Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

19 Ιουνίου 2010

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Ελλάδα: Zημία 18 ετών σε 55 ημέρες

Την ώρα που οι ισπανικές τράπεζες δυσκολεύονται δραματικά να δανειστούν από τη διεθνή αγορά κεφαλαίων με αποτέλεσμα να έχουν στραφεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντλώντας 85,6 δις το Μάιο, ποσό που είναι το μεγαλύτερο από την υιοθέτηση του ευρώ και ενώ το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της χώρας έχει εκτιναχθεί στο 4,89%, 
η Πορτογαλία πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη χρηματοπιστωτική πτώχευση καθώς το επιτόκιο του 10ετούς της ομολόγου έχει φτάσει στο 5,64%, κάνοντας το δανεισμό της πολύ ακριβό και σχεδόν απαγορευτικό.  
Την ίδια στιγμή η χρηματοπιστωτική εικόνα της Ελλάδας έχει γίνει ακόμη πιο δραματική μετά την τελευταία υποβάθμιση από τη Moody’s, καθώς ο αποκλεισμός των ελληνικών ομολόγων από τους μεγαλύτερους δείκτες κρατικών ομολόγων ώριμων αγορών, είναι πιθανόν να προκαλέσει νέες πωλήσεις τους ύψους 20 δις ευρώ. Αυτό, γιατί με την προηγούμενη βαθμολογία επιτρεπόταν σε επενδυτικές εταιρίες που ακολουθούν τους διεθνείς δείκτες ομολόγων να έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα σε συγκεκριμένα, μικρά, ποσοστά του χαρτοφυλακίου τους, ενώ με τη νέα βαθμολογία εμφανίζονται, τώρα, με ποσοστά έκθεσης τους στο ελληνικό χρέος πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Η ελληνική υποβάθμιση προκαλεί ζημίες και στον, ήδη, εξαιρετικά ταλαιπωρημένο ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, καθώς η δυνατότητα χρήσης των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση για άντληση δανειακών κεφαλαίων από την ΕΚΤ, θα συνοδεύεται από ένα επιπλέον κόστος της τάξης του 5%. Αυτό σημαίνει πως οι εμπορικές τράπεζες θα λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από τη χρήση ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση για δανεισμό, απ’ ότι από τη χρήση ομολόγων οποιουδήποτε άλλου κράτους της ευρωζώνης.

Οι πρώτες υποβαθμίσεις των ελληνικών ομολόγων πριν μερικούς μήνες, οδήγησαν τη χώρα στην έξοδο της από τη διεθνή αγορά κεφαλαίων και στη σανίδα σωτηρίας του πακέτου των 110 δις ευρώ. Με τα ελληνικά ομόλογα να αποκτούν, πλέον, την ίδια βαθμολογία με αυτά της Ρουμανίας, αυξάνεται η πιθανότητα η Ελλάδα να φτάσει στο τέλος της περιόδου χρηματοδότησης της από το πακέτο στήριξης, με το χρέος της να βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ, τα ομόλογα της να έχουν βαθμολογία ‘σκουπιδιών’ και με ελάχιστες επενδυτικές εταιρίες να ρισκάρουν να τα τοποθετήσουν στα χαρτοφυλάκια τους.

Ο μόνος σίγουρος αγοραστής ελληνικών ομολόγων έχει απομείνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία βλέπει την έκθεση της σε ευρωπαϊκό ‘τοξικό’ χρέος να αυξάνεται θεαματικά, κατάσταση η οποία αναμένεται να ενταθεί.

Η ταχύτητα με την οποία έχει λάβει χώρα η χειροτέρευση της χρηματοπιστωτικής εικόνας της Ελλάδας είναι η μεγαλύτερη στη μοντέρνα οικονομική ιστορία, μια που η μέση χρονική διάρκεια για την υποβάθμιση κρατικών ομολόγων από Α2 σε Βα1 είναι 18 χρόνια ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας το διάστημα ήταν 55 ημέρες.

Πάνος Παναγιώτου – διευθυντής ΕΚΤΑ – 3FVIP.com

«ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ» & «ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ»

Μήπως η κυβέρνηση απώλεσε τη δεδηλωμένη και δεν το γνωρίζουμε;

| Σαβ. 19 Ιουν 2010, -- http://www.antinews.gr/?p=50532


Τον  κ. Λοβέρδο  δεν τον  γνωρίζω, αλλά τον θεωρούσα ένα από τα αξιολογότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Είχα  κάποια ερωτηματικά  και για τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών, τότε που οι ΜΚΟ άνθησαν σαν μανιτάρια, αλλά τίποτα παραπάνω.
Όταν τον περασμένο Οκτώβριο, τοποθετήθηκε στο Υπουργείο  Εργασίας, όπως οι περισσότεροι, σκέφθηκα ό,τι  ο κ. Παπανδρέου ήθελε να τον …εκδικηθεί  για τους γνωστούς λόγους.  Έχοντας μια γενική εικόνα για τα επερχόμενα, τον λυπήθηκα τον άνθρωπο. Είπα σε κάποιον φίλο ότι του έδωσαν μια απασφαλισμένη βόμβα και το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να βρει μια καλή αφορμή και να παραιτηθεί εγγράφοντας υποθήκες για το μέλλον.  Δυστυχώς, ο  κ. Λοβέρδος επέλεξε να κρατήσει την καρέκλα του και  να ταυτίσει  το όνομά του  με τα  πλέον αντιλαϊκά και αντικοινωνικά  μέτρα. Απορώ πως ένα σοβαρός άνθρωπος, τόσο εύκολα, μετατρέπεται σ΄ έναν   αφερέγγυο υπουργό.
Από πού να ξεκινήσω και τι να πρωτοθυμηθώ!
Ότι ισχύουν τα περίφημα τρία «όχι» στο ασφαλιστικό.  Μετά πήρε φόρα και δε σταματούσε.
Για πάντα θα μείνει στην πολιτική ιστορία της χώρας,  εκείνη η  δήλωσή του ότι «δεν υπάρχει σάλιο».   Κάθε φορά  που μιλούσε τα spreads εκτοξεύονταν στο θεό, το χρηματιστήριο κατακρημνιζόταν και οι κερδοσκόποι άδειαζαν τα  ψυγεία από …σαμπάνιες!
Έβγαινε την τηλεόραση και μας έλεγε για «σκληρές διαπραγματεύσεις» και μάχες που έδινε και την επομένη μέρα, η «τρόικα» τον διέψευδε, ότι δεν υπήρχε… αντικείμενο  διαπραγμάτευσης.
Προσπαθούσε να …διασώσει τον 13ο και 14ο μισθό, όταν κανένας δεν του  ζήτησε να τον …περικόψει!
Και προχθές, με Προεδρικό Διάταγμα μάλιστα, οριστικοποίησε, αυτό που αγωνιζόταν, δήθεν, να αποτρέψει. Αύξηση του ορίου απολύσεων, μείωση των αποζημιώσεων και  περικοπή του βασικού μισθού.
Γιατί κ. Λοβέρδο, εσείς ένας διαπρεπής Συνταγματολόγος, αποφεύγετε  τη βάσανο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και νομοθετείτε, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, με Προεδρικό Διάταγμα; Προβλέπεται,  δε λέω, αλλά το Κοινοβούλιο γιατί το ξεπερνάμε; Κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχουμε, όχι Προεδρική!
Θα ήμουν ο τελευταίος που θα ισχυριστεί ότι δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.  Όμως, οι «σχέσεις» προϋποθέτουν δύο πλευρές. Εσείς γιατί επικεντρώσατε όλο το βάρος σας στη μια  πλευρά, δηλαδή τους εργαζομένους;
Τα μέτρα γιατί είναι τόσο ετεροβαρή και μπατάρουν προς την πλευρά των  εργαζομένων;
Αλήθεια πιστεύετε ότι με αυτά τα εξοντωτικά μέτρα θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας και θα ενισχύσετε την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη; Όποιος το πρότεινε αυτό, ξέρει  από οικονομικά, όσο εγώ από …χημεία! Δηλαδή, μόνο τον τύπο του …νερού!  Για αυτό και τα μέτρα αυτά είναι μια …τρύπα στο νερό!
Ένα είναι βέβαιο: Η ανεργία  θα αυξηθεί και μην εκπλαγείτε, αν τη δείτε να αγγίζει στα επίπεδα της  Ισπανίας.  Ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ  κ. Ρωμανιάς, υπολογίζει ότι  1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, μέχρι το τέλος του έτους, θα μείνουν χωρίς δουλειά.  Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική ανεργία θα φτάσει  στο 30%!!!  Πρόκειται  για εφιάλτη!
Όμως, το χειρότερο δεν είναι αυτό.  Τραγική συνέπεια  των μέτρων θα είναι μια μαζική έξοδος από την παραγωγική διαδικασία ανθρώπων στην ηλικία των 60, που δεν έχουν ακόμα προλάβει να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.  Δίνετε στις επιχειρήσεις κίνητρο, με χαμηλότερη αποζημίωση, να τους στείλουν σπίτι τους και να προσλάβουν στη θέση τους, νεοεισερχόμενους των 500 ευρώ πλέον!
Αλήθεια σκεφθήκατε τα παρακάτω προβλήματα:
-Ουσιαστικά  βγάζετε εκτός παραγωγική διαδικασίας μια ολόκληρη γενιά.
-Όταν μειώνονται οι μισθοί, θα μειωθούν και οι εισφορές που καταβάλλουν οι εργοδότες στα ασφαλιστικά ταμεία. Μειωμένοι μισθοί, μειωμένες εισφορές.
-Ένας εργαζόμενος στην ηλικία των 60, ελάχιστες δυνατότητες έχει να ξαναβρεί δουλειά, άρα δημιουργείτε στρατιές μακροχρόνιων ανέργων. Με τον τρόπο αυτό επιβαρύνετε ακόμα περισσότερο τις δαπάνες του κράτους για επιδόματα ανεργίας.
-Όταν μειώνετε τον κατώτατο μισθό ενός νεοεισερχόμενου στην παραγωγική διαδικασία,  ουσιαστικά περιορίζετε το βιοτικό του επίπεδο, άρα μειώνεται η ενεργός ζήτηση στην οικονομία, επομένως τροφοδοτείται η ύφεση!
-Το επιχείρημα ότι έτσι θα γίνουν ανταγωνιστικές οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι σαθρό, γιατί με τους φόρους που επέβαλλε η κυβέρνηση (και ποιος ξέρει ακόμα τι μας επιφυλάσσει το μέλλον)   κάθε σκέψη για επένδυση, μοιάζει με παράτολμο εγχείρημα σ’ ένα αβέβαιο μέλλον. Ούτε οι «Γενναίοι του Μπρανκαλεόνε» θα έρχονταν να επενδύσουν στη σημερινή  Ελλάδα!
Η πλήρης απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε περιόδους ύφεσης,  διαλύει τον κοινωνικό  ιστό της χώρας.  Και τούτο γιατί,  το  κράτος λόγω οικονομικής στενότητος θα αδυνατεί να παράσχει, έστω και τα ελάχιστα. Απλώς, να υπενθυμίσω ότι από το περίφημο επίδομα αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου το Νοέμβριο, περιέκοψε τη δεύτερη δόση! Αντιλαμβάνεσθε τώρα  πόση αξία έχουν οι διαβεβαιώσεις ότι θα επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ μέρος του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών; Σοβαρολογεί; Ο  Οργανισμός έχει έλλειμμα 600 εκατ  ευρώ, πως θα ανταποκριθεί σ’ αυτό το  αυξημένο κόστος; Ύστερα γιατί  φορτώνεται το ήδη υπερχρεωμένο κράτος, δαπάνες των επιχειρήσεων; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Τέλος, η ρύθμιση τόσο σοβαρών θεμάτων   δια Προεδρικού Διατάγματος, είναι δηλωτικό του φόβου της Κυβέρνησης για το αποτέλεσμα  μιας ενδεχόμενης  ψηφοφορίας στη Βουλή.
Μήπως απώλεσε τη δεδηλωμένη και δεν το γνωρίζουμε;
Κώστας Ροδινός

«Κομμάτι του τουρκικού έθνους η μειονότητα»

«Κομμάτι του τουρκικού έθνους η μειονότητα» λέει ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη!..

 

[Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!]

 
Ιουνίου 16, 2010 -- http://hellenicspace.wordpress.com

«Τουρκική» και «αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» είναι η μειονότητα της Θράκης κατά τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή, χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνονται σε συλλυπητήρια του επιστολή για τον θάνατο του Γκιουντούς Ακτάν, που ήταν πρόξενος της Τουρκίας, στην Κομοτηνή.
Η επιστολή δημοσιεύθηκε
στην εβδομαδιαία μειονοτική εφημερίδα της Κομοτηνής «Γκιουνδέμ» και έχει…
αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας. «Βρισκόταν κοντά στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», γράφει για τον πρέσβη ο βουλευτής και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη «μαύρη και πιο δύσκολη μέρα, την 29η Ιανουαρίου 1990, με τους βανδαλισμούς και τις αγριότητες που δεχτήκαμε από τους Έλληνες συμπατριώτες μας με την προτροπή και των διοικούντων μας».
Σε άλλο σημείο των «συλλυπητηρίων» του
αναφέρει: «Η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» βίωσε μεγάλη θλίψη με τον ξαφνικό θάνατο του «αείμνηστου» Γκιουντούς Ακτάν. Η «συλλυπητήρια» τοποθέτηση του Τσετίν Μαντατζή είναι στα χέρια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Η τοποθέτηση Τσετίν Μαντατζή έρχεται σε συνέχεια της ασυνήθους δραστηριότητας που ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίκ επιδεικνύει στην περιοχή. Στα εγκαίνια τουριστικής επιχείρησης στο Δήμο Μύκης Ξάνθης και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παρουσία των ψευδομουφτήδων, τους οποίους παρουσίασε ως κανονικούς μουφτήδες και στην παρουσία των Ελλήνων φίλων, θέσεις που ενόχλησαν, γιατί θεωρήθηκε ότι υπεισέρχονται σε εσωτερικά ζητήματα του κράτους που τον φιλοξενεί.

[Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!]
[Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΝΟΧΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟ!]

Παλεύοντας με τον «κανένα»


Παλεύοντας με τον «κανένα»

Αντώνης Καρακούσης | Αθήνα - Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Οι τελευταίες έρευνες προσέγγισης των διαθέσεων την κοινής γνώμης είναι αρκούντως ανησυχητικές για το πολιτικό σύστημα.
Τα ευρήματα είναι ενδεικτικά του κλίματος απογοήτευσης και αποδοκιμασίαςπου τείνει να επικρατήσει στην ελληνική κοινωνία.
Με την αδιευκρίνιστη ψήφο να ξεπερνά το 30%, τον «κανένα» να κερδίζει τους πάντες και τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών να ορίζονται από τις αρνητικές κρίσεις, κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής.
Oλα τα κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν πρόβλημα· δεν πείθουν τον λαό ούτε κερδίζουν την εμπιστοσύνη του.
Η Νέα Δημοκρατία είναι φανερό ότι έχει πληγωθεί περισσότερο απ΄ όλα.
Φέρει την κύρια ευθύνη της κρίσης, είναι εκτεθειμένη από τα πολλά σκάνδαλατων στελεχών της και λογικώς οι πολίτες αποστρέφουν την κεφαλήν τους. Πολύ περισσότερο όταν ο νέος αρχηγός, προκειμένου να αποκρούσει τις κινήσεις της κυρίας Μπακογιάννη και τις διαβρωτικές ενέργειες του κ. Καρατζαφέρη, αγκαλιάζει τον κ. Καραμανλή και εκθειάζει τα έργα του, όταν ολόκληρος ο ελληνικός λαός αποδίδει τα μύρια όσα στον πρώην πρωθυπουργό. 
Αντιστοίχως, το ΠαΣοΚ κλονίζεται από την ταχύτατη διάψευση των προσδοκιών και των υποσχέσεων που καλλιέργησε προεκλογικά και μετεκλογικά. Παρ΄ ότι έχει το άλλοθι της κατεστραμμένης οικονομίας,πλήττεται από την παταγώδη διάψευση των πρώτων του λόγων. Εκείνο το αμίμητο «Λεφτά υπάρχουν» κλόνισε στη συνέχεια την πίστη των πολλών ανθρώπων.
Ειδικά μετά την υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα, η απόσταση μεγάλωσε και η αμφισβήτηση ενισχύθηκε. Τώρα είναι αναγκασμένο να κινείται σε ναρκοπέδιο αντιδράσεων και να προσβλέπει στον πανδαμάτορα χρόνο και στην ταχεία μεταβολή των οικονομικών συνθηκών. 
Αλλά και η επίσημη Αριστερά, δογματική και ανανεωτική, δεν κερδίζει. Χάνει και αυτή από τη βύθιση της οικονομίας. 
Οπως χάνει και το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, που ακολουθεί την κίνηση του εκκρεμούς, εμφανιζόμενο άλλοτε ως δύναμη ευθύνης και άλλοτε ως έκφραση λαϊκισμού.
 
Το κακό είναι ότι η κρίση αναδεικνύει ένα πλήθος αμφισβήτησης που είναι πολιτικά απροσδιόριστο και καλύπτει σχεδόν το 40% του πληθυσμού.  

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι για την ώρα αδιερεύνητα, αλλά αρκετά από τα στοιχεία του φανερώνουν μια μάζα οργισμένη, κατά βάση μορφωμένη, χωρίς έντονη πολιτική ταύτιση, νεανικής και μέσης ηλικίας, με τις γυναίκες να υπερέχουν. Συγκροτεί μάλιστα εύπλαστη ομάδα, έτοιμη για νέα πράγματα και ικανή να δώσει μεγάλες αναστατώσεις. 

Το πολιτικό σύστημα οφείλει να γνωρίζει ότι έχει απέναντί του έναν δυνάμει ανταγωνιστή. Αν βρει έκφραση θα απειλήσει πραγματικά τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. 

Εκτός κι αν στο μεσοδιάστημα ο κ. Παπανδρέου καταφέρει να μεταβάλει τις οικονομικές συνθήκες. Οσο κι αν ακούγεται παράξενο, από την αποτελεσματικότητα του κ. Παπανδρέου θα εξαρτηθεί το μέλλον και η τύχη του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=338632&dt=19/06/2010