Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

14 Μαΐου 2010

Από τον ενδοτισμό στον εξευμενισμό


Ποιος θα είναι ο νέος Αττίλας; (από τον ενδοτισμό στον εξευμενισμό)

Από Factorx | Παρ. 14 Μαι 2010, ---http://www.antinews.gr/?p=45529
Από το 1981 και εντεύθεν, όποιος τολμούσε να μιλήσει για τα «εθνικά δίκαια»  χαρακτηριζόταν αυτόματα «φασίστας», «προβοκάτορας» και «εθνικιστής».
Ενώ όσοι καλλιέργησαν τον ενδοτισμό στο όνομα της «φιλίας των λαών» της «διεθνούς ειρήνης» και του εξευρωπαϊσμού, ήταν εξ΄ ορισμού «προοδευτικοί», «δημοκρατικοί» και «σωστοί» Έλληνες.
Ευγενείς υπερασπιστές των δικαιωμάτων πάσης ανά την υφήλιο μειονότητας που έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ στα σπίτια τους στην Εκάλη και τη  Φιλοθέη επειδή δεν μπορούσαν να δώσουν λύση στο δράμα των αδελφών μας των Κυπρίων.
Που λάτρεψαν σαν θεούς τους «σοσιαλιστές» δικτατορίσκους γειτονικών χωρών και τα εγχώρια κακέκτυπά τους, αλλά στο τέλος  είχαν τύψεις συνειδήσεως για τα λεφτά με τα οποία γέμισε τις τσέπες τους ο «σοσιαλισμός».
Και για να λυτρωθούν περνούσαν κάθε φορά ανεξίτηλοι και άσπιλοι από το πράσινο στο  γαλάζιο στρατόπεδο συμφερόντων και τούμπαλιν.
Είναι οι ίδιοι που καλλιέργησαν και επέβαλαν στην κοινή γνώμη την άποψη ότι η ενίσχυσή της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας αποτελεί τάχα τον ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής μας πολιτικής γιατί μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τον βραχνά του τουρκικού επεκτατισμού.
Το σύνδρομο των Ιμίων ως  εθνικό ιδανικό και σταθερή συνισταμένη της εξωτερικής μας πολιτικής.
Μια αέναη διαπλοκή το διαρκές συμβάν της ύπαρξής μας.
Και όπως έλεγε και ο Μητσοτάκης «σε δέκα χρόνια δεν θα θυμάται κανείς τίποτα», ούτε καν το 1821.
[ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΠΑΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΑ, ΑΝΙΜΑΛΙΑ ΣΩΣΤΑ] 
Μέχρι τότε θα έχουν καταφέρει να ονομάζονται τα Σκόπια «Μακεδονία» [ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΒΕΒΑΙΩΣ] και η Μύκονος θα έχει γίνει το αγαπημένο θέρετρο των πασάδων.
Δεν χρειάζεται πλέον ν’ ανοίξει κάποιος απ΄ έξω τις κερκόπορτες. Τις έχουμε ανοίξει προ πολλού μόνοι μας.
Antinews
[ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑ ΤΟ ΟΙΚΤΡΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ]

Επίσημη γλώσσα της Ελλάδας τα αμερικανικά


Επίσημη γλώσσα της Ελλάδας τα αμερικανικά

Από Factorx | Παρ. 14 Μαι 2010, 14:19 --- http://www.antinews.gr/?p=45540

Στο Μαξίμου ο Ερντογάν μιλούσε τουρκικά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αμερικανικά!!!
Μήπως καθιερώθηκε ως επίσημη γλώσσα της Ελλάδας η Αμερικανική  και δεν το πήρα χαμπάρι;;;
Αναγνώστης
Ένα μόνο θα προσθέσουμε: Ότι όλοι οι πρωθυπουργοί του κόσμου μιλάνε στην γλώσσα τους σε επίσημες συναντήσεις. Ακόμα κι όταν βρίσκονται στο εξωτερικό.
[ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΩΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ/ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ (ΔΗΛΑΔΗ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ???)]

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 14/5/2010

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ:
ΑΡΤΟΣ & ΘΕΑΜΑΤΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΜΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΑΡΤΟ, ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ-ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΠΤΑΙΟΥΝ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ) ΚΑΙ  ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ  ΚΑΙ  ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ  ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΦΘΟΝΟ !

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε κράτος «περιορισμένης κυριαρχίας»


Antinews --  http://www.antinews.gr/?p=45449

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε κράτος 

«περιορισμένης κυριαρχίας»

Από Factorx | Πεμ. 13 Μαι 2010, 20:33 στην/στις κατηγορίες Επισημαίνουμε.
Επειδή   η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο  έχει, προ πολλού,  υπερβεί τα εσκαμμένα.
Επειδή   με τον τρόπο αυτό η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και επ’ αυτών, εν ευθέτω χρόνω,  να εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.
Επειδή  η υποχωρητική,  ενδοτική  θα έλεγα, θέση  των ελληνικών κυβερνήσεων, όχι  μόνο δεν περιόρισε την τουρκική επιθετικότητα, αλλά τουναντίον την εξέθρεψε!
Επειδή,  παραιτούμεθα (αν δεν τα έχουμε οριστικά απεμπολίσει)  από κυριαρχικά μας δικαιώματά, που άπτονται του ζωτικού μας χώρου.
Επειδή  η  πατρίδα μας τείνει να μετατραπεί   σ’ ένα κράτος «περιορισμένης κυριαρχίας».
Επειδή  αυτή η πολιτική του κατευνασμού (appeasement αγγλιστί) απέναντι  σ΄ έναν επιθετικό γείτονα, ιστορικά, δεν θυμάμαι να έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τον εν αμύνη ευρισκόμενο.
Επειδή, αν και ηθελημένα το αγνοούν, για το Αιγαίο υπάρχουν διεθνείς κανόνες, που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και για τα  νησιά μας, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Τουρκία.
Επειδή μια χώρα που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανοίγει ορέξεις και σ’ άλλους (γείτονες και μη)
Επειδή αυτή η «φιλανδοποίηση» του Αιγαίου, συμφέρει όλους εκτός από εμάς.
Επειδή,  μια χώρα που επιδεικνύει τέτοια  δειλία, ουδείς την παίρνει σοβαρά στις διεθνείς σχέσεις.
Επειδή, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δυσχερή θέση και δεν νοείται να διαπραγματεύεται υπό τις παρούσες συνθήκες.
Επειδή, παρ’ όλη την  καλή διάθεση που επιδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια,  η Τουρκία ούτε το casus beli απέσυρε,ούτε τις προκλήσεις στο Αιγαίο σταμάτησε, ούτε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης άνοιξε, ούτε τα κυπριακά πλοία επιτρέπει στα  λιμάνια της ,ούτε κάποια άλλη  κίνηση καλής θέλησης έκανε απέναντί μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, και για πολλούς περισσότερους,  θεωρούμε άκαιρη την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού και ανησυχούμε από την πρεμούρα του κ. Παπανδρέου να αρχίσει διαπραγματεύσεις μαζί του.
Για μας ο κ. Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος
Antinews
[ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ]
[ΜΟΝΗ ΛΥΣΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ]

Ο Χ. Παπουτσής και οι δράστες της αποτρόπαιου εγκλήματος.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Hμερομηνία δημοσίευσης13-05-10
Η γιορτή της μητέρας και η επιστροφή του Χρήστου Παπουτσή
Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr[.............]
Καθόλα αξιέπαινη είναι η επίκαιρη αναφορά του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στα τραγικά γεγονότα της 5ης Μαΐου: «Και στο μυαλό όλων μας ειδικά αυτές τις μέρες έρχονται, πρώτες απ’ όλες, οι μητέρες των τριών νέων ανθρώπων, που χάθηκαν τόσο αναίτια την περασμένη εβδομάδα, θύματα μιας ανεξέλεγκτης οργής και της ευθύνης όλων μας για τις παθογένειες ενός συστήματος, που εμείς χτίσαμε και μέσα στο οποίο εκείνοι απλώς βρέθηκαν». Δεν έχω σκοπό να αδικήσω τον Χρήστο Παπουτσή, αποδίδοντάς του προθέσεις, τις οποίες θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει. Ομως, η παράλειψη οιασδήποτε αναφοράς στους φυσικούς αυτουργούς του φόνου των τριών εργαζομένων –έστω και αν είναι ανεπίγνωστη– έχει ξεχωριστή αξία, γιατί εκφράζει ένα χαρακτηριστικό στον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε (ή αποδιοργανώθηκε) η κοινωνία μας, κατά την εποχή που μεγαλούργησε η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου, στην οποία ο ίδιος ανήκει.
Εννοώ την υποβάθμιση της σημασίας της ατομικής ευθύνης, μέσα στην σταδιακή επέκταση του κοινωνικού πολτού, που διαμόρφωσε ο λαϊκισμός της «Μεταπολίτευσης». Οταν, λ.χ., κατά καιρούς, οι καταληψίες έκαιγαν το Πολυτεχνείο και κατέστρεφαν δημόσια περιουσία, επικαλούμενοι πολιτικούς λόγους, η αριστερή διανόηση τους υπερασπιζόταν με εμβριθείς αναλύσεις για τα κοινωνικά αίτια της οργής, που ήταν απείρως σημαντικότερα από τις ίδιες τις πράξεις, ώσπου το σύστημα και οι αδικίες του (η «κακούργα κοινωνία») έγινε ικανός λόγος για να επιδεικνύεται ανοχή (αν όχι να δικαιολογούνται κιόλας) κάθε είδους έκνομες πράξεις. Διαχωρίσαμε την ελευθερία από την ευθύνη, με αποτέλεσμα η ελευθεριότητα να θεωρείται δικαίωμα. Τα επίχειρα τα ζήσαμε τον Δεκέμβριο του 2008, με την στάση της τότε κυβέρνησης...
Οργή, δικαιολογημένη ή όχι, για την υποχρεωτική καθίζηση του βιοτικού επιπέδου μας, αισθάνονται πολύ περισσότεροι από τους δράστες της αποτρόπαιου εγκλήματος. Είναι όμως ορισμένοι μόνον –και από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο– εκείνοι που οργανώνουν και εκτελούν, με ψυχρό επαγγελματισμό, τον εμπρησμό μιας τράπεζας με το προσωπικό της να βρίσκεται μέσα. Η γενικευμένη ατιμωρησία των ισχυρών, με την οποία όλοι αγανακτούν σήμερα, έχει τη ρίζα της στην επικράτηση των αξιών που έθεσαν την ατομική ευθύνη σε δεύτερη μοίρα και ακόμη παρακάτω, ώσπου η επίκληση της σήμερα να ακούγεται αναχρονισμός. Δεν αμφιβάλλω ότι ο Χρήστος Παπουτσής συμφωνεί με όλα αυτά και ίσως λυπάται για την παράλειψη μιας εν παρόδω αναφοράς στους φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος.