Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

14 Δεκεμβρίου 2012

Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ: Η ΘΕΣΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ!

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:

Η ΘΕΣΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑΣΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ! ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΖΕΤΑΙ! ΘΑΝΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ! ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ!!!


---ΟΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ", ΟΙ ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ!

---ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ (ΕΔΩ Ο κ. ΣΟΡΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ! Ομως όχι, δεν χρειάζεται, ήδη η Εφορία μας κατακλύζει με χαρτιά "προκατάσχεσης", θάρθαν και σε εσάς! Φροντίζει η Συγκυβέρνησις να πάρουν το δικό σου και το δικό μου σπιτακι, εύπιστε Πατριώτη μου), ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ! ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ! ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ! ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ SPREAD ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ!
-----------
ΜΙΑ ΦΡΑΣΙΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕΙ:

ΕΙΠΕ Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΕΠΩΛΗΘΗ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΘΗΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ?

Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΡΜΕΝΗ Η ΙΕΡΗ ΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ "ΑΠ' ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ", ΑΙ! ΛΟΙΠΟΝ! Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΟΙ ΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!

ΝΑΙ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ Η ΘΕΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΓΚΡΥΟ, ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΡΕΜΕΙ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΦΟΒΑΤΑΙ! ΕΧΕΙ ΕΙΠΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΦΟΣ: "ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΟΥ? ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΗΣ!!" ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ!!!

ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ, "ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ", ΑΛΛΑ Η ΟΡΓΗ ΜΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ!!!
ΝΑΙ, ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

------------------------------

 
Την απαγόρευση του ναζιστικού NPD θα ζητήσει η γερμανική Άνω Βουλή
Η υπόθεση παραπέμπεται στο Συνταγματικό Δικαστήριο
Η Bundesrat, η Άνω Βουλή της Γερμανίας αποφάσισε να ζητήσει από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο να απαγορεύσει το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD).

Η απόφαση παραπομπής της υπόθεσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο ακολούθησε την έγκριση από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της απαγόρευσης του ξενοφοβικού NPD, το οποίο έχει κυρίως νεοναζί υποστηρικτές και έχει καταλάβει έδρες σε τοπικά Κοινοβούλια σε ορισμένα ανατολικά κρατίδια.

Το NPD, που ιδρύθηκε το 1964 και αυτοχαρακτηρίζεται «πατριωτική δύναμη», θεωρείται ευρέως ρατσιστικό και αντισημιτικό κόμμα, με στενούς δεσμούς με βίαιες νεοναζιστικές οργανώσεις.

Για να τεθεί εκτός νόμου το NPD η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι, ακόμη και αν το κόμμα δεν συνηγορεί ανοιχτά υπέρ της βίας, απειλεί τη δημοκρατία τηρώντας μια «ενεργά επιθετική, μαχητική» στάση απέναντι στο κράτος.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να βεβαιωθεί ότι η υπόθεση έχει στέρεες βάσεις καθώς δεν θέλει να κινδυνεύσει μια δεύτερη αποτυχία, που θα μπορούσε να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και ενδέχεται να νομιμοποιήσει το NPD στα μάτια κάποιων ψηφοφόρων.
Είναι η δεύτερη φορά που η Γερμανία προσπαθεί να απαγορεύσει το NPD.
Το 2003 η προσπάθεια απαγόρευσης του NPD απέτυχε όταν αποκαλύφθηκε ότι πληρωμένοι πληροφοριοδότες και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών είχαν διεισδύσει στην ιεραρχία του. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα γιατί δεν μπορούσε να καθορίσει σε ποιο βαθμό οι πράκτορες είχαν επηρεάσει τις ενέργειες του κόμματος.
Η νέα διαδικασία για την απαγόρευση του NPD ακολουθεί τις αποκαλύψεις που άρχισαν πριν από ένα χρόνο και πλέον σχετικά με τη δράση της νεοναζιστικής συμμορίας NSU, που δολοφόνησε οκτώ Τούρκους κι έναν Έλληνα μετανάστη καθώς και μια γυναίκα αστυνομικό από το 2000 ως το 2007.

Μάλιστα, πρώην στέλεχος του NPD αντιμετωπίζει δίωξη διότι φέρεται να βοηθούσε την εξτρεμιστική αυτή ομάδα, τα δύο μέλη της οποίας συμφώνησαν ο ένας να δολοφονήσει τον άλλο και κατόπιν να αυτοκτονήσει ενώ το τρίτο, μία γυναίκα, παραδόθηκε κι αναμένει να δικαστεί.  

«Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός είναι ντροπή για τη χώρα μας», δήλωσε η Κριστίνε Λίμπερκνεχτ, η συντηρητική πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας. «Πρέπει να δράσουμε για να τον εξοβελίσουμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το NPD παραβιάζει το Σύνταγμα».

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ" Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ.. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!


"ΡΑΜΠΟ" ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ!



Σκηνές τρόμου έζησε χτες το μεσημέρι ο Τάσος Μητρόπουλος, όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο, στην πολυκατοικία που διαμένει, με αλλοδαπό από τη Γεωργία, ο οποίος κρατούσε μαχαίρι.
Ύστερα από άγρια πάλη, αιμόφυρτος, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής κατόρθωσε να ακινητοποιήσει το δράστη, τον οποίον μήνυσε για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Όπως αναφέρει η Espresso, όλα άρχισαν στις δύο το μεσημέρι. Κάποιος χτύπησε τα κουδούνια της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Τάσος Μητρόπουλος στον Πειραιά.
Ανήσυχος εκείνος καθώς τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο κάποιοι να χτυπούν τα κουδούνια και στη συνέχεια να εξαφανίζονται κατέβηκε στο ισόγειο για να ελέγξει.
Ο Τάσος Μητρόπουλος δεν εντόπισε κάποια ύποπτη κίνηση, ωστόσο αποφάσισε να ελέγξει και στο υπόγειο. Όταν έφτασε στο λεβητοστάσιο και πριν προλάβει να αντιδράσει δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα ο οποίος κρατούσε μαχαίρι και κατάφερε να τον χτυπήσει (ευτυχώς ελαφρά στο πρόσωπο).
Ο παλιός άσσος των γηπέδων όμως δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Ανταπέδωσε την επίθεση, έπεσε πάνω στον άνδρα και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Τον οδήγησε μάλιστα μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας όπου ζήτησε απ' τους περαστικούς να καλέσουν την αστυνομία.
Αμέσως στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον Γεωργιανό.
Στην ασφάλεια του Πειραιά ο άνδρας από τη Γεωργία δήλωσε... αθώος. Είπε μάλιστα ότι απλά έψαχνε τη γυναίκα του στην πολυκατοικία, γιατί νόμιζε ότι δούλευε σε κάποιο διαμέρισμα.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

SOS - Αποκαλύψεις για τις σχέσεις Κατάρ, Εμιράτων, ακραίων ισλαμιστών και … επενδύσεων στην Ελλάδα!


Αποκαλύψεις για τις σχέσεις Κατάρ, Εμιράτων, ακραίων ισλαμιστών και … επενδύσεων στην Ελλάδα!

Πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά το ενδιαφέρον που δείχνουν σουνιτικά κεφάλαια (Κατάρ, Τουρκία) για οικονομική διείσδυση μέσω επενδύσεων στην πατρίδα μας, όπως στο Ελληνικό και σε μαρίνες, σε συνεργασία με ημεδαπούς επιχειρηματίες. Και επειδή οι φύλακες πρέπει να έχουν γνώση ότι για τις επενδύσεις πρέπει να υπάρχουν κι άλλα κριτήρια, πέρα από τους αριθμούς, διαβάστε στη συνέχεια γα την διασύνδεση του Κατάρ, των Εμιράτων και της Σ. Αραβίας με φανατικές ένοπλες ισλαμικές ομάδες.

Του Ρεπόρτερ
Επειδή πολλά λέγονται και ακόμα περισσότερα γράφονται τις τελευταίες ημέρες για επενδύσεις από το Κατάρ και την Τουρκία με την βοήθεια γνωστού επιχειρηματικού οικογενειακού ομίλου καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι κυβερνητικοί και επιχειρηματίες να γνωρίζουν τα κάτωθι μέχρι να επανέλθουμε:
Η κυβέρνηση Ομπάμα υποκινούσε διακριτικά το Κατάρ και τα Εμιράτα να προμηθεύσουν  οπλισμό τους Λιβύους επαναστάτες εναντίον του καθεστώτος Καντάφι. Όμως, κατά τους New York Times, πολύ σύντομα μετά από αυτές τις κινήσεις, οι Αμερικανοί είχαν αποδείξεις ότι τα όπλα αυτά δόθηκαν σε ακραίες Ισλαμικές ομάδες.
Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της 6ης αυτού μηνός οι Τάϊμς μεταδίδουν ότι [1], «εντός μερικών εβδομάδων μετά από την έγκριση του σχεδίου που χορηγήθηκαν όπλα στους Λιβύους μέσω Κατάρ, την άνοιξη του 2011, ο Λευκός Οίκος άρχισε να πληροφορείται ότι τα όπλα αυτά πήγαιναν σε φανατικές Ισλαμικές ομάδες». Πηγές από το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ αποκάλυψαν στους Τάϊμς ότι οι παραλήπτες των όπλων ήταν «πιο αντιδημοκρατικοί, πιο σκληροί, πιο κοντά σε ακραία εκδοχή του Ισλάμ.»
Παράγοντες της Κυβέρνησης των ΗΠΑ ανέφεραν περαιτέρω ότι ο Λευκός Οίκος «ποτέ δεν έμαθε που κατέληξαν όλα τα όπλα» που αγοράσθηκαν από το Κατάρ και τα Εμιράτα και εάν έφθασαν στην Λιβύη. Οι Τάϊμς γράφουν ότι «μέρος του οπλισμού της Λιβύης κατέληξε στα χέρια μαχητών που συνδέονται με την αλ Κάϊντα στο Μάλι, στην κεντρική Αφρική, όπου ακραίες ομάδες που προωθούν την Τζιχάντ (ιερό πόλεμο), έχουν επιβάλει το Ισλαμικό Δίκαιο (Σαρία, Shariah) στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ άλλο μέρος πήγε στην Συρία».
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση Ομπάμα ταυτίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με ξένα δίκτυα Τζιχάντ που πολεμούν καθεστώς στην Μέση Ανατολή, το οποίο οι ΗΠΑ θέλουν να ανατρέψουν.
Τον περασμένο Οκτώβριο οι Τάϊμς έγραφαν σε άρθρο τους ότι «τα πιο πολλά όπλα που παρείχαν η Σαουδαραβία και το Κατάρ  σε ομάδες Σύριων στασιαστών, κατέληξαν σε ομάδες σκληρών Ισλαμιστών,» και αυτό παρόλο που τα όπλα αυτά στάλθηκαν με την έγκριση αλλά και με τον συντονισμό των ΗΠΑ.
Η Κυβέρνηση Ομπάμα ισχυριζόταν ότι  υπήρχε διαδικασία ελέγχου, που τους επέτρεπε να διαλέξουν ποιες  από τις πολλές και διάφορες, ανοργάνωτες, ομάδες Συρίων στασιαστών θα λάβουν βοήθεια, αλλά και να αποφύγουν τους χιλιάδες μαχητές υπέρ του Τζιχάντ, πολλοί εκ των οποίων μάχονται κάτω από το λάβαρο της αλ Κάϊντα.
Εξ αρχής όμως, αξιωματούχος της Αμερικανικής Κυβέρνησης είπε στην εφημερίδα Washington Post, ( 24 Ιουλίου 2012) [2], ότι η CIA είχε ελάχιστη γνώση για το ποιός ελάμβανε  Αμερικανική βοήθεια, αλλά ούτε μπορούσε να ελέγξει που θα κατέληγε αυτή. Ο εν λόγω αξιωματούχος προσέθεσε ότι «στην προκειμένη περίπτωση, και χωρίς πρόσβάσεις στην Συρία, είναι δύσκολο να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί [οι παραλήπτες].»
Τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν εσωτερική διαμάχη στις ΗΠΑ, μεταξύ Κυβέρνησης και υπηρεσιών, αλλά αυτό που μένει είναι το γεγονός ότι οι “σύμμαχοι” των ΗΠΑ, όπως το Κατάρ και τα Εμιράτα δεν διστάζουν να οπλίσουν ακόμα και τις πιό φανατικές ομάδες Σαλαφιστών ή Ουαχαβιτών…
Γνωστός πλέον και ο ρόλος που ήδη διαδραματίζει και η Τουρκία, υποθάλπτοντας την δράση τρομοκρατικών στασιαστικών ομάδων στην Συρία, με βάσεις στο έδαφος της και την αμέριστη «συμπαράσταση» της κυβέρνησης Ερντογάν στους χασάπηδες «αγωνιστές της ελευθερίας», που πετσοκόβουν χριστιανούς, αλεβίδες, βασανίζουν πριν σκοτώσουν ιερείς, βεβηλώνουν χριστιανικές εκκλησίες κι εκτελούν εν ψυχρώ αμάχους και αιχμάλωτους Σύριους στρατιώτες.
Κατόπιν των ανωτέρω επισημάνσεων, αυτό που εν προκειμένω πρέπει να μας προβληματίσει για την επικαλούμενη στα σοβαρά δημοσιεύματα διασύνδεση του Κατάρ, των Εμιράτων και της Σ. Αραβίας με τις φανατικές ένοπλες ισλαμικές ομάδες, είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν σουνιτικά κεφάλαια (Κατάρ, Τουρκία) για οικονομική διείσδυση μέσω επενδύσεων στην πατρίδα μας, όπως στο Ελληνικό και σε μαρίνες, σε συνεργασία με ημεδαπούς επιχειρηματίες.
Διότι για τις επενδύσεις πρέπει να υπάρχουν κι άλλα κριτήρια, πέρα από τους αριθμούς.

Νίκος Λυγερός - ΑΟΖ και εθνική αξία

H ελληνική ΑΟΖ δίνει ρέστα

Νίκος Λυγερός

Με την έκθεση της Deutsche Bank, η ελληνική ΑΟΖ δίνει ρέστα. Διότι τώρα δεν εμφανίζεται πια κανένας να αμφισβητήσει την αξία της. Η έκθεση όχι μόνο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας και το έργο του Ηλία Κονοφάγου και του Αντώνη Φώσκολου, μ’ έναν ανεξάρτητο τρόπο, αλλά επιπλέον ενισχύει τη στρατηγική μας αφού η ανάλυση της αποδεικνύει ότι οι επενδύσεις έχουν χαμηλό ρίσκο στην περιοχή. 
Ανοίγουν επίσημα λοιπόν τη δήλωση ενδιαφέροντος από τις εταιρείες που έχουν την τεχνογνωσία στον τομέα των υδρογονανθράκων και ειδικά στην περιοχή νότια της Κρήτης. Αυτό το σημείο είναι ακόμα πιο σημαντικό, διότι η ύπαρξη των κοιτασμάτων είναι γνωστή. Αν δεν υπήρχε αυτή η αναφορά τότε ακόμα και με την ύπαρξη δεν θα άλλαζε τίποτα για την οικονομική μας κατάσταση. 
Τώρα λοιπόν ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί για την αξία της ελληνικής ΑΟΖ πρέπει να αποδεχθούν, αν δεν το παραδεχθούν, ότι υπάρχουν στοιχεία και από ξένους φορείς. Είχε ήδη γίνει μια αναφορά από το αγγλικό BBC πριν μερικούς μήνες, αλλά τώρα πρόκειται για μια χρηματοοικονομική ανάλυση που δίνει κατευθύνσεις στους ξένους επενδυτές. Η Ελλάδα μπορεί πλέον ν’ ακολουθήσει ανεμπόδιστη τη στρατηγική της Κύπρου και να αξιοποιήσει την ελληνική ΑΟΖ και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. 
Άρα ήρθε η ώρα της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ για να ξεκινήσει επιτέλους η όλη διαδικασία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλη καθυστέρηση. Τώρα όλοι ξέρουν την αξία και αναμένουν την αξιοποίηση. Η Ελλάδα μπορεί να περάσει σε αυτή τη φάση. Έχει την τεχνογνωσία και οι ξένες εταιρείες που θέλουν να κάνουν συμβάσεις μαζί μας έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους. 
Πρέπει επίσης να περάσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά στη φάση των οριοθετήσεων και της οικοπεδοποίησης, για να υλοποιηθεί ο πρώτος πραγματικός γύρος αδειοδότησης που να αφορά ουσιαστικά στην ελληνική ΑΟΖ. Τώρα υπάρχει πολιτική βούληση και υπάρχει και γνώση του αντικειμένου. Το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει από τη ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων για να δείξουμε σε όλους αλλά και στους δικούς μας ότι δεν πρόκειται να καθίσουμε στα αυγά μας, έχοντας έναν τέτοιο πλούτο στη διάθεση μας. Δε μπορούμε ν’ αφήσουμε άλλο τον λαό μας να υποφέρει και να περιμένει δίχως προοπτικές. Το ηθικό των Ελλήνων μπορεί ν’ ανέβει από αυτές τις διαδικασίες και να μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο να ξεπεράσουν τα οικονομικά εμπόδια, αλλά και να αναπτύξουμε επί του πρακτέου την υψηλή στρατηγική μας.   
http://lygeros.org/articles?n=10740&l=gr 

    ΑΟΖ και εθνική αξία   

Η ΑΟΖ δεν είναι πια μόνο και μόνο μία οικονομική έννοια, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Έχει αποκτήσει έναν αξιακό συμβολισμό που είναι πέρα από αυτό το στενό πλαίσιο. 
Η θέσπιση της ΑΟΖ δεν είναι μόνο η αρχή της διαδικασίας της αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που διαθέτει η πατρίδα μας, είναι και μία στρατηγική κίνηση που δείχνει την αξία μας την εθνική. 
Δείχνει σε όλους και στους συμμάχους και στους εχθρούς ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε παθητικοί και να περιμένουμε από τους άλλους και μόνο να βοηθήσουν την κατάσταση. 
Δίνουμε το στίγμα μας με την ΑΟΖ και δηλώνουμε ότι για μας το Δίκαιο της Θάλασσας δεν είναι απλά μία νομοθετική ρήτρα. Αυτό το Δίκαιο είναι και το δικό μας και δεν καταπατούμε κανένα. Διεκδικούμε κάτι που μας ανήκει μέσω της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών. Δεν πρόκειται για καμία εχθρική πράξη. Είμαστε ένας λαός της θάλασσας που θέλει να αξιοποιήσει το Δίκαιο της για να μπορέσει να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα και να δώσει προοπτικές στον ελληνικό λαό. Διότι δεν αρκεί η εξοικονόμηση για να λύσεις οικονομικά προβλήματα, χρειάζεται η στρατηγική επένδυση για να βρεθεί μία ορθολογική λύση. 
Αν επιπλέον συνειδητοποιήσουμε ότι η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ θα γίνει τον Δεκέμβριο 2012 και συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με την επέτειο του θανάτου του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, το Δεκέμβριο του 2008, τότε καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα συμβολισμό που αφορά καθαρά το πνεύμα του Ελληνισμού και αποτελεί μια αξιολογία για την πολιτική της πατρίδας μας. Σιγά σιγά όλα τα κόμματα καταλαβαίνουν ότι η συμβολή του Προέδρου της Κύπρου ήταν τεράστια και με αυτή δόθηκε το έναυσμα για να υλοποιηθεί το όραμα της ΑΟΖ. 
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κύπρος ζήτησε δύο φορές από την Ελλάδα να οριοθετήσουν την ΑΟΖ, και δυο φορές η απάντηση ήταν αρνητική για να μην ενοχληθεί η Τουρκία. 
Φτάνει πια αυτός ο ραγιαδισμός. Ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε το έργο του Τ. Παπαδόπουλου και να αποδείξουμε επί του πρακτέου την εθνική αξία της ΑΟΖ για χώρες που διαθέτουν νησιά. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί ο φόρος τιμής προς τον ηγέτη της Κύπρου και θα αναδείξει την αποτελεσματικότητα της πορείας που επέλεξε για τον Ελληνισμό. Έτσι η ελληνική ΑΟΖ είναι και ένας τρόπος να ευχαριστήσουμε τη θυσία αυτού του ανθρώπου, με την αντίσταση μας ενάντια στη βαρβαρότητα και το ραγιαδισμό.  
http://lygeros.org/articles?n=10728&l=gr

Οι δύο Ελλάδες

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Οι δύο Ελλάδες


Η πρώτη Ελλάδα – Πολύ πολύ πολύ μακριά από εκείνη της δεύτερης Ελλάδας...

Σκηνή 1η :


Νέο εγκληματικό περιστατικό με θύμα έναν από τους τελευταίους Έλληνες παραδοσιακούς βιοπαλαιστές στην εσχατιά του Αγίου Παντελεήμονα, στην κάποτε ευημερούσα αγορά της παλιάς Αθήνας, αναστατώνει τους ήδη εξαγριωμένους κατοίκους του κέντρου. Στο ψιλικατζίδικο της οδού Πιπίνου 110 και Μιχαήλ Βόδα πάνω από 30 χρόνια η οικογένεια του 64χρονου σήμερα Κοσμά Τζοβάρα και της Δέσποινας Βορέα έφαγαν γλυκό ψωμί και ανάστησαν τα παιδιά τους.
Το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου δύο λαθρέποικοι από το Αφγανιστάν μπήκαν στο μαγαζί τάχα για να αγοράσουν μπίρες. Ο ένας κάθισε έξω από το μαγαζί κρατώντας τσίλιες και ο δεύτερος με μάτια που γυάλιζαν κατευθύνθηκε στο ψυγείο και πήρε ένα μπουκάλι. Πήγε στο ταμείο και στηρίχθηκε στο πάγκο. Μέσα σε δευτερόλεπτα το κατάστημα ψιλικών έγινε αρένα. Ο 64χρονος ιδιοκτήτης με περίσσιο θάρρος άρπαξε το χέρι του λαθρομετανάστη, την ώρα που εκείνος κατέβαζε πάνω του ένα μαχαίρι το οποίο είχε κρυμμένο στην μπλούζα του.
Εάν οι Αφγανοί δεν δείλιαζαν από τις φωνές και τη γενναιοψυχία του κ. Κοσμά, «τώρα στο σπίτι θα είχαμε κηδείες» μας είπε η σύζυγός του. Ο 64χρονος δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα. «Μπορεί η περιοχή να μην αστυνομεύεται και να είμαστε έρμαια στις διαθέσεις των θηρίων, όμως με το που ειδοποιήσαμε την Αμεσο Δράση μέσα σε έξι λεπτά είχαν φτάσει στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά και ασθενοφόρο.
Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τα παιδιά. Από τους πολιτικούς έχουμε, που μας εγκατέλειψαν» μας είπε η κυρία Βορέα.
«Εγώ και η οικογένειά μου δεν θα εγκαταλείψουμε την περιοχή. Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έλεγαν ή ταν ή επί τας. Δεν θα φύγουμε από τα σπίτια μας» ανέφερε ο κ. Τζοβάρας δακρυσμένος.
Να υπενθυμιστεί ότι στις αρχές Νοεμβρίου κοντά στο μαγαζί της οικογένειας μάλλον Πακιστανοί είχαν επιτεθεί και είχαν μαχαιρώσει 45χρονο κομμωτή, ο οποίος διατηρούσε ένα από τα τελευταία ελληνικά κουρεία στη Μιχαήλ Βόδα. Ο άτυχος ιδιοκτήτης τη γλίτωσε φτηνά με μαχαιριές δίπλα από την καρδιά. Ακολούθησαν θλιβερά έκτροπα στην ευρύτερη περιοχή, με τους κατοίκους να βγαίνουν νύχτα στους δρόμους και να σπάζουν καταστήματα αλλοδαπών. 

Σκηνή 2η

Το ξέσπασμα της μάνας του σφαγμένου από Αφγανούς Θανάση Λαζανά



Σκηνή 3η

"Με την επόμενη στο ποτάμι..."

Στο βασιλικό Αχαΐας, οι κάτοικοι ετοιμάζονται να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους μετά την κακοποίηση ενός 8χρονου αγοριού από 12χρονα αγόρια Αλβανικής καταγωγής. Κάποιοι κάτοικοι σχημάτισαν ομάδα και άρχισαν να κυνηγούν με μπιτόνια βενζίνης και κλαδευτήρια τους γονείς των ανήλικων παιδιών που πάνω στο παιχνίδι όπως είπαν αργότερα στην αστυνομία, προσπάθησαν... να ασελγήσουν επάνω στο κορμάκι του 8χρονου. Η μητέρα του 8χρονου ξεσπά μπροστά στην κάμερα και περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τα όσα συνέβησαν στο παιδί της! «Δεν πρόλαβαν να ασελγήσουν στο παιδί μου! Τις πρώτες μέρες φώναζε στον ύπνο του! Για λόγους ασφαλείας δεν τον στέλνω στο σχολείο! Φοβάμαι, δεν ξέρω αν το παιδί μου θα ξανά γυρίσει πίσω στο σπίτι εάν φύγει»!

Σκηνή 4η
   
 Η δεύτερη Ελλάδα – Πολύ πολύ πολύ μακριά από εκείνη της πρώτης Ελλάδας...


Σκηνή 1η

 Η πρώην υφυπουργόςΕργασίας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,Άννα Νταλάρα είναι μια εκ των πρωταθλητριών στην κατοχή ακινήτων. Μάλιστα η ακίνητη περιουσία της είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκαν πέντε σελίδες του «πόθεν έσχες» για να καταγραφούν! Πρόκειται για συνολικά για 59 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι οικίες στις Κυκλάδες και... δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία! Αναλυτικά, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας: 7 πάρκινγκ, 4 οικόπεδα, 8 αγροτεμάχια, 4 δασικές εκτάσεις, 4 διαμερισμάτα, 27 οικίες(!), 2 αποθήκες και 3 ακίνητα χαρακτηρισμένα ως «άλλες περιπτώσεις». Μαζί με το σύζυγο της (και την κόρη της): Στη Σύρο 7 οικίες, 1 πάρκινγκ, 2 αγροτεμάχιο / 1 αγροτεμάχιο στην Αντίπαρο / 1 οικία και ένα οικόπεδο στην Πάρο / 3 οικίες στη Βορ. Κυνουρία στην Αρκαδία / 4 δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία /4 διαμερίσματα στην Αττική! ΟΜΟΛΟΓΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 432.000 ευρώ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 1,17 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ): 980.000 ΕΥΡΩ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 3779 Κ.Ε. ΥΨΟΥΣ 99.830 ΕΥΡΩ ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΠΟ 2008.

Σκηνή 2η

Πλουσιότερος πολιτικός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και 23 ακίνητα!
Αναλυτικά:
O Eυάγγελος Βενιζέλος δηλώνει εισόδημα (σύνολο) 161.925 ευρώ, καταθέσεις 2.155.811 ευρώ, 55.803 μετοχές, 23 ακίνητα σε Θεσ/νίκη, Αττική, Χαλκιδική, Καρδίτσα και 2 αυτοκίνητα.

Ο Πρωθυπουργός δηλώνει εισόδημα (σύνολο) 190.837 ευρώ, καταθέσεις 276.640 ευρώ, 25.119 λίρες Αγγλίας, 12.925 δολάρια ΗΠΑ, 3.800 μετοχές, 12 ακίνητα σε Αττική, Μεσσηνία, Αργολίδα, Εύβοια και 2 αυτοκίνητα.....

Το έργο διακόπτεται λόγω αηδίας….



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

«Aυτός ο λαός έζησε πέντε σχεδόν αιώνες κάτω από την τουρκική και μουσουλμανική θηριωδία!»

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στο BBC: «Aυτός ο λαός έζησε πέντε σχεδόν αιώνες κάτω από την τουρκική και μουσουλμανική θηριωδία!»


Δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι ΒΒC και στον εδώ ανταποκριτή του, έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, εντός του εορτάζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πειραιώς, αμέσως μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Ερωτηθείς αρχικά υπό του δημοσιογράφου για την αρνητική εμμονή μας να μην επιτρέπουμε την ανέγερση τεμένους, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε:

"Αυτή η χώρα και αυτός ο λαός έζησε πέντε σχεδόν αιώνες κάτω από την τουρκική και μουσουλμανική θηριωδία! Οι πρόγονοί μας, άνδρες και γυναίκες έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα η ελεύθερη Χριστιανική Ελλάδα. Γιατί πρέπει σήμερα εμείς να ξεχάσουμε την προσφορά τους και να αφήσουμε τους Ισλαμιστές να ανεγείρουν τέμενος και μάλιστα με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου; Γιατί στην Κωνσταντινούπολη, και όχι στην Ινσταμπουλ όπως την αποκαλούν αυτοί, υπάρχουν ιερά μνημεία δικά μας που συμβολίζουν τον πολιτισμό μας και τα οποία οι Τούρκοι τα έχουν μετατρέψει σε μουσεία και τζαμιά! Αλλά και χώρες αμιγώς μουσουλμανικές, όπως η Σαουδική Αραβία, δεν επιτρέπουν να αναγερθούν Ορθόδοξοι ναοί... Εμείς τί πρέπει να κάνουμε γι αυτό; Και αυτό δεν το κάνουμε από φονταμενταλισμό και από θρησκοληψία, αλλά γιατί οι μνήμες που έχουμε από τα όσα υπέστημεν μας το υπαγορεύουν"

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς εξηγείται το γεγονός που άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτρέψει προ πολλών ετών την ανέγερση τεμένους, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απάντησε ότι:

"Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έμειναν κάτω από τον τουρκικό ζυγό για τόσους αιώνες, ούτε είναι ποτισμένα τα χώματά τους από το αίμα χιλιάδων αθώων σφαγιασθέντων! Κι ύστερα εμείς έχουμε δείξει με τη συμπεριφορά μας ότι ξέρουμε και σεβόμαστε τους άλλους με το πώς συμπεριφερόμαστε στους μουσουλμάνους που ζουν κοντά μας ως Έλληνες Πολίτες, χρόνια τώρα, στη Θράκη, στην Κομοτηνή, και στην Ξάνθη. Έχουν τους χώρους προσευχής τους, τα τεμένη τους και επιτελούν τις θρησκευτικές τους ανάγκες! Ποιός τους εμπόδισε να είναι κάτι διαφορετικό από την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού; Κανείς! Μάλιστα οι μουφτήδες τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, και οι Μουφτίες τους είναι Ν.Π.Δ.Δ. και έχουν περισσότερα προνόμια απ´ όσα έχει μία Μητρόπολη που ποιμαίνει Ορθοδόξους Έλληνες, οι οποίοι είναι η βαθιά πλειοψηφία του λαού μας! Επομένως εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Γι' αυτό ζητάμε και από τους Ευρωπαίους το αυτονόητο: Να σεβασθούν την ιδιοπροσωπία μας."

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το όταν η ανέγερση του τεμένους επιβληθεί μέσα από μία απόφαση της Δικαιοσύνης, τότε ποιά θέση θα κρατήσει Εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε:

"Εμείς ξέρουμε να σεβόμαστε τη νομιμότητα και αν μία απόφαση της Δικαιοσύνης είναι προς αυτή την κατεύθυνση, εμείς θα τη σεβασθούμε!"

Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς βλέπει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, ο Σεβασμιώτατος υπεραμύνθηκε λέγοντας πως:

"Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται η θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη, όταν η Ελλάδα είναι αυτή που έδωσε τα φώτα της, τον πολιτισμό της και τις γνώσεις της για να υπάρχει σήμερα η Ευρώπη! Αλλοίμονο σε αυτούς που επιβουλεύονται την παρουσία μας μέσα στην Ευρώπη! Ακόμη και αν το επιτύχουν αυτό κάποτε, τότε ένα είναι βέβαιο: αυτό που θα έχει προκύψει δε θα είναι πια Ευρώπη!"

Μήπως τρως κοτόπουλο «χαλάλ» που «διαβάστηκε» από μουσουλμάνο;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Μήπως τρως κοτόπουλο «χαλάλ» που «διαβάστηκε» από μουσουλμάνο;


Η παρακάτω εικόνα είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας ΠΙΝΔΟΣ, γνωστής για τα κοτόπουλα, που έχει έδρα το νομό Ιωαννίνων (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση). .
 
Αναφέρει:

Η Πίνδος εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

Τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, έχουν την πιστοποίηση ΧΑΛΛΑΛ (XALLAL), από τον Μουφτή Ξάνθης, για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από την Μουσουλμανική Θρησκεία.

Το συμπέρασμα που βγάζω από το παραπάνω, είναι ότιΟΛΑ τα κοτόπουλα - και όχι μόνο αυτά που απευθύνονται στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης – έχουν την πιστοποίηση Χαλλάλ. Δηλαδή, το κοτόπουλο που θα αγοράσεις για να φας είναι χαλλάλ;!

Η μοναδική σχετική ανάρτηση για το θέμα είναι από το:http://oxipsifo.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

Διαβάζουμε:

Γνωρίζετε τί είναι το HALAL; Προφανός οι περισσότεροι από εσάς όχι. Και όμως το τρώτε καθημερινά

Η εταιρία Πίνδος που έχει κοτόπουλα, μας ενημερώνει ότι τα κοτόπουλα που βγάζει στην αγορά για να φάμε, είναι σφαγμένα τελετουργικά σύμφωνα με τους νόμους της Σαρία.

Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας. Στην περίπτωση του κρέατος, πρόκειται για προϊόντα που κατ' αρχάς δεν περιέχουν χοιρινό και προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με συγκεκριμένο τελετουργικό.

Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρία αυτή, πριν θανατώσουν ένα κοτόπουλο, διαβάζει ο Μουσουλμάνος υπάλληλος σφάχτης, μία Μουσουλμανική προσευχή και κατόπιν θανατώνει το κοτόπουλο  λέγοντας τα λόγια "Μπισμιλλάχ Ερραχμάν Ερραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ".

Στην εταιρία Πίνδος λοιπόν, αποκλείεται να είναι ΜΗ Μουσουλμάνος υπάλληλος ο σφαγέας διότι θα πρέπει να τηρήσει ευλαβικά την διαδικασία HALAL και να πει την προσευχή. Έχουμε δηλαδή, θρησκευτικό ρατσισμό σε μία θέση υπαλλήλου μιας Ελληνικής Εταιρίας που οι περισσότεροι δυνητικά πελάτες της, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.. 

Εδώ μας ενημερώνει η εταιρία για την πιστοποίηση HALAL
και εδώ βλέπουμε ότι ο Μουφτής της Ξάνθης αφού έλεγξε έδωσε την έγκριση του για την πιστοποίηση HALAL.

Σύμφωνα με τους μουσουλμανικούς νόμους, τα ζώα πρέπει να σφαχτούν κόβοντας τον λαιμό τους, ώστε να τρέξει όλο τους το αίμα. Τα ζώα πεθαίνουν συχνά με έναν αργό οδυνηρό θάνατο εξαιτίας των θρησκευτικών σφαγείων τα οποία απαλλάσσονται από τους νόμους που απαιτούν τα ζώα πρώτα να αναισθητοποιούνται πριν τη θανάτωσή τους.

Halal κοτόπουλο σημαίνει το κοτόπουλο που έχει τελετουργικά σφαχτεί και δεν έχει πρόσθετα σε αυτό που είναι ‘Χαράμ’.

Τα ζώα που σκοτώνονται χαλάλ (σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο) δεν μπορούν να αναισθητοποιούνται πριν τους κόψουν τους λαιμούς τους, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένων των αγελάδων που φαίνονται σε σκληρά βίντεο να παλεύουν, ενώ το αίμα τους τρέχει από το κομμένο λαιμό τους (σχετικό βίντεο στο παραπάνω άρθρο).

Google - ΠΕΤΑ Η σκληρότητα πίσω από τις μουσουλμανικές τελετουργικές σφαγές -πηγή


Για το θέμα διαβάζουμε στο Xanthi Press :

….. Το κρέας που καταναλώνουν οι μουσουλμάνοι γίνεται αντικείμενο θρησκευτικής και πολιτικής εκμετάλλευσης καθώς η γραμμή που ακολουθείται μέσα από τους θρησκευτικούς χώρους της μειονότητας υπαγορεύει την κατανάλωση κρέατος μόνο από εγκεκριμένους κρεοπώλες, οι οποίοι ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία σφαγής και «διαβάζουν» τα κρέατα κατά τη σφαγή τους! Για να αποδειχθεί αυτή η προϋπόθεση επιστρατεύεται ο Μουφτής Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου (ο νόμιμος μάλιστα και όχι ο ψευδομουφτής) ο οποίος εκδίδει βεβαιώσεις ότι συγκεκριμένοι παραγωγοί κρέατος έχουν τη σχετική πιστοποίηση που ονομάζεται Χαλάλ !
 
Όσο και αν αυτό φαίνεται απίστευτο, πραγματικά συμβαίνει. Στην εικόνα 2 εμφανίζεται βεβαίωση του 2003 στην οποία ο Μουφτής βεβαιώνει με περισσή ιλαρότητα ότι τα κοτόπουλα της εταιρίας Πίνδος διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση καθώς κατά τη διαδικασία σφαγής διαβάζεται μια συγκεκριμένη ευχή.  Έλεγχος φυσικά για την περιβόητη διαδικασία που πιστοποιείται προφανώς και δεν έχει γίνει ποτέ από θρησκευτικό λειτουργό, αποδεικνύοντας την προφανή σκοπιμότητα της έκδοσης. Αντίστοιχα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί για μειονοτικούς κρεοπώλες στην Ξάνθη.

Υποχρέωση σήμανσης και κείμενη νομοθεσία.

Κρέατα τύπου Χαλάλ υπάρχουν πράγματι, όμως με βάση όσα ισχύουν η σχετική διαδικασία, δεν είναι αυτή που βεβαιώνεται στο επίμαχο πιστοποιητικό (για το οποίο η Μουφτεία αποφεύγει να τοποθετηθεί), και δεν διαβάζεται απλώς μια ευχή. Η εν λόγω πιστοποίηση  προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία σφαγής που διαφοροποιεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρέατος. Άρα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία  τα συγκεκριμένα κρέατα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά ειδική σήμανση, γνωστή στον καταναλωτή ( Ε.Κ. 178/2002) και να ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία θρησκευτικής σφαγής(Ε.Κ. 1099/2009) που γίνεται σε αντίστοιχο σφαγείο.

Αντίδραση χριστιανών υπαλλήλων και καταγγελία !

Το γεγονός αυτό όμως έχει και δεύτερη όψη. Υπάλληλοι υπηρεσιών, κάποιοι από τους οποίους σχετίζονται με τον κτηνιατρικό κλάδο, υπέγραψαν καταγγελία που απέστειλαν στο Σωματείο Κρεοπωλών, στην οποία αναφέρουν ότι αν αληθεύουν όσα βεβαιώνονται από το Μουφτή, χριστιανοί καταναλωτές ψωνίζουν από κρεοπώλες, προϊόντα που έχουν «διαβαστεί» στο όνομα άλλης θρησκείας και κάνουν λόγο για παρεμβάσεις της δικαιοσύνης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση). Αν και πρακτικά δεν υπάρχουν πολλοί νοήμονες που δέχονται τη θεωρία περί «διαβασμένων» και «αδιάβαστων» κρεάτων, εντούτοις η καταγγελία εγείρει ένα βάσιμο λατρευτικό ζήτημα.

Πάντως τα κοτόπουλα της εταιρίας ΠΙΝΔΟΣκαταναλώνονται από όλη την Ελλάδα και μάλλον κανείς δεν ήξερε ότι έχουν σχετική πιστοποίηση, παρότι θα έπρεπε.Πρακτικά όλοι, λίγο ή πολύ, υποκρίνονται για διαφορετικούς λόγους.

Σοβαρό πολιτικό και θρησκευτικό ζήτημα. 
Τι γίνεται στην Ευρώπη

Το γεγονός έχει φέρει σε δυσχερή και αμήχανη θέση τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες,  το Σωματείο Κρεοπωλών αλλά και τη Μητρόπολη Ξάνθης που επιχειρούν να χειριστούν ένα ζήτημα ευαίσθητο που αφορά και στις δύο θρησκείες, χωρίς να προκληθεί ένταση. Είναι όμως προφανές ότι η Μουφτεία έχει χειριστεί το θέμα χωρίς επίγνωση της βαρύτητας που έχει, έχει εξυπηρετήσει κύκλους που δεν θα ήθελε,  υποβαθμίζοντας την ίδια της την αποστολή ως θρησκευτικής ηγεσίας και αποδεικνύοντας  προφανή ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 2010 του ΒΗΜΑΤΟΣ γιααντιχαλαλλικές αντιδράσεις στην αγρίως ισλαμοποιημένη Γαλλία, όπου σε αλυσίδα φαστ φουντ, τα χάμπουργκερ παρασκευάζονται πλέον σύμφωνα με τις επιταγές του Ισλάμ, τα μπιφτέκια από χοιρινό ή μοσχαρίσιο κιμά αντικαταστάθηκαν από κρέας κομμένο σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση («χαλάλ») και το μπέικον έδωσε τη θέση του σε κομμάτια καπνιστής γαλοπούλας, ένας πολιτικός του Εθνικού Μετώπου έκανε λόγο για την επιβολή"άτυπου ισλαμικού φόρου" στους πελάτες της Quick, επειδήμέρος της τιμής του κρέατος πηγαίνει σε μουσουλμάνους κληρικούς, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι το ζώο σφαγιάστηκε με βάση τους ισλαμικούς κανόνες.

Το χαλλάλ καθεστώς στο Βρετανιστάν Βρετανία

Το κρέας ‘halal’ σερβίρεται πλέον, σε ορισμένες από τις πλέον δημοφιλείς αθλητικές εγκαταστάσεις της Βρετανίας, παμπς, σχολεία και νοσοκομεία, χωρίς το βρετανικό κοινό να το γνωρίζει. (Το κρέας χαλάλ, είναι κρέας από αγελάδες οι οποίες έχουν σφαγιαστεί σύμφωνα με την ισλαμική πρακτική. «Χαλάλ» σημαίνει στα αραβικά «επιτρεπόμενο, θεμιτό». Είναι το αντίθετο του «χαράμ». Φυσικά, το χοιρινό απαγορεύεται).

Όλο το βοδινό κρέας, το κοτόπουλο και το αρνί που πωλείται στους φιλάθλους στο Wembley Stadium, έχει παρασκευασθεί, κρυφά, σύμφωνα με τον αυστηρό ισλαμικό νόμο της Σαρία.

Και εκατοντάδες εστιατόρια και παμπς στη Βρετανία, καθώς και κορυφαίοι ιππόδρομοι, σχολεία και νοσοκομεία, τώρα χρησιμοποιούν μόνο κοτόπουλο που έχει σφαχτεί τελετουργικά, σύμφωνα με το νόμο της σαρία.