Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

23 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΜΠΟΝΙΑ, ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!


Ενταση και επεισόδια στη συγκέντρωση των μουσουλμάνων
Συγκρούσεις διαδηλωτών αστυνομίας - 30 προσαγωγές - φθορές σε ΙΧ και καταστήματα
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 1.000 μουσουλμάνων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίμαχη ταινία με τον προφήτη Μωάμεθ που θεωρούν βλάσφημη.

Οι  συγκεντρωμένοι εγκατέλειψαν την πλατεία Ομονοίας η οποία πλέον είναι ανοικτή στην κυκλοφορία.
Νωρίτερα ισχυρές  αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών και γκλόμπς απώθησαν τους διαδηλωτές  προς τις οδούς Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς. Η επιχείρηση της απώθησης των διαδηλωτών άρχισε όταν μεγάλη ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό στην Σταδίου και Πανεπιστημίου με σκοπό να κινηθεί προς το Σύνταγμα και την πρεσβεία των ΗΠΑ.  Κατά τη διάρκεια της απώθησης σημειώθηκαν και τραυματισμοί διαδηλωτών από τις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι από την αστυνομία έγιναν 30 προσαγωγές διαδηλωτών, ενώ από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες καθώς και σε προσόψεις καταστημάτων γύρω από την περιοχή της πλατείας Ομονοίας

Οι  συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης είχαν επιχειρήσει  να κινηθούν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, ωστόσο απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και σημειώθηκαν επεισόδια με τους συγκεντρωθέντες να πετούν πέτρες και αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

Ένταση επικράτησε στις οδούς Γ' Σεπτεμβρίου, Αθηνάς και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου. Τα πνεύματα είχαν πλέον ηρεμήσει γύρω στις 17:00 το απόγευμα μετά τη «βροχή» αντικειμένων προς τις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών -ενώ στο σημείο εμφανίστηκε και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού, χωρίς, όμως,  να γίνει χρήση.


Η συγκέντρωση των μουσουλμάνων που κατοικούν στη Αθήνα άρχισε το μεσημέρι της Κυριακής με τους διαδηλωτές να κρατούν πλακάτ, και να φωνάζουν ο «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και συνθήματα κατά της επίμαχης ταινίας.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν προγραμματίσει για τη συνέχεια πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Εντούτοις, στους δρόμους περιμετρικά της Ομόνοιας, πλην της Αγίου Κωνσταντίνου και της Πειραιώς, είχαν τοποθετηθεί κάθετα οχήματα της αστυνομίας.

Μάλιστα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, καθώς και Πανεπιστημίου και Πατησίων, είχαν τοποθετηθεί και κορδέλες, με στόχο προφανώς τον περιορισμό των διαδηλωτών στην περιοχή της Ομόνοιας.

Μετά τη συγκέντρωση οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν την οδό Σταδίου, αλλά απωθήθηκαν από την αστυνομία, η οποία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς άλλους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, όπου επίσης βρήκαν αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών στην οδό Σταδίου, ενώ επιχείρησαν να σπάσουν και το μπλόκο στην Γ' Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και εκεί επεισόδια και περιορισμένη χρήση χημικών.

Στην οδό Αθήνας οι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Γιώργος Κύρτσος-Από την κρίση της οικονομίας στην κρίση της δημοκρατίας



Χωρίς πολιτική νομιμοποίηση η κυβέρνηση Σαμαρά.
Από την κρίση της οικονομίας στην κρίση της δημοκρατίας
Οι επιλογές του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη οδηγούν στη μετεξέλιξη της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης σε μία γενικευμένη κρίση, που θα δοκιμάσει τις αντοχές της ελληνικής δημοκρατίας. Η κυβέρνηση στερείται πολιτικής νομιμοποίησης και βασικές επιλογές της περιορίζουν στο ελάχιστο την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο
Ο Σεπτέμβριος του 2102 θυμίζει, σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, τον Σεπτέμβριο του 2011. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε τους ελιγμούς του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, ο οποίος έδιωξε τους «υπαλλήλους» της τρόικας, για να προσαρμοστεί στη συνέχεια προς τις υποδείξεις και να εξασφαλίσει την επιστροφή τους, επιβάλλοντας το λεγόμενο «χαράτσι Βενιζέλου» στα ακίνητα.
Δώδεκα μήνες αργότερα έχουμε πάλι την απόλυτη προσαρμογή της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη στις υποδείξεις, ύστερα από μια σύνθετη πολιτική διαδρομή. Οι ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού εξασφάλισαν την πολιτική, εκλογική επιβίωσή τους υποσχόμενοι την παράκαμψη σε πρώτη φάση και την επαναδιαπραγμάτευση στη συνέχεια του νέου μνημονίου. Πήραν τη λαϊκή εντολή σε εντελώς διαφορετική βάση από το κυβερνητικό πρόγραμμα που εφαρμόζουν.
Τον Σεπτέμβριο του 2012 τα «δώρα» της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα είναι πολύ πιο σημαντικά από το «χαράτσι Βενιζέλου». Συμπεριλαμβάνουν νέα αύξηση της φορολογίας των ακινήτων, οριζόντια μέτρα που θίγουν όλους τους μη προνομιούχους συμπολίτες μας, κατάργηση του αφορολόγητου για μεγάλες επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες, αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 67, ίσως και ένα είδος κεφαλικού φόρου που θα επιβληθεί στον μισό πληθυσμό.
Η επανάληψη της ταπεινωτικής εμπειρίας του 2011 και η τεράστια απόσταση που χωρίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβερνητικής τριανδρίας από την πολιτική που εφαρμόζει απονομιμοποιούν πολιτικά τη σημερινή εξουσία.

Προκλήσεις χωρίς τέλος
Η συμπεριφορά των ανώτατων κυβερνητικών στελεχών αποτελεί μία διαρκή πρόκληση και καταλήγει να προσβάλλει τις δημοκρατικές ευαισθησίες των περισσότερων πολιτών.
Την ώρα που ανακοινώνεται η κατάργηση του αφορολόγητου και η οριζόντια μείωση των συντάξεων, οι βουλευτές διατηρούν το αφορολόγητο στο μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους και εξακολουθούν να παίρνουν ειδική βουλευτική σύνταξη χωρίς τις στοιχειώδεις ασφαλιστικές προϋποθέσεις. Το κυβερνητικό επιτελείο καλύπτει πλήρως τα προνόμια του πολιτικού συστήματος και προσβάλλει με τις επιλογές του τα θύματα της πολιτικής του.
Στην προσπάθειά της να περάσει την πολιτική της με όσο το δυνατόν μικρότερο πολιτικό κόστος, η κυβερνητική ηγεσία έχει δημιουργήσει ένα «χρυσό» μέτωπο με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Τα τελευταία υπερασπίζονται με ζήλο την πολιτική της και συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, διεκδικώντας σαν αντάλλαγμα την πρωταγωνιστική συμμετοχή τους στο μοίρασμα της «πίτας» των ιδιωτικοποιήσεων και του ΕΣΠΑ. Είναι θλιβερό το θέαμα «διαμορφωτών της κοινής γνώμης» που καταλήγουν να προωθούν τα αιτήματα των διαπλεκόμενων αφεντικών τους για την εξασφάλιση τμημάτων ή και του συνόλου της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ, της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΠΑ, της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου κτλ.
Όλοι πλέον γνωρίζουν τα πάρε-δώσε της κυβέρνησης με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Παλαιότερα τέτοιες πρακτικές γίνονταν ανεκτές από τους πολίτες γιατί συνδυάζονταν με την εξυπηρέτηση της εκλογικής πελατείας των κομμάτων και τη σταθερή άνοδο της αγοραστικής δύναμης και του βιοτικού επιπέδου των περισσότερων πολιτών. Σήμερα η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου ταμείου από την κυβέρνηση και τη διαπλοκή συνδυάζεται με τη λεηλασία των νοικοκυριών μέσω της εφαρμογής του νέου μνημονίου, και μπορεί να οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας.

Τεχνητή πόλωση
Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση φαίνεται να επενδύει στην τεχνητή πόλωση, θεωρώντας ότι μέσα από αυτήν μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το πολιτικό κόστος των επιλογών της.
Προβάλλει με προκλητικό τρόπο τη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τα κόμματα της Αριστεράς, που πρωταγωνιστούν στους κοινωνικούς και διεκδικητικούς αγώνες, με τη Χρυσή Αυγή, που επενδύει σε έναν δυναμικό έως επιθετικό εθνικισμό. Αυτή η σκόπιμη πολιτική ισοπέδωση είναι προμήνυμα της αμφισβήτησης, από την πλευρά της κυβέρνησης, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών.
Ακόμη και στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση επιλέγει την πόλωση, ενώ θα έπρεπε να έχει συμπεριφορά ήρεμης δύναμης και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα, όπως η μαζική παράνομη μετανάστευση, που έχουν μετατραπεί σε πολιτικό κεφάλαιο για τη Χρυσή Αυγή. Την ακραία αντιπαράθεση Άδωνη Γεωργιάδη - Κασιδιάρη θα την κερδίσει πιθανότατα ο τελευταίος. Και οι δύο κινούνται στο χώρο της άκρας Δεξιάς, με τον δεύτερο να δείχνει ότι πιστεύει αυτά που λέει και τον πρώτο να εμπορεύεται πολιτικά τα πάντα.

Γιώργος Κύρτσος-Ψεύτικες σχεδόν όλες οι προεκλογικές του δεσμεύσεις


Εφαρμόζει τα αντίθετα από αυτά που περιέγραφε στο «γαλάζιο» κυβερνητικό πρόγραμμα των 18 σημείων.
Ψεύτικες σχεδόν όλες οι προεκλογικές του δεσμεύσεις
Οι πολιτικοί ηγέτες στη χώρα μας δεν χαρακτηρίζονται από πολιτική συνέπεια και ειλικρίνεια. Συνήθως διεκδικούν την εξουσία στη βάση ενός εικονικού κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο τους δεσμεύει σε σχετικά μικρό βαθμό. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ πολιτικής υποκρισίας και ασυνέπειας, εφόσον εγκατέλειψε πλήρως το κυβερνητικό πρόγραμμα των 18 σημείων που εμφάνισε στον ελληνικό λαό λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για την πιστή εφαρμογή του.
Στη βάση αυτού του εικονικού, όπως αποδεικνύεται, κυβερνητικού προγράμματος ο κ. Σαμαράς πέτυχε τη μερική εκλογική ανάκαμψη του κόμματός του, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η ΝΔ στον κυβερνητικό συνασπισμό και να προωθηθεί ο ίδιος στην πρωθυπουργία. Η πολιτική που εφαρμόζει σήμερα ο κ. Σαμαράς κινείται σχεδόν σε όλα τα σημεία σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από το προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές του Ιουνίου ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωνε, σε κάθε ευκαιρία, ότι θα εφάρμοζε με απόλυτη συνέπεια το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο κατά την άποψή του ήταν… πλήρως κοστολογημένο.

Προκλητικά ψέματα
Τα ψέματα που είπε ο κ. Σαμαράς στον ελληνικό λαό, για να εξασφαλίσει την ψήφο του, είναι τα ακόλουθα:
Πρώτον, ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε προεκλογικά την «αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων», ενώ είναι φανερό ότι έχει συμφωνήσει με την τρόικα την οριζόντια μείωση των συντάξεων, ακόμα και των χαμηλών. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που τον εμπιστεύτηκαν όχι μόνο δεν θα πάρουν τις διορθωτικές αυξήσεις που τους υποσχέθηκε, αλλά θα υποστούν νέα μείωση του χαμηλού εισοδήματός τους.
Δεύτερον, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέλαβε τη δέσμευση να «αποκαταστήσει τα πολυτεκνικά επιδόματα», ενώ το νέο μνημόνιο, το οποίο προσυπέγραψε το Φεβρουάριο του 2012 και ήδη εφαρμόζει, προβλέπει το άγριο κούρεμα των προνοιακών επιδομάτων και φυσικά και των πολυτεκνικών.
Τρίτον, ο σημερινός πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του δεσμεύτηκαν προεκλογικά υπέρ της «αποκατάστασης των ειδικών μισθολογίων των αστυνομικών και των ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας». Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι οργανώνουν τη νέα μείωση των ειδικών μισθολογίων των αστυνομικών και την επεκτείνουν στους ένστολους, τους δικαστικούς, τους καθηγητές πανεπιστημίου και τους γιατρούς του ΕΣΥ, χωρίς φυσικά να υπάρχει οποιαδήποτε σχετική αναφορά στο «γαλάζιο» κυβερνητικό πρόγραμμα.
Τέταρτον, θύμα της φιλομνημονιακής στροφής της ΝΔ έπεσε και η προεκλογική υπόσχεση για «αποζημίωση φυσικών προσώπων και ασφαλιστικών ταμείων για το PSI». Ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία, το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ πέρασε πολύ εύκολα από τις προεκλογικές υποσχέσεις για οικονομική στήριξη στις περικοπές της τρόικας, που απειλούν την ίδια την ύπαρξη του κράτους πρόνοιας.
Εξαπάτηση των ανέργων
Πέμπτον, ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε στους άνεργους ψηφοφόρους υποσχόμενος την επέκταση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας από ένα σε δύο έτη. Φυσικά δεν υπήρξε χρονική επέκταση της καταβολής του επιδόματος ανεργίας, ενώ επίκειται νέα μείωσή του –επιπλέον αυτής που προσυπέγραψαν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς στις αρχές του 2012– μέσα από τη διαφαινόμενη νέα μείωση του ελάχιστου μισθού, στη βάση του οποίου προσδιορίζεται το επίδομα ανεργίας.
Έκτον, η προεκλογική γενναιοδωρία της ηγεσίας της ΝΔ την οδήγησε στη δέσμευση για «χορήγηση επιδόματος και σε άνεργους επαγγελματίες». Το συγκεκριμένο μέτρο δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στον κυβερνητικό σχεδιασμό.
Έβδομον, παρελθόν αποτελεί και η προεκλογική δέσμευση για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με ρυθμό τουλάχιστον 150.000 το χρόνο από το 2013. Η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, και ακόμα και οι κυβερνητικοί παράγοντες αναγνωρίζουν ότι αποκλείεται να υπάρξει έξοδος από την ύφεση και μείωση του ποσοστού ανεργίας πριν από το… 2015.

Τα λεφτά στον Σάλλα
Όγδοον, στις ελληνικές καλένδες κατέληξε και η υπόσχεση για «εξασφάλιση ρευστότητας ειδικά για τις ΜμΕ αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του ειδικού “εργαλείου ρευστότητας”, που θα δημιουργηθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας με εγγυοδοσία από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ και με κεφάλαια που θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Τελικά ο κ. Σαμαράς δέσμευσε 13 δισ. ευρώ για την «εξυγίανση» της ΑΤΕ, το χάρισμά της στην Τράπεζα Πειραιώς και στον πρόεδρό της Μιχάλη Σάλλα, χωρίς να υπάρχει καμία σοβαρή πιθανότητα να πάρει το Δημόσιο τα λεφτά του πίσω. Με τη μεθοδολογία που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κοστίζει περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις και αποκλείεται να συμβάλει στην αύξηση της ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η οποία περιορίζεται με το πέρασμα του χρόνου.
Ένατον, χωρίς πρακτική σημασία αποδεικνύεται και η προεκλογική δέσμευση για «διατήρηση του επιπέδου των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και επαναφορά της μετενέργειας στους έξι μήνες». Η κυβέρνηση Σαμαρά ακολουθεί τη διαμετρικά αντίθετη πολιτική, που οδηγεί στην προγραμματισμένη ισοπέδωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και στην κατάργηση βασικών συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Δέκατον, πολιτική μπλόφα αποδεικνύεται και η υπόσχεση για «σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τα 5.000, στα 8.000 και εν συνεχεία στα 12.000 ευρώ». Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος όχι μόνο συνεργάστηκαν με την τρόικα για να μειωθεί το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, πλήττοντας έτσι τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των ειλικρινών φορολογουμένων, αλλά τώρα μεθοδεύουν και την πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου για πολλές επαγγελματικές κατηγορίες, ίσως και για το σύνολο των εργαζομένων.

Χειρότερος από τον Βενιζέλο
Ενδέκατον, η υπόσχεση, που περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, για μείωση της φορολογίας των ακινήτων μέσα από την «αντικατάσταση του έκτακτου τέλους ακινήτων (σ.σ.: χαράτσι Βενιζέλου) με νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ» μετατράπηκε στον προγραμματισμό νέας αύξησης της φορολογίας των ακινήτων με διάφορες μεθοδεύσεις. Η αλλαγή πολιτικής στο ζήτημα αναμένεται να ενισχύσει την αίσθηση οικονομικής ασφυξίας πολλών νοικοκυριών, να μεγαλώσει την κρίση στην οικοδομή και τους κλάδους της οικονομίας που εξαρτώνται από αυτήν, και τις επισφάλειες στα στεγαστικά δάνεια.
Δωδέκατον, προεκλογικό παραμύθι αποδείχτηκε και η δέσμευση για «μείωση φορολογικών συντελεστών στο 15% για τις επιχειρήσεις και σταδιακά στο 32% κατ’ ανώτατο όριο για φυσικά πρόσωπα». Επιχειρήσεις και φορολογούμενοι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα χωρίς προηγούμενο φορολογικό μπαράζ, σε μια περίοδο κατά την οποία η φοροδιαφυγή έχει σπάσει κάθε ιστορικό ρεκόρ.
Δέκατον τρίτον, ανάλογης αξιοπιστίας είναι και οι δεσμεύσεις Σαμαρά για «άμεση μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση» και για «μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε βάθος τριετίας σε 19%, 9% και 5%». Ο ΦΠΑ στην εστίαση παρέμεινε στο ύψος του, συμβάλλοντας στην υποβάθμιση της τουριστικής περιόδου, και η δυναμική που αναπτύσσεται από την τρόικα εξωτερικού και την τρόικα εσωτερικού (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) είναι υπέρ της νέας αύξησης των έμμεσων φόρων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης.

Σε γκρίζα περιοχή
Οι υπόλοιπες προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά, με βασική εξαίρεση την «αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης των κτηνοτρόφων», η οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε ήδη, κινούνται σε μια γκρίζα περιοχή. Δεν έχουν μετατραπεί σε κυβερνητική πολιτική, ούτε όμως έχουν εγκαταλειφθεί ή ακυρωθεί στην πράξη. Πρόκειται για τη δέσμευση για ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής των χρεών των νοικοκυριών στις τράπεζες με τρόπο που θα περιορίζει τη μηνιαία δόση σε ποσοστό κατώτερο του 30% του διαθέσιμου εισοδήματος, την αναστολή των συνεπειών της εγγραφής στο σύστημα «Τειρεσίας» για όσους δεν μπόρεσαν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στη διάρκεια της τελευταίας διετίας και για την επέκταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει το μνημόνιο κατά μία διετία, μέχρι το 2016. Απομένει επίσης να δούμε πώς θα χειριστεί ο πρωθυπουργός το ζήτημα του πλεονάζοντος δυναμικού στη δημόσια διοίκηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της οικονομίας. Ο ίδιος έχει δεσμευτεί για την εφαρμογή «τριετούς εφεδρείας με τον βασικό μισθό για τυχόν πλεονάζον προσωπικό», χωρίς βέβαια αυτό να δεσμεύει την τρόικα και τον ίδιο. Μια απλή αναφορά στα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ αναδεικνύει την πρωτοφανή απόσταση που χωρίζει το κυβερνητικό πρόγραμμα του Ιουνίου από την κυβερνητική πολιτική του Σεπτεμβρίου. Έχουμε να κάνουμε με μία μεθοδευμένη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος που δεν έχει όμοιά της στην ιστορία της προκλητικά ασυνεπούς ελληνικής πολιτικής τάξης και οδηγεί σε δυναμικές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.

Οι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας υβρίζουν και συκοφαντούν την Χρυσή Αυγή!

Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΩΣ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΔΕΞΙΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΠΡΟΗΓΑΓΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΑΓΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΙ!
ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΛΛΗΝ ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ!
-----------------------------------------------
Οι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας υβρίζουν και συκοφαντούν την Χρυσή Αυγή!


Οι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας υβρίζουν και συκοφαντούν την Χρυσή Αυγή!
Μετά από το «αντιφασιστικό» του ντελίριο στη βουλή, συνεχίζει κι έξω απ’ αυτήν τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και τις απειλές κατά της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης! Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, απεκάλεσε το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών «εγκληματική σπείρα» και προσέθεσε τα εξής:
«Όλοι καταγγέλλουμε τους κουκουλοφόρους, αλλά εδώ έχουμε μία διαφανή κουκούλα πιο επικίνδυνη που πρέπει να ξεσκεπάσουμε. Καταλαβαίνω την οργή που υπάρχει. Το πολιτικό σύστημα ανέθρεψε τέτοιες αντιλήψεις και αργά ή γρήγορα όλοι θα γευτούν το «χάλι» αυτών των ανθρώπων».
Είναι προφανές, ότι η ΝΔ, το κόμμα που της προδοσίας της Κύπρου (που «κείται μακράν»), το κόμμα που νομιμοποίησε τους εκδοροσφαγείς του ΚΚΕ και που παρέδωσε την Ελλάδα στη μαρξιστική αριστερά, που έστειλε στα κάτεργα τους αξιωματικούς της 21ης Απριλίου, που διέλυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, που αφελλήνισε την Παιδεία, που λεηλάτησε την εθνική οικονομία και που «έθαψε» τον εθνικό πλούτο (πετρέλαια) κ.τ.λ., κ.τ.λ., και που προσφάτως συμμετείχε ενεργότατα στην εγκληματική σπείρα του Μνημονίου που οργάνωσε το ξεπούλημα της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, δε βάνει μυαλό με τίποτα! Γι’ αυτό άλλωστε και οι εξαπατημένοι και εξαθλιωμένοι αγνοί πατριώτες ψηφοφόροι της, την εγκαταλείπουν μαζικά για την Χρυσή Αυγή, με κίνδυνο στις επόμενες εκλογές να έχει τη μοίρα του ΠΑΣΟΚ κι ακόμα χειρότερη. Γι’ αυτό λυσσάνε κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών! Αλλά δε θα τους περάσει και την επόμενη φορά θα ψάχνουν να βρουν την ψήφο τους!
Και δυο κουβέντες για τον υβριστή και συκοφάντη μας. Ψάξαμε στο βιογραφικό του, το οποίο δεν έχει ημερομηνία γεννήσεως (κρύβει την ηλικία του;), ούτε εισαγωγής στην Αστυνομία (μήπως μπήκε μετά το 1981;) και βρήκαμε τα εξής:
«Εισήχθη αρχικά στη Σχολή Υπαξιωματικών και μετέπειτα στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ο πρώτος διορισμός του είναι στη Δράμα, ως διοικητής σε αστυνομική υπηρεσία. Υπηρέτησε σε αστυνομικές υπηρεσίες του Ν. Δράμας (Καλαμπάκι, Μαυρολεύκη, Περιθώρι). Αργότερα μετατέθηκε στη Θάσο. Επανήλθε στην πόλη της Δράμας, όπου και συνέχισε να υπηρετεί».
Δηλαδή, στις εποχές της πιο σκληρής πασοκοκρατίας, όταν οι αστυνομικοί που δεν ήταν της «κλαδικής» έπαιρναν συνεχείς μεταθέσεις από χωρίου εις χωρίον, ο νυν βουλευτής της ΝΔ υπηρετούσε στον τόπο καταγωγής του. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 32 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: ΟΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ!


Οι βουλευτές που περιλαμβάνονται στη λίστα των «32»
Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012




Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.
Η διακομματική επιτροπή της Βουλής στην οποία συμμετέχουν και τρεις ανώτατοι δικαστές, κατίρτησε λίστα με περίπου τριάντα ονόματα πολιτικών στελεχών, οι οποίοι, αφού ερευνήθηκαν από ορκωτούς λογιστές οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που είχαν υποβάλει τα προηγούμενα χρόνια, κλήθηκαν κατόπιν να εξηγήσουν την προέλευση των χρημάτων που είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό.
Οι περισσότεροι σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δικαιολόγησαν τις καταθέσεις και μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις υπήρξε αποστολή της υπόθεσης στην Εισαγγελία.
Από αυτές γνωστοποιήθηκε η υπόθεση του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου ο οποίος φέρεται να μην είχε δηλώσει μεταφορά 1 εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο για τα οποία επιμένει ότι ήταν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας του. Η υπόθεση επανήλθε στην Βουλή με άρση της ασυλίας της κυρίας Μπακογιάννη.
Επίσης, στη Δικαιοσύνη εστάλησαν υποθέσεις που αφορούσαν τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο, τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπήλιο Λιβανό και τον συνεργαζόμενο το ΚΚΕ πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Δρούτσα.
Δικαιολογημένη θεωρήθηκε η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό αφού καλύπτονταν από το πόθεν έσχες και είχαν δηλωθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, όπως και τις συζύγους των πρώην υπουργών κυρίων Γιώργου Αλογοσκούφη (Δικαία Αγαπητίδου), Θοδωρή Ρουσόπουλου (Μάρα Ζαχαρέα) αλλά και του Παναγιώτη Μελά των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως και της βουλευτού της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου.
Με επίκληση την κάλυψη οικογενειακών αναγκών όπως πληρωμή νοσηλίων και σπουδές τέκνων δικαιολόγησαν τις εκροές στο εξωτερικό οι κυρίες Μίνα Παπαθεοδώρου σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, και Μερόπη Ορφανού σύζυγος του Γιώργου Ορφανού όπως και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τρυφωνίδης και ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης.
Επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό επικαλέστηκαν ο σύζυγος της πρώην βουλευτού Βίβιαν Μπούζαληκαι η Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγος του πρώην υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη.
Για κάλυψη δανείων επίσης, εξήγησαν ότι μετέφεραν χρήματα η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, ο ευρωβουλευτής Άκης Γεροντόπουλος, η πρώην βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη και ο πρώην υπουργός Απόστολος Κράτσας.
Τέλος, απηλλάγησαν γιατί κρίθηκε ότι δεν ήταν υπόχρεοι να τα δηλώσουν, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά και οι πρώην βουλευτές κ.κ. Δημήτρης ΠιπεργιάςΣτέλιος Ματζαπετάκης καιΝίκος Κόρτσαρης.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε παραδεχθεί πως στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται κατάλογος 32 βουλευτών, οι οποίοι ελέγχονται για τον πλουτισμό τους.
«Κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων», είχε σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη.
«Στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το «πόθεν έσχες», οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού φέρονται να εμπλέκονται, Μεϊμαράκης, Λιάπης, Βουλγαράκης!

Σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού φέρονται να εμπλέκονται, Μεϊμαράκης, Λιάπης, Βουλγαράκης!
Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012


Σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού φέρονται να εμπλέκονται σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι πρώην κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης και μια εταιρεία real estate του Ιωάννη Καρούζου, κουμπάρου του Β. Μεϊμαράκη. 
Η εφημερίδα Real News αποκαλύπτει έρευνα των εισαγγελικών Αρχών και του ΣΔΟΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, με αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005 -2008 σε περιοχές – φιλέτα της Αττικής και όχι μόνο, αγοραπωλησίες, που σύμφωνα με τις καταγγελίες μαρτύρων ήταν «βιτρίνα» για να καλυφθεί «μαύρο» χρήμα πάνω από δέκα δισ. ευρώ.
Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Η εταιρεία του, όπως αναφέρει η Real News, παρουσίαζε μέχρι το 2004 περιορισμένη επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ανεξήγητη έκρηξη πλούτου του επιχειρηματία από το 2005 κι έπειτα και η άνεση με την οποία εξασφάλιζε ιλιγγιώδη ποσά μέσω τραπεζικού δανεισμού, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, οι οποίες προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.
Τα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκει σε μηνυτήρια αναφορά του, τον Οκτώβριο του 2010 ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός, ο οποίος συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον κ. Καρούζο. Όπως περιγράφει, ο πρώην συνεργάτης του του αποκάλυψε ότι στην όλη επένδυση συμμετείχαν οι τρεις τότε υπουργοί και ο εφοπλιστής, ο οποίος είχε αναλάβει μαζί με τη σύζυγο του Ιωάννη Καρούζου να εξάγουν μεγάλα ποσά μέσω ξένης τράπεζας στην Ελλάδα σε γειτονική χώρα και από εκεί σε άλλες, μέσω offshore εταιρειών.
Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη, ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό σταθμό γειτονική χώρα.
Όταν ο χορός των εκατομμυρίων ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους.
Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρει: «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.
Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».
Άμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», ήταν το σχόλιο του κ. Λιάπη στο Real.gr, ο οποίος πήγε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και υπέβαλε τη μήνυση.
Μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βουλγαράκης έδωσε τη δική του απάντηση για την κατάθεση που αποκαλύπτει η εφημερίδα.
«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ όψη,απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».
Ο Γιώργος Βουλγαράκης δηλώνει στο Real.gr ότι τη Δευτέρα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον των προσώπων που εμπλέκουν με την κατάθεσή τους το όνομά του στην υπόθεση.
http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4869.html