Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

11 Μαρτίου 2012

IMPORTANT - Kevin MacDonald: The Wilders Syndrome

Kevin MacDonald: Why Are Professors Liberal?

Wolfgang Strauss : Solzhenitsyn’s “200 Years Together”

Michael Colhaze - Lords of the Ring

Kevin MacDonald: Solzhenitsyn’s “200 Years Together”

Libertarians and "Jews Against Communism"

The Department of Divide and Conquer

PsyWar: A Short History of the Battle for the Mind

Πάνος Καμμένος στο Δίστομο : «Οι έκτακτες καταστάσεις αντιμετωπίζονται μόνο με έκτακτα μέτρα»

Πάνος Καμμένος : «Οι έκτακτες καταστάσεις αντιμετωπίζονται μόνο με έκτακτα μέτρα»
11-03-2012 16:15:16


«Να τιμωρηθούν πολιτικά, νομικά και κοινωνικά όλοι υπεύθυνοι της τραγωδίας που ζει και βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός», τόνισε ο Πάνος Καμμένος από το Δίστομο παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του, «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Ο κ. Καμμένος κατα τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε ότι «οι έκτακτες καταστάσεις αντιμετωπίζονται μόνο με έκτακτα μέτρα» ενώ προσδιόρισε πως σε όλο αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνει «αυτούς που συμμετείχαν αφανώς ή εμφανώς στη διαχείριση της εξουσίας και λειτούργησαν για το προσωπικό συμφέρον»
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καμμένος απέρριψε την πιθανότητα απόδοσης Δικαιοσύνης από εξεταστικές επιτροπές, αφού «εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα και δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν Δικαιοσύνη» και γι αυτό το λόγο είπε ότι πως «μόνο «μόνο μία υπερκομματική επιτροπή με έκτακτες εξουσίες και αρμοδιότητες, αποτελούμενη από αδέκαστους και υπεράνω υποψίας Έλληνες, μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο».

«Άρση κάθε ασυλίας των υπουργών, βουλευτών και αξιωματούχων, απόδοση ευθυνών και δήμευση περιουσιών των υπευθύνων της κρίσης, διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας, διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ακύρωση του παράνομου μνημονίου και προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας Ελλάδας», επεσήμανε ο κύριος Καμμένος ως τα βασικά χαρακτηριστικά της κομματικής του διακήρυξης.

Χειροκροτούμενος από τους οπαδούς του που έφτασαν μέχρι το Δίστομο, παρά τις σκληρές καιρικές συνθήκες αφού έβρεχε και χιόνιζε, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «πανεθνική αφύπνιση» και για «πανεθνικό ξεσηκωμό». Μίλησε, δε, με έμφαση για «αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος του χρέους». «Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε ανυποχώρητα και με όσα μέσα διαθέτουμε για να ανοίξει και να κριθεί με αντικειμενικούς όρους ο φάκελος της εθνικής τραγωδίας» τόνισε.

Χαρακτηρίζοντας «ωμούς εκβιασμούς» τις πιέσεις από την πλευρά της τρόικας πρόσθεσε πως «η ελληνική τραγωδία δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα Οικονομίας. Είναι ένα πολιτικό πρόβλημα και κάθε μέρα μετατρέπεται σε πρόβλημα εθνικής ανεξαρτησίας» για να συμπληρώσει ότι «η πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη με μια καταστροφή εφάμιλλη της μικρασιατικής, είναι αντιμέτωπη με μια εθνική ταπείνωση ισάξια της κυπριακής τραγωδίας».

Επέρριψε σοβαρές ευθύνες και στα κόμματα της μεταπολίτευσης «τα οποία δεν προετοίμασαν τη χώρα» και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα «έπεσε θύμα διεθνούς συνωμοσίας που σχεδιάστηκε από την άνοιξη του 2009 έως την άνοιξη του 2010».

Τέλος κάλεσε τους συναδέλφους του, ανεξάρτητους βουλευτές, να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα τονίζοντας: «Κάνουμε ανοιχτό προσκλητήριο σε όσους μέσα στο κοινοβούλιο έχουν αρνηθεί να ψηφίσουν το πρώτο, το δεύτερο μνημόνιο και τους νόμους που τα ακολούθησαν, να έρθουν κοντά μας και να διαμορφώσουμε κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε παρουσία μέσα στη Βουλή και στα ΜΜΕ, τα οποία μας έχουν αποκλείσει».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΖΕΙ "ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ"! Εκτός από το γυμναστήριο και δύο σάουνες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Σ' ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ "ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ" ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΞΕΥΡΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΑΝΩ Σ' ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ 20 ΕΥΡΩ ΠΟΥΧΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 2.000 ΕΥΡΩ!)
-----------------------------------

Εκτός από το γυμναστήριο και δύο σάουνες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους

NEWPOST  
Ανανέωση    : Κυριακή, 11 Μάρτιος 2012 17:58:07
 
Εκτός από το γυμναστήριο και δύο σάουνες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους
Δύο σάουνες υπάρχουν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους! Σύμφωνα με το Ροβέρτο Σπυρόπουλο στην Ιπποκράτους έχουν κατασκευαστεί δύο σάουνες οι οποίες όμως δεν λειτουργούν ακόμη αφού δεν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια. Όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα το πρωί έχει κατασκευαστεί και ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο.  [ΜΟΝΟΝ ΔΙΑ ΤΟΝ Γ.Α.Π. ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ --ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ-- ΜΕ 2.500 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ]

Όσον αφορά για τους απλήρωτους εργαζόμενους του κόμματος οι οποίοι την περασμένοι εβδομάδα έκαναν κατάληψη στα γραφεία και καθιστική διαμαρτυρία έξω από την αίθουσα του πολιτικού συμβουλίου ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε ότι θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους όταν εγκριθεί το δάνειο...

Όπως σημειώνει το «Πρώτο Θέμα» επιβεβαιώνονται επί της ουσίας οι απίστευτες καταγγελίες που έχουν στα χέρια τους, αφού τις έχουν ακούσει πρώτα με τα αφτιά τους, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα. Από τη μία το τέλος εποχής, από την άλλη η χρεοκοπία και τα στόματα άνοιξαν. Κατηγορίες για διπλοθεσίες, αργομισθίες, έξοδα κίνησης χλιδής, υπέρογκους μισθούς, καρέκλες 700 ευρώ, γυμναστήριο με δύο σάουνες και ποδήλατα αξίας 14.000 ευρώ [ΝΑΙ, ΚΑΝΑΜΕ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ Γ.Α.Π. ΔΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΞΙΑΣ], σε ένα κόμμα που αδυνατεί να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων του, οι οποίοι τριπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια.

ΠΑΣΟΚ: Πάνε φουλ για διάσπαση - Παρ'ότι μόνος υποψήφιος ο Ε.Βενιζέλος πήρε 50%!

ΠΑΣΟΚ: Πάνε φουλ για διάσπαση - Παρ'ότι μόνος υποψήφιος ο Ε.Βενιζέλος πήρε 50%!

11-03-2012 16:27:42



Θα επαναληφθεί η διάσπαση του ... ατόμου; Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, απ'ότι φαίνεται, ναι! Το άλλοτε κραταιό κόμμα, το οποίο τώρα δημοσκοπικά κινείται μεταξύ του 8 και του 11%, αντιμετωπίζει και διάφορες εσωτερικές γκροτέσκο καταστάσεις, όπου οι συνυποψήφιοι του Ε.Βενιζέλου, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν καν τις υπογραφές που απαιτούνται για να είναι υποψήφιοι, ο Ε.Βενιζέλος, συγκέντρωσε μόλις το 50% των υπογραφών των μελών του Εθνικού Συμβουλίου και φαίνεται ότι η διάσπαση ακόμα και αυτού του πολιτικού ρεταλιού που λέγεται ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ κοντά. 
Ο Ε.Βενιζέλος συγκέντρωσε 189 υπογραφές, σε σύνολο 377 μελών. Αντιθέτως την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή υποστήριξαν μόλις 12 μέλη του συμβουλίου, όταν η καταστατική πρόβλεψη κάνει λόγο για τουλάχιστον 94 μέλη. Όσο και αν ο Ε.Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών της χρεοκοπίας, έχει την υποστήριξη της Γερμανίας, υπάρχουν ισχυρότατες δυνάμεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ ή εν πάση περιπτώσει ότι έχει μείνει από αυτό που συνηθίζαμε να αποκαλούμε ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν να δουν τον Ε.Βενιζέλο ηγέτη του κόμματος.[ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΜΙΛΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΑΣΟΚΟΥΣ!]
Μπορεί οι Χ.Παπουτσής και η γραφική υποψηφιότητα του Σ.Τζουμάκα να μην συγκέντρωσαν υπογραφές, αλλά υπάρχουν και 188 σύνεδροι που δεν θέλουν τον Ε.Βενιζέλο, δηλαδή οι μισοί. 

Το ότι πάει σε διάσπαση ακόμα και το νυν ΠΑΣΟΚ του ενός υποψηφίου, είναι σαφές και από την ένταση που έφτασε της συνεδρίασης που έφτασε στο σημείο να ... πέσουν και μερικές "ψιλές"!  
Οι ψυχραιμότεροι έσωσαν την κατάσταση, όμως το ψυχικό και πολιτικό χάσμα μεταξύ των αντιπαριτιθέμενων στρατοπέδων ήταν εμφανές και τα αποτελέσματα θα τα δούμε στην εκλογική διαδικασία της ερχόμεμης Κυριακής, όπου η συμμετοχή θα συγκριθεί βέβαια με το 1.000.000 συνέδρων του 2004 και του 2007. Αν καταφέρει ο Ε.Βενιζέλος και συγκεντρώσει 300.000 θα είναι και πάλι μεγάλη επιτυχία.


«Πολύ μακριά από τις αναζητήσεις των χιλιάδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τις αναζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας, σήμερα δυστυχώς οι διαδικασίες επικράτησαν της πολιτικής, τα διαδικαστικά τεχνάσματα επικράτησαν της πολιτικής ουσίας», δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Εθνικού Συμβουλίου.
Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι «στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ αντί της μεγάλης επιλογής της πολυσυλλεκτικότητας, της ενότητας και μιας νέας προοδευτικής προοπτικής, επιλέξαμε το μικρό, το φοβικό ΠΑΣΟΚ». «Λυπάμαι», κατέληξε.

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ, αντί για την επιλογή της πολυσυλλεκτικότητας, της ενότητας και μιας νέας προοδευτικής πολιτικής επιλέξαμε το μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, λυπάμαι», δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής σχολιάζοντας  την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή οι διαγραμμένοι του Φεβρουαρίου ετοιμάζουν δυναμικά το δικό τους κόμμα, το οποίο θα κόψει ακόμα περισσότερο από το νυν ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχει χώρος και για ένα ακόμα κόμμα από τα ερείπια του παλιού ΠΑΣΟΚ: Όταν είσαι ο μόνος υποψήφιος και και ψηφίζει μόνο το 50% των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ολέθρια έλλειψη ιδεών

Ολέθρια έλλειψη ιδεών
Tου Κωστα Iορδανιδη

Εξάντλησαν την επινοητικότητά τους πολιτικοί και σχολιαστές γύρω από το θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) στην οργανωμένη απομείωση του ελληνικού χρέους. Ειπώθηκαν και θα εξακολουθούν να διατυπώνονται υπερβολές από Βαλκάνιους πολιτικούς και αυτοσχέδιους αναλυτές, που υποδύονται τις αυθεντίες.

Επί της ουσίας όμως αυτό που συνέβη ήταν απλώς ότι έκλεισε το τεχνικό σκέλος μίας διαδικασίας -περίπλοκης και δυσχερέστατης είναι αλήθεια- και πλέον αναδύεται το μείζον πρόβλημα μίας πολιτικής διαχειρίσεως του ελληνικού προβλήματος. Ως προς αυτό, οι Ελληνες πολιτικοί θα είναι μόνοι. Δεν θα έχουν την «τεχνογνωσία» της τρόικας, δεν θα μπορούν να επιρρίψουν ευθύνες στη Γερμανία ή στις Βρυξέλλες.

Αλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπλε υπήρξε αποκαλυπτικότατος. Τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στη Φλωρεντία ότι ήταν λάθος η ένταξη της χώρας μας στη Ζώνη του Ευρώ, αλλά οι Ελληνες (σ.σ. η κυβέρνηση του κ. Κώστα Σημίτη) το «ήθελαν». Πρότεινε, όπως είπε, στον Ελληνα ομόλογό του συντεταγμένη έξοδο της χώρας μας από τη Ζώνη του Ευρώ με διαγραφή του χρέους, αλλά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος.

Η είσοδος της Ελλάδος στη Ζώνη του Ευρώ αντιμετωπίστηκε από τις κυβερνήσεις της Ελλάδος -πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ- με εγκληματική επιπολαιότητα. Μέλλει να αποδειχθεί εάν τα κόμματα εξουσίας έχουν συνείδηση των υποχρεώσεων που συνεπάγεται η απομείωση του ελληνικού χρέους, που επετεύχθη με την καταλυτική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Η συμφωνία του PSI είναι προσωπικό επίτευγμα του τεχνοκράτη πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Ο κ. Βενιζέλος θα αξιοποιήσει την εξέλιξη προσωπικά για να επιτύχει την ανάδειξή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και για να ανακόψει τη συντριβή του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς θα αναφερθεί μετ’ επιτάσεως στην «ανάπτυξη» και θα αγωνίζεται να πείσει τους ψηφοφόρους της Δεξιάς πόσο είχε δίκαιο όταν καταψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο και υπερψήφιζε το δεύτερο. Τα δύο κόμματα θα δημιουργήσουν μία ιδεατή πραγματικότητα, ενώ η Αριστερά θα προσπαθεί να προσεταιρισθεί τις «μάζες».

Επειδή το πολιτικό σύστημα της χώρας πάσχει από ανίατη αισιοδοξία, τα δύο κόμματα εξουσίας διεκδικούν την αυτοδυναμία, παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και ωσάν να είναι εις θέση να διαχειρισθούν -έστω και από κοινού- μία κατάσταση όπου η ανεργία θα βαίνει αυξανόμενη, η ύφεση θα συνεχίζεται, η βία θα προσλαμβάνει ολέθριες διαστάσεις, η μεσαία τάξη θα συνθλίβεται και τα οικονομικώς ασθενέστερα στρώματα θα εξαθλιώνονται.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χώρας ως οικονομικό και όχι ως βαθύτατα πολιτικό, όπως είναι στην πραγματικότητα. Λησμονούν ότι μόνο η πολιτική καθιστά ανεκτή τη θυσία της ανθρώπινης ζωής εν ονόματι μίας άυλης ιδέας. Και επειδή στερούνται ιδεών για να αποσπάσουν την κοινωνία από την κατάθλιψη, στην οποία έχει περιέλθει, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν τη χώρα και το πολιτικό της σύστημα σε ολική καταστροφή. Η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων θα είναι τη φορά αυτή μοιραία για όσους αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές.

Χρ. Γιανναρᾶς - Aυτοακύρωση ευφυΐας τραγωδική

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Aυτοακύρωση ευφυΐας τραγωδική
Tου Χρηστου Γιανναρα

Στον στίβο της πολιτικής σήμερα η έκτακτη φυσική ευφυΐα εμφανίζεται σπάνια, σπανιότατα. Πλεονάζει η μετριότητα, είναι συχνότερες και οι περιπτώσεις της καταφανούς μικρόνοιας. Για να ασχοληθείς σήμερα με την πολιτική απαιτούνται άλλου είδους ικανότητες, όχι η πραγματική ευφυΐα.

Eπειδή είναι σπάνιο το χάρισμα, είναι φυσικό και να γοητεύει. Oταν πρωτοεμφανίστηκε σε ευδιάκριτο πολιτικό ρόλο ο κ. Eυάγγελος Bενιζέλος (κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Aνδρέα Παπανδρέου) αποτέλεσε έκπληξη: Mπορεί να μη διέθετε τη δημεγερτική γοητεία του ηροστράτειου αρχηγού του, αλλά κατέπλησσε με μια επιθετική ευφυΐα χειμαρρώδους λεκτικής ευρηματικότητας.

Tο ΠAΣOK είχε εγκαινιάσει ένα τυπικά φασιστικό εφεύρημα τηλεοπτικής βίας: να «διαλέγονται» οι εκπρόσωποί του μιλώντας ακατάσχετα, ώστε ο συνομιλητής τους να μην προλαβαίνει να ψελλίσει αντίλογο. O κ. Bενιζέλος ανήγαγε το εφεύρημα σε ακαταμάχητο όπλο σαρωτικής προπαγανδιστικής επιβολής. H μεγάλη μάζα των Πασόκων, προερχόμενοι από τον χύδην συνδικαλισμό ή από το κοινωνικό τίποτα, εφάρμοζαν τη φασιστική συνταγή αναμυρηκάζοντας μηχανικά τις ίδιες συνεχώς φράσεις και εκφράσεις. O κ. Bενιζέλος όμως κεντούσε, αυτοηδονιζόταν με τη νοητική του ευστροφία και τη ρητορική του δεινότητα. Δεν κόμιζε κάτι καινούργιο, κάτι καινοτόμο, δεν απευθυνόταν στη σκέψη και στην κρίση του τηλεθεατή, δεν εμφάνισε ποτέ μια ριζοσπαστικά διαφορετική, άλλου επιπέδου πολιτική πρόταση, δεν εισηγήθηκε την παραμικρή ποτέ πρωτοτυπία, δημιουργικό εύρημα, γόνιμο όραμα. Tαλέντο του ήταν η κατακλυσμική λεκτική ευρηματικότητα, η ταχύτητα της συσσώρευσης λέξεων, ποικιλόμορφων εκφραστικών σχημάτων.

Aναδείχθηκε σαφώς ο κορυφαίος της λογικής του εντυπωσιασμού. Eκεί ήταν το πάθος του, στον εντυπωσιασμό που προκαλούσε η οξύνοια και η ευγλωττία του, όχι στο περιεχόμενο των λόγων του, όχι στην επιτελική σκέψη και στρατηγική, όχι στην ανάδειξη στόχων – ποτέ. Θα μπορούσε, με την ίδια συναρπαστική λογική άρθρωση επιχειρημάτων, να υποστηρίξει, τη μια μετά την άλλη, δυο διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Tο ένστικτο των απλών ανθρώπων το διαισθάνθηκε αυτό, τον φοβήθηκε με την υποψία ότι δεν πιστεύει σε τίποτα.

Ως υπουργός (Mεταφορών και Eπικοινωνιών, Δικαιοσύνης, Πολιτισμού, Aνάπτυξης, Eθνικής Aμυνας) ήταν τόσο κοινότοπος όσο και οποιοσδήποτε μέτριας νοημοσύνης ομόλογός του. Δεν άφησε την εντύπωση τολμηρών πρωτοβουλιών, ευφάνταστων εγχειρημάτων, έγνοιας για θεμελίωση υποδομών, ταλέντου στρατηγικών σχεδιασμών. Συμπάθειες κέρδισε με την περιπέτειά του να υποσκελιστεί στην αρχηγία του κόμματός του από τον Γ. A. Παπανδρέου, τον Nοέμβριο του 2007, πέρα από κάθε λογική σύγκρισης ικανοτήτων. O Γ.A.Π. είχε οριστεί αρχηγός, το 2004, από τον Kων. Σημίτη, χωρίς αντίπαλη υποψηφιότητα. Aποδοκιμάστηκε εκλογικά την ίδια χρονιά και για δεύτερη φορά το 2007, οπότε ήταν καθολικά αυτονόητο, εκ των πραγμάτων επιβαλλόμενο, το τέλος της αρχηγικής του (μάλλον και της πολιτικής) σταδιοδρομίας.

Aντίστοιχα αυτονόητο και λογικά συνεπέστατο ήταν το εγχείρημα του Eυ. Bενιζέλου να ανακοινώσει, το ίδιο βράδυ της πολιτικής συντριβής του Γ.A.Π., την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Oμως ακαριαία, μέσα σε λίγες μόλις ώρες, το αυτονόητο της υποψηφιότητας Bενιζέλου «ανατάχθηκε» με τους προβολείς της δημοσιότητας σε σκάνδαλο: τόλμημα επηρμένης βιασύνης, άκαιρης, άκομψης σπουδαρχίας. Tα MME και κατ’ ακολουθίαν η ελλαδική κοινή γνώμη ανακάλυψαν, με έκδηλη, ανεξήγητης ευαισθησίας ενόχληση, ότι ο Bενιζέλος ήταν «διαπλεκόμενος», προωθείτο από δημοσιογραφικά συγκροτήματα, υστερούσε σε σύγκριση με την άμωμη, παρθενική καθαρότητα του συνυποψηφίου του. Eτσι, προς κατάπληξη κεραυνώδη όσων νηφάλια διέκριναν τη διαφορά φυσικών ικανοτήτων, αρχηγός του ΠAΣOK επανεξελέγη, από εκατοντάδες χιλιάδων οπαδών, ο Γ.A.Π. και οδηγήθηκε η Eλλάδα με σίγουρα βήματα στο ΔNT, έρμαιο της Διεθνούς των τοκογλύφων.

Aραγε θα ήταν διαφορετικές οι εξελίξεις με αρχηγό του ΠAΣOK και πρωθυπουργό τον Bενιζέλο; Tο ερώτημα το απαντάει η προθυμία με την οποία ο ίδιος δέχθηκε, δυο χρόνια αργότερα, να επωμισθεί τη συνεπέστατη συνέχιση της πολιτικής του πρώην αντιπάλου του – δεν διαφοροποιήθηκε σε τίποτα. Bεβαίως και είχε δέσει πια ο Γ.A.Π. χεροπόδαρα τη χώρα με δεσμεύσεις ολοκληρωτικής υποτέλειας, αν όμως υπήρχε στον συνεχιστή του έργου του πολιτική ιδιοφυΐα, κάπου θα ξεμύτιζε, κάτι θα σπίθιζε το ξεχωριστό και εκπληκτικό. Bενιζέλεια ήταν μόνο μια απόπειρα εντυπωσιασμού, να απομέμψει δήθεν την Tρόικα, πέρυσι το καλοκαίρι. Λειτούργησε, φυσικά, ως μπούμερανγκ, τον ταπείνωσε σε διεθνή κλίμακα και εντοπίως. Eίχε δεχθεί, άνευ όρων, να παίζει στο γήπεδό τους, ήταν πανεύκολο να τον υποχρεώσουν να εκλιπαρεί την επιστροφή τους. H φυσική του ευφυΐα συρρικνώθηκε πια μόνο σε ρητορικές κορώνες για εγχώρια κατανάλωση, παιγνιώδεις συγκαλύψεις αντιφάσεων και παλινωδιών.

Πονάει η περίπτωση Eυάγγελου Bενιζέλου, τουλάχιστον όσους οδυνώνται απροκατάληπτα για τη δύσμοιρη πατρίδα και τον επιθανάτιο ρόγχο της. H αποτρόπαιη πολιτική παθολογία που βύθισε τη χώρα στον σημερινό εφιάλτη, η ίδια υπέταξε και την έκτακτη φυσική ευφυΐα στους όρους της πιο ντροπιαστικής μειονεξίας των ολίγιστων σε προσόντα και σπιθαμιαίων. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί τον υψηλόφρονα Bενιζέλο συνεχιστή και απολογητή της καταισχύνης του διδύμου Γ.A. Παπανδρέου - Γ. Παπακωνσταντίνου. Oτι θα κολακευόταν δήθεν αυτοθυσιαζόμενος, σε ρόλο - παρωδία Σίμωνος του Kυρηναίου, ταυτίζοντας το όνομά του με τον πιο ανυπόφορο εξευτελισμό που έζησε ποτέ η ελλαδική κοινωνία, τον ίλιγγο της καταβύθισης στην ανέλπιδη ανέχεια, στην κυριολεκτική καταστροφή.

Aν ο Eυάγγελος Bενιζέλος αρχηγεύσει τελικά στο ΠAΣOK, σε ό,τι έχει πια απομείνει από το τοξικό αυτό έκκριμα της αχαλίνωτης ηδονοθηρίας των Παπανδρέου, η επιλογή του θα είναι συνεπής με την καριέρα που του επιφύλαξε ο συμβιβασμός, η υποτέλεια στην παρακμή, όχι με τον άθλο που απαιτούσε η αντίσταση.

Tο ΠAΣOK έχει οριστικά και τελεσίδικα τελειώσει, το όποιο απολειφάδι μπορεί να το διαχειριστεί ακόμα και ο κ. Παπουτσής. O άθλος της αντίστασης στην καταστροφή είναι που παραμένει εκκρεμής.

Γιατί προϋποθέτει άλλη, μα εντελώς άλλη, ανθρώπινη ποιότητα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ - ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ - ΟΙ "ΑΚΡΑΙΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΜΕΣΑΙΟΙ"


ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ
11/3/2012 --ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΙΣ 15/3/2012
ΟΙ "ΑΚΡΑΙΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΜΕΣΑΙΟΙ"

ΚΑΤ' ΑΥΤΑΣ ΓΙΝΟΜΕΘΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΙΑΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΗΣ ΟΧΛΟΒΟΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΦΩΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΥΨΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΑΚΡΑΙΩΝ"! ΚΑΙ "ΠΩ ΠΩ ΠΩ! ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ"! ΚΑΙ "ΠΩ ΠΩ ΠΩ! ΠΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ!" (ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο κ. Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ)!
ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΔΕ ΣΤΟΝ ΝΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (Ο ΔΕΞΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ) ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΕΙΠΕ, ΟΤΑΝ ΗΡΩΤΗΘΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟΝ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ", ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΝ! "ΟΤΑΝ ΕΙΜΕΘΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ!"

1. ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΝ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" (ΠΟΥ ΣΕΙΣ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ) ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ (ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩΜΕ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩΜΕ!): Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΦΑΚΕΛΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ) ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ, ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΡΙΣΙ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΟΣ! ΟΘΕΝ, Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΥΡΕΘΗ ΤΟ ΤΩ ΟΝΤΙ ΑΡΙΣΤΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΑΙ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟΦΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΟΥ! ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ! ΚΑΤΟΠΙΝ,ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΩΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΝ ΟΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΛΑΟΣ" ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΟΦΙΑΝ!  ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟΝ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟΝ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗΝ ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΟΥΣ! ΦΕΡ' ΕΙΠΕΙΝ, ΕΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ Α ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟ Β ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ "ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ! "Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!" ή ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Η κυρία ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: "Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ"!!!
ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ (ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΟΛΙΓΟΝ ΑΣΤΕΙΑΝ) ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΕΝ ΣΥΝΟΨΕΙ, ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ "ΛΑΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΟΦΟΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΙΣ ΣΤΙΓΜΑΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ, "ΤΗΝ ΛΥΣΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ"!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ "ΟΤΑΝ ΕΙΜΕΘΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ!", ΕΦ' ΟΣΟΝ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΡΗΤΩΣ ΠΙΣΤΟΣ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΔΟΥΣ ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ! ΕΜΕΙΣ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ (ΟΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ) ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΗ! ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΝ Α ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΙΟΤΙ "ΕΦΑΓΕ ΑΛΛΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ!" --ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΟΥ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!!! ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΘΕ!! ΔΗΛΩΝΕΤΕ, ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ! [ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΔΗΛΩΝΕΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ", ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ?]

2. ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗΝ ΣΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ Ο "ΛΑΟΣ" ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΚΡΙΣΙ!!! ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ!!! ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΝ!! ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΟΥΤΩΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΗ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!! ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΠΑΡΗΤΗΘΗ ΚΑΙ ΕΚΑΛΕΣΕ ΩΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΝ, ΟΜΟΙΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΑΤΗΡΓΗΘΗ ΚΑΙ ΕΚΛΗΘΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΩΣ ΡΩΜΑΙΟΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ ΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΒΕΒΑΙΩΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΩ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ! ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ J.P. MORGAN!)! ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ "ΕΧΕΦΡΟΝΩΝ" ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ "ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ"!!! ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΝ ΑΡΘΡΟΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ (12/3/2012) "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ":
Μετά τις εκλογές, η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση τύπου Μόντι με τους καλύτερους που διαθέτει ο Ελληνισμός, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητος, στις κρίσιμες θέσεις.

ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΟΜΩΣ ΑΣ ΙΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ "ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΑΚΡΑΙΟΙ" ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΜΕΣΑΙΟΙ"!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ ΔΙΟΤΙ ΕΝΕΠΙΣΤΕΥΕΤΟ "ΜΕΣΑΙΟΥΣ"! ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΝΕΠΙΣΤΕΥΕΤΟ "ΜΕΣΑΙΟΥΣ" ΑΛΛΑ "ΑΚΡΑΙΟΥΣ" ? ΑΣ ΕΙΔΩΜΕΝ!

1. ΤΟ ΠΕΡΙΛΑΛΗΤΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ ΕΧΛΕΥΑΣΕ ΜΕ ΠΡΟΠΕΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΞΥΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΕΜΕΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΩΣ "ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ"! ΚΑΙ ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΔΙΕΚΗΡΥΞΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΟΤΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ "ΛΕΦΤΑ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΝ ΛΟΓΟΝ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑΣ ΕΚΕΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ! ΛΟΙΠΟΝ, Σ" ΑΥΤΟ ΤΟ "ΓΗΠΕΔΟ" ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΗ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΛΕΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΙΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΩΜΕ! ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΔΕ ΡΗΤΩΣ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΒΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΩΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ (π.χ. ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΕ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΜΕ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ!)!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ? Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΧΡΕΟΣ 0% ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ! ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
 

Στο 6ο τεύχος της τριμηνιαίας Οικονομικής Επιθεώρησης του ΟΟΣΑ (Δεκέμβρης 1969) γράφει ότι «……..η Ελλάς κατέλαβε την 2η θέση διεθνώς , μετά την Ιαπωνία από απόψεως ρυθμού αναπτύξεως της οικονομίας κατά το 1969……..».
Στην Ετήσια έκθεση του 1969 της Διευθυνούσης Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συμφώνου του ΟΟΣΑ υπογραμμίζεται η επιτάχυνση του ρυθμού αναπτύξεως σε 8,5% , αναφέρεται το πλεόνασμα του Τακτικού Προυπολογισμού που άφησε 2.500.000.000 δραχμ (ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ),
Η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ σε έκθεσή της τον Ιούλιο 1970 λέει «…….. η Ελλάς θα πραγματοποιήσει τον υψηλότερο μετά την Ιαπωνία ρυθμό ανάπτυξης…….» και τον υπολογίζει σε 7,6% «………θα υπερβαίνει ουσιωδώς τον μέσο ρυθμό όλων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ που προβλέπεται σε 5,1% και των Ευρωπαϊκών που προβλέπεται σε 4,7%.........», χαρακτηρίστηκα ο ΜΟ ανάπτυξης των ισχυρών κρατών της ΕΟΚ (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία και Λουξεμβούργου) ήταν 5,2% «Ναυτεμπορική» 8/6/1970 σελ 1.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ . Η Ελληνική οικονομία διανύει φάσιν ταχείας οικονομικής αναπτύξεως. Η πραγματική αύξησις του πραγματικού εθνικού προϊόντοςυπολογίζεται κατ επισήμους εκτιμήσεις εις 8,5% ………………ο ρυθμός είναι ανώτερος των παρατηρουμένων ρυθμών εις πολλά άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ.
Η Ελλάς συγκαταλέγεται μεταξύ των ολίγων κρατών μελών τα οποία διαθέτουν μακροχρόνιον Πρόγραμμα (δια 15 έτη έως το 1987) με το οποίον θα συνδέωνται τα μεσοπρόθεσμα (5ετή) ως και τελικώς τα ετήσια προγράμματα……………..Η βιομηχανία ανεπτύχθη ταχέως κατά τα τελευταία έτη…….(αναφέρεται στην προσπάθεια υποβοήθησης της Ελλάδος σε κράτη υποανάπτυκτα)……………»

[...]
Στην Ετήσια έκθεση Ιούνιος 1975 του ΟΟΣΑ (μετά την μεταπολίτευση) επισημαίνεται:
Α. Η σημειωθείσα αύξηση του ΑΕΠ κατά 8,9 δηλαδή διπλάσια του ΜΟ των χωρών του ΟΟΣΑ δεύτερη μετά της Ιαπωνίας.
Β. Κατά την περίοδο 1967-1972 η Ελλάδα είχε τον μικρότερο ρυθμό αύξησης του τιμαρίθμου (2,6% ετησίως) από ΟΛΕΣ τις χώρες του ΟΟΣΑ.)
 
ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ? ΑΦΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΧΡΕΟΣ 120% ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ 0% ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΩΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΣΙ ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΣ (ΤΟΥΤΟ ΕΓΕΝΕΤΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΑΣ ΑΝΟΜΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΔΗ --ΛΕΓΕΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΩΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΗ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ ΚΑΙ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ, ΣΕ ΜΙΑ Α.Ε.  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΝ ΑΥΞΗΣΙΝ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ 51%), ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ!! 
ΜΑΣ ΩΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΙ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΘΗΚΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΘΥΜΑΣΤΕ, ΗΤΑΝ ΤΡΙΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΩΝ --ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ, ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ)! ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΟΝ (12/3/2012) Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" -ΕΔΩ-:

Ντροπή. Μόνο αυτή η λέξη θα μπορούσε να περιγράψει αυτό που θα πρέπει να νιώθουν όλοι όσοι κρατούν την πολιτική και οικονομική εξουσία στα χέρια τους και διαβάζουν την έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα μας. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και μάλιστα αφορούν το 2010, όταν τα Μνημόνια δεν είχαν ακόμη ναυαγήσει. Οταν δεν είχαμε ακόμη τη σφαγή σε μισθούς και συντάξεις, φόρους, χαράτσια, απολύσεις, χιλιάδες λουκέτα, ανεργία στο 21%. Ηδη τότε η Ελλάδα είχε 3 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ήτοι στα όρια της πλήρους εξαθλίωσης. Επίσης, το 20,1% του πληθυσμού κινδυνεύει με φτώχεια. Χιλιάδες πολίτες δεν έχουν βασικά αγαθά, δεν έχουν σπίτι, 550.000 άνθρωποι ζουν σε οικογένειες που δεν εργάζεται κανείς ή εργάζεται με μερική απασχόληση. Το πιο συγκλονιστικό: πάνω από 1 στα 5 παιδιά (23%) ηλικίας 0-17 ετών κινδυνεύει με φτώχεια, ενώ 21% όσων βρίσκονται πάνω από 65 ετών έχουν κι αυτοί τεράστιο πρόβλημα. Ο κίνδυνος φτώχειας των νοικοκυριών με ένα γονέα και τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο παιδί ανέρχεται στο 33,4%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τα νοικοκυριά με δύο γονείς και ένα εξαρτώμενο παιδί ανέρχεται στο 21,6%.
 ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ: PUBLIC ISSUE - Πολιτικό Βαρόμετρο 101, Μάρτιος 2012 (15/3/2012):


"ΚΑΘΕ ΔΕΝΔΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ!", ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (ΛΟΓΟΥ ΣΥΜΠΕΣΟΝΤΟΣ: ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΓΗΣ ΤΗΝ ΛΕΞΙΝ "ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ", ΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΩΜΕ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ!) ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΑΓΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΣΙΜΩΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ?? ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ???
ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟΥΣ", ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΟΛΕΘΡΙΟΥΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΞΩΜΟΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, "ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ" ή ΜΗΠΩΣ "ΜΕΣΑΙΟΥΣ", "ΙΚΑΝΟΥΣ", ΕΧΕΦΡΟΝΕΣ, ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ?
ΕΛΑ, ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!!

ΑΣ ΙΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ !!

2. Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΕΛΛΑΣ ΗΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΩΣ ΟΜΟΙΟΓΕΝΗ, ΤΟ 1974 Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΗΣΑΝ ΑΓΝΩΣΤΑ!! ΣΗΜΕΡΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΦΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΙ ΚΑΙ ΕΠΙΝΕΥΣΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ (π.χ. γράφει χθες (11/3/2012) ο κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ -ΕΔΩ-: "Υπενθυμίζουμε ότι από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν ο νόμος για την απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες, γεγονός που έστειλε το λάθος μήνυμα και τροφοδότησε τις ροές." )  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ --ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ-- ΕΧΟΜΕ 9 ΕΚ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ 6 ΕΚ. (ΝΑΙ, ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ, ΕΞΗ) ΕΠΟΙΚΟΥΣ!!  

ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΑΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΔΑΦΙΚΟ "ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ" ΤΟΥ ???
ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟΥΣ", ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΟΛΕΘΡΙΟΥΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΞΩΜΟΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, "ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ" ή ΜΗΠΩΣ "ΜΕΣΑΙΟΥΣ", "ΙΚΑΝΟΥΣ", ΕΧΕΦΡΟΝΕΣ, ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ?
ΕΛΑ, ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!!

3. Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΣ


ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1974 Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΗΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΕΒΑΣΙΛΕΥΕ ΗΣΥΧΙΑ, ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ? ΜΗΠΩΣ ΤΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΤΕ? ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΗ! ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΕΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝ ΕΡΜΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ --ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΙ ΤΗι ΘΕΑι ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΑΡΕΦΡΟΝΗΣΕ!)! ΣΗΜΕΡΟΝ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΕΙΣ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΥΨΗ! Π.χ. ΛΕΓΕΙ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΙΔΗΣΙΣ --ΕΔΩ -- : 

«Κάθε ώρα διαπράττονται 11 κλοπές ή διαρρήξεις και μία ληστεία, ενώ κάθε δύο ημέρες σημειώνεται μία ανθρωποκτονία. Ιδιαίτερα οι ανθρωποκτονίες που διαπράττονται με κίνητρο τη ληστεία έχουν αυξηθεί (εν σχέσει με πέρυσι) κατά 87% και τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι.Τρομακτική είναι η αύξηση στις ένοπλες ληστείες σε σπίτια (115%), ενώ σε περιοχές όπως η Κρήτη, η αύξηση αγγίζει το 700%! Ιδίως στις ένοπλες ληστείες, το ποσοστό των αλλoδαπών δραστών ανέρχεται στο 55%. » 

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ (13/3/2012):


Εγκληματικότητα και ελπίδα

Την αύξηση της εγκληματικότητας την αποδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία και τη βιώνουν καθημερινά οι νομοταγείς πολίτες. Αυτοί είναι κυρίως τα θύματα της αυξητικής τάσης που διαπιστώθηκε το 2011. Αναμφίβολα, η βαθιά οικονομική κρίση έχει συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη είσοδο αλλοδαπών. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει αισθητό έλλειμμα ασφάλειας στη χώρα. Η συντεταγμένη πολιτεία, όμως, έχει υποχρέωση να περιφρουρεί την έννομη τάξη, και αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική ηγεσία. Κατά γενική ομολογία, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου δεν επέτυχε στην αποστολή της τους προηγούμενους 18 μήνες. Ελπίζεται ότι η νέα ηγεσία θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματική.

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΥΞΗΣΙΣ ΕΓΕΝΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΘΗ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ [Η ΜΟΝΗ ΠΟΙΝΗ ΜΕ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ! (ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ? ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ -ΝΑΙ, Ο ΠΡΩΤΟΣ-, ΗΤΟ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΜΑ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!) ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΕΠΤΙΚΟΝ  ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΒΑΡΙΑ ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΕΙΣ, ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΔΙΟΤΙ "ΗΥΞΗΘΗ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΣ"!!!] ΕΩΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!! ΕΤΣΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΜΑΓΚΡΕΜΠΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΙΞΕ ΚΑΤΩ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΘΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙ: ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ) ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟ ΜΕΤΑ  ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ -- ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΕΔΩ! Η ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΜΕ ΑΡΠΑΓΗ ΤΣΑΝΤΑΣ ΗΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ! ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΟΜΩΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ? ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΗ-ΑΔΙΚΗΜΑ! ΜΕ ΤΟΝ ν. 2408/1996, ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΜΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΗ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ !!!

ΑΥΤΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΡΟΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ 18/3/2012:


Βούληση για τάξη

Ο νόμος και η τάξη εξοστρακίστηκαν και δυσφημίστηκαν ως έννοιες στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Καιρός να επανέλθουν. Αφήσαμε τα σύνορά μας αφύλακτα και τώρα κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτός Σένγκεν. Χάσαμε τη μάχη κατά της λαθρομετανάστευσης και πληρώνουμε ακριβά το τίμημα στην Αθήνα, στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις. Επιτρέψαμε στις ομάδες της τυφλής βίας να καταστρέφουν και να βανδαλίζουν το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, όποτε και όπως θέλουν. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν αρκεί μόνο η σοβαρή και επαγγελματική αστυνόμευση ή μια στιβαρή ηγεσία στο αρμόδιο υπουργείο. Πρέπει να υπάρξει η πολιτική βούληση όλων των σοβαρών κομμάτων και να αλλάξει η νοοτροπία που επικρατεί εδώ και 30 χρόνια, πως «όλα επιτρέπονται» στο όνομα μιας κακώς νοούμενης προοδευτικότητας.

ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Σ' ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΛΑΒΗ ΤΟΝ ΕΠΙΖΗΛΟΝ ΤΙΤΛΟΝ: Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΣ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟΥΣ", ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΟΛΕΘΡΙΟΥΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΞΩΜΟΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, "ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ" ή ΜΗΠΩΣ "ΜΕΣΑΙΟΥΣ", "ΙΚΑΝΟΥΣ", ΕΧΕΦΡΟΝΕΣ, ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ?
ΕΛΑ, ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!!

4.  Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΙ


ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ, ΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ, ΕΦΕΡΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΩΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΩΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ (ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΟΠΩΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) ΣΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΕΩΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ! ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΣ, ΤΟ "ΜΕΣΟΝ" ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΗΣ ΝΑ ΖΗΣΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΟΥ ΖΩΗ, π.χ. ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΤΟ ΔΑΝΕΙΑΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ή ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ κοκ κοκ! ΤΟΥΤΟ ΕΓΕΝΕΤΟ ΔΙΕΘΝΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ! Π.χ. ΔΙΑΒΑΖΟΜΕ -ΕΔΩ- (1/12/2012):
 
Αποκαρδιωτικά ήταν για μια ακόμη φορά τα αποτελέσματα της Ελλάδας στο θέμα της διεθνούς κατάταξης με κριτήριο το πρόβλημα της διαφθοράς. Το ότι η οικονομική, κοινωνική, αξιών κ.λπ. κρίση στην Ελλάδα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της δεν αποτελεί μυστικό. [..] Το να καταγράφεται όμως η χώρα ως μια εξαιρετικά διεφθαρμένη κοινωνία, τη στιγμή που η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν ενεπλάκη σε παράνομες δοσοληψίες απλά υφίστατο μια κατάσταση που της επιβλήθηκε και αισθανόταν αδύναμη να αντιδράσει, είναι απελπιστικό.
  Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Διότι βγήκαν στη δημοσιότητα η διεθνής κατάταξη των χωρών με βάση τα ποσοστά της διαφθοράς. Είναι το αποτέλεσμα 17 διαφορετικών ερευνών για το θέμα που διεξάγονται υπό την αιγίδα της διεθνούς οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» (Transparency International). ..ως πιο «καθαρή» χώρα ανακηρύχθηκε η νέα Ζηλανδία, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση τη Δανία η οποία έρχεται δεύτερη, ακολουθούμενη από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Σιγκαπούρη, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, την Ελβετία, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, ενώ το Χονγκ Κονγκ ολοκληρώνει τις δώδεκα πρώτες θέσεις. Η Γερμανία βρίσκεται στη θέση 14 και στη θέση 16 είναι η Βρετανία, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταλαμβάνουν τη θέση 24. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την θέση 80 και δυστυχώς, έχει την ίδια βαθμολογία (3,4 στα 10, ενώ το 2009 είχαμε λάβει 3,8 -- ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΦΤΕΙ!!!) με την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Μαρόκο, το Περού και την Ταϊλάνδη. Για να κατανοήσουμε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να αναφερθούμε σε μερικές χώρες που βρίσκονται στη σχετική λίστα με καλύτερη βαθμολογία από τη δική μας: Βανουάτου, Λεσότο, Γκάμπια, Σαμόα, ΠΓΔΜ, Γκάνα, Τουρκία (θέση 61), Κούβα, Ναμπίμπια, Ρουάντα, Μποτσουάνα (θέση 32)… Αντιλαμβανόμαστε μήπως τώρα το μέγεθος της κατάντιας της χώρας; Μήπως μας περνάει πλέον από το μυαλό ότι απαιτείται μια τεράστια επανάσταση διότι αδικούμε τους εαυτούς μας κατάφωρα;


 ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗ ΕΠΙΣΗΜΩΣ (Στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου του 2009) ΟΤΙ «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» ???
ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟΥΣ", ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΟΛΕΘΡΙΟΥΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΞΩΜΟΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, "ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ" ή ΜΗΠΩΣ "ΜΕΣΑΙΟΥΣ", "ΙΚΑΝΟΥΣ", ΕΧΕΦΡΟΝΕΣ, ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ?
ΕΛΑ, ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!!

5.  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟΥΝ! Η ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!


ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΟΜΙΛΗΣΩΜΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗΝ ΔΙΑΛΥΣΙΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ --ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ, ΠΟΥ ΗΤΟ ΤΩ ΟΝΤΙ, ΤΟ ΣΤΙΛΕΤΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΠ" Ο ΕΘΝΟΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΠΙΑ ΜΟΝΟΝ Η ΓΛΩΣΣΑ, ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΙΔΕΩΝ, ΠΑΤΩΝΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΥΡΕΘΗ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗ ΤΟ ΚΑΚΟΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ!!!) ΕΩΣ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΡΑ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΑΣΥΛΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ --ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΣΦΑΛΩΣ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ "ΖΟΥΓΚΛΑ") ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΩΡΑΙΟΤΑΤΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ!)!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΟΜΙΛΗΣΩΜΕ ΔΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ --ΑΥΤΑ ΠΟΝΟΥΝ ΠΟΛΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ! ΔΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΙΚΩΣ ΑΦΗΝΟΜΕ ΝΑ ΧΑΘΗ (ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟ HERCOLANO ΟΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΧΕΔΟΝ, ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΩΘΟΥΜΕ!)! ΔΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΣ ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΑΣΤΑΘΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΝ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ, Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Γ. ΜΑΥΡΟΣ, "ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ"! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΕΤΑΧΘΗ Η ΕΛΔΥΚ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΩΝΑ ΤΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΣΑΝ ΝΑΤΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ! ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ "ΣΦΥΡΙΖΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΕΧΘΗ ΟΤΙ "ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ" ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΛΑΒΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΝ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΕΝ ΠΟΛΕΜΩ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ "ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ", ΟΥΤΕ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΜΥΡΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ, ΟΙ ΟΛΕΘΡΙΟΙ, ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΝ: "ΑΙ! ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ, ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ?"! ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑΜΕ: Οταν εμφανίζονται μεγάλα θέματα, είναι οι πολιτικοί μας ειδικοί στο να τα σπρώχνουν στο χρόνο με κάθε κόστος π.χ. το Μορατόριουμ του Νταβός, το όνομα της Μακεδονίας, το Κυπριακό κ.ο.κ. Και διόλου ΔΕΝ τους απασχολεί που το ροκάνισμα του χρόνου οδηγεί σε εξασθένιση των θέσεών μας και σε τετελεσμένα!!!!
 ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ???
ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟΥΣ", ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΟΛΕΘΡΙΟΥΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΞΩΜΟΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, "ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ" ή ΜΗΠΩΣ "ΜΕΣΑΙΟΥΣ", "ΙΚΑΝΟΥΣ", ΕΧΕΦΡΟΝΕΣ, ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ?
ΕΛΑ, ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!!

ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΗΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΩΡΑ!!!


 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΩΣ:

Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ. ΟΘΕΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΣ!!! Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΙ !!! ΨΗΦΙΖΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ! ΤΟΝ ΑΚΡΑΙΩΣ ΟΛΕΘΡΙΟ! ΟΠΩΣ ΕΧΟΜΕ ΓΡΑΨΕΙ (ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΟΝ
"έλλειψη ισχυρών ηγετών με πολιτικό θάρρος"):

[[ ΛΟΙΠΟΝ,
Διαβάζω ότι υπάρχουν και έντιμοι βουλευταί, και ερωτώ, πώς γίνεται αυτό??? Πώς ????
Αν κάποιος γίνει υποψήφιος βουλευτής το πρώτο που πρέπει να κάνη είναι να να ζητήση "στηρίγματα" στον επιχειρηματικό κόσμο της επαρχιακής πόλεως, δηλαδή στην μαφία των διαφόρων συμφερόντων, και να σκεφθή, "γιατί θα υποστηρίξουν εμένα κι όχι τον γνωστό βουλευτή?", διότι εγώ θα τους πείσω ότι θα εξυπηρετήσω καλύτερα τα συμφεροντά τους (π.χ. ως προμηθευτών του Δημοσίου-- βεβαίως εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος)! Επιπλέον, ως υποψήφιος βουλευτής θα "πλησιάση" και τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι με χαρά θα τον αγκαλιάσουν και θα του ειπούν τον πόνο τους, το κορίτσι που μαραζώνει στο σπίτι και πρέπει να τακτοποιηθή κι αυτό, να έχη μιά μόνιμη δουλειά, κατα προτίμησιν στην ΔΕΗ, για να ανοίξη και σπιτικό!! Αν ο υποψήφιος βουλευτής αρχίση να λέγει "τρελλά", για αξιοκρατία, διαφάνεια, ΑΣΕΠ κι άλλες παρόμοιες κοτσάνες, απλώς όλοι μαζί θα αποφανθούν ότι 'είναι τρελλός"!!!

Οπότε, διατι τα ΜΜΕ εξεπλάγησαν όταν διεπίστωσαν ότι στις φωτογραφίες που εδημοσίευαν σωρηδόν που έδειχναν πολιτικούς αγκαλιά με κάποιους, ότι αυτοί οι κάποιοι ήταν αυτό που ήξεραν όλοι, ήταν οι πολύ γνωστοί επιχειρηματίες-μαφιόζοι?? Αυτοί δεν κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της πόλεως, τις προτιμήσεις και τους ψήφους της ??? Δεν έχουν ακούσει ποτέ για την διαβόητη "πελατειακή σχέση"?? Στην Ιταλία το ομολογούν ανερυθριάστως επισήμως! Λέγουν, «φτιάξαμε το καθεστώς πού καθιστά απαραίτητη την "πελατειακή σχέση" για να μην μπορέσουν πιά οι άνθρωποι να ψηφίσουν τους φασίστες»!!! Και είναι γνωστή και βεβαιωμένη δικαστικώς η στενή σχέσις-συνεργασία και των πλέον εξεχόντων Ιταλών πολιτικών-πρωθυπουργών (ως π.χ. ο κ. Αντρεόττι ή ο αείμνηστος Κράξι) με την επίσημον Μαφίαν και την Καμόραν και όλα τα άλλα κυκλώματα! Εδώ πώς αλλοιώς θα ήτο ???

Αυτοί λοιπόν είναι οι πολιτικοί της Δημοκρατίας, ο λαός τα γνωρίζει αυτά και δια τούτο όταν του ομιλής περί αυτών σε αποστομώνει με την εμβληματική της καταστάσεως φράσιν "έφαγε αυτός αλλά κάτι φάγαμε κι εμείς"! Διατί γίνεται αυτό??? Διότι, ως όλοι γνωρίζομε, "μπορεί να κάνης παρέα με κάποιον και να σου βγάζει τον χειρότερο εαυτό σου ή αντιθέτως τον καλύτερο"! Και το καθεστώς τούτο το επικατάρατο βγάζει από όλους τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εαυτό τους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, διότι πρέπει για να ζήσης στοιχειωδώς να προσκυνάς την φαυλότητά τους καθημερινώς !!!! Παράδειγμα: Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος, πρέπει για την στοιχειώδη αυτοπροστασία σου νάσαι γραμμένος στην ΠΑΣΚΕ ή την ΔΑΚΕ, αλλοιώς σε περιμένουν μεγάλα δεινά!! Γιατί?? Διότι απλούστατα, ότι χειρότερο προκύψει στην δουλειά θα το φορτώσουν σ' εσένα (π.χ. τρίμηνη μετάθεση για κάληψη προσωρινών αναγκών --το επιτρέπει ο νόμος)!!! Αν παίρνεις μέρος στους διαγωνισμούς για κάποια προμήθεια υλικού, πρέπει ανυπερθέτως να γνωρίσης το "κύκλωμα" και να δώσης τις εθιμικώς ορισμένες "μίζες" στους αρμοδίους υπαλλήλους, δηλαδή, Διευθυντές διορισμένοι απο το κυβερνών κόμμα (διότι ως γνωστόν οι θέσεις διευθυντών είναι "πολιτικές" και ΟΧΙ βάσει των προσόντων ή της αρχαιότητος! )! Αν η δουλειά είναι μεγάλη, η συνεννόησις και η μίζα γίνεται κατευθείαν με τον κ. Διοικητή -- αυτόν ξέρετε, που τον βλέπετε συνεχώς στα δελτία ειδήσεων και στα πρωϊνάδικα να ομιλή ακατασχέτως με έξαψιν και πάθος δια το πώς επέβαλε στον Οργανισμόν που διοικεί την "αξιοκρατίαν"!!!

Αυτοί λοιπόν οι εξ ορισμού ανίκανοι πολιτικοί, πώς διοικούν ???
1. Οταν εμφανίζονται μεγάλα θέματα, είναι ειδικοί στο να τα σπρώχνουν στο χρόνο με κάθε κόστος π.χ. το Μορατόριουμ του Νταβός, το όνομα της Μακεδονίας, το Κυπριακό κ.ο.κ. Και διόλου ΔΕΝ τους απασχολεί που το ροκάνισμα του χρόνου οδηγεί σε εξασθένιση των θέσεών μας και σε τετελεσμένα!!!!
2. Σε όλα τα άλλα ,τα πράγματα "πάνε ρολόϊ "με τον "αυτόματο πιλότο"!!! Ειναι όπως στο κρουαζιερόπλοιο! Κρίνουμε τον πλοίαρχο απο το στύλ του! Απο την εντύπωσι που έκανε στις κυρίες στην τραπεζαρία, απο τις ιστορίες που εδιηγείτο, απο την καπνοσύρριγγα που εκάπνιζε!! Ετσι, κρίνουμε τον πολιτικό απο τα γούστα του! Απο τις γραβάτες που διαλέγη, απο τα πολυτελή εστιατόρια που γευματίζει, απο τις πολυτελείς γυναίκες που προτιμάει--στις ΗΠΑ δεν ψήφισαν τον Dewey διότι σε μία φωτογραφία εφαίνετο να είναι φθαρμένες οι σόλες των υποδημάτων του, πράγμα απαράδεκτο διότι οι Αμερικάνοι θέλουν τον πολιτικό νάναι "σικάτος" --απο τότε πήραν το μάθημα κι οι Ελληνες πολιτικοί κι είναι πολύ "σικάτοι", κανείς δεν φοράει κοστούμι κόστους κάτω των 10.000 ευρώ--και πάντοτε απ' τον κ. Αρμάνι!!!
Οταν όμως πρέπει να κλείση τον "αυτόματο πιλότο", τότε τι γίνεται ???? Τότε το κρουαζιερόπλοιο πέφτει στον ύφαλο (οπως στο Costa Copncordia που έκλεισαν τον "αυτόματο" και επεχείρησαν να πλησιάσουν το νησί "χειροκίνητα")! Στην περίπτωσί μας ο πολιτικός με το απαράμιλλο στύλ Αρμάνι, "τα παρατάει όλα" και ζητάει ως σωσίβιον την συνδρομή τρίτου ασχέτου προς την πολιτική!! Ζητεί μόνος του, περίφοβος προ των ευθυνών του, να τον αντικαταστήση ο οιοσδήποτε μη-πολιτικός! Στους σεισμούς της Καλαμάτας εκηρύχθη ο στρατιωτικός νόμος δια να αναλάβη τα δύσκολα ο στρατιωτικός διοικητής, τώρα στην οικονομική κρίσι καλείται ο πρώτος εύκαιρος τραπεζοϋπάλληλος, ο κ. Παπαδήμος ή ο κ. Μόντι!!!
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, διερωτώμεθα ΠΟΤΕ ειναι καλός ως διοικητής ο πολιτικός ??? ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: Οταν ευρίσκεται εν λειτουργία ο "αυτόματος πιλότος"!!!

ΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ !!!! «Η έλλειψη ισχυρών ηγετών με πολιτικό θάρρος» ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΝ ΤΟΥΤΟΥ ΕΔΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ!!!! ]]


ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΡΙΣΙ, ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙ, ΙΔΟΥ [
PUBLIC ISSUE - Πολιτικό Βαρόμετρο 101, Μάρτιος 2012 (15/3/2012)]:
ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΕΞΥΠΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ "έφαγε αυτός αλλά κάτι φάγαμε κι εμείς", ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΛΕΠΟΥΝ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ, ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ (ΜΠΟΡΕΙ ΣΩΣΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ) ΟΤΙ ΘΑ ΔΥΝΗΘΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ, ΤΟΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΘΗΤΟ "ΙΣΧΥΡΟ ΗΓΕΤΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ" !!!

Οι Βρετανοί θα πληρώνουν το Οργουελιανό τους μέλλον

Οι Βρετανοί θα πληρώνουν το Οργουελιανό τους μέλλον

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Russia Today / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Η βρετανική κυβέρνηση πιέζει για την εφαρμογή ενός αντιτρομοκρατικού νόμου που θα της επιτρέπει να παρακολουθεί όλες τις ιδιωτικές ηλεκτρονικές επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι άνθρωποι που θα παρακολουθούνται θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν για το προνόμιο.
Η Βρετανία είναι ήδη μία από τις πιο-παρακολουθούμενες κοινωνίες στον κόσμο. Με κατ’ εκτίμηση 2 εκατομμύρια κάμερες παρακολούθησης, έχει τις περισσότερες κάμερες CCTV ανά άτομο από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο έθνος στη Γη. Το να είσαι στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει ότι παρακολουθείσαι ασταμάτητα.
Και τώρα η κυβέρνηση σχεδιάζει να ρίξει το αδιάκριτο μάτι της στην ιντερνετική δραστηριότητα, τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα, και όλα αυτά υπό το πρόσχημα του αντιτρομοκρατικού νόμου. Δεν θα γνωρίζουν μόνο ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται ένα άτομο, αλλά θα κατασκοπεύει τα ιδιωτικά μηνύματα στο Facebook.
Ο νέος νόμος ορίζει ότι δεν θα τηρούνται μόνο οι ιδιωτικές κλήσεις και τα μηνύματα αλλά η κυβέρνηση θα γνωρίζει ακριβώς σε ποιον μιλάει κάποιος, πότε και πού.
Όποιος και να είναι κάποιος, όλα τα προσωπικά του δεδομένα θα αποθηκεύονται για ένα χρόνο μέσω των εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, και παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου. Προφανώς, οι υπηρεσίες ασφαλείας θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις βάσεις δεδομένων με το πάτημα ενός κουμπιού – και έτσι μυστικά θα ζουν τη δική σας ζωή μαζί με σας.
Όσοι υπερασπίζονται την προστασία προσωπικών δεδομένων στη Βρετανία καταδικάζουν την πρωτοβουλία, συγκρίνοντας το νόμο με τις πρακτικές της κινεζικής κυβέρνησης.
«Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την κυβέρνηση να αναλάβει τον έλεγχο του Διαδικτύου», επιμένει ο Nick Pickles, Διευθυντής του ‘Big Brother Watch’. «Το μόνο μέρος στον κόσμο που έχει οδηγηθεί σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις είναι η Κίνα. Και λυπάμαι, αλλά η Βρετανία δεν είναι η Κίνα. "
Ομάδες για τα Ψηφιακά Δικαιώματα υποστηρίζουν ότι η νέα νομοθεσία θα αφήσει τους ανθρώπους να ζουν μέσα στο φόβο του Μεγάλου Αδελφού.
«Το πρόβλημα είναι ότι θα μπορεί να είναι χρήσιμο παντού. Σε θέματα φορολογικά, διαζυγίου, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων», λέει ο Jim Killock από το ‘Open Rights Group’.
«Η τρομοκρατία και τα σοβαρά εγκλήματα αποτελούν ένα μικρό μονό υποσύνολο των δυνατοτήτων που αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν», προειδοποιεί.
Εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προβλέπουν ότι θα κοστίσει στους φορολογούμενους πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να τους κατασκοπεύουν, αλλά ακόμα και τότε δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είναι ασφαλείς από τα αδιάκριτα μάτια άλλων.
«Όποιος σας εγγυάται απόλυτη ασφάλεια είναι ηλίθιος», λέει ο καθηγητής Peter Sommer.
Η προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης για να κατασκοπεύει τους πολίτες της, διεξήχθη το 2008 με τον φόβο για την ασφάλεια των δεδομένων.
Ο μεγαλύτερος φόβος αυτή τη φορά είναι η απειλή για την εθνική ασφάλεια, σε γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπως δικαιολογεί η κυβέρνηση.
Έτσι μπορεί να μην είναι πολύ μακριά η ημέρα που ό, τι πιστεύεται ότι είναι προσωπική θα γίνεται γνωστό σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.

Αμερικανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίων αμάχων στο Αφγανιστάν!


 NEWSIT

Αμερικανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίων αμάχων στο Αφγανιστάν!

Μέχρι 16 άτομα σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ο στρατιώτης άρχισε να τους πυροβολεί!

Αμερικανός στρατιώτης βγήκε από τη βάση του και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολιτών. "Δέκα με δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν", δήλωσε ο Αχμαντ Τζαουέντ Φαϊζάλ, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Κανταχάρ.

"Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχουν θύματα σε δύο χωριά, στο Αλοκοζάι και στο Γκαραμπάι της Κανταχάρ", πρόσθεσε.


Οι πρώτες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για 10 με 15 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ωστόσο αριθμός των θυμάτων θα ανακοινωθεί αργότερα από το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.


Η ISAF, η διεθνής δύναμη αρωγής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη "βαθιά λύπη της για το περιστατικό" και αναφέρει ότι ο Αμερικανός στρατιώτης προφυλακίστηκε.


"Ένας στρατιώτης βγήκε από τη βάση του και άρχισε να πυροβολεί. Επέστρεψε στο γραφείο του και τέθηκε υπό κράτηση", είπε δυτικός εκπρόσωπος.


"Ένας αμερικανός στρατιώτης προφυλακίστηκε σήμερα σε σχέση με ένα περιστατικό που προκάλεσε θύματα μεταξύ των αμάχων", παραδέχτηκε η ISAF η οποία ανακοίνωσε ότι μαζί με τις αφγανικές αρχές θα διενεργήσει έρευνα.


"Θα στείλουμε μια αντιπροσωπεία στην περιοχή για τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό", δήλωσε ο κυβερνήτης της Κανταχάρ Τοριαλάι Ουέσα.


Πολλά "φίλια πυρά" Αφγανών στρατιωτών εναντίον δυτικών συναδέλφων τους έχουν δυσχεράνει το κλίμα μεταξύ των φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων και των ξένων δυνάμεων. Το σημερινό συμβάν που στρεφόταν κυρίως εναντίον Αφγανών αμάχων, αναμένεται να επιδεινώσει ακόμη την κατάσταση.
---------------------------------------------------------

Η Ελλάδα στα χρόνια της χειρότερης εγκληματικότητας

Η Ελλάδα στα χρόνια της χειρότερης εγκληματικότητας
11-03-2012 07:52:06


Την πιο μαύρη περίοδο στην ιστορία της διανύει η Ελλάδα, στον τομέα της εγκληματικότητας. Για πρώτη φορά, οι πολίτες αισθάνονται τόσο έντονα τον κίνδυνο γύρω τους. Η εγκληματικότητα έχει επηρεάσει ακόμη και την καθημερινή τους ζωή, ενώ ενδεικτική της κατάστασης είναι η παραδοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δήλωσε ότι το κέντρο της Αθήνας έχει παραδοθεί στο έγκλημα.
Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σήμερα στον «Τύπο της Κυριακής», παρατίθενται στοιχεία που προκαλούν σοκ!

Κάθε ώρα διαπράττονται 11 κλοπές ή διαρρήξεις και μία ληστεία, ενώ κάθε δύο ημέρες σημειώνεται μία ανθρωποκτονία. 

Ιδιαίτερα οι ανθρωποκτονίες που διαπράττονται με κίνητρο τη ληστεία έχουν αυξηθεί κατά 87% και τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι άτυχοι συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους για μόλις λίγα ευρώ! 

Τρομακτική είναι η αύξηση στις ένοπλες ληστείες σε σπίτια (115%), ενώ σε περιοχές όπως η Κρήτη, η αύξηση αγγίζει το 700%!
 
Αξιωματικός της Αστυνομίας υποστήριξε ότι αυτή η αύξηση οφείλεται, εν πολλοίς, στο γεγονός ότι
πολλοί πολίτες έχουν αποσύρει τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα φυλάσσουν στα σπίτια.
Οι Αρχές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την «άνθηση» του εγκλήματος, την οποία αποδίδουν, μεταξύ άλλων, και στην παρουσία στη χώρα μας πολλών αλλοδαπών, οι οποίοι καταφεύγουν στην παρανομία. Ιδίως στις ένοπλες ληστείες, το ποσοστό των αλλoδαπών δραστών ανέρχεται στο 55%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έλληνες ομολογιούχοι προς ΥΠΟΙΚ: "Μας καταστρέψατε"

Έλληνες ομολογιούχοι προς ΥΠΟΙΚ: "Μας καταστρέψατε"
10-03-2012 23:14:14




Να δώσει στη δημοσιότητα «συγκεκριμένες ημερομηνίες, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις», ζητεί από την κυβέρνηση ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, σε επιστολή του προς την προεδρία της κυβέρνησης και το υπουργείο Οικονομικών και προαναγγέλει προσφυγές στην δικαιοσύνη κατά του δημοσίου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο υπουργός (Οικονομικών) και η κυβέρνηση στην προσπάθεια το PSI να έχει τη μέγιστη επιτυχία δεν δίστασε να ακρωτηριάσει τα χέρια των ιδιωτών αποταμιευτών».
Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προσφέρει συγκεκριμένες λύσης, ο Σύλλογος λέει ότι «θα μείνει στην ιστορία σαν η κυβέρνηση που έκανε τα πάντα για τις τράπεζες και τίποτα για τους απλούς πολίτες, σαν την κυβέρνηση που προχώρησε σε δόλια δήμευση των περιουσιών την ιδιωτών».

Ο Σύλλογος υπολογίζει ότι στο πλαίσιο του PSI για κάθε 1.000 ευρώ παλαιά ομόλογα που αντάλλαξαν και τα φυσικά πρόσωπα, εισπράττουν 315 ευρώ σε νέα ελληνικά ομόλογα, λήξεως μεταξύ 2023-2042, και 150 ευρώ σε ομόλογα EFSF λήξεως 2013/2014.

Βάσει των τιμών των νέων ομολόγων που αναμένεται να παραδοθούν στους παλιούς κατόχους, η νέα αποτίμηση διαμορφώνεται στα 202,97 ευρώ.

Απέναντι σε αυτούς τους ιδιώτες αλλά και όσους μελλοντικά θα έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο η κυβέρνηση με τις ενέργειές της «έχει χάσει την αξιοπιστία της και καταστρέφει με τις πράξεις της ό,τι αξιοπιστία έχει απομείνει στο ελληνικό κράτος» σημειώνεται.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, φαίνεται ότι η κυβέρνηση «ενδιαφέρεται μόνο για τις τράπεζες», καθώς όλες οι λύσεις που έχουν διατυπωθεί (επανακεφαλαιοποίηση, φοροαπαλλαγές) αφορούν αποκλειστικά τις τράπεζες, ενώ «ταυτόχρονα αδιαφορεί προκλητικά για τα φυσικά πρόσωπα».

O Σύλλογος Φυσικών Προσώπων επισμαίνει ότι σε ένδειξη καλής θέλησης και συνεργασίας στο PSI, προέτρεψε τα μέλη του να απέχουν, παρά να ψηφίσουν όχι, και να μπλοκάρουν τη διαδικασία.

Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

Η ψευδαίσθηση της διάσωσης της Ελλάδας

Η ψευδαίσθηση της διάσωσης της Ελλάδας



Που θα καταλήξουν τα €130 δισεκατομμύρια ευρώ που πήρε η Ελλάδα ως πακέτο βοήθειας;
Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Gazette, η κατανομή των χρημάτων έχει ως εξής:
Το 40% των χρημάτων θα πάει σε ξένους πιστωτές, το 23% σε ελληνικές τράπεζες, το 18% στην ΕΚΤ, και το υπόλοιπο 19% θα παραμείνει στην Ελλάδα, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της.
Με άλλα λόγια, περισσότερο από το 80% της οικονομικής μας βοήθειας, πάει στους πιστωτές, κυρίως σε ξένους (τράπεζες, και ΕΚΤ).
Αυτονόητο είναι λοιπόν, ότι η περιβόητη βοήθεια προς την Ελλάδα, δεν διασώζει τους Έλληνες, αλλά τις τράπεζες.
Τέλος, η εφημερίδα καταλήγει ότι η όλη προσπάθεια μείωσης του ελληνικού χρέους από το 160% στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, αποτελεί απλά μια ψευδαίσθηση.

Β. Βιλιάρδος - Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ: Πως μία χώρα, με πολύ μεγαλύτερα χρέη από την Ελλάδα, η οποία όμως δεν υποχρεώθηκε στο ρόλο του Δούρειου Ίππου για την εισβολή στη Ευρωζώνη, ούτε του πειραματόζωου της Γερμανίας, κατάφερε να ξεφύγει από τη χρεοκοπία και να επιστρέψει στις αγορές - περί PSI

“Όπως στη Γερμανία του 2ου Παγκοσμίου πολέμου έτσι και σε κάθε λαό, η ήττα και η μεγάλη κοινωνική καταστροφή (όπως για παράδειγμα η χρεοκοπία), αυξάνουν το «αγελαίο ένστικτο». Μέσα σε συνθήκες απόγνωσης, πανικού και φόβου, ελκόμαστε από σύμβολα τάξης, από σωτήρες τύπου Χίτλερ, καθώς επίσης από μοντέλα «ολοκληρωτικού κράτους» - τα οποία θα αναλάβουν την ευθύνη για λογαριασμό μας.

Σε συνθήκες διάχυτου φόβου, το άτομο εξαφανίζεται ολοκληρωτικά, οπότε κυριαρχεί ένα γενικό αμόκ, μια παγκόσμια και μοιραία δύναμη – ενώ, ενάντια στη συντριπτική της επίδραση, το άτομο είναι ανίκανο να αμυνθεί. Αυτές οι συνθήκες «διαβρώνουν» τους Πολίτες και μεταβάλουν τους οργανωμένους λαούς σε ανεξέλεγκτους όχλους. Περαιτέρω, επειδή ο όχλος είναι από τη φύση του ανώνυμος και ανεύθυνος, μια τέτοια κατάσταση, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για το συλλογικό έγκλημα (K.Jung, παρεμβάσεις).

Ανάλυση

Η κάθε χώρα έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά – συνήθως δε είναι τα μέσα, με τη βοήθεια των οποίων οι Πολίτες της αντιμετωπίζουν την καταστροφή, τον πόνο και την οδύνη. Μεταξύ όλων, το σημαντικότερο είναι ίσως η πίστη απέναντι σε κάτι – απέναντι στο Θεό, στο κράτος ή σε οποιαδήποτε άλλη έννοια και θεσμό. Για παράδειγμα, οι Αμερικανοί πιστεύουν στο όνειρο της επιτυχίας (American dream) – οπότε υποφέρουν αδιαμαρτύρητα μέχρι να τα καταφέρουν, ενώ δημιούργησαν ένα κράτος και δόμησαν μία κοινωνία, με αποκλειστικό στόχο την υλική ευτυχία. Ακριβώς για το λόγο αυτό θεοποιήθηκε ουσιαστικά ο πλούτος, άνθησε ο νεοφιλελευθερισμός και «μεγαλούργησαν» τα παιδιά του Σικάγου, εις βάρος του κοινωνικού κράτους προνοίας.

Αντίθετα, οι Γερμανοί πιστεύουν σε ένα ηγεμονικό κράτος στρατόπεδο, ενώ δεν έχουν στόχο την ευτυχία, αλλά τη λιγότερη δυνατή δυστυχία – θέτοντας έτσι τις βάσεις του κοινωνικού κράτους πρόνοιας, το οποίο όμως είναι παράλληλα αστυνομικό (η ελευθερία και η ασφάλεια είναι αντικρουόμενες έννοιες). Στα πλαίσια αυτά, επιλέγεται σκόπιμα η χαμηλή αμοιβή από την ανεργία, «τιμωρείται» ουσιαστικά ο υπερβολικός πλούτος, η χώρα τοποθετείται πάνω από όλα, ενώ απαιτείται από τους Πολίτες πειθαρχία - καθώς επίσης απόλυτη συμμόρφωση με τους αυστηρούς κανόνες του κράτους.

Δυστυχώς, οι «ομάδες συμμόρφωσης» ενός τέτοιου κράτους, όπως για παράδειγμα τα SS στο παρελθόν, πρέπει να τιμωρούν και να βασανίζουν τα θύματα τους -  δείχνοντας παράλληλα τη συμπόνια τους κάτω από τους ήχους της κλασσικής μουσικής, επειδή διαφορετικά δεν αντέχουν το ρόλο τους. Όσον αφορά δε το Κράτος Δικαίου που έχει επιβληθεί στη χώρα, έχει ουσιαστικά στόχο να δικαιολογεί όσο καλύτερα μπορεί το de facto άδικο των Πολιτών, απέναντι σε ένα de jure δίκαιο κράτος – η πίστη στην ισχύ του οποίου αποτελεί το αντίδοτο, για τα όποια δεινά και τις θυσίες των Πολιτών του.       

Συνεχίζοντας, οι Έλληνες δυστυχώς δεν πιστεύουν σε τίποτα άλλο, εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό – οπότε δεν εκτιμούν το κράτος τους και δεν σέβονται τους Θεσμούς ή τους κοινωνικούς και λοιπούς κανόνες συμβίωσης, με τα γνωστά μας αποτελέσματα. Η αυτοπροβολή υπερέχει της ευτυχίας, ενώ ο φθόνος αποτελεί φυσικό επακόλουθο – αφού, θεωρώντας ο καθένας πως είναι ίσος, εάν όχι καλύτερος από όλους τους άλλους, δεν αποδέχεται την επιτυχία του διπλανού (ισχυριζόμενος συνήθως πως η επιτυχία «των άλλων» προέρχεται από την τύχη, από τη διαφθορά, από τη διαπλοκή κλπ.).

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων Ελλήνων, είναι η αντιμετώπιση του πόνου και της οδύνης με έναν περίεργο αυτοσαρκασμό - ο οποίος είναι κατά πολλούς προϊόν της μακρόχρονης σκλαβιάς τους, κατά τη διάρκεια της οποίας τον χρησιμοποιούσαν ως προστασία της αυτοεκτίμησης τους. Ένα επόμενο είναι το ότι ο καθένας γνωρίζει τα πάντα, οπότε δεν αλλάζει εύκολα γνώμη και δεν αποδέχεται τις συμβουλές ή τις απόψεις των άλλων – ακόμη και για εξειδικευμένα θέματα. 

Όπως φαίνεται, η πίστη των Ελλήνων στην ελευθερία αποτελεί παρελθόν – κρίνοντας τουλάχιστον από την πολιτική ηγεσία, η οποία αποδέχθηκε πως ψήφισε το εγκληματικό μνημόνιο υποτέλειας, επειδή η εξ αυτού καταστροφή θα είναι μικρότερη (ανάλογα θα είχε συμπεριφερθεί η Ελληνική ηγεσία στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, εάν επέλεγε την ελεύθερη εισβολή των Γερμανών, αντί της αντίστασης – αφού η πρώτη επιλογή θα ήταν φυσικά λιγότερο καταστροφική). Προφανώς λοιπόν η αρετή και η τόλμη των Ελλήνων, βασικές προϋποθέσεις της διατήρησης της ελευθερίας, δεν κυριαρχούν πια – έχοντας πιθανότατα «απωθηθεί» από την καλοπέραση των τελευταίων δεκαετιών. 

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγή μας, οι Ισλανδοί πιστεύουν στην αυτοδιάθεση και στη συλλογικότητα, η οποία όμως δεν είναι εις βάρος της ατομικότητας – έχοντας εξελίξει την Άμεση Δημοκρατία (την ενεργό συμμετοχή δηλαδή των Πολιτών ενός κράτους στις κρίσιμες αποφάσεις, μέσω των δημοψηφισμάτων), σε βασικό πολιτικό όργανο της χώρας τους (η οποία ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα μ.Χ. από Νορβηγούς εποίκους, ενώ διοικείται από το αρχαιότερο ενεργό ακόμη κοινοβούλιο του πλανήτη, το Althing, το οποίο ανάγεται στο 930 μ.Χ.).

Στα πλαίσια αυτά, η επιλογή της χρεοκοπίας των τραπεζών εκ μέρους τους ανεξαρτήτως κόστους, η αντίσταση των υπερήφανων, κελτικής καταγωγής Ισλανδών καλύτερα απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, οι οποίοι απαιτούσαν την ανάληψη των χρεών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τους Πολίτες, ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Σε γενικές γραμμές δε, διαπραγματεύθηκαν την κρίση δανεισμού της χώρας τους (οι οικονομικές κρίσεις δεν είναι ντροπή για κανέναν, αφού όλα σχεδόν τα κράτη έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις, πολλές φορές στην Ιστορία τους), με κριτήριο το πώς θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν με τις υποχρεώσεις που θα αναλάμβαναν – γνωρίζοντας ότι, μία επιτυχημένη διαπραγμάτευση εξαρτάται από το εάν το χρέος γίνεται βιώσιμο, ενώ μόνο αυτό εκτιμάται από τις αγορές.

Δεν υπέκυψαν λοιπόν στις απαιτήσεις των δανειστών τους, όπως η Ελλάδα, η οποία δυστυχώς επέλεξε μία διαγραφή χρέους που συνεχίζει να μην αποτελεί βιώσιμη λύση και δεν την προστατεύει από την απόλυτη χρεοκοπία (αντί της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής με χαμηλά επιτόκια και με εφικτές δόσεις, χωρίς καμία διαγραφή) - ενώ θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Πολιτών της (εθνική κυριαρχία), χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα.            

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Λίγο μετά τη χρεοκοπία της Lehman Brothers, τον Οκτώβριο του 2008, το 85% του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ισλανδίας κατέρρευσε – με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα πάντα στη χώρα, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι τρεις μεγάλες τράπεζες, οι οποίες τελικά χρεοκόπησαν (Kaupthing Bank, Landsbanki, Glitnir Bank), είχαν αποκτήσει το δεκαπλάσιο μέγεθος του ΑΕΠ της Ισλανδίας, παρά το ότι είχαν ιδιωτικοποιηθεί μόλις το 2002 – ενώ μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχαν εξαγοράσει, με τη βοήθεια της άμετρης μόχλευσης, πολυάριθμες επιχειρήσεις στη Σκανδιναβία, στις Η.Π.Α. και στη Μ. Βρετανία. 

Σε αντίθεση τώρα με πολλές άλλες χώρες (Ιρλανδία, Γερμανία, Ισπανία κλπ.), οι κυβερνήσεις των οποίων επέλεξαν τη διάσωση των χρεοκοπημένων τραπεζών τους (θύματα της μεγαλύτερης ληστείας όλων των εποχών, εκ μέρους των Η.Π.Α.), με τα χρήματα των Πολιτών τους, οι Ισλανδοί αποφάσισαν να αφήσουν τις τράπεζες να πτωχεύσουν – με αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματα τους γερμανικές, γαλλικές και βρετανικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και ιδιώτες (οι οποίοι είχαν καταθέσει χρήματα, λόγω των υψηλών επιτοκίων).

Στους χαμένους ανήκαν και οι Πολίτες της Ισλανδίας, οι οποίοι είχαν εμπιστευθεί τις αποταμιεύσεις τους στις τρεις μεγάλες τράπεζες. Δόθηκαν μόλις 20.887 € ανά καταθέτη, όσο ουσιαστικά ήταν η εγγύηση εκ μέρους του κράτους, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία ίσχυε και στην Ισλανδία – αφού, παρά το ότι η χώρα δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης, ανήκει στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο, οπότε είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τους κανόνες και τις συνθήκες της ΕΕ.

Ένα μεγάλο μέρος των ιδιωτικών αποταμιεύσεων λοιπόν χάθηκε, η ανεργία διευρύνθηκε επικίνδυνα, οι τιμές των προϊόντων πρώτης ανάγκης έγιναν απρόσιτες, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες (παιδεία, υγεία κλπ.) έπαψαν στην κυριολεξία να υπάρχουν.

Οι δείκτες του χρηματιστηρίου κατέρρευσαν, εμφανίζοντας μεγαλύτερη πτώση από αυτούς του αμερικανικού κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης του 1930, ενώ η ιδιωτική ζήτηση περιορίσθηκε, μεταξύ των ετών 2007 και 2010, κατά 25%. Το εθνικό νόμισμα της χώρας, η ισλανδική κορώνα, υποτιμήθηκε κατά 50% σε σχέση με το Ευρώ, ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού ανήλθε στο 13,5% (2008).

Το συνολικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε στο 130% του ΑΕΠ (ύψους 12,14 δις $ το 2009), με αποτέλεσμα 8.000 Ισλανδοί (320.000 συνολικός πληθυσμός) να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό. Οι μετανάστες αυτοί αποτελούσαν το 2,5% των κατοίκων της χώρας – γεγονός που σημαίνει ότι, σε μία ανάλογη διαδικασία, οι Έλληνες μετανάστες θα έφθαναν στους 275.000 περίπου.

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
 
Στην περίπτωση των τραπεζών, φάνηκαν καθαρά τα μεγάλα ελαττώματα και οι παραλείψεις της χρηματοπιστωτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού τα εγγυητικά κεφάλαια για τις καταθέσεις των ιδιωτών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία, ήταν μόλις 47 εκ. € - ένα αστείο ποσόν, σε σχέση με τις δραστηριότητες των τραπεζών της χώρας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού αντιστοιχούσε μόλις το 1% των μέσων τραπεζικών καταθέσεων (4,7 δις €). Δηλαδή τα κεφάλαια, τα οποία όφειλαν να διατηρούν οι τράπεζες ως εγγύηση για τις αποταμιεύσεις των πελατών τους, ήταν μόλις το 1% των καταθέσεων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία - η οποία, όπως φαίνεται, προβλέπει την κατάρρευση μίας μόνο τράπεζας κάποιας χώρας και όχι του συνόλου του τραπεζικού συστήματος.  

Ορισμένες όμως Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Μ. Βρετανία και η Ολλανδία, επειδή είχαν διαπιστώσει πως τα εγγυητικά κεφάλαια για τις καταθέσεις των Πολιτών τους ήταν πολύ χαμηλά, τα είχαν αυξήσει. Και στις δύο αυτές χώρες δραστηριοποιούταν η Ισλανδική Landsbanki, μέσω της διαδικτυακής θυγατρικής της Icesave. Η τράπεζα αυτή, λόγω του ότι προσέφερε ασυναγώνιστα επιτόκια στους πελάτες της, είχε καταφέρει να προσελκύσει 300.000 Βρετανούς καταθέτες και περισσότερους από 125.000 Ολλανδούς. Όταν λοιπόν χρεοκόπησε, οι κυβερνήσεις της Μ. Βρετανίας και της Ολλανδίας υποχρεώθηκαν να αποζημιώσουν τους Πολίτες τους, στο ύψος των εγγυήσεων, τις οποίες οι ίδιες είχαν θεσπίσει – με αποτέλεσμα να απαιτήσουν στη συνέχεια τα χρήματα αυτά από την Ισλανδία. 

Στην αρχή του 2009 ξεκίνησαν λοιπόν οι διαπραγματεύσεις της Ισλανδίας, με τη Βρετανία και την Ολλανδία – αν και πολύ δύσκολα θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει ως τέτοιες, αφού ουσιαστικά επρόκειτο για εντολές των δύο Ευρωπαϊκών χωρών. Κατ’ επακόλουθο, η τελική συμφωνία ήταν εντελώς ασύμφορη για την Ισλανδία, αφού η Μ. Βρετανία απαίτησε αποζημίωση ύψους 2,4 δις στερλίνες, ενώ η Ολλανδία 1,3 δις € - ποσά που ουσιαστικά αντιστοιχούσαν στο 31% του ΑΕΠ της χώρας (για παράδειγμα, στην Ελλάδα οι αποζημιώσεις αυτές θα ήταν, συγκριτικά, 68 δις € περίπου). Για κάθε Ισλανδό Πολίτη το ποσόν αυτό θα σήμαινε μία επιβάρυνση της τάξης των 11.000 €, συν τόκους 5,55% από την 1η Ιανουαρίου του 2009 – ένα επιτόκιο υψηλότερο από αυτό που πλήρωναν οι δύο «αντίδικες» χώρες για τα δάνεια τους.

Όπως φάνηκε λοιπόν, τόσο η Ολλανδία, όσο και η Μ. Βρετανία, δεν ήθελαν μόνο να εξοφληθούν οι απαιτήσεις τους αλλά και να κερδίσουν επί πλέον - χρεώνοντας με τοκογλυφικά επιτόκια την Ισλανδία (κάτι ανάλογο συνέβη με τα δάνεια των χωρών της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα, το 2010). Ο μοναδικός συμβιβασμός τους με την Ισλανδία ήταν η καθυστέρηση της πληρωμής (περίοδος χάριτος) τόκων και χρεολυσίων έως το 2016 – ενώ έως το 2024 όφειλαν να αποπληρωθούν όλοι οι τόκοι και τα χρεολύσια.      

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ     

Η συμφωνία είχε αποφασισθεί από την κυβέρνηση, η οποία είχε εκλεγεί τον Απρίλιο του 2009 – μία κυβέρνηση συνεργασίας των Σοσιαλδημοκρατών και του Αριστερού-Πράσινου κινήματος, η οποία ισχυριζόταν ότι όφειλε να σεβαστεί τις υποσχέσεις του προηγούμενου συντηρητικού πρωθυπουργού, από το Φθινόπωρο του 2008 (είχε εγγυηθεί την πλήρη εξόφληση των οφειλών των τραπεζών). Η νέα πρωθυπουργός επιθυμούσε να προωθήσει γρήγορα τη σύμβαση με τη Μ. Βρετανία και με την Ολλανδία, επειδή δεν ήθελε να δυσκολέψει τις συζητήσεις για την είσοδο της χώρας της στην Ευρωζώνη. Έτσι, έφερε βιαστικά τη συμφωνία στη Βουλή, όπου τελικά εγκρίθηκε με 33 ψήφους υπέρ και 30 κατά, με την αιτιολογία ότι «το κράτος έχει συνέχεια, οπότε πρέπει να τηρούνται οι προηγούμενες δεσμεύσεις».  

Εν τούτοις, οι Πολίτες της χώρας είχαν εντελώς διαφορετική άποψη – με αποτέλεσμα να διαδηλώνουν συνεχώς εναντίον της συμφωνίας. Παράλληλα, 56.000 Ισλανδοί (το 23% των συνολικών ψηφοφόρων της χώρας), κατέθεσαν έγγραφη διαμαρτυρία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απαιτώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αποδέχθηκε την επιθυμία των Πολιτών, αρνούμενος να υπογράψει το νόμο που είχε ψηφισθεί από τη Βουλή – διευκολύνοντας έτσι τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για πρώτη φορά μετά το 1944, όπου είχε επιτευχθεί η ανεξαρτησία της Ισλανδίας. 

Όπως φάνηκε λοιπόν, παρά το ότι σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία, στην οποία η εκτελεστική εξουσία είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, ενώ η νομοθετική το κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αυτός που τελικά επικυρώνει τις αποφάσεις όλων των υπολοίπων. Επομένως, η εξουσία που απορρέει από τη θέση του δεν είναι τόσο περιορισμένη, όσο μας παρουσιάζεται – γεγονός που σημαίνει πως οι ευθύνες του είναι κατά πολύ μεγαλύτερες, από αυτές όλων των υπολοίπων (ιδιαίτερα εάν τυχόν υπογράφει μνημόνια υποτέλειας, εις βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας του και των συνταγματικών δικαιωμάτων των Πολιτών της).   

Συνεχίζοντας, το απρόσμενο αυτό γεγονός σήμανε αμέσως συναγερμό στα οχυρά του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου. Απλά και μόνο η είδηση ότι, οι φορολογούμενοι μίας χώρας θα επιτρεπόταν να αποφασίζουν μόνοι τους, εάν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα αναλάμβαναν τα χρέη του κράτους τους, δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματαγορές. Φυσικά, οι εταιρείες αξιολόγησης υποτίμησαν αμέσως την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας – ενώ η κυβέρνηση συνεργασίας τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας, με στόχο να επηρεάσει την απόφαση του δημοψηφίσματος.

Αντίθετα, η συντηρητική αντιπολίτευση τοποθετήθηκε εναντίον της συμφωνίας, συνεπικουρούμενη από κάποια διατεταγμένα ΜΜΕθέλοντας με αυτόν τον τρόπο να πείσει ότι, τα δύο αριστερά κόμματα ήταν ανίκανα να κυβερνήσουν (ελπίζοντας ίσως ότι το «Όχι» θα απομόνωνε την Ισλανδία από τη διεθνή κοινότητα, οπότε θα προκαλούσε την κατάρρευση της κυβέρνησης). Όπως θα δούμε δε στη συνέχεια, η αντιπολίτευση τάχθηκε υπέρ της δεύτερης συμφωνίας – γεγονός που μας θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη χώρα μας και τα άθλια «παιχνίδια εξουσίας» της δικής μας πολιτικής.  

Εν τούτοις, οι ελεύθεροι Πολίτες της Ισλανδίας δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τα πολιτικά παιχνίδια των κομμάτων – ψηφίζοντας «ΟΧΙ» επειδή πίστευαν εύλογα ότι, η αντιμετώπιση της χώρας τους από τους δανειστές της ήταν εντελώς άδικη. Έτσι λοιπόν, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (06.03.2010) ήταν σε συντριπτικό βαθμό (93,2%) εναντίον της συμφωνίας – ενώ μόλις το 1,8% ήταν υπέρ. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τη Μ. Βρετανία και την Ολλανδία να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – αφού δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να μην σεβαστούν την επιθυμία των Πολιτών της Ισλανδίας, μετά από μία τόσο εντυπωσιακή πλειοψηφία.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  

Η νέα συμφωνία με τους «δανειστές», η οποία επιτεύχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ήταν αρκετά πιο συμφέρουσα από την πρώτη – αφού η αποπληρωμή θα ξεκινούσε το 2016, ενώ τα ποσά των τοκοχρεολυσίων δεν θα ξεπερνούσαν ποτέ το 5% των δημοσίων εσόδων της Ισλανδίας (για σύγκριση, στην Ελλάδα μόνο οι τόκοι αντιστοιχούν στο 30% περίπου των δημοσίων εσόδων). Ο χρόνος αποπληρωμής επιμηκύνθηκε έως το έτος 2046 (από το 2023 της προηγούμενης), ενώ το επιτόκιο μειώθηκε στο 3% (τυχόν περαιτέρω συγκρίσεις με την Ελλάδα, όπου, για παράδειγμα, τα ετήσια τοκοχρεολύσια δεν θα ξεπερνούσαν τα 3 δις €, θα ήταν εξαιρετικά απογοητευτική για την πολιτική ηγεσία και τις διαπραγματευτικές της «ικανότητες»).  

Αυτή τη φορά η Βουλή, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως,  αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας. Εν τούτοις, επειδή ο έντιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε ξανά να την επικυρώσει, δεν υπέγραψε δηλαδή τον ανάλογο νόμο, διενεργήθηκε ένα νέο δημοψήφισμα – στο οποίο το 59,77% ψήφισε ξανά αρνητικά (ΟΧΙ), ενώ το 40,22% θετικά, με την  κυβέρνηση να θεωρεί το αποτέλεσμα ως δική της ήττα.

Μετά το δεύτερο «ΟΧΙ» των Ισλανδών, τόσο οι Βρετανοί, όσο και οι Ολλανδοί αρνήθηκαν να διαπραγματευθούν ξανά – ανακοινώνοντας ότι θα ακολουθήσουν πλέον τη δικαστική οδό, μέσω του αρμόδιου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (EFTA) του Λουξεμβούργου. Η Ισλανδία, μαζί με το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, είναι ένα από τα εναπομείναντα κράτη-μέλη της EFTA, η οποία είχε ιδρυθεί το 1960 ως το «αντίπαλο δέος» της ΕΕ (κάποτε ανήκαν επίσης η Δανία, η Φιλανδία, η Αυστρία, η Σουηδία και η Μ. Βρετανία).

Η επιτροπή ελέγχου της EFTA, η οποία έχει έδρα τις Βρυξέλες, τοποθετήθηκε υπέρ της Μ. Βρετανίας και της Ολλανδίας, απαιτώντας από την Ισλανδία να πληρώσει τα χρέη της τράπεζας της (Icesave), απέναντι στους πελάτες της στις δύο χώρες – όπου όμως το Κοινοβούλιο της Ισλανδίας απάντησε ότι, δεν είχε σε καμία περίπτωση καταπατήσει τις υποχρεώσεις της χώρας, οι οποίες απέρρεαν από την Ευρωπαϊκή συμφωνία (94/19/EG).

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της Ισλανδίας δεν είχε ποτέ αρνηθεί να αποζημιώσει τους ξένους ιδιώτες-καταθέτες των χρεοκοπημένων τραπεζών της, για τη ζημία που τους προκλήθηκε. Αντίθετα, οι απαιτήσεις τους έχουν τοποθετηθεί σε προτεραιότητα, σε σχέση με αυτές των ξένων τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών – ενώ για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί η περιουσία της πτωχευμένης Landsbanki, η οποία υπολογίζεται στα 594 δις κορώνες.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Το πλέον σημαντικό όπλο της Ισλανδίας, σε σχέση με την, επιτυχή όπως φαίνεται σήμερα, καταπολέμηση της τραπεζικής κρίσης, ήταν αναμφίβολα η ύπαρξη εθνικού νομίσματος. Η υποτίμηση της κορώνας κατά 50% απέναντι στο Ευρώ, ακρίβυνε κατά πολύ τις εισαγωγές, ενώ δημιούργησε δυσκολίες στις ξένες εταιρείες. 

Αρκετές πολυεθνικές, όπως για παράδειγμα η McDonalds, εγκατέλειψαν τη χώρα – γεγονός φυσικά εξαιρετικά θετικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τα έσοδα του κράτους, αφού η φοροαποφυγή των πολυεθνικών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «ιούς» του συστήματος (ειδικά των μικρότερων κρατών της Ευρωζώνης, οι επιχειρήσεις των οποίων δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκταθούν στις άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντισταθμιστεί η φοροαποφυγή των πολυεθνικών, καθώς επίσης η εξαγωγή των κερδών στα κράτη που έχουν την έδρα τους – μέσω του γνωστού μας transfer pricing).   

Οι ακριβές τιμές των εισαγομένων προϊόντων συνέβαλλαν φυσικά στην ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας, όπως επίσης στην αύξηση των εξαγωγών και του τουρισμού – λειτουργώντας ακριβώς όπως στα «οικονομικά εγχειρίδια». Έτσι, παρά το ότι η μείωση του ΑΕΠ ήταν της τάξης του -6,8% το 2009, το 2010 περιορίσθηκε στο -1,1%, ενώ το 2011 ακολούθησε η ανάπτυξη (περί το 2,3%).

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού μειώθηκε στο 9,3% το 2009 (από 13,5% το 2008), στο 5,7% το 2010 και στο 2,9% το 2011. Φυσικά σε όρους κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η Ισλανδία ήταν ανέκαθεν πλούσια, όπως φαίνεται από τον Πίνακα Ι που ακολουθεί:

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Κατάταξη διεθνώς, κατά κεφαλήν ΑΕΠ και σε δολάρια

Κατάταξη
Χώρα
ΑΕΠ κατά κεφαλή



21
Ισλανδία
43.226
19
Γερμανία
44.556
22
Μ. Βρετανία
39.606
24
Ιταλία
37.046
30
Ελλάδα
27.875
Πηγή: ΔΝΤ, προβλέψεις 2011
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος

Τρία χρόνια αργότερα, παρά το ότι η χώρα δανείσθηκε από το ΔΝΤ (χωρίς όμως να εφαρμόσει την υφεσιακή πολιτική του, έτσι όπως αυτή ασκείται στην Ελλάδα), η κρίση αποτελεί παρελθόν.

Δυστυχώς για όλους μας η Ελλάδα, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, καθώς επίσης όλα τα άλλα «θύματα» που θα ακολουθήσουν, δεν έχει την πολυτέλεια του εθνικού νομίσματος – ενώ τυχόν μονομερής επιστροφή της, ειδικά μετά την ψήφιση του δευτέρου μνημονίου υποτέλειας, θα ήταν εξαιρετικά επώδυνη (για λόγους που έχουμε αναλύσει επαρκώς, σε αρκετά άρθρα μας, χωρίς φυσικά να διεκδικούμε το αλάνθαστο).

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Ο γνωστός μας υπεύθυνος του ταμείου ταξίδεψε στην Ισλανδία τον Οκτώβριο του 2008, με σκοπό να βοηθήσει τη χώρα – οι τρεις μεγάλες τράπεζες της οποίας κατέρρεαν, με χρονική απόσταση μίας εβδομάδας η μία από την άλλη. Ευτυχώς για τους Ισλανδούς, η χώρα τους ήταν πάρα πολύ μικρή για να αξίζει η λεηλασία της, ενώ η γεωπολιτική θέση της ήταν επίσης μη σημαντική.

Έτσι λοιπόν η βοήθεια εκ μέρους του ΔΝΤ, το οποίο ενέκρινε πιστώσεις ύψους 2,1 δις $ (17% περίπου του ΑΕΠ της, όπου συγκριτικά για την Ελλάδα θα ήταν περί τα 40 δις €), παράλληλα με τα διακρατικά δάνεια των βορείων χωρών και της Πολωνίας, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση – αφού δεν επέβαλλε την υφεσιακή πολιτική λιτότητας, η οποία απαιτήθηκε από τη χώρα μας. Το πρόγραμμα τώρα, το οποίο καταρτίσθηκε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και εφαρμόσθηκε πιστά, στηριζόταν σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:

(α)  Συγκροτήθηκε μία ομάδα ικανότατων δικηγόρων, η οποία εξασφάλισε το ότι, οι κρατικοποιημένες τράπεζες δεν θα αναλάμβαναν τα προηγούμενα χρέη τους (η συνολική ζημία των αγορών, από τα χρεοκοπία των τραπεζών της Ισλανδίας, ήταν περίπου 85 δις $. Δηλαδή, 7 φορές περίπου το ΑΕΠ της χώρας - κάτι που θα σήμαινε, κατ’ αναλογία για την Ελλάδα, περί τα 1,6 τρις €).  

(β)  Μία άλλη ομάδα έμπειρων οικονομολόγων, ανέλαβε τη σταθεροποίηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος – γεγονός που τελικά επιτεύχθηκε, αν και όχι απόλυτα, μεταξύ άλλων με τη  βοήθεια του ελέγχου των κινήσεων κεφαλαίων. 

(γ)  Εξασφαλίσθηκαν τα απαιτούμενα δανειακά κεφάλαια για τον πρώτο χρόνο – ενώ καθυστέρησαν προγραμματισμένα οι πληρωμές του δημοσίου.

(δ)  Ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες, κρατικοποιήθηκαν εν μέρει και διατηρήθηκε σε λειτουργία το χρηματοπιστωτικό σύστημα – αφού χωρίς αυτό θα ήταν αδύνατη η διατήρηση και η ανάπτυξη της πραγματικής Οικονομίας.       

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο καταπολεμήθηκε γρήγορα η ύφεση, επανήλθε η ανάπτυξη και δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας – με αποτέλεσμα η ανεργία σήμερα να μην ξεπερνάει το 7%. Η Ισλανδία κατάφερε να επιστρέψει στις αγορές τον Ιούνιο του 2011, πουλώντας ομόλογα αξίας 1 δις $ (8% του ΑΕΠ της, σε αναλογία με την Ελλάδα θα ήταν 19 δις €), ο πληθωρισμός έπεσε στο 7%, το δημόσιο χρέος της μειώθηκε στο 100% του ΑΕΠ της, ενώ το χρέος των τραπεζών περιορίσθηκε στο 200% του ΑΕΠ της χώρας.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η Ισλανδική κοινωνία αποφάσισε να διερευνήσει σε βάθος όλα όσα οδήγησαν στην καταστροφική χρεοκοπία των τραπεζών της χώρας. Έτσι λοιπόν το Κοινοβούλιο δημιούργησε μία επιτροπή, η οποία παράδωσε τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας της τον Απρίλιο του 2010. Στην αναφορά αυτή, έκτασης 3.000 σελίδων, ονομάζονταν επακριβώς οι ένοχοι: οι τρεις διοικητές της κεντρικής τράπεζας, ο διευθυντής της εποπτικής αρχής του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς επίσης οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας.

Ευθύνες όμως καταλογίσθηκαν και στους σοσιαλδημοκράτες, όπως για παράδειγμα στον B.J.Sigurdsson, ο οποίος ήταν υπουργός οικονομικών για δύο χρόνια, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης (στην περίπτωση της Ελλάδας, ο πρώην πρωθυπουργός, ο διοικητής της ΤτΕ, οι υπουργοί οικονομικών κλπ, θα ήταν προφανώς οι αντίστοιχοι ένοχοι – ενώ για τα μνημόνια οι επόμενοι).  

Το Κοινοβούλιο δεν κάλυψε φυσικά τη διαπλοκή της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας, με την Πολιτική και τα ΜΜΕ – γεγονός που είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην απορρύθμιση του ισλανδικού τραπεζικού τομέα. Στις αρχές δε του Οκτωβρίου του 2010, αποφάσισε να οδηγήσει τον πρώην πρωθυπουργό κ.Haarde ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου, θεωρώντας τον ως έναν από τους κυρίους υπαιτίους της τραγωδίας. Για το λόγο αυτό συνεδριάζει ένα ειδικό δικαστήριο, το οποίο ιδρύθηκε το 1905 (Landsdomur), για πρώτη φορά στην Ιστορία του.

Σύμφωνα τώρα με πολλούς αναλυτές, οι Ισλανδοί Πολίτες δεν θα μπορούσαν να αμυνθούν εύκολα απέναντι στις τεράστιες πιέσεις της Μ. Βρετανίας και της Ολλανδίας, εάν η χώρα τους ήταν μέλος της Ευρωζώνης – γεγονός που μάλλον το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι Ισλανδοί, αφού τοποθετούνται σε δημοσκοπήσεις εναντίον της εισόδου, με ποσοστό 55,7% (αρνούμενοι, όπως λέγεται, να μεταλλαχθούν σε προτεκτοράτο της Ευρωζώνης).

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν το 20-25% των δανείων πολλών νοικοκυριών, ποσά τα οποία αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος των χρεών για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού. Η ενέργεια αυτή αφενός μεν αποζημίωσε τους ασθενέστερους από όσους είχαν απώλειες στις καταθέσεις τους, μετά τη χρεοκοπία των τραπεζών, αφετέρου δε προκάλεσε μία μερική αναδιανομή των εισοδημάτων, προς όφελος της μικρομεσαίας τάξης – κάτι που τελικά «εκβάλλει» στην αύξηση της κατανάλωσης (ΑΕΠ), η οποία συνήθως ελάχιστα επηρεάζεται από τα πολύ πλούσια εισοδηματικά στρώματα.    

Επιπλέον, με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, θεωρήθηκαν παράνομα τα δάνεια που ήταν συνδεδεμένα με ξένα νομίσματα - με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον τα νοικοκυριά να καλύπτουν τις απώλειες (από την υποτίμηση) της ισλανδικής κορόνας. Χωρίς τη διαγραφή του χρέους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λύγιζαν υπό το βάρος των δανείων τους, μετά την εκτόξευση του χρέους στο 240% των εισοδημάτων το 2008.

Η οικονομία της Ισλανδίας θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό υψηλότερο από το μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ. Τέλος, οι τιμές των ακινήτων στη χώρα είναι σήμερα μόνο περίπου 3% χαμηλότερες από τις τιμές που ίσχυαν το Σεπτέμβριο του 2008, λίγο πριν από την κρίση (δυστυχώς, στα πλαίσια της πλύσης εγκεφάλου των Ελλήνων από κάποια διατεταγμένα ΜΜΕ, οικονομικός τηλεπαρουσιαστής ισχυρίσθηκε ότι, οι τιμές των κατοικιών στην Ισλανδία είναι κατά 50% χαμηλότερες, από αυτές του 2008!).   

Τέλος, ο οίκος Fitch αναβάθμισε πρόσφατα την αξιολόγηση της Ισλανδίας, ενώ δήλωσε ότι «ήταν επιτυχημένη η ανορθόδοξη πολιτική της για την καταπολέμηση της κρίσης». Όπως λέγεται δε, η προσέγγιση της Ισλανδίας για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης ήταν να θέτει κάθε φορά τις ανάγκες του πληθυσμού της, επάνω από εκείνες των αγορών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ

Η αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρατών, καθώς επίσης στις διάφορες οικονομικές κρίσεις ανά τον κόσμο, δεν θα είχε μεγάλη σημασία, εάν δεν υπήρχε η πρόθεση να διδαχθεί κανείς από αυτά. Όσον αφορά λοιπόν τις ηγετικές δυνάμεις θα λέγαμε ότι, αποκλειστικός στόχος των Η.Π.Α., όταν αναλαμβάνουν τη διαχείριση κρίσεων με τη βοήθεια του ΔΝΤ, είναι το κέρδος - καθώς επίσης τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Επομένως, η λεηλασία τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου πλούτου, καθώς επίσης η «κατάταξη» των αδύναμων οικονομιών στις χώρες επιρροής τους. 

Αντίθετα, ο στόχος των βορείων ευρωπαϊκών χωρών είναι η αποφυγή της ζημίας – ειδικά δε της Γερμανίας, επί πλέον η προσάρτηση εδαφών, αφού ανέκαθεν ενδιαφερόταν περισσότερο για εμπράγματα περιουσιακά στοιχεία, παρά για (άχρηστα) χρήματα. Επομένως, προέχει η εξασφάλιση τόσο των τραπεζών τους, όσο και του δημοσίου τους, από τυχόν ζημίες.

Όσον αφορά το χαρακτήρα των Ελλήνων, θεωρούμε πως θα ήταν προτιμότερο να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το τι είμαστε, για το τι έχουμε και για το πως θα προστατεύσουμε τη χώρα μας από τους εισβολείς, παρά για το τι φανταζόμαστε ότι έχουμε ή είμαστε, για το πώς φαινόμαστε και για το πως θα διατηρήσουμε «τεχνητά» την αυτοεκτίμηση μας (αυτοσαρκαζόμενοι ή/και σε σαθρές βάσεις).

Τέλος, από την επιτυχημένη αντιμετώπιση της κρίσης χρέους εκ μέρους της Ισλανδίας συμπεραίνουμε ότι, οι Πολίτες μίας χώρας έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη μοίρα τους – αρκεί να την πάρουν στα δικά τους χέρια. Οι Ισλανδοί πέτυχαν να επιβάλλουν δημοψηφίσματα, με τη συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας τους – την οποία κατάφεραν να εξασφαλίσουν με ειρηνικές διαδηλώσεις και με τη μεθοδική συλλογή υπογραφών (ενώ σε κάποιες άλλες χώρες, συνέβαλλε η μαζική αποχή από τους χώρους εργασίας).

Αντίθετα, εμείς οι Έλληνες δεν καταφέραμε δυστυχώς να επιβάλλουμε δημοψηφίσματα, όπως για παράδειγμα σε σχέση με την ανάμιξη του ΔΝΤ στα εσωτερικά της χώρας μας (Μάιος του 2010), με το πρώτο εγκληματικό μνημόνιο (Ιούλιος 2011) και με το δολοφονικό δεύτερο (Φεβρουάριος 2012). Εκτός αυτού, μάλλον επιτρέψαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφύγει τις μεγάλες ευθύνες του – καθώς επίσης στις «συμμορίες» των διεθνών τοκογλύφων να μας τρομοκρατήσουν, μεταξύ άλλων με τις γνωστές ενέργειες τους κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων. Φυσικά δεν πρέπει να υποτιμηθεί η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την κρίση από την Ισλανδική Δικαιοσύνη – ένα «δίδαγμα», το οποίο δεν πρέπει να ξεχασθεί από τους Έλληνες.     

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η Ισλανδία, στο ξεκίνημα της κρίσης (2008), είχε δημόσιο χρέος στο 130% του ΑΕΠ και χρέος τραπεζών στο 1.000% του ΑΕΠ – ενώ φυσικά είχε χάσει την πρόσβαση στις αγορές χρηματοδότησης. Τρία χρόνια αργότερα (2011), η χώρα επανήλθε στην ανάπτυξη, μείωσε το δημόσιο χρέος της στο 100% του ΑΕΠ, καθώς επίσης το τραπεζικό στο 200% του ΑΕΠ, ενώ η ανεργία περιορίσθηκε στο 7% και επέστρεψε στις αγορές.

Η Ελλάδα αντίστοιχα, στο ξεκίνημα της κρίσης (2009), είχε δημόσιο χρέος στο 120% του ΑΕΠ, χρέος τραπεζών στο 23% και ανεργία στο 9%. Τρία χρόνια αργότερα, το δημόσιο χρέος έφτασε στο 170%, οι τράπεζες ουσιαστικά χρεοκόπησαν παρά το μηδαμινό χρέος τους, λόγω της κατοχής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 21%, η ύφεση στο -7% και η Βουλή μετέτρεψε το σύνολο του χρέους σε ενυπόθηκο – παραδίδοντας την εθνική μας κυριαρχία και μετατρέποντας την πατρίδα μας σε προτεκτοράτο των Βρυξελλών.

Μετά τη διαγραφή χρέους (PSI), το νέο δανεισμό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς επίσης τα ελλείμματα του προϋπολογισμού (2012), το δημόσιο χρέος θα «μειωθεί» στο 155% του ΑΕΠ (άρθρο μας «λογιστικές αλχημείες») – συνεχίζοντας να είναι κατά πολύ υψηλότερο από το 2009 και φυσικά μη βιώσιμο, παρά το ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε εγκληματικά στη χρεοκοπία (χωρίς να ξεχνάμε τις τεράστιες ζημίες των ασφαλιστικών ταμείων, από τη διαγραφή).  

Όπως έχουμε τονίσει δε πολλές φορές, αυτό που έχει σημασία δεν είναι αυτού καθαυτού το ύψος του χρέους, αλλά οι δυνατότητες αποπληρωμής του – οι οποίες συνεχίζουν να μην υφίστανται στην Ελλάδα, παρά τη (δήθεν) επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων (όπου, κατά την άποψη μας, η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής πέθανε, αφού άργησε κατά τουλάχιστον δύο χρόνια). Ουσιαστικά λοιπόν, παρά το ότι είναι εξαιρετικά θετικό να σου μειώνεται το χρέος από μία τράπεζα κατά 30%, όταν ταυτόχρονα απαιτεί την υποθήκη του σπιτιού σου, καταδικάζοντας σε στην ανεργία (ύφεση), με αποτέλεσμα στο τέλος, αφού δεν θα μπορείς να πληρώσεις τις δόσεις, να σου πάρει το σπίτι, πρόκειται για μία καταφανή παγίδα, για την οποία είναι μάλλον οξύμωρο να θριαμβολογούμε.   

Άλλωστε, η απρόσμενη «επιτυχία» της ανταλλαγής (PSI), η μεγάλη προθυμία δηλαδή των κατόχων ομολόγων να τα δώσουν άμεσα, στο 25% της αξίας τους, είναι αρκετά εύγλωττη από μόνη της – αφού, εάν δεν πίστευαν πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, δεν θα είχαν καμία διάθεση να χάσουν τα 75 €, από τα 100 € που έδωσαν για να τα αγοράσουν (ευχόμενοι, όπως πάντοτε, να κάνουμε μεγάλο λάθος, σε σχέση με τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις και προβλέψεις μας).  

Εν τούτοις, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι εμείς οι Έλληνες αποδεχόμαστε στωικά τη μοίρα μας, χωρίς να αντιδρούμε και χωρίς να ενδιαφερόμαστε για το μέλλον το δικό μας, της πατρίδας μας και των παιδιών μας – γεγονός που αποτελεί μία ακόμη «θλιβερή πρωτοπορία» μας, η οποία συμπληρώνει την ήδη υπάρχουσα: το ότι είμαστε η μοναδική μέχρι σήμερα χώρα, οι εργαζόμενοι της οποίας αποδέχθηκαν, χωρίς να επαναστατήσουν, τη μείωση των ονομαστικών αμοιβών τους.

Αθήνα, 10. Μαρτίου 2012