Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

12 Ιουλίου 2012

Ν. Δένδιας: «Πέρα από κάθε φαντασία η κατάσταση στο κέντρο»

Ν. Δένδιας: «Πέρα από κάθε φαντασία η κατάσταση στο κέντρο»


Ως «βόμβα που διαρκώς εξαπλώνεται» χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας την κατάσταση στο κέντρο –και όχι μόνο- της Αθήνας, την οποία χαρακτήρισε επιπλέον ως μη ανεκτή.
«Δεν έχει νόημα να μείνω υπουργός Δημόσιας Τάξης και να βλέπω αυτή τη βόμβα διαρκώς να επεκτείνεται», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αναφορικά με την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κάθεται και να κοιτάει «τα κέντρα των πόλεων να καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο».
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η κατάσταση είναι «μη ανεκτή» και «ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας», όπως άλλωστε διαπίστωσε και ο ίδιος από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις περιοχές της Ομόνοιας, της Κυψέλης και του Αγ. Παντελεήμονα.
«Έχουμε πρόβλημα ασφάλειας και δεν μπορούμε να λειτουργούμε όπως πέντε χρόνια πριν», επισήμανε και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να μην κλείσει η συνθήκη του Δουβλίνου. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι ο φράκτης στον Εβρο θα προχωρήσει, όπως επίσης και τα κέντρα κράτησης.
Παράλληλα, τάχθηκε κατά ενδεχόμενων νέων περικοπών στα μισθολόγια των αστυνομικών και των πυροσβεστών, σημειώνοντας πως «η κοινωνία έχει απαιτήσεις από την αστυνομία και την πυροσβεστική».
Η διαπίστωση από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης έστω και τώρα αυτή την ύστατη στιγμή, είναι κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας στο σκοτάδι που έχει φέρει η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση –πρακτικά μιλάμε για εισβολή- στη χώρα.
Το θέμα είναι και το μέγα ερώτημα ταυτόχρονα εάν η αυτή κυβέρνηση τιμήσει τις εξαγγελίες στον ελληνικό λαό, τόσο για κατάργηση του λαθρονόμου Ραγκούση όσο και για την εκδίωξη των λαθρομεταναστών από τη χώρα, ή πρόκειται απλώς μια ακόμη φορά για δηλώσεις και εξαγγελίες δίχως νόημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet

Alert για τον ιό του Δυτ.Νείλου - Πώς να προστατευτείτε από τα κουνούπια

Alert για τον ιό του Δυτ.Νείλου - Πώς να προστατευτείτε από τα κουνούπια


Έκτακτη σύσκεψη για τον ιό του Δυτικού Νείλου που ενέσκηψε πριν από λίγα 24ωρα στην καρδιά του αστικού ιστού, στο κέντρο της Αττικής, γίνεται σήμερα στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων Υγείας, Εσωτερικών, Άμυνας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας. Τα δύο σοβαρά κρούσματα της λοίμωξης που καταγράφηκαν μέσα σε πέντε μέρες στις νοτιοανατολικές περιοχές της Αττικής κινητοποίησαν όψιμα –όπως συμβαίνει συνήθως στην χώρα μας- τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, που αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό της δημόσιας υγείας.
Μια ενδεχόμενη επιδημία όπως αυτή που σάρωσε τη βόρεια Ελλάδα το 2010 και επέφερε τον θάνατο σε 35 άτομα είναι μεν απευκταία, αλλά διόλου  απίθανη δεδομένου ότι τα αναγκαία μέτρα κωνωποκτονίας ουδέποτε υλοποιήθηκαν  στις επικίνδυνες περιοχές. Για παράδειγμα, οι αεροψεκασμοί έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί έως το Μάιο προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά της νόσου.
Στη ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκονται περισσότεροι από δέκα νομοί της χώρας, κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Στο επίκεντρο των ειδικών βρίσκεται όμως και η Αττική, μετά τα πρόσφατα κρούσματα καθώς αυτά αφορούσαν άτομα που δεν είχαν ταξιδέψει πρόσφατα σε μέρη όπου ενδημούν τα κουνούπια και οι… ιοί που μεταδίδουν.
Εκτός από την αναχαίτιση του εισβολέα – κουνουπιού οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν αποφάσεις και για το μέλλει γενέσθαι με την αιμοδοσία. Και τούτο διότι  οι οδηγίες του  Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), είναι σαφείς:  όταν και όπου εντοπίζεται κρούσμα μπαίνουν σε καραντίνα οι επίμαχες περιοχές. Παράλληλα, σε μια ακτίνα έως και 10 χιλιόμετρα  από τις περιοχές που χτύπησε ο ιός οι αιμοδότες απορρίπτονται. Επιπλέον θα πρέπει να απορριφθούν όλες οι μονάδες αίματος που έχουν δώσει το τελευταίο διάστημα οι αιμοδότες από τις πληγείσες περιοχές.

Το κουνούπι – τίγρης και τα μολυσμένα τσιμπήματα
Τον ιό του Δυτικού Νείλου μεταδίδει το Aedes albopictus, το περίφημο κουνούπι- τίγρης,. Το κουνούπι – τίγρης έφτασε στην Ελλάδα από την Ιταλία πριν από περίπου πέντε χρόνια. Είναι  επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία διότι  μπορεί να γίνει ξενιστής, δηλαδή «μεταφορέας» μολυσματικών ιών από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επιπλέον, και σε αντίθεση με τα άλλα κουνούπια που οχλούν και τσιμπούν κυρίως τις βραδινές ώρες το κουνούπι – τίγρης  συνεχίζει τα τσιμπήματα και στη διάρκεια της ημέρας.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου,είναι νόσημα που μεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα κουνουπιού, και προσβάλλει ζώα (άγρια πτηνά, άλογα) και τον άνθρωπο. Ο ιός ονομάστηκε έτσι, γιατί αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία του δυτικού Νείλου, στην Ουγκάντα το 1937. Επιδημίες σε ανθρώπους, έχουν αναφερθεί στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία και την Αμερική. Ειδικότερα στην Ευρώπη, σποραδικά κρούσματα σε ανθρώπους έχουν καταγραφεί σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία και Ουγγαρία.

Τρόποι προστασίας από τα κουνούπια
- Απομακρύνετε το στάσιμο νερό από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές, βεράντες, κήπους ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε στάσιμα νερά όπου συνήθως αφήνουν τα αυγά τους. Ακόμη και το έδαφος που παραμένει υγρό αποτελεί σημείο εναπόθεσης των αυγών τους.
- Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά. Ο δροσερός αέρας δεν τα σκοτώνει ούτε τα απομακρύνει αλλά μειώνει σημαντικά τη δραστηριότητα των κουνουπιών.
-Κουρεύετε τακτικά γκαζόν, φυλλωσιές και θάμνους διότι εκεί βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια.
-Τοποθετείστε σήτες στα παράθυρα, τους φεγγίτες και γενικά τις εισόδους του σπιτιού για να ανακόψετε την πορεία των κουνουπιών προς το εσωτερικό.
- Χρησιμοποιήστε λάμπες κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων διότι προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια.
- Προφυλαχτείτε ιδιαίτερα με ατομικά μέτρα όπως χρήση ρούχων, εντομοαπωθητικών κ.α κατά τις ώρες από σούρουπο μέχρι το χάραμα, διότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα συνηθίζουν να τσιμπούν τα κουνούπια που μεταφέρουν μολυσματικό ιό.
- Τηρήστε τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια σε ατομικό επίπεδο, ακόμη κι όταν στην ευρύτερη περιοχή διαμονής σας υλοποιούνται προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών διότι αυτά δεν μηδενίζουν τον κίνδυνο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr