έλληνες πολίτες, γεμίζοντας με ενοχικά σύνδρομα όποιον Έλληνα τολμήσει να υπερασπιστεί την ιστορία του, την τιμή του και την ταυτότητα του.
Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους πάντα μονόπλευρης "προοδευτικής" αριστερής κατεύθυνσης,
που μεθοδικά και συστηματικά εδώ και δύο δεκαετίες με το πρόσχημα της «φιλίας και της συνύπαρξης των λαών» ενώ κάνουν τα στραβά μάτια για τις εθνικιστικές και σοβινιστικές κορώνες των γειτόνων μας σε ανατολή και βορρά, αποδομούν την Ιστορία μας και την ξαναγράφουν με τόση ευκολία βαφτίζοντας τη σφαγή συνωστισμό και την φιλοπατρία ρατσισμό.
Άραγε τι είδους «προσέγγιση» και τι είδους φιλία μπορείς ποτέ να δομήσεις με ένα λαό, του οποίου όλες οι εθνικές επέτειοι είναι αλαζονικά πανηγύρια κι αλαλαγμοί για τις καμένες εστίες και το χυμένο αίμα των
προγόνων μας. Από την Άλωση του 1453 ως τις σφαγές του Πόντου και της Ιωνίας;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Με "τοπικό πυρηνικό πόλεμο" απειλεί ο Ν.Μεντβέντεφ τις ΗΠΑ αν κτυπήσουν Συρία, Ιράν!

Με "τοπικό πυρηνικό πόλεμο" απειλεί ο Ν.Μεντβέντεφ τις ΗΠΑ αν κτυπήσουν Συρία, Ιράν!


H Ρωσία προειδοποίησε με τον πιο επίσημο τρόπο τη Δύση και ειδικότερα τις ΗΠΑ με πυρηνικό πόλεμο καθώς ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντφ κάλεσε τους δυτικούς «να μην υποθάλπουν βιαστικούς και επιπόλαιους πολέμους», εννοώντας την Συρία και το Ιράν, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος «να εξελιχθούν σε τοπικούς πυρηνικούς πολέμους».
«Οι συνέπειες επιπόλαιων στρατιωτικών επιχειρήσεων σε ξένα κράτη συνήθως φέρνουν τους σκληροπυρηνικούς στην εξουσία. Κάποιες φορές οι πράξεις αυτές - που υπονομεύουν την κρατική κυριαρχία - μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση ενός τοπικού πολέμου, ακόμη και την χρήση, χωρίς να θέλω να τρομάξω κανέναν, πυρηνικών όπλων» είπε ο Μεντβέντεφ σε εκδήλωση στην Αγία Πετρούπολη, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής του G8, στο Καμπ Ντέιβιντ, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.Πάντως η Ρωσία "ετοιμάζεται για όλα" στην περίπτωση που οι Δυτικοί αποφασίσουν να κτυπήσουν στο Ιράν, αφού θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου μια δυτική επέμβαση να επεκταθεί και στον Καύκασο.
Πριν από μέρες, ο Πρόεδρος της Γενικής Ακαδημίας Επιστημών και Γεωπολιτικής της Ρωσίας, Leonid Ivashov, δήλωσε ότι:«Ένας πόλεμος εναντίον του Ιράν, ουσιαστικά θα είναι ένας πόλεμος εναντίον της Ρωσίας», ενώ δεν δίστασε να καλέσει σε μια πολιτική και διπλωματική Συμμαχία την Κίνα και την Ινδία.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Leonid Ivashov, τα όσα έχουν σκοπό να ξεκινήσουν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με το Ισραήλ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, έχουν ως απώτερο σκοπό να αποσταθεροποιήσουν την ευρύτερη περιοχή ώστε η κρίση αυτή αρχικώς να πλήξει και δευτερεύων μεταφερθεί στα σύνορα της Κίνας, της Ρωσίας και στο εσωτερικό της Ευρώπης.

«Ένας πόλεμος εναντίον του Ιράν εκτός τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που θα πάρει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα επεκταθεί στον Καύκασο με στόχο να αποδυναμώσει τη θέση της Ρωσίας στην Κασπία Θάλασσα»,
επισημαίνει ο Leonid Ivashov.


Τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια Kavkaz-2012 που ετοιμάζει η Ρωσία για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάπτυξη των μέσων και του προσωπικού έχει ξεκινήσει κυρίως λόγω του ευμετάβλητου γεωστρατηγικού κλίματος στην περιοχή εξαιτίας της  επαπειλούμενης στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν.
Νέα συστήματα και εξοπλισμός επικοινωνιών που θα μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα στόχευσης από το ρωσικό δορυφορικό σύστημα GLONASS έχει εγκατασταθεί στην περιοχή που θα εξελιχθεί η άσκηση (Νότιος Καύκασος).
Η ρωσική Αεροπορία του νότιου στρατιωτικού συγκροτήματος (ΝΣΣ) έχουν επανεξοπλιστεί πλήρως στο 100% της δύναμής τους με νέα μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα. Να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη άσκηση Kavkaz-2008 οι ασκήσεις αυτές επέτρεψαν στο ρωσικό Στρατό να αναπτύξει μυστικά δυνάμεις στην περιοχή –κάτω από την κάλυψη της άσκησης- δυνάμεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην εμπλοκή με τη Γεωργία.
Οι πρώτοι 1.300 ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύχθηκαν στο ΝΣΣ στις 16 Ιανουαρίου.
Μονάδες στην Απχαζία, την Οσσετία, την Τσετσενία και το Βόλβογκραντ έχουν επανεξοπλιστεί με άρματα T-90A και T-72BM.
Οι ίδιες μονάδες έχουν παραλάβει τουλάχιστον 7000 βαρέα όπλα πεζικού.Ο διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας (VDV) στρατηγός Vladimir Shamanov ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην Αρμενία θα ενισχυθούν με νέες δυνάμεις αλεξιπτωτιστών επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, για την διενέργεια αεραποβάσεων. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


Υποβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch από "B-" σε "CCC"

Υποβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch από "B-" σε "CCC"


Κι όμως η Fitch μόλις ανακοίνωσε την υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας. Όχι πως έχει σημασία αφού δεν μας είχε στην κατώτερη βαθμίδα, αλλά πάντα σε βαθμίδα πολύ χαμηλή που δεν βοηθούσε τον δανεισμό. Η Fitch μόλις υποβάθμισε την Ελλάδα σε CCC από Β- όπου μας είχε αναβαθμίσει, για όσους δεν θυμούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος μας είχε στείλει στην κατηγορία D μετά το PSI και μετά μας επανέφερε στην κατηγορία B-. Τώρα μας υποβαθμίζει λόγω κινδύνου εξόδου από την Ευρωζώνη. Δυό τινά: Πρώτον, μας αναβάθμισαν για να έχουν περιθώρια υποβάθμισης. Δεύτερον μοιάζει σαν η Fitch να παίρνει μέρος στις εκλογές...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παγκόσμιο σοκ από την ανυπαρξία του Φρανσουά Ολαντ

Παγκόσμιο σοκ από την ανυπαρξία του Φρανσουά Ολαντ>

Το γερμανικό βατερλό του Λουί Ντε Φινές!

http://www.kourdistoportocali.com/articles/11462.htm



 Δεν είχαν πέρασει ούτε 2 ώρες από τη στιγμή που ο Φρανσουά Ολαντ μετά από μια πανηγυρική τελετή στα Ηλύσια Πεδία διαδεχόταν τον Νικολά Σαρκοζί στη προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.  Ο τελευταίος αφού πήρε από το χεράκι τη Κάρλα αποχαιρέτησε το προεδρικό μέγαρο για να εμφανισθεί λίγη ώρα αργότερα να κάνειτζόκινγκ σε κάποιο παρισινό πάρκο. Για τον Ολαντ μόλις ξεκινούσε ένα ταπεινωτικό πολιτικό θρίλερ. Πριν καν συμπληρώσει ώρες στο νέο του αξίωμα θα επιχειρούσε, σαν υπάκουο στρατιωτάκι, να συναντήσει τη Μέρκελ. Μια πράξη στα όρια της προσβολής του γαλλικού λαού, ειδικότερα μετά την εξέλιξη που ακολούθησε. Ο Ολάντ επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροσκάφος με προορισμό το Βερολίνο. Καθώς βρισκόταν στον αέρα ένας κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος και το ανάγκασε να επιστρέψει στο Παρίσι.  Ο Ολαντ που στη διάρκεια της τελετής των Ηλυσίων είχε φάει μπόλικη βροχή και όπως όλα έδειχναν δεν ήταν η μέρα του, δεν το έβαλε κάτω. Θα ξαναπετούσε την ίδια μέρα για το Βερολίνο, όπως και έγινε.
Εδώ θα συνεχίζονταν το σερί της κακοτυχίας του η μάλλον της αμηχανίας του. Καθώς βάδιζαν με την Μέρκελ στο κόκκινο χαλί και επιθεωρώντας το τιμητικό άγημα, βρέθηκε στη λάθος θέση, στραβοπάτησε (video) και χρειάσθηκε να τον επαναφέρει στον «σωστό» δρόμο η Γερμανίδα καγκελάριος. 
Η εικόνα ενός δύστυχου, αμήχανου και δίχως αυυτοπεποίθηση Γάλλου ηγέτη διαπερνούσε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ενός ταπεινωμένου ηγέτη που έσπευδε, ωσαν πεκινουά, στο Βερολίνο πριν καν προλάβει να απολαύσει με την σύζυγό του ένα ποτήρι παγωμένης γαλλικής σαμπάνιας στο μέγαρο των Ηλυσίων. Πολύ φοβάμαι πως στο πρόσωπο του Ολάντ η Μέρκελ βρήκε μια ακόμη χάντρα στο κομπολόι της. Οι ελπίδες μας τώρα είναι ακουμπισμένες στον ίδιο τον γερμανικό λαό που όπως όλα δείχνουν το 2013 θα την στείλει σπίτι της. Η δουλικότητα του Ολάντ σόκαρε την Ευρώπη. Η πρώτη του μέρα στα Ηλύσια Πεδία θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από κωμωδία με τον Λουί Ντε Φινές ή ψυχογράφημα με την διεισδυτική ματιά του Γούντι Άλλεν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ - Ευρω-αποβολή λόγω... Τσίπρα;


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ευρω-αποβολή λόγω... Τσίπρα;

Αβάσιμες θεωρίες. Οι Γερμανοί θα επιδιώξουν να εγκλωβίσουν και τη νέα κυβέρνηση
17/5/2012
Στρατηγικής σημασίας επιτυχία για τη Μέρκελ ενδεχόμενη καθυπόταξη αντιμνημονιακής κυβέρνησης της Αθήνας
Απίθανες τερατολογίες έχουν θέσει σε κυκλοφορία το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προκειμένου να τρομοκρατήσουν όσους μπορέσουν περισσότερους από τα σχεδόν τριάμισι εκατομμύρια ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν τα δύο κόμματα, ώστε να επιστρέψουν σε αυτά. Να μην ψηφίσουν δηλαδή αντιμνημονιακά και πρωτίστως να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. «Αν βγει ο Τσίπρας, οι Γερμανοί θα διώξουν αμέσως την Ελλάδα από το ευρώ!» είναι η συνηθέστερη απειλή που ακούγεται.
Πρόκειται περί εντελώς αβάσιμης θεωρίας. Μπορεί κανείς να κατηγορήσει εύκολα και σωστά τους Γερμανούς για σκληρότητα, αλαζονεία, έλλειψη φαντασίας, δογματικές εμμονές κ.λπ., αλλά για έλλειψη λογικής ουδέποτε τους κατηγόρησε ακόμη και ο πιο άσπονδος εχθρός τους. Φυσικά και δεν συμπαθούν πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Αλέξη Τσίπρα. Βεβαίως και προτιμούν μια πειθήνια στις εντολές τους ελληνική κυβέρνηση. Στερείται όμως πολιτικής σοβαρότητας ο ισχυρισμός ότι θα διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ επειδή... δεν τους αρέσει ο Τσίπρας!
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Εν πρώτοις, όπως είναι πασίγνωστο, είναι νομικά αδύνατη η αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη, για τον απλούστατο και καταλυτικό λόγο ότι από τις συνθήκες δεν προβλέπεται καμιά απολύτως διαδικασία αποπομπής χώρας από το ευρώ.
Το Βερολίνο λοιπόν πρέπει να φύγει από το πλαίσιο νομιμότητας και να περάσει στο πεδίο των εκβιασμών για να διώξει τη χώρα μας. Με κάποιο πρόσχημα δηλαδή να πάψει να δίνει η ΕΕ στην Ελλάδα τις δόσεις του δανείου, παραβιάζοντας ουσιαστικά τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Εδώ γεννιέται ένα πρώτο σοβαρό πρόβλημα.
Θα συμφωνήσουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης -δηλαδή και η Γαλλία του Ολάντ, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία που βρίσκονται λίγο-πολύ σε ανάλογη μοίρα με τη δική μας- να εκβιάσουν την Ελλάδα με αυτόν τον χυδαίο και γκανγκστερικό τρόπο;
Δεν είναι καθόλου βέβαιο. Ας υποθέσουμε όμως ότι συμφωνούν όλοι να μας εκβιάσουν. Αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά γίνονται επειδή έχουμε μια κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τι κόστος θα έχει για τη Γερμανία αν η ελληνική κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τη δανειακή σύμβαση και την κηρύξει άκυρη, αρνούμενη πλέον να καταβάλει δόσεις; Πόσο αμελητέες θα είναι οι συνέπειες για το ήδη ευρισκόμενο σε άθλια κατάσταση ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα;
Ας υποθέσουμε και πάλι ότι οι Γερμανοί μισούν την Ελλάδα τόσο πολύ ώστε πληρώνουν και το κόστος αυτό και μας διώχνουν από το ευρώ. Αναλογίζεται κανείς πόσο τεράστιο θα ήταν το πολιτικό κόστος για το Βερολίνο να διαδηλώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες στο Σύνταγμα με σύνθημα «Κάτω το Τέταρτο Ράιχ!», να καίνε γερμανικές σημαίες, να γίνονται καθημερινά συγκρούσεις χιλιάδων διαδηλωτών με την αστυνομία που θα φυλάει τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα - και όλα αυτά να τα δείχνουν οι Αμερικανοί με το CNN και οι Αγγλοι με το BBC σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη;
Σε ελάχιστα 24ωρα οι αντιγερμανικές διαδηλώσεις θα απλωθούν σαν πυρκαγιά σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο αντιγερμανισμός θα σαρώνει αρκετές ή πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι δυνατόν ένας σώφρων άνθρωπος να πιστέψει ότι το Βερολίνο θα ακολουθήσει μια τόσο τυχοδιωκτική πολιτική σοβαρότατων κινδύνων μόνο και μόνο επειδή δεν... «γουστάρει» τον Τσίπρα; Ούτε κατά διάνοια!
Παραμύθια κατωτάτης πολιτικής υποστάθμης εγχώριας παραγωγής είναι αυτές οι ανοησίες. Εντελώς διαφορετική θα είναι η στάση των Γερμανών. Σε καμιά περίπτωση δεν θα διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ μόνο και μόνο επειδή κέρδισε τις εκλογές ο Τσίπρας.
Με τη γνωστή τους μεθοδικότητα και με πλήρη επίγνωση της ισχύος τους, θα διαπραγματευθούν με οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Στόχος τους θα είναι να την πιέσουν αποτελεσματικά ώστε να την εγκλωβίσουν βαθμιαία στο γενικό πλαίσιο του Μνημονίου. Στο γενικό πλαίσιο, στη γενική κατεύθυνση, όχι στις επιμέρους λεπτομερείς διατάξεις.
Αυτό θα αφήσει περιθώρια βελτιώσεων της κατάστασης. Δεν πρόκειται δηλαδή να πέσουν να πεθάνουν οι Γερμανοί, αν ο Τσίπρας επαναφέρει αμέσως, όπως και θα κάνει, τις κλαδικές συμβάσεις!
Βερολίνο
Η διελκυστίνδα της ενσωμάτωσης
Πολιτική σταδιακού εγκλωβισμού στο πλαίσιο του Μνημονίου της νέας ελληνικής κυβέρνησης, που θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου, θα ακολουθήσει το Βερολίνο. Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιχειρήσει να την υπονομεύσει, αν δεν του είναι αρεστή - και δεν θα του είναι, όπως όλα δείχνουν. Κανένα πρόβλημα δεν έχει όμως η γερμανική κυβέρνηση να επιδείξει σε αρχική φάση διαλλακτικότητα απέναντι σε μια πιο διεκδικητική ελληνική κυβέρνηση, αν κρίνει ότι αυτό είναι χρήσιμο για τη βαθμιαία ενσωμάτωσή της στη γερμανική πολιτική. Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι συνιστά στρατηγικού χαρακτήρα επιτυχία η ενδεχόμενη ενσωμάτωση μιας κατά βάση αντιμνημονιακής ελληνικής κυβέρνησης.

Διακόπτουν ξένες αεροπορικές τις πτήσεις τους προς Αθήνα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διακόπτουν ξένες αεροπορικές τις πτήσεις τους προς Αθήνα

ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Διακόπτουν ξένες αεροπορικές τις πτήσεις τους προς Αθήνα
17/5/2012
Σημαντικές συνέπειες στον τουρισμό αναμένεται να έχουν οι συνεχιζόμενες απώλειες που καταγράφει ο εγχώριος αεροπορικός κλάδος.
Σημαντικές συνέπειες στον τουρισμό αναμένεται να έχουν οι συνεχιζόμενες απώλειες που καταγράφει ο εγχώριος αεροπορικός κλάδος.
Μετά την Delta Airlines, που ανακοίνωσε ότι διακόπτει από το φθινόπωρο το δρομολόγιο Αθήνα-Νέα Υόρκη, χθες και η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι προχωρεί στην αναστολή των δρομολογίων της προς Αθήνα και Abu Dhabi λόγω της συνεχούς μειωμένης κερδοφορίας των δύο γραμμών.
Οι τελευταίες πτήσεις προς τις δυο πόλεις θα αναχωρήσουν από τη Σιγκαπούρη στις 26 Οκτωβρίου 2012.
Τις πτήσεις της από την Μπανγκόκ προς την Αθήνα έχει διακόψει και η THAI Airways, η οποία δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα επί 36 χρόνια, ενώ και η Gulf Air δεν εκτελεί πια το δρομολόγιο Αθήνα - Μπαχρέιν.
Τις πτήσεις τους από την Πράγα στην Αθήνα διέκοψαν και οι τσεχικές αερογραμμές (CSA).
Μείωση
Την ίδια στιγμή άλλοι αερομεταφορείς έχουν μειώσει τις συχνότητες των πτήσεών τους. Ετσι, δύο αντί για τρία δρομολόγια εκτελεί πλέον η Croatia Airlines στη γραμμή Αθήνα - Ντουμπρόβνικ, ενώ η Aerosvit περιορίζει σε μία εβδομαδιαίως τις πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Οδησσού, αντί των δύο που δρομολογούσε πέρυσι το καλοκαίρι.
Η φινλανδική Blue1 θα εκτελεί ένα απευθείας δρομολόγιο την εβδομάδα στη γραμμή Αθήνα - Ελσίνκι έως τις 29 Σεπτεμβρίου και τρεις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ 5 Ιουλίου και 4 Αυγούστου, αντί τεσσάρων το καλοκαίρι του 2011.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. Π. ΚΑΜΜΕΝΟ

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. Π. ΚΑΜΜΕΝΟ:
ΣΗΜΕΡΟΝ, 17-5-2012, Ο κ. Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΪΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Ant1 ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΟΤΙ ΕΠΑΙΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΔ. ΧΙΤΛΕΡ!
ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΜΕΝΕ! ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΥΟ! ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΔ. ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΟ Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΕΔΩ ΟΙ ΑΓΑΘΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ"?

ΘΑ ΘΕΛΕΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΗΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΩΜΕ, ΚΑΘΩΣ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΜΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΙΟ ΔΙΑΒΟΛΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠ' ΑΥΤΕΣ ΤΟΥΤΗΣ ΕΔΩ ΤΗΣ ΑΠΑΙΣΙΑΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!


ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΣΑΣ κ. ΚΑΜΜΕΝΕ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ???
ΛΥΣΙΣ
--------------------------------------------