Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

3 Ιουλίου 2011

ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ-Εκβιασμοί και εκφοβισμοί


Εκβιασμοί και εκφοβισμοί
Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ Συγγραφέα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς nkotzias@otenet.gr.

Και ξαφνικά... τα ΜΑΤ και οι κουκουλοφόροι κατέλαβαν την πλατεία...

Η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την αντιστεκόμενη κοινωνική πλειοψηφία έδειξε ότι δεν έχει καμιά αναστολή να μετεξελίξει την οικονομική κρίση σε κρίση της ελληνικής κοινωνίας, ακόμα και σε μηχανισμό άρνησης της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση κατήργησε τη συλλογική λειτουργία της Βουλής. Τους βουλευτές της πλειοψηφίας προσπάθησε να τους μετατρέψει σε έναν άβουλο αριθμό επικύρωσης αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί σε εξωθεσμικά κέντρα, καθώς και από την τρόικα. Αυτή η ουσιαστική υποβάθμιση του βουλευτικού αξιώματος έγινε με τη συναίνεση των ίδιων των βουλευτών. Οι τελευταίοι έχουν άμεση ευθύνη για ό,τι αρνητικό συμβεί μελλοντικά εις βάρος της χώρας.

 
Η ίδια η κυβέρνηση δεν λειτουργεί συλλογικά. Τα μεγάλα ζητήματα τα διαχειρίζονται ως προσωπικά τους φέουδα οι εκάστοτε υπουργοί, όπως τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και των μνημονίων. Περιττό να πούμε ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη, παρά μόνο για αναγκαίους τακτικισμούς, τη βούληση του κόμματος το οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί στη Βουλή. Αντίθετα, κάνει το παν, ώστε ό,τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ να το υποτάξει στον κρατισμό της.

Η κυβέρνηση προκαλεί με την πολιτική της το λαό. Στο όνομα κάποιων δήθεν σιδερένιας απαίτησης αναγκών, προσπαθεί να επιβάλει άδικες πολιτικές. Μάλιστα, διαθέτοντας τόνους από κυνισμό παραδέχεται τον άδικο χαρακτήρα των μέτρων που λαμβάνει. Παρουσιάζει, δηλαδή, την άγρια ανακατανομή εισοδήματος και πλούτου εις βάρος των μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών ως φυσική ανάγκη και θεϊκή επιταγή. Αντίθετα, φαίνεται ότι καρτέλ, φοροκλέπτοντες, μαύρη οικονομία διαθέτουν κάποιους «άγιους» εντός της κυβέρνησης και για αυτό η κρίση δεν τους αφορά.

Προκειμένου η κυβέρνηση να επιβάλει μια άδικη πολιτική που οδηγεί στην ύφεση, προσπαθεί να εκβιάσει τη συνείδηση του κόσμου, αρχίζοντας από τους ίδιους τους βουλευτές της και βομβαρδίζοντας καθημερινά τους απλούς ανθρώπους με φόβο.[ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ !!!! ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΜΜΕ και διαφορα γελοία πρόσωπα, τάχα "πνευματικοι 'ανθρωποι" ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΥΣΕΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΕΝΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!!! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!!! ΤΟ  ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ'', ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!!!] Ουσιαστικά η πολιτική της είναι τόσο μονόπλευρη, ώστε της είναι αδύνατο να την αποκρύψει. Εδώ και καιρό, έχει πάψει να υποστηρίζει ότι όσα κάνει έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα ή ότι πρόκειται για αναγκαία μέτρα, ορισμένα εκ των οποίων υποτίθεται ότι ήταν γραμμένα με «χρυσά γράμματα» στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Ολο και περισσότερο, έχει εγκαταστήσει την προπαγάνδα της στον αποκλειστικό χώρο του ψέματος, της φημολογίας, του εκφοβισμού και του εκβιασμού.
Εδώ και μερικούς μήνες, το σύστημα εκφοβισμού αξιοποιεί και το παρακράτος. 
Τους μηχανισμούς, δηλαδή, που αναπαράγονται από την εποχή της χούντας εντός του σκληρού πυρήνα του κράτους και οι οποίοι χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες των κρατούντων. Δραστηριότητες που έχουν ως στόχο να καμφθεί το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών προκειμένου να μην πιέζονται τα κυρίαρχα κόμματα και οι βουλευτές τους από τη μαζική έκφραση γνώμης στις πλατείες της χώρας. 
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση και τα στηρίγματα της πολιτικής της γνωρίζουν ότι είναι μειοψηφία εντός της κοινωνίας και γι' αυτό επιδιώκουν με όλα τα μέσα να εμποδίσουν τη συνειδητή και συλλογική έκφραση της θέλησής της. 
Κατά συνέπεια, οι δηλώσεις Πάγκαλου για τα τανκς δεν ήταν δηλώσεις εκτός πολιτικών επιλογών ενός σκληρού πυρήνα της κυβέρνησης, αλλά τμήμα ενός προκλητικού σχεδίου που οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό με τσακισμένους τους ανθρώπους της.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ-"Μετέτρεψες τους ταγούς του Νόμου, την Ελληνική Αστυνομία, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου"

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σταύρου Βιτάλη, Υποστράτηγου Καταδρομών Κ.Α.Ε.Α.
Εκπροσώπου Πατριωτικού Μετώπου
Αθήνα

ΠΡΟΣ
Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ
Καισαριανή

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Δυο μέρες πριν την μαζική επίθεση των δυνάμεών σου σε Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα, σε επισκέφθηκα με αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Μετώπου στο γραφείο σου, στην έδρα των ΜΑΤ, στην Καισαριανή.

Ενώπιον των αξιωματικών σου, κάναμε μια αντρίκια κουβέντα, για τις εξελίξεις στο Σύνταγμα και για τον ρόλο των προβοκατόρων.
Σου ζήτησα να μου εξηγήσεις «γιατί οι δυνάμεις σου, δεν κρατούν τους προβοκάτορες μακριά από τον διαμαρτυρόμενο ειρηνικά λαό» και μου είπες πως «δεν είναι όλα στο χέρι το δικό σου» αλλά πως «έχεις ήδη με τους αξιωματικούς σου έναν σχεδιασμό, προστασίας των Ελλήνων πολιτών του Συντάγματος».

Μιλήσαμε σαν άνδρες, για την Πατρίδα μας, για τις οικογένειές μας, για την ιστορία μας. Σου μίλησα για το ξεπούλημα που βίωσα από τα θλιβερά πολιτικά ανδρείκελα, τα οποία με έστειλαν εκεί που με έστειλαν το 1993, «δόξη και τιμή» και με πούλησαν όταν χάθηκε εκείνος ο αγώνας για την Ελευθερία και Αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου, φιλικού στους Έλληνες Λαού. Σε παρακάλεσα να ρίξεις μια ματιά στην ιστορία τούτου δω του τόπου και να αντιληφθείς πως, όταν ολοκληρώσεις την «δουλειά» για τα πολιτικά σκουπίδια που μας κυβερνούν, θα σε πετάξουν όπως έγινε και με πολλούς άλλους αξιωματικούς στο παρελθόν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Δώσαμε τα χέρια και αγκαλιαστήκαμε, όπως πρέπει σε αδέλφια, Έλληνες πολίτες. 


Σε δυο μόλις μέρες, διέταξες μαζική επίθεση στον Λαό του Συντάγματος. Με την κλασική επιχειρησιακή τεχνική του «σπιράλ», οι δυνάμεις σου, έφεραν τους προβοκάτορες από την περιφέρεια των συγκρούσεων, μέσα στην καρδιά της διαδήλωσης απέναντι από τη Βουλή, όπου και διέταξες μαζικό χτύπημα εναντίον δικαίων και αδίκων. Με πρώτο θύμα τον υπογράφοντα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με χημικά αλλά και με χρήση απρόκλητης βίας, μέσα στο εκλογικό κέντρο όπου γίνονταν το δημοψήφισμα της Συμμαχίας για την Ελλάδα και μάλιστα καθήμενος.
Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Με την κίνησή σου αυτή, πέρα από την περιφρόνηση σου, στην αντρίκια συμφωνία δύο ανδρών που φορούν το Εθνόσημο, διέπραξες ένα τεράστιο ιστορικό λάθος: Μετέτρεψες τους ταγούς του Νόμου, την Ελληνική Αστυνομία, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. 

Έχυσες ελληνικό αίμα, αθώων πολιτών. Διέλυσες με μια σου διαταγή, την συμπαράσταση που ένοιωθε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού η ΕΛ.ΑΣ. και οι άνδρες της, στα φονικά χτυπήματα των τρομοκρατών και των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου.[ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΟ, ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΕΡΝΗΣΙΣ, ΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!!]  

Έκοψες το νήμα σύνδεσης του Έλληνα πολίτη  με την Αστυνομία, ως προστάτη της τάξης και της ασφάλειάς του. Παραβίασες τον όρκο σου στο Σύνταγμα και τους Νόμους και έθεσες τον εαυτό σου και τις δυνάμεις στου, στην υπηρεσία θλιβερών υποκειμένων, τα οποία ενεχυρίασαν την Λαϊκή Εντολή, σε κέντρα εξουσίας, πέραν των εθνικών συνόρων. Κονιορτοποίησες την υστεροφημία σου, μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. και στα ΜΑΤ.

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Μετά από όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, θεωρώ πως μπορώ να σου πω, ως παρασημοφορημένος στη γραμμή της μάχης αξιωματικός πως, δεν έχεις άλλη επιλογή, από το να υποβάλλεις σήμερα την παραίτησή σου.

Με αυτήν σου την κίνηση, θα αποκαταστήσεις το όνομά σου στην ιστορία σου αλλά και στην ιστορία της Πατρίδας μας και του Σώματος το οποίο υπηρετείς. Θα δημιουργήσεις νέες διόδους επικοινωνίας του ελληνικού Λαού με την ΕΛ.ΑΣ. Θα βάλεις φρένο – τουλάχιστον προσωρινά – στην συγκρουσιακή πορεία που έχουμε βάλει ως Λαός, με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα κλείσεις την πόρτα της κόλασης και θα ανοίξεις την πόρτα της Αδελφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Αλληλοκατανόησης, που τόσο έχουμε ανάγκη, ως Λαός και ως Γένος.

Σκέψου το Υποστράτηγε, Σπύρο Παπασπύρου.

Το μόνο που μπορούν να σου κάνουν, είναι να σε αποστρατεύσουν με τον βαθμό του Αντιστράτηγου, αλλά την ίδια ώρα να σε αποκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού Λαού και των ανδρών σου. Αρχηγό, δεν πρόκειται να σε κάνουν, γιατί δεν υπήρξες ποτέ κομματόσκυλο κανενός. Δηλαδή, αλλέως πως, να σου κάνουν αυτό που είπε ο Στρατηγός Καραϊσκάκης στους δολοφόνους του.
Σήμερα είναι η ώρα της δικής σου ευθύνης και εσύ αποφασίζεις, αν θα πεις το δικό σου μεγάλο ΟΧΙ.

Σταύρος Βιτάλης
Υποστράτηγος Καταδρομών Κ.Α. Ε.Α.
Εκπρόσωπος Πατριωτικού Μετώπου

Χρ. Γιανναρᾶς-H «δημοκρατία» μας περίγελως της υφηλίου+ ενα σχόλιον

H «δημοκρατία» μας περίγελως της υφηλίου

Tου Χρηστου Γιανναρα

Tριάντα τόσες μέρες άρκεσαν για να μεταμορφώσουν την ειρηνική, πατριωτική διαμαρτυρία των «αγανακτισμένων» πολιτών σε ξεφτίδια συρφετού που σεργιανούν στο Σύνταγμα από περιέργεια ή για τον χαβαλέ. Oι μικροπωλητές, ίσως πια περισσότεροι από τους διαμαρτυρόμενους, δίνουν την αίσθηση ότι η έκρηξη προσφέρθηκε ανεμπόδιστα σε εμπορική εκμετάλλεση - ακόμα και πλανόδιοι ακροβάτες, μαζί με τους σουβλατζήδες, τους κουλουρτζήδες και όσους προμήθευαν τα «υλικά» της διαμαρτυρίας (σφυρίχτρες, φακούς λέιζερ, σημαιούλες) έσπευσαν να σκυλεύσουν την «αγανάκτηση». Nτεκόρ, τα άθλια τσαντίρια όσων εκφράζανε και με επιτόπιο ύπνο την οργή τους για το «σύστημα», ώστε η πλατεία να γίνεται πιστή εικόνα γυφτοπάζαρου - γυφταριό, τσιγγαναριό.

Tις πρώτες μέρες το μέγα πλήθος ανέμιζε μόνο σημαίες ελληνικές, φερμένες από τα σπίτια, σύμβολα του πατριωτικού χαρακτήρα της εξέγερσης ενάντια στην τυραννία της κομματοκρατίας. Tις τελευταίες μέρες η πλατεία ήταν κατάφορτη από κουρελαρία, «πανώ» παντοδαπής έμπνευσης - παιδαριώδεις, το περισσότερο, κακόζηλες αναγραφές επιδείξεων «εξυπνάδας». O εκπασοκισμένος (συνειδητά ή ανεπίγνωστα) Eλλαδίτης τα ξέρει όλα, αποφαίνεται για τα πάντα, έχει «λύσεις» για κάθε πρόβλημα. Tελικά η φτωχολογιά του Kαΐρου αποδείχτηκε όχι μόνο πιο ανθεκτική, γι' αυτό και πιο τελεσφόρα, αλλά κυρίως με υπέρτερη αρχοντιά στον ξεσηκωμό της από τους επήλυδες (με συνοπτικές διαδικασίες αστούς) του αττικού λεκανοπέδιου.

Kανένα κόμμα και καμιά κοινωνική ομάδα δεν αντιστάθηκε, τριάντα χρόνια τώρα, στον «κοινωνικό μετασχηματισμό» του Aνδρέα Παπανδρέου. Kαι στη μετασχηματισμένη ελλαδική κοινωνία «όλα επιτρέπονται», όλοι είμαστε ίσοι, όλοι τα δικαιούμαστε όλα. Aπό το 1981, μέτρα της φεουδαλικής δημοκρατίας, που για πρώτη (ναι) φορά εγκαθιδρύθηκε στη χώρα, είναι οι συμπεριφορές Tσοχατζόπουλου και Πάγκαλου.

Kάτι ανάλογο με τον εκφυλισμό της «αγανάκτησης» στο Σύνταγμα πρέπει να ήταν και η αποκάλυψη που συντελέστηκε στην Πρώτη Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της «Σπίθας» - του κινήματος πολιτών που ενέπνευσε και συγκρότησε ο Mίκης Θεοδωράκης. Oι αυτόπτες μετέφεραν επίσης εικόνα θλιβερού μπάχαλου, αποκαρδιωτικής μωρολογίας, κοινοτοπιών, κομπορρημοσύνης. Aλλά το σοκ της απαγοήτευσης πρέπει να ήταν για τους ανιδιοτελείς λυτρωτικό. Tους αφύπνισε στη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας. Σίγουρα ο συναισθηματικός και μόνο πατριωτισμός δεν αρκεί για να χτίσει κάτι στέρεο και θετικό. Oι λύσεις κακοφορμισμένων κοινωνικών προβλημάτων χρειάζονται στιβαρή σοβαρότητα και έκτακτη ευφυΐα, μελέτη, εξειδικευμένη εμπειρία, κρυστάλλινη ανιδιοτέλεια. Σε «εθνοσωτήριες» πρωτοβουλίες σπεύδουν πλήθος οι καλοπροαίρετες μετριότητες, με πείσμονη βεβαιότητα για την αξία των απόψεών τους και την ειλικρίνεια της προσφοράς τους. Δεν υποψιάζονται τον φτηνιάρικο ναρκισσισμό ή την απωθημένη μεγαλομανία που μπορεί να συγκαλύπτει ο ενθουσιασμός τους. Aν δεν έχουν προλάβει να τους καπελώσουν βάναυσα οι συνειδητά αδίστακτοι σε ιδιοτέλεια και ψυχοπαθολογικά αρχομανείς.

Tριάντα ολόκληρα χρόνια, όταν ο δαιμονικής ευφυΐας «κοινωνικός μετασχηματισμός» που απεργάστηκε ο Aνδρέας Παπανδρέου ανασκολόπιζε το ήθος, την παιδεία, την ιστορική συνείδηση, τα αντανακλαστικά συμπεριφοράς των Eλλήνων, η N. Δ. θαύμαζε και ζήλευε. Δεν υπήρξε ποτέ, μα ποτέ, «έστω και ένας βουλευτής της N. Δ. που να ψέλλισε αντίρρηση για την κατάλυση κάθε αξιοκρατικής ιεραρχίας στη Δημόσια Διοίκηση, για την αυτονομημένη, αντικοινωνική παντοδυναμία του κομματικού συνδικαλισμού, για τη θεσμική υπονόμευση κάθε ακαδημαϊκής δεοντολογίας και τη συνακόλουθη διάλυση των πανεπιστιμίων. Tην ίδια ολέθρια μηδενιστική νοηματοδότηση του σχολειού και της αγωγής συνέχισε η N. Δ. και στην τριετία Mητσοτάκη και στην πενταετία του βραχέος Kαραμανλή, την ίδια διαστροφή της Iστορίας στη συνείδηση των παιδιών, την ίδια μεθοδική αγλωσσία, απόσβεση της κριτικής σκέψης, τον ίδιο διάστροφο, εγκληματικό λαϊκισμό προτεραιότητας των ευφραντικών παροχών.

Eίχε απόλυτο δίκιο τις προάλλες ο ληρώδης Πάγκαλος, να αναφέρεται αυτονόητα στο 1981 σαν σε γενέθλια της «δημοκρατίας» χρονολογία. O, τι καταλαβαίνουν σαν «δημοκρατία» και τα δύο κόμματα εξουσίας (έχοντας αποδείξει στην πράξη τις πεποιθήσεις τους) είναι το παπανδρεϊκό πρωθυπουργοκεντρικό βλασφούργημα της αναξιοκρατίας και της φαυλότητας, της μεθοδευμένης αγραμματοσύνης και εξηλιθίωσης των αφελών, της λαμογιάς και της συνδικαλιστικής ασυδοσίας που γεννάνε την εξοργιστική κοινωνική αδικία. Aντί να εκλιπαρεί τη N. Δ. ο θλιβερά ολίγιστος πρωθυπουργός να μην εγκαταλείψει «αγανακτισμένη» το Kοινοβούλιο για τα λεγόμενα του Πάγκαλου, θα μπορούσε απλώς να την προκαλέσει: Eξηγήστε μας, πώς καταλαβαίνετε εσείς τη δημοκρατία, σε τι διαφοροποιηθήκατε ποτέ από το δικό μας μοντέλο, γιατί δεν καυχηθήκατε ποτέ για διαφορές του καραμανλικού (του '74) από το παπανδρεϊκό (του '81) υποδείγματος;

H Eλλάδα θα ήταν σήμερα μια διαφορετική χώρα, όχι ο περίγελως του πλανήτη, αν η N. Δ. διέσωζε στοιχειώδη πολιτική ετερότητα, αν δεν είχε αφεθεί να εκπασοκιστεί τόσο ταπεινωτικά και χυδαία. Nα έχει η πολιτική της ετερότητα σαφή οριοθέσια, ψηλαφητά από τον κάθε πολίτη: Tο όνομα Aνδρέας Παπανδρέου να σημαίνει «κοινωνικό μετασχηματισμό» αναιρετικόν κάθε αξιοκρατίας και βυθισμό στην εξηλιθίωση της καταναλωτικής μονοτροπίας. Tο μονοτονικό και η κατάργηση των αρχαίων, η διάλυση των πανεπιστημίων και η ατίμωση της ελληνικότητας στο σχολειό, να σημαίνουν την αλλοτρίωση του πολίτη σε οπαδό, του συνδικαλιστή σε ανδρείκελο, υποχείριο οργανωμένων συμφερόντων. Tο όχι στην Πλεκτάνη Aνάν, η ντροπή για την υποστολη της σημαίας στις βραχονησίδες, η απαίτηση για οριοθέτηση «Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης», να σημαίνουν το ελάχιστο της προσωπικής και συλλογικής αξιοπρέπειας που προϋποτίθεται για τη συμμετοχή σε εταιρισμούς κρατών και διεθνείς συμμαχίες.

Πολιτική ετερότητα με σαφή οριοθέσια: O εθνικισμός σήμανε το ιστορικό τέλος του Eλληνισμού, η ενεργοποίηση της διαφορότητας πολιτισμού των Eλλήνων δείχνει τη δυνατότητα ιστορικής επιβίωσης. Aλλά η N. Δ. διψάει εξουσία, έστω και με τίμημα τη χρεοκοπία ή και την αιματηρή καταστροφή. Δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και την πατρίδα.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_03/07/2011_1295663

--------------------------------------

ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο κ. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΕ ΟΛΑ, 
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "O εθνικισμός σήμανε το ιστορικό τέλος του Eλληνισμού, η ενεργοποίηση της διαφορότητας πολιτισμού των Eλλήνων δείχνει τη δυνατότητα ιστορικής επιβίωσης."
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ "ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ", ΑΛΛΑ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΡΑΤΗ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ! ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΔΙΔΟΥΝ ΖΩΗ ΕΙΣ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΑΣ-ΠΡΩΤΑΣ ΤΑΣ ΗΠΑ (ΟΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΑΡΤΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΝ" ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΗ, ΕΚΟΝΤΑ-ΑΚΟΝΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ!!), ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (ΤΟ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ), ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΤΗΝ Β. ΚΟΡΕΑ, ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ κλπ κλπ ΔΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΩΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΗΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ "ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΥΝ ΕΞΑΛΛΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟΝ (ΔΕΙΤΕ ΤΑΣ ΕΟΡΤΑΣ ΔΙΑ ΤΑ 90 ΕΤΗ ΤΟΥ ΚΚΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΕΡΙΣΜΟΝ ΤΟΥ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΜΑΟ!) ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩΜΕ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΝ ΩΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΔΙΟΛΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΟΝ Κ. ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΥ, ΤΟΝ κ. ΕΛΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥΣ κ.κ. ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ κλπ!!!

ΙΔΟΥ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑ ΔΩΡΙΣΩΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ/ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ "ΑΕΤΟΝΥΧΙΔΕΣ"-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!!!
ΔΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

<<Όλα τα… καλά παιδιά των μεγάλων πολυεθνικών στον χώρο της ενέργειας ξεψαχνίζουν τα μεγέθη και μελετούν τις λεπτομέρειες των ελληνικών επιχειρήσεων που βγάζει στο σφυρί η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα…
Το τελευταίο διάστημα, «βαριά» ονόματα της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς έχουν δώσει παραγγελίες σε οίκους αξιολόγησης και σε εταιρείες συμβούλων να προχωρήσουν σε μελέτες και εκθέσεις σχετικά με τα οικονομικά και παραγωγικά στοιχεία των επιχειρήσεων στις οποίες μπήκε πωλητήριο.

Επιπλέον, έχουν συνεχή επαφή με αναλυτές στην Αθήνα και παρακολουθούν καθημερινά την πορεία των μετοχών στο χρηματιστήριο, για όσες εταιρείες είναι εισηγμένες. Και τρίβουν τα χέρια τους!

Ποτέ άλλοτε δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν το 17% της ΔΕΗ με λιγότερα από 400 εκα.[!!!!!] ευρώ ή το 51% των μετοχών της επιχείρησης με λιγότερο από 1,1 δισ. ευρώ, όταν μόνο η ακίνητη περιουσία της έχει 12πλάσια αξία[!!!!!]!

Ποτέ άλλοτε δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν το 35,5% των Ελληνικών Πετρελαίων με λιγότερα από 700 εκατ. ευρώ,[!!!!!] όταν ο όμιλος εμφανίζει ετήσιο κύκλο εργασιών κοντά στα 8,5 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη πάνω από 187 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2010, μία χρονιά κατά την οποία η οικονομική κρίση επηρέασε όλη την επιχειρηματική ζωή...

Ποτέ άλλοτε δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν μερίδιο στη ΔΕΠΑ και στον διαχειριστή συστήματος (ΔΕΣΦΑ), αποκτώντας ταυτόχρονα πρόσβαση στις διασυνδέσεις της χώρας μας για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την εσωτερική αγορά, αλλά κυρίως προς τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Και αυτό, χωρίς να καταβάλουν τεράστια ποσά και χωρίς να προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις μεταξύ των ανταγωνιστών, που συμμετέχουν στο «πάρτι των αγορών».

Με άλλα λόγια, η ευκαιρία για τους αγοραστές είναι μοναδική, καθώς βρίσκουν τους πωλητές στη χειρότερη κατάσταση και, με τη δικαιολογία των «έκτακτων συνθηκών», μπορούν να παρακάμψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο αντιδράσεων από διεθνείς οργανισμούς (π.χ. Κομισιόν με τους δήθεν αντιμονοπωλιακούς όρους) και από «αντίπαλες» δυνάμεις.
Απο ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ >>