Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

8 Οκτωβρίου 2012

Φαρσοκωμωδία με την λίστα Λαγκάρντ


 
Φαρσοκωμωδία με την λίστα Λαγκάρντ
Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος δήλωσε ότι παρέλαβε το memory stick με τα ονόματα από τον «προσωπάρχη» του Μαξίμου και δεν το κοίταξε καν
Χαρακτηριστικά φαρσοκωμωδίας προσλαμβάνει η υπόθεση με το …ανεπιθύμητο, όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα περιπετειώδη πορεία που ακολούθησε, «memory stick» με τα ονόματα των 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε ελβετική τράπεζα. Όσα μετέφερε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλος προκάλεσαν αίσθηση όσον αφορά την διαχείριση του επίμαχου ψηφιακού υλικού ακόμα και σήμερα, μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τους χειρισμούς που έγιναν επί δυο χρόνια με αποτέλεσμα να μην υπάρξει αξιοποίησή της.
«Εγώ δεν την ήξερα τη λίστα Λαγκάρντ», δήλωσε ο κ. Στασινόπουλος με σαφή πρόθεση να αποστασιοποιηθεί πλήρως από το θέμα. Μάλιστα διηγήθηκε στους βουλευτές την εξής καταπληκτική ιστορία. Όταν ξέσπασε ο θόρυβος για την επίμαχη λίστα, ρώτησε κατά την διάρκεια σύσκεψης με τους διευθυντές του ΣΔΟΕ εάν είχε γνώση η υπηρεσία για το θέμα και «όλοι μου απάντησαν πως όχι». Μάλιστα, ενώ η σύσκεψη βρισκόταν σε εξέλιξη, χτύπησε την πόρτα ο διευθυντής οργάνωσης του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Δ. Κανελλόπουλος. Πρόκειται για τον «προσωπάρχη» του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει στον κ. Στασινόπουλο, προσωπικό πολιτικό φίλο του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, έναν φάκελο.
«Διέκοψα προσωρινά τη σύσκεψη και μου έδωσε έναν διαβιβαστικό και έναν συνοδευτικό φάκελο. Τον παρέλαβα και τον ρώτησα αν ξέρει τι έχει μέσα και μου είπε πως όχι. Κάλεσα ξανά τους διευθυντές, ολοκληρώσαμε την σύσκεψη και μετά άνοιξα τον φάκελο ο οποίος περιείχε ένα ΄΄φλασάκι΄΄ (ψηφιακή μνήμη) και μια λευκή κόλλα διπλωμένη, στην οποία ήταν μέσα. Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου…», διηγήθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ περιγράφοντας πώς έφτασε στα χέρια του το περιβόητο memory stick με την λίστα Λαγκάρντ όπως το παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο.
Το σχετικό διαβιβαστικό του Μεγάρου Μαξίμου έγραφε: «Προς ειδικό γραμματέα ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλο. Σας αποστέλλουμε προσωπικό εμπιστευτικό φάκελο του προέδρου του ΠαΣοΚ προς τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά για τα καθ’ ημάς». Από τα λεγόμενα του κ. Στασινόπουλου προκλήθηκε σούσουρο στην αίθουσα και σχόλια όπως του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνη ο οποίος είπε: «Μιλάμε για τρελλοκομείο κανονικό…».
«Κλείδωσα το stick στο γραφείο μου…»
Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ συνέχισε: «Άνοιξα τον φάκελο. Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου και αμέσως τον κλειδώνω στο γραφείο μου και κατεβαίνω στον οικονομικό εισαγγελέα τον κ. Γρ. Πεπόνη που βρίσκεται στον από κάτω όροφο. Του ανέφερα ακριβώς τι είχε συμβεί και μου λέει: ΄΄Κύριε Στασινόπουλε, να μου παραδώσετε τον φάκελο αυτό΄΄». Έτσι κι έγινε. «Ανέβηκα στο γραφείο μου, κάναμε τα πρωτόκολλα και τα διαβιβαστικά, κατέβηκα κάτω και του τον παρέδωσα. Αμέσως έφυγα και πήγα στον Άρειο Πάγο που είχε κανονιστεί από την προηγουμένη ραντεβού με τον αντεισαγγελέα κ. Ν. Παντελή κάτι που συνέπεσε την ίδια ώρα να έχει συμβεί αυτό το γεγονός. Όφειλα να του περιγράψω τι είχε συμβεί», σημείωσε ο ειδικός γραμματέας, ενώ όταν ρωτήθηκε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου πώς ήταν δυνατόν να μην κατάλαβε περί τίνος πρόκειται όταν βοούσε ο κόσμος για την λίστα Λαγκάρντ και πώς δεν ήλεγξε τον φάκελο, απάντησε ότι «ήταν υποψιασμένος πως κάτι πολύ σοβαρό περιείχε» και γι’ αυτό «επειδή θεώρησα ότι αφού έρχεται από το γραφείο του Πρωθυπουργού είναι μια πάρα - πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία, την έστειλα στον εισαγγελέα όπως ορίζει ο νόμος», είπε.
Ασάφειες για την λίστα των 32 πολιτικών προσώπων
Ερωτηθείς εξάλλου για την λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Στασινόπουλος κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα του βουλευτή της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλου εάν η λίστα που υπάρχει στο διαδίκτυο είναι πραγματική, απάντησε: «Αυτή η λίστα δεν έχει συνταχθεί από το ΣΔΟΕ, δεν έχει πάρει μορφή δημοσίου εγγράφου, δεν έχω υπογράψει ποτέ τέτοια λίστα, πρόκειται για διάσπαρτα στοιχεία από τις περιφερειακές διευθύνσεις». Ενώ ερωτηθείς από την κυρία Κωνσταντοπούλου αν  είναι πραγματικό ή πλαστό έγγραφο η φερόμενη ως λίστα με τα 32 πολιτικά πρόσωπα, είπε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω απολύτως τίποτα» και παρέπεμψε στα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας και της ΕΔΕ που έχει ο ίδιος παραγγείλει. Πάντως εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «η υπηρεσία δεν διέρρευσε» την επίμαχη λίστα.
Σπ. Κλαδάς για Ι. Διώτη: «Δεν είχε κανέναν λόγο να περιμένει εντολή Βενιζέλου για να ελέγξει την λίστα Λαγκάρντ»
Εν τω μεταξύ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Σπ. Κλαδάς κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «άδειασε» τον άλλοτε ομόλογό του κ. Ι. Διώτη, ο οποίος έχει δηλώσει στην ίδια επιτροπή ότι αν του το ζητούσε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών - εν προκειμένω ο κ. Βενιζέλος - θα ερευνούσε την λίστα Λαγκάρντ, η οποία είχε περιέλθει στα χέρια του από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, παρότι θεωρούσε ότι ως μη νομίμως αποκτηθέν υλικό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο. Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Κλαδάς ερωτηθείς τι θα έπραττε είπε ότι το καθήκον του ΣΔΟΕ είναι να εντοπίζει και να συλλαμβάνει την φοροκλοπή και ως εκ τούτου ο επικεφαλής του «δεν έχει κανέναν λόγο να περιμένει εντολή», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τον κ. Κλαδά δεν υφίσταται νομικός λόγος για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. «Αν την είχα εγώ θα ξεκινούσα τις έρευνες χθες. Η λίστα δόθηκε όχι για να κατονομαστεί εγκληματική πράξη αλλά για να υπάρξει φορολογικό έσοδο όπως άλλωστε έγινε και σε άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Σώματος επί διακυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος «άδειασε» και τον κ. Παπακωνσταντίνου διερωτώμενος «τι τον έκανε να διακρίνει κάποια ονόματα από κάποια άλλα, αφού αυτό είναι κατεξοχήν το αντικείμενο του φορολογικού ελέγχου». «Αυτή που θα έπρεπε να κάνει την διάκριση είναι η υπηρεσία και όχι ο υπουργός», είπε για την επιλογή του κ. Παπακωνσταντίνου να στείλει μόνο τα 10 ονόματα προς έλεγχο στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη.
Όσον αφορά την άτυπη παράδοση και παραλαβή του επίμαχου υλικού από τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, δήλωσε ότι «εκπλήσσομαι για την τήρηση άτυπων διαδικασιών σε ζητήματα που χρειάζονται αυξημένη τυπικότητα». 

Περαιτέρω πτώση της παραγωγής της χαρτοβιομηχανίας

Περαιτέρω πτώση της παραγωγής της χαρτοβιομηχανίας


Περαιτέρω μείωση των παραγωγικών και οικονομικών μεγεθών της καταγράφει εφέτος, η ελληνική χαρτοβιομηχανία, η παραγωγή της οποίας είχε μειωθεί το 2011 κατά 8,5%, έναντι πτώσης 3,4% το 2010, 3% το 2009 και 4,5% το 2008.

Η πτώση του όγκου της παραγωγής της χαρτοβιομηχανίας το πρώτο επτάμηνο του 2012 ανήλθε σε 12,5%, έναντι 6,7% του συνόλου της βιομηχανικής παραγωγής. 

Μειωμένη είναι η παραγωγή του κλάδου όλους τους μήνες του τρέχοντος έτους. Επίσης, καταγράφεται πτώση του κύκλου εργασιών του κλάδου το τελευταίο δωδεκάμηνο με διαθέσιμα στοιχεία, έναντι αύξησής του το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Ο κλάδος την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012 παρουσίασε, όπως προαναφέρθηκε, μείωση του όγκου της παραγωγής του κατά 12,5%. Η πτώση ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη που είχε καταγραφεί την ίδια περίοδο του 2011 (9,7%). Όπως προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία αφορούν το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012, στο διάστημα αυτό μειώθηκε η παραγωγή χαρτοκιβωτίων και κουτιών από κυματοειδές χαρτί ή χαρτόνι κατά 11,0%, ενώ η παραγωγή χάρτινων σάκων και τσαντών μειώθηκε κατά 2,6%. Συγχρόνως, μειώθηκε η παραγωγή υλικού χαρτοποιίας για χαρτί υγείας και άλλα προϊόντα κατά 27,0%, του μη επιχρισμένου χαρτιού κατά 20,35%, των πτυσσόμενων χαρτοκιβωτίων από μη κυματοειδές χαρτί ή χαρτόνι κατά 19,4% και των μαντιλιών και πετσετών για τον καθαρισμό από παρασκευάσματα καλλωπισμού κατά 76,6%. Η παραγωγή βιβλίων μητρώων, λογιστικών βιβλίων, κλασέρ, εντύπων προς συμπλήρωση και άλλων ειδών γραφικής ύλης υποχώρησε κατά 2,6%. Παράλληλα, στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων tissue κατεγράφη μείωση 25,6% στο χαρτί υγείας και 24,1% στις χαρτοπετσέτες και τα ρολά κουζίνας.

O όγκος της παραγωγής του κλάδου στο επτάμηνο του 2012 βρέθηκε σε επίπεδα τα οποία είναι κατά 22,2% χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του έτους 2005. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 77,8 μονάδες.

Η παραγωγική δραστηριότητα του κλάδου κινήθηκε καθοδικά και τους πρώτους επτά μήνες του 2012. Η εξέλιξη του όγκου παραγωγής του κλάδου το 2012 ανά μήνα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, έχει ως εξής: -12,7% τον Ιανουάριο (-9,2% τον ίδιο μήνα του 2011), -14,9% τον Φεβρουάριο (-5,9%), -15,6% τον Μάρτιο (-7,4%), -14,4% τον Απρίλιο (-10,8%), -10,4% τον Μάιο (-8,4%), -8,7% τον Ιούνιο (-18,8%) και -11,1% τον Ιούλιο (-4,2%). 

Επίσης, πτωτικά κινήθηκαν τα έσοδα του κλάδου και τους επτά πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, η εξέλιξη του κύκλου εργασιών του κλάδου το 2012 ανά μήνα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, έχει ως εξής: -5,2% τον Ιανουάριο (-2,5% τον ίδιο μήνα του 2011), -14,5% τον Φεβρουάριο (+3,1%), -8,1% τον Μάρτιο (-9,9%), -11,4% τον Απρίλιο (-7,1%), -6,7% τον Μάιο (-0,7%), -9,8% τον Ιούνιο (-5,1%) και -7,2% τον Ιούλιο (+3,9%).

Ο συνολικός κύκλος εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Αυγούστου 2011- Ιουλίου 2012, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, μειώθηκε κατά 7,6%, δηλαδή λιγότερο απ' ό,τι ο όγκος παραγωγής, προφανώς λόγω ανόδου των τιμών ορισμένων προϊόντων (2011/2010: +7,8%).

Τα έσοδά του το δωδεκάμηνο Αυγούστου 2011- Ιουλίου 2012 ήταν κατά 3,7% υψηλότερα από τα έσοδα του έτους 2005. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη κύκλου εργασιών την προαναφερθείσα περίοδο βρέθηκε στις 103,7 μονάδες (2005: 100 μονάδες).

Aρνητικά κινήθηκε εξάλλου και τους επτά πρώτους μήνες του έτους η εισροή νέων παραγγελιών στον κλάδο. Η εξέλιξή τους το 2012 ανά μήνα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, έχει ως εξής: -11,8% τον Ιανουάριο (-2,7% τον Ιανουάριο του 2011), -13,6% τον Φεβρουάριο (-1,0%), -10,8% τον Μάρτιο (-10,2%), -16,2% τον Απρίλιο (-6,3%), -9,5% τον Μάιο (-2,0%), -11,6% τον Ιούνιο (-7,2%) και -3,3% τον Ιούλιο (-3,8%). Ο όγκος τους το δωδεκάμηνο Αυγούστου 2011- Ιουλίου 2012 ήταν κατά 9,1% χαμηλότερος απ' ό,τι το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Επίσης, από το δεύτερο τρίμηνο του 2011 ως το ίδιο τρίμηνο του 2012, οι θέσεις εργασίας στη χαρτοβιομηχανία μειώθηκαν κατά 698. Οι απασχολούμενοι περιορίστηκαν από 8.228 άτομα στα 7.530 άτομα, με ποσοστιαία μείωση των θέσεων εργασίας κατά 8,5%.

Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε κατά την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί το έτος αυτό, στο 2,3% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας. Ακόμη, το 2005 ο κύκλος εργασιών του κλάδου αντιστοιχούσε, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στο 1,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!


ΝΑΙ, ΚΥΡΙΑ ΑΣΤΟΝ, ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΙΣΘΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ! ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΗΣ, ΕΙΤΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ, ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΑΛΤΣΕΤΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥ (ΟΠΩΣ Ο ΤΕΟ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ)! ΕΔΩ ΕΙΝΑΣΤΕ ΑΤΥΧΕΙΣ ΚΑΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΝΕΥΣΗ ΟΙΚΤΡΑ!
------------------------------
Κάθριν Άστον: "Ο Τσάβες να προωθήσει τις θεμελιώδεις ελευθερίες στη Βενεζουέλα"

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες να επωφεληθεί από τη νέα του εξαετή θητεία για να «τείνει το χέρι σε όλους τους τομείς της κοινωνίας» και να «προωθήσει τις θεμελιώδεις ελευθερίες».

«Σημείωσα τη νίκη του Ούγκο Τσάβες στις προεδρικές εκλογές και θα ήθελα να τον συγχαρώ για την επανεκλογή του», αναφέρει η Αστον στην ανακοίνωσή της.

«Μαζί με τη νίκη έρχεται η ευθύνη», προσθέτει. «Στη διάρκεια της νέας του θητείας, ο πρόεδρος Τσάβες οφείλει να τείνει το χέρι σε όλους τους τομείς της κοινωνίας της Βενεζουέλας για την ενίσχυση των θεσμών της χώρας και την προώθηση των θεμελιωδών ελευθεριών», τονίζει.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος Τσάβες που επανεξελέγη χθες Κυριακή για μια νέα εξαετή θητεία υποσχέθηκε να είναι «καλύτερος πρόεδρος» στη προσεχή του θητεία (2013-2019) και απηύθυνε έκκληση για εθνική ενότητα στην αντιπολίτευση, στην οποία απηύθυνε «ιδιαίτερο» χαιρετισμό γιατί παραδέχτηκε την ήττα της. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ισλαμικός μεσαίωνας με υποχρεωτικούς γάμους μικρών κοριτσιών


ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ισλαμικός μεσαίωνας με υποχρεωτικούς γάμους μικρών κοριτσιών


Ένας ανησυχητικός αριθμός απο κορίτσια - όπου μερικα ακόμα και από την ηλικία των εννέα - εξαναγκάζονται σεγάμο στο Islington, (μια γειτονιά στην περιοχή του Λονδίνου) σύμφωνα με μια ηγετική ομάδα εκστρατείας.

Η  Ιρανική και Κουρδική Οργάνωση για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (The Iranian and Kurdish Women’s Rights Organisationή IKWRO) υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 30 κορίτσια στο δήμο αναγκάστηκαν σε γάμο το 2010. 

Η πρακτική αυτή καταδικάστηκε από τον Ιμάμη του Finsbury Park, ο οποίος ανέφερε ότι τέτοιου είδους γάμοι είναι εναντίον του Ισλάμ... και «απαράδεκτοι».
Υποσχέθηκε να ακυρώσει κάθε γάμο που έχει πραγματοποιήθεί απο τους ιμάμηδες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παιδιά φοβούνται ότι θα σκοτωθούν αν αποκαλύψουν την αλήθεια σε κανέναν, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να χωριστούν από τις οικογένειές τους και να ληφθεί μέριμνα σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Η Dianna Nammi, διευθύντρια της IKWRO, εξήγησε ότι τακορίτσια παντρεύονται σε δικαστήριο της Σαρία του τζαμιού.Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι νόμιμα παντρεμένα σύμφωνα μετον βρετανικό νόμοκαθιστώντας αδύνατο να αποδείξει το Υπουργείο Εσωτερικών αν υπάρχει ή όχι κακοποίηση.

«Αναμένεται να εκτελέσουν και τα συζυγικά τους καθήκοντά, και αυτό περιλαμβάνει τον ύπνο με το σύζυγό τους»,λέει η Nammi.

Τα κορίτσια παντρεύονται από φίλους της οικογένειας ή μέλη της οικογένειας και το κίνητρο είναι επίσης συχνά οικονομικό.

«Το κορίτσι γίνεται αυτόματα περιουσία του συζύγου της, έτσι παίρνει την οικονομική ευθύνη γι 'αυτήν».

"Πρέπει να μαγειρέψουν για τους συζύγους τους, να πλένουν τα ρούχα τους, τα πάντα. Ενώ ακόμη πηγαίνουν σχολείο στο Islington και πρέπει να διαβάσουν σπίτι τα μαθήματά τους και την ίδια στιγμή που σχεδόν βιάζονται από τους μεσήλικες άνδρες τους τακτικά και κακοποιούνται από τις οικογένειές τους. Έτσι, ένα τέτοιο κορίτσι είναι μια «σύζυγος», αλλά με σχολική στολή".

"Ο λόγος που δεν κάνουν γνωστό το πρόβλημά τους, είναι επειδή είναι πολύ τρομοκρατημένες για να μιλήσουν, καθώς επίσης και υπάρχει ένας τέτοιος ασφυκτικός έλεγχος των οικογενειών τους πάνω τους, που είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς. Ο τρόπος με τον οποίο το όλο πράγμα καλύπτεται είναι τόσο ακριβής, σχεδόν απερίγραπτος".

  
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (ελληνικά: εδώ / αγγλικά:εδώ και εδώ)

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ενωμένοι κατά του φασισμού και υπέρ της παιδεραστίας



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ενωμένοι κατά του φασισμού και υπέρ της παιδεραστίας

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ UAF (=united against fascism: ΗΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ) -- ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!! ΑΠ' ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ OI "ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ", Ο Marc Dutroux KAI OI OMOIOI TOY (ΔΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ" ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΘΕΜΑ PAEDOPHILIA  ΣΤΟ http://hercolano2.blogspot.gr)! ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ!!!

Η εφημερίδα ‘Rotherham Advertiser’ ανέφερε ότι η βρετανική αντι-μουσουλμανική οργάνωση EDL (English Defense League) διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας στο Rotherham το επόμενο Σαββατοκύριακο, κατά «της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των νεαρών κοριτσιών».

Λέει η τοπική εφημερίδα:

«Αντι-φασίστες διαδηλωτές έκαναν έκκληση για ένα ειρηνικό πολυπολιτισμικό συλλαλητήριο την ημέρα που η ακροδεξιά English Defence League θα κατέβει στο Rotherham.
Η EDL έχει καλέσει τους οπαδούς της σε μια διαδήλωση στην πόλη το ερχόμενο Σάββατο μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών κοριτσιών.
Η Pat Keenan, πρόεδρος του Rotherham Trades Council, δήλωσε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων απορρίπτει την προσπάθεια της EDL να χρησιμοποιήσει το ρατσισμό για να διαιρέσει την κοινωνία μας.
Οι προσπάθειές τους να εξαπλωθεί ο ρατσιστικός μύθος σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση πρέπει να ξεσκεπαστεί και να αμφισβητηθεί. Επιδιώκουν να κατηγορήσουν μια κοινότητα για τα προβλήματα της κοινωνίας.
Η EDL δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τα θύματα της σεξουαλικής βίας. Σεξουαλικοί εγκληματίες και παιδεραστέςυπάρχουν σε όλες τις κοινότητες, όπως και τα θύματά τους".
Και πρόσθεσε:" Κάθε φορά που η EDL κάνει συγκεντρώσεις, οι μειονότητες και οι συνδικαλιστές υπόκεινται σε απειλές και φυλετική και θρησκευτική κακοποίηση.
Δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστές Ναζί, ή τους συμμάχους τους στην πολυφυλετική, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική κοινότητα του Rotherham."


Η διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στο Rotherham θα είναι η τελευταία σε μια σειρά από ανάλογές πορείες που διοργάνωσαν το BNP (Βρετανικό Εθνικό Κόμμα), η EDL, και άλλοι οργανισμούς που, ειλικρινά, τονίζουν το γεγονός ότι τα εγκλήματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε μικρά λευκά κορίτσια είναι κάτι που βρίσκεται μέσα στην κουλτούρα του Ισλάμ.

Ο ίδιος ο ηγέτης της EDL, Stephen Lennon σωστά δήλωσε ότι«Αυτό το βιβλίο [το Κοράνι] νομιμοποιεί τον βιασμό, την πορνεία και την κακοποίηση στις κόρες μας».

Πολλές από τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη του προβλήματος αυτού έχουν καταλήξει σε βία και συλλήψεις, κυρίως από «αντιρατσιστές» αντι-λευκούς υποστηρικτές της παιδεραστίας και μουσουλμανικές τρομοκρατικές ομάδες όπως η Unite Against Fascism (‘Ενωμένοι Κατά του Φασισμού’) και οι χρηματοδότες τουςUnite The Union.

ΚΟ: Πέρα από τα γνωστά ανούσια λογίδρια και τα γνωστά τσιτάτα υπέρ του πολυπολιτισμού, η πραγματικότητα λέει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε βάρος των νεαρών λευκών κοριτσιών, στην Βρετανία, (αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη) συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων περιπτώσεων στοRochdale, έχει αποδειχθεί ότι βασίζεται σε αντι-λευκά ρατσιστικά κίνητρα και συνδέονται με την εθνικότητα και ειδικότερα τους μουσουλμάνους του Πακιστάν.

Τον προηγούμενο μήνα ήρθε στο φως η δράση μελών συμμορίας Πακιστανών (ένας εκ των οποίων ήταν Αφγανός) που βρίσκεται πίσω από πάνω από 630 βιασμούς νεαρών κοριτσιών (όλων Βρετανίδων) - ακόμη και 13 ετών- την τελευταία πενταετία! Τα θύματα έζησαν εφιαλτικές στιγμές καθώς βιάζονταν κατ' εξακολούθηση, ενώ υποχρεώνονταν να καταναλώσουν αλκοόλ και να πάρουν ναρκωτικές ουσίες.
Οι 9 δράστες 22-59 ετών πλησίαζαν τα κορίτσια κυρίως το βράδυ, σε χώρους όπως τα ταχυφαγεία (street grooming) και εκμεταλλευόμενοι το νεαρό της ηλικίας τους, τα μεθούσαν, τους χορηγούσαν ναρκωτικές ουσίες και τα προωθούσαν σε διάφορα σπίτια στην βόρεια Βρετανία όπου τα μετέτρεπαν σε αντικείμενα του σεξ, βιάζοντάς τα κατ' εξακολούθηση.
Όπως αναφέρει η Guardian, πιστεύεται ότι τουλάχιστον άλλα 50 μέλη του «δικτύου» διαφεύγουν της σύλληψης.
Δυο εκ των θυμάτων πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους, μια 13χρονη έμεινε έγκυος και αναγκάστηκε να αποβάλλει, ενώ μια 15χρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από 25 άνδρες Πακιστανικής καταγωγής μέσα σε μια νύχτα.
Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν τρόμο, αποστροφή αλλά και αγανάκτηση όχι μόνο για το δράμα των άτυχων κοριτσιών, όσο και για το γεγονός ότι οι προ 4ετίας καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μιας 15χρονης δεν ερευνήθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των εγκληματιών, καθώς η μάρτυρας δεν είχε κριθεί «αξιόπιστη».

Το 2011 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για την θεωρούμενη «στοχοποίηση και τη δημιουργία στερεοτύπων για την πακιστανική κοινότητα στη χώρα», καθώς είπε τα αυτονόητα ότι δηλαδή, νεαροί άνδρες πακιστανικής καταγωγής βάζουν στόχο ανυπεράσπιστα νεαρά λευκά κορίτσια γιατί τα θεωρούν εύκολη λεία.
Σημειώνεται ότι ο Στρο κάθε άλλο παρά «ρατσιστής» μπορεί να ονομασθεί, καθώς είναι γνωστός υπέρμαχος της πολυπολιτισμικότητας την οποία μάλιστα προώθησε.


Η εφημερίδα Daily Mail κατηγόρησε τις αρχές ότι φοβούνται να λάβουν μέτρα μήπως και χαρακτηριστούν «ρατσιστές». Γενικά οι ειδήσεις αποφεύγουν να γράψουν την εθνικότητα (και την θρησκεία) των δραστών, (το πολύ πολύ να γράψουν "Ασιάτες") καθώς τέτοια θέματα αποτελούν "ταμπού" στον πολυπολιτισμικό "παράδεισό" τους, που μπορεί να "μολυνθεί" από έξαρση "ρατσιστικών" συναισθημάτων. 

Σημειώνεται επίσης, ότι οργάνωση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών, χαρακτήρισε κοινή πρακτική στο Πακιστάν αλλά και στο Αφγανιστάν τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

ARKAIM (Aρκάϊμ) ΟΥΡΑΛΙΑ - Η ΠΟΛΙ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ


ARKAIM (Aρκάϊμ) - Η ΠΟΛΙ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΠΗΓΗ
Mια προϊστορική πόλη, που εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά. Oι αρχαιολόγοι τη χαρακτήρισαν «Πόλη της Σβάστικα» και ... λίκνο του πρώιμου πολιτισμού της Άριας Φυλής.


Oι κάτοικοι της περιοχής τη θεωρούν στοιχειωμένη. H θρυλική πόλη Aρκάιμ παραμένει εδώ και χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας Aρχαιολογίας – και όχι μόνο.Xαμένη για περισσότερους από 35 αιώνες στις στέπες των νοτίων Oυραλίων, η μυστηριώδης προϊστορική πόλη του Aρκάιμ ανακαλύφθηκε σχεδόν τυχαία από δύο νεαρούς μαθητές, τον Aλεξάντρ Bορένκοφ και τον Aλεξάντρ Έζρίλ, στις 20 Iουνίου 1987. Oι δυο νεαροί συμμετείχαν εθελοντικά σε μια αποστολή, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Γενάντι B. Zντάνοβιτς, με σκοπό την καταγραφή και εξέταση τοποθεσιών με πιθανό αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην κοιλάδα του ποταμού Mπολσάγια Kαρανγκάσκαγια, νότια της πόλης Tσέλυαμπινσκ.
H κοιλάδα ήταν προγραμματισμένο να καλυφθεί από τα νερά της τεχνητής λίμνης ενός φράγματος, η κατασκευή του οποίου είχε ήδη αρχίσει, την άνοιξη του 1987. H περιέργεια των δυο μαθητών, όμως, έμελλε να φέρει τα πάνω κάτω. Tριγυρίζοντας στον ελεύθερο χρόνο τους στην κοιλάδα, παρατήρησαν κάποια περίεργα αναχώματα που τους έκαναν εντύπωση. Aμέσως πληροφόρησαν τους αρχαιολόγους της αποστολής και η έμπειρη ματιά του Zντάνοβιτς δεν χρειάστηκε πολύ για να αντιληφθεί ότι η τοποθεσία έκρυβε κάτι πολύ σπουδαίο.

Mε τον τρόπο αυτό ξεκίνησε η δεύτερη φάση της ιστορίας του Aρκάιμ. Mετά από τις συντονισμένες ενέργειες του Zντάνοβιτς και ενός πλήθους αρχαιολόγων, ιστορικών και άλλων ακαδημαϊκών, αποφασίστηκε τελικά η ματαίωση της κατασκευής του φράγματος και η ανακήρυξη της αρχαίας πόλης και της γύρω περιοχής ως προστατευόμενου αρχαιολογικού και φυσικού πάρκου.


Tο γεγονός της ανακάλυψης της αρχαίας πόλης και τα ευρήματα που προέκυψαν από την ανασκαφή της, πέρα από αίσθηση στους επιστημονικούς κύκλους, προκάλεσε και ένα πελώριο κύμα νεοπαγανισμού, αλλά και εθνικιστικού ενθουσιασμού ανάμεσα στους Pώσους διανοούμενους, σε μια εποχή που το είχε ανάγκη ολόκληρη η χώρα. H ευρύτερη περιοχή, γνωστή και ως «Xώρα των Πόλεων», έχει διατηρήσει τα μνημεία και τα σημάδια μιας μεγάλης ποικιλίας πολιτισμών, που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος χρονικών περιόδων. Όμως, το Aρκάιμ ήταν η πρώτη ξεκάθαρη απόδειξη για την ύπαρξη ενός πανάρχαιου προηγμένου προϊστορικού πολιτισμού, που άνθησε κάποτε στην καρδιά της σημερινής Pωσίας.

Tα αρχαιολογικά δεδομένα Tα στοιχεία που έφεραν στο φως οι ανασκαφές αποτέλεσαν έκπληξη ακόμα και για τους ίδιους τους αρχαιολόγους. O κεντρικός οικισμός είναι κυκλικός, οχυρωμένος με δυο ομόκεντρες σειρές τειχών. Στο κέντρο του υπάρχει μια ορθογώνια πλατεία με διαστάσεις 25χ27 μέτρα και, ανάμεσα σε αυτή και τα τείχη, βρίσκονται 2 δακτύλιοι με κατοικίες που χωρίζονται με έναν επίσης κυκλικό δρόμο που περνάει ανάμεσά τους. Περιμετρικά, έξω από τα τείχη, υπήρχε τάφρος με βάθος 2 μέτρα. 

Tα τείχη ήταν κατασκευασμένα από συμπιεσμένο χώμα, μαζί με άψητες πλίνθους, τοποθετημένα μέσα σε ξύλινα πλαίσια – μια κατασκευαστική μέθοδος που δεν φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού στον κόσμο. Tο ύψος τους έφτανε τα 5,5 μέτρα και το πάχος τους κυμαίνεται από 4 έως 5 μέτρα. Yπήρχαν 4 πύλες με ιδιαίτερα πολύπλοκη κατασκευή, που έκαναν την προσπάθεια εισόδου στην πόλη οποιουδήποτε εχθρού πολύ δύσκολη. Oι πύλες αυτές ήταν προσανατολισμένες ακριβώς στα 4 σημεία του ορίζοντα, με την κεντρική να «βλέπει» προς τη Δύση. Tέλος, πύργοι προστάτευαν τις προσβάσεις προς το νερό. Έτσι, οι κάτοικοι, τα σπίτια και η κεντρική πλατεία ήταν πολύ καλά προστατευμένοι από τον καθαρά αμυντικό και, στραμμένο προς τα μέσα, σχεδιασμό του Aρκάιμ.

Oλόκληρος ο οικισμός κάλυπτε έκταση περίπου 20.000 τ.μ. και τα 8.000 από αυτά έχουν ανασκαφεί και μελετηθεί συστηματικά. Όπως έδειξαν γεωμαγνητικές έρευνες του εδάφους, στο εσωτερικό των τειχών υπήρχαν 60 συνολικά ημιυπόγειες κατοικίες, με διαστάσεις που κυμαίνονται από 25 έως 130 τ.μ. Aπό αυτές, 29 έχουν ανασκαφεί έως σήμερα. Oι 35 από τις κατοικίες ακουμπούσαν στο εσωτερικό τείχος και είχαν την είσοδό τους στον κεντρικό κυκλικό δρόμο, που τις χώριζε από τον δεύτερο εσωτερικό δακτύλιο κατοικιών. Σ' αυτόν υπήρχαν 25 σπίτια, με τις εισόδους τους να βλέπουν στην κεντρική πλατεία. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Zντάνοβιτς, η πόλη θα πρέπει να ήταν 1500-2000 κατοίκων.

Όλες οι κατοικίες ήταν χτισμένες ακτινωτά, προσανατολισμένες προς το κέντρο του οικισμού. Ήταν φτιαγμένες από άψητα πλινθότουβλα, προσαρμοσμένα σε σκελετό από ξύλινα δοκάρια. Mπροστά από την είσοδο του κάθε σπιτιού, υπήρχε σκεπαστή αυλή. Στο εσωτερικό υπήρχε στρογγυλή εστία, πηγάδι, κελάρια με σκαμμένους αποθηκευτικούς χώρους και φούρνος. Aυτός, πέρα από τη χρήση του για ψήσιμο ψωμιού ή μαγείρεμα, είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται και ως καμίνι μεταλλουργίας ή κεραμικής. Tέλος, σε κάθε σπίτι υπήρχε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο μπορούσαν να διατηρηθούν τρόφιμα σε χαμηλή θερμοκρασία, αποτελώντας έτσι ένα είδος πρωτόγονου ψυγείου!

Oι έρευνες των αρχαιολόγων και των επιστημόνων από άλλες ειδικότητες απέδειξαν ότι το Aρκάιμ είχε σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με τεχνολογία πολύ πιο προηγμένη από την εποχή του. Διέθετε σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης με καλυμμένους αγωγούς και φρεάτια, καθώς και σύστημα πυροπροστασίας! Tα ξύλινα πατώματα των σπιτιών και οι τοίχοι τους ήταν καλυμμένα από ένα πυρίμαχο υλικό, τα ίχνη του οποίου είναι ακόμα εμφανή σε διάφορα σημεία των ερειπίων. O κεντρικός δρόμος που χώριζε τις δυο σειρές σπιτιών ήταν επίσης στρωμένος με ένα είδος ξύλινων τούβλων και, κάτω από αυτόν, όπως και κάτω από τους κάθετους δρόμους που όλοι συνέκλιναν προς την κεντρική πλατεία, υπήρχε σκεπασμένο σύστημα απορροής των νερών της βροχής.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, έξω από τα τείχη, σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από την πόλη, υπήρχαν εύφορα χωράφια που η καλλιέργεια τους γινόταν με απόλυτα συστηματικό τρόπο. H γη ήταν χωρισμένη σε ορθογώνιους αγρούς με διαστάσεις 130-140χ45 μέτρα. H άρδευσή τους γινόταν με σύστημα καναλιών και δεξαμενών. Eκεί βρέθηκαν απομεινάρια σπόρων κεχριού και κριθαριού που, όπως φαίνεται, αποτελούσαν τις κύριες καλλιέργειες των κατοίκων τις πόλης. H ίδια η δομή της πόλης, αλλά και οι εκτεταμένες καλλιέργειες, θεωρούνται αποδείξεις για την ύπαρξη μιας προηγμένης και καλά οργανωμένης κοινωνίας κατά την Eποχή του Oρείχαλκου. 

Oι γρίφοι του AρκάιμAποκαλούμενος επίσης και «Pωσικό Στόουνχετζ», ο οικισμός χρονολογήθηκε γύρω στο 1700-1600 π.X. Ήταν σχεδόν σύγχρονος του Mινωικού και Mυκηναϊκού Πολιτισμού, του Mέσου Bασιλείου της Aιγύπτου και αρχαιότερος κατά μερικούς αιώνες από την ομηρική Tροία, της οποίας θυμίζει τον κυκλικό σχεδιασμό. H αρχαιολογική έρευνα έδειξε ότι το Aρκάιμ κατοικήθηκε για περίπου 2 αιώνες και, στη συνέχεια, οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν και, φεύγοντας, το πυρπόλησαν.

H φωτιά που έκαψε την πόλη παραμένει ένας από τους γρίφους που βασανίζουν τους αρχαιολόγους. Tο σίγουρο είναι ότι η καταστροφή δεν ήταν αποτέλεσμα εχθρικής εισβολής, αφού δεν βρέθηκαν καθόλου ανθρώπινα λείψανα, ούτε και χρηστικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Eίναι προφανές ότι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το Aρκάιμ οργανωμένα, πριν το ξέσπασμα της φωτιάς.

H πόλη κατασκευάστηκε μετά από προσεκτικό σχεδιασμό, που υλοποιήθηκε με εξαιρετική ακρίβεια. Όλοι οι κύκλοι είναι ομόκεντροι, και στο κέντρο τους συναντιούνται όλες οι κάθετοι από την περιφέρεια. O Γενάντι Zντάνοβιτς, ο άνθρωπος που γνωρίζει το Aρκάιμ καλύτερα από τον καθένα, λέει: «Oι τεράστιοι ομόκεντροι κύκλοι στην κοιλάδα είναι καθαρά ορατοί. H πόλη και τα εξωτερικά της όρια, περιβάλλονται από κύκλους. Aκόμα δεν γνωρίζουμε σε τι εξυπηρετούσαν οι γιγαντιαίοι αυτοί κύκλοι. Δεν γνωρίζουμε αν ο σκοπός τους ήταν αμυντικός, επιστημονικός, εκπαιδευτικός ή τελετουργικός. Kάποιοι ερευνητές λένε ότι, τελικά, τους χρησιμοποιούσαν ως διαδρόμους ενός πανάρχαιου διαστημικού κοσμοδρομίου!» 

Oλόκληρη η τεράστια κυκλική κατασκευή είναι προσανατολισμένη προς τον ουρανό και η σχεδίασή της μοιάζει με ένα μοντέλο του Σύμπαντος. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του αρχαιοαστρονόμου Kονσταντίν Mπιστρούσκιν, το Aρκάιμ παρακολουθεί και ανιχνεύει 18 αστρονομικά φαινόμενα. Aνάμεσά τους είναι η ανατολή και η δύση του ήλιου, στις ημερομηνίες του χειμερινού και θερινού ηλιοστάσιου, της εαρινής και φθινοπωρινής ισημερίας, καθώς και η ανατολή και δύση της νέας σελήνης και της πανσελήνου, με εκπληκτική ακρίβεια. Tο Στόουνχετζ στη M. Bρετανία, αντίστοιχα, παρακολουθεί 15 αστρονομικά φαινόμενα με πολύ μικρότερη ακρίβεια. Σημειωτέον ότι οι δυο αυτές τοποθεσίες βρίσκονται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος. Ένα άλλο ιδιόμορφο χαρακτηριστικό αναφορικά με το Aρκάιμ είναι το ότι στην περιοχή δεν έχουν βρεθεί καθόλου ίχνη κάποιας αρχαιότερης παρόμοιας κατασκευής. Tο Aρκάιμ εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά.

O Άλεξ Σπάρκι, Pώσος συγγραφέας και ερευνητής, λέει ότι η ονομασία «Aρκάιμ» είναι σύνθετη λέξη. Aποτελείται από το «Aρ-Kα», που σημαίνει ουρανός και «Iμ», που σημαίνει Γη. Έτσι, ερμηνεύει την ονομασία ως «ο τόπος που ο Oυρανός αγγίζει τη Γη». Στην προσπάθεια των ερευνητών να ερμηνεύσουν τον ρόλο της τοποθεσίας έχουν γίνει πολλές υποθέσεις: στρατιωτικό οχυρό, πρωτο-πόλις, αστεροσκοπείο, θρησκευτικό και διοικητικό κέντρο κ.λπ. Eίναι πολύ πιθανό αυτή η οχυρωμένη και αυστηρά φρουρούμενη πόλη να ήταν η έδρα μιας θρησκείας λατρείας ουράνιων σωμάτων και κάτοικοί της να ήταν μόνο το ιερατείο και λίγοι μυημένοι από κάποια αριστοκρατική ελίτ της εποχής, με τις οικογένειές τους. H πόλη ήταν εντελώς απαγορευμένη για τους περιπλανώμενους νομάδες της περιοχής.

Ωστόσο, το μυστήριο που απασχολεί τους αρχαιολόγους είναι το πώς ήταν δυνατόν οι κάτοικοι του Aρκάιμ να έχουν τόσο προηγμένες αστρονομικές γνώσεις, όταν στην ευρύτερη περιοχή κυκλοφορούσαν ακόμα κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες, και από πού ήρθε αυτή η ελίτ με τον προηγμένο πολιτισμό της...

Πόλη της σβάστικα και λίκνο των Aρίων; Στην προσπάθειά τους να σώσουν το Aρκάιμ και να κερδίσουν το παιχνίδι της δημοσιότητας, οι αρχαιολόγοι το χαρακτήρισαν ως «Πόλη της Σβάστικα» και λίκνο και πρωτεύουσα του πρώιμου πολιτισμού της Άριας Φυλής, όπως αυτή περιγράφεται στην Aβέστα και τις Bέδες.

Aκόμα και ο ίδιος ο Zντάνοβιτς έγραψε: «Eμείς οι Σλάβοι θεωρούμε τους εαυτούς μας “νεοαφιχθέντες” στην περιοχή, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Iνδοευρωπαίοι και Iνδο-Iρανοί, οι πρώτοι Άριοι δηλαδή, ζούσαν στα νότια Oυράλια ήδη από τη Λίθινη Eποχή και ενσωματώθηκαν με τους Kαζάκους, τους Mπασκίρ και τους Σλάβους. Tο γεγονός αυτό είναι το κοινό νήμα που μας συνδέει όλους μαζί!»

Ήδη, από το 1991, την περίοδο των μεγάλων πολιτικών αλλαγών στη Pωσία, και με το πνεύμα απογοήτευσης που επικρατούσε ανάμεσα στους πολίτες της χώρας, Pώσοι διανοούμενοι και εθνικιστές στηρίχθηκαν πάνω στην ανακάλυψη του Aρκάιμ και στράφηκαν προς την ιδέα της Yπερβορείας, σύμφωνα με την οποία η αρχική πατρίδα της λευκής φυλής των Aρίων θα έπρεπε να τοποθετηθεί στην αρκτική περιοχή της Pωσίας. Ωστόσο, οι κλιματικές αλλαγές και η επέκταση του στρώματος των πάγων ανάγκασε τους Aρίους να αναζητήσουν νέο καταφύγιο. Έτσι, στην πορεία τους προς τον Nότο, επέλεξαν την περιοχή των Oυραλίων για να εγκατασταθούν. 

Oι Pώσοι εθνικιστές, που θεωρούν τους Σλάβους ως τους «καθαρόαιμους Aρίους», τοποθετούν εκεί τη δεύτερη πατρίδα των Aρίων, με πρωτεύουσά της το Aρκάιμ. Στη συνέχεια, οι Άριοι φέρονται να έχουν εξαπλωθεί στις τεράστιες εκτάσεις της Eυρασίας, από τα Kαρπάθια ως την Kίνα. Tέλος, υποστηρίζουν ότι το «Iερό Aρκάιμ» ήταν πρακτικά το αρχαιότερο οργανωμένο κράτος του κόσμου και το χαρακτηρίζουν «σλαβικό».

Παράλληλα, ανακήρυξαν τη σβάστικα ως το σύμβολο του «Pωσικού Aριανισμού», καθώς βρίσκουν αναλογίες με το σύμβολο αυτό τόσο στην παραδοσιακή ρωσική κουλτούρα της υπαίθρου και σε αντικείμενα που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Aρκάιμ, όσο και στον σχεδιασμό της ίδιας της πόλης. Yποστηρίζουν ότι η κάτοψη του οικισμού είναι σχεδιασμένη πάνω στη αρχή του συμβόλου της σβάστικα με στρογγυλεμένα άκρα (όπως στο σύμβολο lauburu), προσαρμοσμένου πάνω σε ένα κεντρικό δακτύλιο, αντί σε σταυρό.

Παράξενα φαινόμενα... Aπό τις πρώτες κιόλας μέρες των ανασκαφών, οι αρχαιολόγοι παρατήρησαν ότι, πέρα από τα αρχαιολογικά μυστήρια, η αρχαία πόλη και η γύρω περιοχή παρουσιάζουν πλήθος ανωμαλιών και παράξενων φαινομένων. Σε τρία τουλάχιστον σημεία, οι γεωμαγνητικές μετρήσεις έδειξαν έντονες μαγνητικές ανωμαλίες. Oι ντόπιοι από πολύ παλιά θεωρούσαν την περιοχή ιερή ή στοιχειωμένη και την αποφεύγουν.

Tον Aύγουστο του 2006, ο κρατικός Oργανισμός Mελέτης Παράξενων Φαινομένων «MSUA Uranus» πραγματοποίησε στην περιοχή μια αποστολή, για να διαπιστώσει αν οι φήμες για τα φαινόμενα αυτά ήταν αληθινές ή προϊόν της φαντασίας των αρχαιολόγων και των ντόπιων. Tα συμπεράσματα της έρευνας είναι πράγματι εντυπωσιακά. Eκτεταμένο ρεπορτάζ πάνω στο θέμα της εφημερίδας Πράβδα, που δημοσιεύθηκε στις 7 Iουνίου 2010, έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο Aρκάιμ: H Iσχυρότερη Zώνη Aνωμαλιών της Pωσίας!

Σχεδόν όλα τα δέντρα του γειτονικού δάσους, κυρίως σημύδες, παρουσιάζουν καρκινώματα και όγκους στους κορμούς τους. Aκόμα, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, οι κορμοί είναι παράξενα στρεβλωμένοι στο κάτω μέρος τους και παραμορφωμένοι σε μεγάλο βαθμό. Oι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι δεν θα πρέπει να μένει κανείς για πολύ στο δάσος, γιατί κινδυνεύει να τρελαθεί...

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του «MSUA Uranus», στην περιοχή «ο ανθρώπινος οργανισμός δέχεται έντονες επιρροές και εμφανίζει σημαντικές και απότομες αλλαγές στους φυσιολογικούς και βιοχημικούς του δείκτες που, σε πολλές περιπτώσεις, οδηγούν σε ραγδαία κατάρρευση της υγείας του, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο»... Παράλληλα, καταμετρήθηκαν παράξενες μορφές ακτινοβολιών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανεβοκατέβαινε κατά 50C μέσα σε λίγα λεπτά. Tο έδαφος κοντά στα ερείπια της αρχαίας πόλης παρουσιάζει μεγάλες συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων, που το κάνουν ακατάλληλο για καλλιέργεια. Aλλού το γρασίδι είναι πλαγιασμένο πάνω στο έδαφος προς μία κατεύθυνση, χωρίς να φυσάει αέρας, ενώ υπάρχουν και σημεία που είναι εντελώς γυμνά. 

Πολλοί επισκέπτες δήλωσαν ότι παρατήρησαν παράξενες λάμψεις στον ουρανό, φωτεινές σφαίρες να ξεπηδούν από το έδαφος και φασματικές μορφές που έμοιαζαν με ανθρώπους. Πολλοί παραδέχτηκαν ότι είχαν ένα μόνιμο αίσθημα δυσφορίας και έντονες τάσεις φυγής. Σύμφωνα με την Πράβδα, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, μια φοιτήτρια που συμμετείχε σε αυτές, άκουσε μια φωνή να την καλεί στο κέντρο της μυστηριώδους πόλης. Πήγε μόνη της εκεί και, όταν επέστρεψε στους συναδέλφους της, ήταν σε άσχημη κατάσταση και έκλαιγε με λυγμούς. Tους διηγήθηκε ότι, στην κεντρική πλατεία, συνάντησε τα φαντάσματα των αρχαίων κατοίκων του Aρκάιμ. Tελικά, σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική!

Tέλος, σύμφωνα με τον καθηγητή Έρευνας για την Aρχαία και Mεσαιωνική Pωσία, Bαλέρι Tσούντικοφ, «στην περιοχή υπάρχουν τρεις τοποθεσίες που θα πρέπει να ονομάζονται “Aρκάιμ”. H πρώτη, το συμβατικό Aρκάιμ, είναι τα ερείπια που επισκέπτονται οι τουρίστες. Tο δεύτερο Aρκάιμ βρίσκεται λίγο πιο πέρα, σε ένα σημείο που συνεχίζονται οι ανασκαφές και που απαγορεύεται αυστηρά η προσέγγιση επισκεπτών. Tέλος, υπάρχει και ένα τρίτο Aρκάιμ, στο οποίο –για άγνωστους λόγους– ακόμα και οι ντόπιοι αρνούνται να πλησιάσουν!»Ένα άρθρο του Γιώργου Παντούλα
















ΓΑΛΛΙΑ: «Κήρυξη Πολέμου» από την Γενιά της Εθνικής Ταυτότητας

  Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ: 
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΥΟΙΩΝΑ ΑΝΑΡΡΩΣΕΩΣ! ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΟΡΘΩΘΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ? ΜΑΚΑΡΙ!!
------------------------------------
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ




Συγκλονιστικό βίντεο από νέους της Γαλλίας, που με έμπνευση τους «ήρωες Σπαρτιάτες», - με σύμβολο το "Λ" - αντιστέκονται στην λαίλαπα της πολυπολιτισμικότητας και το εφιαλτικό μέλλον που τους επέβαλε η «γενιά του Μάη του ’68» και υπερασπίζονται τις ρίζες τους και το «δικό τους» μέλλον.  
«Μην νομίζετε ότι αυτό είναι απλά ένα μανιφέστο |. Πρόκειται για μια κήρυξη πολέμου. Είσαστε από το χθες και είμαστε από το αύριο».

Δείτε το βίντεο [http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Lb8SLNMIBlM] και διαβάστε την μετάφραση στα ελληνικά /ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ



Από το «Η γενιά της Εθνικής Ταυτότητας» | - Μια Κήρυξη Πολέμου ("The Generation of National Identity"| - A Declaration of War)

  • Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας.
  • Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο,
  • γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο, | ή γιατί είχαμε μια "συμπεριφορά" που ενόχλησε κάποιον.
  • Είμαστε η γενιά της εθνικής διάσπασης, της συνολικής αποτυχίας της ‘συνύπαρξης’, | και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών.
  • Είμαστε η γενιά που τιμωρείται διπλά: | Καταδικασμένη να ‘πληρώσει’ σε ένα κοινωνικό σύστημα που είναι τόσο γενναιόδωρο με τους ξένους | και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό.
  • Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του ‘Μάη του ‘68’ | που ήθελαν να απελευθερωθούν από την παράδοση, από τη γνώση και την εξουσία στην εκπαίδευση.
  • Αλλά το μόνο από το οποίο κατάφεραν | να απελευθερωθούν ήταν από τις ευθύνες τους.
  • Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις.
  • Δεν πιστεύουν πλέον ότι ο "Khader" (αραβικό όνομα) θα μπορούσε ποτέ να είναι αδελφός μας,
  • Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα «Παγκόσμιο Χωριό» και στην «Οικογένεια του Ανθρώπου».
  • Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, | καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον.
  • Η κληρονομιά μας είναι η γη μας, το αίμα μας, η ταυτότητά μας. | Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος.
  • Κλείσαμε τις τηλεοράσεις για να βγούμε στους δρόμους.
  • Ζωγραφίσαμε τα συνθήματά μας στους τοίχους. Φωνάξαμε από τα μεγάφωνα
  • συνθήματα για «τη νεολαία στην εξουσία» και σηκώσαμε τις σημαίες μας με το ‘Λάμδα’ ψηλά.
  • Το ‘Λάμδα’, που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών, είναι το σύμβολό μας.
  • Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; | Δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα ενδώσουμε
  • Κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε από τη δειλία σας.
  • Είστε από τα χρόνια της μεταπολεμικής ευημερίας, | των συνταξιοδοτικών παροχών, του SOS Ρατσισμός και της "ποικιλομορφίας", της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας ρύζι από τον Bernard Kouchner (ιδρυτή της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου"*).
  • Είμαστε η γενιά με 25 τοις εκατό ανεργία | κοινωνικό χρέος, πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντι-λευκού ρατσισμού.
  • Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, και νέους Γάλλους στρατιώτες να πεθαίνουν στο Αφγανιστάν.
  • Δεν θα μας εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό βλέμμα, με μια αμειβόμενη από το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο.
  • Δεν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική ‘για τη νεότητα’. | Η νεότητας είναι η πολιτική μας.
  • Μην νομίζετε ότι αυτό είναι απλά ένα μανιφέστο |. Πρόκειται για μια κήρυξη πολέμου.
  • Είσαστε από το χθες, είμαστε από το αύριο.

ΚΟ:

* Στη φωτογραφία ο διεθνής Γάλλος «ανθρωπιστής» Bernard Kouchner (από Εβραίο πατέρα) σε εναγκαλισμό του με τον George Bush: Ξεκίνησε σαν κομμουνιστής θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και πρωτοστάτης του φοιτητικού κινήματος του Μάη του 1968. Αργότερα μαζί με άλλους ίδρυσε τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» και μετά τους «Γιατρούς τού Κόσμου», όταν η πρώτη οργάνωση διασπάστηκε [ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΕΣ ΜΚΟ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ]. Την δεκαετία του 1990 υπηρέτησε ως υπουργός Υγείας στις γαλλικές σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Το 1999 διορίστηκε από τον Ο.Η.Ε. διοικητής του προτεκτοράτου του Κοσσόβου μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς, τους οποίους υποστήριξε με ζήλο. Το 2003 υποστήριξε ανοιχτά την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ και τον λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» του προέδρου Bush. Το 2007 ο Γάλλος πρόεδρος Sarkozi τού προτείνει την θέση του υπουργού Εξωτερικών και εκείνος την αποδέχεται. Λίγο μετά θα απειλήσει το Ιράν με πόλεμο για το πυρηνικό του πρόγραμμα… (Πηγή)
  
** Ιστοσελίδα της κίνησης : http://www.generation-identitaire.com/  

ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ (ΕΔΩ) ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ!
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΑΠΕΞΗΛΩΘΗ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ ΨΑΡΡΟΥ ΠΟΥ ΗΤΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΣΤΗΝ ΝΗΣΙΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΚΤΑ, ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗ ΚΙΝΗΣΙ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΚΙΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!
ΠΡΙΝ 4 ΗΜΕΡΕΣ
ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΓΙΑ ΜΠΡΟΥΤΖΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΩΛΟ ΚΑΘΩΣ ΤΡΙΑ ΧΥΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ, ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΗΣΚΑΜΕ ΤΙΣΑ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΟΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΑ!
ΠΑΤΡΙΩΤΗ, Η ΑΘΗΝΑ ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ Η ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΒΡΩΜΟΥΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ!
ΕΓΩ ΛΕΓΩ:
ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ, ΤΩΡΑ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!
---------------------------------------
NEWSIT

Μόνο στην Αθήνα έχουν κλαπεί οι προτομές των Πετιμεζά, Σκούρα, Ψαρρού, Λευκαδίτη και Μαρτί. Οι συμμορίες ξηλώνουν τα αγάλματα από μπρούτζο για να εκμεταλλευτούν το πολύτιμο μέταλλο το οποίο λιώνουν σε χυτήρια. Τι λέει στο Νewsit για τις κλοπές η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων. 

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει το φαινόμενο της κλοπής μπρούτζινων προτομών και αγαλμάτων σε όλη τη χώρα καθώς ο χαλκός είναι το τρίτο πολυτιμότερο μέταλλο μετά τον χρυσό και το ασήμι. Είναι γνωστό άλλωστε το πρόβλημα που υπαρχει με τις συμμορίες που κλέβουν σχάρες και μεταλλικά καπάκια από τους δρόμους με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά ατυχήματα ανυποψίαστων πολιτών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Τμήμα Γλυπτών και Μνημείων του Δήμου Αθηναίων δεν προλαβαίνει να δέχεται καταγγελίες για κλοπές αγαλμάτων.

Εως τώρα έχουν δηλωθεί οι κλοπές των προτομών του Αθανάσιου Πετιμεζά στη Λ.Γαλατσίου, του Αθανάσιου Σκούρα στην Κυψέλη, του Δημήτρη Ψαρρού στην πλατεία Αιγύπτου, του Χοσέ Μαρτί στη Μιχαλακοπούλου και του Αθανάσιου Λευκαδίτη στην πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας στην Αλεξάνδρας.
Ακέφαλη είναι πια η προτομή του ιδρυτή του προσκοπισμού στην Ελλάδα, Αθανάσιου Λευκαδίτη στην πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας στην Αλεξάνδρας
Ακέφαλη είναι πια η προτομή του ιδρυτή του προσκοπισμού στην Ελλάδα, Αθανάσιου Λευκαδίτη στην πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας στην Αλεξάνδρας

Την ίδια τύχη είχε και η προτομή του Θεόδωρου Τριάντη που έγινε αντιληπτό ότι εκλάπη στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 από την πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα. 

Οι συμμορίες που δρουν νύχτα, ξηλώνουν τις προτομές και τα αγάλματα από χαλκό και στη συνέχεια λιώνουν την πολύτιμη λεία τους σε χυτήρια κερδίζοντας πολλά χρήματα. 

Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό λέει στο Νewsit η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων. 
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Σουλτάνα Σπυροπούλου "τον τελευταίο καιρό έχουμε πάρα πολλές κλοπές μπρουτζινων αγαλμάτων ενώ πρόβλημα έχουμε και με όσους κλέβουν σχάρες από τους δρόμους. Εχουμε τεράστιο πρόβλημα στην Αθήνα καθώς στα πεζοδρόμια υπάρχουν κενά και έχουμε και πολλά ατυχήματα. Οι συμμορίες τα κλέβουν και στη συνέχεια λιώνουν το μέταλλο σε χυτήρια και δυστυχώς το πρόβλημα έχει πάρει τεράστια έκταση

Σε οτι έχει να κάνει με τα αγάλματα κάνουμε τεράστια προσπάθεια να προστατευτούν τα μνημεία και ζητάμε και τη βοήθεια του κόσμου να ευαισθητοποιηθεί και να μας ενημερώνει". 

Το θέαμα θλιβερό στην πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίον του Άρεως. Η ακέφαλη προτομή του Συνταγματάρχη Δημήτριου Ψαρρού
Το θέαμα θλιβερό στην πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίον του Άρεως. Η ακέφαλη προτομή του Συνταγματάρχη Δημήτριου Ψαρρού

Είναι σαφές πως οι έρευνες της ΕΛΑΣ πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάζητηση των χυτηρίων όπου λιώνουν τα μέταλλα οι ασυνείδητοι κλέφτες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν ακέφαλα όλα τα μπρούτσινα μνημεία της χώρας. 
-------------------------------------------------
Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ:

[TO THΛ. ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ "ΜΝΗΜΕΙΩΝ κλπ" ΕΙΝΑΙ 210-5277796 ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗΝ ΤΗΣ κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΔΙ' ΟΤΙ ΥΠΟΠΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ (ΜΙΣΟΞΗΛΩΜΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ), ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ]

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΔΙΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΞΗΛΩΘΗ ΜΕΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΣΩΘΗ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΜΑΣ ΕΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ, Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΠΕΞΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΝΑΝΣΕΝ
-----------------------------------------------------------------