Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Ιουνίου 2012

Οι HΠΑ εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο της Συρίας - Ζητούν για επιχειρήσεις την Σούδα

Οι HΠΑ εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο της Συρίας - Ζητούν για επιχειρήσεις την Σούδα


Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την "ανθρωπιστική κρίση στην Συρία". Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο "απλά" όπως ήταν στην περίπτωση της Λιβύης, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δίνει άλλοθι στην ελληνική πλευρά να εγκρίνει την χρήση της βάσης. Και αυτό είναι το τυπικό κώλυμα της υπόθεσης. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έλθει μετωπικά αντιμέτωπη με τα ρωσικά συμφέρονα. χωρίς μαλιστα να έχει να κερδίσει κάτι το ουσιαστικό από αυτή την κόντρα, μάλοον το αντίθετο.
Δηλαδή θα βρεθεί στην μέση σε μία αναμέτρηση για την οποία όλος ο πλανήτης κρατά ήδη την ανάσα του.
Αν η Μόσχα, αποφασίσει "να τραβήξει  το σχοινό" που όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί, τότε είναι πιθανόν η Αθήνα να βρεθεί στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να δίνει έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μαχητικά να χρησιμοποιούν την βάση της Σούδας για να κτυπούν στόχους ρωσικού συμφέροντος στην Συρία!
Πρόκειται για μία επανάληψη του σκηνικού του 2003 όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιτεθούν στο Ιράκ, χωρίς την ύπαρξη προγενέστερης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οπότε είχε τεθεί επιτακτικά θέμα νομιμοποίησης της χρήσης της βάσης της Σούδας. Τότε η κυβέρνηση Σημίτη είχε εγκρίνει την χρήση της βάσης, αλλά τότε δεν υπήρχε ενεργός εμπλοκή της Ρωσίας. Ποιος να διαμαρτυρηθεί το 2003; Ο Σαντάμ Χουσεΐν;
Τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο περιπεπλεγμένα από στρατηγικής άποψης: Θα δωθεί έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μέσα, αεροσκάφη και πλοία να χρησιμοποιήσουν την ελληνική βάση στο πλευρό της ... Τουρκίας και σε βάρος των συμφερόντων της ομόδοξης Ρωσίας; Αλλά και σε βάρος της ύπαρξης, περίπου 2,5 εκατ. Ελληνοθρόδοξων και καθολικών Χριστιανών, τους οποίους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι "θα περάσουν με μαχαίρι" οι φανατικοί ισλαμιστές που χρησιμοποιούνται από τους δυτικούς για να εκδιώξουν το καθεστώς και να ελέγξουν την Συρία;
Πάντως ήδη την εβδομάδα των εκλογών (13 Ιουνίου)  άρχισαν να καταπλέουν στην Σούδα (φωτό α' σελίδας) "τα πρώτα βιολιά" του αμερικανικού Σόλου, όπως το Los Angeles-class επιθετικό υποβρύχιο USS Annapolis (SSN 760) στο πλαίσιο ανάοτυξής του στον 6ο Στόλο
Εξαιρετικά δύσκολη η απόφαση, αλλά φαίνεται ότι έχει ήδη ληφθεί: Η βάση της Σούδας θα παραχωρηθεί για επιχειρησιακή χρήση αμέσως μόλις ζητηθεί αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών. Και ο Θεός βοηθός (λέμε εμείς)...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Συνεχίζεται η "κοινωνική απαλλοτρίωση" της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών από τους λαθροεισβολείς -26 αυτοκίνητα είχαν διαρρήξει δύο Ιρακινοί σε τρείς μήνες

26 αυτοκίνητα είχαν διαρρήξει δύο Ιρακινοί σε τρείς μήνες


Συνεχίζεται η "κοινωνική απαλλοτρίωση" της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών από τους λαθροεισβολείς χωρίς φυσικά καμία οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λασθοεισβολέων να ενδιαφέρεται για την καταπάτηση του βασικού δικαιώματος του κάθε ανθρώπου, της ασφάλειας.
Πιο συγκεκριμένα  δύο Ιρακινοί ηλικίας 44 και 43 ετών κατάφεραν να διαρρήξουν 26 αυτοκίνητα στην περιοχή της Γλυφάδας σε τρείς μήνες προκαλώντας όπως είναι φυσικό σοβαρά προβλήματα και απώλεια εισοδήματος στα θύματα τους.
Οι λαθροεισβολείς συνελήφθησαν από την Αστυνομία το "κοινωνικό" τους έργο όμως θα
το πληρώσει φυσικά ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης.       

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ! ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ! ΑΥΤΟΥΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ!

Νεκρός στη διάρκεια ληστείας έπεσε 82χρονος στο Παγκράτι. Αγνωστοι τον έδεσαν και τον φίμωσαν στην είσοδο του σπιτιού του για να του αρπάξουν τη σύνταξη. Ο θάνατός του αποδίδεται σε ασφυξία. Ηταν συνταξιούχος του ΟΤΕ, πατέρας δύο παιδιών.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
-----------------------------------

Όταν ο τουρκικός εθνικισμός δεν ενοχλεί την ελληνική αριστερά

Όταν ο τουρκικός εθνικισμός δεν ενοχλεί την ελληνική αριστερά


Για μία ακόμη φορά ο αριστερός "προοδευτικός" χώρος της Ελλάδας αποδεικνύει την σύγχυση στην οποία βρίσκεται και την έλλειψη καθαρής ιδεολογικής ταυτότητας. Διότι πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει την άρνηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αριστερών πολιτικών κομμάτων στην Α’ ΕΛΜΕ Έβρου να καταδικάσουν την επίσκεψη του Τούρκου ηγέτη του εθνικιστικού ακραίου κόμματος στην Θράκη.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Αλεξανδρούπολης Gatzoli news (http://www.gatzoli.gr/2012/06/blog-post_7041.html) με αφορμή την επίσκεψη του ηγέτη του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος Ντ. Μπαχτσελί στην Θράκη,  η Α΄ΕΛΜΕ Έβρου πρότεινε την ψήφιση ενός κειμένου που θα καταδίκαζε την επίσκεψη αυτή. Επειδή η Γενική Συνέλευση δεν είχε απαρτία, το κείμενο, κλήθηκε να ψηφιστεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου.
Οι εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στην ΔΑΚΕ Καθηγητών υπερψήφισαν το κείμενο. Αντιθέτως οι εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΕΣΑΚ-ΔΕΕ το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ αφού ανέπτυξαν ένα λόγο σχετικό με το φασισμό από όλες τις πλευρές και τα συμφέροντα που έχουν σχέση με τους αγωγούς και τα πετρέλαια, αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το κείμενο, ψηφίζοντας λευκό και καταθέτοντας (προφορικά) νέα πρόταση στα πλαίσια όσων είπαν.
Τέλος οι εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στην παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Έβρου αν και είχε προηγηθεί τοποθέτηση του μέλους της παράταξης όπου ανέφερε ότι «συμφωνούν με τις δυο πρώτες παραγράφους του κειμένου, όμως δεν χρειάζεται το ψήφισμα να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες των επόμενων δυο παραγράφων» χωρίς να προβάλλουν κάποιο επιχείρημα ψήφισαν και αυτοί λευκό.
Εν κατακλείδι, η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου, δηλαδή των εκπροσώπων των καθηγητών που διδάσκουν στους μαθητές των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της περιοχής μας, αρνήθηκαν να καταδικάσουν την επίσκεψη του ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» στην Ελλάδα.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι καμία ελληνική αριστερή πολιτική οργάνωση ή κόμμα δεν εξέδωσε μία ανακοίνωση η οποία καταδίκαζε ή τουλάχιστον αναφερόταν στην επίσκεψη του Ντ. Μπαχτσελί στην Θράκη. 
Σημειώνεται ότι οι συνοδεία του ηγέτη των Τούρκων εθνικιστών είχε τοποθετήσει στα αυτοκίνητα της αυτοκόλητα των Γκρίζων Λύκων ενώ μέλος της συνοδείας του Μπαχτσελί χαιρέτησε τους παρευρισκομένους στο χωριό Μέγα Δέρειο με τον φασιστικό χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων.
Και όλα αυτά από τα μέλη ενός κόμματος που οι υποστηρικτές του και τα μέλη του έχουν δολοφονήσει Κούρδους και Ελληνοκύπριους αγωνιστές της ελευθερίας, τρομοκρατούν αθώους δημοκράτες και αγωνιστές των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και αποτελούσαν για δεκαετίες «εκτελούσαν» τις βρώμικες δουλειές μυστικών υπηρεσιών.
Φαίνεται λοιπόν ότι μόνο ο εγχώριος «φασισμός» τους ενοχλεί την Αριστερά στην Ελλάδα, ενώ για τον Τουρκικό δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ +ΣΧΟΛΙΟΝ


 
«Δημοκρατικό μπλόκο» στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στο προεδρείο

Ο υποψήφιός της Πολύβιος Ζησιμόπουλος, έτρεξε μόνους του και... έχασε
Δεν εκλέγει η Χρυσή Αυγή αντιπρόεδρο της Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διενεργήθηκε, καθώς έλαβε μόλις 41 θετικές ψήφους, ενώ 48 βουλευτές ψήφισαν λευκό και 204 άκυρο. Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, κατά την μυστική ψηφοφορία που προβλέπεται η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών που όμως ποτέ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το 1/4 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 75 βουλευτές.

Έτσι, οι «χρυσαυγίτες» δεν θα εκπροσωπούνται στο Προεδρείο της Βουλής και η προβλεπόμενη θέση του έβδομου αντιπροέδρου που προορίζεται για το πέμπτο κόμμα θα παραμείνει κενή. Αυτό άλλωστε είχε διευκρινίσει νωρίτερα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης ερωτηθείς σχετικώς, επισημαίνοντας ότι το Σύνταγμα είναι σαφές για το τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μάλιστα δεν δίστασε να διαμηνύσει ότι στη νέα Βουλή απαιτείται «να αποφεύγουμε ακραίες εκφράσεις ή συμπεριφορές και να πορευτούμε με σύνεση, σωφροσύνη και σεβασμό ο ένας προς τον άλλο», κάτι που εξελήφθη ως αιχμή κατά της Χρυσής Αυγής.

Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για την θέση του αντιπροέδρου ήταν, τελικώς, για τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Π. Ζησιμόπουλο, ωστόσο δεν έτυχε της στήριξης των άλλων κομμάτων. Η ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αποφασίσει να κινηθεί στην κατεύθυνση της καταψήφισης του υποψηφίου «χρυσαυγίτη», ενώ και το ΠαΣοΚ είχε καλέσει τα κόμματα να συνεννοηθούν και να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους, ώστε η θέση να μείνει κενή. Την καταψήφισή του με την επιλογή του άκυρου (είχαν γράψει στα λευκά ψηφοδέλτια την λέξη «ΟΧΙ»), επέλεξε και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινήθηκαν στην «γραμμή» της κατά συνείδησης ψήφου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις βουλευτών, οι διαρροές ψήφων προς την Χρυσή Αυγή (δηλαδή οι πλέον των 18 ψήφων που ανήκουν στους βουλευτές του κόμματος έως τους 41 που έλαβε, ήτοι 23 ψήφοι) μάλλον προέρχονται από τη ΝΔ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Κανονικά εξελέγησαν οι υπόλοποι έξι αντιπρόεδροι:

Με 235 ψήφους υπέρ εξελέγησαν οι τρεις από τη ΝΔ, ο Γιάννης Τραγάκης, ο Αθ.Νάκος και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με 227 ψήφους ο Γιάννης Δραγασάκης, από το ΠΑΣΟΚ με 228 ψήφους ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 225 ψήφους η Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα.

Η Χρυσή Αυγή επικαλείται το... Σύνταγμα


Στο μεταξύ, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει την αποτυχία του υποψηφίου της να συγκεντρώσει έστω το 1/4 των ψήφου του Κοινοβουλίου ως... εκτροπή και απειλεί να προσφύγει στο... Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», ενώ καταλήγει με το σύθημα «Χρυσή Αυγή - εναντίον όλων»