Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

2 Ιουνίου 2010

Η αχρειότητα των «ίσων αποστάσεων»

Η βαρβαρότητα του Ισραήλ Και
Η αχρειότητα των «ίσων αποστάσεων»

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4606 



Η απάτη των «ίσων αποστάσεων» 

Όσοι δεν μπορούν να υποστηρίξουν ανοικτά την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα του Ισραήλ καταφεύγουν στο γνωστό τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων». Αυτό δεν έκαναν όταν η μιλιταριστική θηριωδία του ΝΑΤΟ ισοπέδωνε τη Σερβία και το Ιράκ;
Με τη θεωρία των «ίσων αποστάσεων» επιχειρούν να εξωραΐσουν το κτηνώδες έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των Παλαιστινίων. Η δήθεν αμεροληψία τους είναι σκανδαλωδώς μεροληπτική υπέρ του Ισραήλ. Πρακτικά αποβαίνει υπέρ της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Το να ακροβατείς ανάμεσα στη βαρβαρότητα του Ισραήλ και τις απελπισμένες πράξεις βίας των Παλαιστινίων δεν δικαιολογείς μόνο και καθαγιάζεις το σιωνιστικό έγκλημα, αλλά αναπαράγεις και όλα τα ύπουλα ιδεολογήματα του νόμου και της «τάξεως» που είναι επενδυμένα με τη μικροαστική ηθική της «μη βίας».
Αυτή η μικροαστική ηθική ρητορική απλοποιεί τον κόσμου υπό μορφή εξίσωσης καταλύοντας έτσι κάθε διαλεκτική, ταχυδακτυλουργικά αναστρέφοντας την πραγματικότητα. Στη σφαίρα της πολιτικής ενισχύει και νομιμοποιείται το status. Η θεωρία αυτή της Μη-Βίας εκφράζεται με τις εξισώσεις: «Η βία είναι βία», «οι σφαίρες είναι σφαίρες», «ο πόλεμος είναι πόλεμος»
Τι σημαίνουν αυτές οι απλοποιήσεις; Ότι εξισώνεται η καθεστωτική βία εκείνων που θέλουν να διατηρήσουν τις απάνθρωπες σχέσεις του καπιταλισμού με τη βία της επανάστασης που τείνει να καταργήσει αυτές τις σχέσεις. Εξισώνεται η ιμπεριαλιστική βία με τη βία της αντίστασης, η βία του κράτους με τη βία των λαϊκών εξεγέρσεων, η βία της αστυνομίας με τη βία των απεργών και διαδηλωτών. Εξισώνεται ο θάνατος ενός τυράννου με το θάνατο ενός εξεγερμένου σκλάβου, ο θάνατος ενός αγωνιστή με το θάνατο του δημίου του.
Ιδεολογικά, αναπαράγουμε τον πιο γλυκερό ταξικό πατσιφισμό. Είναι σαν να λέμε στους καταπιεσμένους όταν εξεγείρονται: Όχι βία! Δηλαδή όχι βία κατά της βίας! Που σημαίνει αποδοχή της νόμιμης καθεστωτικής βίας. Η θεωρία, λοιπόν, της μη-βίας ενώ δεν εμποδίζει την ιμπεριαλιστική θηριωδία να σκορπάει το θάνατο και τα όργανα καταστολής να σπάνε τα κεφάλια των διαδηλωτών ρίχνει τους πολίτες σε μια παθητικότητα εντελώς ασυμβίβαστη με την αναγκαιότητα του αγώνα τους. Έτσι πρακτικά η γενική και αφηρημένη καταδίκη της βίας αποβαίνει αποκλειστικά κατά της επαναστατικής βίας -δηλαδή του μοναδικού μέσου που μπορεί να ανατρέψει ριζικά όλες της υφιστάμενες μορφές βίας.
Ευτυχώς βεβαίως που η ιστορία δεν ακολουθεί τις σπαραξικάρδιες ηθικολογίες και τους υποκριτικούς θρήνους των «ανθρωπιστών», γιατί θα είχαμε μείνει στην εποχή των σπηλαίων...
Την ίδια απλουστευτική μέθοδο ακολουθούν και οι «ντροπαλοί», αλλά φανεροί υποστηρικτές της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας του Ισραήλ. Έτσι με το τέχνασμα αυτό των τυπικών αναλογιών αφαιρείται η ουσία και εξισώνονται τα πρωτεύοντα με τα δευτερεύοντα στοιχεία της πραγματικότητας. Αυτό οδηγεί σε μια στάση «ουδετερότητας» που εκφράζεται με το σύνθημα «να σταματήσει ο πόλεμος». Σύνθημα που εξισώνει την αυτοάμυνα ενός λαού με τη θηριώδη ιμπεριαλιστική επίθεση του αφανισμού του. 
Όταν το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ επιτίθεται με θηριώδη τρόπο κατά του Παλαιστινιακού λαού, αυτός ο λαός δεν έχει την πολυτέλεια της ουδετερότητας. Θα αμυνθεί με κάθε μέσον και με κομάντος αυτοκτονίας. Και όταν εξισώνεις τη βία αυτή των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας με την βία και τρομοκρατία του Ισραήλ τότε είσαι (ανεξάρτητα από τις ανθρωπιστικές σου ρητορείες) με το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ.
Εδώ διώκεται βάναυσα και δολοφονείται ένας λαός και τα τσιράκια του σιωνισμού μας πιπιλίζουν με τις γλυκερές ανθρωπιστικές ηθικολογίες. 



Άς έρθουμε τώρα στην παγκόσμια και εγχώρια υποκρισία μπροστά στην ιμπεριαλιστική θηριωδία του Ισραήλ.

Το ίδιο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» από όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις.

Ας αρχίσουμε με τη βροντώδη υποκρισία του Δρούτσα.

Μας λέει:

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία δικαιολογία για τη χρήση τέτοιας έκτασης βίας»!

Παραλείπει, στην παρλαπίπα αυτή, να μας διευκρινίσει τούτο:

Ποια «δικαιολογία» θα φαινόταν ικανοποιητική στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ποια «έκταση βίας» θα του ήταν αποδεκτή; 

Δεν μας διευκρινίζει ακόμα:


Υπάρχει μήπως καμία δικαιολογία για τον αποκλεισμό της Γάζας; Για τους εποικισμούς; Για τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού; 

`Η αυτή η «έκταση» βίας είναι αποδεκτή;


Κι αν δεν είναι αποδεκτή τι δουλειά έχουμε να κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις με τη δολοφονική μηχανή που λέγεται «ισραηλινός στρατός»; Τι δουλειά έχουν τα δικά μας πολεμικά πλοία να τους βοηθάνε;

Στην ίδια γραμμή και οι ευαίσθητου ευρωπαίοι.

Μείνανε κι αυτοί «έκπληκτοι» από τη βαρβαρότητα της επίθεσης και τους βγαίνει το ...ανθρωπιστικό τους. Μία από τα ίδια, δηλαδή, με όσα έλεγαν και έκαναν για τις επιθέσεις στο Λίβανο. 

Να λοιπόν πώς πονηρά «παίζουν» πάνω στο τέχνασμα απάτης: Των ίσων αποστάσεων…

Βεβαίως, ξέρουν πολύ καλά το τι γίνεται, τι συμφέροντα υποκινούν την ιμπεριαλιστική θηριωδία, το τι παίζεται στην περιοχή (όπως άλλωστε ξέρει και ο μέσος Ελληνας χωρίς να χρειάζεται να είναι ...διεθνολόγος).

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ το τι είναι το Ισραήλ, ποιοι το «φύτεψαν» στα παλαιστινιακά εδάφη, γιατί το «φύτεψαν», καθώς και τις αιματηρές προβοκάτσιες αυτού του ιμπεριαλιστικού φυλακίου των ΗΠΑ.

ΣΙΩΠΟΥΝ σκανδαλωδώς ΟΛΟΙ πάνω σε αυτά τα ουσιώδη. 
Η σιωπή τους και η υποκρισία τους καλύπτεται από τη «θεωρία» των «ίσων αποστάσεων»:Ταύτιση των θυτών με τα θύματα. 



Τακτική ίσων αποστάσεων από θύτη και θύματα, τηρεί για μια ακόμα φορά η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στη νέα ισραηλινή θηριωδία.

Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «καταδικαστέα και απαράδεκτα» γεγονότα που «δεν μπορεί να δικαιολογηθούν» αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «ασφάλεια του Ισραήλ και όλης της περιοχής», που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της «αναζήτησης λύσης στα προβλήματα της περιοχής».

Πεταλωτής: «η κυβέρνηση καταδικάζει τη χρήση βίας» αλλά επιφυλάχθηκε καθώς όπως είπε «για να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, θα πρέπει πρώτα να έχουμε πλήρη εικόνα και επίσημη ενημέρωση».

Μιλάνε για «γεγονότα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν» (!), για γενική καταδίκη της «βίας» (!), το παίζουν μωρές παρθένες (δεν γνωρίζουν ακόμα) ΚΑΙ τονίζουν ιδιαίτερα την «ασφάλεια του Ισραήλ (της θηριώδους ιμπεριαλιστικής κακουργίας)!!! 

Στο μεταξύ, σε τίποτα δεν αμφισβητείται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, που τελευταία έχει αναβαθμιστεί, καθώς η ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας στο παιχνίδι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, δηλώνει πρόθυμη να συνδράμει στην προετοιμασία της πολεμικής μηχανής του ισραηλινού κράτους, μετά και το μερικό πάγωμα της τουρκοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας.

Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της χτεσινής επίθεσης πλέει η ελληνική κανονιοφόρος «Μαχητής», που συμμετέχει στην επιχείρηση «Unifil», «επιτήρησης» - αποκλεισμού των ακτών του Λιβάνου, η οποία ξεκίνησε υπό τον μανδύα του ΟΗΕ το καλοκαίρι του 2006.

Αντ. Σαμαράς. Αυτός έκανε λόγο για «θλιβερά γεγονότα» αποφεύγοντας ΟΧΙ μόνο να καταδικάσει ευθέως τη νέα σφαγή του ισραηλινού στρατού, αλλά και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι παίζεται εκεί…

ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό ανέφερε ότι «το Ισραήλ έχει χάσει από μακρού το μέτρο. Κάθε φορά, γίνεται και πιο βίαιο» για να προσθέσει κάπως φιλικά πως «όπου τυχόν και αν έχει κάποιο δίκιο, το χάνει από τις όλο και πιο βάναυσες ενέργειές του».

Η αυθάδεια της κουτοπόνηρης απάτης: «έχει χάσει το μέτρο» (αν δεν το είχε χάσει μια χαρά θα ήταν τα πράγματα) ΚΑΙ ταυτόχρονα με το να χάσει το μέτρο χάνει και το τυχόν δίκιο του: ξετσίπωτη αποδοχή ότι έχει και κάποιο δίκιο!!!


ΣΥΡΙΖΑ: καταδικάζει τη «δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ, το οποίο πρέπει να δώσει λόγο στη διεθνή δικαιοσύνη για το νέο έγκλημά του».

«Διεθνή δικαιοσύνη»: το άντρο του πλανητικού ιμπεριαλισμού και της θηριώδους απάτης. Η Δικαιοσύνη που διώκει και καταδικάζει τους αγωνιστές ως τρομοκράτες!!!

Και αυτοί αυτό-ονομάζονται αριστεροί!!! 
Και προσκολλήθηκε και ο Μίκης!!!

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ… 

J’ACCUSE TOUT LE MONDE!


J’ACCUSE TOUT LE MONDE!

Steve Amsel, Desertpeace

June 1, 2010

Two and a half years ago I wrote the following…
Israel does not carry the blame alone for the carnage we see in Gaza today. The world is aware of what is happening and they chose to look the other way…
If a tree falls in the forest and no one is close by to hear it fall, was there a noise? YES!
If an entire segment of humanity is being brutally murdered and screams out for help and no one hears them, was there a cry for help? Again YES!

Gaza is dying slowly at the hands of the most brutal oppressor of this century and no one is listening to their cries for help… Has the world gone mad? Israel has committed crime after crime against the Palestinian people simply 'because they can’…. have we reached a point where the world just doesn’t care any longer and allows them to continue? Sure, there were condemnations from the United Nations…. words…. NO ACTIONS.

The West has been silent… thereby giving total support to the genocide being carried out…. THE WORLD SHARES THE GUILT OF ISRAEL’S CRIMES.

Yesterday we saw that carnage off the coast of Gaza, in international waters. We saw scores of innocent, UNARMEDHuman Rights workers murdered in cold blood by the Israeli military. Today we will see demonstrations throughout the world protesting these events. Jewish organisations as well have added their condemnations as can be seen HERE and HERE. There are more, but these two are the best known for their outspokenness against zionist terrorism. Why do I bring this up? Simply to make it clear to anyone in doubt that not all Jews are zionists. As in the past, there will be chants at many demonstrations of "Death to the Jews"…. they will, for the most part be chanted by those that want to discredit the Palestinian cause. They are the very people that Foxman and company will single out to 'prove’ to all that anyone against Israeli policies is an anti Semite. That is nothing but pure, unadulterated gibberish.

Even when the 'Jewish’ military jumps a ship and points a gun at you (by you I mean anyone they wish to target as a terrorist) they don’t want to be called 'Jews’… it sounds too offensive. 'Israeli’ is a much 'safer’ terminology.

But why this post with this heading…. J’ACCUSE TOUT LE MONDE! Why do I accuse the entire world for Israel’s atrocities? Simply because they have allowed them to continue since 1948. Without the support of the West, the United States in particular, Israel would not have dared to go as far as they have. So yes, I accuse the US government in particular, but my accusations do not end there…. I accuse every citizen of the world that does not boycott Israeli goods. Their indirect support of Israel is what allows them to continue. Every foreign dollar that goes to Israel for any reason is a vote of confidence for their policies. Complicity and support equals guilt… guilt of genocide, ethnic cleansing, and now piracy.

The Foxmans will undoubtedly label me an anti Semite or a self hating Jew…. I’m used to their name calling, but I will never get used to the fact that there are not millions of others who speak out, not only Jews, but Christians and Muslims as well. I cannot believe that humanity is heartless, that they do not care…. lift your voices NOW before it’s really too late. Don’t allow zion to control your mind! Don’t allow zion to control the world! Let them do their labeling, let them do the accusing…. BUT DON’T LET THEM CONTINUE TO MURDER INNOCENT PEOPLE! YOUR SILENCE IS KILLING THEM AS WELL!!

Image Copyleft by Carlos Latuff


Link: desertpeace.wordpress.com/2010/06/01/j%E2%80%99accuse-tout-le-monde/

Reporters Without Borders: 15 journalists still missing


Reporters Without Borders: 15 journalists still missing

Ma'an News

June 1, 2010

Bethlehem - Ma'an - Reporters Without Borders is urging the Israeli authorities to release a list of the journalists who were arrested during Monday's raid on the humanitarian flotilla and to say where they are being held.

There were at least 15 foreign journalists travelling with the flotilla who still cannot be reached directly, the Paris-based media watchdog said. These are the names of the journalists known to have been aboard the flotilla:

• Reporter Svetoslav Ivanov and cameraman Valentin Vassilev of Bulgarian television station BTV
• Muna Shester of the Kuwait News Agency (KUNA)
• Talat Hussain, a presenter with Pakistan’s Aaj TV
• Sydney Morning Herald correspondent Paul McGeough and photographer Kate Geraghty
• Al Jazeera correspondent Abbas Nasser and cameraman Isaam Zaatar
• Mario Damolin, a freelancer working for the Frankfurter Allgemeine Zeitung
• David Segarra of TeleSUR
• Reporter Ayse Sarioglu of the daily Taraf
• Reporter Murat Palavar of the Islamist daily Yeni Safak (New Dawn)
• TVNET foreign news chief Sümeyye Ertekin, producer Ümit Sönmez and cameraman Ersin Esen

An Al Jazeera TV crew was meanwhile attacked by Israeli citizens in the port of Ashdod Monday after the Israeli defense minister gave a news conference about the attack on the flotilla. Walid Al-Omri, Al Jazeera’s bureau chief in the Palestinian territories, was injured in the attack, which followed virulent criticism of the Qatar-based TV station in the Israeli media.

Gaza flotilla - Eye witness accounts of Israeli raid


http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/middle_east/10206802.stm

Gaza flotilla - Eye witness accounts of Israeli raid

Page last updated at 15:04 GMT, Tuesday, 1 June 2010 16:04 UK
Passengers aboard the Gaza-bound aid flotilla have been describing the drama of the moment that Israeli forces raided their ships.
Speaking on their return to Germany, Greece and Turkey on Tuesday, the activists said that commandos had administered electric shocks and beaten passengers during the assault. Israel says its troops acted in self-defence.

NORMAN PAECH, GERMANY

An Israeli commando lands on the Gaza-bound ship (DHA footage)Israel says its troops acted in self-defenceNorman Paech, a former member of Germany's Left Party, was aboard the Mavi Marmara, the largest of the six ships in the convoy.
Speaking at a news conference in Berlin, he said the ship was surrounded by small Israeli assault boats on Monday morning at about 0430 local time.
"Moments later, we heard detonations and then soldiers from helicopters above us dropped down on board.
"The soldiers were all masked, carrying big guns and were extremely brutal."
Mr Paech said he only saw three activists resisting.
"They had no knives, no axes, only sticks that they used to defend themselves," he told reporters.
But he said he could "not rule out" that others used weapons somewhere else on the boat.

NILUFER CETIN, TURKEY

Turkish activist Nilufer Cetin told reporters she hid with her baby in the bathroom of her cabin aboard the Mavi Marmara.
"When the Mavi Marmara continued on its course, the harassment [from Israeli ships] turned into an attack," she said.
"They used smoke bombs followed by gas canisters. They started to descend onto the ship with helicopters.
"It [the violence] was extremely bad and brutal. The ship turned into a lake of blood.
"I was one of the first victims to be released because I had a child. They confiscated everything, our telephones, laptops are all gone.
"We were aware of the possible danger [in joining the trip] but there are thousands of babies in Gaza. If we had reached Gaza we would have played with them and taken them food."

DIMITRIS GIELALIS, GREECE

Activist Dimitris Gielalis, who had been aboard the Sfendoni, was among six Greeks who returned home on Tuesday.
"Suddenly from everywhere we saw inflatables coming at us, and within seconds fully equipped commandos came up on the boat," he said.
"They came up and used plastic bullets, we had beatings, we had electric shocks, any method we can think of, they used."
Mr Gielalis said the boat's captain was beaten for refusing to leave the wheel, and had sustained non-life-threatening injuries, while a cameraman filming the raid was hit with a rifle butt in the eye.
"Of course we weren't prepared for a situation of war," he said.

ARIS PAPADOKOSTOPOULOS, GREECE

Aris Papadokostopoulos was aboard the Free Mediterranean, travelling behind the Mavi Marmara and carrying mainly Greek and Swedish activists.
"The Turkish ship [the Mavi Marmara] was in front of us... on which there was a terrible raid from the air and from the sea and from everywhere, with shooting.
Mr Papadokostopoulos said that aboard the other boats, commandos beat activists but nobody was gravely injured.
He said no one put up resistance on the Free Mediterranean, which was carrying a cargo of wheelchairs, building material and medical and pharmaceutical aid.
"Some people were hit by clubs and electric shocks. During their interrogation, many of them were badly beaten in front of us," he said.

Ι. Κ. Πρετεντέρης-Σηµάδια κατάρρευσης


ΣΥΓΧΑΙΡΟΜΕ ΤΟΝ κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ


[ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1945 ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΙΠΗ 'ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ' ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ  ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ -ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΡΥΘΗ ΚΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΣ 'ΚΑΤΑΠΙΕ' ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙ ΠΛΗΘΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΟΜΗΤΟΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΟΤΕ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΙΝ ΤΟΥ ΞΕΝ. 'ΒΑΣ. ΔΑΥΪΔ', ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΝΑΧΕΜ ΜΠΕΓΚΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙ 'ΙΡΓΚΟΥΝ', ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΟΝ ΜΕΛΟΣ ΗΤΟ Ο ΠΑΤΗΡ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΟΥ (ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ (ΙΔΟΥ ΤΟ:«πηγάζει από τη δύναμη που αντλεί από κάπου»)! ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΜΕ ΤΟΝ κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΥΠΟΥΜΕΘΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΔΟΥΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ!]


Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010



ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ



"Αιματηρή σφαγή" χαρακτήρισε την επίθεση κατά της ανθρωπιστικής νηοπομπής ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν,και ζήτησε την τιμωρία του Ισραήλ. 

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την αιματηρή σφαγή» που διέπραξε το Ισραήλ. Αυτή η αυθάδης και ανεύθυνη επίθεση που καταπατά κάθε ανθρώπινη αξία, πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρηθεί» τόνισε. «Το Ισραήλ δεν πρέπει να δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας.
Όλοι μπορεί να παραβλέψουν τα εγκλήματα, ή ακόμη και να τα στηρίξουν με τρόπο ύπουλο. Αλλά το Ισραήλ να μην κάνει το λάθος να νομίσει ότι η Τουρκία είναι σαν τους άλλους. Το κόστος του λάθους αυτού θα είναι πολύ βαρύ» απείλησε με έντονο τρόπο. 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κρατική τρομοκρατία» του Ισραήλ και με αφορμή τους ισχυρισμούς των Ισραηλινών για την αιματηρή επιχείρηση, παρατήρησε τα εξής: «Υποστηρίζουν ότι υπήρξαν πυρά από τα πλοία. Φτάνει πια με τα ψέματά σας. Να είστε έντιμοι». «Η Παγκόσμια ειρήνη έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα» συνέχισε και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επέμβει αμέσως. Η διεθνής κοινότητα, τόνισε, οφείλει να πει «όχι» στην επιθετικότητα του Ισραήλ, η οποία όπως είπε, «πηγάζει από τη δύναμη που αντλεί από κάπου».
«Ο ΟΗΕ δεν πρέπει να αρκεστεί στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας», επεσήμανε ο Ταγίπ Ερτογάν και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Η διεθνής κοινότητα, αντί να περιμένει την έρευνα από μία διοίκηση που έχει κάνει το ψέμα κρατική πολιτική, πρέπει να εξετάσει μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια το θέμα και να δώσει τη δέουσα νομική απάντηση». «Όποιος στο εξής παραβλέψει τα εγκλήματα αυτά του Ισραήλ, θα είναι συνένοχος», προειδοποίησε για να συμπληρώσει στο ίδιο έντονο ύφος: «Οι Ισραηλινοί, που τους είχαμε πει δημοσίως ότι αυτοί ξέρουν καλά να σκοτώνουν, έδειξαν γι άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο πόσο καλά ξέρουν τη δολοφονία και τη σφαγή». Καταλήγοντας, τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει άμεσα να σταματήσει τους περιορισμούς εναντίον της Γάζας και να πάψει να εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστινίους. Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ενώ όπως έκανε γνωστό, θα έχει επικοινωνία και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε πως οι ανθρώπινες απώλειες από την επίθεση του Ισραήλ στη νηοπομπή είναι «ανεπανόρθωτες και απολύτως αδικαιολόγητες» και ζήτησε να διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα. Στο μεταξύ αναβλήθηκε για τις 11 το πρωί της Τετάρτης η σύσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αρχηγό του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και τους υπουργούς που είναι μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ). Στη σύσκεψη θα μετάσχουν και οι αρχηγοί Οπλων, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρόκειται για έκτακτη συνεδρίαση του ΣΕΑ, χωρίς τη συμμετοχή του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος προεδρεύει στις κανονικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου. Θα προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία του Ερντογάν με τον πρόεδρο Ομπάμα.
http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/06/blog-post_2409.html

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ


Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ


Οδύρονται και σκούζουν οι «υπερήφανοι» Έλληνες... 

...και τα «υπερήφανα» γηρατειά και γενικά ο «κυρίαρχος» λαός – και που είσαι ακόμη – για τα όσα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεσμά σφυρηλατεί ο «σοσιαλιστής» και αρχηγός του σοσιαληστρικού ΠΑΣΟΚ, που έμπασε στην Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ.

Αυτός ο κόσμος του ανεξήγητου μαζοχισμού – που παίρνει στο λαιμό του και όσους αντιστέκονταν και αντιστέκονται στην Κίρκη του λαϊκισμού – ολόκληρες δεκαετίες ασελγεί πάνω στο πτώμα και την ηθική της Ελλάδας. Χρόνια και χρόνια ο γράφων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου που προέρχεται από αυτό που λέγεται ΠΑΣΟΚ και προσωπολατρία. Έτσι, π.χ. στα 1993, στο κείμενό μου, το οποίο είχε ως τίτλο: «Ο λαϊκισμός εγκυμονεί εθνικές συμφορές», διαβάζουμε και τα εξής:


«Ένας ολόκληρος κόσμος περιμένει θαύματα από έναν άνθρωπο (τον Α. Παπανδρέου), ο οποίος επιτέλους, μετά από 10 χρόνια πολιτικής παντοδυναμίας αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι δεν μπορεί να κάνει θαύματα», ενώ αναφερόμενος στη συμπεριφορά του «κυρίαρχου» λαού έγραφα: «Πρόκειται για μια μισοϋπνωτική κατάσταση… που κρύβει εθνικούς κινδύνους» και καταλήγοντας έλεγα: «Αμφιβάλλω πολύ αν η συμπαγής μάζα των λαϊκιστών είναι σε θέση να καταλάβει το πέλαγος των εθνικών κινδύνων και ν’ αλλάξει νοοτροπία έστω και τούτη την ύστατη ώρα» («Πολιτικά Θέματα» της 12/11/1993). Τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής. Αγωνιώδεις επισημάνσεις και εκκλήσεις έπεσαν στο κενό με την απόλυτη ένοχη σιωπή κομμάτων και δημοσιογράφων, ενώ ο «κυρίαρχος» βολευόταν με κομματικές μικροεξυπηρετήσεις και διορισμούς πολιτικής και ατομικής ομηρίας. Τώρα, όσοι έσυραν το χορό των κολασμένων, μας καλούν να «χορέψουμε μαζί το ταγκό»!

Πολιτικά πρόστυχοι και χυδαίοι, άτολμοι έστω και για μια γενναία διδακτική αυτοκτονία. 

ΠΑΝ. ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ -- http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/06/blog-post_01.html