Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

21 Μαρτίου 2013

Επιστροφή στην Εθνική Παραγωγή - Επιστροφή στην Πατρώα Γη - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Επιστροφή στην Εθνική Παραγωγή - Επιστροφή στην Πατρώα Γη - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου



Στις 26 Φεβρουαρίου 2013 έγινε στο κοινοβούλιο μία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το αγροτικό ζήτημα. Σε παλαιότερη ομιλία μου είχα τονίσει στην βουλή ότι για εμάς τους Χρυσαυγίτες επειδή πάνω απ’ όλα είναι το Έθνος και όχι η οικονομία, εάν το δίλημμα που τίθεται είναι ευρώ ή Ελλάδα, τότε αδίστακτα επιλέγουμε ΕΛΛΑΔΑ! Στις 26 Φεβρουαρίου 2013 μίλησα και εγώ στο κοινοβούλιο. Φυσικά την ομιλία μου δεν δημοσίευσε καμμία από τις φυλλάδες τις ψευτοδημοκρατίας τους, ενώ το MEGA χαρακτηριστικά έδειξε ένα απόσπασμα πέντε δευτερολέπτων. Από την ομιλία αυτή και τα παρακάτω αποσπάσματα:

Συμφωνήσαμε να πάψει η χώρα μας να είναι παραγωγική!
«Άχαρος πράγματι ο ρόλος του Πρωθυπουργού να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά από τρία χρόνια μνημονίου. Σε δύο μήνες συμπληρώνονται ακριβώς τρία χρόνια από τότε που ο Γεώργιος Παπανδρέου από το Καστελόριζο -το οποίο σήμερα οι Τούρκοι θεωρούν δικό τους- μας είπε ότι με το περίφημο μνημόνιο θα σώσει την πατρίδα. Τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν και αυτή τη στιγμή έχει φορολογικά εξοντωθεί ο ελληνικός λαός. Ο μέσος Έλληνας έχει στεγνώσει. Δεν μπορείτε να του πάρετε άλλα χρήματα. Και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, βέβαια, έρχεται και το μέγα ζήτημα, το αγροτικό, το οποίο όμως -για να είμεθα ειλικρινείς- δεν αφορά μόνο το μνημόνιο. Αφορά και τα 32 χρόνια της παρουσίας της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα 12 χρόνια της παρουσίας της χώρας μας στην Ευρωζώνη. 
Είναι τραγικό. Το 1981 η Ελλάδα ήταν πράγματι μία παραγωγική χώρα, κυρίως γεωργική και κτηνοτροφική. Συμφωνήσαμε τότε μαζί με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πάψει να είναι παραγωγική…  Ναι, από το 1981 είχαμε συμφωνήσει να δίνουμε λεφτά στους αγρότες, να μειώνουμε την αγροτική μας παραγωγή και να γίνουμε χώρα παροχής υπηρεσιών… 
Άχαρος ο ρόλος του Πρωθυπουργού και τα όσα είπε ενδιαφέροντα. Φοβούμαι, όμως, ότι όλα αυτά περί παραμερίσματος των μεσαζόντων, περί μειώσεως του κόστους παραγωγής κ.λπ., έχουν απέναντί τους ένα τείχος, ένα τείχος που είναι η συμφωνία σας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα τείχος που λέγεται GAΤΤ, συμφωνία περί «απελευθερώσεως» του παγκοσμίου εμπορίου. Πώς θα τα ξεπεράσετε όλα αυτά; …» 
«Ο αγρότης είναι ο φύσει πατριώτης»
«Την ιδιαίτερη σημασία του αγροτικού τομέα θα πρέπει να τη βλέπουμε όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως εθνικά, αναλογιζόμενοι ότι πολλές φορές στο απώτερο, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν η επιστροφή στη γη είναι που έσωσε το έθνος μας, σε όλες τις περιόδους κρίσεως. Τον αγροτικό τομέα πρέπει να τον βλέπουμε σαν τον πυρήνα αυτής της ίδιας της ύπαρξης του έθνους μας. Διότι ο αγρότης είναι ο φύσει πατριώτης, είναι αυτός που έχει να υπερασπιστεί βωμούς, εστίες, που εκεί, στον τόπο που καλλιεργεί και βγάζει το ψωμί του είναι και ο τάφος του παππού του, είναι η ιστορία του, είναι το αίμα του.
Αυτά αντίθετα με τον κοσμοπολίτη των μεγαλουπόλεων, που είναι η απρόσωπη μάζα, που είναι εύκολο να λεηλατηθεί η ψυχή του και ο νους του από διάφορες καινοφανείς θεωρίες. Παράδειγμα μέγα από την ιστορία είναι η αρχαία Ρώμη, ο αγρότης-πολεμιστής. Τότε ήταν Αυτοκρατορία η Ρώμη. Όταν έπαψε πλέον το Λάτιο να είναι μια περιοχή με κλήρους αγροτών-πολεμιστών, παρήκμασε, τελείωσε. Έγινε η παγκοσμιοποίηση της εποχής με το διάταγμα του Καρακάλλα, αυτό που γίνεται τώρα με τα μνημόνια. 
Τώρα όλα ευρίσκονται στα νύχια του λεγόμενου χρηματοπιστωτικού συστήματος, του άυλου χρήματος, αυτού που εξουσιάζει σήμερα και την πατρίδα μας μέσω του Μνημονίου, του άυλου χρήματος, που είναι ένα παράσιτο που φεύγει από χώρα σε χώρα και λεηλατεί λαούς. Η Αμερική σήμερα βιομηχανικά πεθαίνει, αν δεν το ξέρετε. Στο Ντιτρόιτ έχουν κλείσει τα μισά εργοστάσια. Ποια; Η Αμερική! Και στην Ευρώπη το ίδιο θα γίνει. Αυτοί που κρατούν στα χέρια τους το άυλο χρήμα πήγαν αλλού, πήγαν σε Κίνα, Ασία, Αφρική, Ινδία και κερδίζουν και πάλι.» 
 « Ένας νέος Ιμπραήμ ήταν για τη γεωργική μας παραγωγή η περίφημη πολιτική των επιδοτήσεων»
«Φθάσαμε στο σχιζοφρενικό σημείο στην Ελλάδα να πληρώνουν τους αλιείς με επαγγελματικά καΐκια, για να τα καταστρέψουν και να κάθονται και αυτό το έλεγαν εθνική οικονομία… Φθάσαμε στο σημείο να πληρώνουμε τους γεωργούς για να κόβουν τα δένδρα τους, λες και ήμασταν στην εποχή του Ιμπραήμ. Ένας νέος Ιμπραήμ ήταν για τη γεωργική μας παραγωγή αυτή η περίφημη πολιτική των επιδοτήσεων… 
Νομίζατε πως οι κουτόφραγκοι μας έδιναν τα λεφτά για να τα τρώμε. Δεν γνωρίζατε ότι σκάβαμε το λάκκο της Ελλάδος με αυτό τον τρόπο. Μειώναμε τους Έλληνες αγρότες προς όφελος των Ευρωπαίων. Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας, με τέτοιο μοναδικό ίσως κλίμα, να κάνει αθρόες εισαγωγές κηπευτικών -αν είναι δυνατόν!- από την Ολλανδία, το Βέλγιο και χώρες οι οποίες κλιματικά είναι πολύ λιγότερο ευνοημένες από εμάς. Είναι παράδοξο αυτό το πράγμα!
Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως αυτοί οι έντιμοι Ευρωπαίοι που σήμερα μας εγκαλούν και μας πίνουν το αίμα με τα τοκοχρεολύσια -600 εκατομμύρια ευρώ έβγαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον περασμένο χρόνο από τόκους από την Ελλάδα- μήπως όλοι αυτοί μας φέρνουν αυτά τα προϊόντα τα οποία είναι δήθεν από την Ευρώπη από τρίτες χώρες, απ’ όπου πειρατικά τα παίρνουν και τα εισάγουν εδώ σαν ευρωπαϊκά; Αυτό το εξέτασε ποτέ κανείς; 
Θέλω να εκφράσω την εξής απορία. Πώς είναι δυνατόν σε αλυσίδες τροφίμων, οι οποίες -τι σύμπτωση!- ανήκουν όλες σε πολυεθνικές, να βρίσκεις τα ίδια προϊόντα φθηνότερα στη Γαλλία απ’ ό,τι στην Ελλάδα; Πώς συμβαίνει αυτό το πράγμα; Τι είναι; Θαύμα; Μήπως τα ενταύθα υποκαταστήματά τους αγοράζουν από τη Γαλλία σε τιμή λιανικής, ανώτερη της λιανικής της Γαλλίας και πωλούν εδώ ακριβότερα; Και τι κάνει το κράτος γι’ αυτό το πράγμα; Τίποτε! 
…Δεν μπορεί να παραμένουμε θεατές στο όργιο της ανεξέλεγκτης διακίνησης των προϊόντων, τα οποία φθάνουν στην αγορά σε τιμές πολλαπλάσιες. Δεν είναι δυνατόν! Τόσο δύσκολο είναι να ελεγχθούν τα κυκλώματα, οι μεσάζοντες, οι περίφημοι μεσάζοντες;… Επιπλέον δεν είναι  οι επιδοτήσεις, τις οποίες συνεχώς προβάλλετε, που θα μας σώσουν …  Οι επιδοτήσεις αυτές, οι οποίες είναι και συνεχώς μειούμενες, κάποια στιγμή θα σταματήσουν. Μόνο η αυτοδύναμη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας θα της δώσει προοπτική και μέλλον και όχι τα όποια δεκανίκια μάς παρέχονται από τους Ευρωπαίους εταίρους μας με αντάλλαγμα την υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας μας. Αυτό έκαναν 32 ολόκληρα χρόνια…» 
«Πρέπει να κοντραριστούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση»
Βεβαίως, θα μου πείτε το εξής: Πώς θα τα κάνουμε αυτά με τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει; Ιδού δόξης στάδιον λαμπρόν: «Δεν έχουμε, κύριοι, να σας πληρώσουμε. Αλλάξτε τις συμφωνίες, δώστε μας τη δυνατότητα να παράγουμε…».
Για την ανασυγκρότηση του κατεστραμμένου από την Κατοχή, αλλά κυρίως από την αλληλοσφαγή, αγροτικού τομέα δεν έγινε τίποτε όταν ήρθε τότε το περίφημο σχέδιο Μάρσαλ στην δεκαετία του ‘50 . Τι έκανε το αστικό κράτος, το ψυχροπολεμικό κράτος εκείνης της περιόδου; Έφερε τους Έλληνες(όσους δεν έδιωξε στο εξωτερικό…) από τα χωριά και τους έκανε θυρωρούς και λαχειοπώλες… Τους απομάκρυνε από την παραγωγή. Αντί με κάθε τρόπο να επιδοτήσει και να δώσει χρήματα για να μείνουν στη γη τους και να συνεχιστεί η εθνική παραγωγή, τους έφερε στην τερατούπολη, εδώ, στην Αθήνα. 
Τι έχετε κάνει και τι προτίθεστε να κάνετε, για να σταματήσετε επιτέλους, κύριοι της κυβέρνησης, την ασυδοσία του εμπορίου των αγροτικών προϊόντων; Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την κατεύθυνση της αυτάρκειας για να λύσουμε το επισιτιστικό πρόβλημα που μας απειλεί;… Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε, βεβαίως, για επιδότηση στην εθνική παραγωγή, που δεν υπάρχει, για εθνικό προστατευτισμό, που επίσης δεν υπάρχει. Όμως, αν δεν σπάσεις αυγά, δεν γίνεται ομελέτα… Πρέπει να κοντραριστούμε και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τον κόσμο ολόκληρο, αν είναι να σώσουμε τον Έλληνα αγρότη. 
Και στο σημείο αυτό, τελειώνοντας θα σας θυμίσω τα λόγια του Ίωνος Δραγούμη που είχε πει ότι αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, δεν θα σώσουμε εμείς τη Μακεδονία, αλλά η Μακεδονία θα σώσει εμάς. Κατ’ ανάλογο τρόπο, αν τρέξουμε να σώσουμε σήμερα τους αγρότες, δεν θα σώσουμε εμείς τους αγρότες, αλλά οι αγρότες θα σώσουν την Ελλάδα.
Η Χρυσή Αυγή προτείνει επιστροφή στην εθνική παραγωγή έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.»
 Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Β. Βιλιάρδος-ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ;


ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ; Συζητείται ήδη η επιβολή μίας ανάλογης με την Κύπρο φορολόγησης στην Ισπανία, στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία και στην Ιταλία – όπου με ποσοστό 8,5% θα μπορούσαν να εισπραχθούν συνολικά περισσότερα από 305 δις ευρώ

Το πρώτο ταμπού (ομόλογα δημοσίου) καταρρίφθηκε στην Ελλάδα με το PSI - το δεύτερο ταμπού (τραπεζικές καταθέσεις) στην Κύπρο. Το τρίτο και το τελευταίο, το ευρώ δηλαδή, μάλλον θα καταρριφθεί από την Ιταλία, εάν δεν αλλάξει πορεία η Ευρωζώνη – εκτός εάν προλάβει η Ισπανία, η Γερμανία ή όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι Πολίτες”.

Άρθρο

Σύμφωνα με ορισμένα διεθνή ΜΜΕ, εάν το πείραμα της Κύπρου επιτύχει (άρθρο μας), η «κατάσχεση» των τραπεζικών καταθέσεων θα συνεχισθεί και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης – ενώ η βιασύνη, με την οποία η Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε επίσημα τις κρατικές εγγυήσεις για το ποσόν των 100.000 €, δημιουργεί πολύ μεγάλες υποψίες.

Ειδικότερα, συζητείται ήδη η επιβολή μίας ανάλογης με την Κύπρο φορολόγησης επί των καταθέσεων στην Ισπανία, στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία και στην Ιταλία – όπου με ποσοστό 8,5% θα μπορούσαν να εισπραχθούν περισσότερα από 305 δις €, με 1% περί τα 35,9 δις €, καθώς επίσης με 0,1% γύρω στα 3,6 δις € (πηγή: Πίνακας).  

 

Ο καινούργιος διευθυντής του Eurogroup, σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, δεν θέλησε να απαντήσει – γεγονός που φαίνεται να σημαίνει ότι, ευρίσκεται ήδη σε επεξεργασία ένα σχέδιο, μέσω του οποίου, αντί να αντιμετωπίζεται η κρίση χρέους με «πακέτα διάσωσης», θα επιδιωχθεί η καταπολέμηση της με τη βοήθεια μίας πανευρωπαϊκής φορολόγησης.

Η αποστολή της πρώτης «αναγνωριστικής βόμβας» στο νέο πειραματόζωο λοιπόν, στην Κύπρο δηλαδή, ήταν απλούστατα ένα τεστ – «ενορχηστρωμένο» με ένα μίγμα πανικού, εκβιασμών, προϋπολογισμένων υποχωρήσεων (όπως ο δήθεν συμβιβασμός που ακούγεται σήμερα, σχετικά με το ποσοστό «δήμευσης» ή το «αφορολόγητο» ποσόν καταθέσεων), καθώς επίσης ψυχρής αντιμετώπισης της όλης κατάστασης εκ μέρους των Βρυξελών (της Γερμανίας δηλαδή).  

Ο απώτερος στόχος: να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα, σχετικά με τον πλέον κατάλληλο τρόπο εφαρμογής ενός ανάλογου σχεδίου σε άλλες χώρες, στο μέλλον.

Παραστατικά, εάν το τεστ στεφθεί με επιτυχία, εάν δεν αντιδράσουν δηλαδή οι ανόητοι Πολίτες, «αποδεχόμενοι» τελικά τη μοίρα τους (όπως φαίνεται να συμβαίνει δυστυχώς στην Κύπρο) τότε η Κομισιόν θα επιτρέψει ευρέως τη χρήση του συγκεκριμένου «φαρμάκου» - συγκεκριμένα, τη «δήμευση» μέρους των τραπεζικών καταθέσεων, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ιδέα είναι ουσιαστικά απλή και σχετικά εύκολη στη διεκπεραίωση της: Μετά τα προβλήματα και τις ατέρμονες συζητήσεις, σε σχέση με τα προγράμματα λιτότητας και την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων ορισμένων χωρών, αποφασίσθηκε να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Γερμανίας, μετά την ένωση της.

Ειδικότερα, η επιβολή ενός φόρου, ο οποίος στην αρχή θα «πουληθεί» από τους πολιτικούς (συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων) στους πολίτες ως έκτακτος και για μία μόνο φορά - ενώ στην πραγματικότητα θα διατηρηθεί για πάντα.   

Συνεχίζοντας, η Goldman Sachs έκανε τους υπολογισμούς που αναφέρονται στον Πίνακα Ι - ενώ η Boston ConsultingGroup, το 2011, είχε λειτουργήσει ανάλογα, συντάσσοντας ένα σχέδιο με τον τίτλο «Πίσω στη Μεσοποταμία».

Στα πλαίσια του σεναρίου αυτού, το οποίο έχουμε στη διάθεση μας σε pdfέγινε προσπάθεια υπολογισμού του ποσοστού, με το οποίο θα έπρεπε να φορολογηθεί η ιδιωτική περιουσία των νοικοκυρών σε κάθε χώρα - έτσι ώστε το δημόσιο χρέος της να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της συμφωνίας του Μάαστριχτ (60% του ΑΕΠ), ή να είναι λίγο υψηλότερο.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, εάν οι Γερμανοί πλήρωναν 11% φόρο επί των τραπεζικών καταθέσεων τους, το δημόσιο χρέος της χώρας τους θα μειωνόταν στο 80% του ΑΕΠ – για τις υπόλοιπες χώρες δε, τα ποσά ήταν κατά πολύ υψηλότερα.

Προφανώς, τέτοιου είδους μελέτες δεν συντάσσονται χωρίς πολιτική εντολή – επειδή αφενός μεν κοστίζουν πολύ μεγάλα ποσά, αφετέρου δε απαιτούνται λεπτομερείς πληροφορίες εκ μέρους κρατικών οργανισμών, όπως της Eurostat.

Επομένως, προετοιμάζεται αναμφίβολα ένα σχέδιο δήμευσης μέρους της ιδιωτικής περιουσίας των ευρωπαίων πολιτών - έτσι ώστε να τραφεί το αχόρταγο χρηματοπιστωτικό κτήνος, ο εργοδότης δηλαδή της πολιτικής, από τους πολίτες-θύματα του.

Ολοκληρώνοντας, αυτού του είδους οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία, ούτε φυσικά με το «προσδοκόμενο» Κράτος Δικαίου – γεγονός που σημαίνει ότι, η περίπτωση της Κύπρου, η οποία παράλληλα χρησιμοποιείται ως ένας «εκπορθητής-κριός» εναντίον της Ρωσίας κυρίως (στα πλαίσια της παγκόσμιας σύρραξης), έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν αφορά λοιπόν σε καμία περίπτωση μόνο την ίδια ή την «ηγεσία» της, αλλά όλους εμάς τους Ευρωπαίους πολίτες - εκτός εάν η πληροφόρηση μας από τα διεθνή ΜΜΕ είναι, όπως ανέλπιδα ευχόμαστε, λανθασμένη.


ΥΓ: «Μπορούμε και μόνοι μας», απάντησαν θαρραλέα οι Κύπριοι Πολίτες, αρνούμενοι να υποταχθούν στα εκβιαστικά διλήμματα της Γερμανίας και της Τρόικας – μη αποδεχόμενοι παράλληλα να μετατραπούν σε πεδίο μάχης ορισμένων από εκείνες τις μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες πολεμούν μανιασμένα για την «πρωτοκαθεδρία» του πλανήτη.

Εάν καταφέρουν δε να παραμείνουν πιστοί και αμετακίνητοι στις αποφάσεις τους, εκδιώκοντας ταυτόχρονα από την Κύπρο τους συνδίκους του διαβόλου (ΔΝΤ), η επιτυχία τους θα είναι μοναδική στην ιστορία.     

Το γεγονός αυτό, η υπερήφανη στάση δηλαδή της Κύπρου, δεν είναι προφανώς εξευτελιστική μόνο για τους πολιτικούς της πατρίδας μας - επειδή η Κύπριοι βουλευτές δεν είναι βέβαια αυτοί που «ύψωσαν το ανάστημα τους» απέναντι στους εισβολείς.

Οι πολιτικοί απλά υποχρεώθηκαν να υποταχθούν στη βούληση των Πολιτών της χώρας τους - οι οποίοι, απαιτητικά και ενεργητικά, μακριά από τη δική μας «σιωπή των αμνών», δεν τους επέτρεψαν καμία άλλη απόφαση.      

Σε κάθε περίπτωση, είναι εντελώς ανόητο να επαινούμε εμείς εδώ τους Κυπρίους -  αφού οι έπαινοι, όσο και αν μας πληγώνει, έχουν τότε μόνο νόημα, όταν προέρχονται από αντίστοιχα υπερήφανους, αξιοπρεπείς και θαρραλέους Πολίτες ή πολιτικούς.

Φυσικά για τους Πολίτες της Κύπρου, η «Οδύσσεια» μόλις άρχισε – επειδή η απόφαση τους ισοδυναμεί με τα «όχι» εκείνων των κρατών, τα οποία στην ιστορία επέλεξαν υπερήφανα τη σύγκρουση με έναν πανίσχυρο εχθρό για την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας τους, αδιαφορώντας για τις μηδενικές σχεδόν ελπίδες τους να τον νικήσουν (όπως το 1940 η Ελλάδα).

Εν τούτοις, ένα λαός που αποφάσισε να αψηφήσει τον «Εφιάλτη» εντός των τειχών του, όπως κάποτε ο Λεωνίδας με τους τριακοσίους Σπαρτιάτες του, ο κυπριακός δηλαδή, είναι ικανός για πολλά πράγματα – αφού φαίνεται πως διαθέτει αποδεδειγμένα τόσο την αρετή, όσο και την τόλμη που προϋποθέτει η ελευθερία,   

Ολοκληρώνοντας, ο μεγάλος ηττημένος της «μάχης της Κύπρου», δυστυχώς όχι του πολέμου, είναι αναμφίβολα ηΓερμανία - τα συμφέροντα δηλαδή που «εξυπηρετεί», αφού το σχεδιαζόμενο πείραμα δεν επέδωσε τα αναμενόμενα (επειδή το νέο «πειραματόζωο», ο υποψήφιος αντικαταστάτης της Ελλάδας, δεν αποδέχθηκε το «ρόλο» του).

Αντίθετα, ο μεγάλος κερδισμένος δεν είναι η Κύπρος, αλλά η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση - η οποία απόφυγε εν αγνοία της μία τεράστια παγίδα, στημένη αριστοτεχνικά από τους διεθνείς τοκογλύφους, μέσω των πολιτικών-υπηρετών τους.

Προφανώς δε η συνέχεια θα ακολουθήσει πολύ σύντομα, αφού η Δυτική Τρόικα θα έχει σίγουρα έτοιμο ένα «σχέδιο Β» στα συρτάρια της (όπως φαίνεται μέχρι στιγμής και ενώ στην Ισπανία έχει μάλλον ξεκινήσει η «επίθεση εναντίον των τραπεζών», το «σχέδιο» είναι ο περαιτέρω εκβιασμός της Κύπρου -  μέσω της μη χρηματοδότησης των τραπεζών της από την ΕΚΤ και την απειλή χρεοκοπίας τους). 

Από την άλλη πλευρά βέβαια, το γεωπολιτικό ρίσκο της Δύσης, τουλάχιστον όσο αφορά τη Ρωσία (η οποία λαμβάνει πλέον ενεργά μέρος στο παιχνίδι της διάσωσης της Κύπρου), δεν είναι καθόλου αμελητέο - όπως έχουμε αναφέρει στην ανάλυση μας "Κύπρος, κρίση και εκβιασμός".                  

Αθήνα, 19. Μαρτίου 2013
Facebook   Twitter   Linked in   

ΣΚΕΨΕΙΣ: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ

ΣΚΕΨΕΙΣ:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ:
ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΔΩ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΙΟ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ: ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑΝ ΤΕΛΕΙΟ-ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΔΙΑΒΟΛΟΣ, Η κ. ΜΕΡΚΕΛ. ΚΙ Η ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΥΖΗΤΗΣΙ ΓΙΑ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥΧΟΥΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΠΕΘΑΝΕΙ (Τί θέλουν οι Γερμανοι, οι Γάλλοι κλπ κλπ)! ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ (όπως το εντόπιο θέατρο Σκιών: Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ)!
====================

Οι εξελίξεις στην Κύπρο: Κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα


 
Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στην Κύπρο: Το τελικό Σχέδιο Β' - Κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα - Κρίσιμο συμβούλιο αρχηγών
Ερωτηματικά για το ελληνικό τμήμα - Που θα βρεθούν τα 5,8 δισ. χωρίς δανεισμό - Προς κούρεμα της τάξης του 1-1,5%
του απεσταλμένου μας στη Λευκωσία

09:30 - 
Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων για την Κύπρο - Ξεκινάει η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατας κ. Ν. Αναστασιάδη

09:15 - 
Φτάνουν στο Προεδρικό Μέγαρο οι αρχηγοί των κομμάτων για την κρίσιμη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη

09:00 - 
Ερωτηματικά για το ελληνικό τμήμα της Λαϊκής Τράπεζας

08:45
 - Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι συντάχθηκε το καινούργιο Σχέδιο Β' το οποίο φαίνεται τα τυγχάνει και της έγκρισης της τρόικας - Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα, δημιουργείται μία νέα «καλή» Τράπεζα και εξοικονομούνται 2 δισ ευρώ - Δεσμεύονται τα αποθεματικά των Ταμείων Πρόνοιας - Δημοσίων Υπαλλήλων και Κρατικών Οργανισμών και Τραπεζών σε ύψος 2,8 δισ. ευρώ - Συνολικά 4,8 δισ. ευρώ - Λείπει όμως ακόμα 1 δισ ευρώ - Συνεπώς η πρόταση είναι να υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων της τάξης του 1-1,5% το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν θα είναι μεγάλη επιβάρυνση - Ουσιαστικά είναι μέρος των τόκων που εισπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια

08:00
 - Τελευταίες επαφές των κομμάτων πριν την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

07:30 - Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η σύνοδος κορυφής Ρωσίας και ΕΕ, στην οποία θα λάβουν μέρος ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της ΚομισιόνΖοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ολι Ρεν και 14 επίτροποι της ΕΕ.

07:15 - Ανένδοτη η τρόικα όσον αφορά το κούρεμα στο επίπεδο των 100 χιλ. ευρώ, ενώ οι Γερμανοί επιμένουν έστω και σε ένα «συμβολικό» κούρεμα στις καταθέσεις των Ρώσων καταθετών. Κρίσιμη είναι η κατάσταση με τη Λαϊκή Τράπεζα, στην οποία η κατάσταση πλέον δεν διασώζεται, ενώ προσπάθειες γίνονται για να διασωθεί η Τράπεζα Κύπρου.
07:00 - Για ακόμα μία ημέρα κλειστές οι κυπριακές Τράπεζες
Μετέωρη και παγωμένη είναι η αγορά, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην οικονομία. Ιδιοκτήτες υπεραγορών, προμηθευτές, παραγωγοί και καταναλωτές είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους και αναμένουν τις εξελίξεις, αλλά και το άνοιγμα των τραπεζών για να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους. Αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι ένα μούδιασμα της αγοράς, με τους καταναλωτές να σκέφτονται δύο και τρεις φορές τις αγορές τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τις αναβάλλουν για μετά το άνοιγμα των τραπεζών. Ωστόσο, τα σοβαρά προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν από βδομάδας, οπότε και υπάρχει περίπτωση να αδειάσουν ακόμα και κάποια ράφια υπεραγορών.
06:45 - Συνεχίζονται οι επαφές του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Μ.Σαρρήστη Μόσχα σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν οι τρόποι με τους οποίους η Ρωσία μπορεί να συνδράμει στην έξοδο της Κύπρου από την κρίση.

00:00 - 06:30 - Ολονύκτιες διαβουλεύσεις για την κατάρτιση του Σχεδίου Β'

Πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση


Μετά το «όχι» της κυπριακής Βουλής στο σχέδιο διάσωσης και την τρόικα να έχει απορρίψει αρκετές εναλλακτικές λύσεις, η Λευκωσία φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα Σχέδιο Β', το οποίο θα τεθεί υπόψη των πολιτικών αρχηγών το πρωί της Πέμπτης στη διάρκεια σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη.

Η κυπριακή Βουλή αναμένεται να κληθεί να αποφανθεί επί του σχεδίου την ίδια ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση, τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, καθώς η ΕΕ φαίνεται να δίνει περιθώριο έως τη Δευτέρα.

Κύριος στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να βρεθεί από άλλες πηγές μεγάλο μέρος από τα 5,8 δισ. ευρώ τα οποία απαιτεί η ευρωζώνη προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η παροχή πρόσθετης βοήθειας 10 δισ. ευρώ από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Σχέδιο Β' περιλαμβάνει ηπιότερο κούρεμα καταθέσεων, σε συνδυασμό με τη σύσταση ενός επενδυτικού ταμείου.

Δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος αναφέρει ότι στο πλαίσιο της εναλλακτικής λύσης που θα τεθεί ενώπιον των αρχηγών είναι η σύσταση επενδυτικού ταμείου διάσωσης, στο οποίο θα κληθούν να συνεισφέρουν όλοι (Ταμεία Πρόνοιας, φυσικά πρόσωπα) σε εθελοντική βάση, με στόχο να μαζευτεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό.

Η Λευκωσία προβάλλει ως «άσο» στη διαπραγμάτευση τα μελλοντικά κέρδη από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ενώ δεν αποκλείεται κάποιου είδους ρωσική βοήθεια, που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη.

Οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την ανάμειξη της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις. Ενδεικτική είναι η παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο οποίος, αφού άσκησε μεν κριτική στην απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων η οποία προκάλεσε «σημαντικά προβλήματα στην ευρωζώνη», ζήτησε να βρεθεί ευρωπαϊκή και «όχι εξωτερική» (ρωσική) λύση.