Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Ιουνίου 2011

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΤ-ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Βίντεο-σοκ για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας, δείχνει κουκουλοφόρους να περιθάλπονται από δυνάμεις των ΜΑΤ και κατόπιν φυγαδεύονται στην κάτω είσοδο της Βουλής πίσω από το φυλάκιο. Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας κ. Αθ. Κοκκαλάκης μιλώντας στο newsbeast.gr τόνισε ότι «το βίντεο αυτό θα το ερευνήσουμε με τη σειρά μας και παρακαλούμε όποιος έχει στοιχεία να τα καταγγείλει στον εισαγγελέα».

ΣΧΟΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ-Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ !

ΣΧΟΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ-Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ !

ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΨΗΦΙΣΘΗ ΠΛΕΟΝ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ! ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ ΗΔΗ!

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΦ ΕΝΟΣ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΣΑΘΡΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ, ΚΑΙ ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑΝ!
ΤΟ ΛΑΟΜΙΣΗΤΟΝ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΣΚΛΗΡΥΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΜΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΕΝ ΤΗι ΑΦΡΟΣΥΝΗι ΤΗΣ, ΟΤΙ ΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΩΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (ΩΣ ΟΡΘΩΣ ΠΑΡΕΤΗΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κυρία ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ''πλήρως απονομιμοποιημένη στην κοινωνία''--ΕΜΕΙΣ ΛΕΓΟΜΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΑΛΛ' ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΧΟΥΣΑ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΝ (ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΜΝΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑι ΕΞΑΠΕΛΥΘΗΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

ΠΟΣΟΝ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ, ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΤΟΥΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ (ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΠΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ?? ΑΥΤΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΔΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ --ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΔΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΔΟΣ-- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ" ???) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΕΠΟΝ !!! 

ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑ ΧΑΣΜΑ ΝΑ ΧΩΡΙΖΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΝ (χαρακτηριστική φωτογραφία -- ΑΓΧΟΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΔΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ Τ'ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ --ΟΡΘΩΣ ΚΑΙ "ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞ !!!) 




ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ, ΩΣ ΑΤΟΜΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ ΔΙΑ ΤΑΣ ΤΥΧΑΣ ΤΟΥ!

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ !



ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ.  ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΩΘΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΝ ΗΛ. ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ:

ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΩΠΡΕΠΗΣ ΣΤΑΣΙΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΜΙΣΗΤΟΥ "ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ", ΜΑΣ ΕΓΕΜΙΣΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙ! 
ΛΕΓΟΜΕ, ΙΔΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΗΡ ΜΕ ΓΝΗΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑΣ ΑΡΕΤΑΣ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΠ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΑΠΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ! 
ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΜΕ! ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΕΠΑΙΝΟΝ! 
ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΤΕ ΑΞΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! ΕΥΓΕ!

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ & ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
www.hercolano.blogspot.com

----------------------------

Ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αμέσως μετά την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, προχώρησε στην εξής γραπτή δήλωση: 

«Πατριωτισμός, κατά την αντίληψή μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης».

«Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής» προσθέτει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και καταλήγει: «Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στον τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΕΤΥΧΕ!!! ΜΑΤ ΚΑΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΕΤΥΧΕ!!! ΜΑΤ ΚΑΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=339969&cid=4

Συντονιστείτε στο Zougla Radio




Ρεπορτάζ: Θανάσης Βλαντός, Σωτήρης Σκουλούδης, Αντώνης Μπιδέρης, Χρήστος Μαζάνης

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 13:20 στη συμβολή της Λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Γεωργίου, όπου δεκάδες άτομα πετούν πέτρες, ξύλα και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται πίσω από τα κιγκλιδώματα στον περίβολο της Βουλής.

Η Αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και βομβίδων κρότου-λάμψης. Η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα παραμένει αποπνικτική, εξαιτίας των δακρυγόνων, ενώ τα ΜΑΤ που είχαν προωθηθεί νωρίτερα μπροστά στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος, οπισθοχώρησαν.

Στις 14:10 αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα επί της οδού Ξενοφώντος, στο σημείο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες μέλη των «Αγανακτισμένων».  Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διμοιρίας των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων διαδραματίζονται και στην οδό Βασιλέως Γεωργίου.



ΣΧΟΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ-Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΜΕΝΗ !

ΔΙΑΒΑΖΟΜΕ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

<<Νηφάλια η φωνή -παραίνεση στους διχασμένους «στηρίζουμε ή βουλιάζουμε» της κυβέρνησης- του πανεπιστημιακού Δημήτρη Μπουραντά. «Η ανάληψη της ευθύνης μπορεί να γίνει με τις ακόλουθες επιλογές: α) αναγκαστικά ψηφίζουν το Μνημόνιο και μετά παραιτούνται και πάνε σπίτι τους, ως ένδειξη έμπρακτης μετάνοιας, β) αναγκαστικά ψηφίζουν το Μνημόνιο, μετά αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και για μια διακυβέρνηση ικανή να επιτύχει τον ολικό επαναπροσδιορισμό της χώρας» >>

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ, ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ "ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ"!! 

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ, ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟ "ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ" ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΡΗΤΩΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ) ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ, ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΙΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΤΗ!!! 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ "ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ" ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΦΟΝΕΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΕΞ (ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΩΛΕΣ) ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΟΤΕΡΕΣ!!! 

ΤΩΡΑ, ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΘΑ ΠΑΕΙ "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ" ή ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ή ΘΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ή ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΗ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ???? 
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ή ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ή ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ή ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΝ, ΟΜΩΣ Η ΑΛΩΣΙΣ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ, Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ, ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΝΟΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥΤΟΥ !!!
-----
ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: 
«μετά αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και για μια διακυβέρνηση ικανή να επιτύχει τον ολικό επαναπροσδιορισμό της χώρας», 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ??? ΑΣΤΕΙΑΚΙ ??? ΕΙΡΩΝΙΑ ??? "ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ" ??? 
ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΘΑΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ "ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ" ή "ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ" ΜΙΛΑΤΕ ????
ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ
ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ !!!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ" ΜΙΛΑΤΕ ???
ΑΥΤΟ ΘΑΧΕΙ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΔΙΟΤΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ" ΘΑΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ "ΕΠΑΡΧΟΙ"!!!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΩΛΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο κ. ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!! ΟΤΙ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!!!
ΕΔΩ, κ. ΥΠΟΥΡΓΕ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΓΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΡΗΤΩΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ???? 
ΑΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟΤΕ, ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ, ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΤΡΕΦΩ ΔΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΣΑΣ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΩ ΟΤΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΩΣ ΑΙ ΦΡΕΝΑΙ ΣΑΣ, ΕΙΣΘΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΣ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΑΛΛΑ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΝ!!!!
ΤΩΡΑ, ΑΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟ, ΑΦΕΛΗ, ΒΛΑΚΑ ΚΑΙ ΧΑΧΟΛΟ, ΤΟΤΕ ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΔΕΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ !!!

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ


Ανδρέα Ανδριανόπουλου-ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΘΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ--ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ!!!-ΕΙΠΕ Ο κ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 45 ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΙΣ ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΘΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤΕ, ΑΦΟΥ ΤΟΤΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ κ.ο.κ. ΣΤΙΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ", που λένε και οι Ευρωπαίοι--AD CALENDAM GRAECAM

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

http://www.andrianopoulos.gr/0010000684/andrian.html

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Επικρατεί στη χώρα μια απαράδεκτη παρεξήγηση. Γίνονται τα πάντα προκειμένου να μην χρεοκοπήσει το κράτος. Και στον σκοπό αυτό θυσιάζεται η κοινωνία. Σε οικονομικό αδιέξοδο η χώρα έφτασε με ευθύνη του δημόσιου τομέα. Αυτός έφαγε ουσιαστικά τα λεφτά. Και υπερδιογκώθηκε βασανίζοντας ουσιαστικά τους πολίτες με νέους φορείς, εγκρίσεις, άδειες, ελεγκτικούς μηχανισμούς και κανονισμούς. Για να δικαιολογήσει κυρίως την ύπαρξη, τον όγκο και τα έξοδά του.

Μπροστά στην προοπτική της χρεοκοπίας τώρα επιβαρύνεται δυσβάστακτα ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας. Για να μην χρεοκοπήσει το κράτος. Που μας οδήγησε με το μέγεθος και τις πράξεις του στο χείλος του γκρεμού. Εν τούτοις όλα σχεδόν τα κόμματα ομονοούν πως το Δημόσιο δεν πρέπει να πειραχτεί στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας. Παρά τις συστάσεις των δανειστών μας για δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες οι πολιτικές αρχές επιμένουν σε μέτρα αύξησης των εσόδων. Που καταλήγουν βέβαια σε εξοντωτικές φορολογικές επιδρομές.

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Όλη η προσπάθεια αποφυγής της χρεοκοπίας εστιάζεται την ανάγκη αποφυγής του ενδεχομένου αδυναμίας του κράτους να πληρώσει κατά κύριο λόγο μισθούς. Στον δημόσιο τομέα βέβαια. Γιατί παντού αλλού οι αμοιβές καταβάλλονται από ιδιωτικές πηγές. Εξοντώνεται λοιπόν ο ιδιωτικός τομέας οδηγούμενος σε αδυναμία να εκπληρώσει στόχους και υποχρεώσεις. Με αποτέλεσμα εκτεταμένη ιδιωτική χρεοκοπία και αυξανόμενες απολύσεις. Κανένας όμως δεν αποφασίζει να αρχίσει νε περικόπτει δαπάνες στο δημόσιο. Που είναι και ο υπεύθυνος της κρίσης αλλά και ο ουσιαστικά ωφελούμενος από τις θυσίες.

Το σύνηθες επιχείρημα για την άρνηση περικοπών στο κράτος είναι η ενδεχόμενη ανεργία. Μα αυτοί που συνέχεια απολύονται στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι άνεργοι; Γιατί αυτών των ανθρώπων τις δυσκολίες τις ξεπερνάμε; Και είμαστε έτοιμοι να τους θυσιάσουμε στο όνομα της διάσωσης της κρατικής γραφειοκρατίας; Για κάθε θέση εργασίας που διασώζεται στο δημόσιο θυσιάζονται δύο στον ιδιωτικό τομέα! Αυτό που συμβαίνει είναι σε κάποιο βαθμό παράλογο. Για να αποφύγουμε την χρεοκοπία του κράτους (που συμβολίζεται με την αδυναμία πληρωμής μισθών) εξοντώνουμε με την βαριά φορολογία τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Αρνούμενοι παράλληλα να επιβάλουμε μεγάλες περικοπές στο κράτος – από κατάργηση υπηρεσιών και φορέων μέχρι απολύσεις. Περίπου 4 δις στοχεύουν να εξασφαλίσουν φορολογώντας τους ιδιώτες. Και μόνο 400 εκ. από περικοπές στο κράτος!!

Πασχίζουμε λοιπόν να σώσουμε το κράτος εξοντώνοντας την αγορά. Δεν είναι λογικότερο, για την διάσωσή του, το ίδιο το κράτος να υποστεί και τις μεγαλύτερες θυσίες; Το κράτος όμως έχει σύμμαχο σ’ αυτή την πάλη την πολιτική τάξη. Που έχει πλημμυρίσει τον δημόσιο τομέα με στρατούς κομματικών στελεχών. Κάθε περικοπή λοιπόν φορέων και προσωπικού έχει άμεσο πολιτικό κόστος. Που καμία πολιτική παράταξη δεν είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό και το δημόσιο εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο.

Με την φορολογική επιδρομή μάλιστα που ετοιμάζει η κυβέρνηση (και που κάποιοι μάλιστα ανίδεοι αποκαλούν «νεοφιλελεύθερη») από πουθενά δεν προκύπτει πως θα εξασφαλισθεί η διάσωση της οικονομίας. Η χρεοκοπία με βάση την λογική αυτή είναι αδύνατον να αποτραπεί. Με την ιδιωτική οικονομία όμως να έχει εν τω μεταξύ συνθλιβεί. Και με το μέγεθος του κράτους ανέπαφο. Αν πρόκειται να φθάσουμε λοιπόν στην κατάρρευση, γιατί να μην οδηγηθούμε εκεί με την ιδιωτική οικονομία ισχυρότερη και το κράτος ψαλιδισμένο; Εκεί νομίζω πως βρίσκεται η ουσία των προβλημάτων μας αλλά και οι δυνατότητες μας για μελλοντική ανάκαμψη.

Αν η προσπάθεια αποφυγής της χρεοκοπίας στοχεύει να αποτρέψει απλά την στάση πληρωμών του κράτους και να διαλύσει την κοινωνία και την ιδιωτική οικονομία δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί πρέπει να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Η λύση είναι απλή και στηρίζεται στην λογική. Κατάργηση των επικείμενων φορολογικών επιβαρύνσεων και αντικατάσταση των ποσών που, κατ’ εκτίμηση, επρόκειτο να εισπραχθούν με δραστικές περικοπές κρατικών δαπανών. Με τον τρόπο αυτό και οι δανειστές μας θα είναι ικανοποιημένοι και η χρεοκοπία θα αποφευχθεί. Διαφορετικά, ανάμεσα στην χρεοκοπία του κράτους και στην χρεοκοπία της κοινωνίας, προτιμότερη είναι η πρώτη.

Η γραμματική της αγανάκτησης και το συντακτικό της εξουσίας

Η γραμματική της αγανάκτησης και το συντακτικό της εξουσίας
Από τον Νικόλα Κοσματόπουλο

Σκηνή πρώτη, Σύνταγμα

Χιλιάδες κόσμου μαζεύονται, φωνάζουν, βρίζουν, αναθεματίζουν, χτυπάνε κατσαρόλες, σηκώνουν πανώ, κοιμούνται στο χορτάρι, δεν κοιμούνται καθόλου, ξενυχτάνε, διαφωνούν, πλακώνονται, συναινούν, κληρώνονται, προβληματίζονται, ακούν, τσιρίζουν, μιλάνε ενάμιση λεπτό, μιλάνε παραπάνω, μιλάνε μεταξύ τους, μιλάνε μόνοι τους, μονολογούν, χτυπιούνται με την αστυνομία, χτυπιούνται μεταξύ τους, μουτζώνουν τους απέναντι κι ενίοτε τους ίδιους, οργίζονται κι αγανακτούν.

Σκηνή δεύτερη, Βουλή

Δεκάδες αντιπρόσωποι συνεδριάζουν, συνδιαλέγονται, συντονίζονται, παζαρεύουν, δίνουν εντολές, δίνουν συμβουλές, δίνουν συνεντεύξεις, βγάζουν λόγους, σφίγγουν χέρια, σφίγγουν γραβάτες, υπογράφουν πρακτικά, νομολογούν, νομοθετούν, νομολαγνούν, ψάχνουν λύσεις, ψάχνουν θέσεις, ψάχνουν στρατηγικές, επιχειρηματολογούν, κάνουν ελιγμούς, κάνουν υπολογισμούς, κάνουν μπλόφες, στήνουν συμμαχίες, κρατάνε ισορροπίες, κρατάνε τα προσχήματα, κρατάνε πισινές, κουβαλάνε φακέλους, χαρτοφύλακες και χαρτοφυλάκια, συγχαίρουν εαυτούς κι αλλήλους, ορκίζονται κι αδιαφορούν.
Δυο κόσμοι απέναντι, δυο κόσμοι αντίκρυ; Τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη τους συνάντηση, ο πρώτος κόσμος μετράει ήδη απώλειες: μια κυβέρνηση έπεσε ανασχηματιζόμενη, δύο βουλευτές παραιτήθηκαν, κι ο πρόεδρος της βουλής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, γεγονός που μάλλον οφείλεται στην καθημερινή είσπραξη χιλιάδων κατάρων με την μορφή της μούτζας. Ωστόσο, και παρά τις απώλειες, ένα πασιφανές παράδοξο γίνεται ολοένα και πιο τρανταχτό. Από τη μια, είναι πια κοινός τόπος πως οι πλατείες προκαλούν τριγμούς στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα γενικότερα. Από την άλλη, στις διατρανωμένες ιαχές των πλατειών για «φυλακές», ο ΓΑΠ καταλαβαίνει «αλλαγές», ενώ Σαμαράς, Παπαρήγα, Τσίπρας ακούνε «εκλογές».
Η παραμορφωμένη ηχώ της αγανάκτησης, εκείνης που κάνει την μαζική, ριζική απαίτηση για (κοινωνική και οικονομική) δικαιοσύνη να μεταφράζεται ως χλιαρό κοινοβουλευτικό αίτημα για νέες κάλπες δεν ωφείλεται σε γενικευμένη βαρυκοία στα ώτα των αντιπροσώπων, αλλά πρώτα και κύρια στην βαθιά πίστη πως το χάσμα ανάμεσα στην διαμαρτυρία και την εξουσία είναι αγεφύρωτο.
Ωστόσο, πολύ λιγότερο από αυτονόητο, αυτό το χάσμα είναι παράγωγο και προιόν της ίδιας της εξουσίας. Αναπαράγεται καθημερινά και κάθε στιγμή, μέσα από τρόπους έκφρασης, λέξεις κι έννοιες που αν και χρησιμοποιούνται ως αντικειμενικές, τελικά ανήκουν στα πιο αποτελεσματικά μέσα της εξουσίας. Αυτή η «γραμματική της αγανάκτησης» τείνει να αναπαριστά τους από κάτω ως καταδικασμένους μόνο να αγανακτούν και τους από πάνω σχεδόν ως καταραμένους να κυβερνούν.
Ως τέτοια, δεν είναι παρά αποτέλεσμα του «συντακτικού της εξουσίας», το οποίο όχι μόνο τοποθετεί το κίνημα των πλατειών στο εννοιολογικό πλαίσιο της αγανάκτησης, της αντίδρασης, του ετεροκαθορισμού και της αντιστραμμένης παθητικότητας, αποκλείοντας αυτόματα όποια στοιχεία δημιουργίας, δράσης, ιδίας δύναμης, και ιδιόμορφης εξουσίας, αλλά ορίζει την πολιτική, ηθική και κανονιστική ιεραρχία μεταξύ των λέξεων, των εννοιών, των σημασιών.
Καταρχήν, η γραμματική της αγανάκτησης όπως αυτή συγκροτείται στα πλαίσια του συντακτικού της εξουσίας έχει ως βασικό λεκτικό του μόριο το «αντί». Η αγανάκτηση παρουσιάζεται κατεξοχήν ως αντί-δραση σε κάτι, εν-αντι-ώνεται στην κυβερνητική πολιτική, είναι εν-αντί-ον του κοινοβουλευτισμού κτλ. Για την εξουσιαστική ελίτ αυτής της χώρας (πολιτικοί, μεγαλο-δημοσιογράφοι, προύχοντες ακαδημαικοί κτλ) η διατήρηση αυτής της εικόνας τείνει να εξελιχθεί σε υπαρξιακό ζήτημα, καθώς μονάχα μέσω της υποβάθμισης ή της αποσιώπησης της πολιτικής δημιουργικότητας των πλατειών μπορεί αυτή η ελίτ να συνεχίζει να αυτοθεωρείται ελίτ.
Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται όχι επειδή απλά κατέχουν τον πλούτο, αλλά κυρίως επειδή κατέχουν τη δυνατότητα να πείσουν πως είναι η απάντηση απέναντι στο επερχόμενο χάος και στην τυφλή αντίδραση. Σε αυτήν την υποβάθμιση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας της πολιτικής κουλτούρας των πλατειών, οι εξουσιαστές του συντακτικού έχουν βρει αναπάντεχους συμμάχους σε κάποιες από τις αυτοθεωρούμενες πρωτοποριακές ηγεσίες τόσο της (ακρο)αριστεράς όσο και του αναρχισμού. Οι ηγεσίες αυτές, είτε ψηφισμένες, είτε αψήφιστες, αν είναι κατά των πλατειών θα βρίζουν – κι αν είναι υπέρ, θα χαιδεύουν πατερναλιστικά – το «αυθόρμητο των μαζών», κλείνοντας ωστόσο και οι δύο μάτια κι αυτιά στις αποδεδειγμένες δυνατότητες δημιουργικής δράσης των πλατειών.
Η γραμματική της αγανάκτησης λοιπόν εντάσσεται από το συντακτικό της εξουσίας στις παρυφές του θυμικού, παρουσιάζεται να κουβαλάει μπόλικο ressentiment αντί της θέλησης για δύναμη κι είναι συνυφασμένη με αντι-δράσεις αντί για δημιουργίες. Ως τέτοια απειλεί πολύ λιγότερο την εξουσία, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στην ουσία της πρώτης, που ορίζεται από την ίδια ως η παραγωγή οραμάτων, λογικών σχεδίων, δημιουργικών δράσεων κτλ. Ένα απλό μοντέλο της γραμματικής της αγανάκτησης σε διάφορες εκφάνσεις του είναι το εξής: Το συντακτικό της μιντιακής εξουσίας φροντίζει να αναπαράγει τη μούτζα σε φόντο την γαλανόλευκη ως την συμπυκνωμένη εικόνα της αγανάκτησης.
Στη συνέχεια, το συντακτικό της διανοουμενίστικης εξουσίας αποκρυπτογραφεί την εικόνα αυτή ως ξεκάθαρο σήμα κίνδυνου για την δημοκρατία και τις κατακτημένες ελευθερίες. Τέλος, το συντακτικό της αριστερίστικης εξουσίας τείνει να θωρεί τις πλατείες ως ένα νεογέννητο το οποίο χωρίς τον απαραίτητο εμβολιασμό θα κολλήσει τις αρρώστιες του αυθορμητισμού ή μπορεί να αποδειχθεί τερατογέννεση.
Είναι επιτακτική η ριζική αμφισβήτηση αυτής της κοντόφθαλμης γραμματικής της αγανάκτησης με απότερο στόχο την καταστροφή του επιβαλλόμενου συντακτικού της εξουσίας. Αυτό μπορεί να γίνει – και ήδη γίνεται – με διάφορους τρόπους.
Ένας από αυτούς είναι η άμεση ανάδειξη και θεματοποίηση των νέων πολιτικών πρακτικών, της νέας πολιτικής κουλτούρας, της νέας πολιτικής ανθρωπολογίας που δημιουργεί η πλατεία. Εδώ και καιρό οι πρακτικές αυτές είναι το κυρίαρχο φαντασιακό ζητούμενο και λιγότερο η άμεση μάχη για το μεσοπρόθεσμο που πρέπει ωστόσο να κερδηθεί, έτσι ώστε να δοθούν οι απαραίτητες ανάσες και ωθήσεις στο πρώτο.
Δεύτερον, με την περαιτέρω ενσάρκωση και βαθύτερη θεσμοποίηση εννοιών όπως αυτές απαιτούνται και νοηματοδοτούνται καθημερινά από το κίνημα, όπως το δίκαιο και η δικαιοσύνη για παράδειγμα. Αντί λοιπόν να απορούμε για τα διαστρεβλωμένα αποτελέσματα της ηχούς της αγανάκτησης, πρέπει να γίνουν κινήσεις προς την κατεύθυνση της απόδοσης δικαιοσύνης άμεσα. Έτσι, το διαδεδομένο σύνθημα «κλέφτες, κλέφτες», το οποίο στην γραμματική της αγανάκτησης αποδίδεται σε μια αλόγιστη κι υπερβολική κατάχρηση του όρου, μπορεί να μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες δράσεις τόσο για την τωρινή «δικαιοσύνη» και τις φυλακές όσο προς την θεσμοποίηση αμεσοδημοκρατικής δικαιοσύνης για τους «κλέφτες».
Τρίτον, και ίσως πιο σημαντικό, περισσότερο από αναγκαία δείχνει να είναι μια δημιουργική κι ουσιαστική αντιμετώπιση του φόβου τόσο ως άμεσο πρακτικό θέμα όσο κι ως γενικότερο ζήτημα στη σύγχρονη βιο-πολιτική. Στη γραμματική της αγανάκτησης ο φόβος αποτελεί ίσως το πιο κρίσιμο ουσιαστικό. Στο βαθμό που η αγανάκτηση περιγράφεται ως ένα κίνημα αντίδρασης και διαμαρτυρίας, ως ένα κίνημα του οποίου η πολυσυλλεκτικότητα ορίζεται κυρίως είτε ως «κίνδυνος εκτροπής» είτε ως ακίνδυνος χαβαλές, ο φόβος λειτουργεί εργαλειακά και κατευναστικά.
Η γραμματική της αγανάκτησης τείνει να αναπαράγει τη λογική του φόβου, παρουσιάζοντας τις πλατείες ως αποτέλεσμα φοβισμένων από την προοπτική της φτώχειας κι αγανακτισμένων μαζών. Το συντακτικό της εξουσίας αντλεί όλη του τη δύναμη μέσα από αυτήν την εικόνα. Ωστόσο, στις αραβικές εξεγέρσεις ο φόβος δεν νικήθηκε από την πείνα, όπως συνηθίζεται να λέγεται, αλλά πολύ περισσότερο από την συλλογική συνειδητοποίηση πως δεν υπάρχει, πως δεν μπορεί να υπάρξει, πισωγύρισμα. Από εκείνη τη στιγμή ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο κι έγινε όπλο των εξεγερμένων.
Όταν κανείς σταθεί στο κατώφλι της Ιστορίας, αυτό που τον κάνει να το διαβεί χωρίς να υπολογίζει τον φόβο, δεν είναι το σκοτάδι του υπογείου που μόλις άφησε πίσω του, αλλά το φώς που για πρώτη φορά αντικρίζει μπροστά του. Το Σύνταγμα στέκεται, γιατί ακροβατεί σε ένα τέτοιο κατώφλι. Μένει μονάχα να δούμε προς ποια πλευρά θα γύρει. Τα στοιχήματα φυσικά κι επιτρέπονται, αλλά απλά να θυμίσω πως οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες έχουν πάντα υπερβολικά χαμηλές αποδόσεις.

ΝΑΙ, ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΟΙΣΟΙ !!!

ΝΑΙ, ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΟΙΣΟΙ!!! 
ΟΙ ΛΥΜΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!!! 
ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ (ΝΑΙ, ΤΗΝ ΜΙΣΗ) ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ" ΜΕΝ ΑΛΛΑ "ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ"!!

Η ανάληψη καθηκόντων προέδρου των Special Olympics από τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, σύζυγο του Βασίλη Δεσποτόπουλου, προέδρου της ΕΛΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του τέταρτου κατά σειρά εκτελεστικού διευθυντή και των... εκτελεστικών μελών που αντιστέκονταν στην ατζέντα της.

Μαζί με τον γιο της Ηλία Δεσποτόπουλο, ο οποίος ηγείται του τομέα τεχνολογίας -με τον υψηλότερο προϋπολογισμό της διοργάνωσης με 10,8 εκατ. ευρώ για προμήθειες-, ετοιμάζουν το… οικογενειακό τους beach party στην υγειά των… υπερχρεωμένων!

Ποια είναι όμως η “Σιδηρά Κυρία” των Special Olympics; Η φιλία της οικογένειας Δεσποτοπούλου με την οικογένεια Καραμανλή είναι γνωστή. Λέγεται, μάλιστα, ότι για την ανάληψη των αγώνων είχε “βάλει πλάτη” προσωπικά ο τέως πρωθυπουργός. Το 2004 η κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου βρέθηκε στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις… αναδουλειές του συζύγου της τα τελευταία χρόνια -η ΕΛΠΑ ελέγχεται για χρέη προς τρίτους και φυσικά προς το ΙΚΑ-, έστρεψε το ενδιαφέρον τους στη διοργάνωση των Special Olympics. Τα γραφεία των Special Olympics στεγάζονται στην ΕΛΠΑ, στα γραφεία του συζύγου της, Β. Δεσποτόπουλου.

Μάλιστα, εδώ και 3 χρόνια ο 30χρονος γιος της Ηλίας είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογίας των αγώνων και αμείβεται με 93.000 ευρώ ετησίως. Οπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του σε γνωστή ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης, οι εμπειρίες του σε καμία περίπτωση δεν προδίκαζαν την ανάληψη τέτοιας ευθύνης, καθώς η προηγούμενη σταδιοδρομία του αφορούσε στην κατασκευή ιστοσελίδων και κάποιες υπηρεσίες στην… οικογενειακή τους επιχείρηση.
metrogreece.gr