Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

10 Απριλίου 2012

ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ! Αφόρητη η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στην ΑΣΟΕ

Αφόρητη η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στην ΑΣΟΕ



Ο φόβος και ο τρόμος πανεπιστημιακών και φοιτητών έχουν γίνει οι λαθραίοι αλλοδαποί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι καθηγητές κάνουν λόγο για «αφόρητη κατάσταση», καθώς πυκνώνουν τα περιστατικά βίας, παρενόχλησης και κλοπών από παράνομους μετανάστες, και εκφράζουν τον φόβο ότι σύντομα θα «θρηνήσουν θύματα», γεγονός που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες, στο υπόγειο του κεντρικού κτιρίου του ιδρύματος, νεαρός ξυλοκοπήθηκε ανελέητα από ομάδα αλλοδαπών και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι καθηγητές γίνονται μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών, αφού παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και πριν από έναν μήνα.

Εχοντας φτάσει στο μη παρέκει, εξέδωσαν ανακοίνωση όπου δεσμεύτηκαν ότι ο Σύλλογος Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού «θα κάνει ό,τι είναι εφικτό εντός των δυνατοτήτων του» για να προστατέψει την πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα. Εθεσαν, όμως, προ των ευθυνών τους και τους αρμοδίους, οι οποίοι πρέπει «να αφυπνιστούν» προτού τα περιστατικά βίας αφήσουν πίσω τους θύματα. Ο σύλλογος αναφέρει ότι καθημερινά καθηγήτριες, υπάλληλοι και φοιτήτριες παρενοχλούνται από αλλοδαπούς ακόμα και εντός του πανεπιστημίου. Αποδίδουν δε τα περιστατικά αυτά στους παράνομους μετανάστες που «συνδέονται με το παραεμπόριο και συχνάζουν γύρω και μέσα στο ίδρυμα».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος εκφοβισμού που βιώνουν εργαζόμενοι και φοιτητές του πανεπιστημίου είναι η περίπτωση δύο γυναικών υπαλλήλων που προσφάτως παρενοχλήθηκαν επίμονα από αλλοδαπό, ο οποίος εισέβαλε στο γκαράζ του ιδρύματος. Δεν λείπουν, βεβαίως, και οι κλοπές, όπως αυτή καθηγητή όπου παράνομοι μετανάστες έσκασαν το λάστιχο του αυτοκινήτου του και βρήκαν την ευκαιρία, όταν βγήκε να το ελέγξει, να κλέψουν αντικείμενα από τη θέση του συνοδηγού. Λόγω των αλλεπάλληλων περιστατικών βίας, οι φοιτητές πλέον φοβούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα τις βραδινές ώρες, αφού η φύλαξη στο ίδρυμα και στον περιβάλλοντα χώρο είναι τραγικά ανεπαρκής. Το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο δεν σταματά εδώ, αφού «οι κοινόχρηστες υποδομές υγιεινής έχουν καταληφθεί από αλλοδαπούς και η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους για καθηγητές και φοιτητές».
(από την Δημοκρατία)

«Μια έξοδος της Ισπανίας από το ευρώ θα ήταν τρέλα»


«Μια έξοδος της Ισπανίας από το ευρώ θα ήταν τρέλα»
10-04-2012 13:21:27


«Μια έξοδος της Ισπανίας από το ευρώ θα ήταν τρέλα». Με τη δήλωση αυτή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Luis de Guindos, προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στα σενάρια που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα περί της αδυναμίας της ισπανικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανακοινώσε πως θα υλοποιήσει.

Ο Ισπανός υπουργός παραδέχθηκε, μιλώντας στο CNBC, πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής δεν έχουν προσώρας αποδώσει τα αναμενόμενα, φέρνοντας ως παράδειγμα την προηγούμενη αύξηση που επέβαλε η Ισπανία στο ΦΠΑ και η οποία δεν ήταν αποτελεσματική και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ, τουλάχιστον φέτος.

Στον αντίποδα ανακοίνωσε δραματικές περικοπές στο σύστημα δημόσιας υγείας με πιο σημαντική την πιθανότητα να επιβληθεί δια νόμου η υποχρεωτική χρέωση της υγειονομικής περίθαλψης για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα!
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ-Πόλεμος συμμοριών Αλβανών «οικονομικών μεταναστών» στην Αθήνα


Πόλεμος συμμοριών Αλβανών «οικονομικών μεταναστών» στην Αθήνα
10-04-2012 14:35:32


Ένας πρωτοφανής –για τα ελληνικά δεδομένα-  πόλεμος συμμοριών μαίνεται στους δρόμους της Αθήνας με πρωταγωνιστές Αλβανούς «οικονομικούς μετανάστες» από αυτούς που κατά χιλιάδες έχουν συρρεύσει και δρουν πρακτικά ανενόχλητοι στη χώρα της μόνιμης αφασίας.
Τελευταία εξέλιξη η εξιχνίαση από την Αστυνομία της δολοφονίας ενός 40χρονου άνδρα στο Παλαιό Φάληρο. Το θύμα είχε δολοφονηθεί στις 30 Νοεμβρίου του 2010 μέσα σε καφετέρια.
Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο Αλβανοί, οι οποίοι με τη σειρά τους δολοφονήθηκαν λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2011, μέσα σε εστιατόριο στην Καλλιθέα, από άλλο Αλβανό ο οποίος έχει συλληφθεί!
Ηθικοί αυτουργοί όμως για τη δολοφονία του 40χρονου θεωρούνται ότι είναι δύο άλλοι Αλβανοί, ένας 31χρονος και ο 44χρονος θείος του. Ο τελευταίος  είναι δραπέτης των φυλακών Λάρισας –γιατί δραπέτευσε άραγε αν περίμενε τις νέες διατάξεις του υπ. ΔΔΑΔΙ θα αποφυλακιζόταν- και έχει διαφύγει στη «φίλη» χώρα Αλβανία μαζί με τον ανιψιό του.
Σε βάρος τους έχουν μεν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται  αλλά αν τους δει κανείς ας… γράψει ένα γράμμα. Βέβαια με το ανύπαρκτο σύστημα ασφάλειας των συνόρων τόσο οι δύο που αναζητούνται όσο και εκατοντάδες άλλοι μέλη συμμοριών «οικονομικοί μετανάστες» μπαινοβγαίνουν στη χώρα χωρίς πρόβλημα, γελοιοποιώντας τόσο την ίδια την χώρα όσο και τις περίφημες αρχές της…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σκάνδαλο με στημένα ρεπορτάζ του Al Jazeera στη Συρία

Σκάνδαλο με στημένα ρεπορτάζ του Al Jazeera στη Συρία
10-04-2012 15:39:46


Με "αλλο μάτι" θα πρέπει να αρχίσει να βλέπει ο κόσμος όσα του σερβίρουν τα "μεγάλα και έγκυρα" ΜΜΕ μετά το σάλο που προκαλεί το σκάνδαλο Al Jazeera. Βροχή παραιτήσεων από πολεμικούς ανταποκριτές του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δέχονται πιέσεις για στημένες ανταποκρίσεις και ότι παραποιούνται τα ρεπορτάζ τους, για τα όσα συμβαίνουν στη Συρία και παλαιότερα στη Λιβύη.

Οι παραιτήσεις πέντε δημοσιογράφων και παραγωγών έχουν προκαλέσει «σεισμό» όχι μόνο στο αραβόφωνο κανάλι, αλλά αναμένεται να δημιουργήσουν σάλο διεθνώς, καθώς τα Μ.Μ.Ε. έχουν δώσει μεγάλη έκταση σε ειδησεογραφία περί «σφαγών» και δολοφονιών αμάχων πολιτών από τον στρατό της Συρίας. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα καταγγέλλει ο πολεμικός ανταποκριτής Εμπού Σαλίχ, ο οποίος είναι μεταξύ των παραιτηθέντων.

Όπως λέει, πρόσφατα του ζητήθηκε από την αρχισυνταξία του καναλιού να βρει οπωσδήποτε και να βιντεοσκοπήσει ένα τραυματισμένο παιδί στην πόλη Χομς, όπου βρισκόταν. Ο Σαλίχ δεν μπόρεσε να βρει, βρήκε όμως ένα άλλο που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο video. Τότε, όπως καταγγέλλει, δέχθηκε πιέσεις για να παρουσιάσει το παιδί ως τραυματισμένο από στρατιώτες των συριακών ενόπλων δυνάμεων, ακόμη και αν χρειαζόταν να το μακιγιάρει ή να το μεταμφιέσει!

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι, όταν πρόσφατα δυνάμεις της αντιπολίτευσης δολοφόνησαν άμαχους πολίτες, έλαβε εντολή να μεταδώσει ότι υπεύθυνος για τις δολοφονίες ήταν ο στρατός του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ένας άλλος πολεμικός ανταποκριτής, ο Αλή Χασίν, όταν πρόσφατα σε ζωντανή μετάδοση διέψευσε την είδηση ότι η Συρία βομβάρδισε τα σύνορα του Λιβάνου, του ζητήθηκε από τη διεύθυνση του σταθμού να αποχωρήσει από το Al Jazeera.

Ο παραγωγός Αχμέτ Μουσά, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε, καταγγέλλει ότι του επέβαλαν να κάνει μοντάζ στα video από τη Συρία και τη Λιβύη, παραποιώντας την πραγματικότητα. «Λυπάμαι που κρύβαμε τόσο καιρό την πραγματικότητα», δήλωσε ένας εκ των παραιτηθέντων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Σαν σήμερα έγινε η έξοδος του Μεσολογγίου

Σαν σήμερα έγινε η έξοδος του Μεσολογγίου
10-04-2012 17:57:36 


Χρήστος Καψάλης

Τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης του Μεσολογγίου από τους Κιουταχή και Ομέρ Βρυώνη, ο Σουλτάνος επανήλθε με νέο σχέδιο. Ανέθεσε και πάλι στον νικητή της Μάχης του Πέτα, Κιουταχή, να καταλάβει την πόλη, συνδυάζοντας αυτή τη φορά την επιχείρηση με την εκστρατεία του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο. Με μια πανίσχυρη στρατιά 20.000 ανδρών, ο Κιουταχής ξεκίνησε από τα Τρίκαλα στα τέλη Φεβρουαρίου του 1825 και στις 15 Απριλίου 1825 έφθασε προ του Μεσολογγίου.

Αμέσως άρχισε την πολιορκία της πόλεως, η οποία μπορεί να χωρισθεί σε δύο περιόδους: α) 15 Απριλίου έως 12 Δεκεμβρίου 1825 και β) 25 Δεκεμβρίου 1825 έως τις 11 Απριλίου 1826. Χωρίς σημαντική βοήθεια από τους υπόλοιπους Έλληνες, λόγω του εμφυλίου πολέμου, και έχοντας να αντιμετωπίσουν υπέρτερες εχθρικές δυνάμεις, οι 12.000 ψυχές του Μεσολογγίου αντιστάθηκαν καρτερικά επί ένα χρόνο. Την οργάνωση της άμυνας ανέλαβε τριμελής επιτροπή υπό τους Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο, Δημήτριο Θέμελη και Γεώργιο Καναβό.

Το φρούριο της πόλεως μετά την πρώτη πολιορκία είχε βελτιωθεί, κατόπιν των προσπαθειών του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, του Βύρωνα και του μηχανικού Μιχαήλ Κοκκίνη. Η τάφρος έγινε βαθύτερη, ο μικρός περίβολος ενισχύθηκε με πύργους και πολύγωνα προτειχίσματα, πάνω στα οποία τοποθετήθηκαν 48 τηλεβόλα και 4 βομβοβόλα. Η νησίδα Βασιλάδι, μεταξύ της λιμνοθάλασσας και της θάλασσας, έγινε ένα είδος προκεχωρημένου οχυρού. Εκεί τοποθετήθηκαν 6 πυροβόλα και συγκεντρώθηκαν 2.000 γυναικόπαιδα για να μην επιβαρύνουν τη φρουρά της πόλης. Εντός του Μεσολογγίου υπήρχαν 10.000 άτομα, εκ των οποίων 4.000 άνδρες, άριστοι πολεμιστές από την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία και ακόμη 1.000 άνδρες, δυνάμενοι να φέρουν όπλα.

Κατά την πρώτη φάση της πολιορκίας (15 Απριλίου - 12 Δεκεμβρίου 1825) το Μεσολόγγι πολιορκήθηκε μόνο από τις δυνάμεις του Κιουταχή. Οι επιθέσεις τους συντρίβονταν εύκολα ή δύσκολα από τους υπερασπιστές της πόλης. Εξάλλου, ο από θαλάσσης αποκλεισμός δεν ήταν ισχυρός και επανειλημμένως διασπάσθηκε από τον στόλο του Μιαούλη, ο οποίος ενίσχυε με πολεμοφόδια και τρόφιμα τους πολιορκούμενους. Στις 24 Ιουλίου, 1000 ρουμελιώτες πολεμιστές υπό τον Γεώργιο Καραϊσκάκη ανάγκασαν τον Κιουταχή να αποσύρει τις δυνάμεις του στις υπώρειες του όρους Ζυγός, χαλαρώνοντας την πολιορκία του Μεσολογγίου. Αλλά και ο τουρκικός στόλος, παρενοχλούμενος από τον ελληνικό, αναγκάσθηκε να ζητήσει καταφύγιο στην αγγλοκρατούμενη Κεφαλληνία.

Στις 5 Αυγούστου ο Κίτσος Τζαβέλλας, επικεφαλής δυνάμεως Σουλιωτών πολεμιστών, εισήλθε στην πόλη, αναπτερώνοντας το ηθικό των πολιορκουμένων. Όμως, στις αρχές Νοεμβρίου, ο κοινός στόλος Τούρκων και Αιγυπτίων αποβίβασε 8.000 αιγύπτιους στρατιώτες κι ένα μήνα αργότερα κατέφθασε στην περιοχή ο Ιμπραήμ που είχε σχεδόν καταστείλει την Επανάσταση στην Πελοπόννησο. Τούρκοι, Τουρκαλβανοί και Αιγύπτιοι αριθμούσαν 25.000 άνδρες, με σύγχρονο πυροβολικό, που διοικούσαν γάλλοι αξιωματικοί. Οι Έλληνες είχαν να αντιπαρατάξουν 4.000 μαχητές.

Στις 25 Δεκεμβρίου 1825 άρχισε η δεύτερη φάση της πολιορκίας του Μεσολογγίου. Όπως και στην πρώτη πολιορκία, πάλι υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πασάδων. Ο αιγύπτιος Ιμπραήμ επεχείρησε με τις δικές του δυνάμεις να καταλάβει το Μεσολόγγι στις 16 Ιανουαρίου 1826. Απέτυχε, όμως, και αναγκάσθηκε να συμπράξει μετά του Κιουταχή. Οι δύο στρατοί κατέστησαν ασφυκτική την πολιορκία με ανηλεή κανονιοβολισμό του Μεσολογγίου και με την κατάληψη των στρατηγικής σημασίας νησίδων Βασιλάδι (25 Φεβρουαρίου) και Κλείσοβας (25 Μαρτίου). Μετά την πτώση των δύο νησίδων, η θέση των πολιορκουμένων κατέστη δεινή, μετά και την αποτυχία του Μιαούλη να διασπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό.

Η κατάσταση πλέον μέσα στην πόλη είχε φθάσει σε οριακό σημείο. Τρόφιμα δεν υπήρχαν και οι πολιορκούμενοι (γυναίκες, παιδιά, τραυματίες, γέροντες και μαχητές) σιτίζονταν με φύκια, δέρματα, ποντίκια και γάτες! Υπό τις συνθήκες αυτές, που καθιστούσαν αδύνατη την αποτελεσματική υπεράσπιση της πόλης, αποφασίστηκε σε συμβούλιο οπλαρχηγών και προκρίτων στις 6 Απριλίου η έξοδος και ορίστηκε γι' αυτή, η νύχτα του Σαββάτου του Λαζάρου προς Κυριακή των Βαΐων (9 προς 10 Απριλίου). Τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το σχέδιο, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υπό τους Δημήτριο Μακρή, Νότη Μπότσαρη και Κίτσο Τζαβέλα, με την ελπίδα να διασπάσουν τις εχθρικές γραμμές, επωφελούμενοι από τον αιφνιδιασμό των πολιορκητών. Νωρίτερα είχαν σκοτώσει τους τούρκους αιχμαλώτους, ενώ στην πόλη παρέμειναν τραυματίες και γέροι.

Όμως, το σχέδιο της εξόδου, είτε προδόθηκε, είτε δεν εφαρμόστηκε σωστά κι έτσι οι δυνάμεις του Ιμπραήμ κατέσφαξαν με τα γιαταγάνια τούς μαχητές της ελευθερίας. Στο μεταξύ, μέσα στο Μεσολόγγι είχαν αρχίσει οι σφαγές από τους Τουρκοαιγύπτιους, που είχαν εισβάλει από άλλο σημείο της πόλης.

Σε πολλά σημεία σημειώθηκαν δραματικές σκηνές: ο δημογέροντας Χρήστος Καψάλης, όταν κυκλώθηκε από τους εισβολείς στο σπίτι του, όπου είχαν συγκεντρωθεί τραυματίες, γέροντες και γυναικόπαιδα, έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη, ενώ ο μητροπολίτης Ρωγών Ιωσήφ ανατίναξε τον Ανεμόμυλο, στην τελευταία πράξη αντίστασης, όταν κυκλώθηκε από τους εχθρούς. Το πρωί της 10ης Απριλίου, ανήμερα των Βαΐων, η οθωμανική ημισέληνος κυμάτιζε στα χαλάσματα του Μεσολογγίου.

Οι πληροφορίες για τις απώλειες των Ελλήνων κατά την πολιορκία και την έξοδο είναι αντιφατικές. Πιθανότερο φαίνεται ότι από τους 3.000 που πήραν μέρος στην έξοδο, οι 1.700 έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι. Ανάμεσα στους νεκρούς, ο Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος, ο Μιχαήλ Κοκκίνης, ο Αθανάσιος Ραζηκότσικας, ο Νικόλαος Στορνάρης, ο γερμανός εκδότης της εφημερίδας «Ελληνικά Χρονικά» Ιάκωβος Μάγιερ και άλλοι γερμανοί φιλέλληνες. Γύρω στα 6.000 γυναικόπαιδα οδηγήθηκαν για να πουληθούν στη Μεθώνη και στα σκλαβοπάζαρα της Κωνσταντινούπολης και της Αλεξάνδρειας. Οι απώλειες για τους τουρκοαιγύπτιους εισβολείς ανήλθαν σε 5.000 άνδρες.

Η Επανάσταση μετά την πτώση του Μεσολογγίου είχε σχεδόν κατασταλεί. Η φλόγα της, όμως, παρέμεινε άσβεστη, καθώς η ήττα μετατράπηκε σε νίκη. Ένα νέο κύμα φιλελληνισμού αναδύθηκε μετά την αμαύρωση του Αγώνα, εξαιτίας του εμφύλιου σπαραγμού. Αυτό με τη σειρά του επηρέασε εμμέσως την ευρωπαϊκή διπλωματία για τα εθνικά δίκαια των Ελλήνων. Πολλά έργα, ζωγραφικά, λογοτεχνικά και άλλα, απαθανάτισαν τη θυσία των Μεσολογγιτών. Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έγραψε την ημιτελή ποιητική του σύνθεση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», με τους γνωστούς στίχους από το Σχεδίασμα Β':

Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει
Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύει.
Τα μάτια η πείνα εμαύρισε' στα μάτια η μάνα μνέει'
Στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει:
«Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ΄έχω γω στο χέρι;
Οπού συ μου ΄γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει»

Αμέσως μετά την κατάληψη του Μεσολογγίου, ο Κιουταχής με τον στρατό του κατευθύνθηκε προς την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της Αττικής. Ο Ιμπραήμ επανήλθε στην Πελοπόννησο για να εξαλείψει και τις τελευταίες εστίες αντίστασης σε Μάνη και Αργολίδα.

Το Μεσολόγγι απελευθερώθηκε στις 11 Μαΐου 1829. Το 1937 αναγνωρίστηκε ως «Ιερά Πόλις» και η Κυριακή των Βαΐων ορίστηκε ως επέτειος της εξόδου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Παιχνίδι θέσεων στη Συρία - Ρωσία προς Αραβικό Σύνδεσμο: "Μαζέψτε τους μισθοφόρους"...

Παιχνίδι θέσεων στη Συρία - Ρωσία προς Αραβικό Σύνδεσμο: "Μαζέψτε τους μισθοφόρους"...
10-04-2012 19:05:55


Συριακά τεθωρακισμένα του Στρατού βομβάρδισαν την κεντρική πόλη Χάμα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε σημεία που συνεχίζεται η αντίσταση μισθοφόρων και αντικαθεστωτικών.  
Την ίδια ώρα, οι συριακές δυνάμεις ξεκίνησαν πάλι σήμερα τον βομβαρδισμό των κεντρικών επαρχιών Χάμα και Χομς και των βόρειων περιοχών στο Χαλέπι διαλύοντας πυρήνες αντίστασης ισλαμιστών μισθοφόρων.
Συριακές στρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από άρματα μάχης  πορσβάλουν και μια περιοχή στη συνοικία Μαράα στο Χαλέπι, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.
ο ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Ανάν προβλέπει έναρξη της αποχώρησης των κυβερνητικών στρατευμάτων από τα αστικά κέντρα και τις περιοχές γύρω από αυτά, ως σήμερα, ώστε να εφαρμοστεί η κατάπαυση του πυρός 48 ώρες αργότερα, αλλά και ταυτόχρονη παύση πυρός από την πλευρά των ισλαμιστών οι οποίοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν εάν ο Άσαντ δεν αποσύρει τις δυνάμεις του και τα άρματα μάχης από τις πόλεις και γύρω από αυτές. Πρτοφανώς νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με τον αφελή Καντάφι: Να φύγουν οι κυβερνητικοί για να καταλάβουν οι ισλαμιστές τις θέσεις τους!
Ο ειδικός απεσταλμένος του Αραβικού Συνδέσμου και των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Κόφι Ανάν, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να τεθούν όροι για τον τερματισμό της βίας στη χώρα αυτή, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι το ειρηνευτικό σχέδιο που έχει προταθεί για να σταματήσει η αιματοχυσία μετά από 13 μήνες συγκρούσεων εξακολουθεί να ισχύει.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε σήμερα τον ειδικό απεσταλμένο του Αραβικού Συνδέσμου και των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Κόφι Άναν να εντείνει τις πιέσεις του στη συριακή αντιπολίτευση, προκειμένου να τηρήσει τα προβλεπόμενα από το ειρηνευτικό σχέδιο.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ανάν, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι «η συριακή αντιπολίτευση και οι χώρες οι οποίες τη στηρίζουν θα πρέπει επίσης να λάβουν κατεπειγόντως μέτρα για να διασφαλίσουν την εκεχειρία», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.
Στην ίδια ανακοίνωση ο Λαβρόφ καλεί τον Ανάν να αυξήσει τις πιέσεις του προς τις αντιπολιτευόμενες οργανώσεις ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συνέντευξη-σοκ Ελβετού τραπεζίτη

Συνέντευξη-σοκ Ελβετού τραπεζίτη>
Τα συμβόλαια δολοφονίας ηγετών και η μετατροπή της Ευρώπης σε σκλαβοπάζαρο made in China!


Το
"Κουρδιστό Πορτοκάλι" παρουσιάζει με κάθε επιφύλαξη ως προς την αλήθεια των γεγονότων την συγκλονιστική συνέντευξη ενός Ελβετού Τραπεζίτη [ΛΕΓΕΙ ΑΠΛΑ, ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΙΠΟΤΕ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ?] που δόθηκε στη Μόσχα στις 30 Μαίου του 2011, λίγο μετά τη σύλληψη  του Ντομινίκ Στρος Καν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αυτό που ζούμε είναι η συνειδητή καταστροφή της Ευρώπης με την φτωχοποίηση του ενεργού πληθυσμού της και το ξαναχτίσιμό της στα πρότυπα της Κίνας με την σκλαβοποίηση των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι "προφητεύει" πολλούς μήνες πριν, την διαδοχή του Στρος Καν από τη Κριστιν Λαγκάρντ, ενώ αποκαλύπτει και τις πληρωμένες δολοφονίες ηγετών χωρών του τρίτου κόσμου με πληρωμή των συμβολαίων από "ειδικά" ταμεία των κορυφαίων ελβετικών τραπεζών.

Τα όσα λέει είναι σοκαριστικά:


Ερ: Μπορείτε να μας πείτε κάτι για τη συμμετοχή σας στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα;



Α: Έχω εργαστεί για ελβετικές τράπεζες για πολλά χρόνια. Ήμουν ένας από τους κορυφαίους «σκηνοθέτες» του ελβετικού τραπεζικού συστήματος. Κατά τη διάρκεια της εργασίας μου ασχολήθηκα με την πληρωμή, με την άμεση καταβολή μετρητών, σε ένα πρόσωπο που σκότωσε τον πρόεδρο μιας ξένης χώρας. Ήμουν στη συνάντηση, όπου αποφασίστηκε να δοθούν αυτά τα χρήματα σε μετρητά για το δολοφόνο. Αυτό μου προκάλεσε δραματικούς  πονοκεφάλους και ταραχή στη συνείδησή μου. Δεν ήταν η μόνη περίπτωση που ήταν πραγματικά κακή, αλλά ήταν ότι χειρότερο.
Μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό που ο John Perkins έχει γράψει στο βιβλίο του "Εξομολογήσεις ενός Οικονομικού Hit Man" . Εκεί πραγματικά υπάρχει μόνο ένα τέτοιο σύστημα και κάποιες  τράπεζες της Ελβετίας συμμετέχουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ερ: Μπορείτε να μας πείτε ποια τράπεζα είναι και ποιος ήταν υπεύθυνος;

Α: Ήταν μια από τις τρεις κορυφαίες τράπεζες της Ελβετίας  την εποχή εκείνη και αφορούσε  την δολοφονία του προέδρου χώρας του τρίτου κόσμου. Αλλά δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες γιατί θα με βρείτε πολύ εύκολα αν πω το όνομα του προέδρου και το όνομα της τράπεζας. Θα διακινδυνεύσει η ζωή μου.
Ο υπεύθυνος της φυσικής καταβολής των μετρητών ήρθε σε μας και μας ζήτησε να εκταμιευθεί  ένα τόσο μεγάλο ποσό σε μετρητά σε αυτό το πρόσωπο και ένας από τους διευθυντές εξήγησε την υπόθεση στα υπόλοιπα στελέχη της τράπεζας οι οποίοι και συμφώνησαν να εκταμιευθεί το ποσό.


Ερ: Υπήρχε μήπως ένα «ειδικό» ταμείο για αυτού του είδους τις δουλειές;


Α: Ναι. Αυτό ήταν ένα ειδικό ταμείο στην τράπεζα όπου όλα ήταν κωδικοποιημένα και με τις πιο σημαντικές επιστολές ιδιόχειρες.  Τα χρήματα πήγαιναν στη  δολοφονία ενός λαού, στη  χρηματοδότηση επαναστάσεων, απεργιών, η  τη χρηματοδότηση όλων των ειδών των κομμάτων. Γνωρίζω ότι ορισμένοι άνθρωποι που είναι μέλη της Λέσχης Bilderberg  είχαν εμπλακεί σε αυτές τις παραγγελίες. Θέλω να πω ότι τους έδωσαν τις εντολές για να σκοτώσουν.

Ε: Μπορείτε να μας πείτε σε ποιο έτος ή δεκαετία συνέβη αυτό;

Α: Δεν θέλω να σας δώσω την ακριβή χρόνο, αλλά ήταν στη δεκαετία του 80.

Ερ: Είχατε κάποιο πρόβλημα με αυτό το «έργο»;

Α: Ναι, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για πολλές ημέρες και μετά από λίγο έφυγα από την τράπεζα. Πολλές μυστικές υπηρεσίες από το εξωτερικό, κυρίως αγγλόφωνες, έδιναν  εντολές για τη χρηματοδότηση  παράνομων πράξεων, ακόμη και για τη  δολοφονία ενός  λαού μέσω των ελβετικών τραπεζών. Πλήρωναν για τη θανάτωση των ατόμων που δεν ακολούθησαν  τις εντολές του Bilderberg , το ΔΝΤ ή της Παγκόσμιας Τράπεζας για παράδειγμα.

Ερ: Αυτή είναι μια πολύ εντυπωσιακή αποκάλυψη που κάνετε. Γιατί αισθάνεστε την ανάγκη να το πείτε αυτό τώρα;

Α: Επειδή Bilderberg συνεδριάζει στην Ελβετία. Επειδή η παγκόσμια κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Και επειδή οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας συμμετέχουν σε ανήθικες δραστηριότητες. Οι περισσότερες από τις πράξεις αυτές είναι εκτός του ισολογισμού. Τα αριθμητικά στοιχεία που εμπλέκονται έχουν πολλά μηδενικά.


Ερ: Δηλαδή δισεκατομμύρια;

Α: Πολύ περισσότερο, τρισεκατομμύρια, εντελώς ανέλεγκτη, παράνομη και εκτός του φορολογικού συστήματος. Βασικά είναι μια ληστεία του καθενός μας. Θέλω να πω οι περισσότεροι κανονικοί άνθρωποι πληρώνουν φόρους και τηρούν τους νόμους. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ενάντια στις αξίες της Ελβετίας, όπως η ουδετερότητα, η ειλικρίνεια και η καλή πίστη. Βλέπετε, οι περισσότεροι από τους διευθυντές των ελβετικών τραπεζών δεν είναι πια ντόπιοι, είναι αλλοδαποί, κυρίως αγγλοσάξονες, είτε Αμερικανικοί  ή Βρετανοί  που δεν σέβονται την ουδετερότητα μας, απλά χρησιμοποιούν τις  ελβετικές τράπεζες για τις παρανομίες τους.

Χρησιμοποιούν τεράστια χρηματικά ποσά και μπορούν να καταστρέψουν την κοινωνία μας και να καταστρέψουν τον κόσμο μόνο για απληστία. Επιδιώκουν να καταστρέψουν ολόκληρες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία ή  Ιρλανδία. Η  Ελβετία θα είναι τελευταία στη σειρά. Και χρησιμοποιούν την Κίνα ως εργασιακό πρότυπο εργαζόμενων σκλάβων. Ο ενεργός πληθυσμός της Ευρώπης κερδίζει όλο και λιγότερα. Ο παραγματικός στόχος τους είναι να καταστρέψουν την Ευρώπη και να την οικοδομήσουν στα πρότυπα της Κίνας.
 
Ερ: Πιστεύετε ότι η συνάντηση Bilderberg στο St Moritz έχει συμβολική αξία; Επειδή το 2009, που ήταν στην Ελλάδα  και  2010 στην Ισπανία, είδαμε τι συνέβη σ’ αυτές τις χώρες. Μήπως αυτό θα συμβεί και στην Ελβετία; 


Α: Ναι. Η Ελβετία είναι μια από τις πιο σημαντικές χώρες για αυτούς.  Πρόκειται για μια συνάντηση που στόχο έχει να καταστρέψουν όλες τις αξίες που αντιπροσωπεύει η Ελβετία. Βλέπετε ότι είναι ένα εμπόδιο γι 'αυτούς, δεν είναι στην ΕΕ ή ευρώ, δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες και ούτω καθεξής.

Σίγουρα έχει συμβολική αξία, όπως είπαμε, όσον αφορά την Ελλάδα και την Ισπανία. Στόχος τους είναι να είναι ένα είδος αποκλειστικού  Elite Club που θα έχει όλη τη δύναμη και όλοι οι υπόλοιποι θα είναι φτωχοί και κάτω.

Ερ: Πιστεύετε ότι ο στόχος της Bilderberg είναι να δημιουργηθεί ένα είδος παγκόσμιας δικτατορίας, που ελέγχεται από τις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες, όπου δεν υπάρχουν κυρίαρχα κράτη πια;

Α: Βεβαίως. Η ΕΕ είναι κάτω από τη σιδερένια λαβή της Bilderberg.

Ερ.: Τι πιστεύετε ότι θα μπορούσε να σταματήσει αυτό το σχέδιο;

Α: Καλά αυτός είναι ο λόγος που σας μιλώ. Η αποκάλυψη της αλήθεια. Η  αλήθεια είναι ο μόνος τρόπος. Ρίξτε  φως σε αυτή την κατάσταση,  για να τους εκθέσει. Δεν τους αρέσει να είναι στο προσκήνιο. Πρέπει να δημιουργήσουμε διαφάνεια στον τραπεζικό κλάδο και σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Οι μεγάλες τράπεζες της Ελβετίας, εκπαιδεύουν το προσωπικό στην  αγγλοσαξονική  ηθική του χρήματος. Τους μαθαίνουν πως θα είναι άπληστοι και αδίστακτοι. Και η απληστία καταστρέφει την Ελβετία και όλους τους άλλους.

Ερ: Πιστεύετε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι εκθέτουν την Bilderberg και δείχνουν τι πραγματικά είναι;

Α: Νομίζω ότι η υπόθεση Στρος-Καν είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς, επειδή φανερώνει πόσο διεφθαρμένοι, πόσο  άρρωστοι στο μυαλό τους, είναι όλοι αυτοί.

 Μερικοί από αυτούς, όπως Strauss-Kahn έχουν βιάσει  γυναίκες, άλλοι είναι σαδομαζό, ή παιδεραστές  και πολλοί είναι  φνατικοί του σατανισμού. Όταν πας σε ορισμένες τράπεζες μπορείς να δεις αυτά τα σατανιστικά  σύμβολα, όπως στη  Rothschild Bank στη Ζυρίχη. Αυτοί οι άνθρωποι ελέγχονται από το blackmail, λόγω των αδυναμιών που έχουν. Θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες  διαταγές, διαφορετικά θα εκτεθούν-όπως ο Στρος Καν- , θα καταστραφούν η ακόμη θα δολοφονηθούν. Τον Στρος Καν θα μπορούσαν να τον έχουν δολοφονήσει στη κυριολεξία επειδή προφανώς παρέβη κάποιους από τους «κανόνες».


Ε: Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Στρος Καν στο ΔΝΤ και ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του Bilderberg τους;

A: Κατά πάσα πιθανότητα  θα τον διαδεχθεί η Lagarde(σημ. Κουρδιστού Πορτοκαλιού-η συνέντευξη δόθηκε τον Μάιο του 2011 και αποδεικνύεται προφητική, ως προς την τοποθέτηση της Lagarde στο ΔΝΤ, πολλούς μήνες αργότερα!). Έχουν ένα νέο σχέδιο για να λογοκρίνουν το Διαδίκτυο, διότι το διαδίκτυο είναι ακόμα ελεύθερο. (Βλέπε ACTA!) Μπορούν να σχεδιάζουν ακόμα και κάτι πιο τρομερό και θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του διαδικτύου.
Ε: Αυτός είναι ο φόβος σας;

Α: Όχι απλά φόβος, είμαι σχεδόν σίγουρος. Όπως σας είπα, έδωσαν εντολές για δολοφονίες ηγετών, είναι σε θέση να κάνουν τρομερά πράγματα. Επειδή έχουν την αίσθηση ότι μέσα από μια εξέγερση στην Ελλάδα η την Ισπανία θα μπορούσαν να χάσουν τον έλεγχο έχουν ετοιμάσει ήδη μια νέα  Gladio. Ήμουν κοντά στο δίκτυο Gladio. Όπως γνωρίζετε  υποκίνησε την τρομοκρατία με αμερικανική χρήματα για να έχουν τον έλεγχο του πολιτικού συστήματος στην Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όσον αφορά τη δολοφονία του Άλντο Μόρο, η πληρωμή έγινε μέσω του ίδιου συστήματος που σας προανέφερα. Είναι έτοιμοι και ικανοί να σκοτώσουν εκατομμύρια των ανθρώπους  απλά για να έχουν την  εξουσία και τον έλεγχο.

Ερ.: Σύμφωνα με εκτεθειμένα έγγραφα και τις δικές της δηλώσεις, η Bilderberg αποφάσισε το 1955 να δημιουργήσει την  ΕΕ και το ευρώ.


Α: Ακριβώς. Και γνωρίζεις ότι η Bilderberg ιδρύθηκε από τον πρίγκιπα Bernard, πρώην μέλος των SS και του ναζιστικού κόμματος .[ΔΗΛΑΔΗ? ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ Ο ΠΡΙΓΚΙΨ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ? 'Η, ΠΑΛΙΝ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΝ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ? ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΥΤΕ ΙΔΡΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο
ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΗΤΟ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΑΝ ΟΣΟ ΗΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΙ ΚΟΣΜΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΓΑΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ -- ΒΕΒΑΙΩΣ, Η Bilderberg ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ --ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΝΥΝ ή ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΕΣΧΗ ΓΙΑ ΝΥΝ ή ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ-- ΕΔΩ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΚΡΥΒΕΙ ή ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ (ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?) ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΝ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ ΤΡΑΠΕΖΩΝ] 


Ο καλύτερος τρόπος για να τους σταματήσουμε είναι να πούμε την αλήθεια στους λαούς, Αν δεν τους σταματήσουμε θα καταλήξουμε  σκλάβοι τους.

Ερ: Σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη.

-------------------------------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΘΕΣΙΣ ΠΕΡΙ ΑΚΡΑΙΩΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΘΕΣΙΣ ΠΕΡΙ ΑΚΡΑΙΩΝ:



ΕΧΟΜΕ ΗΔΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΕΚΤΕΝΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ "ΑΚΡΑΙΩΝ" ΣΤΟ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ (ΕΔΩ), ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩΜΕ ΠΑΛΙΝ ΔΙΑ ΒΡΑΧΕΩΝ!

ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΝ ΤΟΥ Ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ και πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης επιμένει:


- Σας προβληματίζει η δημοσκοπική άνοδος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και της Χρυσής Αυγής; Τι σημαίνει η ένταξή τους στη Βουλή;

Τα άκρα δεν έδωσαν ποτέ λύσεις σε καμιά οικογένεια, σε καμιά κοινωνία και σε κανένα κράτος. Μόνο η μετριοπάθεια και η υπευθυνότητα οδηγούν σε διεξόδους. Εμείς, ως το κόμμα που ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής, ξέρουμε πως μετά τις εκλογές θα έχουμε να σηκώσουμε ένα σταυρό στην πλάτη μας. Αλλά είμαστε παράλληλα σίγουροι πως ο,τιδήποτε κι αν συμβεί τώρα με τα κόμματα των άκρων, η κατάληξή τους ιστορικά είναι πάντοτε ίδια: διαγράφουν μια τροχιά και καταστρέφονται. Πολλές φορές, όμως, λειτουργούν καταστρεπτικά και για τον τόπο τους.

Πηγή:www.capital.gr


Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:

1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΤΟ ΔΝΤ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΟ ΔΟΛΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΚΡΑΑΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΚΡΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΕΙΤΕ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΩΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΤΟ ΔΝΤ, ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΝ ΛΟΓΩ ΑΚΡΑΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ή ΑΚΡΑΙΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ, ΕΦΕΡΑΝ ΤΩ ΟΝΤΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΙΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

2. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΕΧΘΡΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΚΡΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

3. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ 1985 ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΦΑΙΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΕΘΝΟΣ", ΚΑΙ ΡΗΤΩΣ ΕΚΤΟΤΕ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΝ ΤΙ ΜΟΡΦΩΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΚΡΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑ DAMNATIO MEMORIAE!


4. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ ΥΠΟΣΤΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ --ΚΑΙ ΕΜΠΗΞΑΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΣΤΙΛΕΤΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟΥ-- ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΠΛΥΣΕΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΣΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΙΚΕΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΖΟΥΣΕΣ ΙΔΕΕΣ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΤΥΧΑΙΟΝ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΤΕ Ν.Δ., ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΩΡΙΖΟΝΤΟ ΜΟΝΟΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ), ΣΤΗΝ ΚΝΕ, ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΑ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΚΡΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

4. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗ (ΙΔΟΥ Η ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ,  ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΚΡΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

5. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΩΣ ΟΠΛΟ ΚΑΘΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΟΠΟΥ ΤΟ ΓΕ ΝΥΝ ΕΧΟΝ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΩΤΙΑ) ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ (ΔΕΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ 17Ν, ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΚΡΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!


ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ, ΗΓΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΙ ΤΟΥ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΛΟΙΩΔΕΙΣ ΜΙΜΗΤΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΛ. Η Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
------------------------------------

ΑΚΡΙΒΩΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!

 ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΑΚΡΙΒΩΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ! ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Η κ. ΚΛΙΤΟΝ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ: ΗΠΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ) ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΑΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥΝΝΙΤΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!
-------------

ΣΥΡΙΑ: Για «Εθνοκάθαρση» χριστιανών στις γειτονιές της πόλης Homs, μιλάει η Εκκλησία της Συρίας


Αναφορές σε «εθνοκάθαρση» των χριστιανών της Συρίας στην πόλη Χομς [ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΣΟΥΝΝΙΤΩΝ] έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στον απόηχο της επίθεσης στην πόλη από του συριακό στρατό, στην προσπάθεια να συντριβούν οι θύλακες αντίστασης, στα μέσα Μαρτίου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Συρίας, η οποία αντιπροσωπεύει το 60 τοις εκατό της χριστιανικής μειονότητας της χώρας, ισχυρίζεται ότι ένοπλοι ισλαμιστές έχουν καταφέρει να απομακρύνει το 90 τοις εκατό των χριστιανών από την πόλη Χομς και έχουν κατασχέσει τα σπίτια τους δια της βίας.
Σύμφωνα με πηγές, από τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη, οι μαχητές πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα στις γειτονιές Hamidiya και Bustan al-Diwan της Χομς, αναγκάζοντας τους Χριστιανούς να φύγουν χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν τα υπάρχοντά τους. Ηγέτες της Εκκλησίας λένε ότι αυτή η «εν εξελίξει εθνοκάθαρση των Χριστιανών» διεξάγεται από τα μέλη της Ταξιαρχίας Φαρούκ
Σύμφωνα με πηγές της εκκλησίας, η ταξιαρχία Φαρούκ διοικείται από ένοπλα στοιχεία της Αλ Κάιντα και των διάφορες ομάδες Ουαχαμπιστών και περιλαμβάνει μισθοφόρους από τη Λιβύη και το Ιράκ.[ΕΚΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ]
Στη Χομς, σύμφωνα με μια τοπική πηγή, έχουν απομείνει μόνο περίπου 1.000 χριστιανοί, που ζουν κρυμμένοι και φοβισμένοι σε μια γειτονιά που «έχει παγιδευτεί ανάμεσα σε δυο πυρά», καθώς συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ του στρατού και των ανταρτών.
Οι προειδοποιήσεις που εκδίδονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία φέρνουν νέες ανησυχίες στην εδρεύουσα στη Νέα Υόρκη οργάνωση Human Rights Watch για την συμπεριφορά του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ενός στρατού από λιποτάκτες και αντάρτες με χαλαρή οργάνωση υπό το αντιπολιτευόμενο Συριακό Εθνικό Συμβούλιο. Δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί συχνά στις πολυάριθμες κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας κατά τη διάρκεια της ενός χρόνου καταστολής της εσωτερικής αντιπολίτευσης στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

 
Τώρα, η Human Rights Watch προειδοποιεί για παρόμοιες παραβιάσεις από τις άτακτες δυνάμεις της αντιπολίτευσης της Συρίας. Σε μια ανοικτή επιστολή προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Συρίας, η Human Rights Watch μιλάει για ολοένα και περισσότερες ενδείξεις "απαγωγών, χρήσης βασανιστηρίων και εκτελέσεις από ένοπλους Σύριους μέλη της αντιπολίτευσης." Η ομάδα κάλεσε τους ηγέτες της αντίστασης να "εξασφαλίσουν ότι όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης θα απέχουν από τέτοιες παράνομες πρακτικές. "
Όσον αφορά τις αναφορές περί εθνοκάθαρσης, ο Αποστολικός Εφημέριος του Χαλεπίου, Επίσκοπος Giuseppe Nazzaro, από το Τάγμα των Φραγκισκανών, δήλωσε: «Δεν έχουμε πηγές που να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες αυτές άμεσα, αλλά μπορούμε να πούμε ότι οι σχέσεις αυτές αρχίζουν να σπάνε το τείχος της σιωπής που δημιουργήθηκε σήμερα από τον Τύπο σε όλο τον κόσμο". Είπε, «Σε μια τέτοια κατάσταση ισλαμιστές και τρομοκρατικά κινήματα προοδεύουν».
Ο εφημέριος υπενθύμισε την ανησυχία ορισμένων για τα πρόσφατα επεισόδια: 
 "Την περασμένη Κυριακή, ένα αυτοκίνητο γεμάτο με ΤΝΤ εξερράγη στο Χαλέπι στην περιοχή του σχολείου των Φραγκισκανών πατέρων. Από θαύμα απεφεύχθη σφαγή παιδιών στο Κέντρο Κατήχησης της Εκκλησίας του Αγίου Bonaventure μόνο και μόνο επειδή οι Φραγκισκανοί προαισθάνθηκαν τον κίνδυνο και άφησαν τα παιδιά 15 λεπτά πριν από τη συνηθισμένη ώρα. Άλλες βόμβες εξερράγησαν στη Δαμασκό. Αυτά είναι κακά σημάδια για τις θρησκευτικές μειονότητες. "

Στη Δαμασκό ο Αποστολικός Νούντσιος στη Συρία, ο Αρχιεπίσκοπος Mario Zenari, δήλωσε ότι η δήλωση της 21ης Μαρτίου που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τη σύγκρουση στη Συρία "θα πρέπει να υποστηριχθεί πλήρως, δεδομένου ότι είναι πραγματικά επείγον να τεθεί ένα τέρμα στη βία." Το σχέδιο έξι σημείων των Ηνωμένων Εθνών κάνει έκκληση για ένα τέλος στις μετακινήσεις στρατευμάτων και τη χρήση των βαρέων όπλων, τη σταδιακή υλοποίηση μιας κατάπαυσης του πυρός, τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, την απελευθέρωση των ατόμων που κρατούνται αυθαίρετα, την ελεύθερη διακίνηση των δημοσιογράφων και την αρχή του πολιτικού διαλόγου.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

Ένας “τυφώνας” φωτιάς και ατσαλιού Made in Greece για τον ΕΣ

Ένας “τυφώνας” φωτιάς και ατσαλιού Made in Greece για τον ΕΣ
10-04-2012 12:44:30


Μία πρωτοποριακή και αποτελεσματική λύση στα επείγοντα προβλήματα που πραγματικά “καίνε” τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρουσίασε πρόσφατα η ελληνική αμυντική βιομηχανία. Πρόκειται για τον συνδυασμό ενός ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής τηλεχειριζόμενου πυργίσκου με πυροβόλο gatling Μ61Α1 Vulcan των 20 χλστ τοποθετημένου επί οχήματος Μ113.


 
Η ανάπτυξη του συστήματος ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο οπότε και άρχισαν οι δοκιμές του υπό ρεαλιστικές συνθήκες με εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι τελικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και το σύστημα πια είναι έτοιμο για παραγωγή. Το ελληνικό σύστημα ενσωματώνει σημαντικές τεχνολογικές πρωτοτυπίες με εφαρμογές και σε άλλα οπλικά συστήματα βάση των επιχειρησιακών αναγκών σε συγκεκριμένους τομείς του ΕΣ   
Το σύστημα σχεδιάστηκε αποκλειστικά από ελληνικά χέρια και συνδυάζει δύο συστήματα που υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς στο οπλοστάσιο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο εντυπωσιακός όγκος πυρός του Μ61Α1 Vulcan σε συνδυασμό με τα σκοπευτικά του συστήματος και την ευκινησία που προσφέρει το Μ113 επιτρέπουν στον Ελληνικό Στρατό να αξιοποιήσει το σύστημα αυτό σε οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο στην επικράτεια κυρίως όμως στα νησιά και οποιαδήποτε χρονική στιγμή το επιθυμεί. 
Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος ξεκίνησε με πρωτοβουλία του πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη ο οποίος εκτίμησε τις επιχειρησιακές προοπτικές που αποδίδει η σύζευξη των δύο αυτών συστημάτων.
Το ελληνικό σύστημα και οι δυνατότητες του παρουσιάζονται κατά αποκλειστικότητα στη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σήμερα στην Αθήνα και αύριο σε όλη την Ελλάδα.   
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-----------
http://en.wikipedia.org/wiki/M61_Vulcan


The M61 Vulcan is a hydraulically or pneumatically driven, six-barreled, air-cooled, electrically fired Gatling-style rotary cannon which fires 20 mm rounds at an extremely high rate. The M61 and its derivatives have been the principal cannon armament of United States military fixed-wing aircraft for fifty years. The M61 was originally produced by General Electric, and after several mergers and acquisitions is currently produced by General Dynamics.
 --
The Gatling gun is one of the best known early rapid-fire weapons and a forerunner of the modern machine gun. It is known for its use by the Union forces during the American Civil War in the 1860s, which was the first time it was employed in combat. Later it was used in the assault on San Juan Hill during the Spanish-American War.

The Gatling gun's operation centered on a cyclic multi-barrel design which facilitated cooling and synchronized the firing/reloading sequence. Each barrel fired a single shot when it reached a certain point in the cycle, after which it ejected the spent cartridge, loaded a new round, and in the process, cooled down somewhat. This configuration allowed higher rates of fire to be achieved without the barrel overheating.

---------------

Κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο: -8,1%

Κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο: -8,1%
10-04-2012 01:41:01


Σημαντική πτώση κατά 8,3% υπέστη τον Φεβρουάριο η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα, ενώ ειδικά στην παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών, η οποία επηρεάζει άμεσα την απασχόληση, καταγράφεται «καθίζηση» κατά 10,6%. Οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν τόσο στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης, όσο και στην άνοδο των τιμών των καυσίμων που αυξάνουν το κόστος της παραγωγής.

Συνολικά τα τελευταία τρία χρόνια, η βιομηχανική παραγωγή έχει υποχωρήσει συνολικά 20%!
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση 8,3% τον Φεβρουάριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2011, έναντι μείωσης 4,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων κατά 11,5%

β. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 10,6%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις στην παραγωγή τροφίμων (-11,9%), ποτών (-17%), δερμάτων και ειδών υπόδησης (-33,5%), χημικών προϊόντων (-18%), μη μεταλλικών ορυκτών (-46,9%) και άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων (-34,9%). Σημαντική ήταν, επίσης, η πτώση στην παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών (-20,8%), ειδών ένδυσης (-32,2%), ξύλου (-27,5%) και επίπλων (-32,8%).

γ. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 1,8%, και

δ. Στη μείωση του δείκτη παροχής νερού κατά 1,4%.

Παράλληλα, ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2011, παρουσίασε μείωση 7,2%, έναντι μείωσης 4,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2011 προς το 2010 και 4,5% από το 2010 έναντι του 2009.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παραιτήθηκε από τη Λέγκα του Βορρά και ο γιος του Ουμπέρτο Μπόσι +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΔΙ' ΗΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΝ ΤΟΥ κ. ΜΠΟΣΙ), ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΗΣΧΕΤΟ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΝ-ΕΘΝΙΚΗΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΟ ΦΑΡΟΣ ΤΗΛΑΥΓΗΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗΝ ΠΛΕΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΟΥΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ, ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΛΙΑΝ ΦΕΡΕΛΠΙΔΟΣ κ. ΦΙΝΙ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΩΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΤΑΣ ΕΘΝΙΚΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΕΜΟΡΦΩΘΗ ΕΝΤΕΛΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΙΣ ΑΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ!
----------------------------

Παραιτήθηκε από τη Λέγκα του Βορρά και ο γιος του Ουμπέρτο Μπόσι
09-04-2012 17:31:34

 Ο Ρέντσο Μπόσι, 24 ετών, γιός του πρώην γραμματέα της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι, παραιτήθηκε πριν από λίγο από περιφερειακός σύμβουλος του κόμματος στην περιοχή της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

«Αποφάσισα να δώσω το παράδειγμα, παραιτούμαι», δήλωσε ο γιός του ιδρυτή της Λέγκα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky tg 24».

H παραίτηση του Ρεντσο Μπόσι, τέσσερις ημέρες μετά από εκείνη του πατέρα του από την ηγεσία του κόμματος, οφείλεται στον σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των κρατικών χρηματοδοτήσεων: εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα έπρεπε να καλύψουν τις εκλογικές δαπάνες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για προσωπικές ανάγκες της οικογένειας Μπόσι και στενών φίλων και συνεργατών του πρώην πανίσχυρου ηγέτη της Λέγκας.

Ο Ρομπέρτο Μαρόνι, εκφραστής της εσωτερικής αντιπολίτευσης, ζήτησε και πάλι «να γίνει άμεσα πράξη η κάθαρση σε κάθε τομέα του κόμματος» και, σύμφωνα με τους παρατηρητές «είναι πολύ πιθανό, να ακολουθήσει, τώρα, και παραίτηση της Ρόζι Μάουρο», πρώην επικεφαλής του συνδικάτου της Λέγκας και νυν αντιπροέδρου της ιταλικής Γερουσίας.

Όπως τονίζει ο Τύπος, η Μάουρο φέρεται να κάλυψε, μεταξύ των άλλων, τα έξοδα ιδιωτικού πανεπιστημίου στο οποίο είχε εγγραφεί, στην Ελβετία ο σύντροφός της Πιέρο Μοσκατζιούρο, με κρατικά κονδύλια που δόθηκαν στο κόμμα. Μόνον για την συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται αναφορά σε ποσό που ξεπερνά τα εκατό χιλιάδες ευρώ.

Ο Μοσκατζιούρο είναι αστυνομικός που δεν ασκεί, προσωρινά, το επάγγελμα (έχει ζητήσει άδεια άνευ αποδοχών) και ο οποίος, στο πρόσφατο παρελθόν, προσπάθησε να επιβληθεί, ως τραγουδιστής, στο ιταλικό καλλιτεχνικό στερέωμα.

Οι αναλυτές συγκλίνουν στην διαπίστωση ότι ο Ρομπέρο Μαρόνι πρόκειται να διαδεχθεί, πιθανότατα, τον Μπόσι, στην γραμματεία του κόμματος, με εκλογή από συνέδριο που θα πρέπει, κανονικά, να οργανωθεί το φθινόπωρο. Προς το παρόν, αποφασίσθηκε να ηγηθεί του κόμματος μια τριμελής επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και ο Μαρόνι.

Κανείς, όμως, δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι η Λέγκα θα καταφέρει, τελικά, υπό την πίεση των αποκαλύψεων του όλου σκανδάλου, να αποφύγει τον κίνδυνο της διάσπασης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΙΑΛΛΕΙΜΜΑ - ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΕΩΣ!


--------------------------------------

Επιθεώρηση Εργασίας: Τα μνημόνια "ρήμαξαν" τον ιδιωτικό τομέα

Επιθεώρηση Εργασίας: Τα μνημόνια "ρήμαξαν" τον ιδιωτικό τομέα
10-04-2012 08:24:08



Δραματική αύξηση στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στη μαύρη εργασία το 2011, δείχνουν τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την περσινή χρονιά , με την έκθεση πεπραγμένων που δημοσιοποίησε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Μιχάλης Χάλαρης.

 Η έκθεση καταγράφει την πρώτη μείωση μισθών που σημειώθηκε με τις επιχειρησιακές συμβάσεις αλλά και την "επιδημία" της μη καταβολής δεδουλευμένων στην οποία αναφέρονταν επτά στις δέκα μηνύσεις που έφτασαν στην Επιθεώρηση Εργασίας. 
Να σημειώσουμε ότι φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μειωθηκαν κατά 12% ( κατά μέσο όρο) ενώ τους 4 πρώτους μήνες του 2012 ,με την εφαρμογή του νέου μνημονίου, οι μισθοί κατέγραψαν απώλεια επιπλέον 21%.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ:

- Σε 389.288 άτομα υπολογίζονται οι νέες συμβάσεις όσων απασχολούνται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης (π.χ. μερική, εκ περιτροπής εργασία κ.α). Το 2005 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 323.730 άτομα.
- Σχεδόν ο ένας στους τρεις εργαζόμενους δουλεύει χωρίς να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Ειδικότερα έγιναν έλεγχοι σε 20.246 επιχειρήσεις, όπου απασχολούνταν 66.615 άτομα. Από το σύνολο των εργαζομένων οι 19.968 δούλευαν χωρίς να έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στις επιχειρήσεις φτάνουν τα 11.4 εκατομμύρια ευρώ.
- Η πλειοψηφία των ανασφάλιστων βρίσκεται στην εστίαση και στο λιανικό εμπόριο
- Το 68.8% των μηνύσεων αφορά στη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών
- Τις 48 έφτασαν οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, που έχουν υπογραφεί με βάση το νόμο 4024/2011. Από αυτές οι 22 έχουν υπογραφεί από ενώσεις προσώπων και οι 26 από σωματείο. Με βάση το τελευταίο Με βάση το τελευταίο νόμο μπορούν να υπογράφονται επιχειρησιακές συμβάσεις, που προβλέπουν αμοιβές κάτω από την κλαδική σύμβαση.
- Τη μεγαλύτερη παραβατικότητα έχει ο κλάδος των κατασκευών και ακολουθούν ο τομές παροχής υπηρεσιών και το χονδρικό εμπόριο
- Η πλειοψηφία των ελέγχων γίνεται στο λιανικό εμπόριο (κυρίως για τις ώρες εργασίας και λειτουργίας των καταστημάτων) και στον κλάδο των ξενοδοχείων (για το ωράριο και την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων).
- Πέρσι έγιναν 70 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Π.Καμμένος: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει χαρτί στη τρόϊκα

Π.Καμμένος: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει χαρτί στη τρόϊκα
09-04-2012 19:39:45

 Ευθείες καταγγελίες για αγαστή συνεργασία με τη τρόικα, προς ΜΜΕ και πολιτικό προσωπικό ακούστηκαν πριν από λίγο, από τον  ιδρυτή του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»,  Πάνο Καμμένο, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει χαρτί στην τρόικα ότι θα συγκυβερνήσουν αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές», και συνέχισε λέγοντας "Δεν είναι τυχαίο που πολλοί βουλευτές δεν θα ξανακατέβουν στις εκλογές. Γιατί με άλλες απόψεις ξεκίνησαν στη πολιτική, και αυτή τη στιγμή σε κανένα μέρος της Ελλάδας δε μπορεί να κάνει προεκλογική εκστραστεία βουλευτής ή κόμμα που στήριξε το μνημόνιο.
Και αντίθετα έρχεται η Βουλή των Ελλήνων και επιβραβεύει τα κόμματα του μνημονίου με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προεξοφλώντας τη βούληση του Ελληνικού λαού, προεξοφλώντας ότι αυτό που διατάζει η Τρόικα θα είναι και η εκλογική πραγματικότητα,δε θα είναι όμως. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πια ότι τα ΜΜΕ κατευθύνονται από τα μαύρα λεφτά των ταμείων της Siemens και από τα λευκά χρήματα των επιχορηγήσεων".

"Τα χρήματα που θα δώσετε σε φειγ βολάν, σημαιάκια και συγκεντρώσεις είναι από τα χρωστούμενα στις επιχειρήσεις που με τη σειρά τους δε θα πληρώσουν τους εργαζόμενούς τους και οι άνθρωποι αυτοί δε θα κάνουν αξιοπρεπές Πασχα."

"Με τα χρήματα αυτά θα πληρώνετε εγκάθετους με παχυλούς μισθούς για να λασπώνουν όποιον δε συμφωνεί με το μνημόνιο". Και κατεληξε λέγοντας ότι "αν δοθούν με τη ψήφο των βουλευτών τα χρήματα αυτά τότε ο επικήδειος της μεταπολίτευσης θα έχει πολύ μεγάλη αντίσταση από τον Ελληνικό λαό".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΙ ΟΣΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗ, ΠΑΛΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ! Υπ. ΔΔΑΔΙ: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη έξοδο των κρατουμένων

Υπ. ΔΔΑΔΙ: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη έξοδο των κρατουμένων

09-04-2012 20:33:30



Τη μεγάλη έξοδο -όχι του Μεσολογγίου- αλλά από τις φυλακές έχει έτοιμη το υπ. Δικαιοσύνης διαφάνειας κτλ. (ΔΔΑΔΙ) καθώς και μέχρι το τέλος του 2012 άγνωστος αριθμός κρατουμένων -ο οποίος εντέχνως δεν διευκρινίζεται και στην συντριπτική του πλειοψηφία αφορά  αλλοδαπούς-  θα αφεθεί ελεύθερος.
 
Ποιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις οι διατάξεις του νόμου Ν. 4043/2012 αποφυλακίζονται όσοι α) η ποινή τους έχει διάρκεια μέχρι 3 έτη, εφόσον έχουν εκτίσει ή εκτίουν με οποιονδήποτε τρόπο το 1/10 αυτής, β) η ποινή τους έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 3 και μέχρι 5 έτη, συμπεριλαμβανομένης και της κάθειρξης, εφόσον έχουν εκτίσει ή εκτίουν με, οποιανδήποτε τρόπο, το 1/5 αυτής.
Με αυτόν τρόπο η κυριολεκτικά ανάπηρη πολιτεία ανίκανη να διαχειριστεί το ποινικό της σύστημα, εξαιτίας έλλειψης φυλακών αλλά και άλλων επιμέρους μέτρων προτιμά να φορτώσει στην πλάτη της κοινωνίας ενδεχομένως και χιλιάδες κρατουμένους,
Τέτοια είναι η αδιάφορη στάση που κρατά η πολιτεία προς το κοινωνικό σύνολο που αντί να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την ανικανότητά της αντίθετα το "τιμωρεί" θεσπίζοντας νόμους για μαζικές αποφυλακίσεις.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό: Η απεργία πείνας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), που κήρυξαν για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές καταδεικνύει το τραγικά αποτυχημένο έργο του υπ. ΔΔΑΔΙ. 


Η ΟΣΥΕ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ακόμη ότι το 70% των κρατουμένων στις φυλακές είναι αλλοδαποί και μόνο το 30% είναι Έλληνες. Εάν στο ποσοστό των Ελλήνων συνυπολογιστεί ένας σημαντικός αριθμός φυλακισθέντων για οικονομικά αδικήματα, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό σε ποιους ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα η ανίκανη όπως και επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια ηγεσία του υπ. ΔΔΑΔΙ.
Λέει στην ανακοίνωσή της η ΟΣΥΕ:  


«Υπήκοοι ξένων χωρών που ο πολιτισμός τους, τους επιτρέπει, αν δεν τους επιβάλλει να θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος, αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη κατηγορία κρατουμένων που φιλοξενείται στις ελληνικές φυλακές και δεν παύουν καθημερινά να το εκφράζουν». 

 
Η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ έρχεται βέβαια να διαψεύσει και τα γνωστά «έγκυρα» και "μεγάλα"  site [ΤΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ] στο πλαίσιο της νέας προπαγάνδας υπέρ της λαθρομετανάστευσης ότι οι Έλληνες κακοποιοί δηθεν ξεπέρασαν τους αλλοδαπούς στη διάπραξη εγκλημάτων.

 
Η ανικανότητα [ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ!!] –δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε- του υπ. ΔΔΑΔΙ αλλά και της πολιτείας γενικότερα συνίσταται ακόμη και σε ένα άλλο γεγονός: 


Αυτή της  αποφυγής απέλασης των παράνομων αλλοδαπών που βρίσκονται ήδη στις ελληνικές φυλακές εκτίοντας διάφορες ποινές και αντ΄ αυτού προτιμά να τους αφήνει ελεύθερους χωρίς περιοριστικούς όρους. 

Έτσι και αντίθετα με την παρούσα πολιτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το υπ. ΔΔΑΔΙ θα συνεισφέρει αρνητικά εξαιτίας της ανικανότητάς του
[ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ!!] στο μέγα πρόβλημα της μάστιγας των λαθρομεταναστών. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

-------------------------------------------------

Η φτώχεια είναι η πηγή του πλούτου

Η φτώχεια είναι η πηγή του πλούτου (άρθρο)
09-04-2012 22:51:44



Το κοινωνικό και οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε είναι συνυφασμένο με την ελευθερία, την ηθική και την αξιοπρέπεια. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν πάρα πολλοί άνθρωποι [ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ 100% ΑΝΟΗΤΟΙ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΤΑΙΕΙ?]. Και επειδή ακριβώς το πιστεύουν, θεωρούν ότι η καταλήστευση των φτωχότερων κάθε φορά που αυτό το σύστημα βυθίζεται σε κρίση δεν είναι παρά κάτι παροδικό και πως δεν θα αργήσει να ξημερώσουν γι' αυτούς καλύτερες μέρες. 

Όπως διαβάζουμε στο άρθρο του Ρούσου Βρανά στην εφημερίδα Τα Νέα, ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους ασφαλώς δεν συγκαταλέγεται ο Μάικλ Πέρελμαν. Καθηγητής της οικονομικής ιστορίας, βρίσκεται «εξόριστος» σε κάποιο άσημο κολέγιο της Καλιφόρνιας (Τσίκο Στέιτ) επειδή εκφράζει περιθωριακές απόψεις. Στο βιβλίο του «Η επινόηση του καπιταλισμού», ο Πέρελμαν εξετάζει σε βάθος τα έργα και την αλληλογραφία του Ανταμ Σμιθ και των συγχρόνων του και γράφει μια ιστορία για τη δημιουργία του καπιταλισμού με τα ίδια τα λόγια των πρώτων καπιταλιστών οικονομολόγων, φιλοσόφων και πολιτικών. Και αυτά τα λόγια δεν είναι καθόλου όμορφα.

Για να δουλέψει ο καπιταλισμός χρειάζεται μια δεξαμενή φθηνής πλεονάζουσας εργασίας [ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η "ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΩΝ"! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΡΗΜΑ!! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΑΠΑΤΗΛΑ! ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΓΩ, ΞΕΡΕΤΕ! ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΑΠ' ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ! ]. Ομως δεν την έχει πάντα. Πώς την εξασφαλίζει; Με το ζόρι. 
 Ο Πέρελμαν περιγράφει πώς οι χωρικοί εκδιώκονταν από τη γη τους, με νόμους που τους απαγόρευαν το κυνήγι ή που κατέστρεφαν την παραγωγικότητά τους μικραίνοντας τους κλήρους τους, ώστε να μην μπορούν να αυτοσυντηρηθούν. Και απαριθμεί τα παράπονα των συγκαιρινών καπιταλιστών του Ανταμ Σμιθ πως η ανεξάρτητη και άνετη ζωή που έκαναν οι χωρικοί δυσκόλευε την εκμετάλλευσή τους επειδή αρνούνταν να αποδεχτούν μια ζωή μισθωτής δουλείας.

Ο οικονομικός συγγραφέας Αρθουρ Γιανγκ, που τον είχε σε υπόληψη ο Τζον Στούαρτ Μιλ, έγραφε το 1771: «Μόνο ένας ανόητος δεν γνωρίζει πως οι κατώτερες τάξεις πρέπει να διατηρούνται φτωχές. Αλλιώς δεν θα γίνουν ποτέ εργατικές». Ο πολιτικός σερ Ουίλιαμ Τεμπλ συμφωνούσε και πρότεινε τη βαριά φορολόγηση των τροφίμων γι' αυτόν τον σκοπό. «Ο Τζον Λοκ, που θεωρείται ο φιλόσοφος της ελευθερίας», γράφει ο Πέρελμαν, «συνιστούσε να αρχίσει να εργάζεται κανείς από "την ώριμη ηλικία των τριών ετών"».
Aκόμη και ο μέγας ανθρωπιστής Ντέιβιντ Χιουμ εξυμνούσε τη φτώχεια και την πείνα ως θετικές εμπειρίες για τις κατώτερες τάξεις. Ο έμπορος Πάτρικ Κόλκουν, ο οποίος ίδρυσε στην Αγγλία την πρώτη ιδιωτική «προληπτική αστυνομία» για να αστυνομεύει τους λιμενεργάτες, εξηγούσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς η πείνα και η φτώχεια είναι συνυφασμένες με την παραγωγικότητα και τη δημιουργία πλούτου:

 «Η φτώχεια είναι εκείνη η κατάσταση όπου το άτομο δεν έχει άλλο τρόπο για τη συντήρησή του παρεκτός από τη διαρκή δουλειά του. Η φτώχεια είναι λοιπόν το πιο αναγκαίο συστατικό της κοινωνίας, χωρίς το οποίο τα έθνη και οι κοινότητες δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν σε πολιτισμένη κατάσταση. Είναι η πηγή του πλούτου, αφού χωρίς φτώχεια δεν θα μπορούσε να υπάρξει εργασία. Δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν πλούτη, πολυτέλεια, ανέσεις, ούτε κέρδη για εκείνους που είναι πλούσιοι».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
--------------------------------------

Διαρκής κοροϊδία: Παίρνουν πίσω την έκπτωση για τους συνεπείς εργοδότες! Η τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Γ. Κουτρουμάνης

Διαρκής κοροϊδία: Παίρνουν πίσω την έκπτωση για τους συνεπείς εργοδότες!
10-04-2012 09:50:57




Μετά την ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και αυτοαπασχολούμενους, η κυβέρνηση παίρνει πίσω και την έκπτωση 5% επί των ασφαλιστικών εισφορών για όσους επιχειρηματίες είναι συνεπείς στην καταβολή τους για τρεις συνεχόμενους μήνες.
 
Όπως διαβάζουμε στο real.gr, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, οι μήνες συνέπειας αυξάνονται σε 4, ενώ το ποσοστό της έκπτωσης θα αποφασίζεται ανάλογα με τα έσοδα του ΙΚΑ από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας και τη Διοίκηση του Ιδρύματος. Έτσι για άλλη μια φορά οι συνεπείς τιμωρούνται, παρόλο που η τρόικα πολλάκις έχει ζητήσει να μειωθούν οι εισφορές που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες. 
Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει:  
«Μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την πρώτη εφαρμογή της διάταξης της παραγράφου 3 του άρθρου 16 (αφορά την κατάθεση Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων κάθε μήνα) και ανά τέσσερις μήνες, συντάσσεται έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στην περίπτωση αύξησης των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με τις προϋπολογιζόμενες, δύναται να παρέχεται έκπτωση στις αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές για τους επόμενους τέσσερις μήνες…
Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που εκδίδεται μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθορίζεται το ποσοστό της έκπτωσης και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή της παρούσας».
Ακόμη παρατείνεται για ένα μήνα, δηλαδή θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Ιουνίου κι όχι 1η Μαΐου, η ταυτόχρονη καταβολή μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ, ενώ ο τρόπος καταβολής και απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών θα καθοριστεί από τον επόμενο υπουργό Εργασίας.
Όσον αφορά τον ΟΓΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλονται κάθε τρίμηνο κι όχι κάθε εξάμηνο που ισχύει τώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Tρέμουν οι Βρυξέλλες-"Στηρίζουν" άρον άρον τους μνημονιακούς!

Tρέμουν οι Βρυξέλλες-"Στηρίζουν" άρον άρον τους μνημονιακούς!
10-04-2012 10:08:56

Τρέμουν ολοφάνερα οι ξένοι δανειστές της χώρας, βλέποντας να γιγαντώνεται η λαϊκή δυσφορία για την πολιτική της Τρόικας που σε αγαστή συνεργασία με τους κυβερνώντες έχουν εξαθλιώσει τους Έλληνες πολίτες και συνεχίζουν ακάθεκτοι με σκληρά μέτρα και περικοπές. 
Φοβούμενοι λοιπόν να μην τους... πνίξει το αντιμνημονιακό κύμα, οι τόνοι για την υλοποίηση του Μνημονίου κατέβηκαν από τα κοινοτικά στελέχη, ενόψει των κρίσιμων για τα δύο «μνημονιακά» κόμματα εκλογών του Μαΐου. 
Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να αρκεί, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που παρακολουθούν στις Βρυξέλλες και οργανώθηκε σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης με επίκεντρο την ανάπτυξη και τους πόρους του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει στο δημοσίευμά του το capital.gr, το σχέδιο έχει δύο άξονες:

- Την εβδομάδα μετά τις εκλογές, προγραμματίζεται να κατέβει στην Αθήνα ο επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» Χόρστ Ράιχενμπαχ. Η επίσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα επικεντρωθεί αυτή τη φορά στις μνημονιακές παρεμβάσεις. Δεν αποκλείεται, αναφέρουν πηγές στις Βρυξέλλες, να μην υπάρχουν καν στην ατζέντα επαφές με αρμόδιους υπουργούς. Στόχος είναι να δείξει ότι υπάρχει πλέον συχνή και τακτική παρουσία για παροχή βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές και να εντατικοποιηθεί το σχέδιο ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ.

- Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αλλού. Ετοιμάζεται φιέστα στις Βρυξέλλες στις 18 Απριλίου που θα περιλαμβάνει ειδική ανακοίνωση για την Ελλάδα και συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο.
 
Το ζήτημα είναι ότι επί σειρά μηνών, Επιτροπή, ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) αλλά και η κυβέρνηση μιλούν για τους πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά τα προγράμματα δεν φτάνουν στην αγορά: στην αρχή λόγω γραφειοκρατίας της κρατικής μηχανής, πλέον λόγω της ανακεφαλαιοποίησης, της ανάγκης για αλλαγή κοινοτικών κανονισμών και της χαμηλής τραπεζικής ρευστότητας.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ανακοινώσεις θα επιχειρηθεί να υπάρχουν λύσεις σε όλο το πακέτο χρηματοδοτήσεων προς μικρομεσαίους και έργα υποδομής. Στα έργα κομβικό σημείο θα είναι η δυνατότητα παροχής 1,5 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ μέσω της ΕΤΕπ ως δάνεια για τα μεγάλα έργα υποδομής που βαλτώνουν (εκκρεμεί η απόφαση της ΕΕ για αλλαγή των σχετικών κανονισμών κοινοτικών ενισχύσεων).
Στις ανάλογες δανειοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ προς μικρομεσαίους (650 εκατ. ευρώ μέσω ΕΤΕπ για το Ταμείο Εγγυήσεων αλλά και δάνεια περίπου 2 δισ. ευρώ της ΕΤΕΠ και των ταμείων του ΕΣΠΑ που παραμένουν αδιάθετα.

Συνολικά δεν έχουν φτάσει σε δικαιούχους τα 14,5 επί συνόλου 22,5 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ. Ωστόσο, πληθαίνουν οι φωνές όσων αναφέρουν ότι υπό τις συνθήκες της πρωτοφανούς ύφεσης και το νέο πακέτο περικοπών στον… δρόμο, πρέπει να υπάρξουν και άλλα αναπτυξιακά εργαλεία.
Επισημαίνουν ότι πέρα από τις εξαγγελίες των γνωστών προγραμμάτων που πακετάρονται ξανά και ξανά χωρίς να... φθάνουν, υπάρχει το περίφημο σχέδιο Μάρσαλ που ξεχάσθηκε. 
Επίσης κουβέντα δεν γίνεται για το ΕΣΠΑ 2 που θα ξεκινήσει μετά το 2013 και στο οποίο η Ελλάδα, αν δεν αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού (μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ 2007-2009) φαίνεται πλούσια και... εκτός των περιφερειών που θα χρηματοδοτούνται από τον κεντρικό πυρήνα κονδυλίων της ΕΕ!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr