Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

22 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ¨ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

 ΕΝΘΥΜΙΣΘΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙΝ της απόπειρας ληστείας και του σοβαρού τραυματισμού, ζεύγους ηλικιωμένων, στις 9 Ιουνίου το πρωί, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου.

ΙΔΟΥ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟΝ ΤΗΣ ΓΑΔΑ

18-06-2011: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας ληστείας και σοβαρού τραυματισμού ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών - σύλληψη δράστη  

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας ληστείας και σοβαρού τραυματισμού ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών - σύλληψη δράστη.

Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η υπόθεση της απόπειρας ληστείας και του σοβαρού τραυματισμού, ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών (71χρονου άνδρα και 69χρονης γυναίκας) που έλαβε χώρα την 10.00 ώρα της 9-6-2011, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου.

Δράστης είναι 32χρονος αλλοδαπός, Αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από την παθούσα, ως δράστης της σε βάρος της επίθεσης αλλά και του σοβαρού τραυματισμού του συζύγου της.

Ο δράστης μεσημβρινές ώρες της 17-6-2011 εντοπίσθηκε από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης του 12ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών,.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (18-6-2011) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών/ Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών.

--------------

ΑΥΤΟ ΠΑΡΕΣΙΩΠΗΘΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ¨ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ --ΣΤΗΝ "ΖΟΥΓΚΛΑ" (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=335543&cid=122)-- ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Όταν για τα ξεπουλημένα αντιρατσιστικά ΜΜΕ η δολοφονία ενός Έλληνα από λαθρομετανάστες δεν είναι είδηση…
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011


Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο κτυπημένος από τον λαθρομετανάστη ληστή που εισέβαλε στο σπίτι του, ο ηλικιωμένος Έλληνας, όμως σήμερα στα δελτία ειδήσεων των καναλιών αυτό δεν ήταν θέμα, δεν ήταν είδηση. Εάν ένας Έλληνας είχε τραυματίσει έναν λαθρομετανάστη θα ήταν πρώτο θέμα! Είναι φανερό, ότι αυτοί που παίζουν τον ρόλο του “ενημερωτή” υπηρετούν συνειδητά ξένα συμφέροντα και είναι εθνοπροδότες. Θυμίζουμε ότι ο συγχωρεμένος πλέον γέροντας της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου, τον οποίο κτύπησε Αιγύπτιος λαθρομετανάστης είναι ο δεύτερος νεκρός μέσα σε ένα μόνο μήνα από επιθέσεις λαθρομεταναστών στην περιοχή και σας ενημερώνουμε ότι ήδη ότι ο ένας από τους δύο Αφγανούς που δολοφόνησαν τον 44χρονο πριν έναν μήνα περίπου, παριστάνει τον τρελό και βρίσκεται στο ψυχιατρείο των φυλακών, όπου αναμένεται οι «προοδευτικοί» ψυχίατροι για λόγους αντιρατσιστικούς να τον βγάλουν «τρελό»…

Σας θυμίζουμε επίσης ότι τα πουλημένα ΜΜΕ προσπάθησαν στην αρχή να κουκουλώσουν εντελώς το θέμα κι έγραφαν για τραυματισμό του από αγνώστους ή από την ίδια την ηλικιωμένη γυναίκα του!!! Όμως, λίγες ημέρες μετά εξιχνιάσθηκε η υπόθεση της ληστείας και του σοβαρού τραυματισμού, ζεύγους ηλικιωμένων σε διαμέρισμα επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου. Δράστης είναι 32χρονος αλλοδαπός, Αιγύπτιος, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από την παθούσα και συνελήφθη στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ!
 ---------------------------
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ "ΖΟΥΓΚΛΑ"

Νέα αναβολή της αναπόφευκτης χρεοκοπίας

Νέα αναβολή της αναπόφευκτης χρεοκοπίας
Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2011
Προ των πυλών βρίσκεται το Μνημόνιο Νο2 που θα έχει εγκριθεί μέχρι την επόμενη Πέμπτη από τη Βουλή, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει άλλη μια δόση το παλαιού δανείου των 110 δισ. ευρώ και άλλο ένα δάνειο-μαμούθ για τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών μέχρι τα μέσα του 2014. Ουδείς σοβαρός παρατηρητής, όμως, έχει πεισθεί ότι όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από μια νέα, ακριβή αναβολή μιας αναπόφευκτης χρεοκοπίας.

Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου εξασφάλισε τα μεσάνυχτα ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος έθεσε από χθες, κατόπιν συνεννόησης με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τη διαδικασία έγκρισης του νέου μνημονίου και του εφαρμοστικού νόμου σε... fast track, ώστε να έχουν εγκριθεί μέχρι τα τέλη του μήνα, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν την επικείμενη έκτακτη συνεδρίασης του Eurogroup στις 3 Ιουλίου, όπου οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα ανταμείψουν την κυβέρνηση για αυτό το «σπριντ» με γενναίες δόσεις δανείων διάσωσης.

Οι μόνοι που θα βγουν σίγουρα κερδισμένοι από τη δεύτερη επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας από τη χρεοκοπία σε ένα χρόνο είναι αυτοί που για χάρη τους έστησαν εξαρχής οι πλούσιες κυβερνήσεις του Βορρά τις τρεις (μέχρι στιγμής) επιχειρήσεις διάσωσης υπερχρεωμένων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, δηλαδή οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες. Αυτοί που αποκόμισαν υπερκέρδη από τις πιστωτικές «φούσκες» της ευρωζώνης και τώρα βλέπουν τις ζημιές της κρίσης να μεταφέρονται από τις κυβερνήσεις στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποίησε χθες η μη κυβερνητική οργάνωση «Open Europe», μόνο για την Ελλάδα, χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν οργανώσει μια κολοσσιαία μεταφορά χρέους από τις τράπεζες και τους άλλους ιδιώτες πιστωτές στα κράτη:

-        «Εκτιμούμε», σημειώνουν οι οικονομολόγοι που συνέταξαν την έκθεση, «ότι με τη δεύτερη διάσωση της Ελλάδας το μερίδιο του χρέους που θα βαρύνει τους ξένους φορολογούμενους (μέσω της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ) θα φθάσει από 26% σήμερα, σε ένα εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό 64% το 2014. Για να το πούμε διαφορετικά, κάθε νοικοκυριό της ευρωζώνης σήμερα βαρύνεται με 535 ευρώ ελληνικού χρέους, αλλά μέχρι το 2014 αυτό το ποσό θα έχει αυξηθεί σε 1450 ευρώ για κάθε νοικοκυριό».

-        Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, το 2014 θα έχουν μείνει πολύ λιγότεροι ιδιώτες πιστωτές με ελληνικό χρέος στην κατοχή τους. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας έκθεσης, ότι αν χρειασθεί να αναδιαρθρωθεί το χρέος της Ελλάδας το «κούρεμα» των ιδιωτών πιστωτών που θα έχουν απομείνει θα πρέπει να φθάσει σε ποσοστό σχεδόν 70%.

Υπάρχει ελπίδα να αποφύγει η Ελλάδα τελικά την αναδιάρθρωση του χρέους, έστω και αν προωθείται να γίνει με τρόπο απολύτως ελεγχόμενο, δηλαδή με ελαχιστοποίηση των συνεπειών για τις τράπεζες και τους άλλους ιδιώτες πιστωτές; Στις πολλές φωνές που υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί τελικά μια μεγάλη διαγραφή ελληνικού χρέους προστέθηκε ένας κορυφαίος βετεράνος πολιτικός της Ευρώπης, ο Σοσιαλδημοκράτης, πρώην υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Χάνες Άντρος: «Το ελληνικό χρέος θα πρέπει να διαγραφεί κατά το ήμισυ, όλες οι άλλες λύσεις είναι απλώς παραμύθια», δήλωσε, και τόνισε ότι « οι Έλληνες δεν έχουν το δυναμικό για να αποπληρώσουν τα 330 δισεκατομμύρια ευρώ και σε παρόμοια περίπτωση μια τράπεζα, αντί να χάσει τα πάντα, διαγράφει το ήμισυ του χρέους. Ελπίζω οι πολιτικοί της Ευρώπης να το καταλάβουν γρήγορα».

Ο Άντρος άσκησε δριμεία κριτική στους Ευρωπαίους πολιτικούς για την «ανεύθυνη αδυναμία» τους να αφήνουν σε ασάφεια την Ελλάδα, αναφέροντας πως δεν πρόκειται μόνον για την Ελλάδα, αλλά πως οι πολιτικοί, αν συνεχίσουν αυτή τη στάση τους, θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ασημαντότητα. «Από τη δεκαετία του 1970 καμία κρίση κράτους δεν έτυχε τόσο αισχρής διαχείρισης από τους ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η τωρινή κρίση στην Ελλάδα», επισήμανε.

Η ελληνική κυβέρνηση, προσπαθώντας να «πουλήσει» σε μια διστακτική έως αγανακτισμένη εγχώρια κοινή γνώμη τη νέα διάσωση, είναι υποχρεωμένη να καλλιεργήσει ελπίδες και προσδοκίες ότι αυτή την φορά, με το νέο μνημόνιο και τα νέα δάνεια, τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά. Με κάποιο «μαγικό» τρόπο, που δεν εξηγείται επαρκώς στους πολίτες, υποτίθεται ότι η χώρα θα περάσει σε ταχύρυθμη ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση και σε λίγα χρόνια το ογκώδες δημόσιο χρέος θα έχει γίνει πλέον βιώσιμο.

Όμως, αν διαβάσει προσεκτικά κανείς την αιτιολογική έκθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (νέο μνημόνιο) θα αντιληφθεί ότι ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση προβλέπει ότι το 2015, ύστερα από αρκετά χρόνια σκληρής λιτότητας και πρωτοφανούς έκτασης εκποίησης δημόσιας περιουσίας, η χώρα θα εξακολουθεί να πνίγεται από τους τόκους του χρέους!

«Οι γενικές κρατικές δαπάνες», σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν σημαντική αύξηση κατά 10.319,28 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 37,8% το 2015 σε σύγκριση με τη σχετική εκτίμηση για το 2011 προ των παρεμβάσεων. Η διαμόρφωση των ανωτέρω αυξημένων πιστώσεων, οφείλεται στην αύξηση των δαπανών για τόκους κατά 7.398 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 46,2%» και σε άλλους δευτερεύοντες παράγοντες, που μνημονεύονται στην έκθεση.

Ουσιαστικά, δηλαδή, αν ο στόχος όλης αυτής της περιπέτειας είναι να πάψει κάποτε η χώρα να «πνίγεται» από τους τόκους του χρέους, η ίδια η κυβέρνηση προεξοφλεί την αποτυχία, γιατί, πολύ απλά, «τα νούμερα δεν βγαίνουν». 

Το 2015, ακόμη και αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πληρώνουμε 7,4 δισ. ευρώ περισσότερα για τόκους. Μόνο που στο μεταξύ το βιοτικό επίπεδο στη χώρα θα έχει πέσει σε επίπεδα τριτοκοσμικής οικονομίας, το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας περιουσίας θα έχει χαθεί, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα έχουν αποφύγει τις ζημιές και η επόμενη διαπραγμάτευση για άλλη μια χρηματοδότηση διάσωσης δεν θα μπορεί να γίνει παρά μόνο με τον όρο της αναδιάρθρωσης του χρέους. Χρεοκοπία; Ναι! Ελεγχόμενη; Ναι, αλλά για όλους τους άλλους, πλην των Ελλήνων...