Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Οκτωβρίου 2012

Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!

Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ:
Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!
Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΤΗΣ 5ης ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΥ 1949 ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΑΚΟΜΗ!


 2. 5η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΚΕ 1949

«Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδόνικος (σλαβομακεδονικός) λαός τα έδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμόν. Δεν πρέπει να υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δ.Σ.Ε. και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδόνικος λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει. Παράλληλα το ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει απ’ τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σωβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στο μακεδονικό λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης».
Πηγή: 5η ολομέλεια της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε σχετικά με την δημιουργία ανεξάρτητου Μακεδονικού κράτους, Ιανουάριος 1949 

--------------------------------------------
Oι αριστεριστές στη Μυτιλήνη τάσσονται υπέρ των Σκοπίων και βέβαια κατά της Χρυσής Αυγής

Στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής πορεία διαμαρτυρίας αριστεριστών ενάντια στη «Χρυσή Αυγή».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές δεν φώναζαν μόνο συνθήματα εναντίον της «Χρυσής Αυγής», αλλά και υπέρ των Σκοπίων που αποκαλούσαν προκλητικά "Μακεδονία".

Η πορεία αφού διέσχισε την Κεντρική Αγορά της πόλης, στη συνέχεια κατευθύνθηκε μέσω της Προκυμαίας στο σημείο, όπου θα εγκατασταθεί η Τοπική Οργάνωση της «Χρυσής Αυγής».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συρία: Πανωλεθρία των ισλαμιστών ανταρτών

Συρία: Πανωλεθρία των ισλαμιστών ανταρτών


 Tα ψέματα τελειώνουν για τις εισαγόμενες "εξεγερμένες" ομάδες στη Συρία, πλέον οι απώλειές τους αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό, τα στρατεύματα του Άσαντ τις έχουν εγκλωβίσει και τις καταστρέφουν με αυξανόμενη ένταση.

Οι απόπειρες ανάφλεξης μιας σύγκρουσης με την Τουρκία είχαν ως σκοπό να δώσουν το φιλί της "ζωής" στους ισλαμιστές μισθοφόρους, αλλά μετά την παρέμβαση της Ρωσίας και αυτό το όνειρο τείνει να σβήσει.
Δεκάδες αντάρτες του λεγόμενου Συριακού Ελεύθερου Στρατού σκοτώθηκαν σε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, την οποία πραγματοποιούν τα κυβερνητικά στρατεύματα στην επαρχία Χομς, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο. Αυτό μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Νοτίως της πόλης Ελ Κουσάιρ καταστράφηκε βάση μιας από τις ένοπλες ομάδες. Σκοτώθηκαν 40 μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης της ομάδας, που ήταν αντάρτης από τον Λίβανο.

Βλέπουμε ότι ο συριακός στρατός μεθοδευμένα προσπαθεί να αποκόψει τη ροή εφοδίων και μισθοφόρων από τα σύνορα της Συρίας με Τουρκία, και Λίβανο, κάτι που ήδη αποδίδει καρπούς. Φυσικά μόλις αυτό επιτευχθεί πλήρως το τέλος των μισθοφόρων στο Χαλέπι και τη Δαμασκό είναι δεδομένο.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

SOS-Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ: ΝΑΙ, ΗΤΟ ΠΡΟΒΑ!

ΕΓΡΑΨΑΜΕ ΟΤΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΗΤΟ ΜΙΑ ΠΡΟΒΑ!
ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ????

ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !! ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!!

  ΠΑΡΕΚΒΑΣΙΣ:   

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ??? ΑΥΤΟΣ ΠΟΥΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ! ΟΘΕΝ ΕΔΩ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ!
ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ (ΚΑΚΑ ΛΟΓΙΑ!!! ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΑΜΥΝΘΗΚΑΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΚΩΣ! ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΤΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ! ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ!! ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣ!!) ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΒΑ ΚΙ ΑΥΡΙΟ Η ΚΑΤΑΛΗΨΙΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ!!!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ: 
ΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ, ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΘΑ ΦΟΝΕΥΘΗΣ (ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΦΟΝΕΥΕ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ, Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ)! ΟΜΩΣ, ΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ, ΘΑΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ! ΟΛΟΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ! ΚΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΘΑΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΙΣΟΥΣ! ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΤΟΤΕ ΑΘΛΙΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΜΑΣ ΤΑ ΚΟΚΚΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ!!!
ΤΟΧΩ ΕΙΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ! ΟΧΙ! ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΓΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΟΡΤΗ ΜΙΣΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΟΜΑΧΩΝ!!! 
------------
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΙΔΟΥ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!


Οι εικόνες που έχουν καταγράψει οι κάμερες είναι άκρως αποκαλυπτικές: Οι συνδικαλιστές που μπαίνουν με άδεια στο υπουργείο, επιτίθενται στην φρουρά της πύλης εκ των όπισθεν, την ώρα που άλλοι από τους συγκεντρωμένους με λοστούς κρυμμένους σηκώνουν την ατσάλινη πύλη! Όπως θα έκαναν κομμάντο του εχθρού!!
Εν συνεχεία έχουν βιντεοσκοπηθεί τουλάχιστον είκοσι άτομα με λοστάρια που κουβαλούσαν στην "ειρηνική" κατά τα άλλα, διαδήλωση!
[...]
Αλλά το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες δείχνει και κάτι άλλο: Άγνωστα άτομα είχαν παρεισφρύσει στις τάξεις των εργαζομένων στα ΕΝΑΕ και πρωταγωνίστησαν στην κατάληψη! Ποιοι ήταν και τι έκαναν θα το αναλύσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας...
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr 

ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ Ο κ. Ι. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΣΤΑ "ΝΕΑ"

Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο.
Με προβληματίζει η παρουσία μεταξύ των εισβολέων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Πού ξανακούστηκε βουλευτές της Ελληνικής Δημοκρατίας να παρίστανται σε επίθεση εναντίον υπουργείου της Ελληνικής Δημοκρατίας;
Με προβληματίζει μήπως ο διαγωνισμός «αριστεροσύνης» και «αγωνιστικής πλειοδοσίας» μεταξύ διαφόρων ανεγκέφαλων στόκων εξελιχθεί σε θρυαλλίδα στα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης.
Με προβληματίζει κυρίως η πρόσφατη πρόταση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να προχωρήσουν οι συνδικαλιστές σε καταλήψεις δημόσιων χώρων, υπουργείων, λιμανιών κ.λπ.
Αυτό σε απλά ελληνικά ονομάζεται «προτροπή σε στάση».
Είναι ευτύχημα ότι οι συνάδελφοί του στη ΓΣΕΕ απέρριψαν την πρόταση. Οι υπόλοιποι, όμως, πήραμε το μήνυμα: μια ομάδα συνδικαλιστών οργανώνει ανοιχτά στασιαστικό κίνημα κατά της δημοκρατίας.
=======================================


Όλο το σχέδιο οχύρωσης του ΥΠΕΘΑ - Άλλες διάστασεις παίρνει η εισβολή της Πέμπτης

Όλο το σχέδιο οχύρωσης του ΥΠΕΘΑ - Άλλες διάστασεις παίρνει η εισβολή της Πέμπτης



Όλα αλλάζουν σε ότι αφορά την ασφάλεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά την επιτυχημένη επιχείρηση κατάληψής του προαύλιου χώρου την περασμένη Πέμπτη από τους διαδηλωτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) και τα όσα πολύ ενδιαφέροντα προέκυψαν από την μελέτη του τρόπου με τον οποίο έγινε η επιχείρηση (γιατί περί επιχείρησης επρόκειτο, τελικά) στο ΥΠΕΘΑ από το κλειστό κύκλωμα επιτήρησης.
Κατ'αρχήν κατέστη σαφές, έστω και με οδυνηρό τρόπο, ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να βασιστεί στην ΕΛΑΣ για την ασφάλειά του. Για διάφορους λόγους που ξεκινάνε από την ύπαρξη πιθανών αντιπερισπασμών σε διάφορα σημεία της Αθήνας που θα προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη προσωπικού, μέχρι και τον κακό συντονισμό και την κακή κατάσταση που βρίσκεται η ΕΛΑΣ κάτι που είναι απόρροια πολλών παραγόντων.
Ο υπουργός Εθνκής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου που θα αναλάβουν το έργο της ασφάλειας είπε χαρακτηριστικά: "Τα επιχειρησικά σχέδια θα τα φτιάξετε σα να μην υπάρχει αστυνομία. Θέλω οχυρό". 
Έτσι λοιπόν, πέρα από τις δύο διμοιρίες τις 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που αφίχθηκαν για εκπαιδευτικούς λόγους στο υπουργείο σήμερα και οι οποίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες για αναίμακτη αναχαίτιση ταραξιών, ήρθαν και τα κατάλληλα υλικά: Ασπίδες, κράνη, γκλομπς, δακρυγόνα, βοβμίδες κρότου-λάμψης κλπ. τα οποία θα αποτελέσουν το εξοπλισμό της νέας μονάδας της Στρατονομίας της οποίας η εκπαίδευση ξεκινά άμεσα στην έδρα της σχολής Στρατονομίας.
Οι δύο διμοιρίες θα παραμείνουν μέχρις ότι ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στο Κιλκίς που είναι η έδρα της Ταξιαρχίας. Τα υλικά αιτήθηκαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και παραδόθηκαν αυθημερόν. Υπολογίζεται ότι σε 40 ημέρες περίπου, θα υπάρξει μια εκπαιδευμένη, τουλάχιστον ως προς τα βασικά, μονάδα, για να μπορεί να αντιμετωπίζει "ασύμμετρες απειλές" στο εσωτερικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Και πάνω απ'όλα θα αλλάξουν οι κανόνες εμπλοκής εντός του στρατοπέδου. Τυφέκια χωρίς γεμιστήρες στην σκοπιά και όποιος θέλει μπαίνει, χωρίς τον κίνδυνο να τον πυροβολήσουν, παίρνουν τέλος.
Από εκεί και πέρα ήδη υπάρχει μετατροπή στην κεντρική πύλη του υπουργείου σε ότι αφορά το ατσάλινο ρολό για να μπορεί να πακτώνει στο έδαφος. Πολύ σύντομα, πάντως, όσοι περνάνε έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα δούν μια άλλη εικόνα από αυτή που είχαν συνηθίσει: Τοανήκουστο για υπουργείο Άμυνας, να είναι ορατά από τον δρόμο όλα τα γραφεία, όλη η δραστηριότητα του προαυλίου, οι είσοδοι και οι έξοδοι στρατιωτικού και πολιτικου προσωπικού, παίρνει τέλος.
Τα ... σχολικά κάγκελα, τα οποία μαλιστα καλύπτουν και μια τεράστια έκταση η οποία είναι πρακτικά αδύνατον να φρουρηθεί με την έννοια της παρουσίας φρουράς και της αναχαίτισης ταραξιών που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν απλά πηδώντας τα κάγκελα, παίρνουν τέλος. Το σχέδιο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά η ορατότητα στο εσωτερικό του υπουργείου θα πάψει να υφίσταται και η μάντρα θα ψηλώσει κατά ένα μέτρο τουλάχιστον.
Έχουμε και στο παρελθόν σημειώσει ότι το Στρατόπεδο Παπάγου όπου εδρεύει το υπουργείο είναι παντελώς ακατάλληλο και απόλυτα επισφαλές και πρέπει νε μεταφερθεί σε άλλες σύγχρονες εγκαταστάσεις. Κτίστηκε ως νοσοκομείο και έγινε αναγκαστικά υπουργείο γιατί μεταπολεμικά δεν υπήρχε κανένα άλλο μεγάλο κτίριο όταν η γύρω περιοχή ήταν χωράφια...
Εν πάση περιπτώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δυστυχώς ετοιμάζεται πέρα από τον εξωτερικό, να αντιμετωπίσει και έναν εσωτερικό εχθρό, ο οποίος δεν αντιμετωπίζεται με σφαίρες. 
Οι εικόνες που έχουν καταγράψει οι κάμερες είναι άκρως αποκαλυπτικές: Οι συνδικαλιστές που μπαίνουν με άδεια στο υπουργείο, επιτίθενται στην φρουρά της πύλης εκ των όπισθεν, την ώρα που άλλοι από τους συγκεντρωμένους με λοστούς κρυμμένους σηκώνουν την ατσάλινη πύλη! Όπως θα έκαναν κομμάντο του εχθρού.
Εν συνεχεία έχουν βιντεοσκοπηθεί τουλάχιστον είκοσι άτομα με λοστάρια που κουβαλούσαν στην "ειρηνική" κατά τα άλλα, διαδήλωση
Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες υπαξιωματικοί και αξιωματικοί οι οποίοι και νοσηλεύθηκαν.
Αλλά το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες δείχνει και κάτι άλλο: Άγνωστα άτομα είχαν παρεισφρύσει στις τάξεις των εργαζομένων στα ΕΝΑΕ και πρωταγωνίστησαν στην κατάληψη! Ποιοι ήταν και τι έκαναν θα το αναλύσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας...
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr 

Ι.Κ.Πρετεντέρης-Χωρίς άμυνα


Χωρίς άμυνα

Του Ι.Κ.Πρετεντέρη

Δημοσίευση: 05 Οκτ. 2012 20:00
Η χθεσινή εισβολή στο Πεντάγωνο δεν αποτελεί «δημοκρατικό δικαίωμα» κάποιων - όπως έσπευσαν να δηλώσουν ανόητα οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για να καλύψουν τους εισβολείς...
Κανένας σε μια δημοκρατία δεν έχει δικαίωμα να εισβάλει όπου του γουστάρει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εισβάλει σε ένα υπουργείο.
Και προφανώς κανείς δεν «δικαιούται» να εισβάλει στο υπουργείο που είναι αρμόδιο να διευθύνει την άμυνα της χώρας, έστω και αν το ίδιο αποδεικνύεται ανίκανο να αμυνθεί.
Δεν αποτελεί «δημοκρατικό δικαίωμα», όποια και αν είναι τα παράπονά του. Οσο βάσιμη και αν είναι η διαμαρτυρία του.
Ακόμη περισσότερο που στην προκειμένη περίπτωση η αφετηρία της εισβολής στο υπουργείο ήταν η διαμαρτυρία κάποιων εργαζομένων εναντίον του ιδιώτη εργοδότη τους!..
Δεν έχω καμία αντίρρηση να χρεώσω τα έκτροπα στην ένταση των στιγμών. Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο.
Με προβληματίζει η παρουσία μεταξύ των εισβολέων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Πού ξανακούστηκε βουλευτές της Ελληνικής Δημοκρατίας να παρίστανται σε επίθεση εναντίον υπουργείου της Ελληνικής Δημοκρατίας;
Με προβληματίζει μήπως ο διαγωνισμός «αριστεροσύνης» και «αγωνιστικής πλειοδοσίας» μεταξύ διαφόρων ανεγκέφαλων στόκων εξελιχθεί σε θρυαλλίδα στα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης.
Με προβληματίζει κυρίως η πρόσφατη πρόταση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να προχωρήσουν οι συνδικαλιστές σε καταλήψεις δημόσιων χώρων, υπουργείων, λιμανιών κ.λπ.
Αυτό σε απλά ελληνικά ονομάζεται «προτροπή σε στάση».
Είναι ευτύχημα ότι οι συνάδελφοί του στη ΓΣΕΕ απέρριψαν την πρόταση. Οι υπόλοιποι, όμως, πήραμε το μήνυμα: μια ομάδα συνδικαλιστών οργανώνει ανοιχτά στασιαστικό κίνημα κατά της δημοκρατίας.
Το ερώτημα συνεπώς δεν είναι τι σχεδιάζουν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι ομοϊδεάτες του.
Το ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπίσει η δημοκρατία την απειλή με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη.
Διότι διαμαρτυρία χωρίς όρια δεν υπάρχει. Οπως δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς όρια: η κατάλυση των ορίων συνιστά κατάλυση της δημοκρατίας.
Και απέναντι στην κατάλυση της δημοκρατίας η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση δεν αποτελούν ούτε ελαφρυντικά, ούτε δικαιολογίες.
Δεν ξέρω αν οι εισβολείς του υπουργείου Αμυνας έχουν συνειδητοποιήσει τι έκαναν. Αν αναλογίστηκαν, δηλαδή, ότι οι τελευταίοι που εισέβαλαν στο συγκεκριμένο υπουργείο ήταν ο Παπαδόπουλος, ο Μακαρέζος και ο Παττακός.
Αν δεν το συνειδητοποίησαν, όμως, ελπίζω να τους το διαμηνύσει η δημοκρατική πολιτεία με τον πιο σαφή και αυστηρό τρόπο.
Οχι για λόγους αντεκδίκησης. Αλλά επειδή καμία δημοκρατία δεν δικαιούται να μείνει άπρακτη και απροστάτευτη απέναντι στην αμφισβήτησή της.
Διότι μια διαμαρτυρία χωρίς όρια δεν είναι τελικά παρά μια δημοκρατία χωρίς άμυνα.
Του Ι.Κ.Πρετεντέρη

Συντονισμένες οι ενέργειες εναντίον της Χρυσής Αυγής


Συντονισμένες οι ενέργειες εναντίον της Χρυσής Αυγής

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012 - 17:17



ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Δεν μαθαίνουν με τίποτε και ενορχηστρώνονται σε κατεύθυνση αδιέξοδη όλοι οι ντόπιοι συνεργάτες των δυναστών του Ελληνικού Λαού, είτε μιλάμε για την «δεξιά της σφαλιάρας» που υποθάλπτει το οικονομικό έγκλημα που τελείται εναντίον του Λαού από την τρόικα, είτε μιλάμε για τις αριστερές παραφυάδες του μαρξιστικού συρφετού που υποθάλπτει και κανακεύει άνευ ορίων των στρατό κατοχής των λαθρομεταναστών που αυτοί και πάλι, μέσω «διεθνών» οργανισμών και ντόπιων «αντιρατσιστών» εγκάθετων, επιβάλλουν με το στανίο στον Λαό για να τον κλείνει τρομοκρατημένο στο σπίτι του.
Από τον ιρακινό της Αναξαγόρα που λέγαν, ψευδώς και δολίως, ότι σκοτώθηκε από «ρατσιστική» επίθεση μέχρι τις πλείστες τόσες παρόμοιες περιπτώσεις αποδείχθησαν όλες τελικώς κομματικές (του κόμματος των πολιτικών κομμάτων) ονειρώξεις και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων του υποκόσμου. Τώρα το νέο παραλήρημα ανήκει στους «άρχοντες του ψεύδους», τους αυθεντικούς μπολσεβίκους, σταλινικούς του ΚΚΕ και του Ριζοσπάστη. Αυτούς που παλαιότερα χαιρόντουσαν για την ήττα στην Μικρασία και προσφάτως «απέδειξαν» την «αγάπη» τους για την εργατιά, απολύοντας χωρίς φειδώ κόσμο από τις κομματικές επιχειρήσεις του Περισσού, όπως ο «Ριζοσπάστης». Ας δούμε λοιπόν το ψευδολόγημα των ορφανών του Στάλιν.
«Νέο κρούσμα εγκληματικής επίθεσης φασιστοειδών της «Χρυσής Αυγής» σε δύο Πακιστανούς μετανάστες καταγγέλθηκε χτες, αυτή τη φορά στην περιοχή του Λαυρίου. Περίπου στις 3.30 το μεσημέρι στην περιοχή Νεάπολη του Λαυρίου σταμάτησε ένα κλειστό φορτηγάκι με καλυμμένες τις πινακίδες σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Από μέσα βγήκαν τουλάχιστον 10 άτομα φορώντας μπλούζες της «Χρυσής Αυγής» και με λοστάρια χτύπησαν άγρια τους δύο Πακιστανούς που εργάζονταν εκεί, καταστρέφοντας ταυτόχρονα το μαγαζί. Από τα εγκληματικά χτυπήματα των φασιστοειδών τραυματίστηκε σοβαρά ο ένας από τους δύο Πακιστανούς ο οποίος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.»
Όλα αυτά τα ψεύδη, φυσικά, έχουν και σκοπό και προορισμό, αφού αποτελούν το άλλοθι για να συνεχίσουν τα «τάγματα εφόδου» λαθρομεταναστών, «αντεξουσιαστών» και λοιπών θλιβερών γκρουπούσκουλων της «νέας τάξης πραγμάτων» να κατατρομοκρατούν τον Ελληνικό Λαό και να προσπαθούν να κατασβέσουν την Εθνική Οργή που απειλεί να κατακαύσει τους εθνοπροδότες του ξεπουλήματος της Πατρίδας και της «κινεζοποίησης» του Ελληνικού Λαού.
Φεύ, όμως, «σύντροφοι» και «τεχνοκράται». Ο Ελληνικός Λαός δεν μασά πλέον από τα ψεύδη τα δικά σας και των Μέσων Μαζικής Προβατοποίησης, των υπαλλήλων σας στο έγκλημα εναντίον του. Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά. Είμαστε το Αύριο και είσαστε το Χθες. 

Γιώργος Κύρτσος-Ρεκόρ φοροδιαφυγής με υπογραφή τρόικας και ελληνικών κυβερνήσεων



Τα μνημόνια οδηγούν στην ανάπτυξη της παράλληλης οικονομίας.
Ρεκόρ φοροδιαφυγής με υπογραφή τρόικας και ελληνικών κυβερνήσεων
Με ευθύνη της τρόικας και των ελληνικών κυβερνήσεων έχει δημιουργηθεί μία δυναμική εκρηκτικής ανάπτυξης της φοροδιαφυγής. Όλες οι πολιτικές και διοικητικές αποφάσεις που έχουν ενσωματωθεί στην πολιτική των μνημονίων τιμωρούν τους ειλικρινείς φορολογούμενους, προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες στην εθνική οικονομία και διευκολύνουν την ενίσχυση της παράλληλης ή μαύρης οικονομίας.

Βασικά λάθη
Τρία είναι τα βασικά λάθη του αρχικού μνημονίου που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για νέο ρεκόρ φοροδιαφυγής.
Το πρώτο λάθος έχει να κάνει με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους καταναλωτικούς φόρους, σε μια χώρα όπου ο ΦΠΑ δεν αποδίδεται σε ποσοστό 30%-35%. Το μνημόνιο έπρεπε να προβλέπει μείωση του ΦΠΑ και άλλων καταναλωτικών φόρων στο πλαίσιο της λεγόμενης εσωτερικής υποτίμησης. Η μείωση της έμμεσης φορολογίας έπρεπε να συνδυαστεί με πλήρη αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την επιβολή ενός λογικού αλλά άμεσα εφαρμόσιμου ποινολόγιου για τους παραβάτες.
Το δεύτερο λάθος σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Η τρόικα δέχτηκε πολύ εύκολα την επιχειρηματολογία των ελληνικών κυβερνήσεων σύμφωνα με την οποία μπορεί να υπάρξει μείωση των δημοσίων δαπανών, ακόμη και του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς να γίνουν απολύσεις στη δημόσια διοίκηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της οικονομίας. Προσυπογράφοντας τις κομματικές, μικροπολιτικές επιλογές των ελληνικών κυβερνήσεων, η τρόικα στάθηκε εμπόδιο στην αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση.
Ειδικά σε ό,τι αφορά το υπουργείο Οικονομικών και τον λεγόμενο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, έπρεπε να προβλέπεται η πρόσληψη αρκετών χιλιάδων νέων υπαλλήλων, προκειμένου να μπει το στρατηγικής σημασίας υπουργείο σε μια νέα διαχειριστική εποχή με τα κατάλληλα στελέχη.
Η τρόικα έπρεπε να επιβάλει, από το ξεκίνημα της εφαρμογής του μνημονίου, την απόλυση 50.000 δημοσίων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν την περίοδο 2000-2009, όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις γνώριζαν τους κανόνες και τους περιορισμούς της ΟΝΕ για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, και να είχε επιτρέψει την πρόσληψη 10.000 υπαλλήλων σε υπηρεσίες στρατηγικής σημασίας, όπως αυτές του υπουργείου Οικονομικών. Με τη μέθοδο που ακολουθήθηκε συνταξιοδοτήθηκαν οι πιο έμπειροι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών χωρίς να αντικατασταθούν και διατηρήθηκαν τα στεγανά του κομματικού κράτους στα οποία οφείλεται η ανάπτυξη της φοροδιαφυγής στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.
Το τρίτο στρατηγικής σημασίας λάθος του μνημονίου είναι ότι θέτει μη ρεαλιστικούς οικονομικούς στόχους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή μετατρέπονται σε ένα είδος αυτοάμυνας από αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα εξαιρετικά εχθρικό δημοσιονομικό και οικονομικό περιβάλλον. Για να υπάρξει πάταξη της φοροδιαφυγής θα πρέπει όσοι εφαρμόζουν τους κανόνες να μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πολλές επιχειρήσεις πέρασαν από την οικονομία στην παραοικονομία, για να καλύψουν και το κενό χρηματοδότησης που δημιούργησε η κρίση του τραπεζικού συστήματος, ενώ πολλοί συμπολίτες μας σταμάτησαν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να καλύψουν βασικές προσωπικές και οικογενειακές τους ανάγκες. Χωρίς ένα ρεαλιστικό και έντιμο φορολογικό σύστημα είναι πρακτικά αδύνατος ο περιορισμός της φοροδιαφυγής.

Εξυπηρέτηση της πελατείας
Τα βασικά λάθη στη σύλληψη της πολιτικής του μνημονίου συμπληρώνουν οι παραδοσιακές πολιτικές πρακτικές των ελληνικών κυβερνήσεων, για να δώσουν ένα ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα.
Οι κυβερνήσεις προστάτεψαν, για προφανείς λόγους, το πανίσχυρο κύκλωμα που εξασφαλίζει σε ετήσια βάση κέρδη που ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, εκμεταλλευόμενο τη διαφορά στη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης από τη φορολογία του πετρελαίου κίνησης. Τα καύσιμα πρέπει να φορολογούνται ανάλογα με το είδος και όχι ανάλογα με τη χρήση τους. Ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την πλήρη εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το φόρο του πετρελαίου κίνησης και διατηρεί το ανώμαλο καθεστώς –για το πετρέλαιο των αγροτών, τα ναυτιλιακά καύσιμα κτλ.– που οδηγεί στην ανάπτυξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και φυσικά του λαθρεμπορίου.
Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι επικαλούνται συνήθως κοινωνικά κριτήρια σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την εξυπηρέτηση, με το αζημίωτο εννοείται, πανίσχυρων κερδοσκοπικών κυκλωμάτων. Σε μια περίοδο κατά την οποία πάνω από τα 2/3 του κόστους των καυσίμων για τους καταναλωτές αναλογούν στους φόρους, υπάρχει δυνατότητα για μείωση του κόστους κατά 20%-30% με ταυτόχρονη κατάργηση των διαφορών στις τιμές, που εξασφαλίζουν εντυπωσιακά κέρδη στα κερδοσκοπικά κυκλώματα. Άλλωστε δεν μπορεί να υπάρξει εσωτερική υποτίμηση με το κόστος των καυσίμων να εκτινάσσεται στα ύψη λόγω της υπερβολικής φορολογίας που επιβάλλεται σε αυτά.
Περάσαμε το τρίτο μνημονιακό καλοκαίρι με τις τουριστικές περιοχές να έχουν τεθεί, σχεδόν στο σύνολό τους, εκτός φορολογικού συστήματος. Οι έρευνες του ΣΔΟΕ κατέγραψαν ποσοστά παραβατικότητας από 50% έως και 100% στις τουριστικές περιοχές, χωρίς φυσικά να βρεθούν οι φοροφυγάδες αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών τους. Με ευθύνη των κυβερνήσεων δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης επιβολής ρεαλιστικών προστίμων, που θα περιόριζαν αισθητά τον αριθμό εκείνων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά. Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο καταβάλλοντας ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος καταλήγει στις τσέπες των επιτηδείων και των πολιτικών και διοικητικών κυκλωμάτων που τους καλύπτουν. Το όργιο φοροδιαφυγής που παρατηρείται στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου δίνει και τον τόνο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Από τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου εξασφαλίζουν εισόδημα δεκάδων χιλιάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μέσα σε 2-3 τουριστικούς μήνες φοροδιαφεύγοντας και φοροκλέπτοντας, η μεσαία τάξη συνεχίζει και αυτή την παράδοση ασύδοτης φοροδιαφυγής.
Η μαζική φοροδιαφυγή συμβάλλει στην υστέρηση των εσόδων του Δημοσίου σε σχέση με τους στόχους του μνημονίου, γεγονός που συντηρεί τον φαύλο κύκλο των δημοσιονομικών αποκλίσεων και της επιβολής νέων μέτρων. Με την αρνητική δυναμική που έχει αναπτυχθεί, το οικονομικό, επιχειρηματικό περιβάλλον γίνεται αφόρητο για πολλούς ειλικρινείς φορολογούμενους, οι οποίοι μετακινούνται από την οικονομία στην παραοικονομία, σε μια προσπάθεια να προστατέψουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά τους.
Η ανάγκη της οικονομικής αυτοάμυνας ενισχύεται και από τον εκτροχιασμό των δημοσίων δαπανών. Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν θέλουν, και σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορούν, να ελέγξουν τις δαπάνες σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι το ΕΣΥ, το φάρμακο, οι ΟΤΑ, το ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό σύστημα, οι προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων. Χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου ότι ο ρυθμός συνταγογράφησης τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου δημιουργεί την εντύπωση ότι ασθενεί τουλάχιστον το 10% του ελληνικού πληθυσμού. Τα «γαλάζια» κυκλώματα στο χώρο του φαρμάκου επιβάλλουν τους όρους τους στην κυβέρνηση Σαμαρά ανεξάρτητα από το οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Οι πρακτικές της κακοδιαχείρισης οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι φόροι που πληρώνουμε δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος και στη διαχείριση του δημόσιου χρέους, απλώς επιδοτούν τον κομματικό, συντεχνιακό παρασιτισμό.

Οι λίστες
Με την πολιτική που ακολουθούν η τρόικα και οι ελληνικές κυβερνήσεις να οδηγεί στο ένα ρεκόρ φοροδιαφυγής μετά το άλλο, το πολιτικό, επικοινωνιακό σύστημα χρειάζεται την παραφιλολογία σχετικά με τις λίστες για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Λίστα με τα «αμαρτήματα» του Μεϊμαράκη, λίστα με «αμαρτωλούς» πολιτικούς, λίστα που προμήθευσε η κ. Λαγκάρντ όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, λίστα με δεκάδες χιλιάδες πολίτες που έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, και πάει λέγοντας. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση και το ΣΔΟΕ έχουν στη διάθεσή τους, μέσω των εμπορικών τραπεζών και της Τραπέζης της Ελλάδος, όλα τα στοιχεία για τις καταθέσεις και τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Μπορούν όμως τα πολιτικά στελέχη να πρωταγωνιστήσουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου όταν τα περισσότερα από αυτά έχουν βάλει χρυσές υπογραφές ή έχουν καλύψει με τη σιωπή τους ζημιογόνες για το Δημόσιο συμφωνίες, μέσα από τις οποίες συντηρείται η βιομηχανία μαύρου πολιτικού χρήματος, το οποίο είναι εξ ορισμού αφορολόγητο;

Γιώργος Κύρτσος-Πολιτικό, επικοινωνιακό ναρκοπέδιο αποδεικνύονται οι ιδιωτικοποιήσεις



Το Δημόσιο εγκαταλείπει το στόχο για έσοδα δεκάδων δισ. υπέρ της «δημιουργίας καλού επενδυτικού κλίματος».
Πολιτικό, επικοινωνιακό ναρκοπέδιο αποδεικνύονται οι ιδιωτικοποιήσεις
Το φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ήταν μία επινόηση της τρόικας των πιστωτών της Ελλάδας και της κυβέρνησης Παπανδρέου για να υποστηριχτεί ο μύθος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, αναγκαίος για τη συνέχιση της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο πρόγραμμα δανειοδότησης του ελληνικού Δημοσίου. Μόλις έγινε φανερός ο εκτροχιασμός του αρχικού μνημονίου επινοήθηκαν έσοδα… 50 δισ. ευρώ από ένα εξωπραγματικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και 15 δισ. ευρώ από ένα ακόμη πιο εξωπραγματικό πρόγραμμα αξιοποίησης φωτοβολταϊκών συστημάτων φαραωνικών διαστάσεων.
Αυτού του είδους η δημιουργική λογιστική –η επινόηση δηλαδή εσόδων 65 δισ. ευρώ προκειμένου να πέσει η καμπύλη του χρέους του ελληνικού Δημοσίου στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020– έδειξε την έλλειψη σοβαρότητας της τρόικας και στοιχειώδους εθνικής και πολιτικής αξιοπρέπειας της ελληνικής κυβέρνησης και των περισσότερων πολιτικών. Αφού λοιπόν στήθηκαν μηχανισμοί για ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση του real estate του ελληνικού Δημοσίου σε χρόνο εξπρές, αρχίζουν τώρα οι αρμόδιοι να παραδέχονται ότι είναι πρακτικά αδύνατο να επιτευχθούν οι στόχοι για τα έσοδα.

Προσγείωση στην πραγματικότητα
Οι αρμόδιοι του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) χρησιμοποιούν τώρα την αντίθετη επιχειρηματολογία από αυτή στην οποία στηρίχτηκε η προετοιμασία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Υποστηρίζουν ότι δεν έχουν τόση σημασία τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις όσο οι επενδύσεις που θα γίνουν, ώστε να υπάρξουν σε βάθος χρόνου νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθεί δυναμική ανάκαμψης της οικονομίας. Εξηγούν επίσης σε κάθε ευκαιρία ότι για όσο διάστημα είναι μεγάλος ο συναλλαγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα και αρνητικό το οικονομικό, επιχειρηματικό περιβάλλον οι υποψήφιοι επενδυτές θα είναι εξαιρετικά συγκρατημένοι στις προσφορές τους.
Η οικονομική επιχειρηματολογία τους είναι βάσιμη, δεν έχει σχέση όμως με την πρόγνωση για έσοδα της τάξης των 50 δισ. ευρώ, στην οποία στηρίζονται η εφαρμογή του μνημονίου και η λογιστική βιωσιμότητα του χρέους του ελληνικού Δημοσίου. Εάν, για παράδειγμα, επιτευχθούν μέχρι το 2020 έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις της τάξης των 10 δισ. ευρώ, θα έχει δημιουργηθεί μια λογιστική «τρύπα» ύψους 40 δισ. ευρώ, που θα δοκιμάσει τις αντοχές του ελληνικού λαού, εφόσον θα οδηγήσει στην επιβολή πρόσθετων μέτρων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το φαραωνικό σχέδιο «Ήλιος» για αξιοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων με γερμανικά κεφάλαια από τα ελληνικά κονδύλια του ΕΣΠΑ αντιμετωπίζεται ήδη σαν πολιτικό ανέκδοτο από ειδικούς και μη.
Από τη στιγμή που το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν προβλέπεται να οδηγήσει σε έσοδα ικανά να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, οι ιδιωτικοποιήσεις απονομιμοποιούνται στην αντίληψη των περισσότερων πολιτών. Σύμφωνα με την αρχική επιχειρηματολογία της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης, τα εξαιρετικά υψηλά έσοδα θα οδηγούσαν στην κάθετη πτώση του δημόσιου χρέους και θα προστάτευαν τον ελληνικό λαό από πρόσθετα μέτρα που θα έριχναν το βιοτικό του επίπεδο. Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, με αποτέλεσμα οι ιδιωτικοποιήσεις να μετατρέπονται σε εύκολο πολιτικό στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Προς το παρόν πληρώνουμε
Η πρώτη ιδιωτικοποίηση, του «καλού» τμήματος της ATEbank σε όφελος της Τράπεζας Πειραιώς, όχι μόνο δεν θα αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο, αλλά προβλέπεται να κοστίσει ένα ποσό της τάξης των… 13 δισ. ευρώ. Σε αυτό το ύψος θα κινηθούν τα κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για να κλείσουν οι διαχειριστικές τρύπες της «κακής» ATEbank, προκειμένου να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες αντί για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα πάρει μόνο το υγιές τμήμα, την «καλή» ATEbank, και τα κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την επανακεφαλαιοποίηση της ενοποιημένης ATEbank - Τράπεζας Πειραιώς.
Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξηγήσει ότι εάν η ATEbank είχε συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της η επανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών θα κόστιζε ένα ποσό της τάξης των 9 δισ. ευρώ, με το Δημόσιο να έχει αρκετές πιθανότητες να πάρει πίσω, στο μέλλον, ένα σημαντικό τμήμα από αυτό. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα επιδοτήσουν με 13 δισ. ευρώ την ιδιωτικοποίηση της ATEbank σε όφελος της Τράπεζας Πειραιώς, της πιο προβληματικής από τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα μας.
Η απόφαση της κυβερνητικής ηγεσίας πρέπει να αποδοθεί στις στενές σχέσεις της με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάλλα και το μιντιακό σύστημα που στηρίζει τις πρωτοβουλίες του. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας της υποτιθέμενης ιδιωτικοποίησης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του και άλλος τραπεζικός όμιλος. Κυβερνητικοί παράγοντες υπέδειξαν στους εκπροσώπους του συγκεκριμένου ομίλου να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, για να διευκολυνθεί η συνεννόησή τους με την κυβέρνηση σε άλλα ζητήματα οικονομικού, επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ήταν τόσο στημένο το παιχνίδι, που δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με τον τότε διοικητή της ATEbank κ. Πανταλάκη, για να πληροφορηθούν την πραγματική κατάσταση και την προοπτική της συγκεκριμένης τράπεζας. Όταν η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση –στην πραγματικότητα πρόκειται για ιδιωτικοποίηση των κερδοσκοπικών ευκαιριών και κοινωνικοποίηση των τεράστιων ζημιών της τράπεζας– κοστίζει στο ελληνικό Δημόσιο και τους φορολογούμενους πολίτες δισεκατομμύρια ευρώ, υπονομεύεται το εγχείρημα για «λιγότερο κράτος» στο ξεκίνημά του.
Μείωση απαιτήσεων
Και η δεύτερη ιδιωτικοποίηση, η οποία βέβαια δεν έχει τα μεγέθη και τη σκοτεινή ιδιοτέλεια της πρώτης, δεν οδήγησε σε αύξηση των εσόδων του Δημοσίου. Πρόκειται για την εκ νέου παραχώρηση του πρώην Ραδιοτηλεοπτικού Κέντρου (IBC) στην εταιρεία Lamda Δομή Α.Ε., θυγατρική της εταιρείας Lamda Development.
Το ΤΑΙΠΕΔ οργάνωσε έναν διαφανή διαγωνισμό, στον οποίο πήραν μέρος 3 ενδιαφερόμενες εταιρείες και πλειοδότησε η Lamda Δομή Α.Ε. Εξασφάλισε έτσι την εκμετάλλευση του IBC και του περιβάλλοντος χώρου για 90 χρόνια έναντι 81 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν στο άμεσο μέλλον. Προβλέπεται επίσης ότι η εταιρεία θα καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο άλλα 32,4 εκατ. ευρώ «ανάλογα με τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, εντός των προσεχών 50 ετών, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας».
Το πρόβλημα είναι ότι η εταιρεία Lamda Δομή Α.Ε. εκμεταλλεύεται ήδη από το 2007 το μεγαλύτερο τμήμα του IBC, στο οποίο έχει στεγαστεί το πολυκατάστημα Golden Hall. Η συμφωνία του 2007 προβλέπει την καταβολή ετήσιου μισθώματος 8 εκατ. ευρώ για μία περίοδο 40 ετών (2007-2047). Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η ιδιωτικοποίηση, όπως πραγματοποιήθηκε, οδήγησε σε μεγάλη μείωση των εσόδων του Δημοσίου με ταυτόχρονη παραχώρηση μεγαλύτερης δημόσιας έκτασης για μια περίοδο 90 και όχι 40 ετών.
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θεωρεί ότι η νέα συμφωνία είναι συμφέρουσα για το Δημόσιο για μια σειρά λόγους. Πρώτον, η Lamda Δομή Α.Ε. επρόκειτο να διεκδικήσει μεγάλη μείωση του μισθώματος, όπως κάνουν όλες οι επιχειρήσεις σε περίοδο γενικής κατάρρευσης των εμπορικών μισθωμάτων και της αγοράς των ακινήτων και του real estate. Δεύτερον, η άμεση καταβολή των 81 εκατ. ευρώ θα συμβάλει στη μείωση του δημόσιου χρέους, εφόσον με το ποσό αυτό θα αγοραστούν, στη δευτερογενή αγορά, ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου πολλαπλάσιας ονομαστικής αξίας. Τρίτον, η Lamda Δομή Α.Ε. πρόκειται να κάνει στο χώρο των 153,8 στρεμμάτων, που της παραχωρείται για 90 χρόνια, επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν 500 νέες θέσεις απασχόλησης. Τέταρτον, σε περίπτωση που το ελληνικό Δημόσιο προχωρούσε στην τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από την αρχική σύμβαση, που προέβλεπε ετήσιο μίσθωμα 8 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2047, θα εξασφάλιζε ένα ποσό πολύ μικρότερο των 81 εκατ. ευρώ που θα καταβληθούν άμεσα για τη νέα σύμβαση, εξαιτίας της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.
Αυτού του είδους η επιχειρηματολογία είναι ενδιαφέρουσα από οικονομική άποψη, δεν λύνει όμως το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης, εφόσον στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, οι ιδιωτικοποιήσεις πραγματοποιούνται με μεγάλο κόστος για το Δημόσιο ή χωρίς ουσιαστική συμβολή στην αύξηση των εσόδων του, προκειμένου να υπάρξει δραστική μείωση του δημόσιου χρέους με βάση όσα προβλέπει το μνημόνιο.

Γιώργος Κύρτσος-Η έλλειψη μεταρρυθμίσεων οδηγεί στη δραχμή



Η κυβέρνηση προτιμά την εξυπηρέτηση κυκλωμάτων και την αυτοεξυπηρέτηση.
Η έλλειψη μεταρρυθμίσεων οδηγεί στη δραχμή
Ύστερα από μία περίοδο θετικής διεθνούς δημοσιότητας, πίσω από την οποία μπορεί να βρίσκεται η κερδοσκοπία ξένων hedge funds με τα ελληνικά ομόλογα, επιστρέφουμε στο καθημερινό «μαστίγωμα» της διεθνούς κοινής γνώμης με αρνητικές ειδήσεις για το ελληνικό ζήτημα. Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντράγκι απέκλεισε, με δηλώσεις του την Πέμπτη, τη συμμετοχή της ΕΚΤ στην κάλυψη του κενού χρηματοδότησης του δανειακού προγράμματος της Ελλάδας. Σε ό,τι τον αφορά, δεν θα υπάρξει μεταχρονολόγηση της λήξης των ελληνικών ομολόγων, ούτε φυσικά «κούρεμά» τους.
Ακόμα πιο σκληρός –κατά την άποψή μας και ουσιαστικός– εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε. Μιλώντας σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι όλες οι χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση υπερχρέωσης και εφαρμόζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης έχουν καταγράψει αξιοσημείωτη πρόοδο, εκτός από την Ελλάδα, «που βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση». Πρόσθεσε ότι οι χώρες που καταβάλλουν προσπάθειες για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων μπορούν να εξασφαλίσουν «περισσότερο χρόνο» για να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους.
Η έλλειψη μεταρρυθμίσεων οδηγεί στην αποτυχία της προβληματικής, στη σύλληψή της, πολιτικής του μνημονίου και προετοιμάζει την αναγκαστική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η κυβερνητική ηγεσία θεωρεί μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό μόνο ό,τι έχει σχέση με το μοίρασμα των «ασημικών» του Δημοσίου στους διαπλεκόμενους υποστηρικτές της. Αρνείται να ασχοληθεί με τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις και εξυπηρετεί με την ιδιοτελή αδράνειά της τα πιο απίθανα κυκλώματα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της ευρωπαϊκής μας προοπτικής.

Η επιδρομή στο Πεντάγωνο
Ένα από τα θέματα που δεσπόζουν στην επικαιρότητα είναι η επιδρομή των απλήρωτων εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο. Η κυβερνητική ηγεσία δηλώνει συγκλονισμένη από την απρέπεια των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους και δείχνει προς την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Φωτόπουλου, οι οποίοι κατά την άποψή της καλλιεργούν κλίμα οχλοκρατίας. Εάν υπήρχε στοιχειώδης πολιτική σοβαρότητα στο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς θα παραδεχόταν ότι τις πολύ επικοινωνιακές καταλήψεις του Πενταγώνου ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο η παράταξή του, μέσα από ανάλογη διαμαρτυρία των αποστράτων. Αυτό που έκαναν οι «γαλάζιοι» απόστρατοι πριν από ένα χρόνο, και παραμένουν φυσικά ατιμώρητοι, επαναλαμβάνουν σήμερα οι «πράσινοι» εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που ίσως αναζητούν νέα πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η διαμαρτυρία των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214. Από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έχει στηθεί ένα σκηνικό άγριας λεηλασίας του δημόσιου χρήματος στο όνομα δήθεν της εθνικής άμυνας και της διατήρησης της απασχόλησης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Όπως έχει αποδείξει η δικαστική έρευνα στη Γερμανία, στις μίζες που έστειλαν στη φυλακή τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Σμπώκο έχουν συμμετοχή και πρώην συνδικαλιστές που κάλυψαν, για προφανείς λόγους, την αμαρτωλή συμφωνία.
Εδώ που έχουμε φτάσει, μία είναι η έντιμη λύση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Να ματαιωθεί η νέα σκανδαλώδης σύμβαση για προμήθεια δύο ακόμη υποβρυχίων τύπου 214, συνολικού κόστους 1 δισ. ευρώ, που υπογράφηκε από τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο για να διατηρηθεί η διαχειριστική «παράδοση» του Άκη Τσοχατζόπουλου παραγωγής άφθονου μαύρου πολιτικού χρήματος. Οι 700-800 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία (ήταν πάνω από 1.500 όταν ξεκίνησε η προμήθεια των τεσσάρων πρώτων γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 με υπογραφή Σημίτη-Τσοχατζόπουλου στο όνομα δήθεν της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους) πρέπει να αποζημιωθούν και να ενταχθούν σε προγράμματα επαγγελματικής επανεκπαίδευσης και να αρχίσει η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μελλοντική λειτουργία των ναυπηγείων για τις ανάγκες του Εμπορικού Ναυτικού.
Τα περί αναγκών της εθνικής άμυνας είναι ένα βολικό άλλοθι ενός απόλυτα διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Αρκεί να αναφέρουμε ότι μέσα στον διαπλεκόμενο ζήλο τους και τη βουλιμία για παραγωγή άφθονου μαύρου πολιτικού χρήματος οι κυβερνήσεις των τελευταίων 12 ετών παρήγγειλαν τα γερμανικά υποβρύχια και κατέβαλαν προκαταβολικά ένα ποσό της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ, ξεχνώντας να συμπληρώσουν τη σκανδαλώδη παραγγελία με την αναγκαία προμήθεια τορπιλών. Έτσι, τα υποβρύχια, όταν με το καλό παραδοθούν, δεν θα αποτελούν οπλικά συστήματα ικανά να συμβάλουν στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας που όλοι επικαλούνται.
Πολύ καλά κάνει λοιπόν η τρόικα και δεν δέχεται τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά για προγραμματισμένη μείωση των αμυντικών δαπανών. Οι εκπρόσωποί της γνωρίζουν ότι τα κυβερνητικά κόμματα δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στην ανάπτυξη της βιομηχανίας παραγωγής μαύρου πολιτικού χρήματος που έχει στηθεί στο χώρο της εθνικής άμυνας έναντι της αναγκαίας μείωσης των δαπανών για τους εξοπλισμούς.

Πλιάτσικο παντού
Η εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα συμπίπτει χρονικά με την εκδήλωση των πιο ακραίων εκφυλιστικών φαινομένων στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και του δημόσιου συμφέροντος.
Η πολυδιαφημισμένη ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έτσι όπως εφαρμόζεται, αποδεικνύεται μία ακόμη μέθοδος ανεξέλεγκτης αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης. Τα «γαλάζια» κυκλώματα που κυριαρχούν στο χώρο του φαρμάκου λεηλατούν το δημόσιο ταμείο στο όνομα της… υγείας του πολίτη. Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να τα επιβραβεύσει προωθώντας τον πρόεδρο του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου των φαρμακοποιών στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για… ακόμη μεγαλύτερα διαχειριστικά ελλείμματα και αποκλίσεις από τους στόχους του μνημονίου. Παρά την κυβερνητική δέσμευση για περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης του Δημοσίου στα 2,8 δισ. το 2012, οι επίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διαμόρφωσή της τουλάχιστον στο επίπεδο των 3,6 δισ. Αυτή η απόκλιση των 800 εκατ. ευρώ, υπέρ του κυκλώματος, μετατρέπεται φυσικά σε οριζόντια μέτρα κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.
Εδώ που έχουμε φτάσει, η μόνη λύση στο πρόβλημα της ιδιοτελούς πολυφαρμακίας είναι η άνοδος της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος των συνταγών, σε ευρωπαϊκά επίπεδα, ίσως και παραπάνω. Μόνο έτσι θα αρχίσουν να ζητούν εξηγήσεις οι ασθενείς από τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, πολλοί από τους οποίους είναι ενταγμένοι, με το αζημίωτο, σε ένα αδίστακτο κύκλωμα υπερσυνταγογράφησης. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Τούντας σε δημόσιες παρεμβάσεις του, έχουμε φτάσει στο σημείο να καταναλώνουμε τριπλάσια αντιβιοτικά κατά κεφαλήν από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων είναι πολύ πιο επικίνδυνη για την υγεία μας από την έλλειψη που μπορεί να δημιουργηθεί από την αυστηροποίηση του συστήματος και την επιβάρυνση των ασφαλισμένων. Άλλωστε μπορεί να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τους χρόνια πάσχοντες και τους ασθενείς που έχουν, αποδεδειγμένα, ανάγκη από φάρμακα εξαιρετικά υψηλού κόστους. Η λεηλασία του δημόσιου ταμείου από τα κυκλώματα του φαρμάκου που καλύπτει πολιτικά η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ένας από τους λόγους που συντηρούν την πολιτική των οριζόντιων μέτρων και ενισχύουν τη δυναμική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Η άμυνα και το φάρμακο δεν είναι βέβαια οι μόνοι τομείς όπου η κυβέρνηση μπλοκάρει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να εξυπηρετήσει τη σκοτεινή ιδιοτέλεια κυκλωμάτων παράνομου πλουτισμού με πολιτική κάλυψη και συμμετοχή. Η κυβερνητική ηγεσία εξακολουθεί να λέει «όχι» στις αναγκαίες απολύσεις στο Δημόσιο, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που προσλήφθηκαν, για κομματικούς, ψηφοθηρικούς λόγους, μετά την ένταξή μας στην ΟΝΕ, όταν ήταν γνωστοί οι κανόνες του παιχνιδιού. Λέει «όχι» στη μείωση των δαπανών για τους ΟΤΑ, οι εκπρόσωποι των οποίων αρνούνται και το διάλογο με την τρόικα σε αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων που θα περιορίσουν τις αποκλίσεις από τους στόχους του μνημονίου και θα προστατέψουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Άθλια είναι και η εικόνα του ΣΔΟΕ, που από κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ τείνει να μετατραπεί σε ομάδα έμπιστων συνεργατών του κ. Σαμαρά από την εποχή της… Πολιτικής Άνοιξης. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται θέμα πάταξης της φοροδιαφυγής αλλά κομματικής διαχείρισης των φοροφυγάδων, που μπορούν να αποδώσουν τα περισσότερα στους μηχανισμούς της παραεξουσίας.
Κατώτερος των περιστάσεων ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να προετοιμαστεί για την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών.
Η εξυπηρέτηση των πιο σκληρών κερδοσκοπικών κυκλωμάτων από τα κυβερνητικά κόμματα διευκολύνεται από τη στρατηγική της ολοκληρωτικής αντιπολίτευσης που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας δείχνει να προετοιμάζεται, με τις αξιόλογες διεθνείς επαφές του και τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις του στον ελληνικό δημόσιο βίο, για έναν μελλοντικό κυβερνητικό ρόλο. Συνολικά όμως η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή ενός κόμματος που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην εντυπωσιακή εκλογική του άνοδο και στις απαιτήσεις της πορείας προς την εξουσία.

Κανόνια ή βούτυρο
Προκαλεί εντύπωση η δυναμική υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους διαμαρτυρόμενους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που προχώρησαν στην κατάληψη του Πενταγώνου. Η ηγεσία του δεν μπορεί να διαμαρτύρεται ταυτόχρονα για την υποβάθμιση του ΕΣΥ λόγω έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης και να στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για τη συνέχιση ενός σκανδαλώδους προγράμματος κατασκευής γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214. Το κλασικό πολιτικό δίλημμα «βούτυρο ή κανόνια», στη συγκεκριμένη περίπτωση επαρκής χρηματοδότηση του κράτους πρόνοιας ή κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα, πρέπει να απαντηθεί με υπεύθυνο τρόπο από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα τελευταία έχουν φτάσει στο σημείο να υποστηρίζουν και τα «γαλάζια» κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο του φαρμάκου, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν πολιτικά προβλήματα στην κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προβάλλει μία κοινωνικά ευαίσθητη πλατφόρμα, να εξυπηρετεί με τις παρεμβάσεις του όλους αυτούς που συντηρούν, για κερδοσκοπικούς λόγους, την υπερσυνταγογράφηση. Την περίοδο 2000-2009 τετραπλασιάστηκε το κόστος του φαρμάκου για το δημόσιο ταμείο, εξέλιξη που συνέβαλε στην υπερχρέωση και στη συνέχεια στη χρεοκοπία της χώρας.

Στρατηγική υπεροχή
Το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των κυβερνητικών κομμάτων.
Πρώτον, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκαν στο εκλογικό σώμα υποσχόμενοι την παράκαμψη ή και την ακύρωση του νέου μνημονίου, και σήμερα το εφαρμόζουν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο για την ελληνική κοινωνία. Με την υποκρισία και τον τυχοδιωκτισμό που τους χαρακτηρίζει δικαιώνουν τις πολιτικές θέσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του.
Δεύτερον, η εφαρμογή του νέου μνημονίου γίνεται με έναν απόλυτα ταξικό τρόπο. Τιμωρούνται οι μη προνομιούχοι συμπολίτες μας και όσοι είναι συνεπείς στις οικονομικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους. Διευκολύνονται αυτοί που αποθησαύρισαν στα χρόνια του εύκολου χρήματος και όσοι κινούνται με επιτυχία στο χώρο της παραοικονομίας. Ταυτόχρονα, εξυπηρετούνται με προκλητικό τρόπο μεγάλα και διαπλεκόμενα συμφέροντα στο όνομα, υποτίθεται, της οικονομικής ανάπτυξης. Η απόλυτα ταξική εφαρμογή του νέου μνημονίου διευρύνει συνεχώς το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της Αριστεράς και της σκληρής ή άκρας Δεξιάς με αντισυστημικά χαρακτηριστικά.
Τρίτον, η λειτουργία της κορυφής του ελληνικού καπιταλισμού με κρατικό χρήμα δικαιώνει και αυτή, στην αντίληψη πολλών συμπολιτών μας, τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ μιας περισσότερο κρατικά ελεγχόμενης οικονομίας. Από τη στιγμή που αυτοί που προσποιούνται τους καπιταλιστές το κάνουν με κρατικό χρήμα, προετοιμάζεται το έδαφος για την κρατικοποίηση στρατηγικής σημασίας τμημάτων της οικονομίας. Η πολιτική Σαμαρά συνοψίζεται στην κρατικοποίηση-κοινωνικοποίηση των ζημιών μεγάλων τραπεζών και επιχειρήσεων και στην ιδιωτικοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών και των μελλοντικών κερδών που εξασφαλίζονται με κρατικό χρήμα. Η προφανής στρέβλωση του ελληνικού καπιταλισμού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον στρατηγικό θρίαμβο της Αριστεράς.

Νέες υποχρεώσεις
Η πολιτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί νέες υποχρεώσεις στην ηγεσία, στα στελέχη και στα μέλη του. Το εύκολο «όχι σε όλα» και η ολοκληρωτική αντιπολίτευση στο όνομα της ενίσχυσης των δυσλειτουργιών του πολιτικού, οικονομικού συστήματος πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε μια περισσότερο εποικοδομητική και υπεύθυνη στάση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρνηθεί την αριστερή παράδοση και τις επιλογές του, αλλά πως πρέπει να ανεβάσει το πολιτικό, κοινωνικό επίπεδο της επιχειρηματολογίας και των παρεμβάσεών του.
Είναι τέτοια η κατάπτωση του οικονομικού, πολιτικού συστήματος εξουσίας και τέτοιος ο διασυρμός των κυβερνητικών κομμάτων, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την προσαρμογή του στις νέες συνθήκες, που του εξασφαλίζουν το στρατηγικό πλεονέκτημα. Αντίθετα, έχει πολλά να χάσει εάν συνεχίσει να συμπεριφέρεται στο νέο πολιτικό σκηνικό με βάση τα σύνδρομα και τις αγωνίες ενός κόμματος που για πολλά χρόνια έδινε μία εξαιρετικά δύσκολη μάχη εκλογικής, κοινοβουλευτικής επιβίωσης.

ΟΧΙ! ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΟΥΔΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ!


NEWSIT
Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης

Τα απειλητικά τηλεφωνήματα έγιναν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ μετά το επεισόδιο που είχε στη Βουλή με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.


Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, άγνωστοι τηλεφώνησαν με απόκρυψη στο πολιτικό του γραφείο και απείλησαν για τη ζωή του.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια για το περιστατικό.
--------------------------------------
Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ:

ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΟΥ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΩ! ΟΧΙ! ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ! ΟΠΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΥΔΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΝΟΩ! ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΦΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΡΒΑΝΑ, ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΚΗ "ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ, ΦΕΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΕΡΤΙΚΟ ΜΟΥ!", ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ! ΧΘΕΣ π.χ. ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΑΦΗΝΑΝ ΑΙΧΜΕΣ ΑΝ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ Λ. ΤΖΑΝΗ, ΗΤΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ή "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ"!

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΗΣ!
ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ή ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.!
ΠΟΙΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο κ. ΤΟΜΣΕΝ??
ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΗΣ ΤΩΡΑ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΟΜΑΡΧΕΣ???
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ "ΜΟΛΟΓΑΝΕ" ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ! "ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ, ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΗΜΑΣΤΕ, ΟΤΙ ΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ"!" ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΜΑΣΤΕ"! Π.χ. ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ? ΕΠΩΛΗΘΗ ΕΙΠΕ ΔΙΟΤΙ «ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΘΗΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ»!!!
ΝΑΙ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΤΟ "ΜΟΛΟΓΑΝΕ" ΟΙ ΙΔΙΟΙ, "ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΗΜΕΘΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ"! "ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΙΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗ, ΝΑ 'ΦΑΝΟΥΜΕ' ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΕΡΡΑΡΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΡΙΟΛΕ ΩΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ" (ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ-ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΟΘΕΛΑΝ ΘΑΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ)!
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΗΣ?? 

ΣΗΜΕΡΟΝ, ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΙ, ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΟΔΟΜΩΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ! ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ, Ο ΚΑΛΟΗΛΙΟΨΗΜΕΝΟΣ (όπως είπε ο κ. Μπερλουσκόνι) κ. ΟΜΠΑΜΑ ή Ο ΟΛΙΓΟΝ ΩΧΡΟΣ κ. ΡΟΜΝΕΫ?? ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΑ ΦΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ!!!

ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΗΓΕΜΩΝ ΕΙΧΕ ΤΟ "ΤΑΚΑΤΙ" ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΩΣ ΗΓΕΜΩΝ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕΣ, ΙΔΟΥ! Ο ΜΩΑΜΕΘ Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ, Ο ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ, Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΟΘΩΝ, Ο ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΜΑΝΝΕΡΧΑΪΜ, Ο ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ, Ο ΣΑΛΑΖΑΡ! 

ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΗΣ? ΤΟΝ κ. ΜΟΝΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ (ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ!) ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΜΑΝ ΣΑΞ, ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ? Ή ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΜΑΝ ΣΑΞ) ΤΟΥ κ. ΜΟΝΤΙ???
----
ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΟΥ, ΣΚΕΦΘΗΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ! ΜΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΕΛΗΝΕΣ!
Η ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΑ ΜΜΕ! ΣΑΣ ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ!
-----