Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΕΥΝΑ-Η κοινή γνώμη απέναντι στην διαχρονική μεταμόρφωση του ΠΑΣΟΚ

 Η PUBLIC ISSUE ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ...

Τα τρία κόμματα του ΠΑΣΟΚ.
Η κοινή γνώμη απέναντι στην διαχρονική μεταμόρφωση του κυβερνώντος κόμματος.

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011


Ανάλυση του
ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ

Η επέτειος των τριάντα χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας (18/10/1981) βρίσκει το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο σημείο της μεταπολιτευτικής του ιστορίας. Το κυβερνών κόμμα -που διαχρονικά έχουν ψηφίσει κάποια στιγμή στη ζωή τους 6 στους 10 σημερινούς ενήλικες πολίτες (61%)- έχει έρθει σε ανοικτή ρήξη, όχι μόνον με τα κοινωνικά στρώματα τα οποία εξέφρασε επί μακρόν, αλλά και την ιστορικά διαμορφωμένη πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα. Με βάση τον κλασσικό δείκτη κομματικής ταύτισης, σήμερα, μόλις 16% των ενήλικων πολιτών (1 στους 6) αισθάνεται «κοντά», ή «πολύ κοντά» στο ΠΑΣΟΚ. Είναι περιττό να τονιστεί, ότι παρόμοιο ποσοστό για τον πυρήνα την κοινωνικής επιρροής του κόμματος δεν έχει καταγραφεί ποτέ μετά το 1981. Το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνον το γεγονός ότι 9 στους 10 πολίτες (87%) πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται σε λάθος κατεύθυνση, αν και το συγκεκριμένο ποσοστό είναι διαχρονικά το υψηλότερο παρατηρηθέν στον εν λόγω δείκτη. Περισσότερο σημαντικό είναι, ότι τα 2/3 (66%) του συνολικού εκλογικού σώματος (χωρίς δηλαδή να λαμβάνεται υπ’ όψιν η τάση αποχής) τείνει πλέον να απαξιώσει συνολικά τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας. Σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία, όταν το 58% την αποτιμούσε θετικά και μόνον 32% αρνητικά (τα διαθέσιμα στοιχεία αφορούν το 2000), η εικόνα σήμερα έχει πλήρως αντιστραφεί.

Οι τρεις περίοδοι του ΠΑΣΟΚ

Στη συνείδηση της κοινής γνώμης, η διαδικασία πολιτικής και ιδεολογικής μετατόπισης του ΠΑΣΟΚ γίνεται αντιληπτή προσωποποιημένα. Οι τρεις εντελώς διακριτές περίοδοι ταυτίζονται με τους αντίστοιχους ηγέτες του. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου δεν μπορεί εύκολα να συσχετισθεί ούτε με το ΠΑΣΟΚ του προκατόχου του Κ.Σημίτη, ούτε βεβαίως με το ΠΑΣΟΚ του πατρός και ιδρυτή του Α.Παπανδρέου. Η διαφοροποίηση των τριών ηγετών αφορά πριν από όλα την συγκριτική τους αξιολόγηση στην επετηρίδα των πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης. Έτσι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αξιολογείται από το 36% των ερωτηθέντων ως ο πλέον σημαντικός πρωθυπουργός της περιόδου, ενώ ο Κ.Σημίτης μόνον από το 3% και ο Γιώργος Παπανδρέου από το 1%. Από την άλλη πλευρά, η συντελούμενη ιδεολογική μετατόπιση καταγράφεται ευδιάκριτα στην τοποθέτησή τους στην κλίμακα Αριστερά/Δεξιά.

Η σύγκριση των αντίστοιχων τριών περιόδων διακυβέρνησης της χώρας είναι επίσης καταλυτική. Η πρώτη κυβέρνηση του Α.Παπανδρέου (1981-1985) παραμένει η πλέον δημοφιλής της Μεταπολίτευσης (33%), ενώ η πρώτη κυβέρνηση Κ.Σημίτη (1996-2000) καταγράφει ποσοστό μόλις 4% και η σημερινή του Γ.Παπανδρέου 1%. Οι θεσμικές αλλαγές της πρώτης περιόδου συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά αποδοχής: η δημιουργία του ΕΣΥ 89%, η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης 75% και ο εκδημοκρατισμός του συνδικαλισμού 53%. 
Στα επιτεύγματα της διακυβέρνησης Σημίτη καταχωρείται μόνον η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ (80%), ενώ η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και κυρίως οι Ολυμπιακοί Αγώνες συγκεντρώνουν υψηλότερα ποσοστά αποδοκιμασίας. 
Η σημερινή διακυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου χαρακτηρίζεται αρνητικά κυρίως από την καθολική αποδοκιμασία του Μνημονίου, το οποίο απορρίπτεται από το 83% των ερωτηθέντων. 
Με βάση τη σύγκριση των «τριών ΠΑΣΟΚ», σε επτά (7) τομείς διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου θεωρείται εκείνο επί της διακυβέρνησης του οποίου οι Έλληνες πολίτες είχαν καλύτερο βιοτικό επίπεδο (64%), και σύστημα υγείας (63%), καλύτερη οικονομία (63%), εκπαίδευση (44%), και δημόσια διοίκηση 35%, ενώ και η θέση της χώρας στον κόσμο ήταν ισχυρότερη (56%). 
Μόνον τα έργα υποδομής, προσμετρώνται στο ΠΑΣΟΚ του Κ.Σημίτη (46%), ενώ τίποτα στο ΠΑΣΟΚ του Γ.Παπανδρέου.

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΟΥΜΕ [ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!! ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΩΜΕ ΜΟΝΟΝ ΟΤΙ Η πρώτη κυβέρνηση του Α.Παπανδρέου (1981-1985)  που παραμένει η πλέον δημοφιλής της Μεταπολίτευσης (33%) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΚΤΩΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ (ΑΠΟ 16% ΣΕ 82%) ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΤΗΝ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ!!! ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΩΦΕΙΛΕΤΟ ΤΟ "καλύτερο βιοτικό επίπεδο")]




















Επίκαιρη έρευνα: Η ελληνική κοινή γνώμη απέναντι στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Επίκαιρη έρευνα της PUBLIC ISSUE: Η ελληνική κοινή γνώμη απέναντι στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΟΥΜΕ (ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΜΕ !!!)




















WHY the Wall Street protests ?

ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΙΣ ΗΠΑ !

http://hercolano6.blogspot.com/2011/10/why-wall-street-protests.html

-----

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ???

ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ (ή ΣΤΗΝ ΜΝΑ, οπως είπε η κ. Παπαρήγα) ! Η ΚΙΝΗΣΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ ΛΑΪΚΗ, ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΦΩΝΗ ΜΕΤΑ ΤΑΣ ΧΘΕΣΙΝΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΣΕΙΡΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΑΠ' ΤΟ ΕΥΡΩ !!



ΤΩΡΑ, ΤΟ ΕΑΝ Η ΛΥΣΙΣ , Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ, ΘΑ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΗ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩΜΕ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ !!! ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΟΜΙΛΕΙ ΕΥΓΛΩΤΤΩΣ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟΝ (και τα άρθρα, φυσικά) ΤΟΥ "ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ"