Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

27 Αυγούστου 2012

Φουντώνει η ρατσιστική αντιμετώπιση των Σουηδών από τα πουλημένα στον ‘πολυπολιτισμό’ σουηδικά media


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Ο 18χρονος Rudolf Moilanen, ήταν σε ένα πάρτι με τους φίλους του το Σάββατο της 30ης Ιουνίου στην πόλη Jordbro. Είχαν σκοπό να διασκεδάσουν μέχρι αργά το βράδυ, αλλά ο Rudolf κουράστηκε και αποφάσισε να πάει στο σπίτι του. Κάθισε σε μια στάση λεωφορείου όπου αποκοιμήθηκε, αλλά ξύπνησε άσχημα, όταν δέχτηκε βίαιη απρόκλητη επίθεση από τρεις Σομαλούς μουσουλμάνους.

Ο 18χρονος δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό, και αφού του πήραν το σακάκι και το τηλέφωνό του, στη συνέχεια τον έσυραν σε μια κοντινή δασώδη περιοχή. Ξαφνικά μέσα στους πόνους του και την ζαλάδα του, ο Rudolf αισθάνθηκε μια υπερβολική ζέστη στη πλάτη του και είδε ότι το σακάκι του καιγόταν. Οι Σομαλοί είχαν χύσει κάποιο είδος εύφλεκτο υγρό πάνω του. Ο Ρούντολφ ούρλιαζε, αλλά, αντί να οι κακούργοι να βάλουν ένα τέλος στο σαδιστικό τους παιχνίδι, ένας από αυτούς πάτησε με το πόδι του τον Rudolf στο λαιμό για να τον τυλίξουν οι φλόγες. Ο Rudolf τότε πανικοβλήθηκε μπόρσε κα πετάχτηκε και άρχισε να τρέχει, και μετά να κυλιέται κάτω προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά. Ενώ οι τρεις δράστες απομακρύνθηκαν, ο Rudolf έσκισε το σακάκι του και το πουκάμισό του και έτρεξε σε μια κατοικημένη γειτονιά, και άρχισε να χτυπά τις πόρτες ζητώντας βοήθεια.

Ο Rudolf Moilanen μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καρολίνσκα με σοβαρούς τραυματισμούς. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουψάλα, εν αναμονή δερματικού μοσχεύματος. Ο Ρούντολφ έχει γεμίσει μώλωπες και εκδορές σε όλο του το σώμα, αλλά κυρίως έχει τραυματιστεί στην πλάτη του όπου έχει εγκαύματα και στο κεφάλι του από τις κλωτσιές που δέχτηκε στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Όταν άρχισε ο ξυλοδαρμός ο Rudolf είδε το πρόσωπο του δράστη που ήταν ο πιο ενεργός και μέρος της ενδυμασίας του: κόκκινο καπέλο του μπέιζμπολ, σκούρα μπλούζα με κουκούλα και αθλητικά παπούτσια.

Στις 10 Αυγούστου, ένας από τους δράστες συνελήφθη. Βρίσκεται κρατούμενος για διακεκριμένης ληστεία και θα του ασκηθεί δίωξη.

Το όνομά του είναι Ahmed Mohammed Ali, γεννήθηκε το 1993, είναι πολίτης της Σομαλίας και κατοικεί στο Jordbro.

Η αστυνομία προσπαθεί να βρει και τους άλλους δύο δράστες.

Όπως σε όλη την Ευρώπη, έτσι και στην Σουηδία τα media που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία προσπαθώντας να επιβάλουν τον πολιπολιτισμό στους αυτόχθονες ιθαγενείς, λέγοντάς τους παραμύθια περί "πλουραλισμού" και "ανοχής" και προβάλλοντας την εικόνα των «κακών ρατσιστών» και των «κακόμοιρων μεταναστών», έθαψαν εντελώς την είδηση και από την άλλη έβαλαν τα δυνατά τους να προβάλλουν τις φερόμενες ρατσιστικές επιθέσεις κατά Σομαλών στη μικρή πόλη Forserum, από κάποια άτομα που πέταξαν πέτρες στα παράθυρα της τοπικής οργάνωσης Σομαλών και φώναζαν «αράπηδες» και άλλες κακές λέξεις. Με μεγάλες αναφορές στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και απανωτά ρεπορτάζ στα mainstream τηλεοπτικά κανάλια, όπως το παρακάτω, συνέχισαν το έργο τους, προσπαθώντας να γεμίσουν με ενοχικά σύνδρομα τους Σουηδούς και να τους κάνουν να πάψουν να διαμαρτύρονται, να μιλάνε και να σκέπτονται, ακόμα και αν τους καίνε λαθρομετανάστες. Το μόνο που πρέπει να περιμένουν τώρα οι Σουηδοί, είναι να διοργανωθεί ένα «αντιρατσιστικό συλλαλητήριο» «αριστερών» και «αντιφασιστικών» οργανώσεων και λοιπών οργάνων της νέας τάξης.




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ -Αλλάζουν όλα αν πέσει ο Ασαντ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Φθείρεται το καθεστώς. Λίβανος και Παλαιστίνη στα χέρια του Ισραήλ, το Ιράν απομονώνεται

Αλλάζουν όλα αν πέσει ο Ασαντ
22/8/2012
Αν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ επιχειρήσουν πρόωρη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, θα γίνει μεγάλος πόλεμος στη Μ. Ανατολή
Ριζική αλλαγή στους συσχετισμούς δυνάμεων στη Μέση Ανατολή θα επιφέρει ενδεχόμενη ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ - Ασαντ στη Συρία. Μια ανατροπή που δεν φαίνεται πλέον απίθανη, καθώς η Δαμασκός αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση και να καταπνίξει την ένοπλη εξέγερση. Η παράταση των συγκρούσεων έχει επιτρέψει την υπονομευτική για το καθεστώς ολοένα και μεγαλύτερη ανάμιξη εξωτερικών δυνάμεων, οι οποίες χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και τροφοδοτούν ακόμη και με ένοπλους μαχητές τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, το Ισραήλ, η Τουρκία και τα πιο αντιδραστικά και σκοταδιστικά αραβικά καθεστώτα συμμετέχουν δραστήρια στην προσπάθεια απαλλαγής της Δύσης και του Τελ Αβίβ από ένα πολύ ενοχλητικό καθεστώς που παίζει ρόλο-κλειδί στο Μεσανατολικό.
Αμερικανοί και Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι δεν είναι ακόμη ώριμες οι συνθήκες για να επιχειρήσουν να ρίξουν τον Ασαντ με στρατιωτική επέμβαση, όπως έκαναν στην περίπτωση της Λιβύης, με τον πόλεμο που διεξήγαγε το ΝΑΤΟ εναντίον του Μουαμάρ Καντάφι. Εχουν σωστά επιλέξει την τακτική του ασταμάτητου πολέμου φθοράς, ευελπιστώντας ότι αυτή θα βοηθήσει να υποσκάψουν αποτελεσματικά τις δυνατότητες επιβίωσης του συριακού καθεστώτος.
Στη φάση αυτή εξακολουθεί να ισχύει η άποψη ότι απόπειρα κατάληψης της Συρίας από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ και αραβικές χώρες που συμπαρατάσσονται με τη Δύση με πολεμικά μέσα και στρατιωτική εισβολή, θα προκαλούσε πιθανότατα μείζονα ανάφλεξη ένοπλων συγκρούσεων στον Λίβανο, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ και στις πετρελαιοφόρες περιοχές της βορειοανατολικής Σαουδικής Αραβίας, ενδεχομένως και στο Μπαχρέιν, με πρωταγωνιστικό ρόλο του Ιράν.
Η δυναμική συγκρούσεων τέτοιου εύρους ταυτόχρονα δεν αποκλείεται καθόλου να κατέληγε και σε πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον του Ιράν, το οποίο όμως είναι μια χώρα που είναι αδύνατον να καταληφθεί και να υποδουλωθεί από ξένα στρατεύματα.
Η πρόκληση μιας τέτοιας σύγκρουσης εκ μέρους της Ουάσινγκτον θα συνιστούσε κολοσσιαίο σφάλμα, όσο και αν την επιθυμεί διακαώς η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ και κάνει το παν για να εξωθήσει τα πράγματα προς την κατεύθυνση αυτή.
Πολύ περισσότερο που υπάρχει άλλος δρόμος για να επιτευχθεί η πτώση του Ασαντ χωρίς γενίκευση της σύγκρουσης και χωρίς το Ιράν να μπορεί να προκαλέσει τέτοια αναταραχή.
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι σήμερα το συριακό καθεστώς έχει πολύ ευρύτερη λαϊκή βάση από τους αντικαθεστωτικούς. Υπερέχει επίσης συντριπτικά στον στρατιωτικό τομέα, όπως είναι αυτονόητο, παρά τον εντονότατο και αφειδή εξοπλισμό των αντιπάλων του Ασαντ.
Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι σε αντίθεση με τη Λιβύη, όπου ο Καντάφι και ο στενός του κύκλος ήταν το παν, στη Συρία την εξουσία δεν την έχει ο Ασαντ, ούτε στηρίζεται η ισχύς του καθεστώς σε αυτόν. Την εξουσία την ασκεί το Μπάαθ.
Σε αντίθεση με τον πατέρα του, που ήλεγχε τα πάντα, ο Μπασάρ αλ - Ασαντ (ο οποίος βρέθηκε απρόθυμα στην εξουσία και μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο αδελφός του Μπαζίλ που προοριζόταν για ηγέτης της χώρας) είναι μια συμβολική κυρίως φιγούρα που δεν έχει τίποτα άλλο πέρα από το όνομά του. Η στρατηγική συνεργασία της Συρίας με το - μη αραβικό, υπενθυμίζουμε - Ιράν είναι καθοριστικός παράγοντας ισχύος της Δαμασκού στον αραβικό κόσμο σήμερα. Η Συρία είναι κυρίως αυτή που μοιράζει στους Αραβες συμμάχους της χρήματα και όπλα που της δίνει η Τεχεράνη, με το Ιράν φυσικά να συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική επιβίωση του συριακού καθεστώτος και στον διαρκή στρατιωτικό εξοπλισμό του, πληρώνοντας οι Ιρανοί και τμήμα των όπλων που η Ρωσία παρέχει ασταμάτητα στη Δαμασκό για λόγους υπεράσπισης των συμφερόντων της Μόσχας στη Μέση Ανατολή.
Αν η Συρία πέσει σιγά σιγά, φθειρόμενη διαρκώς από τα μέσα, το Ιράν δεν είναι σε θέση να προκαλέσει χωρίς τη Δαμασκό ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Οι σημερινοί Αραβες σύμμαχοί του θα κάνουν πίσω.
ΜΠΑΑΘ
Αντέχει ακόμη, αλλά για πόσο;
Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ της Συρίας συνεχίζει στη μεγάλη πλειοψηφία του, στο σύνολο της χώρας, να υποστηρίζει το καθεστώς του Μπάαθ. Οσο όμως διαρκούν οι συγκρούσεις και επιδεινώνεται η οικονομική κατάστασή του, με παράλληλη ενίσχυση του αισθήματος ανασφάλειας, όλο και περισσότερο αποδυναμώνεται η εμπιστοσύνη προς τον Ασαντ. Χαλαρώνουν έτσι οι δεσμοί τμημάτων του πληθυσμού με το καθεστώς. Δεδομένου ότι στα αυταρχικά καθεστώτα η ισχύς είναι ο καθοριστικός παράγοντας εξουσίας, η παράταση της αμφισβήτησης της επί μισόν αιώνα παντοδυναμίας του Μπάαθ οδηγεί σε ταλάντευση ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό Σύρων. Αν συνεχιστεί αυτό επί πολύ ακόμη, το καθεστώς θα καταρρεύσει.

Ν. Λυγερός-Ήρθε η ώρα της θέσπισης της ΑΟΖ


http://www.antibaro.gr
Ν. Λυγερός

Ήρθε η ώρα της θέσπισης της ΑΟΖ

Όλες οι μελέτες φτάνουν στην τελική φάση σε όλα τα επίπεδα για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Με πολύ απλά λόγια, για να είναι κατανοητά σε όλους ακόμα και στους πιο αδιάφορους κι επιφυλακτικούς, ήρθε η ώρα της θέσπισης την ελληνικής ΑΟΖ. Και αυτό δεν γίνεται γιατί είναι ο τελικός μας σκοπός, αλλά επειδή είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα για να ξεκινήσει η όλη διαδικασία της αξιοποίησης του φυσικού αερίου της Ελλάδας.
Δεν μπορεί πια να στεκόμαστε ακίνητοι την ώρα που η Κύπρος τελειώνει το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για τα άλλα 12 οικόπεδα, που θα κάνει δεύτερη γεώτρηση στο κοίτασμα Αφροδίτη και που θα προχωρήσει σε νέες σεισμικές έρευνες 3D στο οικόπεδο 12 για μια έκταση της τάξης των 4.000Km2.
Δεν μπορεί πια να παραμένουμε στην απραξία την ώρα που το Ισραήλ κάνει συμφωνία με την Κύπρο και μας, για το Euroasia Interconnector και για τον αγωγό φυσικού αερίου, που θα περάσει σε φάση παραγωγής στο κοίτασμα Tamar, και προωθεί εντατικά την κατασκευή σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου.
Η Ελλάδα πρέπει να θεσπίσει την ΑΟΖ της για να περάσει γρήγορα στο στάδιο της οριοθέτησης και να επιτρέψει με αυτόν τον τρόπο να λειτουργήσουν ορθολογικά και αποτελεσματικά οι κοινοπραξίες μας. Διότι και οι δύο έχουν υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να υποστηριχθούν με χορηγίες λόγω της ανάγκης τροφοδότησης σε φυσικό αέριο.
Τα δεδομένα σε επίπεδο επιστημονικό, τεχνικό και πολιτικό είναι πλέον γνωστά.
Μπορούμε να βασιστούμε και σε υπόδειγμα του νομοσχεδίου για να θεσπίσουμε την ελληνική ΑΟΖ.
Μετά από τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στη Γερμανία και τη Γαλλία, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, μπορούμε πια να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας με την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της διαδικασίας της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ.
Δεν υπάρχει πια τίποτα που να μας εμποδίζει ούτε η άγνοια, ούτε η αδιαφορία, ούτε η θέληση.
Ο χρόνος είναι μαζί μας και τώρα πρέπει ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε κι εμείς μαζί του. Το timing είναι σωστό, το στρατηγικό mix υπάρχει και είναι καταλυτικό κι έχουμε την Προεδρία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει δώσει το παράδειγμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από το 2004.
Ακολουθούμε τη διαδικασία που προβλέπεται στο Δίκαιο της Θάλασσας, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν καταπατούμε κανένα ανθρώπινο δικαίωμα και δείχνουμε σε όλους μας με τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ ότι είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι. 
Είμαστε ένας λαός με αξιοπρέπεια και έχουμε πια τη δυνατότητα όχι μόνο να βγούμε από την κρίση, αλλά και να ενταχθούμε στον ενεργειακό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να γίνουμε ένας ισχυρός γεωπολιτικός παίκτης. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Κόμμα του κοινοβουλίου, με επίσημη ανακοίνωση κατονομάζει δημοτικό σύμβουλο ως φυσικό αυτουργό της σφαγής στην Μαρφίν!


Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Κόμμα του κοινοβουλίου, με επίσημη ανακοίνωση κατονομάζει δημοτικό σύμβουλο ως φυσικό αυτουργό της σφαγής στην Μαρφίν!

Έχουν γίνει καταγγελίες και καταγγελίες στο κοινοβούλιο. Από τον “αρχιερέα της διαπλοκής” εως την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου στην κατάρρευση της χώρας. Για πρώτη φορά όμως ακούμε από κόμμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση “εξιχνίαση” ενός από τα μεγαλύτερα φονικά που έχουν γίνει στην Ελλάδα σε περίοδο δημοκρατίας.

Με επίσημη ανακοίνωση της λοιπόν, το νεοεισελθέν κόμμα της “Χρυσής Αυγής”, κατονομάζει τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αθηναίων ως φυσικό (προσοχή, φυσικό και όχι ηθικό) αυτουργό του ολοκαυτώματος της Μαρφίν, κ. Πέτρο Κωνσταντίνου.

Ο Π. Κωνσταντίνου, εξελέγη με το κόμμα “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” στις εκλογές του 2010. Στις ίδιες εκλογές εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και ο Ν. Μιχαλολιάκος, πρόεδρος της “Χρυσής Αυγής”. Υπάρχει λοιπόν ανοιχτή κόντρα στα δημοτικά συμβούλια, όμως η παρούσα καταγγελία δεν είναι καθόλου “πολιτική”.

Είναι καθαρά ποινική.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του κόμματος αναγράφεται: Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης έκανε ότι θα έπρεπε να είχαν κάνει προ πολλού άλλοι βουλευτές των άλλων κομμάτων. Πέταξε με τις κλοτσιές από το ελληνικό κοινοβούλιο τον εμπρηστή και όχι μόνο της “Μαρφιν” αρχηγό της Ανταρσίας Κωσταντίνου και τον πρόεδρο των “λαθροπακιστανών” και καταζητούμενο με διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ για διακίνηση “λαθρομεταναστών” Αslam. (ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ)

Είναι καταφανέστατα ότι βαρύτερο έχει ακουστεί “κοινοβουλευτικά”, αφού και η προηγούμενη καταγγελία του ίδιου κόμματος για τα 8 εκατομμύρια που έβγαλε εκτός στέλεχος της Αγροτική, δεν κατονόμασε ένοχο, ενώ αφορούσε σε οικονομική ατασθαλία και όχι σε κατά συρροήν δολοφονίες.

Εδώ λοιπόν, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τα προσχήματα σοβαρότητας του κοινοβουλευτισμού, πρέπει άμεσα να παρέμβει ο εισαγγελέας. Μιλάμε για μία σφαγή που συγκλόνισε το πανελλήνιο και άφησε πίσω χαροκαμένες οικογένειες. Δεν μπορεί λοιπόν ο καθένας να λέει ότι θέλει και η πολιτεία να ρεμβάζει.

Επιπλέον, αυτή η σφαγή ήταν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης Παπανδρέου, που κατάφερε να δαιμονοποιήσει όλες τις αντιδράσεις για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ (όπως είχαμε στηλιτεύσει και από την πρώτη στιγμή).

Όταν δε, η κυβέρνηση κλυδωνίστηκε εκ νέου από τις κινητοποιήσεις των “Αγανακτισμένων”, πάλι επιστρατεύτηκαν θηριωδίες για να διαλυθεί βίαια μία απολύτως ειρηνική διαδήλωση.

Κοινοβουλευτικές καταγγελίες λοιπόν δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως γραφικότητες ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει σήμερα κι’ όλας αυτοί που εξαπολύουν κατηγορίες να κληθούν για να αποδείξουν την ακρίβεια των καταγγελιών τους. Εάν αυτό δεν γίνει, σημαίνει ότι αυτό το κράτος είτε δίνει ασυλία στους συκοφάντες, είτε στους δολοφόνους.
Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε. Αλλιώς ας ενεργοποιηθούν οι οικογένειες των θυμάτων.
(Μαζί με την καταγγελία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φωτογραφία με λεζάντα “Ο Κωνσταντίνου στην φλεγόμενη Μαρφίν” την οποία παραθέτουμε. Πιθανότατα από τους καταγγέλοντες και πάλι όμως παρουσιάζουν ένα δυσδιάκριτο πρόσωπο).
  olympia

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΦΩΤΟ:




https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBrf7eFh9H1Xl9fOSnA6VQ8pdezNuF6IIb2GOfCNMtLb7BHSPa2OY3dYvhgsDYgVt_rKZ0glqNRMbJPv4ePBnCxfS4Pf3SWGrmRWvKrQEYhYHbN8ftatxFNlq2CuYt3OU9mCkJFnKD4nY/s1600/23krklk.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg16AzukOzqbNJ1YH2rmhfcIDjQhsGFdKrzIvc0AZi-H3vXakDQKhZyKr2jQy8XPkcqlJ_39pNSkOWktIlnmGPxxEG1DgasSCOQgH_naLDFXUYc71qPU6VOuMCNSHA0rsLKiwArtuaJFnU/s1600/2rfbh1f.jpg


http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/08/blog-post_7800.html

Σπύρου Χατζάρα-Ρατσιστικές επιθέσεις κατά Ελλήνων από τα αντιρατσιστικά Τάγματα Εφόδου


Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Ρατσιστικές επιθέσεις κατά Ελλήνων από τα αντιρατσιστικά Τάγματα Εφόδου


του Σπύρου Χατζάρα

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας δέχθηκε τον περιφερειακό αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κ. Laurens Jolles, ο οποίος του ζήτησε «να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της βίας με ρατσιστικά κίνητρα» ,να προστατευτούν τα θύματα και να διωχθούν ποινικά τόσο οι θύτες της βίας όσο και οι υποκινητές της». Ο κ. Laurens Jolles επισήμανε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι «οι ρατσιστικές επιθέσεις διεξάγονται με συστηματικό και συντονισμένο τρόπο, από ομάδες και άτομα που ισχυρίζονται ότι δρουν προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας».

Ο κ. Laurens Jolles όμως είναι ο «πολιτικός κηδεμόνας», του «ανήλικου» τέρατος της Χρυσής Ακτης της Πάρου, Αχμέτ Βακάς. Και μάλιστα το ελληνικό κράτος ενώ τον είχε για απέλαση επεφύλαξε ειδική μεταχείριση στον πακιστανό υπήκοο, και του παρείχε «άσυλο – εξπρές», με το αστυνομικό και δικαστικό σώμα να επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο «για την ασφάλεια του και την προστασία της εν γένει προσωπικότητας του».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης λοιπόν θα έπρεπε να ζητήσει από τον κ. Laurens Jolles, να πάνε μαζί στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, και να δει τη 15χρονη Μυρτώ που εξακολουθεί να χαροπαλεύει, το θύμα του προστατευόμενου της ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ,και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το έγκλημα και να ζητήσει συγνωμη από την οικογένεια της Μυρτούς και τον ελληνικό λαό.
Ο κ. Δένδιας παρέλειψε το καθήκον του. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά.Μπορεί να απευθύνει πρόσκληση στον κ. Laurens Jolles, για να έρθει και να ενημερωθεί γιαα τη σύλληψη των δραστών των ρατσιστικών επιθέσεων κατά Ελλήνων και των υποκινητών τους, και με την ευκαιρία αυτή να επισκεφθούν το Αττικό νοσοκομείο. (αν ακόμα είναι ζωντανή η Μυρτώ).

Και βέβαια την στιγμή που έλεγε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ότι, «Τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί»,τα Τάγματα Εφόδου που συγκροτούν οι «αντιρατσιστές συμμορίτες», με περίσσεια δημοκρατική και ανθρωπιστική ευαισθησία, ξυλοκόπησαν, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, τέσσερις ανυποψίαστους Έλληνες πολίτες οι οποίοι έτυχε να περπατούν στην «κατεχόμενη» Ομόνοια. Μετά τέλος του χθεσινού συλλαλητηρίου, τα Τάγματα Εφόδου, επιτέθηκαν και χτύπησαν απρόκλητα 3 Έλληνες και έναν Πολωνό στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι ρατσιστικές επιθέσεις έγιναν με συστηματικό και συντονισμένο τρόπο, από ομάδες και άτομα που ανήκουν σε αντιρατσιστές συμμορίτες . Ο Πολωνός την πλήρωσε επειδή είχε ξυρισμένο κεφάλι, μέσα σε μίνι μάρκετ επί της Μιχαήλ Βόδα. Μετά, οι συμμορίτες των ταγμάτων Εφόδου , επιτέθηκαν σε δύο Έλληνες που έβγαιναν από παρακείμενο γυμναστήριο επί της Αχαρνών και Κύμης, και χτύπησαν και άλλο έναν Έλληνα απρόκλητα, επί της οδού Αγίου Μελετίου, στο ύψος της Αχαρνών.

Ο κ. Δένδιας θα πρέπει λοιπόν να επαναλάβει προς πάσαν κατεύθυνση ότι, «Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τον αντιρατσισμό , δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί», και να συλλάβει τους δράστες των χθεσινών ρατσιστικών επιθέσεων κατά Ελλήνων και τους υποκινητές τους. Αλλιώς τα Τάγματα Εφόδου των αντιρατσιστικών συμμοριών , «μετά την δύση του Ηλίου», θα «ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στους ΕΛΛΗΝΕΣ να κυκλοφορούν Ελεύθερα»! Παράλληλα, ο υπουργός της Δικαιοσύνης θα πρέπει να ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων για διασπορά ψευδών ειδήσεων, κατά οποιουδήποτε διαδίδει ότι «ακροδεξιοί μαχαίρωσαν» έναν Ιρακινό στην οδό Αναξαγόρα, αφού ο φάκελος έκλεισε και σύμφωνα με τις καταθέσεις των αλλοδαπών αυτόπτων μαρτύρων, το θύμα είχε προσπαθήσει να αρπάξει μία τσάντα από μια γυναίκα τοξικομανή και αντέδρασε ο επίσης τοξικομανής σύντροφος της , που τραυμάτισε θανάσιμα τον Ιρακινό με μαχαίρι. Ο κ. Δένδιας θα πρέπει μάλιστα να ανακαλέσει την βιαστική δήλωση που έκανε για τον θάνατο του φυλακόβιου Ιρακινού.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ελληνικη Αστυνομία διέψευσε ως 100% πλαστή την ιστορία που κατασκεύασαν τα «χαλκεία της αντιρατσιστικής πληροφόρησης», για δήθεν κακοποίηση αλλοδαπού «που έκανε ωτοστόπ στην Εγνατία», στην περιοχή της Ξάνθης. Κανείς παράνομος αλλοδαπός από αυτούς που μάζεψε ο Ξένιος Ζεύς, δεν αφέθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα, και ουδέποτε εμφανίστηκε και ουδέποτε καταγγέλθηκε τέτοιο περιστατικό στη νοσοκομειακή μονάδα που υποτίθεται ότι κούραρε τον λαθρομετανάστη.

ΥΓ1. Ακόμα περιμένουμε να δοθεί στη δημοσιότητα ο φάκελος με τα ακριβή στοιχειά χορήγησης ασύλου στον δολοφόνο-βιαστή της Χρυσής Ακτής Αχμέτ Βακάς, καθώς και τα στοιχεία με τά οποία πείστηκε η δικαιοσύνη ότι ο δράστης είναι ανήλικος.
ΥΓ2. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.Δένδιας πρέπει να δώσει «Νέα ορμή» στον «Ξένιο», διότι τις τελευταίες μέρες έπεσε πολύ. Σε 1610 προσαγωγές βρήκαν μόνο 98 παράνομους λαθρο. Ούτε το 6%.

Η Σλοβενία καταργεί τους αλλοδαπούς εργαζόμενους - Eδώ τι κάνουμε;

Η Σλοβενία καταργεί τους αλλοδαπούς εργαζόμενους - Eδώ τι κάνουμε;


Η οικονομική κρίση που έχει γίνει εμφανής στη Σλοβενία, ανάγκασε αυτήν την χώρα να αφαιρέσει τις άδεις παραμονής των ξένων εργατών.

Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, πάνω από 1.500 εγγεγραμμένους  αλλοδαπούς   που εργάζονται ως ωρομίσθιοι εργάτες έχουν χάσει τις δουλειές τους, γράφει σήμερα η εφημερίδα “Dnevni Avaz”, η οποία τονίζει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων προέρχονται από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, έως και τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι  από τη Βοσνία, έχουν σταματήσει να εργάζονται στη Σλοβενία, μετά την πτώχευση πολλών επιχειρήσεων της Σλοβενίας, κυρίως στον τομέα των κατασκευών.

Η Σλοβενία είχε απορροφήσει ένα μεγάλο αριθμό Βόσνιων εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα, οι οποίοι υπολογίζονται σε εβδομήντα δύο χιλιάδες.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Ιούλιος 2012 ο θερμότατος!!!

Ιούλιος 2012: Ο πιο ζεστός μήνας όλων των εποχών για το Βόρειο Ημισφαίριο


Η συνδυασμένη μέση παγκόσμια θερμοκρασία στη ξηρά και τις θάλασσες του πλανήτη διαμορφώθηκε στους 16,42 βαθμούς Κελσίου και ήταν κατά 0,62 βαθμούς μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα (15,8 βαθμοί). Η μέση θερμοκρασία της ξηράς ήταν κατά 0,92 βαθμούς υψηλότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα και ειδικά στο Βόρειο Ημισφαίριο ήταν 1,19 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα. Είναι ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας που στο Βόρειο Ημισφαίριο καταγράφηκε ένα νέο ιστορικό μηνιαίο ρεκόρ θερμοκρασίας.

Οι τρεις προηγούμενοι μήνες του 2012 (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος) επίσης ανήκαν ο καθένας στους πέντε πιο ζεστούς μετά το 1880. Ο Ιούλιος του 2012 είναι ο 36ος συνεχόμενος Ιούλιος με τη θερμοκρασία του πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

Στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2012 η συνδυασμένη μέση παγκόσμια θερμοκρασία στη στεριά και τη θάλασσα ήταν η δέκατη πιο ζεστή στη σύγχρονη μετεωρολογική ιστορία. Ειδικά στην ξηρά, στο πρώτο επτάμηνο του φετινού έτους η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν η έκτη μεγαλύτερη μετά το 1880.

Στους ωκεανούς της Γης ο φετινός Ιούλιος ήταν ο έβδομος πιο θερμός στη σύγχρονη ιστορία με μισό βαθμό Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο τού προηγούμενου αιώνα (16,4 βαθμοί).
=====================================
http://e-meteolarissa.blogspot.gr/2012/08/2012_8.html


Ιούλιος 2012 ο θερμότατος!!!

Τελικά πόσο ζεστός ήταν ο Ιούλιος?? Πόσο υπέφερε ο κόσμος?? Ήταν απλά ένας θερμός μήνας και τίποτα παραπάνω αφού δεν έκανε και καμία θερμοκρασία ρεκόρ?? Όλα αυτά απαντήθηκαν εν μέρη πριν μερικές μέρες από τα στοιχεία των σταθμών DAVIS. Βέβαια όπως είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο μόνο η ΕΜΥ έχει αρχείο αξιόλογο και ομοιογενές από μια 60ετια τουλάχιστον. Έτσι περιμένοντας τα στοιχεία ήλπιζα να μην είναι τόσο θερμά τα νέα. Τελικά είναι πολύ θερμά αφού αρκετά ρεκόρ σπάσανε στη ΜΕΣΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ αλλά και στη Μέση Ελάχιστη και Μέση Μέγιστη.

Η απόκλιση από την κλιματική τιμή (περίοδο 1955-1997) της μέση μηνιαίας θερμοκρασίας ήταν σε μερικούς χαρακτηριστικούς σταθμούς.
Ηράκλειο +2,1οC
Μεθώνη +2,3οC
Σούδα +2,6οC
Καλαμάτα +2,7οC
Σάμος +3,0oC
Ελληνικό +3,2οC
Κέρκυρα +3,7οC
Λάρισα +3,9οC
Θεσσαλονίκη +4,0οC

Η απόκλιση από την κλιματική τιμή (περίοδο 1955-1997) της μέση μηνιαίας ελάχιστης θερμοκρασίας ήταν σε μερικούς χαρακτηριστικούς σταθμούς.
Ελληνικό +0,2oC
Μεθώνη +1,7oC
Ηράκλειο +1,8oC
Καλαμάτα +2,0oC
Σούδα +2,4oC
Λάρισα +3,3oC
Σάμος +3,8oC
Θεσσαλονίκη +4,1oC
Κέρκυρα +4,2oC

Η απόκλιση από την κλιματική τιμή (περίοδο 1955-1997) της μέση μηνιαίας μέγιστης θερμοκρασίας ήταν σε μερικούς χαρακτηριστικούς σταθμούς.
Ηράκλειο +1,8oC
Μεθώνη +2,6oC
Καλαμάτα +2,8oC
Σάμος +2,8oC
Θεσσαλονίκη +3,2oC
Σούδα +3,2oC
Λάρισα +3,5oC
Κέρκυρα +4,0oC
Ελληνικό +4,6oC

Οι αποκλίσεις αυξάνονται όσο Δυτικά και Βόρεια στην Ελλάδα καθώς και σε ηπειρωτικές περιοχές. Το Αιγαίο λόγω των συνεχόμενων βοριάδων το φετινό καλοκαίρι κράτησε τις αποκλίσεις (πάντα θετικές) σε μικρότερα επίπεδα. Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο σε καλοκαιρινό μήνα που ο καιρός είναι σταθερός από θέμα βρoχων-καταιγίδων και ελάχιστης νεφοκαλυψης η μέση θερμοκρασία να βρίσκεται ακόμα και 4 βαθμούς πάνω από τα κλιματικά δεδομένα. Η επιβάρυνση στον ανθρωπινό οργανισμό είναι έντονη καθώς βέβαια και στον ύπνο μιας και ο οργανισμός δεν μπορεί να πάρει ανάσες δροσιάς τη νύχτα.

Ο σταθμός του Ελληνικού έχει πάρει χαρακτηριστικά ηπειρωτικής περιοχής αφού η απόκλιση στην μέση ελάχιστη θερμοκρασία ήταν μηδαμινή ενώ στη μέση μέγιστη ηταν η μέγιστη από τους 9 σταθμούς. Έτσι το ΗΘΕ (ημερήσιο θερμομετρικό εύρος) είναι αυξημένο, πράγμα που δείχνει πιο ηπειρωτικό κλίμα. Δεν ξέρω πραγματικά που οφείλεται αυτό!!! Ίσως σε πυρκαγιές του Υμηττού και των άλλων βουνών της Αττικής που τα έχουν αποψιλώσει ή στο τσιμέντο που έχει κατακλύσει μια τεράστια έκταση. Πάντως είναι γεγονός ότι το Ελληνικό δεν είναι η παραθαλάσσια περιοχή που τα κλιματικά στοιχεία περιγράφουν εδώ και χρόνια. Μια τελευταία εξήγηση είναι να έχει αλλάξει θέση ο σταθμός ή να είναι στοιχεία από αυτόματο σταθμό που όπως έχουμε πει τσιμπάει αρκετά σε σχέση με τους κλασικούς κλωβούς Stevenson.

Τέλος οι μέσες μηνιαίες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τον Ιούλιο 2012 ήταν και ρεκόρ των τελευταίων 60ετων στους εξής σταθμούς:
Λάρισας με 0,8 βαθμούς πιο πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ
Θεσσαλονίκης με 1,3 βαθμούς πιο πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ
Ελληνικού με 0,4 βαθμούς πιο πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ
Καλαμάτα με 0,4 βαθμούς πιο πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ
Κέρκυρα με 0,9 βαθμούς πιο πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ
Σούδα με 0,4 βαθμούς πιο πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ
ενώ στο 
Ηράκλειο ΔΕΝ ήταν ρεκόρ για 0,1 βαθμούς μόνο!!!

Όταν θα έχουμε και το αναλυτικό κλιματικό δελτίο της ΕΜΥ θα βγάλουμε συμπέρασμα για τις αποκλίσεις και άλλων σταθμών.
 Το βασικό πάντως συμπέρασμα είναι ζήσαμε σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας τον θερμότερο μήνα της σύγχρονης κλιματολογικής ιστορίας μας (1950-2011).
Το αν και το καλοκαίρι βγει το θερμότερο στην ιστορία μας θα φανεί σε μερικές ημέρες όταν τελειώσει και ο Αυγούστου. Μετά πάντως από Ιούνιο και Ιούλιο των ρεκόρ είναι κοντά και το ρεκόρ θερμοτερου καλοκαιριού από το 1950 και μετά τουλάχιστον.
=========================

Επεισόδια καύσωνα στη Λάρισα (1955-2011).



Στην παρούσα μελέτη θα μελετήσουμε τα επεισόδια καύσωνα μιας από τις πρωταγωνίστριες θερμές πόλεις , της Λάρισας.

Ως επεισόδιο καύσωνα αναφέρεται μια σειρά τουλάχιστον 3 ημερων που η μέγιστη θερμοκρασία ήταν ανώτερη ή ίση των 36,5 βαθμών Κελσίου. Ακολουθούμε αυτό τον κανόνα σύμφωνα με το βιβλίο του μετεωρολογου κ Δημητρίου Ζιακοπουλου, ο Γιος της Γης και του Ήλιου. Τα στοιχεία είναι από το σταθμό της ΕΜΥ στη Λάρισα την περίοδο 1955-2011 μετά από ανάλυση και επεξεργασία των στοιχείων από το Meteolarissa PWS group.

Στον πιο κάτω διάγραμμα είναι αποτυπωμένα τα επεισόδια καύσωνα ανα έτος από το 1955 εως και το 2011 στη Λάρισα καθώς και η τάση αυτών. Τα συμπεράσματα είναι ότι:

1) τρεις χρονιές παρατηρήθηκαν από 4 επεισόδια σε ένα καλοκαίρι το 1962 , το 1979 και το 2007.

2) Αντίθετα υπάρχουν και αρκετές ψυχρές χρονιές που δεν υπήρξε καμία τριάδα διαδοχικών ημερων με θερμοκρασίες άνω των 36,5 βαθμών. Αυτά είναι το 1959 , 1960 , 1964 , 1971 , 1975 , 1976 , 1983 , 1986 , 1989 , 1991, 1992 , 1995 , 1996 , 2004.

3) Επισης μεγαλο ενδιαφερον εχει η γραμμικη ταση που ειναι τελειως ισια. Δεν εχει δηλαδη μεταβληθει σε βαθος χρονου το πληθος των επεισοδιων καύσωνα που συμβαινουν στη Λαρισα. Εχει αλλαξει βεβαια το θερμοκρασιακο προφιλ αφου παρατηρούνται υψηλοτερες θερμοκρασιες τα καλοκαίρια απο οτι παλαιοτερα αλλα αυτο δεν ειναι της παρουσης να αναλυθει.

4) Η μεγαλύτερη περιοδος χωρις κανενα επεισόδιο καύσωνα είναι 2 χρονια και εχει παρατηρηθει 4 φορες στα 57 χρονια.

5) Η μεγαλύτερη συνεχη περίοδο που εχει σημειωθει τουλάχιστον ενα επεισόδιο καύσωνα καθε ετος ειναι 7 χρονια. Εχει συμβει την περιοδο 1997-2003 και την περίοδο 2005-2011. Αν ειχε συμβει και το 2004 εστω ενα επεισοδιο θα ειχαμε μια εντυπωσιακη περίοδο 15 χρονων που καθε χρονο εκανε εστω και ενα επεισόδιο καύσωνα.

6) Απο το 1997 και μετά είναι εμφανης μια αυξηση των επεισοδιων καυσωνα και γινεται κανονας να υπαρχει εστω ενας καυσωνας καθε χρονο!!! Βεβαια ακομα δεν εχει ξεφυγει ο συνολικος αριθμος επεισοδίων κάθε χρονο (εως 4 επεισόδια) αλλά η ταση είναι δεδομενη.

Αν θελησουμε να χωρισουμε το παραπανω διαστημα σε δεκαετιες θα δουμε οτι εχουμε θερμες αλλα και ψυχρες δεκαετιες. Η πρωτη δεκαετια(1955-1964) είναι και η πιο θερμη με 16 επεισοδια καυσωνα ενω αντιθετα η δεκαετια 1985-1994 η πιο ψυχρη με μολις 8. Οι υπολοιπες δεκαετιες είναι στα ιδια επιπεδα με 12 εως 14 επεισόδια. Ενδιαφερον εχει οτι η τελευταια περιοδος δεν εχει ακόμα συμπληρωσει 10ετια και ηδη μεσα σε μια 7ετια εχουμε φτασει στο μεσο ορο των 13 επεισοδιων καύσωνα. Θα μελετηθει αν τα ετη 2012-2013 και 2014 δεν σημειωθει κανενα επεισοδιο καύσωνα ή αντιθετα σημειωθουν αρκετα καθιστωντας τη δεκαετια 2005-2014 την πιο θερμη ακόμα και από την πρωτη (1955-1964).
Η κατανομη των επεισοδίων καύσωνα ανα δεκαημερο είναι η παρακατω και είναι εμφανής η εμφανιση του καυσωνα πιο συχνα απο το 3ο δεκαημερο του Ιουνιου εως και το 2ο δεκαημερο του Αυγουστο. Παρολο αυτα επεισόδια καύσωνα εχουν παρατηρηθει και τον Μαιο (3ο δεκαημερο) αλλα και τον Σεπτεμβριο (1ο δεκαημερο).  Εντυπωση προκαλει οτι μετά απο 57 χρονια καταγραφων δεν έχει σημειωθεί ακόμα επεισόδιο καύσωνα το 1ο δεκαημερο Ιουνιου αν και βέβαια τα δυο επεισοδια του Μαιου ειχαν συνεχεια στο 1ο δεκαημερο του Ιουνιου. 
Η διαρκεια ενος επεισοδιου καύσωνα επισης παιζει σημαντικο ρολο. Για αυτο το λογο εχουμε διαχωρισει την διαρκεια σε 3ημερων, 4 εως 6 ημερων , 7 εως 9 ημερων και 10 ημερων και ανω. Στο παρακατω διάγραμμα φαινεται η κατανομη και είναι και εδω εμφανής οτι ο Ιουλιος και ο Αυγουστος είναι οι μηνες με τους πιο μεγαλης διαρκειας καυσωνες. Αξιζει βεβαια να τονιστει οτι τον Ιουνιο εχει εμφανιστει καυσωνας 10ημερων κατι που δεν εχει συμβει Αυγουστο αλλα ο Αυγουστος εχει σχεδον την ιδια δυναμικη με τον Ιουλιο σε καυσωνες απο 4 εως 9 ημερων.





 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΟ
Το Μαιο οι θερμοκρασίες αρχιζουν να ανεβαινουν και είναι συχνες τιμες ανω των 35 βαθμών να σημειώνονται στη Λάρισα. Είναι ομως δυσκολο να παρατηρηθουν 3 διαδοχικες ημερες με θερμοκρασίες άνω των 36,5 βαθμών με αποτελεσμα απο την ανάλυση των στοιχείων να υπαρχουν δυο επεισόδια καύσωνα. Αυτά και τα δυο παρατηρήθηκαν το 3ο δεκαημερο και μαλιστα τις τελευταιες ημερες του μηνα και τις πρωτες του Ιουνιου. Το 1962 και το 1969 ήταν οι μονες χρονιες που σημειωθηκε επεισόδιο καύσωνα Μαιο στην Λάρισα. Το 1969 ειναι και η χρονια που εχει σημειωθεί η μεγιστη θερμοκρασια για Μαιο. Αξιζει να σημειωθει οτι το γεγονος για οποιαδηποτε αλλη περιοχη της χώρας είναι ακόμα πιο σπανιο και μονο η Ν.Φιλαδελφεια εχει σημειωσει 1 επεισόδιο καύσωνα Μαιο μηνα. Η διαρκεια αυτων ηταν 4 και 5 ημερες και μερος αυτων βρεθηκε στις αρχες Ιουνη. Ο μεσος ορος ειναι 1 επεισοδιο καυσωνα τον Μαιο καθε 28 χρονια περιπου.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Tον Ιουνιο οι θερμοκρασιες ανεβαινουν σταθερα και το αποτελεσμα ειναι να σημειωνονται επεισοδια καυσωνα το 2ο και 3ο δεκαημερο του μηνα. Οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι διαρκειας απο 3 εως 6 ημερες μιας και συνηθως δεν υπαρχει ακομα μεγαλο θερμικο δυναμικο. Υπαρχουν ομως και 2 περιπτωσεις που σημειωθηκαν σημαντικης διαρκειας επεισοδια. Το 1957 ειχε διαρκεια 7 ημερες ενω το 2007 ειχε διαρκεια 10ημερες. Το 2007 ειχαμε και σημαντικο ρεκορ μεγιστης θερμοκρασιας για τον Ιουνιο της περιοδου 1955-2011. Ο μεσος ορος ειναι 1 επεισοδιο καυσωνα τον Ιουνιο καθε 4 χρονια περιπου.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
Τον Ιουλιο οι θερμοκρασίες βρισκονται σε υψηλα επιπεδα και ετσι τα επεισοδια καυσωνα ειναι συχνα. Οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι διαρκειας 3 εως 6 ημερων αλλά υπάρχει και ενα σημαντικο μερος που εχουν διαρκεια 7 εως 10 ημερων. Τον Ιουλιο του 1987 σημειωθηκε ο μοναδικος καύσωνας διαρκειας 10ημερων ενω τον Ιουλιο του 1988 το 2000 και το 2007 σημειωθηκαν καυσωνες των 7 εως 9 ημερων. Τον Ιουλιο του 2000 σημειωθηκε και το ρεκορ μεγιστης θερμοκρασιας όλης της περιοδου 1955-2011. Ο μεσος ορος ειναι 1 επεισόδιο καύσωνα τον Ιουλιο κάθε 1,5 χρόνο περιπου.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Τον Αυγουστο οι θερμοκρασίες βρισκονται σε υψηλα επιπεδα με κάμψη από τα τέλη του μηνα. Οι καυσωνες ειναι συχνοι τα πρωτα δυο δεκαημερα και η διαρκεια αυτων ειναι 3 εως 6 ημερων. Υπαρχουν βεβαια και τεσσερις περιπτωσεις με την διαρκεια να ειναι 7εως 9 ημερες. Αυτές οι χρονιές είναι το 1957 , το 1958 , το 1963 και το 2010. Τον Αυγουστο του 1958 σημειωθηκε και η μεγιστη θερμοκρασια που έχει παρατηρηθεί αυτό το μηνα την περιοδο 1955-2011. Ο μεσος ορος ειναι 1 επεισόδιο καύσωνα τον Αυγουστο κάθε 2 χρόνια περιπου.



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Τον Σεπτεμβριο οι θερμοκρασίες εχουν σαφώς καθοδική τάση με αποτελεσμα είναι πολύ δυσκολο να παρατηρηθουν 3 διαδοχικες ημερες με θερμοκρασίες άνω των 36,5 βαθμών Κελσιού. Μόνο μια περίπτωση καύσωνα σημειωθηκε και αυτή το 1ο δεκαημερο και η διαρκεια αυτου ηταν 3 ημερες το 1961. Ο μεσος ορος ειναι 1 επεισόδιο καύσωνα τον Σεπτεμβριο κάθε 55 χρόνια περιπου. Το 2000 σημειωθηκε το ρεκορ θερμοκρασιας για το Σεπτεμβριο της περιοδου 1955-2011.

H ανάλυση έγινε πάνω στα στοιχεία από το αεροδρόμιο που βρίσκεται 4 κμ ανατολικά της πόλης σε σχετικά δροσερό μερος. Η πόλη σαφως και εχει πιο υψηλές θερμοκρασίες και οι καυσωνες αν υπήρχε σταθμός μεσα στην πολη θα ηταν ελαφρώς διαφοροποιημένοι σε πλήθος αλλά και σε ένταση. Νομίζω ότι η Λάρισα χωρίς να έχει το πανελλήνιο ρεκορ μεγιστης θερμοκρασιας είναι η πιο ακραία πόλη σε θέμα καυσωνων μαζί ίσως με τον Αλίαρτο και την Σπάρτη.
==============================

Ανασκόπηση Ιουλίου 2012.

Τελείωσε ένας μήνας ακόμα που η θερμοκρασία βρέθηκε σε πολύ ψηλότερα επίπεδα από τα κλιματικά δεδομένα σε μεγάλο μέρος της χώρας. Σε μελέτη των hot-spot σταθμών (Davis fan aspirated ΠΑΝΤΑ) φαίνεται ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Δυτική και Νότια χώρα έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αν λάβουμε υπ όψιν ότι από τα στοιχεία της ΕΜΥ οι κλιματικές τιμές της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας είναι μέχρι 33.5 βαθμούς Κελσίου την περίοδο (1955-1997) για τις ζεστές περιοχές της χώρας , τον φετινό Ιούλιο έχουμε πάρα πολλές περιοχές με μέση μέγιστη πάνω από 35 βαθμούς !!! Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η τεράστια απόκλιση περιοχών όπως η Σπάρτη , η Λάρισα οι Μοίρες και η Γαβαλου από τα κλιματικά στοιχεία. Η πρώτη στήλη έχει το όνομα του σταθμού. Στην επόμενη έχουμε την Μέση Μεγίστη Θερμοκρασία του μήνα ενώ στις επόμενες δυο έχουμε το πλήθος των ημερών του μήνα που σημειώθηκαν πάνω από 36,5 βαθμοί και πάνω από 40 βαθμοί αντίστοιχα. Τέλος στην τελευταία στήλη σημειώνεται η Μεγίστη θερμοκρασία όλου του μήνα στον κάθε σταθμό.

Οι τιμές των πρώτων 6 σταθμών είναι εντυπωσιακά υψηλές και θα μπορούσαν να συγκριθούν με σταθμούς της βόρεια Αφρικής!!! Είναι τουλάχιστον 3.5 βαθμούς πιο πάνω από τις κλιματικές τιμές.

Στις ημέρες καύσωνα (Τmax>36,5βαθμους) βλέπουμε ότι σε πολλούς σταθμούς ξεπέρασαν το μισό μήνα(πάνω από 15 ημέρες) και μάλιστα στη Σπάρτη τη Γαβαλου και τη Λάρισα ΑΤΑ σημείωσαν μέγιστη πάνω από 36,5 βαθμούς  πάνω από 20μερες!!!

Στις ημέρες με μέγιστη θερμοκρασία πάνω από 40 βαθμούς δεν είχαμε κάποιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα αφού οι θερμές εισβολές ήταν συνεχείς αλλά χωρίς τρομερή ένταση. Έτσι η Σπάρτη ,η Γαβαλου Αιτωλοακαρνανίας ,η Λάρισα , τα Τρίκαλα και οι Μοίρες Ηράκλειου σημείωσαν από 3 έως 5 ημέρες με μέγιστη πάνω από 40 βαθμούς.

Οι απόλυτα μέγιστες θερμοκρασίες του μήνα σημειώθηκαν στη Λιβαδειά με 43,4 βαθμούς , στη Σπάρτη με 43,2 βαθμούς , στα Τρίκαλα με 43,1 βαθμούς και στη Λάρισα με 42,4 βαθμούς Κελσίου. Ήταν υψηλές αλλά όχι σε επίπεδα ρεκόρ αφού όπως τονίσαμε το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζει η πολύ μεγάλη διάρκεια της ζέστης χωρίς δροσερά διαλείμματα και όχι οι ακραίες εκφάνσεις της.

-------------------------------------------------------

Ένας άλλος θερμοκρασιακός δείκτης είναι και η μέση μηνιαία θερμοκρασία ενός σταθμού. Όταν μάλιστα αυτός ο μέσος όρoς παράγεται όσο το δυνατόν από περισσότερες μετρήσεις είναι και πιο αντιπροσωπευτικός. 

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΜΥ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ.
Οι διάφορες μετεωρολογικές υπηρεσίες χάριν συντομίας χρησιμοποιούν από τέσσερις ημερήσιες μετρήσεις μέχρι και μόνο δυο με αποτέλεσμα η μέση ημερήσια θερμοκρασία να μην ειναι απολυτα αντιπροσωπευτικες. Στη συνέχεια οι 30 ημερήσιες μέσες θερμοκρασίες προσθέτονται και  το άθροισμα διαιρείται με το 30. 

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ WEATHERLINK-WDISPLAY-CUMULUS κτλ.
Οι σταθμοί Davis και το σόφτγουερ που τους συνοδεύει καθώς και τα περισσότερα σόφτγουερ ερασιτεχνικών μετεωρολογικών σταθμών παράγουν την ημερήσια μέση θερμοκρασία από 24 ωριαίες μετρήσεις και έτσι λαμβάνουν υπ όψιν διάφορες μικροαλλαγες λόγω φαινόμενων κτλ στην καθημερινή μέση θερμοκρασία και είναι σαφώς πιο σωστή. Στη συνέχεια προσθέτονται οι 30 ημερήσιες μέσες θερμοκρασίες και το άθροισμα διαιρείται με το 30.

Ο 2ος τρόπος είναι αυτός που εκφράζει την Meteolarissa PWS group μιας και ασχολείται μόνο με μηχανικά αεριζομενους σταθμούς και κατά βάση Davis σταθμούς. Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται ότι οι σταθμοί που βρίσκονται μέσα σε πόλεις είχαν και την μεγαλύτερη μέση μηνιαία θερμοκρασία. Η Αθήνα κατά πρώτο λόγο και η Λάρισα στη συνέχεια είναι οι πιο θερμές αστικές περιοχές της χώρας αφού άρχισε να παρατηρείται ολο και πιο συχνά έλλειψη πρωινής αύρας μέσα στην πόλη της Λάρισας. Η Παλαιοχωρα Χανίων και ο Λεντας Ηρακλείου όχι τοσο λόγω θερμονησιδας αλλά λόγω νοτιοτερης θεσης εδωσαν εντυπωσιακη μέση  μηνιαία θερμοκρασία με 31,1 και 30,5 βαθμούς αντίστοιχα!!!

----------------------------------------------------

Για τη Λάρισα πιο συγκεκριμένα έχουμε στοιχεία από το 2006 και μετά από σταθμούς Davis fan aspirated. Ο Ιούλιος 2012 ήταν ο πιο θερμός Ιούλιος από το 2006 με μέση θερμοκρασία 30,5 βαθμούς Κελσίου ενώ ο αμέσως επόμενος ήταν ο Ιούλιος του 2007 με μόλις 29,2 βαθμούς Κελσίου. Είναι εντυπωσιακό πως ενώ τον Ιούλιο 2007 είχαμε 18 ημέρες με μέγιστη άνω των 35 βαθμών φέτος είχαμε 24 ημέρες. H μέση υγρασία του μήνα ήταν μόλις 39% και είναι μετά το 36% του Ιουλίου 2007 η πιο χαμηλή. Δεν σημειώθηκε βροχή-καταιγίδα ούτε μια μέρα όλο το μήνα ενω η μέση βαρομετρική πίεση ήταν 1010,0 hPa. Tελος ο επικρατων άνεμος ήταν ο Ανατολικός με μέση ταχύτητα 3,2km/h.

-------------------------------------------------------

Οι σταθμοί του Αστεροσκοπείου Αθηνών έχουν εγκατασταθεί από το 2006 και μετά με αποτέλεσμα να μην έχουμε μεγάλης διάρκειας χρονοσειρα για εξαγωγή συμπερασμάτων. Είναι αναποφευκτο να περιμένουμε να στοιχεία απο την ΕΜΥ ώστε να τα συγκρινουμε με τα δικα της κλιματικα στοιχεια που ειναι ομοιογενη. Τα πρωτα στοιχεια απο 8 σταθμούς της χωρας ειναι οτι ο φετινος Ιουλιος ηταν ο θερμοτερος μηνας της περιοδου 1955-2012 οσο δηλαδη έχουμε αξιοπιστα δεδομενα απο την ΕΜΥ. Είναι πραγματικα εντυπωσιακο οτι εχοντας περασει ενα ετος σταθμος στην συγχρονη κλιματολογικη ιστορια της χωρας ,το 2007, τοσο συντομα να εχουμε νεο ρεκορ στη μέση θερμοκρασια και μαλιστα με πολυ χαμηλοτερες απόλυτα μεγιστες θερμοκρασιες από ότι είχαν σημειωθει το 2007...

Mε βαθμό 2,5 εισάγονται στα Πανεπιστήμια οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας

Mε βαθμό 2,5 εισάγονται στα Πανεπιστήμια οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας


Με βαθμούς της τάξεως του 2,5  εισάγονται οι Μουσουλμάνοι σε υψηλόβαθμες σχολές λόγω της ειδικής κατηγορίας που είχε θεσπίσει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας.

Αν κρίνουμε από τους περσινούς πίνακες επιτυχόντων της ειδικής κατηγορίας «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», αναμένεται ότι ανάλογη εικόνα θα έχουν και οι φετινοί. Αναλυτικά, αναμένεται η εισαγωγή στις Φιλοσοφικές σχολές να γίνεται από 2.768 μόρια, στις Φιλολογικές από 2.590 μόρια, στις νομικές από 8.690 μόρια, στο Πάντειο από 3.172 μόρια, στα παιδαγωγικά από 5448 μόρια και στις μαθηματικές Σχολές από 3.078 μόρια.

Στην ειδική αυτή κατηγορία ανήκουν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2010 ή 2011 ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι αυτοί πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ' αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Θα πληρώνουμε...τέλος για όσους έχουν βάλει φωτοβολταϊκά!

Θα πληρώνουμε...τέλος για όσους έχουν βάλει φωτοβολταϊκά!


Απίστευτα πράγματα σε αυτή τη χώρα! Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη εν μέσω του θέρους το 25% του ανταποδοτικού τέλους που δίνουμε σήμερα για την ΕΡΤ, περίπου 75 εκατ. ευρώ δηλαδή, θα πηγαίνει στον... ΛΑΓΗΕ. Τι είναι αυτό; Είναι ο «Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ», η εταιρεία που διαχειρίζεται δηλαδή τα σχετικά με την αγορά στην Ελλάδα.

Ο λόγος που ένας μέρος των χρημάτων πηγαίνουν στον ΛΑΓΗΕ είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει… φαλιρίσει και δεν μπορεί να εξοφλήσει τις οφειλές της στους χιλιάδες πολίτες που έβαλαν φωτοβολταϊκά συστήματα σε χωράφια και κεραμίδια. Οι άνθρωποι έτρεξαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, υπέγραψαν συμβόλαια με τη ΔΕΗ για πώληση ρεύματος, αλλά το χρώμα του χρήματος δεν το είδαν διότι ο σχεδιασμός ήταν από την αρχή λάθος.

Προκειμένου λοιπόν, γράφει το Aninews.gr να πληρωθούν οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών αποφασίζεται εν μέσω θέρους να παίρνουν το 25% του ανταποδοτικού υπέρ της ΕΡΤ και να το δίνουν στον ΛΑΓΗΕ.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr