"ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ"-ΑΣΦΑΛΩΣ! "ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ!" -ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΛΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΑΣ! Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ (ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ) ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΛΕΥΗ!
6 Σεπτεμβρίου 2010
ΚΑΤΑ ΤΟΥ κ. SARRAZIN
ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ κ. SARRAZIN
"ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ"-ΑΣΦΑΛΩΣ! "ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ!" -ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΛΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΑΣ! Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ (ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ) ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΛΕΥΗ!
DDP
"We are Germany": Turkish-German protesters in Solingen attend a demonstration against German politician Thilo Sarrazin, whose new book has been blasted as racist."ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ"-ΑΣΦΑΛΩΣ! "ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ!" -ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΛΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΑΣ! Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ (ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ) ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΛΕΥΗ!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ: «Η Γερμανία αυτοκαταργείται»
«Η Γερμανία αυτοκαταργείται»: ένα βιβλίο για την ενσωμάτωση που διχάζει
[ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ''ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...'']
Και μόνο η προδημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου στο περιοδικό Der Spiegel ήταν αρκετή για να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους του πολιτικού και όχι μόνο κόσμου. Ακόμα και η καγκελάριος ΄Αγκελα Μέρκελ πήρε θέση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο λόγος για το επίμαχο βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Τίλο Σαρατσίν με τίτλο «Η Γερμανία αυτοκαταργείται».
Στο βιβλίο ο συγγραφέας αναφέρεται στην άρνηση των μουσουλμάνων να ενσωματωθούν, αλλά και τις επιπτώσεις της στάσης αυτής στη γερμανική κοινωνία. Η καγκελάριος δήλωσε δια στόματος του εκπροσώπου της ότι το βιβλίο θίγει πολλούς πολίτες και πως δεν συμβάλλει στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των ξένων. Τι λέει όμως ο Τίλο Σαρατσίν; Σε συνέντευξή του στον δημόσιο σταθμό Deutschlandradio με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου τη Δευτέρα (30.08) απάντησε στην ερώτημα αν η Γερμανία πράγματι αυτοκαταργείται: «Ναι, η χώρα αυτοκαταργείται. Κάθε νέα γενιά είναι κατά ένα τρίτο μικρότερη από την προηγούμενη. Μετά από τέσσερις γενιές ο πληθυσμός θα έχει συρρικνωθεί κατά 20%. Και τότε η Γερμανία, οι Γερμανοί που ζουν εδώ και οι απόγονοί τους δεν θα υπάρχουν πια».
Χειρότερη μόρφωση και διπλάσιες γεννήσεις
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ενοχλημένη από το βιβλίο και η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ
Κατά την άποψη του γερμανού οικονομολόγου «οι μετανάστες από την Τουρκία, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουν χειρότερη μόρφωση και γεννούν περισσότερα παιδιά». Όμως σήμερα οι μετανάστες από την Ασία και την Αφρική αποτελούν μόνο το 4% [ΤΙ ΛΕΓΕΙ Η DW?? ΕΙΝΑΙ "ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ"?? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑΝΑΙ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΙΣ!!! ΤΟ ΣΠΗΓΚΕΛ ΔΙΔΕΙ 18,4%-ΙΔΕ ΕΠΟΜΕΝΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΙΝ] του συνολικού πληθυσμού στη Γερμανία. Ο Τίλο Σαρατσίν είναι ωστόσο πεπεισμένος ότι η Γερμανία διατρέχει κίνδυνο και μιλά για αλλοίωση του πληθυσμού: «Οι μουσουλμάνοι μετανάστες από τις εν λόγω περιοχές γεννούν τα διπλάσια παιδιά από ότι τα υπόλοιπα τμήματα του πληθυσμού. Αν συνυπολογίσουμε ότι κάθε χρόνο προστίθενται περίπου 100.000 νέοι μετανάστες καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σε μερικά χρόνια οι Γερμανοί δεν θα αποτελούν πια την πλειονότητα των κατοίκων σε ορισμένες πόλεις και περιοχές ή ακόμα και σε ολόκληρη την επικράτεια».
Γενικεύσεις σε βάρος ορισμένων εθνοτικών ομάδων
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απορεί για ποιό λόγο ο Τίλο Σάρατσιν παραμένει μέλος των Σοσιαλδημοκρατών
Οι συχνά προκλητικές απόψεις του γερμανού οικονομολόγου συναντούν και την αντίσταση του Σοσιλαδημοκρατικού κόμματος στο οποίο ας σημειωθεί ότι ο Τίλο Σαρατσίν είναι μέλος. Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που ζουν την αποπομπή του. Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε μάλιστα ότι θα εξετάσει προσεκτικά αν οι απόψεις και τα σχόλια του Τίλο Σαρατσίν είναι ρατσιστικά. Πιο αυστηρή είναι η κριτική του επίσης σοσιαλδημοκράτη Ραέντ Ζάλεχ, εκπρόσωπου σε ζητήματα ενσωμάτωσης: «Ορισμένες βασικές θέσεις του κυρίου Σάρατσιν είναι ξεκάθαρα ρατσιστικές, όπως απέδειξε και εμπειρογνώμονας του Κέντρο Μέντελσον. Περιέχουν γενικεύσεις και χαρακτηρισμούς σε βάρος ορισμένων εθνοτικών ή θρησκευτικών ομάδων της κοινωνίας μας. Ο Τίλο Σάρατσιν μιλά ακόμα και για βλακεία ή εξυπνάδα που απορρέει από τα γονίδια».
Περίπτωση Σάρατσιν: «Ξεπερασμένες απόψεις για ένα σύγχρονο ζήτημα
Από την Δευτέρα, ημέρα κυκλοφορίας του βιβλίου «Η Γερμανία αυτοκαταργείται» του οικονομολόγου Τίλο Σάρατσιν με θέμα τις δυσκολίες ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων μεταναστών, έργο και συγγραφέας μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Τηλεοπτικές εκπομπές και ραδιοφωνικοί σταθμοί αφιερώνουν κάθε μέρα ώρες στις απόψεις και θέσεις του ίδιου, αλλά και των αντιπάλων του. Για ποιόν όμως λόγο το ζήτημα της μετανάστευσης ενδιαφέρει ξαφνικά τόσο πολύ την γερμανική κοινή γνώμη; Μήπως αυτό που προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού είναι τελικά ότι συγγραφέας και βιβλίο προβάλλονται υπερβολικά από τα μέσα ενημέρωσης;
Σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle ο πολιτειολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτισμού και Επιστήμης στο Έσσεν Κλάους Λέγκεβι δίνει μια πιθανή απάντηση: «Ως κοινό μας ενδιαφέρουν συνήθως θέματα που συνδέονται με μια ιστορία και ένα πρόσωπο. Εδώ έχουμε μια τέτοια περίπτωση. Ένας πρώην υπουργός Οικονομικών του Βερολίνου, μέλος διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας δημοσιεύει αμφιλεγόμενες απόψεις για την –κατά την άποψή του- άρνηση των μουσουλμάνων να ενσωματωθούν στην γερμανική κοινωνία. Το ζήτημα ενδιαφέρει πολύ τα μέσα ενημέρωσης, διότι τους εξασφαλίζει βραχυπρόθεσμα μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης ή ακροατών. Την ίδια στιγμή όμως οι απόψεις του Τίλο Σάρατσιν προσελκύουν όλους αυτούς που αισθάνονται ότι οι θέσεις τους δεν τυχαίνουν ευρείας αποδοχής».
Η κριτική στο Ισλάμ δεν είναι ’πολιτικά ορθή’
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Βερολίνο κατά του βιβλίου του Τίλο ΣάρατσινΟι απόψεις του γερμανού οικονομολόγου διχάζουν και τίποτα δεν δείχνει ότι η θύελλα που ξέσπασε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης θα κοπάσει άμεσα. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι οι μουσουλμάνοι αρνούνται να ενσωματωθούν. Πρόσφατα μάλιστα ο Τίλο Σάρατσιν έκανε λόγο και για εβραϊκό γονίδιο, άποψη που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στη Γερμανία. «Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχει μέρος του κοινού που συντάσσεται με τον συγγραφέα», εξηγεί ο γερμανός πολιτειολόγος: «Πολλοί έχουν την αίσθηση ότι στη Γερμανία δεν μπορείς να ασκήσεις κριτική στο Ισλάμ, διότι δεν είναι ’πολιτικά ορθό’. Αν κοιτάξετε όμως τον αριθμό των δημοσιεύσεων εναντίον του Ισλάμ θα δείτε ότι εκείνοι που επικρίνουν το Ισλάμ για τον ένα ή τον άλλο λόγο είναι πολλοί περισσότεροι από εκείνους που τάσσονται υπέρ».
Απειλείται η αρμονική συνύπαρξη;
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Γερμανία αυτοκαταργείται»Εύλογα τίθεται ωστόσο το ερώτημα αν οι απόψεις και η δημοσίευση του βιβλίου του γερμανού οικονομολόγου έχουν επιπτώσεις στη συνύπαρξη Γερμανών και μεταναστών. Ο Κλάους Λέγκεβι πιστεύει πως ναι: «Οι θέσεις του Τίλο Σάρατσιν δεν συμβάλλουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση. Δεν περιέχουν καινοτομίες. Η συζήτηση για τη μετανάστευση έχει ξεπεράσει προ πολλού τις απόψεις του συγγραφέα. Όμως οι θέσεις του δηλητηριάζουν τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων. Έβλεπα χθες μια ταινία στη δημόσια τηλεόραση, στην οποία παιδιά μουσουλμάνων έβριζαν συνομήλικους χριστιανούς. Ήταν προφανώς μια αντίδραση εκείνων που αισθάνονται ότι βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου».
Το Βέλγιο οδεύει προς τη διαίρεση;
Το Βέλγιο οδεύει προς τη διαίρεση;
Τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές κυβέρνηση δεν υπάρχει ακόμη. Τη χώρα κυβερνά ο μεταβατικός πρωθυπουργός Υβ Λετέρμ, από το φλαμανδόφωνο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Ο Λετέρμ έχασε στις εκλογές γιατί πολλοί από τους ψηφοφόρους του μετακινήθηκαν προς τους Φλαμανδούς εθνικιστές, που αναδείχθηκαν η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στο Κοινοβούλιο και που εργάζονται συστηματικά για να αποκτήσει η περιοχή της Φλάνδρας την ανεξαρτησία της. Τους προηγούμενους μήνες έγιναν πολλές προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης με τη συμμετοχή ή ακόμη και την ανοχή του φλαμανδικού εθνικιστικού κόμματος και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Πότε η προσπάθεια σκόνταφτε στην άρνηση των Φλαμανδών εθνικιστών να συναινέσουν σε μια τέτοια κυβέρνηση, πότε υπήρχαν αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα να συνεργαστούν με τους εθνικιστές.
Διαμεσολαβητές οι πρόεδροι των νομοθετικών σωμάτων
Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε αδιέξοδο, ο σοσιαλιστής Βαλλώνος Ελιο ντι Ρούπο επεχείρησε δύο φορές τις προηγούμενες εβδομάδες αλλά χθες αναγκάστηκε να επιστρέψει άδοξα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο βασιλιά Αλβέρτο τον 2ο. «Θα ήταν κρίμα να περάσουμε από τη λευκή επιταγή στη λευκή σελίδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Αλλά πιστέψτε με, δεν πρόκειται να αποκαλύψω τί ειπώθηκε στις διαπραγματεύσεις, αλλά πολλοί διαπίστωσαν ότι τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία σε κάτι, δεν υπάρχει συμφωνία σε τίποτα».
Για να σταματήσει την πλήρη διάλυση ο βασιλιάς του Βελγίου έσπευσε ήδη από χθες να ορίσει δυο διαμεσολαβητές, τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Γερουσίας, οι οποίοι τώρα έχουν το δύσκολο έργο να ξαναπιάσουν το νήμα των διαπραγματεύσεων για να μην διασπαστεί η χώρα στα δύο. Η επιλογή αυτή ήταν απαραίτητη για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή, την οικονομική πορεία και για να αναδιαμορφώσουμε μακροπρόθεσμα τους θεσμούς μας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι.
Η επιλογή των συγκεκριμένων δύο προσώπων δεν είναι τυχαία. Ο πρόεδρος της Βουλής είναι σοσιαλιστής και ο πρόεδρος της Γερουσίας ανήκει στο κόμμα των εθνικιστικών φλαμανδόφωνων, αντιπροσωπεύουν δηλαδή τις δυο μεγάλες κοινότητες της χώρας. Βέβαια δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα επιτύχουν εκεί που οι αρχηγοί των δύο κομμάτων προσπάθησαν επί τρεις μήνες και απέτυχαν.
"Προοδευτική οργάνωση της διάσπασης"
Και τώρα τι κάνουμε; είναι το ερώτημα που πλανάται εντός και εκτός Βελγίου. Η εφημερίδα Le Soir έγραψε ότι η χώρα έχει γονατίσει η ακαμψία των Φλαμανδών εθνικιστών να αποδεχτούν την ύστατη ώρα συμβιβαστική πρόταση για το σχηματισμό κυβέρνησης. Έτσι ο ΄Ελιο ντι Ρούπο, πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που έχει λάβει για 2η φορά την εντολή, τα παράτησε απογοητευμένος και εξέφρασε την ανησυχία του κατά πόσο μπορούν οι δύο κοινότητες να συνεχίσουν να ζουν μαζί ειρηνικά. Οι διαφορές έχουν να κάνουν με το συνταγματικό και χρηματοδοτικό μέλλον της χώρας. Οι γαλλόφωνοι δέχονται να αποχωριστούν τα ειδικά δικαιώματα που έχουν στη Φλάνδρα έναντι αύξησης της χρηματοδότησης της πόλης των Βρυξελλών, που στο μεγαλύτερο μέρος της κατοικείται από γαλλόφωνους και είναι χρεοκοπημένη. ΟΙ Φλαμανδοί το αρνούνται.
Σε περίπτωση που και αυτή τη φορά οι πρόεδροι των δύο νομοθετικών σωμάτων δεν καταλήξουν σε αποτέλεσμα, τότε οι Βέλγοι θα επιστρέψουν στις κάλπες, όπως έγινε και τον περασμένο Ιούνιο, με τον κίνδυνο όμως αυτή τη φορά να παρουσιαστούν φαινόμενα ριζοσπαστισμού από τους Φλαμανδούς.
Ένας ανώτερος αξιωματούχος του σοσιαλιστικού κόμματος, ο Πιερ Μουρό, έσπασε αυτήν την εβδομάδα ένα ταμπού κάνοντας λόγο για διαίρεση του Βελγίου. Είμαστε μέχρι τώρα σε φάση αποσύνθεσης, τώρα θα εισέλθουμε στην προοδευτική οργάνωση της διάσπασης.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)