Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

13 Δεκεμβρίου 2012

Δ. Δανίκας- Βλάκες με περικεφαλαία!


 
Βλάκες
Υπόθεση εργασίας. Είσαι ας πούμε ιδιοκτήτης 59 ακινήτων. Όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Προσοχή όμως: Όλα τα ακίνητα τα έχεις αποκτήσει με κληρονομιά και γονική παροχή. Που πάει να πει ότι δεν είσαι λαμόγιο, απατεώνας και διαπλεκόμενος με το μαύρο πολιτικό χρήμα. Ακόμα καλύτερα: Εχεις ανατραφεί με αυστηρούς, οικογενειακούς κανόνες. Είσαι κυτταρικά ευγενής. Και κανείς δεν μπορεί να σου προσάψει την παραμικρή παρεκτροπή. Το ερώτημα ένα και μοναδικό: Με τόση μεγάλη περιουσία είναι ποτέ δυνατόν να αισθανθεις μόχθο, αγωνία, απελπισία, έστω μισή σταγόνα ιδρώτα του οποιουδήποτε σκληρά εργαζόμενου συμπολίτη σου που βυθίζεται στα τάρταρα από πολιτικές του κόμματος το οποίο υπηρετείς; Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο.

Ο διακτινισμός είναι αποκύημα επιστημονικής φαντασίας. Γιατί ου είς μπορεί να μετακινηθεί στην θέση του άλλου. Το βίωμα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Αξεπέραστη και διαχρονική αλήθεια. Που λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα. Από το πάθος το ερωτικό μέχρι τον κοινωνικό φραγμό. Ακόμα και στο μοίρασμα των ρόλων συμβαίνει αυτό. Ο ίδιος άνθρωπος όταν από προλετάριος γίνει αφεντικό, μεταλλάσσεται εντελώς. Επομένως το χρήμα, η συναισθηματική κατάσταση, ο ρόλος και η ηλικία καθορίζουν τις πεποιθήσεις και τις συμπεριφορές των ατόμων.

Αν δηλαδή ο ίδιος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ή ακόμα καλύτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος των 29 ακινήτων και των καταθέσεων 2,3 εκατομμυρίων, με κάποια μαγική μεταμόρφωση κατέληγαν στην θέση ενός άνεργου και ενός νομοταγούς μικροπαραγωγού που στο όνομα του Μνημονίου η τριμμερής κυβερνητική εξουσία το είχε κούρεψει οριζόντια το πορτοφόλι, ε τότε αμφότεροι θα όρμαγαν, θα ούρλιαζαν, θα έβριζαν, θα μούντζωναν και ίσως θα γιαούρτωναν τους Βενιζέλους και τους Βαρβιτσιώτηδες. Αλλά και τούμπαλιν. Αν ο οποιοσδήποτε σημερινός παρίας μεταμορφωνόταν εν μία νυκτί σε Βενιζέλο η Βαρβιτσιώτη, την άλλη μέρα θα έπραττε κι αυτός τα ίδια όπως ακριβώς κάμνυν οι βουλευτές και υπουργοί της τριμερούς κυβερνητικής εξουσίας.

Πρώτα απ' όλα παραμερίζω κάθε υποψία για μαύρο χρήμα. Εκ προοιμίου δηλαδή δέχομαι ως απολύτως ειλικρινείς τις δηλώσεις όλων των μελών της Βουλής. Με απλά λόγια και με βάση τη χτεσινή λίστα με τα «Πόθεν έσχες» των πολιτικών ένα το συμπέρασμα το αυτονόητο και καθοριστικό. Ουδείς μα ουδείς εκ των κυβερνητικών στελεχών αλλά και των περισσότερων βουλευτών έχει την ελάχιστη, την παραμικρή σχέση με την κατάσταση των εκατομμυρίων ελλήνων φτωχών αλλά και των άλλων που αιωρούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. 

Κι εγώ στην θέση τους τα ίδια και ίσως χειρότερα πράγματα θα έκανα. Επομένως η φιλολαϊκή ρητορική, ότι τάχα μου πληγώνονται κι αυτοί, είναι εντελώς επικοινωνιακό τρυκ. Επομένως αν άμεσα σε μένα (φερ' ειπείν) των πεντακοσίων euros και σ' αυτούς των εκατομμυρίων και των δεκάδων ακινήτων, μεσολαβεί χάσμα ναρκοθετημένο και απροσπέλαστο. Και επομένως αφού παρά τις μεγιστοτεράστιες διαφορές που μας χωρίζουν εγώ εξακολουθώ στο τέλο να τους ψηφίζω, ε, τότε κι αυτοί δικαιολογημένα με εκλαμβάνουν ως χαϊβάνι με πατέντα. 

Για να καταλάβεις αγαπητέ μου (εσένα το λέω που υποφέρεις και τους ψηφίζεις): Αν βρισκόσουν στην θέση τους πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου; Βλάκα με περικεφαλαία!

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟΝ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΝ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΙΣ MRB: Πρώτος με 22,1 και διαφορά 2 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ


 
MRB: Πρώτος με 22,1 και διαφορά 2 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ
Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 9,3%, ΠΑΣΟΚ 6%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,5%, ΔΗΜΑΡ 4,4%, ΚΚΕ 4,2% - Κλίμα διάχυτης απαισιοδοξίας, απογοήτευσης και κρίση εμπιστοσύνης καταγράφει η νέα δημοσκόπηση
Κλίμα διάχυτης απαισιοδοξίας, απογοήτευσης και κρίση εμπιστοσύνης καταγράφει στην κοινωνία η εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις» της εταιρείας MRB που πραγματοποιήθηκε για το Mega από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου, το διάστημα δηλαδή μετά τις αποφάσεις του κρίσιμου Eurogroup για τη δόση και το ελληνικό χρέος.



Ως προς την εικόνα του πολιτικού σκηνικού, η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, αλλά και εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου, δεδομένου του γεγονότος ότι έχουν περάσει μόλις έξι μήνες από τις εκλογές.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, οΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (6%), Ανεξάρτητοι Ελληνες (5,5%), Δημοκρατική Αριστερά (4,4%), ΚΚΕ (4,2%) και Οικολόγοι Πράσινοι (2,4%). Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, Λευκό το 1,1%, Άκυρο το 6,3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 28,7%, ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 26,1%, η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% και Άλλο Κόμμα 4%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%, Κανένα Κόμμα με 14,9%, Άλλο Κόμμα με 5,9%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 3,5% που απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Όσον αφορά στο αν ο Αντώνης Σαμαράς ή ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και ο κ. Τσίπρας, 31,1%, ενώ 33,6% απαντούν κανένας από τους δύο.

Σχετικά με το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το κόμμα της Συγγρού προηγείται με διαφορά 0,1%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 18,4%, έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Το 52,7% απαντά κανένα κόμμα.

Eνδεικτικό του κλίματος που καταγράφει η δημοσκόπηση στην ελληνική κοινωνία είναι ότι στην ερώτηση «ποιες λέξεις εκφράζουν καλύτερα τα προσωπικά σας αισθήματα;», οι πολίτες δηλώνουν «απογοήτευση» σε ποσοστό 65,6%, «οργή» σε ποσοστό 64,1%, «φόβο» σε ποσοστό 48,1% και «ντροπή» σε ποσοστό 38,4%.

Το 20,2% των ερωτώμενων δηλώνουν πως αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις, το 23,7% μόλις που τα καταφέρνει και το 49,4% δηλώνει ότι ανταποκρίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία στις βασικές του υποχρεώσεις. Μόλις το 4,7% απαντά πως δεν έχει πρόβλημα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Η απαισιοδοξία είναι εμφανής και στις απαντήσεις που δίνονται στο ερώτημα για το πότε πιστεύουν οι πολίτες πως η χώρα θα ανακάμψει από την κρίση: Το 25,5% θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια, ενώ το 22,3% εκτιμά ότι θα χρειαστούν περισσότερα από δέκα χρόνια και το 12,8% απαντά αφοπλιστικά «ποτέ». Οι πιο αισιόδοξοι (3,9%) πιστεύουν ότι η ανάκαμψη θα έρθει σε ένα χρόνο. Το 22,1% εκτιμά ότι αυτό θα γίνει στα επόμενα 2-5 χρόνια.

Επίσης, σε ποσοστό 71% οι ερωτώμενοι απαντούν ότι στο επόμενο διάστημα περιμένουν και άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Το 65,1% θεωρεί ότι μάλλον και σίγουρα οι θυσίες των πολιτών δεν θα πιάσουν τελικά τόπο, ενώ το 55,9% εξακολουθεί να θεωρεί πολύ και αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το 64,2% απαντά ότι μάλλον και σίγουρα δεν εμπιστεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (70,9%) επιθυμεί -μάλλον και σίγουρα- να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Ένας στους δύο, όμως, διατηρεί αμφιβολίες για το εάν ήταν σωστή η απόφαση για ένταξη στο ευρώ.