Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

24 Ιανουαρίου 2012

Juan Diego Florez sings Granada

 Juan Diego Florez sings Granada

Sinfonía por el Perú, el gran proyecto de inclusión que preside Juan Diego Florez, busca dar oportunidades a niños y jóvenes de bajos recursos, Gran Recital inaugural de la Orquesta Sinfonía por el Perú, este 18 de enero del 2012, en el Teatro Municipal de Lima, con participación de nuestro renombrado tenor.


---------------------------
Juan Diego Florez - Aquellos ojos verdes
Tributo a Aishwarya Rai (πρόκειται δια την εξαίσια Ινδοευρωπαϊκή καλλονή) la mujer mas hermosa del mundo para muchos. 


-----------------

Σοσιαλισμός, όχι αστεία!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

ΕΘΝΟΣ

Πολιτικός τουρισμός του Γιώργου

Πασίγνωστη στους Ελληνες η παροιμία «Η φτώχεια θέλει καλοπέραση». Πασίγνωστη και... σοσιαλιστική! Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από την πυρετώδη συνεδριακή δραστηριότητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Μπορεί τα σοσιαλιστικά κόμματα να εκδιώκονται σωρηδόν (ενίοτε και... κλωτσηδόν!) από την εξουσία, καθώς πλέον από τα 162 κόμματα που ανήκουν σ' αυτήν μόλις καμιά τριανταριά έχουν απομείνει που απολαμβάνουν κάποιας μορφής συμμετοχή στην εξουσία. Στις χώρες της Ευρωζώνης μάλιστα πουθενά πλέον δεν κυβερνούν οι σοσιαλιστές μόνοι τους παρά μόνο σε συνεργασία με τη Δεξιά κι αυτό σε πέντε όλες κι όλες χώρες (Ελλάδα, Βέλγιο, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία).

Τα προπύργια της σοσιαλδημοκρατίας, που προ δεκαετίας ακόμη κυριαρχούσε στην Ευρώπη, έχουν πλέον προωθηθεί στην άλλη άκρη της Γης, στη Λατινική Αμερική, και κυρίως στη Μαύρη Αφρική. Κάτω δηλαδή από τη Σαχάρα, γιατί κάποιοι κορυφαίοι «σοσιαλιστές» που βρίσκονταν πιο κοντά μας, στην απέναντι ακτή της Μεσογείου, όπως ο... Χόσνι Μπουμπάρακ ή ο Μπεν Αλί της Τυνησίας, έπεσαν θύματα της πολιτικής αχαριστίας των λαών τους τη χρονιά που πέρασε! Οχι, δεν αστειευόμαστε, ήταν όντως μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τα κόμματά τους μέχρι τη στιγμή της ανατροπής τους από τις αιματηρές λαϊκές εξεγέρσεις! 
Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι βεβαίως ο κατάλληλος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να προσφέρει πολιτική γραμμή διεξόδου προς την εξουσία στους περίπου 130 σοσιαλιστές ηγέτες που έχουν πληγεί από την καλπάζουσα «κυβερνητική ανεργία», αλλά τουλάχιστον τους προσφέρει χαλάρωση και κλεφτές, σύντομες στιγμές πολυτέλειας. Τους έχει μεταβάλει σε... περιοδεύοντα θίασο που συνεδριάζει ασταμάτητα στα καλύτερα τουριστικά κέντρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης!

Τώρα στην εξωτική Κόστα Ρίκα, τις προάλλες στο Μεξικό, στη Βραζιλία, στην Κολομβία, στις Φιλιππίνες, στη Μογγολία, στο Καζακστάν! Οπου βάλει ο νους του ανθρώπου, σε μέρη που δεν θα πήγαιναν ποτέ και όλα αυτά με τα πάντα πληρωμένα, τα πάντα δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Σοσιαλισμός, όχι αστεία!
Εκεί τα στελέχη της παγκόσμιας σοσιαλδημοκρατίας αγναντεύουν απλανώς το πέλαγος ή παρατηρούν την οργιώδη κίνηση στις πλαζ και τις παραλίες και εφευρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους οικοδόμησης του σοσιαλισμού - σαν αυτόν με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την τρόικα που εφάρμοσε πάνω μας ο Γ. Παπανδρέου...

Αυτή η παρατεταμένη φάση αποχής από τα κυβερνητικά καθήκοντα και ο παραθαλάσσιος συνήθως διαλογισμός δεν μειώνει όμως την ακατάβλητη μαχητικότητα της σοσιαλδημοκρατίας, ούτε καν της ευρωπαϊκής, που είναι παραδοσιακά και η πιο πλαδαρή. Τρανή απόδειξη περί αυτού, το απαράμιλλο σθένος με το οποίο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απείλησε τους πάντες στην Ελλάδα ότι θα γίνει «μακελειό» στη χώρα αν τολμήσει οποιοσδήποτε να στραφεί έστω και δικαστικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου για την υπόθεση της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Μνημονίου και επομένως συρρίκνωσης της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της.
--------------------

Είναι δυνατόν κ. Χρυσοχοΐδη;

ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

Είναι δυνατόν κ. Χρυσοχοΐδη;

NEWSIT

Η πρωινή δήλωση του Μ. Χρυσοχοίδη ότι δε διάβασε το μνημόνιο με εξόργισε. Αισθάνθηκα ότι ξεπέρασε κάθε όριο.

Πως μπορεί ένας κορυφαίος υπουργός που τώρα διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος του να λέει κάτι τέτοιο;

Γιατί αν λέει την αλήθεια και όντως δε διάβασε το μνημόνιο πριν το ψηφίσει είναι ότι πιο εξοργιστικό και ανεύθυνο μπορεί να κάνει ένας πολιτικός. Δηλαδή να ψηφίσει τη βύθιση της χώρας και του λαού του στη μιζέρια και τη φτώχεια χωρίς καν να διαβάσει το κείμενο της... καταδίκης τους!


Αν λέει ψέματα και διάβασε τι ψήφισε, τότε προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του και να τις φορτώσει σε άλλους, κάτι εξ' ίσου εξοργιστικό και απορριπτικό για το πρόσωπο που το εκφράζει. Η γραπτή δήλωση του που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο αργότερα ήταν έκπληξη. Δεν πήρε πίσω αυτά που είπε αλλά επέμεινε ότι όντως δε διάβασε τι ψήφισε και παραδέχθηκε ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό του σφάλμα.

Η οργή μου δε μειώθηκε από τη δημόσια παραδοχή του. Ούτε και η αναγνώριση του λάθους τον καθοσιώνει.

Προφανώς το να αναγνωρίζει κάποιος ένα σφάλμα είναι πολύ καλύτερο από το να επιμένει σε αυτό, όπως πολλοί εξακολουθούν να κάνουν στο ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ καλύτερο.

Απομένει λοιπόν να μας πει ο κ. Χρυσοχοίδης ποιό είναι το τίμημα του για το λάθος που παραδέχθηκε ότι διέπραξε και ποιά η κάθαρση...
---------------------------

Τάσος Γιαννίτσης : Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πήραν τα κόμματα

 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΝΑ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ !!!) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

Τάσος Γιαννίτσης : «Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πήραν τα κόμματα»

24-01-2012
   
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πήραν τα κόμματα τη δεκαετία 2000-2009, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.Σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε στα μέλη της επιτροπής τα ποσά τη συγκεκριμένη περίοδο έβαιναν αυξανόμενα με αποκορύφωση το 2009, χρονιά δύο εκλογικών αναμετρήσεων, που το ποσό της επιχορήγησης άγγιξε τα 85 εκατ. ευρώ.

Στα ύψη έφτασε το ποσό της χρηματοδότησης και το 2004 αγγίζοντας τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ το 2000 το ποσό έφτασε τα 48 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός παρατήρησε ότι το 2010 «η πορεία αναστρέφεται» και η χρηματοδότηση περιορίζεται πλέον σε 48 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2011 έχουν προβλεφθεί για τα κόμματα περίπου 54 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί τα περίπου 40 εκατ. εξ αυτών.

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη χρηματοδότηση των κομμάτων αλλά και τα χρέη τους προς τις τράπεζες, ο υπουργός Εσωτερικών διαμήνυσε στα κόμματα ότι έχουν την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν την κρίση εμπιστοσύνης που υπάρχει στις σχέσεις τους με τους πολίτες, τονίζοντας χαρακτηριστικά «έχουμε μία χώρα και μία κυβέρνηση που προσπαθεί περικόπτοντας δαπάνες, αυξάνοντας φόρους και μειώνοντας μισθούς να αυξηθούν τα έσοδα της και να μειώσει το έλλειμμα και από την προσπάθεια αυτή τα κόμματα λαμβάνουν ένα κομμάτι, εδώ εγώ βλέπω ένα πρόβλημα αρχής και συμπόρευσης με το αίσθημα κοινωνικού συνόλου».
Ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για μία σειρά θεμάτων, όπως για το αν θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι οικονομικές συνθήκες στη διαμόρφωση του ύψους της προβλεπόμενης χρηματοδότησης, το ενδεχόμενο να τελούν σε καθεστώς φοροαπαλλαγής οι ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις, εάν θα έπρεπε να απαγορευθεί η τραπεζική δανειοδότηση των κομμάτων, κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική της προεξόφλησης της κρατικής χρηματοδότησης, μέσω της εκχώρησης της ως εγγύηση σε τράπεζες για τη σύναψη δανείων και το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που έχουν σήμερα στη χρηματοδότηση τους τα δύο μεγάλα κόμματα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί τρόπος ρύθμισης των χρεών των κομμάτων τονίζοντας χαρακτηριστικά «θα αφήσουμε τα κόμματα να καταρρεύσουν; Δεν αγνοώ καθόλου τις αμαρτίες των κομμάτων στα οικονομικά τους αλλά να θυμηθούμε σε ποιές εποχές έγιναν και τώρα είναι ώρα να τα στηρίξουμε».ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΟΥΦΙΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ...ΚΙ ΑΛΛΑ... Ωστόσο τάχθηκε υπέρ της μείωσης της χρηματοδότησης των κομμάτων.
Υπέρ της συνέχισης της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα τάχθηκαν ο ΛΑΟΣ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΕΠΤΑ !!!!

Αναλυτικά, την περίοδο 2000-2011 τα κόμματα έλαβαν τα εξής ποσά :

ΠΑΣΟΚ 254.601.870 ευρώ

ΝΔ 271.146.297 ευρώ

ΚΚΕ 63.926.787 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ 47.950.315 ευρώ

ΛΑΟΣ (2004-2011) 29.023.573 ευρώ

Οικολόγοι Πράσινοι (2009-2011) 5.590.177 ευρώ


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
----------------

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ-Η σφαγή συνεχίζεται !


Η σφαγή συνεχίζεται: Ακόμη ένας Έλληνας νεκρός από Αλβανούς «οικονομικούς μετανάστες»

24-01-2012

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ακόμη ένα αιματηρό περιστατικό με δολοφονία Έλληνα από αλλοδαπούς «οικονομικούς μετανάστες» εξιχνίασε το τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης. Πρόκειται για τη δολοφονία ενός 77χρονου σε οικία στα Βούρβουρα Αρκαδίας.
 

Η ληστεία που είχε προηγηθεί και κατέληξε στη δολοφονία του άτυχου Έλληνα πραγματοποιήθηκε από τέσσερις Αλβανούς, «οικονομικούς μετανάστες». Πιο συγκεκριμένα ο 35χρονος Αλβανός (ο οποίος και συνελήφθη) μαζί με τους άλλους τρεις συνεργούς του, στις 4-9-2011 το βράδυ, στα Βούρβουρα Αρκαδίας, μπήκαν στο σπίτι που διέμενε ο 77χρονος ημεδαπός μαζί με την 79χρονη σύζυγο του και τους ακινητοποίησαν. Επιπλέον οι δράστες χτύπησαν τον 77χρονο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του.
Σε βάρος ενός εκ των τριών ατόμων, που δεν έχουν συλληφθεί, εκκρεμούν δύο (2) εντάλματα σύλληψης για ληστεία και ληστεία με ανθρωποκτονία, καθώς και δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις.
 

Τι μπορεί να πει κανείς για το παράλογο αυτό της κατάστασης; Με τι λόγια θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περιγράψει αυτή την αδιανόητη πλην όμως πραγματικότητα που ζει ο Έλληνας πολίτης ο οποίος σφαγιάζεται σχεδόν καθημερινά από αλλοδαπούς χωρίς να αντιδρά ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και το ΑΜΕΑ κράτος που τον αφήνει έρμαιο στην κάθε ληστρική και δολοφονική επιδρομή.

Μόλις την περασμένη  Κυριακή ακόμη ένας 67χρονος Έλληνας δολοφονήθηκε από αλλοδαπούς στην Αυλίδα όταν αυτοί εισέβαλλαν σε οικία. Τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον 1400 συμπολίτες μας έχουν πέσει θύματα δολοφονιών από αλλοδαπούς, αλλά παρόλα αυτά κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Και όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται αντίθετα η μάστιγα του «πολυπολιτισμού» και της λαθρομετανάστευσης προπαγανδίζεται από αυτό το ίδιο το κράτος σε μια ανίερη συμμαχία - συνεργασία με τις γνωστές αριστερές δυνάμεις.

Ο Ελληνικός λαός ομοιάζει ως κοπάδι προβάτων που θυσιάζονται σε κάποια  σκοτεινή τελετή της νέας τάξης πραγμάτων και που όλοι (ΜΜΕ, κυρίαρχα κόμματα και «οργανώσεις») του επιβάλλουν τη σιωπή   σε κάθε απόπειρα αντίδρασης. Πρέπει αγόγγυστα να δεχθεί τη μοίρα του λένε, στο όνομα του «πολυπολιτισμού».

Και να μην λησμονήσουμε βέβαια το γεγονός ότι το επίσης ΑΜΕΑ υπ. ΔΔΑΔΙ σχεδιάζει την απελευθέρωση τουλάχιστον 1500 κρατουμένων από τις φυλακές, αλλά και την περίφημη  δήλωση της «δεκαετίας» του πρώην πρωθυπουργού ΓΑΠ, (Δεκέμβριος 2010), «ότι την ώρα που οι άλλες χώρες διώχνουν τους ρομά και τους μετανάστες εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες»(!).
---------------------

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά να φύγουν οι εισαγγελείς που τόλμησαν να θίξουν το Αφεντικό του!!

Ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Την αντικατάσταση των Πεπόνη-Μουζακίτη ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης


Οι δύο εισαγγελείς βρέθηκαν αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα στον Αρειο Πάγο προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για το θέμα των ενοχλήσεων που δέχθηκαν


Αθήνα
Την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με 5σέλιδο υπόμνημά του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το «Βήμα» στο υπόμνημά του ο υπουργός αναλύει τα πρόσφατα γεγονότα και αποδίδει αυτή την ενέργειά του στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή «δεν πρέπει να αποδυναμώνεται από γκρίζες και νεφελώδεις, αλλά και ατεκμηρίωτες κσαταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα, που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας».


Επικαλείται επίσης τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων, ενώ καλεί το Συμβούλιο να αποφασίσει αν πρέπει να αντικατασταθούν και σε αυτή την περίπτωση να οριστούν δυο νέοι αντεισαγγελείς εφετών για τις θέσεις αυτές.


Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο συνεδριάζει την Τετάρτη, αλλά το ερώτημα του υπουργού θα συζητηθεί στο επόμενο πιθανότα Συμβούλιο.


ΝΔ: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη


Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας την κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης αναφέρει ότι ο κ. Μ.Παπαϊωάννου «επιτιμά τους δικαστές γιατί εφάρμοσαν τα συνταγματικώς οριζόμενα. Και αυτό είναι πρωτοφανές. Είναι, άλλωστε, η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο Εισαγγελείς.»


«Θυμίζουμε ότι, μόλις πρόσφατα, προσπάθησε να αμφισβητήσει το έργο τους, ισχυριζόμενος ότι, 'έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης'. Θυμίζουμε, επίσης, ότι αντίστοιχη απόπειρα υπήρξε και από τον κ. Ευ.Βενιζέλο, με την προώθηση τροπολογίας, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού. Φαίνεται, τελικά, πως ο κ. Παπαϊωάννου εναρμονίζεται με τις κομματικές ντιρεκτίβες Μπεγλίτη, Λοβέρδου, Ρέππα και Διαμαντοπούλου, τις ύβρεις στη Δικαιοσύνη και τις απειλές τους σ’ ολόκληρη την κοινωνία» καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.


Αλλά και ο ΛΑΟΣ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «όσο ανακατευόμαστε στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης, τόσο τους βάζουμε σε πειρασμό να ανακατευτούν και αυτοί σε θέματα της Εκτελεστικής Εξουσίας». «Η Βουλή είναι για να νομοθετεί, η Κυβέρνηση για να εκτελεί και η Δικαιοσύνη για να δικάζει. Η εμπλοκή των ρόλων κάνει κακό στη Δημοκρατία» καταλήγει ο ΛΑΟΣ.

ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !!!

Σε 15 ημέρες τίθεται σε ισχύ ο νόμος για τις γενοκτονίες παρά την οργή της Τουρκίας


Εκατοντάδες τουρκικής καταγωγής πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη γαλλική Γερουσία στο Παρίσι
Εκατοντάδες τουρκικής καταγωγής πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη γαλλική Γερουσία στο Παρίσι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )--ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ !!!
Παρίσι, Γαλλία
Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες πρόκειται να αρχίσει η ισχύς του νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών στη Γαλλία αναφέρει το γραφείο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της Τουρκίας που εξέφραζε όλο αυτό το διάστημα την αντίθεσή της με το νομοσχέδιο και παρά τις απειλές υψηλόβαθμων παραγόντων από την Άγκυρα για νέα φάση στις διμερείς σχέσεις, οι Γάλλοι νομοθέτες και των δύο σωμάτων υπερψήφισαν το νόμο.

Μετά την έγκριση από την Γερουσία με 127 έναντι 86 ψήφων –τον Δεκέμβριο είχε ψηφίσει και η Εθνοσυνέλευση– ο νόμος απαιτεί την υπογραφή του προέδρου Σαρκοζί για τεθεί σε ισχύ.


Η ανακοίνωση της προεδρίας διευκρίνιζε ότι θα τηρηθεί η τυπική διαδικασία επικύρωσης, δηλαδή μέσα σε δύο εβδομάδες.


Θεωρητικά πάντως υπάρχει το ενδεχόμενο προσφυγής εναντίον στο Συνταγματικό Δικαστήριο από βουλευτές.


Ο νόμος θεσπίζει πρόστιμα μέχρι 45.000 ευρώ και φυλάκιση μέχρι ένα έτος σε όποιον αρνηθεί την ύπαρξη γενοκτονιών αναγνωρισμένων από γαλλικούς νόμους.


Επιπλέον από την προεδρία δημοσιοποιήθηκε και επιστολή του Σαρκοζί στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου. Ο Σαρκοζί διαβεβαίωνε τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι ο νόμος δεν στοχεύει κατά συγκεκριμένων χωρών ενώ τον προέτρεψε να ληφθούν υπόψη τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών.


Παραταύτα, όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, οι σχέσεις της Γαλλίας και της Τουρκίας μπαίνουν σε νέα φάση μετά την ψήφιση του νόμου.


Στην περίπτωση που το νομοσχέδιο πάρει τελικά μορφή νόμου (κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο από την πλευρά της Γαλλίας) είναι ξεκάθαρο ότι οι τουρκογαλλικές σχέσεις «θα κινηθούν σε μία πολύ διαφορετική διάσταση», δήλωσε ο Γκιουλ.


Η Γαλλία, εξήγησε οι Τούρκος πρόεδρος, ανήκει πλέον «στην κατηγορία των χωρών που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης και την ελεύθερη επιστημονική εργασία». ΔΕΣ  ΒΔΕΛΥΡΟ ΘΡΑΣΟΣ 
!!!

Συνέδεσε μάλιστα την ψήφιση του νόμου με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχτούν τον Απρίλιο. «Το γεγονός είναι επιπρόσθετα δυσάρεστο επειδή συνέβη ως προεκλογική επένδυση, πράγμα που μειώνει μία μεγάλη χώρα σαν τη Γαλλία», επισήμανε.


Τις οθωμανικές ρίζες του Σαρκοζί θυμάται ο Ερντογάν


Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν μιλά για τα «βήματα του φασισμού στην Ευρώπη» και χαρακτηρίζει την απόφαση «διάκριση, ρατσισμό και ξεκάθαρο βιασμό της ελευθερίας της σκέψης».


Επιπλέον, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP φρόντισε να υπογραμμίσει τις οθωμανικές ρίζες των προγόνων του γάλλου Προέδρου και τόνισε πως η Άγκυρα θα περιμένει να δει την έκβαση της υπόθεσης.


«Ο προπάππος του Νικολά Σαρκοζί έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή στα τότε οθωμανικά εδάφη. Ο παππούς του είναι από τους εβραίους που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία, τους οποίους αγκάλιασαν οι Οθωμανοί. Όσο και να δείχνει εχθρότητα, όσο και να κρατά ρατσιστική τάση, είναι ένα άτομο το γένος του οποίου κρατά από τους Οθωμανούς και στην πραγματικότητα η ιστορία του τέμνεται με την Τουρκία


» Όση εχθρότητα και ρατσισμό και να επιδείξει, δεν θα μπορέσει να διαγράψει το παρελθόν του και να σκιάσει την οθωμανική ανοχή» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.


Το νομοσχέδιο εξήγησε στους βουλευτές «δεν έχει ισχύ για την Τουρκία» ενώ πρόσθεσε πως «στη φάση αυτή συνεχίζουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Γάλλων γερουσιαστών που καταψήφισαν το νομοσχέδιο».


«Αυτό που έγινε [στη Γαλλία] είναι ψηφοθηρία μέσω της εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας. Είναι αδικία προς την ιστορία της Γαλλίας και της Ευρώπης. Όσοι σιωπούν απέναντι σε αυτές τις διακρίσεις και τις ρατσιστικές πρωτοβουλίες, θα ευθύνονται επειδή δεν θα έχουν ακούσει τα βήματα του φασισμού στην Ευρώπη», τόνισε.


Εικονικά χαστούκια


Ήδη από την ψήφισή του στην Εθνοσυνέλευση προκάλεσε την οργή Τούρκων πολιτών και πολιτικών που κινητοποιήθηκαν στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.


Όπως θα ήταν αναμενόμενο οι Τούρκοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκτονώσουν εικονικά την οργή τους χαστουκίζοντας εικονικά τον Νικολά Σαρκοζί σε παιχνίδι που προβάλει τουρκικός ιστότοπος.


«Τι λέτε για ένα Οθωμανικό χαστούκι στο Σαρκοζί» είναι ο τίτλος του παιχνιδιού της τουρκικής ιστοσελίδας
www.sunoyun.com που δίνει στους παίκτες να χαστουκίσουν εικονικά τον πρόεδρο της Γαλλίας ο οποίος εμφανίζεται πλάι στον πύργο του Άιφελ.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε επτά γλώσσες (τουρκικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ρωσικά και κινεζικά) αλλά όχι στα γαλλικά.


«Θελήσαμε να δείξουμε την αντίδρασή μας προς τον Σαρκοζί στον οποίο αντιδρούν όχι μόνο οι Τούρκοι πολίτες, αλλά πολλά δημοκρατικά έθνη», λένε οι δημιουργοί του.

ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Ζωή Γεωργαντά : "Παπακωνσταντίνου και Πλασκοβίτης υπεύθυνοι για τη διόγκωση του ελλείμματος"
23-01-2012 15:11:18


Image 
 






Ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, για τη διόγκωση του ελλείμματος επέρριψε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά.Δεν διστάζει όμως να καταγγείλει ότι στο "φούσκωμα" του ελλείματος είχαν ανάμειξη και ευρωπαίοι παράγοντες,τους οποίους κατονομάζει όπως ο Ολι Ρεν και η Eurostat.

«Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ. Πλασκοβίτη, τον Γ.Γ. του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ. Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ΄ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει, αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία», είπε η κ. Γεωργαντά, η οποία δήλωσε δικαιωμένη από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης προσθέτοντας τα εξής: «Πιστεύω ότι έγιναν παρεμβάσεις πολύ μεγάλης κλίμακας. Αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ευτυχώς, δεν υπέκυψαν κι αυτό τους τιμά. Θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν για το χρέος και το έλλειμμα. Και θεωρώ ακόμη ότι αυτές οι παρεμβάσεις ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία- τη Eurostat- και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τον Όλι Ρεν».

Η κ. Γεωργαντά υποστήριξε ακόμη ότι ο γενικός διευθυντής της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, συναντήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου με τον πρωθυπουργό εν κρυπτώ και σημείωσε: «Ήρθε και είδε τον κ. Παπαδήμο και του άσκησε πιέσεις, απ΄ ό,τι φαίνεται, για να παρέμβει στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης και να παραγράψει, να βάλει στα αρχεία την υπόθεση». Συμπλήρωσε δε ότι, με βάση τις δικές της αναλύσεις και υπολογισμούς, το έλλειμμα το 2009 ήταν περί το 12% και όχι στο 15%.

 
Καταλαβαίνουμε ότι με έλειμμα του 12% τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν στην πλάτη μας δεν θα μπορούσε να γίνει. Αρκεί κάποιος να δει τα ελείμματα των άλλων χωρών και θα αντιληφθεί πως αδίκως και αναίτια θα κινδυνέψει να χάσει μέχρι και το σπίτι του, και πως τα παιδιά του θα καταδικαστούν να έχουν μια ζωή εμφανώς κατώτερη και αναξιοπρεπέστερη από την δική του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΤΣΙ ΕΨΗΦΙΣΑΝ !!!

««Το μνημόνιο το είδα πρώτη φορά…
μόνο για 3 ώρες ένα πρωινό Σαββάτου.»»

Λούκα Κατσέλη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ
στην «Ανατροπή» (Mega) Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

-------------

«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις» δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Να απαντήσει στους επικριτές του επιχείρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δηλώνοντας το πρωί της Τρίτης: «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά». Παράλληλα, δήλωσε πως συμφωνεί με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος την Δευτέρα σε ομιλία του στο Βερολίνο επέκρινε το μνημόνιο, γιατί συντάχθηκε πρόχειρα και έχει πρόβλεψη για συνάρτηση των στόχων με τις πραγματικές εξελίξεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΙ πως συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, αναφέροντας ότι το μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο παύσης πληρωμών, στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά.
IN.GR
-------------

ΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΕΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!! 
ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ --ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -- ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΓΙΝΗ "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" !!!

ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΑΝ ΔΑΡΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΕ (ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩ), ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΥΠΟ ΤΑ ΣΚΕΛΗ !!!! 
-ΠΩ!!! ΠΩ!!! ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" !!!
-----------------

Β. Βιλιάρδος-ΤΟ ΠΟΚΕΡ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ

ΤΟ ΠΟΚΕΡ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ: Πιθανολογούνται συλλογικές αγωγές των επενδυτικών κεφαλαίων εναντίον της Ελλάδας – αφού, με βάση το διεθνές Δίκαιο, μία χώρα οφείλει να εξοφλεί το 100% των υποχρεώσεων της

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απείλησε πρόσφατα τα επενδυτικά κεφάλαια (Hedge funds) ανακοινώνοντας ότι, θα αλλάξει μονομερώς το Δίκαιο, το οποίο διέπει τα ομόλογα – θέλοντας έτσι να τα υποχρεώσει να συμμετέχουν στη διαγραφή του χρέους (PSI). Η πρακτική «εφαρμογής» της απειλής του, στηρίζεται στην ενεργοποίηση της «ρήτρας συλλογικής δράσης» (CAC) - σύμφωνα με την οποία, εάν η πλειοψηφία των πιστωτών συμφωνεί με τη διαγραφή χρέους, τότε είναι υποχρεωμένοι όλοι οι υπόλοιποι να την αποδεχθούν.

Εν τούτοις, φαίνεται πως δεν έχει κατανοήσει τους κινδύνους, παρά το ότι η Ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο, το οποίο την εκπροσωπεί, ήδη από το 2010 – ενώ είναι γνωστή από το παρελθόν η στρατηγική που ακολουθούν τα συγκεκριμένα επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία στοχεύουν στην κατάθεση αγωγής εναντίον της Ελλάδας, εν προκειμένω με τη βοήθεια της ενεργοποίησης της ρήτρας (CAC) από την κυβέρνηση της.  

Απασχολώντας τα καλύτερα δικηγορικά γραφεία του κόσμου (τα οποία εξειδικεύονται στην κατάθεση αγωγών αποζημίωσης και στην είσπραξη κρατικών ή ιδιωτικών χρεών σε διεθνές επίπεδο), τα επενδυτικά κεφάλαια έχουν μεγάλη πείρα (Know How) σε ανάλογες περιπτώσεις (τα κέρδη τους υπολογίζονται ιστορικά μεταξύ 57% και 333% επί αυτών των επενδύσεων τους).  

Ειδικότερα, στην περίπτωση της Ελλάδας, οι δυνατότητες άσκησης αγωγής αφορούν εκείνα τα ομόλογα, τα οποία έχουν εκδοθεί με το βρετανικό Δίκαιο – όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα τα Hedge Funds αύξησαν τις αγορές τους (παράλληλα με τις αγορές Πορτογαλικών, Ιταλικών κλπ.). Αντίθετα λοιπόν με τα άλλα ομόλογα, τα συγκεκριμένα εμπεριέχουν ήδη μία CAC σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωτική η αποδοχή της διαγραφής από το 70% όλων όσων κατέχουν τα «βρετανικού Δικαίου» αυτά ομόλογα, έτσι ώστε να αναγκασθεί και το υπόλοιπο 30% να συμμετέχει.

Επειδή τώρα αυτά τα ομόλογα, τα οποία έχουν εκδοθεί με το βρετανικό Δίκαιο, είναι περιορισμένα (σχεδόν το 93% των δημοσίων ομολόγων έχουν εκδοθεί με το Ελληνικό Δίκαιο), σύμφωνα με υπολογισμούς (πηγή: Finanzblog Zerohedge) αρκεί να κατέχουν τα Hedge Funds ομόλογα αξίας μόλις 3 δις €, για να έχουν τη δυνατότητα να εμποδίσουν το PSI και να «εκβιάσουν» (τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρωζώνη - ειδικά τη Γερμανία, όπως θα αναλύσουμε παρακάτω).   

Η μέθοδος τώρα, με βάση τη οποία μπορούν να απαιτήσουν τα επενδυτικά κεφάλαια την εξόφληση των απαιτήσεων τους, είναι γνωστή παγκοσμίως: Οι πιστωτές (Hedge Funds), στην περίπτωση της άρνησης εκ μέρους ενός κράτους να τους πληρώσει, λαμβάνουν μέσω ενός διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία απαγορεύουν σε όλες τις άλλες χώρες να δεχθούν πληρωμές από το συγκεκριμένο κράτος.

Για παράδειγμα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (διαμάχη Elliot εναντίον του Περού), καταδίκασε σε ποινή πολλών εκατομμυρίων € τα κράτη της Ευρωζώνης, εάν τυχόν αποδέχονταν πληρωμές από το Περού. Ως εκ τούτου, τα κράτη της Ευρωζώνης έπαψαν να δέχονται τις πληρωμές από το Περού – γεγονός που ανάγκασε τελικά το Περού να συμβιβασθεί με τον πιστωτή του (Elliot). Πολλές άλλες δικαστικές διαμάχες (Κονγκό, Υεμένη, Νικαράγουα κλπ.) έληξαν ανάλογα – με νικητές σχεδόν πάντοτε τα επενδυτικά κεφάλαια.

Οι αγωγές των επενδυτικών κεφαλαίων πιθανολογείται ότι δεν θα περιορισθούν στην Ελλάδα, αλλά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες – αφού με βάση το διεθνές Δίκαιο, μία χώρα οφείλει να εξοφλεί το 100% των υποχρεώσεων της. Επί πλέον, όλες σχεδόν οι χώρες, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν αγωγές στο παρελθόν, αναγκάσθηκαν να πληρώσουν τόσο τα δικαστικά, όσο και τα δικηγορικά έξοδα – τα οποία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα σε τέτοια ποσά.

Συνεχίζοντας, στην περίπτωση που δεν πληρώνουν τα κράτη, τότε υποχρεούνται οι κεντρικές τους τράπεζες να το κάνουν – οι οποίες τελικά εξοφλούν τις υποχρεώσεις του δημοσίου, με οδυνηρά επακόλουθα για την «πολιτική χρήματος» των κρατών (ειδικά όταν ανήκουν σε ιδιώτες, όπως η Τράπεζα της Ελλάδας). Για το λόγο αυτό αρκετοί νομικοί υποθέτουν ότι, σε τελική ανάλυση οι αγωγές θα στραφούν εναντίον της ΕΚΤ – αφού αυτή είναι η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης (γεγονός που φαίνεται να το γνωρίζει και η ίδια, η οποία για αυτόν ακριβώς το λόγο πρότεινε ως εγγύηση στους ιδιώτες πιστωτές «μερίδια» του μηχανισμού στήριξής EFSF).

Περαιτέρω, η ΕΚΤ είναι ο δανειστής των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρωζώνης, αφού αγοράζει τα ομόλογα του δημοσίου τους στη δευτερογενή αγορά. Για να μπορεί όμως να αγοράζει αυτά τα ομόλογα, είναι υποχρεωμένη να τοποθετεί ως εγγύηση «εμπράγματες αξίες» (Assets), τις οποίες λαμβάνει από εκείνες τις κεντρικές τράπεζες, οι οποίες έχουν πλεονάσματα – κυρίως από τη γερμανική κεντρική τράπεζα (πολύ λιγότερο από τις κεντρικές τράπεζες του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας).

Οι κεντρικές αυτές τράπεζες τώρα εμφανίζονται ως δανειστές της ΕΚΤ, γεγονός που έχουμε επισημάνει αναφερόμενοι στο πρόβλημα του Target II. Εάν λοιπόν η ΕΚΤ υποχρεωθεί σε τελική ανάλυση από τα επενδυτικά κεφάλαια να πληρώσει, επειδή δεν έχει η ίδια τα μέσα, η υποχρέωση θα καταλήξει τελικά στους δικούς της δανειστές – στην Bundesbank.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το πώς θα τελειώσει το «πόκερ» της Ελλάδας με τα Hedge Funds, ενδεχόμενη εκ των πραγμάτων (de facto) χρεοκοπία της Ελλάδας, θα μετέτρεπε πιθανότατα την αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης σε μία «κατ' αποκλειστικότητα» επιχείρηση τυπώματος χρημάτων για τους κερδοσκόπους – όπου στο τέλος θα πληρώνει αυτός που έχει τα χρήματα. Το γεγονός αυτό επεξηγεί τη νευρικότητα, η οποία επικρατεί στο Βερολίνο τις τελευταίες ημέρες – από τη στιγμή και μετά που συνειδητοποίησε επιτέλους το πρόβλημα.     

Αθήνα, 23. Ιανουαρίου 2012

Nat King Cole - Adelita

 Nat King Cole - Adelita
ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Que importante recordar a las "adelitas" de la revolución mexicana. Fueron mujeres de gran valor y de gran ayuda a los soldados.



-------------
Nat King Cole - Αquellos ojos verdes



Aquellos ojos verdes
Serenos como un lago
En cuyas quietas aguas
Un día me miré,
No saben las tristezas
Que a mi alma le dejaron
Aquellos ojos verdes
Que ya nunca besaré...
-------------
Nat King Cole - Maria Elena



-------------
 Nat King Cole - Τuyo es mi corazon



-------------