Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΤΑΙΝΙΑ-ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ

ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΡΩΤΟΥΝ ΔΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ή ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΤΗΣ ΕΦ. "ΤΣΑΡΛΥ ΧΕΜΠΝΤΟ"!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ: ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ, ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΔΙΑ ΤΗΝ  ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΝ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑΝΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ!
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΕΦΡΟΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΜΦΟΝΤΑΙ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ, ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΔΙΟ ΚΑΙ ΕΠΟΝΙΔΙΣΤΗ ΚΑΙ ΧΛΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ"!
ΟΜΩΣ ΜΟΛΟΝΤΟΥΤΟ, ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ, ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ! ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ π.χ. Η ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΜΕ ΣΟΒΑΡΗ, ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ!
ΟΣΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ (ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ)!
--------------------------------------------------

ΚΟΡΙΤΣΙ ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΑΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΡΙΣΗ"!

 Ο ΣΑΛΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ!  Τελικά αυτός ο Αναπληρωτής είναι όλο εκπλήξεις. Μετά την ενίσχυση του πολιτικού του γραφείου με Δασολόγο, το ενισχύει και με φύλακα - νυχτοφύλακα. Ορίστε και τα σχετικά .... 
''Με την υπ’ αριθμ. ΔΥ1 α/85047/30−8−2012 κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα (Π.Δ. 63/2005, ΦΕΚ 98/Α΄/22−4−2005), άρθρα 55 και 56 και την υπ’ αριθμ. 2/16306/0022/23−2−2012 κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με θέμα «Αποδοχές μετακλητών, ειδικών συμβούλων και συνεργατών των Πολιτικών Γραφείων μελών της Κυβέρνησης, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων» (ΦΕΚ 78/ΥΟΔΔ/24−2−2012), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 2/24378/0022/22−3−2012/22−3−2012 απόφαση (ΦΕΚ 143/ΥΟΔΔ/27−3−2012), αποσπάται, από 16−7−2012, η (......................) υπάλληλος κλάδου ΥΕ Φυλάκων−Νυχτοφυλάκων με βαθμό ΣΤ΄, από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο Πολιτικό Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, σε προσωρινή ομοιόβαθμη θέση που συνιστάται με την απόφαση αυτή.
(Αριθμ. βεβ. ΥΔΕ Υπουργείου Υγείας 6056/7−9−2012). 
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ
  
ΦΕΚ 425/ 10-9-2012 ''  
Όπως το αντιλαμβάνομαι, για να την αποσπά από την Εθνική Βιβλιοθήκη στο γραφείο του, είτε η κυρία δεν είχε τίποτα αξιόλογο να φυλάει εκεί, είτε ο Αναπληρωτής κρύβει επτασφράγιστα μυστικά για το μέλλον του ΕΣΥ και κάποιος πρέπει να τα φυλάει μέρα - νύχτα μπας και διαρρεύσουν. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Ή μήπως υπάρχει ?? [ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ο. κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΩΝ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΑΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΑΥΘΕΝΤΕΣ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΥΘΗΜΗΣΗ ΛΙΓΟ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ!]
------------------------

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Οι Γερμανοί δεν θέλουν ούτε ευρώ ούτε ΕΕ!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ :: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ :: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οι Γερμανοί δεν θέλουν ούτε ευρώ ούτε ΕΕ!
19/9/2012
Το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα ζούσε καλύτερα αν δεν υπήρχε το ευρώ και μόνο το 21% λέει ότι θα ήταν χειρότερα
Το 49% των Γερμανών πολιτών απάντησε ότι θα ζούσε καλύτερα αν δεν υπήρχε η ΕΕ έναντι του 32% που διαφωνεί
Σοκ πανευρωπαϊκών διαστάσεων προκάλεσαν τα αποτελέσματα δημοσκοπικής έρευνας του γερμανικού ιδρύματος Μπέρτελσμαν, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν προχτές και βάσει των οποίων αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών τάσσεται αναφανδόν εναντίον και του ευρώ και της ΕΕ! «Οι Γερμανοί δεν πιστεύουν πλέον στην Ευρώπη» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ» προχτές. «Ιστορική μεταστροφή της κοινής γνώμης. Για πρώτη φορά είναι πεπεισμένη η πλειονότητα ότι θα περνούσε καλύτερα χωρίς το ευρώ» τόνιζε ο υπότιτλος.
Εξάστηλος ο τίτλος και στο εσωτερικό της δεξιάς εφημερίδας: «Οι Γερμανοί θέτουν υπό αμφισβήτηση την ΕΕ»! Στο ίδιο πνεύμα ο υπότιτλος: «Η πλειοψηφία είναι πεισμένη ότι χωρίς την ΕΕ θα περνούσαμε καλύτερα».
Δεν ήταν μόνο η «Βελτ» που πρόβαλλε με αυτόν τον τρόπο τα ευρήματα. Η επίσης συντηρητική «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» κινείτο στο ίδιο μήκος κύματος: «Η πλειοψηφία των Γερμανών αμφιβάλλει για τη χρησιμότητα του ευρώ - Ο σκεπτικισμός απέναντι στην Ευρώπη είναι τόσο μεγάλος όσο ποτέ μέχρι τώρα» ανέφερε. «Ο ευρωσκεπτικισμός κερδίζει έδαφος στη Γερμανία» τιτλοφορούσε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο και η γαλλική «Λε Μοντ», η οποία πρόσθετε στον υπότιτλο: «Η πρόσδεση στην Ευρώπη κλονίζεται από δυσπιστία απέναντι στο ευρώ». 
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι όντως εντυπωσιακά. Στην ερώτηση πώς θα ήταν η ζωή σας, αν δεν υπήρχε το ευρώ και συνεχίζαμε να έχουμε το μάρκο ως νόμισμα, το 65% των ερωτηθέντων Γερμανών απάντησε ότι θα ζούσε καλύτερα και μόνο το 21% είπε ότι θα ζούσε χειρότερα. Η διαφορά είναι συντριπτική. Ακόμη σοβαρότερης σημασίας ήταν η απάντηση των ερωτηθέντων Γερμανών στο ερώτημα πώς νομίζουν ότι θα περνούσαν οι ίδιοι, αν δεν υπήρχε καθόλου η ΕΕ. Καλύτερα, απάντησε το 49% και μόνο το 32% απάντησε ότι θα ζούσε χειρότερα.
Η δυσφορία του γερμανικού πληθυσμού κατά της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι τόσο μεγάλη αυτή την εποχή, με την πλύση εγκεφάλου που κάνουν στους Γερμανούς οι πολιτικοί τους και τα ΜΜΕ ότι δήθεν αυτοί πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις των «τεμπέληδων» Νοτιοευρωπαίων, ώστε το 48% δήλωσε ότι η συμμετοχή στην ΕΕ... αποσταθεροποιεί το κλίμα κοινωνικής ειρήνης στη Γερμανία! Μόνο το 42% είχε τη γνώμη ότι, αντιθέτως, το σταθεροποιεί. «Η δυσπιστία απέναντι στην ΕΕ είναι τεράστια» έγραψε η «Βελτ» και συνέχισε: «Αν πιστέψει κανείς τις δημοσκοπήσεις, τότε δεν είναι μόνο το ευρώ που έχει αποτύχει στα μάτια πολλών ανθρώπων. Εχει τεθεί σε αμφισβήτηση ολόκληρο το σχέδιο της ΕΕ. Η κρίση της ΕΕ εδώ και καιρό δεν αφορά μόνο στο νόμισμά της και στην πολιτική της. Πλήττει τη θεμελιώδη ουσία, την «αξία της Ευρώπης»...». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με μια δημοσκόπηση και όχι με κάποιο αποτέλεσμα δημοψηφίσματος. Οι διαθέσεις των μαζών αλλάζουν εύκολα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως η διαχείριση της κρίσης από τους ηγέτες της ΕΕ αποξένωσε τον έναν λαό από τον άλλο, έσπειρε μίση, οδήγησε στην αναβίωση διχαστικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων του παρελθόντος.
Δεν είναι ασήμαντο το γεγονός ότι σε άλλη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά στη Γαλλία για την επίσης δεξιά εφημερίδα «Λε Φιγκαρό», το 67% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σήμερα θα ψήφιζε «Οχι» στο δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία δημιούργησε το ευρώ και μετεξέλιξε την ΕΟΚ σε ΕΕ.
Ούτε είναι τυχαίο ότι ακόμη και το ευρωβαρόμετρο αποκαλύπτει ότι οι θετικές γνώμες των Ευρωπαίων πολιτών για την ΕΕ καταποντίστηκαν στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 31%, ενώ οι αρνητικές έφτασαν στο 28%. Η κρίση νομιμοποίησης της ΕΕ στις συνειδήσεις των Ευρωπαίων είναι πρωτοφανής.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 7.3 % του τζίρου της βιομηχανίας τον Ιούλιο

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 7.3 % του τζίρου της βιομηχανίας τον Ιούλιο


Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Ιούλιο 2012 κατέγραψε μείωση 7.3 %,  ενώ ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία υποχώρησε κατά 12.8%.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 7,3%, έναντι αύξησης 20,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2011 - Ιουλίου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2010 - Ιουλίου 2011, παρουσίασε αύξηση κατά 2,3%, έναντι αύξησης 9,5% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 7,3% το μήνα Ιούλιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

-Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων κατά 35,4 %.

-Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 6,8%.

-Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 7%.

-Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 8%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr