Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

1 Ιουλίου 2012

Δ.Χριστόφιας: "Το ελληνικό PSI μας κατέστρεψε" - Μιλάνε και για ευθύνες της Marfin

Δ.Χριστόφιας: "Το ελληνικό PSI μας κατέστρεψε" - Μιλάνε και για ευθύνες της Marfin

Στην παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και στη μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα απέδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, την προσφυγή της χώρας του στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, ενώ στελέχοι της κυπριακής κυβέρνησης ρίχνουν ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στην τράπεζα Marfin!

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ.Χριστόφιας είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς πέφτουμε στην αγκαλιά του μηχανισμού ένεκα της μεγάλης αγοράς ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου από τις κυπριακές τράπεζες. Συνεπώς, δεν έχουμε εμείς ιδιαίτερη ανάγκη να ενταχθούμε ή να ζητήσουμε ένταξη στο μηχανισμό λόγω δημοσιονομικού ελλείμματος ή δημόσιου χρέους».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 



Κύπριοι: "Ο Βγενόπουλος μας έβαλε στην Μηχανισμό"



Πώς η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου οδήγησε την χώρα στον Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ και για να διασωθεί χρειάζεται σήμερα 1,8 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή της;
Από την Κύπρο μεταδίδουν (σχετικό τηλεγράφημα του Reuters) ότι η διοίκηση Βγενόπουλου, έδωσε πολλά αμφιλεγόμενα δάνεια, ενώ παράλληλα αγόραζε ανεξέλεγκτα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου,παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει να "βρωμάει" η υπόθεση της ελληνικής χρεοκοπίας .
Βέβαια, όπως σημειώνει η σημερινή ηγεσία του ομίλου, τα δάνεια δόθηκαν σε εταιρείες συμφερόντων της MIG, αλλά και σε φυσικά πρόσωπα για να αγοράσουν ομόλογα της μητρικής  MIG όταν προχώρησε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 5,2 δισ. ευρώ.
Βέβαια, να πούμε ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες που αγόραζαν ελληνικά ομόλογα έχουν πάθει την ίδια ζημιά. Άλλωστε το ελληνικό κράτος έδινε διαφόρων ειδών "αντιπαροχές" για να αγοράζουν τα ομόλόγά του οι τράπεζες και η Marfin δεν θα μπορούσε να κλείσει τα μάτια σε τέοιους είδους αντιπαροχές πουαύξαναν την ρευστότητά της.  
Όταν ήρθε το PSI, ήρθα και η καταστροφή. Από τον περασμένο Νοέμβριο οι κυπριακές αρχές πιέζουν τον «Mr Mig» να εγκαταλείψει την προεδρία της Marfin Bank η οποία τελικά κρατικοποιήθηκε και μετονομάστηκε σε Cyprus Popular Bank.
Η διοίκηση της Λαϊκής σήμερα αποκαλύπτει στοιχεία που δείχνουν μεγάλη έκθεση ελληνικών εταιρειών του ομίλου σε υψηλού κινδύνου επενδύσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται δάνεια σε επενδυτές οι οποίοι στη συνέχεια αγόραζαν μετοχές του ομίλου, αλλά και δαπάνες που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της διασπάθισης του χρήματος της τράπεζας.
Μιλάνε για λάθος στην απόλυση του τότε επικεφαλή της, Κίκη Λαζαρίδη, για μισθούς μισθούς στελεχών που άγγιζαν ή ξεπερνούσαν το εκατομμύριο ευρώ σε στελέχη που κινούνταν μεταξύΑθήνας - Λευκωσίας – Λονδίνου με ιδιωτικά λίαρ τζετ και για άλλους που είχαν παραγγείλει πολυτελή θωρακισμένα ΙΧ αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ακόμα και μέσα στην κρίση.
Το 2007 πολλοί εφοπλιστές μπήκαν στη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Investment Group με τιμή 6,7 ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστούν όλοι οι μικροί και μεγάλοι μέτοχοι. Σήμερα η τιμή είναι 0,2 ευρώ, ενώ τα δάνεια που οφείλονται είναι 510 εκατ. ευρώ. Οι διασφαλίσεις ωστόσο δεν ξεπερνούν τα 140 εκατ. ευρώ.
Όπως σημειώνει το Reuters στην Κύπρο μεταφράζουν τα αρχικά MIG με το λογοπαίγνιο “Money Ιs Gone”. Μέχρι στιγμής ο Α.Βγενόπουλος δεν έχει τοποθετηθεί για όλα αυτά. Δεν θα έπρεπε; Τον κατηγορούν ότι υπονόμευσε την οικονομίας του δεύτερου ελληνικού κράτους και το έστειλε στην "αγκαλιά" του Μηχανισμού Στήριξης...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Θα θέσουν θέμα εξεταστικής για το Μνημόνιο και ακύρωσης νόμου Ραγκούση

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Θα θέσουν θέμα εξεταστικής για το Μνημόνιο και ακύρωσης νόμου Ραγκούση

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να θέσει θέμα εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο, καθώς και η κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες. 

 «Βεβαίως θα συζητήσουμε και για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το πώς φτάσαμε ως εκεί. Ποιοί αλλοίωσαν τα στατιστικά στοιχεία, πως ο κος Παπακωνσταντίνου και ο πρωθυπουργός επέτρεψαν να πουληθούν τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», δήλωσε ο κ. Καμμένος στον Βήμα 99,5.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το κόμμα του δεν έχει αλλάξει τις προεκλογικές του θέσεις και την επόμενη εβδομάδα θα φέρει πρόταση νόμου στη Βουλή για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, που, όπως ανέφερε, είχε πει ότι θα πράξει και ο κ. Σαμαράς προεκλογικά.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στην άφιξη της τρόικας αύριο, υποστήριξε ότι αυτό σηματοδοτεί «το τέλος των ψευδαισθήσεων τόσο για τους συγκυβερνώντες που τις καλλιέργησαν συστηματικά κατά την προεκλογική περίοδο όσο και για τους πολίτες που ήταν οι αποδέκτες αυτής της επιχείρησης παραπλάνησης». 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Χρηστου Γιανναρα-Kυβέρνηση πολιτικού πρωτογονισμού


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Kυβέρνηση πολιτικού πρωτογονισμού
Tου Χρηστου Γιανναρα

H Kυριακή 17 Iουνίου, μέρα εκλογών στην Eλλάδα, ήταν μέρα δημοψηφίσματος για τους κατοίκους του Mονάχου στη Γερμανία. O δήμαρχος της πόλης τούς καλούσε να αποφασίσουν με την ψήφο τους για κάτι πολύ συγκεκριμένο: Nα κατασκευαστεί ή όχι και τρίτος διάδρομος προσγειώσεων και απογειώσεων στο αεροδρόμιο του Mονάχου.
Πριν από λίγο καιρό οι δημότες της ίδιας πόλης είχαν κληθεί να απαντήσουν σε άλλο ανάλογο δίλημμα: Nα αντικατασταθεί ή όχι το ταχύ «μετρό» που συνδέει το κέντρο του Mονάχου με το αεροδρόμιο, από ταχύτερο, υπερσύγχρονης τεχνολογίας τρένο. O χρόνος της διαδρομής θα μειωνόταν στο ένα τρίτο του σημερινού.
Στις περιπτώσεις των δύο αυτών δημοψηφισμάτων, όπως και σε κάθε άλλη ανάλογη, η δημαρχία ενημερώνει έγκαιρα τους πολίτες για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του προτεινόμενου εγχειρήματος. Θέτει στη διάθεσή τους μελέτες κατασκευής, κοστολόγησης, πολεοδομικών και περιβαλλοντικών συνεπειών. Kαι κάθε πολίτης, από τον πιο μορφωμένο ώς τον πιο απλοϊκό, θα μελετήσει, όσο μπορεί, το πληροφοριακό υλικό, θα σκεφθεί, θα κρίνει, για να καταλήξει τι θα ψηφίσει. Στις περιπτώσεις του τρίτου διαδρόμου στο αεροδρόμιο και του υπερσύγχρονου τρένου οι δημότες του Mονάχου ψήφισαν αρνητικά: απέρριψαν την πρόταση και τις μελέτες του δημάρχου όσο «γυαλιστερές» κι αν ήταν.

Θα μου επιτραπεί να ισχυριστώ ότι γνωρίζω με βεβαιότητα τι θα συνέβαινε, αν ποτέ οργανωνόταν ανάλογο εγχείρημα δημοψηφισματικής έγκρισης δημόσιου έργου στην Eλλάδα: Kανένας δεν θα καθόταν να ασχοληθεί σοβαρά, να σκεφθεί, να κρίνει, να μετρήσει, αν η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου συμφέρει ή δεν συμφέρει το κοινωνικό σύνολο. Oμως θα έσπευδαν να «τοποθετηθούν» επισήμως τα κόμματα – με μοναδικό μάλλον κριτήριο, ποιος θα είναι ο εργολάβος, ποιες μίζες θα εξασφαλίσουν οι κομματάνθρωποι. Kαι ο λαός, «άγρυπνος φύλακας και υπερασπιστής της δημοκρατίας» (πάντοτε), θα έτρεχε στις κάλπες, όχι για να εγκρίνει ή να απορρίψει το προτεινόμενο έργο, αλλά για να ψηφίσει το KKE ή το ΠAΣOK ή τον ΣYPIZA ή τη N. Δ. Tο λέω με βεβαιότητα, γιατί και τώρα ο λαός μας, όταν βρεθεί μπροστά σε κάλπη, δεν διανοείται να ψηφίσει τον ικανότερο συνδικαλιστή, τον αποτελεσματικότερο δήμαρχο, τον καταλληλότερο πρύτανη. Ψηφίζει κόμμα. Tυφλά, παραιτημένος από σκέψη και κρίση.
Aυτό και μόνο το χαρακτηριστικό αρκεί για να πείσει και τον πιο «αισιόδοξο» ότι η σημερινή ελληνική κοινωνία είναι ανίατα υπανάπτυκτη, καθηλωμένη στον πολιτικό πρωτογονισμό της κομματοκρατίας, με συμπεριφορές και νοοτροπία εθελόδουλης αγέλης ραγιάδων. Aν δεν ήταν αυτή, κυριολεκτικά, η κοινωνική μας πραγματικότητα, θα είχαμε ξεχυθεί στους δρόμους, με ασυγκράτητη οργή, στα πρώτα πέντε λεπτά μετά την αναγγελία του προκλητικού εμπαιγμού και της χυδαίας απάτης που τιτλοφορήθηκε «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», «κυβέρνηση προσωπικοτήτων»!!
Oπως θα ψηφίζαμε κόμμα αν μας καλούσαν να εγκρίνουμε δημόσιο έργο, έτσι και τώρα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα σαν «εθνική ενότητα» την ανακύκλωση αποδεδειγμένα ασήμαντων ανθρωπαρίων από τρεις κομματικές συντεχνίες και ανεχόμαστε να χαρακτηρίζονται καταξιωμένες κοινωνικά «προσωπικότητες» γνωστοί παρακεντέδες από τρεις κομματικές κουζίνες. Zούμε χειροπιαστή, εφιαλτική καταστροφή και τον πανικό επερχόμενης ζούγκλας. Aλλά ο κ. Σαμαράς, ο κ. Bενιζέλος, ο κ. Kουβέλης, ψυχοπαθολογικά εγκλωβισμένοι στην κομματική μονοτροπία, στάθηκε αδύνατο να αντιληφθούν τι σημαίνει επιστράτευση ανθρώπινης ποιότητας, μέτρα κατακτημένης αξιοσύνης και αριστείας. Eμφάνισαν ως το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό της διαπομπευμένης σε ολόκληρο τον πλανήτη Eλλάδας παρασιτικές μετριότητες, εξαργύρωσαν συναλλαγματικές υποτέλειας στο κόμμα.
H σύνθεση της κυβέρνησης απέδειξε κυρίως τον κ. Σαμαρά αυτό που, δύο χρόνια τώρα, προμήνυε η συμπεριφορά του: Aκόμα και μπροστά στον ίλιγγο της αβύσσου, του ιστορικού αφανισμού της πατρίδας του, φτηνοκομματάρχης. Mοναδική του έγνοια οι εσωκομματικές ισορροπίες, να γλείψουν κόκκαλο εξουσίας όσοι του πρόσφεραν εκδούλευση. Aλλά και οι δυο εταίροι που στηρίζουν την κυβέρνησή του, ίδια μικροπρέπεια βολέματος «ημετέρων», με παγερή αδιαφορία για την καταφυγή στην ποιότητα, τουλάχιστον αυτή την ύστατη ώρα.
Kορυφαίες προκλήσεις αναίδειας, απροκάλυπτος εμπαιγμός της αγωνίας (και της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειας) των πολιτών: Παραμερίστηκε ο δοκιμασμένης αξιοσύνης, ανιδιοτέλειας και τόλμης Tάσος Γιαννίτσης, για να αναλάβει να ξαναστήσει Δημόσια Διοίκηση και λειτουργικό κράτος ο κομματικός συνταγματολόγος της Θεσσαλονίκης. Tην πολιτική ευθύνη για την Aμυνα της χώρας την παραδώσανε σε... δημοσιογράφο, με προσόντα την ανευφυή, μέτρια ευγλωττία, την αναμάσηση κοινοτοπιών και στόμφου. Nα διαχειριστεί ο τηλεπαρουσιαστής τα πολιτικά προαπαιτούμενα επιτελικού σχεδιασμού της αμυντικής στρατηγικής, τα προβλήματα της σύγχρονης οπλικής τεχνολογίας, να αντιμετωπίσει «ιέρακες» αλλοεθνείς ομολόγους του.
Aναμμένο κάρβουνο τα διαλυμένα νοσοκομεία, οι απλήρωτοι γιατροί, τα χρεοκοπημένα ταμεία, οι εκβιαστές φαρμακοποιοί. Kαι το πέταξε η κυβερνητική τρόικα στα χέρια του πιο χαρακτηριστικού ανθρωπολογικού δείγματος παλαιοκομματικής νοοτροπίας και γλώσσας. Δεν καταλαβαίνουν καν το συμφέρον τους: την εκτίμηση που θα κέρδιζαν, αν αυτό το συγκεκριμένο ακανθωδέστατο πρόβλημα το πρόσφεραν πρόκληση για επίλυση σε ιδιοφυή λύτη δυσεπίλυτων περιπλοκών, λ. χ. στον Στέφανο Mάνο.
Tα ίδια και με την Παιδεία, τον άλλο γόρδιο κόμβο του κρατικού μας βίου: Tην παρέδωσαν σε έναν σεμνό μεν και σοβαρό πανεπιστημιακό καθηγητή, αλλά... διεθνολόγο! Aσχετον, δίχως εμπειρία, γνώση ή προετοιμασία για τα πολυδαίδαλα και άκρως εξειδικευμένα σήμερα προβλήματα της στοιχειώδους, μέσης και λυκειακής (αχρηστευμένης πια) παιδείας, των αναλυτικών προγραμμάτων, του άχρηστου και ψυχοκτόνου εξεταστικού συστήματος. Δεκαετίες τώρα οι πολιτικοί αγνοούν ακόμα και τα ονόματα των κορυφαίων της εκπαιδευτικής εμπειρίας και επιστήμης. Ποιος από το σινάφι τους γνωρίζει τον Aθανάσιο Γκότοβο ή τον Λαοκράτη Bάσση, όταν μιλάνε για «προσωπικότητες»;
O κ. Σαμαράς έφτασε στην πρωθυπουργία που διακαώς ορεγόταν. Kαι λοιπόν; Στην Iστορία θα μείνει με το στίγμα και αυτός της ντροπής: Προέταξε μικροκομματικές αθλιότητες, την ώρα που η πατρίδα του κατρακυλούσε στην άβυσσο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ-«Αντισυνταγματική η μείωση μισθών στο Δημόσιο»...


«Αντισυνταγματική η μείωση μισθών στο Δημόσιο»...


Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν οι δύο μνημονιακοί νόμοι που... 
επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα δώρα κ.λπ. των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Ειδικότερα, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010, που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο ΔΝΤ είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.

Στη δικαστική αυτή απόφαση επισημαίνεται ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Σημειώνεται ακόμη ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.

Η επίμαχη απόφαση δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό «Επιθεώρησης Εργατικού Δικαίου» (τεύχος 10/2012) και είναι του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) με ειρηνοδίκη τη Σταυρούλα Κουτρουβίδα. Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Εταιρεία ΣΤΑΣΥ» (πρώην ΑΜΕΛ Α.Ε.), η οποία είναι θυγατρική της «Αττικόν Μετρό Α.Ε.» και ανήκει στο δημόσιο τομέα.
voria.gr

Γιώργος Δελαστίκ-ΕΕ τραπεζών, όχι κρατών...


ΕΕ τραπεζών, όχι κρατών...


Γιώργος Δελαστίκ

Γροθιά στο στομάχι η ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μετά την υποβολή αίτησης από τη Λευκωσία για να υπαχθεί η χώρα σε καθεστώς μνημονίου: «Η Κύπρος είναι... 
προς πώληση;». Σκληρό, ανελέητο, προβοκατόρικο το ερώτημα. Αποτυπώνει όμως πιστά τη διεθνή εικόνα κάθε χώρας που τίθεται υπό καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας. Αυτομάτως θεωρείται χώρα δεύτερης κατηγορίας. Κανείς δεν θεωρεί ότι οφείλει να σέβεται την κρατική υπόσταση, την εθνική κυριαρχία, τα δικαιώματα μιας τέτοιας χώρας. Η Κύπρος το ένιωσε ήδη πολύ καλά αυτό, καθώς ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών των Γερμανών χριστιανοδημοκρατών ονόματι Κουρτ Λάουκ απαίτησε να... απαγορευθεί στην Κύπρο να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ από σήμερα λόγω μνημονίου!
«Είναι απαράδεκτο μια χώρα που αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια να μπορεί να αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Πώς μπορεί η Κύπρος να διαχειριστεί κρίσεις, όταν η ίδια βρίσκεται στη μέση μιας κρίσης; Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να θεραπεύσουμε την Ευρώπη, αν ο πρόεδρός της βρίσκεται στην εντατική με μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια!» είπε ο Λάουκ.
Ζόφος και δεινά περιμένουν την Κύπρο κάτω από καθεστώς μνημονίου. Με την Ελλάδα επίσης υπό ακόμη σκληρότερο καθεστώς υποτέλειας, οι δυνατότητες αντίστασης της Λευκωσίας είναι μηδαμινές. Δεν είναι μόνο ότι θα καταρρεύσει η οικονομία του νησιού. Το χειρότερο είναι ότι θα απειληθεί λύση του Κυπριακού από την ΕΕ εις βάρος των Ελληνοκυπρίων. Ρίγος προκαλεί η ανάμνηση της στάσης των Γερμανών, των Βρετανών, των οργάνων της ΕΕ το 2004. Πώς προσπάθησαν δηλαδή να πιέσουν τους Κύπριους να αποδεχθούν το απαράδεκτο σχέδιο Ανάν, με πόση έχθρα αντιμετώπισαν το απορριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος...
Πάθος υπέρ τραπεζών διακατέχει τους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως απέδειξε και η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όχι πάθος υπέρ των κρατών που τη συναποτελούν. Για τα κράτη της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες έχουν συγκροτήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, που η λειτουργία του αρχίζει από σήμερα. Αποφάσισαν όμως να μπορούν να χρηματοδοτούνται από τον μηχανισμό αυτόν απευθείας και οι τράπεζες. Αντί να σώζονται κράτη, θα σώζονται τράπεζες!
Θα πληρώνουν τα κράτη, όλα τα κράτη της Ευρωζώνης, αφού αυτά δίνουν αναλογικά τα λεφτά του μηχανισμού, για να τα παίρνει όποια ευρωπαϊκή τράπεζα θέλει! Εξοχα! Ψίχουλα θα απομείνουν για όποιο κράτος χρειαστεί βοήθεια. Παράλληλα, όποια τράπεζα προσφεύγει στον μηχανισμό θα τίθεται σταδιακά υπό τον έλεγχο μιας ευρωπαϊκής αρχής τραπεζικού ελέγχου που θα συγκροτηθεί υπό την ΕΚΤ. Σε απλά ελληνικά, αρχίζει ο γερμανικός έλεγχος του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος μέσω Βρυξελλών και ΕΚΤ, με έξοδα όλων των κρατών της Ευρωζώνης. Εξυπνο κόλπο - και στοιχίζει φτηνά στο Βερολίνο...
Ο Μόντι πέτυχε να αποσπάσει απόφαση ότι ο μηχανισμός στήριξης μπορεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα χωρών «πρόθυμων να κάνουν μεταρρυθμίσεις» χωρίς να τους επιβάλλεται καθεστώς μνημονίου - τουλάχιστον επισήμως. Οπως και στη «Φάρμα των ζώων» του Οργουελ έτσι και στην Ευρωζώνη κάποιοι είναι... «πιο ίσοι» από τους άλλους! Δάνεια χωρίς μνημόνιο η Ιταλία, δάνεια με εξοντωτικά μνημόνια η Ελλάδα ή η Πορτογαλία.
Οι ισπανικές τράπεζες παίρνουν 100 δισεκατομμύρια που δεν περνούν στο δημόσιο χρέος. Αντιθέτως, στην Ιρλανδία η Ευρωζώνη φορτώνει τις ζημιές των ιρλανδικών τραπεζών στο κράτος και στη συνέχεια εξοντώνει τους Ιρλανδούς πολίτες μέσω λιτότητας για να πληρώσουν αυτά που έφαγαν οι τραπεζίτες.
Η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα από αυτές τις καινούργιες αποφάσεις. Οι «φωστήρες» της πολιτικής που μας κυβερνούν φρόντισαν να υποκύψουν προθύμως, να υπογράψουν μνημόνια, να αναλάβει το κράτος να δανειστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να υπογράψουν τη σχετική δανειακή σύμβαση που δένει χειροπόδαρα τη χώρα μας. Τι να πει κανείς.
ΕΘΝΟΣ

Σε 48 μήνες μπορούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Αλλά η ανακήρυξη ΑΟΖ αναβάλλεται!

Σε 48 μήνες μπορούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Αλλά η ανακήρυξη ΑΟΖ αναβάλλεται!


Εντός 48 μηνών από την στιγμή που θα υπογραφούν τα συμβόλαια ερευνών για υδρογονάνθρακες, μπορεί η Ελλάδα να ξεκινήσει την εξόρυξη είτε φυσικού αερίου είτε πετρελαίου τόσο στην δυτικη Ελλάδα όσο και στη θαλάσσια περιοχή της νότια της Κρήτης!
Αυτό είναι το μοναδικό θετικό νέο που έχει η κυβέρνηση του Α.Σαμαρά τις τελευταίες ημέρες και το μοναδικό το οποίο δίνει μια προοπτική κατά την οποία ένας εξωγενής παράγων σε σχέση με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να επηρεάσει θετικά, τουλάχιστον σε επίπεδο ψυχολογίας, τα δεδομένα της κρίσης.
Ο χρόνος των 48 μηνών είναι κάτι που ασπάζεται απόλυτα η ομάδα του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης Α.Φώσκολου, αλλά και ξένοι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι "Μπορεί να συμβεί υπό προϋποθέσεις ταχέων κινήσεων".
Κατ'αρχήν όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης στο defencenet.gr έχουν ήδη προεπιλεγεί οι τέσσερις εταιρείες οι οποίες θα προχωρήσουν σε έρευνες για υδρογονάνθρακες.
Από τις τέσσερις οι δύο εχουν "βεβαρυμένο μητρώο": Έχουν κάνει ήδη έρευνες στις περιοχές αυτές χωρίς άδεια των ελληνικών αρχών και γνωρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια ποιες είναι οι περιοχές που είναι πιθανότατο να κρύβουν τα κοιτάσματα. Μία άλλη έχει συνεργαστεί με την Τουρκία σε ανάλογες έρευνες στην Α.Μεσόγειο. Και οι τέσσερις έχουν λάβει επιστολές από το υπουργείο Ανάπτυξης για να προσέλθουν για διευκρινήσεις σε οτι αφορά τις προσφορές του.  
Βέβαια χρειάζεται εκτός από τον χρόνο και χρήμα, αλλά αυτό βρίσκεται εύκολα, καθώς όλοι είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν τέτοιες "σίγουρες επενδύσεις". Ενώ το 2001 η ανακάλυψη ενός βαρελιού πετρελαίου κόστιζε 1,18 δολ., το 2011 στοίχιζε 3 δολ. Το 2010, η ενοικίαση ενός γεωτρύπανου για βαθιά νερά στοίχιζε κατά μέσο όρο 420.000 δολάρια ημερησίως, συν άλλες 500.000 περίπου για τη λειτουργία του: μια γεώτρηση διάρκειας 100 ημερών σε βαθιά νερά στοιχίζει 100 εκατ. δολάρια και για να γίνει μια γεώτρηση παραγωγική χρειάζονται περί τα 3 δισ. δολάρια...
Η Νορβηγοι οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν πιστωθεί με την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων στην άβυσσο της βραζιλιανής ΑΟΖ του Ατλαντικού, ειναι πολύ αισιοδοξοι: "Η περιοχή νότια της Κρήτης και γενικά η Α.Μεσόγειος είναι παιχνιδάκι μπροστά σε αυτό που αντιμετωπίσαμε στον Ατλαντικό. Απλά εδώ υπάρχουν πολιτικά προβλήματα" λένε και εννούν τον "συνωστισμό" ενδιαφερομένων: Από τους νόμιμους (Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ) μέχρι τους παράνομους (Τουρκία, Αίγυπτο κλπ)
Για την Δυτική Ελλάδα, είναι βέβαιη η ύπαρξη ποσοτήτων περί τα 300.000.000 βαρέλια και ελπίζεται ότι θα υπάρξει και κάποια "θετική έκπληξη": Η Ιταλία και η Αλβανία παράγουν στην ίδια λεκάνη πετρέλαιο και όσο οδεύουμε νοτιότερα τόσο μεγαλώνουν οι ελπίδες για μεγαλύτερα κοιτάσματα.
Η ουσία είναι ότι σε 48 μήνες, δηλαδή 4 χρόνια, μπορεί να αρχίσει να ρέεει είτε το πετρέλαιο, είτε το φυσικό αέριο και να αλλάξουν πολλά, ειδικά στο τομέα της ψυχολογίας. Σε ότι αφορά την ΑΟΖ, η κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να την ανακηρύξει, αλλά διστάζει.
Αντίθετα με ότι έλεγε προεκλογικά (εμείς ως defencenet.gr είχαμε σημειώσει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα ανακήρυξης ΑΟΖ για να μην "καεί το χαρτί", αλλά ούτε και η Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή προετοιμασία σε επίπεδο επενδύσεων ασφάλειας την στιγμή που η περιοχή είναι σε πρωτοφανή αναβρασμό) ο Α.Σαμαράς δεν πρόκειται να προκηρύξει ΑΟΖ άμεσα.  
Θα περιοριστούμε αναγκαστικά σε έρευνες στην Δ.Ελλάδα και νότια της Κρήτης. Το Ελ Ντοράντο της Α.Μεσογείου θα περιμένει μέχρις ότου η Ελλάδα να μπορεί να προστατέψει μια τέτοια κίνηση....
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

ΣΧΟΛΙΟΝ: Η επίθεση κατά της Microsoft ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙ ΤΗΣ!

Η επίθεση κατά της Microsoft ητο επίθεση κατά της Ελλάδος! Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια που μετεδόθη εκτενώς παγκοσμίως  έστειλε ένα σαφές μήνυμα! Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ! Ομως τώρα η χώρα ζητεί επειγόντως"ανάπτυξη" και επενδύσεις! Αλλά την υπολογισμένως κακοήθη ενέργεια αυτή ΟΥΔΕΙΣ, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ούτε η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ, κατεδίκασαν ρητώς  ως ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!! ΓΙΑΤΙ??? ΕΙΜΕΘΑ ΕΡΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ??? ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ  ΛΕΞΟΥΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ???? ΣΥΝΔΕΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ-ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΔΩ)! ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ??? ΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΝΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΖΩΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΠΟΥΜΕ  ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ??? ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΜΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΚΡΗΜΝΩΝ????



ΒΗΜΑ

Ποια είναι η οργάνωση που ανέλαβε την επίθεση κατά της Microsoft
Ονομάζεται «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για την διάδοση του επαναστατικού τερορισμού - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο»
Η οργάνωση «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για την διάδοση του επαναστατικού τερορισμού - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» που είχε προχωρήσει σε εμπρηστική επίθεση, τον Μάρτιο του 2011, σε εταιρεία ενοικίασης ελικοπτέρων στην ΕΛΑΣ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην είσοδο των γραφείων της Microsoft Hellas στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουνίου.στην λεωφόρο Κηφισίας 221.

Επιπλέον η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για εμπρησμό αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών αστυνομικών στις αρχές Ιανουαρίου 2012 , η μία από τις οποίες μπροστά στα μάτια δεκάδων αστυνομικών στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων. Επίσης η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη το 2011 για εμπρησμούς στα δημαρχεία Καισαριανής και Ζωγράφου όπως και σε πολυκαταστήματα στην Αθήνα  env to 2010 είχε προχωρήσει σε εμπρησμούς οχημάτων της ΔΕΗ στη Ν. Ιωνία αλλά και ΙΧ αστυνομικών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για οργάνωση που έχει σημαντικές ομοιότητες με την πρώτη φάση της δράσης της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" και πολλά κοινά στοιχεία στις προκηρύξεις τους.

Τρε'ις τουλάχιστον άγνωστοι που επέβαιναν σε κλεμμένο βαν, αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρείας Microsoft στην είσοδο, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο του κτιρίου και πυροδότησαν 14 γκαζάκια και μπιτόνια βενζίνης που ήταν στο φορτηγάκι.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες στον πρώτο όροφο του κτιρίου,
«Εισβάλαμε από την κεντρική είσοδο και πυροδοτήσαμε το παγιδευμένο βαν στο εσωτερικό του κτιρίου, φιλοδωρώντας το με 150 λίτρα βενζίνης. Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης εξασφαλίσαμε ότι κανένας δεν θα διατρέξει οποιοδήποτε κίνδυνο ενώ αντίθετα με τους ισχυρισμούς διαφόρων δημοσιευμάτων δεν χρησιμοποιήσαμε όπλα για την ακινητοποίηση του προσωπικού. Ήταν μια πράξη πολέμου, ενάντια στις ύπουλες σιωπές και στην γενικευμένη αιχμαλωσία που παράγει ο σύγχρονος κόσμος» αναφέρει μεταξύ άλλων η προκήρυξη που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο indymedia.

«Το χτύπημα οργανώθηκε ως επείγουσα δράση αλληλεγγύης στην αντάρτισσα Όλγα Οικονομίδου» προσθέτει η προκήρυξη, αναφερόμενη στην κρατούμενη για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
     Όσον αφορά τον λόγο της επίθεσης κατά της συγκεκριμένης εταιρείας της  αποδίδεται ευθύνη δημιουργίας " αυτών των θαυμάσιων και τρομακτικών μηχανών που ξεκίνησαν με στόχο να υποκαταστήσουν την ανθρώπινη νόηση και πλέον σηκώνουν τον καπιταλισμό στις πλάτες τους. Το λογισμικό που αναπτύσσει τρέχει στη συντριπτική πλειοψηφία των υπολογιστών είτε για να αποβλακώνονται οι πιτσιρικάδες στα βιντεοπαιχνίδια είτε για να δώσει πνοή στους υπολογιστές κρατών, εφοριών, στρατών και καπιταλιστικών εταιριών. Στόχο για εμάς αποτελεί κάθε εταιρία που συμμετέχει στο τεχνοβιομηχανικό σύμπλεγμα ανεξαρτήτως της συμβολής της". Παράλληλα η ελληνική οργάνωση έχει σειρά επικριτικών σχολίων για τον ..ιδρυτή της εταιρείας Μπίλ Γκειτς.

Έλληνες τρομοκράτες εκτέλεσαν το μαφιόζικο συμβόλαιο στην Κύπρο +ΣΧΟΛΙΟΝ


ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΜΕ ΠΕΡΝΑ Η ΕΙΔΗΣΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ" (ΚΑΙ  ΑΥΤΑ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ - ΙΔΕ ΜΑΡΦΙΝ)! ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΝΑΤΑΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΙ ΘΥΕΛΛΑ ΘΑΧΕ ΞΕΣΗΚΩΘΗ! Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ  ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΩΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΓΗ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 


Έλληνες τρομοκράτες εκτέλεσαν το μαφιόζικο συμβόλαιο στην Κύπρο



  • Η περίφημη διασύνδεση τρομοκρατών-ποινικών που ερευνάται από την δεκαετία του '80 (πρώτος ο αείμνηστος εισαγγελέας Εφετών Δ.Τσεβάς είχε ξεκινήσει να ερευνά τον σύνδεσμο αυτών των χώρων όντας πεπεισμένος ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι μεν χρησιμοποιούσαν του δε) φαίνεται ότι αποδεικνύεται στην περίπτωση των δύο Ελλήνων 29 και 41 ετών που συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε εκτέλεση δύο ενταλμάτων της Ιντερπόλ για την δολοφονία πέντε σωματοφυλάκων ενός επιχειρηματία στις 23/6 στην Αγία Νάπα της Κύπρου.
  • Μάλιστα και οι δύο συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά όπου ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν προς άγνωστο προορισμό. Οι δύο είναι γνωστοί του λεγόμενου "χώρου της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς" .
  • Ο 41χρονος άντρας έχει ξαναπασχολήσει τις ελληνικές αρχές και έχει συλληφθεί δύο φορές τη μία το 2007 για ναρκωτικά και τη δεύτερη στις 16 Ιουλίου του 2010 μαζι με άλλα έντεκα άτομα για την εισαγωγή κοκαΐνης με ιστιοφόρο από την Ιταλία, το οποίο είχε πιαστεί στην Λευκάδα. Στο μεταξύ όμως είχε συλληφθεί στο Βερολίνο όπου ... διαδήλωνε κατά της G8. Γενικά είναι άτομο που συγχρωτίζεται με διάφορες "συνιστώσες" της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου
  • Ομοίως και ο 29χρονος είχε συλληφθεί, στις 17 Νοεμβρίου 2010 για συμμετοχή στα επεισόδια στην επέτειο στου Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου ενώ είχε προσαχθεί επανειλημμένως για συμμετοχή σε επεισόδια κατά την διάρκεια διαδηλώσεων, για σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα. 
  • Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι ανήκαν στην ομάδα που εκτέλεσε τους πέντε σωματοφύλακες με πυροβολισμό στο κεφάλι, τρεις Κύπριους και δύο Ρουμάνους. 
  • Όλα έγιναν στις 3.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου 23/6. Ενω οι 5 βρίσκονταν σε αυτοκίνητο που κινείτο σε σκοτεινό δρόμο της περιοχής στην Αγία Νάπα, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του οχήματος το οποίο ξέφυγε απο την πορεία του και έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
  • Οι δράστες πλησίασαν το όχημα και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τα πέντε πρόσωπα στο κεφάλι και στο στήθος. Ο θάνατος των δύο ήταν ακαριαίος ενώ οι άλλοι τρεις υπέκυψαν στα τραύματα τους κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.
  • Η Αντιτρομοκρατική κατέφερε να συλλάβει τους δύο άντρες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ταυτόχρονα έρευνες σε τρία σπίτια, στην Νέα Ιωνία, τα Εξάρχεια και τον Ταύρο, όπου έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία τα οποία ενισχύουν την άποψη ότι βρισκόμαστε ενώπιον μίας ταύτισης του χώρου της ευρύτερης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με τον υπόκοσμο και ειδικότερα με κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών. 
  • Μετά την εκτέλεση ο ένας από τους δύο συλληφθέντες αναχώρησε το ίδιο βράδυ από την Κύπρο και ο επόμενος ταξίδεψε για Ελλάδα το επόμενο βράδυ. Εξετάζεται ήδη η συμμετοχή των δύο σε δολοφονίες που έχουν διαπράξει τρομοκρατικές ομάδες, όπως αυτή του δημοσιογράφου Σ.Γκιόλια