Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

19 Αυγούστου 2011

Β. Βιλιάρδος-ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ: Το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, από συνοδοιπόρος του παραγωγικού κεφαλαίου, αυτονομήθηκε!

ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ: Το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, από συνοδοιπόρος του παραγωγικού κεφαλαίου και αργότερα συμμέτοχος στα κέρδη, αυτονομήθηκε – αντλώντας πλέον τα κέρδη του από την υπερφορολόγηση των πολιτών, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων

Οι εχθροί του πλανήτη είναι οι πλεονασματικές οικονομίες – συγκεκριμένα εκείνες οι βιομηχανικές χώρες, οι οποίες στηρίζουν τα υπερβολικά πλεονάσματα τους αφενός μεν στην εκμετάλλευση, στην καταπίεση καλύτερα των Πολιτών τους, αφετέρου στα τεχνητά υποτιμημένα νομίσματα τους.

Επομένως η Γερμανία, η οποία είναι επί πλέον ο μεγάλος εχθρός της Ευρώπης, διασφαλίζοντας την υποτίμηση του νομίσματος της εις βάρος των χωρών του Νότου, η Κίνα, η χώρα στην οποία εδρεύει ο απολυταρχικός καπιταλισμός και η Ιαπωνία – η οποία, μεταξύ άλλων, συνεχίζει να στηρίζει την ανάπτυξη της στις εξαγωγές, όπως ακριβώς η Γερμανία και η Κίνα, εμποδίζοντας με κάθε τρόπο τις εισαγωγές από άλλες χώρες.

Εάν οι τρεις αυτές χώρες είχαν την εντιμότητα να εισάγουν όσα ακριβώς εξάγουν, τότε δεν θα υπήρχαν τα μεγάλα ελλείμματα στα ισοζύγια εξωτερικών συναλλαγών, τα οποία «εκβάλλουν» στους αρνητικούς προϋπολογισμούς και από εκεί στα δημόσια χρέη. Επομένως, δεν θα υπήρχαν οι απίστευτες κρίσεις που βιώνουμε σήμερα – ενώ θα μπορούσε να υπάρξει μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη, καθώς επίσης ένας σχετικά ειρηνικός πλανήτης.      

Οι παράγοντες αυτοί (οι πλεονασματικές χώρες συγκεκριμένα, σε συνδυασμό με το αυτονομημένο τους κερδοσκοπικό-χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο) ανατροφοδοτούν τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις που βιώνουμε – οι οποίες ουσιαστικά «παράγουν» τα δημόσια ελλείμματα και αυξάνουν τα χρέη.

Κυρίως όμως «εκτρέφουν» τα συναλλαγματικά, χρηματιστηριακά και λοιπά «μέτωπα» του πρώτου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου, ενώ ενισχύουν τόσο το Καρτέλ, όσο και το διεθνές, μανιοκαταθλιπτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα – τα οποία έχουν πλέον καταλάβει δικτατορικά τη σκιώδη εξουσία, με τη βοήθεια της «διατεταγμένης» Πολιτικής, έχοντας απώτερο στόχο τη μονοπώληση των πάντων.  

Ειδικότερα, μετά την κρίση των ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης (subrimes), οι τράπεζες συμβούλευσαν «ύπουλα» τα κράτη να διασώσουν τις τράπεζες - τον ίδιο τους τον εαυτό δηλαδή, με τη βοήθεια των φορολογουμένων Πολιτών τους. Στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενες ότι το κόστος διάσωσης αύξησε τα δημόσια χρέη δυσανάλογα, απαίτησαν υψηλότερο «τίμημα» δανεισμού: μεγαλύτερα επιτόκια.

Περαιτέρω, διαπιστώνοντας ότι τα μεγαλύτερα επιτόκια αύξαναν τα ελλείμματα των χωρών ενώ, σε συνδυασμό με τις μάλλον ανόητες πολιτικές λιτότητας, δημιουργούσαν «ασφυκτικές» υφέσεις στα κράτη, μεγεθύνοντας τα δημόσια χρέη τους τόσο σε απόλυτα, όσο και σε σχετικά μεγέθη (χρέος/ΑΕΠ), έπαψαν να τα δανείζουν – να «εξυπηρετούν» δηλαδή τα ομόλογα τους, πολλά από τα οποία σήμερα ουσιαστικά αγοράζονται από τις κεντρικές (ο μεγαλύτερος δανειστής του αμερικανικού δημοσίου είναι η Fed).    

Παράλληλα, γνωρίζοντας ότι αρκετές άλλες μεγάλες τράπεζες θα αντιμετώπιζαν προβλήματα επιβίωσης για πολλούς διαφορετικούς λόγους (πτώση της αξίας των κρατικών ομολόγων, επισφάλειες στην πραγματική οικονομία λόγω ύφεσης κλπ.), έπαψαν επίσης να αλληλοδανείζονται – προκαλώντας «συνθήκες εκτάκτου ανάγκης» στη διατραπεζική αγορά και ειδικά στη Fed (στην ΕΚΤ επίσης, όπου σήμερα μία ευρωπαϊκή τράπεζα δανείσθηκε έκτακτα 500 εκ. δολάρια - προσοχή, δολάρια και όχι ευρώ!), από την οποία απορρόφησαν μεγάλα ποσά σε δολάρια, προς όφελος τους (ο μεγαλύτερος φόβος των Η.Π.Α. σήμερα είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες δανείζονται από τη Fed, μέσω των υποκαταστημάτων τους στις Η.Π.Α. – ιδίως οι γερμανικές και οι γαλλικές).            

Ο συνδυασμός λοιπόν όλων των παραπάνω, ενδυναμωμένος από τις εσφαλμένες πολιτικές του περιπλανώμενου Ευρωθιάσου, από την ευρύτερη κρίση της πολιτικής (άρθρο μας), από τα τεράστια αμερικανικά ελλείμματα και χρέη, καθώς επίσης από την προοπτική μίας επόμενης, κρατικής διάσωσης δήθεν «συστημικών» τραπεζών (αμερικανικών, ευρωπαϊκών και άλλων), δημιούργησε τις σημερινές, πολύ πιο εκρηκτικές συνθήκες διεθνώς - από τις οποίες πολύ δύσκολα θα ξεφύγουμε.

Η ΕΛΛΑΔΑ

Όσον αφορά ειδικά την Ελλάδα θέλουμε να τονίσουμε ξανά ότι, η δραχμή δεν είναι ο κρυφός φόβος μας (αν και ενδεχομένως ο εφιάλτης της Γερμανίας), όσο και αν θέλουν να μας εκβιάσουν, υποθέτοντας ότι αυτό είναι το πρόβλημα μας. Η δραχμή δεν οδήγησε τη χώρα μας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ λειτουργούσε σε κάποιο βαθμό θετικά στα προβλήματα της ανταγωνιστικότητας και του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών μας.

Εκτός αυτού, τυχόν επαναφορά της δραχμής στη σωστή χρονική στιγμή (πριν από ένα χρόνο), με την ταυτόχρονη μετατροπή των ελληνικών ομολόγων στο ίδιο νόμισμα, θα μπορούσε να μειώσει έως και 50% το δημόσιο χρέος μας - καθιστώντας το απόλυτα βιώσιμο (άρθρο μας). Εάν δε στη συνέχεια, σε δεύτερο στάδιο δηλαδή μετά τον εύλογο πληθωρισμό και την υποτίμηση, συνδεόταν μία «νέα δραχμή» με το χρυσό, τότε θα μπορούσαν ίσως να δημιουργηθούν καινούργια δεδομένα, σε έναν διαφορετικό χώρο ανάπτυξης της Ελλάδας (Βαλκάνια, Εγγύς Ανατολή, Β. Αφρική κλπ.).

Ειδικότερα ένα νόμισμα, όποιο και αν είναι αυτό, αντιπροσωπεύει ουσιαστικά εμπράγματες αξίες – και η Ελλάδα έχει ήδη πάρα πολλές, όσο και αν αξιολογείται σκόπιμα σαν να μην είχε. Απλούστατα δεν τις εκμεταλλεύεται σωστά, αφού δυστυχώς «άγεται και φέρεται» τις τελευταίες δεκαετίες από «ανεπαρκείς» κυβερνήσεις, οι οποίες αδυνατούν να διαχειριστούν έντιμα και ορθολογικά τον τεράστιο φυσικό και ανθρώπινο πλούτο της.

Ο μεγάλος φόβος μας λοιπόν δεν είναι η δραχμή, αλλά η κακοδιαχείριση, η πιθανότητα «ενδοτικής» παροχής εμπράγματων εγγυήσεων για το δημόσιο χρέος μας, η συνεχιζόμενη σπατάλη του δημοσίου, η διαφθορά, η ατιμωρησία των πολιτικών, η έλλειψη επιχειρηματικού πλαισίου, τα δίδυμα ελλείμματα, τα τεχνητά διογκωμένα δημόσια χρέη από το ΔΝΤ, η εκ μέρους της κυβέρνησης δουλική αντιμετώπιση των «εισβολέων», η απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, κάποια διατεταγμένα ΜΜΕ, ο επιχειρούμενος αφελληνισμός, η λεηλασία της χώρας μας μέσω της παγίδας των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς επίσης η «ερήμην» υποταγή της σε οικονομικούς κατακτητές.

Ολοκληρώνοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι ένα μικρό καράβι – το οποίο είναι δυνατόν να αλλάξει εύκολα πορεία και να αποφύγει την κακοκαιρία, αρκεί ο καπετάνιος του να είναι ικανός. Αντίθετα πολλές άλλες χώρες, όπως οι Η.Π.Α., η Γαλλία, η Μ. Βρετανία, η Ιαπωνία, η Γερμανία κλπ.  δεν έχουν αυτήν την «πολυτέλεια» – οπότε ουσιαστικά είναι σε πολύ δυσκολότερη «διαχειριστική» και διαπραγματευτική θέση, από ότι η χώρα μας.    

Αθήνα, 19. Αυγούστου 2011

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ!!

ΣΧΟΛΙΟΝ ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ Σ' ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ:


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΔΗΛΩΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ (ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΙ "ΚΟΤΤΕΣ" ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ "ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΝΤΙΣΤΑΣΙ ΤΟΥΣ (στό καρτιέ Σαίν-Ζερμαίν με γκομενίτσες) ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ) ΚΑΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΝΑΙ !! ΟΜΩΣ ....
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΕΘΑ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
 

--- ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΩΣ ΦΡΙΚΤΩΤΕΡΗ ΚΑΚΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ, ΤΟΝ ΝΤΕΡΖΙΝΣΚΥ, ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ, ΤΟ "ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ", ΤΗΝ "ΟΠΛΑ", ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ "ΩΡΑΙΑ" ΤΗΣ!! "ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ"! ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΟΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΚΑΜΕ ΜΕΓΑ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΘΝΙΣΜΟ "ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ", ΜΙΣΕΙ ΛΥΣΣΑΛΕΩΣ Ο,ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ !! ΜΙΚΡΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΟΤΕ ΕΓΙΝΟΝΤΟ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΜΑΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ "ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ" ΚΙ ΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΣΟΥΝ ΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΕΚΕΙ, ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΔΡΙΑΝΟΥ-- ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΖΟΜΠΥ-ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ--ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΑΝΕΘΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!!

--- ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΥΗΓΓΕΛΙΣΘΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ "ΤΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ" ΤΟΥ (ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ --ΤΟΥ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΥ ΑΜΙΝ ΝΤΑΝΤΑ-- ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΤΑΦΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ--ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ, ΝΑΙ, ΕΙΧΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ! ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΧΑΡΕΜΙ-ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗ!)!


--- ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ "ΣΟΥΠΕΡ-ΧΟΥΝΤΑΣ" ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ "ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ??? ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ!! ΕΚΕΙ!!!) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΑΛΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: "ΦΑΓΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ"! ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΤΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΟΝ ΠΙΣΤΟΛΙΟΝ ΤΗΣ 17Ν ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΑΝΟΣΙΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΤΑΣ ΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΗΤΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ??? ΜΙΑ ΦΘΑΝΕΙ!! ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΔΟΘΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΥΠΕΒΟΗΘΗ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΙΝ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!!! ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΙΝ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΣ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ) ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΟΠΤΩΝ--"ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ")! ΝΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ Η ΜΕΤΑ{ΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ Η ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΙΚΩΣ ΩΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΣΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΖΑΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΘΕ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ)!!!! ΝΑΙ, ΤΟ ΔΕΝΔΡΟΝ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ!!! ΚΡΠΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΗΣΑΝ Ο ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΟΙ ΑΠΑΝΩΤΟΙ ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!!!

 
ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ, ΝΑΙ, ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ:

Αυτήν την «Χούντα», της ιδικής σας εκδόσεως, την απεχθάνομαι!
Αυτήν την «Χούντα», η οποία διαγράφει τον Βουλευτή της από το Κόμμα, μόνον και μόνο επειδή ετόλμησε να έχη μια προσωπική του γνώμη, την αποστρέφομαι!
Αυτήν την «Χούντα», η οποία παρακάμπτει την Βουλή και υπογράφει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ με την υπογραφή ενός, την αντιμάχομαι!
Αυτήν την «Χούντα», η οποία παίρνει δύο Δικαστές του Σ.Τ.Ε., (Δικαστές του ακυρωτικού Δικαστηρίου που απέρριψαν την κατά του Μνημονίου προσφυγή, για να υπηρετήσουν τα Κυβερνητικά Σχέδια) και τους διορίζει Συμβούλους του Κυβερνητικού Μηχανισμού, την μισώ!
Ναι, την σημερινή πολιτική κατάσταση, η οποία κυβερνά απολυταρχικά, έχει όμως κοινοβουλευτικό μανδύα, δεν την αποθαυμάζω!
 .............................................................


ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΗΛΩΝΩΜΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ "ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ", ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΑΣ ΚΑΙ URBI ET ORBI!!! ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΑΟΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΣΤΙΑΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ!!!
ΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΥΤΩΣ ΚΑΙ Η ΑΟΕΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΙ  ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ (ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΜΗ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, ΕΤΙΜΗΣΑΤΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΝ ΣΑΣ ΑΞΙΩΜΑ!!)!

ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ κ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ! ΝΑΙ, ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΙΝΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

ΚΑΙ ΜΙΑ "ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ" : Ο κ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΑΙΣΘΗΜΑ, ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΗΘΙΚΗΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ-- ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΔΗΛΟΝ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-- ΝΑ ΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ, ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ! Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΙΠΗ ΤΟ ΛΕΓΕΙ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΝ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!! Η ΠΡΑΞΙΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ κ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΒΑΡΥΤΑΤΟΝ ΗΘΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΝ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΤΩΡΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ!!! 


ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ" : Ο κ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ ΕΙΣ ΤΑΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΝ κ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ (ΔΙΑΤΙ ??? ΑΓΝΩΣΤΟΝ !!! ΛΕΓΟΜΕ... μήπως εδόθησαν υποσχέσεις δια σύντομον αμνήστευσιν, ως απάντησις στας απειλάς οτι ΔΕΝ γίνεται να "σαπίσουν στας φυλακάς"... συναγωνισταί ειναι -τρόπον τινα- με τους υπουργούς της Κυβερνήσεως και επιπροσθέτως, ξέρουν και πρόσωπα και πράγματα)! ΕΔΩ ΟΥΔΕΙΣ ΕΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΞΕΠΛΑΓΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ ΑΠΟΡΗΣΕ!!! ΔΙΑΤΙ ??? ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙΟΝ ΤΗΣ 17Ν ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΝ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΝ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΝ ΚΑΙ, ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ, ΟΙ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑΝ ή ΤΗΝ ΑΛΛΗΝ ΕΝΝΟΙΑΝ, "ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ "ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ" !!! 

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
 

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Μιά αίτηση αδείας πρός το Υπουργείο Δικαιοσύνης για μια επίσκεψη ανθρωπιάς στον πολιτικό κρατούμενο Στρατηγό Κ. Νικ. Ντερτιλή ήταν αρκετή για να αναδειχθή η υποκρισία του κοινωνικού συστήματος της εποχής μας. Κατονομάζω ιδιαιτέρως υποκρισία ενός αξιωματούχου της Κυβερνητικής Μηχανής, μερικών δημοσιογράφων καί μερικών Μ.Μ.Ε., που εστράφησαν εναντίον μου με περισσή μανία! Σε μια περίπτωση μάλιστα δεν εδίστασαν να με χαρακτηρίσουν καί «βασανιστή»!!!!
 
Ποιό άραγε είναι το αδίκημά μου; Ετόλμησα να θαυμάσω τον ηρωϊσμό ενός αξιωματικού -πολιτικού κρατουμένου στον Κορυδαλλό-, όπως αναδύεται από μια Δήλωσή του, η οποία είδε το φώς της δημοσιότητος. Αρνείται να προδώσει τις Αρχές του και τίς ιδέες του και προτιμάει να τερματίσει τήν επίγεια ζωή του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει συμπληρώσει ήδη τριάντα επτά (37) χρόνια  περιορισμού. Εθαύμασα λοιπόν τη Δήλωσή του καί εζήτησα να τον επισκεφθώ στον τόπο της οδύνης του. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ! ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΤΟΥ! Εθαύμασα, επαναλαμβάνω, τον ηρωϊσμό που περιέχει αυτή η από 16ης Απριλίου 2011 Δήλωσή του και εζήτησα ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ να του σφίγξω το χέρι!

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου και προέβη σε δηλώσεις διά του Τύπου! Ετσι εκ του μηδενός δημιουργήθηκε ένας σάλος! Επί ημέρες τώρα τα μέσα ενημερώσεως ασχολούνται μαζί μου, με υβρίζουν και με αδικούν.

Χωρίς να πτοούμαι το παράπαν από όλα αυτά τα απαράδεκτα για μια Δημοκρατία φαινόμενα, αποτόλμησα να πραγματοποιήσω τήν επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου, γράφοντας στα παληά μου υποδήματα τίς λυσσαλέες αντιδράσεις των! Πηγαίνω σήμερα στον Κυρυδαλλό όχι μόνο για να επισκεφθώ τον Στρατηγό Ντερτιλή, αλλά και για να δώσω μια γροθιά στο κατεστημένο, δηλ. στους φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας και στο νοθευμένο Δημοκρατικό πολίτευμα των ημερών μας. Ώστε η επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό δεν αποτελεί μια ανθρωπιστική μόνο πράξη, αλλά και μια γροθιά στην ψευδεπίγραφη Δημοκρατία της εποχής μας. Τα περισσότερα θα τα εννοήσετε μέσα από τις γραμμές της επιστολής μου πρός τόν κ. Πεταλωτή, η οποία παρατίθεται στο τέλος!
Αφορμής δοθείσης, θά ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα. 
  1. Το καθήκον, πού έχω ως χριστιανός και μάλιστα ως Επίσκοπος τοῦ Χριστού, νά εφαρμόζω πιστά τις εντολές του Κυρίου μας, δεν το διαπραγματεύομαι  με κανέναν! Κατά τήν ημέρα της Κρίσεως ο Κριτής μας θα μας είπει: «Ήμουνα στη φυλακή και δεν ήλθετε πρός με!» Δεν θα μπορέσω τότε να δικαιολογηθώ, λέγοντας: «Κύριε, μόνο τους πολιτικούς κρατουμένους δεν έπισκέφθηκα στη φυλακή τους, και τούτο διότι θα αντιδρούσε το φασιστικό κατεστημένο της εποχής μου!». Όλοι είμαστε παιδιά του Θεού!
  2. Στην Δημοκρατία ΟΥΔΕΙΣ διώκεται για τα φρονήματά του! Μπορώ να έχω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου! Εφ' όσον ΔΕΝ ενεργώ επί ζημία του Κοινωνικού Συνόλου, ουδείς έχει το δικαίωμα να με ενοχλεί! Ναι, το φρόνημα ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ! Είναι λοιπόν ένα είδος ΦΑΣΙΣΜΟΥ  όλη αυτή η επιθετικότης μερικών ΜΜΕ και μερικών Δημοσιογράφων εναντίον μου! Τον χορό βέβαια άνοιξε ο Υφυπουργός κ. Πεταλωτής, ο οποίος ἐτσι εξετέθη ανεπανόρθωτα! Δικαίωμα να έχουμε γνώμη πάνω στα καθημερινώς δρώμενα δεν έχουν μόνον εκείνοι, αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης.
  3. Ένα ακόμη είδος Φασισμού είναι το να επιλέγεις μερικές λέξεις από ένα κείμενο καί να τις χρωματίζεις όπως εσύ θέλεις, μόνο και μόνο για να πλήξεις κάποιον, πολύ δε περισσότερο ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο που εκτελεί το καθήκον του. 
  4. Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολικό, όταν ένας Υπουργός δημοσιοποιεί -χωρίς τήν συγκατάθεση του αποστολέως του- ένα υπηρεσιακό έγγραφο και το σχολιάζει δημοσίως με σκοπό να αντλήσει ένα «ευτελές» πολιτικό όφελος!
  5. Όποια και αν είναι τα εγκλήματα ενός καταδίκου, έπειτα από ένα χρονικό διάστημα, τόν αποφυλακίζουν! Πόσοι κατάδικοι σε δίς και τρίς ισόβια δεσμά κυκλοφορούν ελεύθεροι σήμερα, διότι τούς απονεμήθηκε χάρις; Οι ποινές σκοπόν έχουν τόν σωφρονισμό και όχι βέβαια την εξόντωση ενός ενόχου!
  6. Και τώρα ας έλθουμε στην ίδια τη Δήλωση.  Μια Δήλωση, τήν οποία εθεώρησα "γενναία" και η οποία δημοσιεύθηκε σε επαρχιακή εφημερίδα. Εθεώρησα γενναία τη Δήλωση αυτή καθ εαυτήν ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΡΟΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ, στην οποία και αναφέρθηκα. Δικαίωμά μου ήταν και είναι! Έγραφε λοιπόν ο Στρατηγός: Μιά καί μόνη περίπτωση υπάρχει για να εξέλθω από τήν φυλακή. Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει «να αἰτήση συγγνώμην από εμέ διά τό διαπραχθέν υπό ταύτης δικαστικόν έγκλημα  κατ΄εμού». 
  7. Η τοποθέτησή του αυτή δεν με εξέπληξε! Διότι καί ο μηνυτής τῶν Πρωταιτίων τῆς 21ης 'Απριλίου 1967 ποινικολόγος Δικηγόρος κ. Ἀλέξ. Λυκουρέζος στήν από 4ης Ιανουαρίου 1987 Δήλωσή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «Ακρόπολις» παραδέχθηκε τά εξῆς: «...η εθνικά σκόπιμη εκείνη καταδίκη θεμελιώθηκε στην διαστρεβλωτική ερμηνεία της ιστορικής και πολιτικής  πραγματικότητος...... Η παράταση του εγκλεισμού προσκρούει στο αίσθημα του δικαίου.... Η καταδικαστική απόφαση... δεν αντέχει στην κριτική.Το σκεπτικό της είναι διάτρητο......Θέλω να πιστεύω πως και σήμερα κάνω το χρέος μου ζητώντας την αποφυλάκιση εκείνων που από την πρώτη στιγμή υπήρξαν και παραμένουν πολιτικοί μου αντίπαλοι"
Δεν ήταν στις προθέσεις μου να ασχοληθώ με το ζήτημα αυτό, δηλ. με την ουσία του ζητήματος. Ας όψεται ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής, με τις άκριτες καί παιδαριώδεις δηλώσεις του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με εξερέθισε! Πρέπει να μάθει να σέβεται! Τα αξιώματα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Όταν μάλιστα ο κατέχων ένα αξίωμα δεν έχει τήν ανάλογη αξία, τότε ευτελίζεται τόσο ο αξιωματούχος, όσο και το αξίωμά του! Έχετε αντίρρηση; Σας λέγω λοιπόν, ότι ακόμη και οι ξένοι μας επήραν χαμπάρι! «ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ που μας κυβερνούν», έγραψε η Γαλλική Le Monde στίς 13 Ιουλίου ε.έ.!!!!! Αφιερώνω τον τίτλο αυτό στον απρόσεκτο κ. Πεταλωτή! Και με την ευκαιρία τον παρακαλώ, ως αρμόδιο Υφυπουργό της Δικαιοσύνης, να δώσει μια απάντηση στα όσα παραπάνω λέγει ο Δικηγόρος κ. Λυκουρέζος. 
Γροθιά, λοιπόν, στη γροθιά! Επειδή μερικές φορές αυτό απαιτεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια!  Γροθιά στην υποκρισία! Γροθιά και στον κ. Πεταλωτή! Τόσο με την επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό, όσο και με το κείμενό μου αυτό θέλω να δώσω μια γροθιά στο στομάχι του σύγχρονου φασιστο-χουντικο-ψευδο-δημοκρατικού κατεστημένου, που το απαρτίζουν και το εκφράζουν τα αρχηγικά πολιτικά κόμματα, τα συγκροτήματα της τηλεοράσεως, τα μεγαλοεκδοτικά συγκροτήματα, το κεφάλαιο, ο αρρωστημένος -πολιτικοποιημένος- συνδικαλισμός κ.ά. Το Δημοκρατικό Πολίτευμα σἠμερα το συναντάμε στα χαρτιά καί όχι στην πράξη!

Σήμερα εορτάζω την επέτειο της εις Αρχιερέα χειροτονίας μου (17.08.1976) Πέρασαν τριάντα πέντε (35) χρόνια μιας ταπεινής αρχιερατικής διακονίας πρός δόξαν του Θεού και ωφέλειαν των ανθρώπων και μιάς απροσκύνητης πορείας!  Στην πορεία μου ως Επίσκοπος ουδέποτε έλαβα υπ όψιν τα πολιτικά φρονήματα όσων με επλησίασαν και εζήτησαν την αρωγή μου. Μάχομαι τις ιδέες, αλλά αγαπώ τόν άνθρωπο! Είμαι οικουμενικός, διότι ανήκω στο Χριστό! Δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε πράσινος, ούτε γαλάζιος, ούτε κόκκινος, ούτε...ούτε.... ούτε! Είμαι απλώς ένας χριστιανός και άρα ελεύθερος άνθρωπος και ελεύθερο πνεύμα!  
Καλάβρυτα, 17 Αυγούστου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Σημ. Εξ ανάγκης ξαναπήρα στα χέρια μου πρός στιγμήν το καρυοφύλλι! Επανέρχομαι σύντομα στο πετραχείλι.
______

Αξιότιμον Κύριον
κ. Γ. Πεταλωτήν
Υφυπουργόν Δικαιοσύνης
Μεσογείων, 96
105 57 ΑΘΗΝΑΣ


Κύριε Υπουργέ,
Μετά προσοχής ανέγνωσα τις δηλώσεις σας στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 10ης τρ. και σπεύδω να σας εκφράσω την αγανάκτησίν μου.
«Διαβάζοντας το έγγραφο του κ. Αμβρόσιου, με το οποίο εξυμνούσε επί μακρόν τον κρατούμενο Ντερτιλή, αδυνατούσα να το πιστέψω» είπετε επί λέξει.

Αλλά τι έγραψα εις το επίμαχον έγγραφόν μου, το οποίον δεν ηδυνήθητε να πιστεύσετε; «Άνθρωποι, οι οποίοι έχουν Αρχές και ΔΕΝ τις θυσιάζουν, έναντι οιουδήποτε τιμήματος, αποτελούν πρότυπα ζωής! Ακόμη και τότε που οι Αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός Λαού! Δεν είναι δυνατόν οι διάφοροι «κουκουλοφόροι» να κινούνται, να καταστρέφουν κατά βούλησιν και να παραμένουν ατιμώρητοι, ενώ κάποιοι γενναίοι Άνδρες -το αν είναι Στρατηγοί η Στρατιώτες είναι όλως επουσιώδες- να ευρίσκωνται εις την φυλακήν!»

• Δυοίν θάτερον: Ή ο γράφων παρεφρόνησεν ή υμείς, ο αναγνώσας τα παραπάνω! Σας εκφράζω λοιπόν την αγανάκτησίν μου και τον αποτροπιασμόν μου δια δύο τινα:
• Πρώτον, διότι εδώσατε στην δημοσιότητα ένα υπηρεσιακό έγγραφό μου, χωρίς να με ενημερώσετε, μόνο και μόνο για να με εκθέσετε και
• Δεύτερον, διότι το εσχολιάσατε με περισσήν κακότητα.

Αυτήν την «Χούντα», της ιδικής σας εκδόσεως, την απεχθάνομαι!
Αυτήν την «Χούντα», η οποία διαγράφει τον Βουλευτή της από το Κόμμα, μόνον και μόνο επειδή ετόλμησε να έχη μια προσωπική του γνώμη, την αποστρέφομαι!
Αυτήν την «Χούντα», η οποία παρακάμπτει την Βουλή και υπογράφει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ με την υπογραφή ενός, την αντιμάχομαι!
Αυτήν την «Χούντα», η οποία παίρνει δύο Δικαστές του Σ.Τ.Ε., (Δικαστές του ακυρωτικού Δικαστηρίου που απέρριψαν την κατά του Μνημονίου προσφυγή, για να υπηρετήσουν τα Κυβερνητικά Σχέδια) και τους διορίζει Συμβούλους του Κυβερνητικού Μηχανισμού, την μισώ!

Ναι, την σημερινή πολιτική κατάσταση, η οποία κυβερνά απολυταρχικά, έχει όμως κοινοβουλευτικό μανδύα, δεν την αποθαυμάζω!

Επιστεγάζω το παρόν με μερικά λόγια από την χθεσινή «ΕΣΤΙΑ»:
«....τα προ και τα μετά πολιτικά γεγονότα του 1974 επέτρεψαν στην ακραία αριστερά να απολαύσει μία «δόξα» που ουδέποτε είχε γνωρίσει στο παρελθόν και η οποία της προσπόρισε και πολιτικά οφέλη και ισχύ αντιστρόφως ανάλογη προς το κομματικό της μέγεθος. Κατέλαβαν θέσεις-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό, ενώ συγχρόνως έθεσαν υπό διωγμό κάθε συντηρητικό στοιχείο που ήταν εμπόδιο στον φρενήρη καλπασμό της προς την υπονόμευση του Κράτους», γράφει ο κ. Β. Κοραχάης στο κύριο άρθρο.

Αρνούμαι εξ ίσου να αποδεχθώ μία «Χούντα» η οποία προέρχεται είτε από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά! Θαυμάζω όμως τους ανθρώπους, δεξιούς η αριστερούς, μαύρους η λευκούς, οι οποίοι προτιμούν να θυσιάσουν την ζωήν των και όχι τις ιδέες των!

Ταύτα προς σωφρονισμόν και ...επιμόρφωσιν υμών, κύριε αξιωματούχε της κοινοβουλευτικής  ...... «Δημοκρατίας» των ημερών μας.

Επί δε τούτοις διατελώ μετά τιμής
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Η απομυθοποίηση του κ. Βενιζέλου: από σωτήρας, ολετήρας!

Η απομυθοποίηση του κ. Βενιζέλου: από σωτήρας, ολετήρας!


Πρωτοσέλιδο στο Πρώτο Θέμα την εποχή του αγώνα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

του Κώστα Ροδινού

Τον κ. Βενιζέλο συνόδευε η φήμη του ευφυούς, αλλά πολυπράγμονος πολιτικού.
Δεινός ρήτωρ, αγαπημένος των τηλεοπτικών παραθύρων, αλλά από έργο, τίποτα το συγκλονιστικό. Και  πέρασε από πολλά υπουργεία. Οπότε τις ευκαιρίες του τις είχε.
Η ανάληψη του Υπουργείου  Οικονομικών, με το δέλεαρ της Αντιπροεδρίας, ήταν ένα υψηλό ρίσκο, δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Βενιζέλος δεν μπόρεσε να αντισταθεί  στο δόλωμα και ως εκ τούτου  υποτίμησε  την παγίδα. Κάπως έτσι την παθαίνουν τα περισσότερα θύματα.
Ύστερα αγωνίζονται να  ξεφύγουν. Ελάχιστα το καταφέρουν   
Παρόμοια λάθη διαπράττουν και οι αλαζόνες. Υπερεκτιμούν τις δυνατότητές  τους και υποτιμούν τις καταστάσεις, αλλά και τους αντιπάλους.
Το  ότι ο κ. Βενιζέλος δεν κατέχει οικονομικά ήταν γνωστό, αλλά αυτό δεν είναι κακό. [ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ!!! ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΣΟΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΟΣΟΝ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ! ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΙΑΤΡΟΣ, ΤΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ !!! ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΜΕ ΑΦΘΟΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙ, ΑΠΟ ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΕΩΣ ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΜΕΛΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ !!] Πολλοί δεν γνωρίζουν οικονομικά. Μάλιστα, αρκετοί  μη οικονομολόγοι, τα πήγαν μια χαρά στο υπουργείο Οικονομικών.  Πρόχειρα μου έρχεται στο μυαλό το όνομα του Αλέκου Παπαδόπουλου. Ύστερα είδαμε και τα κατορθώματα αυτών που γνώριζαν οικονομικά. Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Αλογοσκούφης, Παπακωνσταντίνου. “Οικονομολόγοι” δήλωναν [ΟΧΙ ΔΗΛΩΝΑΝ!! ΕΙΧΑΝ ΠΤΥΧΙΑ!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ !!! ΣΕ ΑΥΤΟΒΟΥΛΕΣ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑΙ !!! π.χ. Η ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒ. ΣΗΜΙΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΟΙΚ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΗ!!!] ! Να μην ξεχάσουμε  τον μεγαλύτερο όλων: τον Ανδρέα Παπανδρέου [ΑΥΤΟΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ!!! ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ !!! ΝΑ ΧΡΕΩΣΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ !!! ].
Ο κ. Βενιζέλος προτιμήθηκε για το Υπουργείο Οικονομικών επειδή, υποτίθεται, ότι γνώριζε από πολιτική διαχείριση. Εκεί όπου, μεταξύ άλλων, είχε αποτύχει ο προκάτοχός του. Έτσι, από την πρώτη μέρα επιχείρησε να  πολιτικοποιήσει τη συζήτηση για την οικονομία. Η επιλογή φάνταζε ορθή.
Δυστυχώς, όμως,  από τη θεωρία έως την πράξη, ενίοτε μεσολαβεί το χάος! Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να αποτυγχάνει  ακόμα και στο  πεδίο δράσης του!
Στο MEGA έχουν ….απελπιστεί! Δεν ξέρουν πώς να τον …στηρίξουν! Δεν αναφέρομαι στις απροσδόκητες γκάφες του, που είναι πολλές. Με πιο χαρακτηριστική εκείνη που …νομοθετούσε και αναιρούσε τον εαυτό του…τηλεοπτικώς! Ούτε στο γεγονός ότι η τεχνητή εικόνα ευφορίας που επιχείρησε να δημιουργήσει, θρυμματίστηκε αμέσως. Θα έμαθε φαντάζομαι ότι είναι επικίνδυνο να προβλέπεις τις εξελίξεις που διαμορφώνουν τρίτοι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του κ. Βενιζέλου είναι η ταχύτατη αποδόμηση του πολιτικού του προφίλ. Ούτε ο κ. Παπακωνσταντίνου αποδομήθηκε τόσο γρήγορα! Αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα. Προσωπικώς, ουδόλως μ’ ενδιαφέρει το πολιτικό μέλλον του κ. Βενιζέλου. Σε λίγο θα είναι (αν δεν είναι ήδη) ένας αναξιόπιστος Υπουργός Οικονομικών. Και ένας αναξιόπιστος υπουργός δεν μπορεί ούτε να επιβάλλει, ούτε να υπερασπιστεί την πολιτική του, πολλώ δε μάλλον, αν η πολιτική  είναι σκληρή, όπως αυτή  που καλείται να εφαρμόσει ο κ. Βενιζέλος.
Θα αναφέρω δυο παραδείγματα:

Πρώτον, η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης από το 13% στο 23%!

Η αύξηση είναι θηριώδης!  Η Ελλάδα έχει πλέον τον υψηλότερο συντελεστή στον τομέα αυτό σε όλη την Ευρώπη! Για τις γειτονικές  ανταγωνίστριες χώρες δεν το συζητώ, η διαφορά είναι χαώδης!
Πρώτο λάθος: με την κίνηση αυτή πλήττει τη μοναδική βαριά βιομηχανία της χώρας μας, τον Τουρισμό. Και μάλιστα σε μια περίοδο που σηκώνει κεφάλι και παρουσιάζει άνοδο!
Δεύτερο λάθος: οδηγεί σε απόγνωση εκατοντάδες μικρά μαγαζιά που έβγαζαν τα προς το ζείν και συντηρούσαν τις οικογένειες τους στον κλάδο αυτό.
Τρίτο λάθος: αυξάνοντας τον ΦΠΑ στις τυρόπιτες και τα σουβλάκια, ουσιαστικά παραδίδει την πολιτική του στην αιχμηρή πέννα των γελοιογράφων. Ευτελίζει την στρατηγική του.
Και όλα αυτά, με πολύ  αμφίβολα αποτελέσματα.
Τα προσδοκώμενα οφέλη υπολογίζονται σε  300 εκατομμύρια για εφέτος, (αν τα εισπράξει) και 700 για το 2012 (αν πάλι τα εισπράξει)!
Η δε δικαιολογία που  επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει τη φοροεπιδρομή, κωμική. «Τα μέτρα ούτε δίκαια είναι, ούτε λογικά, αλλά προσωρινά!» [ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΛΕΙΝΕΙ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ, ΠΟΤέ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ!!!]
Ποιος και γιατί να εφαρμόσει ….προσωρινά μέτρα; Χαρακτηρίζοντας τα μέτρα άδικα και παράλογα,  τα …απονομιμοποιεί ο ίδιος.  Δίνει …σύνθημα  στους πολίτες, να κάνουν τα στραβά …μάτια. Πολύ φοβούμαι ότι στο τέλος ο κ. Βενιζέλος, όχι μόνο δεν θα εισπράξει (αν θα είναι ακόμα υπουργός) τα έσοδα που προσδοκά, αλλά μπορεί το ταμείο να είναι μείον από την πτώση του τζίρου στον συγκεκριμένο κλάδο.
Το άλλο πάλι  εξωφρενικό επιχείρημα, ότι αυξάνουμε τους φόρους, επειδή οι εισπρακτικοί  μηχανισμοί δεν μπορούν να τους συλλέξουν! Είναι η  μεγαλύτερη μπαρούφα που έχω ακούσει από υπουργό Οικονομικών![ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ , Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ!!! ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΙ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ!!!] Αν δεν μπορούν οι μηχανισμοί να συλλέξουν τους χαμηλότερους φόρους,  τι κάνει τον κ. Βενιζέλο να πιστεύει ότι θα εισπράξουν τους υψηλότερους;

Το δεύτερο ζήτημα, είναι ότι ο κ. Βενιζέλος, άρχισε πάλι να φλερτάρει με την ιδέα να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Εκτιμώ ότι είναι η πρώτη φορά που το εννοεί, τουλάχιστον αυτός!

Μπορεί και να το επιδιώξει!
Ο κ. Βενιζέλος  ξέρει,  ότι τα δύσκολα είναι μπροστά. Δεν μπορεί, για πολύ καιρό ακόμα, να  παίζει τον  …αναστενάρη; Θα τσουρουφλιστεί! Για αυτό και λαμβάνει τα μέτρα του!
Θέτοντας, λοιπόν, ζήτημα αυξημένης πλειοψηφίας πετυχαίνει δυο στόχους.
Αν επιτύχει, εγκλωβίζει τη Ν.Δ. , άρα βρίσκει …συνυπεύθυνους.
Αν αποτύχει, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, οπότε απαλλάσσεται από ένα βάρος που προφανώς δεν θέλει!
Μόνο που ο κ. Βενιζέλος διαπράττει τριπλό λάθος:
Πρώτον η απόφαση δεν εξαρτάται από τον ίδιο, αλλά από τον πρωθυπουργό. Και ίσως τα συμφέροντά τους δεν  συμπίπτουν!
Δεύτερον, με τέτοια διλήμματα συντηρεί την αβεβαιότητα, άρα δυσχεραίνει το έργο του.
Τρίτον, είναι σίγουρος ότι αυτή τη δεδομένη χρονική συγκυρία συμφέρει το ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές;
Ο  Αντιπρόεδρος ….τραβάει από 30,  ποντάροντας στην ήττα του ΠΑΣΟΚ και του Παπανδρέου. Πιθανότατα θα  καεί! Θα θεωρηθεί και αυτός εκ των υπευθύνων  της ήττας γιατί πολλά από τα μέτρα φέρουν τη δική του υπογραφή. Και για έναν πρόσθετο λόγο: πήγε εκεί ως σωτήρας και καθημερινά αποδεικνύεται …ολετήρας!

ΙΔΟΥ ! πως εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις εμπράγματες !!

Να πως εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις εμπράγματες


Στις 26 Ιουλίου η ΝΔ είχε δώσει στην δημοσιότητα απόσπασμα των συμπερασμάτων της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και συγκεκριμένα η σελίδα 3, όπου και το άρθρο 9, όπως αποφασίστηκε και καταγράφηκε στα αγγλικά και όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά.
Στο αγγλικό κείμενο αναφέρεται η φράση: «collateral arrangement» που σημαίνει «εμπράγματες εγγυήσεις», ενώ στο ελληνικό κείμενο μεταφράζεται ως «παροχή ασφάλειας».


The Israeli system