Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Απριλίου 2012

ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΗ!

ΑΠΟ "ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012

ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ "ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ"... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον υποψήφιο βουλευτή Ξάνθης του κόμματός του κ.Αντάν Πετσενέκ.

Μόλις πήρε επισήμως το χρίσμα του υποψηφίου και αφού έβγαλε και τη φωτογραφία με το πρόεδρος ο υποψήφιος βουλευτής άρχισε τον προεκλογικό του αγώνα.

Κι όπως μας πληροφορούν τα tourkikanea.gr οι δύο πρώτες επισκέψεις που έκανε ήταν στη “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” και στον ψευδομουφτή Α.Μέτε.Ίσως κάποιος -μήπως ο κ.Σαμαράς- πρέπει να του θυμίσει ότι είναι υποψήφιος για το Ελληνικό κοινοβούλιο.Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Στις φωτογραφίες πάντως φαίνεται ότι το κλίμα στις συναντήσεις του υποψήφιου της ΝΔ,ήταν πολύ θερμό..
.


-------------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012


ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ

Την ιδια στιγμή το μισθολογιο του τουρκικού προξενείου "φυτεύει" κανονικά τους ανθρώπους του στα πολιτικά κόμματα των καιροσκόπων και των "ευαισθητούήδων"... 

Το υποκατάστημα της Ζιραά στην ΑδριανούποληΟ ρόλος της Τουρκικής Τράπεζας στην τοπική οικονομία αυξάνεται και δεδομένων των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της Κομοτηνής και Ξάνθης, είναι βέβαιο ότι μεσοπρόθεσμα το μερίδιό της θα είναι από τα μεγαλύτερα στην τοπική αγορά. Αύξηση επιρροής της Ζιραάτ σημαίνει ενίσχυση της παρουσίας του τουρκικού κράτους μέσα στην Ελλάδα και ειδικότερη στην ακριτική Θράκη. 

Η τουρκική τράπεζα Ζιραάτ, εκπληρώνοντας μεθοδικά την οικονομική διείσδυση στην ελληνική Θράκη, αξιοποίησε με μεγάλη αποτελεσματικότητα την κρίση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις φοβίες που βλακωδώς καλλιέργησαν τα ανεύθυνα ελληνικά ΜΜΕ για την ασφάλεια των καταθέσεων, οι οποίες ούτως ή άλλως ήταν εγγυημένες από το ελληνικό δημόσιο (μέχρι τις 100.000 ευρώ) και κατ‘ επέκτασιν καλυμμένες από το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Πηγές της Ζιραάτ Κομοτηνής και Ξάνθης, φρόντισαν να ενισχύσουν την ανασφάλεια των τουρκόφωνων καταθετών στις ελληνικές τράπεζες, διαδίδοντας ότι στη Ζιραάτ δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος και στην βέβαιη κατ‘ αυτούς, ελληνική χρεοκοπία, οι καταθέσεις είναι εγγυημένες από το τουρκικό δημόσιο... 

Ο δε έμμισθος μηχανισμός της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη (δάσκαλοι, ιμάμηδες κά.), μεγιστοποίησε την ανασφάλεια και έσπρωξε μεθοδικά εκατοντάδες καταθέτες να ανοίξουν λογαριασμούς στην τουρκική τράπεζα, στην οποία ουδέποτε μέχρι τώρα είχαν πατήσει το πόδι τους.

Ο ρόλος της Τουρκικής Τράπεζας στην τοπική οικονομία αυξάνεται και δεδομένων των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της Κομοτηνής και Ξάνθης, είναι βέβαιο ότι μεσοπρόθεσμα το μερίδιό της θα είναι από τα μεγαλύτερα στην τοπική αγορά. Αύξηση επιρροής της Ζιραάτ σημαίνειενίσχυση της παρουσίας του τουρκικού κράτους μέσα στην Ελλάδα και ειδικότερη στην ακριτική Θράκη.

Ουδεμία ευθύνη επιρρίπτουμε στους τουρκόφωνους καταθέτες για την επιλογή της Ζιραάτ, κάτω από αυτές τις συνθήκες ανευθυνότητας που χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα. Εκείνο, όμως, που μας εξοργίζει, είναι η φήμη για «συνωστισμό» Ελλήνων καταθετών εκ Κομοτηνής και Ξάνθης, οι οποίοι έσπευσαν στα υποκαταστήματα της Ζιραάτ στις Τουρκικές πόλεις Κεσσάνη και Αδριανούπολη, εξάγοντας με παράνομο τρόπο τα λεφτά τους.

Αν υπήρχε ισχυρό ελληνικό κράτος στη Θράκη, τότε εύκολα θα μπορούσαν να εντοπίσουν το μαύρο χρήμα που εξήγαγαν οι απάτριδες χριστιανοί. Ένας απλός έλεγχος στις αναλήψεις μεγάλων ποσών από τις ελληνικές τράπεζες Κομοτηνής και Ξάνθης, στην επίμαχη περίοδο, θα οδηγούσε στο γρήγορο εντοπισμό τους.
-------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΤΗΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ: Ο πράκτορας ΛΙΘΟΞΟΟΥ βλέπει μόνο Τούρκους!!! Ένας «υπερασπιστής» των…ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!! 

Ακούγαμε το όνομα Δημήτρης Λιθοξόου. Μάθαμε ότι είναι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι είχε γράψει για τη «μειονότητα» στη Θράκη και αποφασίσαμε να δούμε το έργο του. 

Ούτως ή άλλως πέφταμε επάνω του, αφού πολλοί αριστεροί επιστήμονες τον έχουν ως σημείο αναφοράς για τα θέματα που αφορούν στις μειονότητες. Για κάθε αριστερό συγγραφέα που σέβεται τον εαυτό του, είναι το must των βιβλιογραφικών αναφορών!!! Έτσι, αποφασίσαμε να δούμε τι γράφει για τους Πομάκους, και να κρίνουμε τα γραπτά του και όχι τον ίδιο προσωπικά, αφού ως άνθρωπο δεν τον γνωρίζουμε και φυσικά τον σεβόμαστε.
Ξεκινώντας, βλέπουμε ότι στο βιογραφικό του αυτο-συστήνεται ως Δημήτρης Λιθοξόος ή Λιθοξόου ή Νταμαρτζής ή Ταστσής (!!!).
Ποιος είναι ο κύριος με τα πολλά ονόματα;;; Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει σπουδάσει τίποτα, αλλά μπορεί με άνεση να μιλάει ως ιστορικός ή κοινωνιολόγος, για πολλά και διαφορετικά πράγματα και για τις μειονοτικές ομάδες...

Ο Λιθοξόου, λοιπόν, ή Νταμαρτζής, ή Ταστσής «ασχολήθηκε» και με την μουσουλμανική μειονότητα της ελληνικής Θράκης. Ασχολήθηκε, τρόπος του λέγειν βέβαια, γιατί πουθενά δεν γράφει ποια αξιόπιστα στοιχεία ερεύνησε και τι επιστημονικά ή άλλα εργαλεία χρησιμοποίησε ή πόσες φορές έκανε τον κόπο να έρθει στην περιοχή μας. Λεπτομέρειες!!!
Ο Λιθοξόου απεφάνθη: η μειονότητα είναι τουρκική!!! Όλοι είμαστε Τούρκοι, ακόμα και εμείς στη Ζαγάλισα!!! Μόνο το κακό αστικό ελληνικό κράτος, σύμφωνα με τον κύριο αυτό, μιλάει για Πομάκους ή Τσιγγάνους.

Πώς, λοιπόν, ο Νταμαρτζής/Λιθοξόου, ο οποίος μάλιστα έφτιαξε και «χάρτη των τουρκικών οικισμών στη Θράκη», ερεύνησε και έβγαλε όλα αυτά τα συμπεράσματα; Ο ίδιος μας το αποκαλύπτει: διάβασε έναν …Τηλεφωνικό Κατάλογο!!! Ως Πομάκοι, έχουμε μείνει πραγματικά κατάπληκτοι! Διαβάζοντας έναν Τηλεφωνικό Κατάλογο καταλαβαίνεις τα πάντα για τις μειονότητες; Και για την περίπτωσή μας, με έναν απλό Τηλεφωνικό Κατάλογο του ΟΤΕ (ελληνόφωνο παρακαλώ) αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχουν Πομάκοι και Ρωμά, αλλά μόνο Τούρκοι στη Θράκη; Μα τι μαγικός Τηλεφωνικός Κατάλογος ήταν αυτός;;; Από πού τον …ψώνισε;;; Από το τσαντάκι του Σπορτ Μπίλι; Ποια έκδοση ήταν;;;

Βέβαια, το πράγμα γίνεται …χειρότερο, γιατί ο Λιθοξόου/Νταμαρτζής γράφει ότι από τον Τηλεφωνικό Κατάλογο βρήκε 106.000 μουσουλμανικά ονόματα, τα οποία …επεξεργάστηκε!!!

Τι είδους επεξεργασία έκανε δεν μας είπε. Τα πομακικά ονόματα διάφορων οικισμών που ο ίδιος παραθέτει (για τα συγκεκριμένα χωριά δεν πρόλαβαν οι Τούρκοι να καθιερώσουν τουρκικά ονόματα) ακυρώνουν τους ισχυρισμούς του. Τόση παρέα με τους σλαβομακεδόνες και δεν έμαθε ακόμη πέντε λέξεις στα σλαβικά; Έτσι, και τα πομάκικα ονόματα π.χ. των χωριώνΚρούσα (Αχλαδιά), Μπρατάνκοβα (Γοργόνα), Μπασάϊκοβα (Μάνταινα), Σαρατζίνα (Σαρακηνή) τα γράφει ως ονόματα …τουρκικών οικισμών! Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι όπου υπάρχει πομακικό και τουρκικό όνομα για κάποιο χωριό, εκείνος παραθέτει το τουρκικό, αποκαλύπτοντας άθελά του και την πηγή πληροφόρησής του για τον πίνακα αυτό.

Προφανώς, η μόνη σχέση του Λιθοξόου/Νταμαρτζή με τη Θράκη (εκτός από τον τηλεφωνικό κατάλογο), είναι αυτή που αναφέρει στο βιογραφικό του: έκανε στα νιάτα του …φαντάρος στον Έβρο!!!!
====================
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Εγώ να υπενθυμίσω (και λόγω εκλογών) ότι ο Λιθοξόου και η Σκοπιανική πρακτοροπαρέα του, χρησιμοποιούν σαν ευαγγέλιο και σημείο αναφοράς των «επιχειρημάτων» τους, τη μετάφραση φιλοσκοπιανικού βιβλίου «Φυλές – Ράτσες της Μακεδονίας» του Δημήτρη 
Καζάκη
--------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012

ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μετά την εθνική προδοσία της μνημονιακής κωλοτούμπας, δεν έχει πλέον τελειωμό ο κατήφορος για τη θλιβερή ΝΔ των Σαμαράδων και των Στυλιανίδηδων…

Όπως θα θυμάστε, πριν από λίγες μέρες κάναμε λόγο για την επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Ροδόπη και δημοσιεύσαμε μάλιστα και την παρακείμενη φωτογραφία, που τον παρουσίαζε ανάμεσα στους δύο φερόμενους (τότε) ως βασικότερους διεκδικητές της βουλευτικής υποψηφιότητας με το κόμμα της ΝΔ στον νομό μας, τους Αχμέτ Ιντρίς και Ερχάν Ιμάμογλου. Από αυτούς τους δύο λοιπόν, τα προγνωστικά τελικά επαληθεύτηκαν μόνο για τον δεύτερο. Ναι, είναι αυτός για τον οποίο σας γράφαμε ότι (μεταξύ και άλλων ασφαλώς ανδραγαθημάτων του) έχει και προσωπική σελίδα στο facebook που «κοσμείται» με κολλάζ φωτογραφιών του Μουσταφά Κεμάλ, καθώς και με προπαγανδιστικές αφίσες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Προφανώς, κανένα αυτί εκεί στο γελοίο αυτό κόμμα που ονομάζεται ΝΔ, δεν ίδρωσε, από τα αποκαλυπτήρια της… πατριδοφροσύνης του λεγάμενου. Προφανώς, κανένας Σαμαράς – ή μάλλον κανένας Στυλιανίδης (αυτός είναι άλλωστε το απόλυτο αφεντικό στο τοπικό «γαλάζιο» μαγαζάκι, όλοι οι άλλοι είναι…ρέπλικες, καρτούν και απλώς ανύπαρκτοι) δεν σκέφτηκε να προσπαθήσει έστω να ξεφύγει για λίγο από αυτήν την – συνεχώς αγγίζουσα (και ενίοτε υπερβαίνουσα) τα όρια της μειοδοσίας – άθλια ψηφοτσομπάνικη πεπατημένη...

Αλλά και ο δεύτερος μειονοτικός που επελέγη ως υποψήφιος βουλευτής, ο πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία Μεχμέτ Εμίνογλου, γιατρός ΩΡΛ στο Νοσοκομείο Καμοτηνής και κατά το παρελθόν δύο φορές κοινοτάρχης στο ορεινό χωριό Οργάνη, παρότι σαφώς θεωρείται μετριοπαθέστερος του Ιμάμογλου,έσπευσε με το «καλημέρα» να καταστήσει σαφή τα…πατριωτικά του αισθήματα. Σε προχτεσινή λοιπόν (17-4-2012) συνέντευξή του στην τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» (απ’ όπου και η 2η φωτογραφία) και ερωτώμενος για τις θέσεις της ΝΔ και ειδικότερα του Αντώνη Σαμαρά ως προς το θέμα «της αναγνώρισης της τουρκικής ταυτότητας» των μειονοτικών πληθυσμών της Θράκης, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «την τουρκομουσουλμανική ταυτότητα της μειονότητας μας δεν μπορεί να την αρνείται κανένας», προσθέτοντας μάλιστα και το προκλητικά εξόφθαλμο ψέμα πώς η τούρκικη ταυτότητα της μειονότητας αναφέρεται ξεκάθαρα στη συνθήκη της Λοζάνης «πράγμα που επίσης δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς». Φρόντισε όμως ακόμη να καταστήσει σαφέστατη και την απόλυτη στήριξή του «στην ίδρυση Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης στη Δυτική Θράκη».

Για την περίπτωση πάντως που κάποιος αφελής θα αναρωτιόταν μήπως ο τελικά «κομμένος» από το ψηφοδέλτιο της ΝΔΑχμέτ Ιντρίς (δηλαδή ο πρώτος από αριστερά στη φωτογραφία με τον Αβραμόπουλο) αποτελούσε πιο νηφάλια και…φιλελληνική περίπτωση, εμείς να σας αποκαλύψουμε απλώς ότι πριν από λίγες μέρες ο περί ου ο λόγος βρισκόταν…αγκαλιά με τον Τούρκο πρόξενο. Στις 7 Απριλίου συγκεκριμένα, ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ επισκέφτηκαν τις Σάππες Ροδόπης (υποτίθεται μετά από πρόσκληση των κατοίκων της κωμόπολης) και εκεί, αφού συμμετείχαν πρώτα στην πρωινή προσευχή στο τζαμί Χαμιντιέ και συνομίλησαν με τους…«ομογενείς» τους,  πήγαν στο σπίτι τουπροέδρου της διαχειριστικής επιτροπής (του τεμένους) των Σαππών Ιντρίς Αχμέτ, όπου παρατέθηκε πρωινό, ενώ ακολούθως ο Ιντρίς Αχμέτ χάρισε στον πρόξενο Σάρνιτς και στον ψευδομουφτή Σερήφ από μια πλακέτα (παρόντες ήταν μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Σαππών Αλή Τοπάλ Μεχμέτ και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζαφέρ Χαφίζ Μεχμέτ). Η 3η φωτογραφία που παραθέτουμε, είναι από αυτό ακριβώς το γεγονός (όπως τη βρήκαμε στη «Μπιρλίκ»).
     Αυτά λοιπόν και για τον κύριο Αχμέτ Ιντρίς, που τελικά δεν επελέγη στο ψηφοδέλτιο (όχι βεβαίως εξαιτίας του παραπάνω συμβάντος, ο Εμίνογλου άλλωστε είναι πολύ «βαρύτερο» όνομα), αυτά και για τους δύο που επελέγησαν. Αυτά δηλαδή προς το παρόν, γιατί σε λίγες μέρες θα έχουμε (στον «Αντιφωνητή», αλλά και στο παρόν ιστολόγιο) ένα πολύ εκτενέστερο και άκρως διαφωτιστικό αφιέρωμα σε όλους τους μειονοτικούς υποψηφίους βουλευτές και των δύο μεγάλων κομματικών απόπατων της χώρας – και μάλιστα όχι μόνο στη Ροδόπη, αλλά και στον νομό Ξάνθης. Οπότε θα τα ξαναπούμε συνεπώς και για όλους αυτούς τους ελληνόφωνους «γαλαζοπράσινους» κομματικούς μεγαλοκοπρίτες, που η βασική τους έγνοια είναι – όπως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά – να πάρουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν, με κάθε τίμημα και μη ορρωδώντας προ ουδενός. Οι εκλογές όμως είναι κοντά και ελπίζουμε τη φορά αυτή να πάρουν την ηχηρή απάντηση που πραγματικά τους αξίζει…
----------------------------------------------------------------------

Video-ντοκουμέντο > Ολόκληρη η συνέντευξη σοκ του Συμπιλίδη στον Τράγκα

Η αποκαλυπτική συνέντευξη τουΓιώργου Συμπιλίδη στον Γιώργο Τράγκα, ένα χρόνο μετά την ημερομηνία (9 Σεπτεμβρίου 1993) που έριξε τη κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο σάλος που προκλήθηκε στο διαδίκτυο ήταν ο λόγος που εξανάγκασε τον Σαμαρά να αποκεφαλίσει τον διαχρονικό φίλο με τον οποίο τους ενώνουν ένοχα μυστικά και δεσμοί αίματος...

Φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα - Μία καλή επένδυση για τον Κινέζο εργαζόμενο και όχι για τον Έλληνα


Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνονται οι υποψίες ότι στην Ελλάδα οι επενδύσεις που υποτίθεται ότι θα σώσουν την χώρα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας όπως η κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων τελικά θα ωφελήσουν κυρίως τον … Κινέζο εργαζόμενο.  Και αυτό διότι μπορεί οι επενδυτές να τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους τον ελληνικό Ήλιο και την ελληνική γη δεν φαίνεται όμως να εμπιστεύονται τα ελληνικά συστήματα φωτοβολταικών.

Πιο συγκεκριμένα μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν υπέγραψαν τα αμοιβαία κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών «Thermi TANEO Venture Capital Fund» (TTVCF) και «Aims TANEO Venture Capital Fund» (AIMS) με την αμερικανική «SPI Solar», για τη χρηματοδότηση και κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 30 MW στην Ελλάδα. Τα δυο κεφάλαια έχουν συσταθεί με τη συμμετοχή του....Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) και ιδιωτών επενδυτών και τα διαχειρίζονται οι εξής τρεις εταιρείες: «Thermi Ventures», «IBG Management» και «Aims Management».

Μέχρι εδώ όλα είναι καλά. Αυτό  όμως που εκπλήσσει τον Έλληνα φορολογούμενο και άνεργο πολίτη είναι ότι για την κατασκευή αυτών των πάρκων θα χρησιμοποιηθούν τι άλλο… Κινεζικά πάνελ την στιγμή που η Ελλάδα διαθέτει τουλάχιστον πέντε εργοστάσια κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ. Για του λόγου το αληθές οι ελληνικές εταιρείες παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ είναι οι:  Solar Cells (http://www.schellas.gr/),  Hellas Silcio/Piritium (http://www.silcio.gr/), Energy Solutions S.A.,  Exel Group (http://www.exelgroup.gr/root.el.aspx), Heliosphera (http://www.heliosphera.com/) με δυνατότητα ετήσιας συνολικής παραγωγής 262 MWp.

Το σύνολο δε των εταιρειών αυτών έχουν τα εργοστάσια τους στην επαρχεία απασχολώντας άνω των 1000 εργαζομένων εν μέσω περιόδου υψηλής ανεργίας. Και όμως ενώ η χώρα στην κυριολεξία διαλύεται το βάρος της οικονομικής κρίσης, ενώ οι άνεργοι αυξάνονται κάθε μέρα κατά εκατοντάδες, οι φιλόδοξοι επενδυτές που επιθυμούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας δεν προτιμούν τα ελληνικά βιομηχανικά προϊόντα.

Κρίμα διότι στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει η γνωστή δικαιολογία ότι στην Ελλάδα δεν παράγουμε τίποτα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οκτακομματική Βουλή δείχνει η GPO - Οριακά "μέσα" η ΔΗΣΥ;


Οκτακομματική κυβέρνηση ΝΔ έναντι του ΠαΣοΚ, με εξαιρετικά χαμηλά όμως ποσοστά τα οποία αποκλείουν αυτοδυναμία, επιβεβαιώνει η τελευταία δημοσκοπήση της GPO για το MEGA.
H εικόνα της πρόθεσης ψήφου (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων) έχει ως εξής: ΠΑΣΟΚ 14,5%, ΝΔ 19,1%, ΚΚΕ 8%, ΛΑΟΣ 3,5%, ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, Οικολόγοι 2,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 7,2%, Χρυσή Αυγή 4,1%. Λευκά/Ακυρα 7,3% και οι αναποφάσιστοι στο 18,2%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέα εκστρατεία αφοπλισμού της Ελλάδας από το εξωτερικό, με Έλληνες συνεργάτες +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΚΑΚΩΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΟ "ΙΣΩΣ" ΚΑΙ ΤΟ "ΜΗΠΩΣ", ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΟΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ (ΤΕΧΝΗΤΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΟΛΗΣΘΗΣΗ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ! ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΡΕΜΕΝΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΥΠΟ ΤΑ ΣΚΕΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ, ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Ο ΚΟΥΚΟΥΕΣ, Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΚΛΠ.ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΞΟΡΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ"!!!

Νέα εκστρατεία αφοπλισμού της Ελλάδας από το εξωτερικό, με Έλληνες συνεργάτες

Με περίσσιο θράσος οι Εγγλέζοι - και επίσημα στρατηγικοί σύμμαχοι της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον κατά την υποδοχή του Τούρκου προέδρου Αμπνουλάχ Γκιουλ - επιμένουν στην προσπάθειά τους να αφοπλίσουν την Ελλάδα και το πιο τραγικό είναι ότι στην προσπάθειά τους αυτή βρίσκουν εγχώριους συμμάχους ακόμα και σε ιδρύματα που υποτίθεται ότι ασχολούνται με την άμυνα και την εξωτερική πολιτική, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ. 


Όπως αναφέρει στο άρθρο της η Helena Smith στην ιστοσελίδα του Guardian με τίτλο, «German 'hypocrisy' over Greek military spending has critics up in arms», (http://www.guardian.co.uk/world/2012/apr/19/greece-military-spending-debt-crisis?newsfeed=true) η Γερμανία και η Γαλλία αποτελούν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές οπλικών συστημάτων οι οποίες όπως αναφέρει η αρθρογράφος σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου SIPRI συνέβαλαν στην αύξηση του χρέους της χώρας,  
«No other area has contributed as heavily to the country's debt mountain. If Athens had cut defense spending to levels similar to other EU states over the past decade, economists claim it would have saved around €150bn – more than its last bailout. Instead, Greece dedicates up to €7bn a year to military expenditure – down from a high of €10bn in 2009». 


Όπως αναφέρει το άρθρο η Ελλάδα δαπάνησε τα τελευταία 37 χρόνια 216 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς. Δυστυχώς για την αρθρογράφο στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για μισθοδοσία, συντάξεις, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, λειτουργικά έξοδα, 
κατασκευή υποδομών, και τέλος αγορά  νέων οπλικών συστημάτων.


Φυσικά πουθενά στο άρθρο δεν αναφέρονται αυτές οι λεπτομέρειες αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για δαπανάς που αφορούν μόνο την αγορά οπλικών συστημάτων. Από την άλλη πλευρά το ποσό των 216 δισ ευρώ κατανεμημένο σε μία περίοδο 37 ετών αντιστοιχεί 
χονδρικά στα 5,8 δισ ευρώ το χρόνο.

Από αυτό το ποσό η πλειονότητα των χρημάτων δαπανάται για όλες τις παραπάνω κατηγορίες και 1 με 1,5 δισ ευρώ  (εξαίρεση το 2007 και το 2008 που δαπανήθηκαν 2,1 δισ ευρώ) δαπανάται για την αγορά οπλικών συστημάτων.

Προφανώς η Ελλάδα δεν έπρεπε να επενδύσει ούτε ένα ευρώ, ούτε μία δραχμή για την άμυνά της και να ξαναγινόταν επαρχία της τουρκικής αυτοκρατορίας....

Αναλογικά με το ΑΕΠ το ποσό των εξοπλιστικών δαπανών αντιστοιχεί στο 0,3-0,5 του ΑΕΠ διαχρονικά, ποσοστό απίστευτα χαμηλό για να προκαλέσει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας της οποία το ΑΕΠ από 81,7 δισ δολάρια το 1980 έφτασε τα 306,2 δισ δολάρια το 2010 παρά την μείωση που έχει υποστεί από το 2008.  
Επιπλέον στο άρθρο η Helena Smith φιλοξενεί την άποψη του γνωστού «καταδιώκτη και εξολοθρευτή» των ελληνικών αμυντικών δαπανών Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος με αφοπλιστικό τρόπο σαφώς «καλύτερα ενημερωμένος» από τους ειδικούς αναλυτές που διαθέτει ότι το ΠΝ δεν χρειάζεται τα υποβρύχια Type 214 γιατί αναμφίβολα τα παλαιά υποβρύχια Type 209/110/1200 που αποκτήθηκαν την περίοδο 1972-1979 μπορούν να άνετα να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους μετά από 40 σχεδόν χρόνια υπηρεσίας.

Ενδιαφέρουσα επίσης είναι η τοποθέτηση του Θ. Ντόκου διευθυντή του παχυλά αμοιβόμενου από το ΥΠΕΞ,  ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η «υποτιθεμένη» τουρκική απειλή οδήγησε στην διατήρηση αυτής της εξοπλιστικής πολιτικής στην Ελλάδα τα τελευταία 37 χρόνια.
Προφανώς η άποψη αυτή συμβαδίζει με την γραμμή που ακολουθεί το ινστιτούτο το οποίο πέρσι διοργάνωσε κλειστή συνάντηση στην Αθήνα με ομιλητή τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου (http://www.eliamep.gr/security-regional-developments/ekdilosi-sizitisi-me-ton-ipourgo-exoterikon-tis-tourkias-k-achmet-ntavoutoglou-08032011/) ο οποίος στο βιβλίο του επισημαίνει ότι η μόνη περίπτωση για την οποία η Τουρκία θα μπορούσε να πολεμήσει θα ήταν για τα νησιά του Αιγαίου.


Και για να μην ξεχνιόμαστε θα  ήταν καλό να ερωτηθούν οι άκρατοι υποστηρικτές και λάτρεις της νέο-οθωμανικής εξωτερικής πολιτικής ποια είναι η θέση τους για το γνωστό casus belli το οποίο έχει αποτυπώνεται στην εφημερίδα Zaman με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, 
"As for Greece, with which Turkey has come to the brink of war three times in the past over territorial disputes in the Aegean, Turkey still sees any Greek attempt to extend the country's territorial waters to 12 nautical miles as a casus belli (a cause for war). Turkey and Greece are at odds over the boundaries of their territorial waters and airspace in the Aegean due to the peculiar geography of the Aegean Sea, where some Greek islands are lined up along Turkey's western coasts. In 1995, Parliament declared any unilateral attempt by Greece to extend its territorial waters to 12 nautical miles from the current six miles as a casus belli. Greece is not included in the “external threats” list either, aside from the “12 mile problem.”
http://www.todayszaman.com/news-225712-israeli-caused-instability-makes-its-way-to-turkeys-security-document.html



Είναι εντυπωσιακό ότι κανένας ξένος δημοσιογράφος δεν έχει ασχοληθεί με τις απίστευτες
σπατάλες στον τομέα της υγείας, όπου ως γνωστό τα νοσοκομεία ποτέ δεν εξέδωσαν ισολογισμούς, όπου ως γνωστό κάθε χρόνο δαπανόνται δισ ευρώ σε συνταγογραφήσεις για φάρμακα τα οποία δεν είναι απαραίτητα. Κανένας δεν ασχολείται με τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την κατασκευή των Ολυμπιακών Αγώνων των οποίων ο προϋπολογισμός έφτασε τα 20 δισ ευρώ έναντι 10 δισ  ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός τους.


Μήπως τελικά αυτό που ενδιαφέρει τους ξένους δημοσιογράφους δεν είναι η σπατάλη του Δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα, αλλά η ενοχοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του αμυντικού μηχανισμού της χώρας και αν ναι για ποιο λόγο τελικά αυτή η επιλεκτική ευαισθησία, μήπως γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο αληθινός στυλοβάτης του ελληνικού κράτους απολαμβάνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και ο μόνος μηχανισμός που λειτουργεί και μπορεί να προστατεύσει τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     

Ποια περίοδο της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας της χώρας θεωρείτε ότι η Ελλάδα κυβερνήθηκε καλύτερα και αποτελεσματικότερα;

Ποια περίοδο της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας της χώρας θεωρείτε ότι η Ελλάδα 
κυβερνήθηκε καλύτερα και αποτελεσματικότερα;

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ

 Ποια περίοδο της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας της χώρας θεωρείτε ότι η Ελλάδα κυβερνήθηκε καλύτερα και αποτελεσματικότερα;
1967-1973 (στρατιωτική κυβέρνηση)
206461.7%
  
1974-1980 (ΝΔ, Κ.Καραμανλής)
50715.2%
  
1981-1989 (ΠΑΣΟΚ, Α.Παπανδρέου)
2928.7%
  
2004-2009 (ΝΔ, Κ.Καραμανλής ο νεότερος)
1323.9%
  
1996-2004 (ΠΑΣΟΚ, Κ.Σημίτης)
1013%
  
1990-1993 (ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης)
862.6%
  
1973-1974 (στρατιωτική κυβέρνηση Δ.Ιωαννίδη)
411.2%
  
2011-σήμερα (Λ.Παπαδήμος, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ μέχρι τον Φεβρουάριο)
300.9%
  
1989-1990 (Κυβέρνηση Τζαννετάκη, Οικουμενική)
290.9%
  
1980-1981 (ΝΔ, Γ.Ράλλης)
220.7%
  
2009-2011 (ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου)
220.7%
  
1993-1996 (ΠΑΣΟΚ, Α.Παπανδρέου)
190.6%
  


Αριθμός ψηφοφόρων :  3345
--------------------------