Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Μαρτίου 2013

Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ!

KOKKINOS OYRANOS

ΙΣΡΑΗΛ: «Καθολικές σκύλες» φώναζε το ισραηλινό κοινό σε Πολωνέζες τενίστριες


Περίπου ένα μήνα πριν οι Πολωνές αδερφές Radwanskaέπαιξαν τένις στο Ισραήλ, στα πλαίσια των αγώνων του Fed Cup (Europe/Africa Zone Group I), στην πόλη Eilat του Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί φίλαθλοι συνεχώς αποκαλούσαν τις δύο παίκτριες "καθολικές σκύλες" και τις αποδοκίμαζαν έντονα.
Τα Πολωνικά μέσα ενημέρωσης δεν συγκινήθηκαν (δεν θα γινόταν το ίδιο εάν έβριζαν Πολωνοί φίλαθλοι Ισραηλινές παίκτριες) και το υπουργείο Εξωτερικών δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια .(Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Σικόρσκι, είναι παντρεμένος με την Αμερικανο-Εβραία δημοσιογράφο Anne Applebaum, η οποία είχε τρέξει να υπερασπιστεί τον εβραϊκής καταγωγής Γαλλο-Πολωνό παιδόφιλο σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι).
Λέει η είδηση: Η Agnieszka Radwanska, δήλωσε ότι η Πολωνική ομάδα του Fed Cup έχει γράψει μια επιστολή προς την ITF διαμαρτυρόμενη για το πλήθος και τις συνθήκες κατά τη διάρκεια του τουρνουά Ευρώπη / Αφρική Ομάδα Ι πλέι-οφ στο Ελάτ του Ισραήλ στις αρχές του Φεβρουαρίου. Η Radwanska, η οποία έδωσε μια εξαιρετικά λακωνική συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία, ήταν απογοητευμένη από την αδυναμία του διαιτητή να ελέγξει το εχθρικό πλήθος κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πολωνίας εναντίον του Ισραήλ.

"Υπήρχαν πολλά πράγματα που συμβαίνουν που δεν θα πρέπει να είναι σε αυτό το επίπεδο," είπε η Radwanska σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου για το προ-τουρνουά στο BNP Paribas Open. "Υπήρξε μια πολύ άδικη συμπεριφορά και όλα αυτά που διαδραματίστηκαν εκεί. Ήθελαν να πάω στη συνέντευξη Τύπου. Μετά από ένα τέτοιο αγώνα δεν θα έπρεπε πραγματικά να πάω. Πήγα αλλά οι απαντήσεις μου έδειξαν πώς ακριβώς έγιναν οι αγώνες. "

Εδώ είναι το βίντεο με τη (πιο σύντομη) συνέντευξη Τύπου:



Η Agnieszka Radwanska προσπάθησε να εξηγήσει γιατί έδωσε μια τέτοια απορριπτική συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για το Group I Euro-Africa zone εναντίον του Ισραήλ στο Ελάτ την περασμένη εβδομάδα. Υπάρχουν αναφορές ότι ορισμένοι οπαδοί έλεγαν σκληρά λόγια στην πολωνική ομάδα και εκτόξευαν προσβολές.

"Για να είμαι ειλικρινής ήμουν πολύ απογοητευμένη", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Radwanska στη Ντόχα. «Δεν περίμενα πραγματικά κάτι τέτοιο να συμβεί στο τουρνουά, ειδικά επειδή πολλές ομάδες υπήρχαν και πολλοί από τους κορυφαίους παίκτες, ήταν εκεί και, ναι, μερικά πράγματα συνέβησαν. Είναι πάντα λυπηρό και πάντα άδικο. Νομίζω ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος τρόπος να συμπεριφέρονται. "

Ο αρχηγός της Πολωνικής αποστολής του Fed Cup Tomasz Wiktorowski δεν είπε τι λέξεις χρησιμοποιήθηκαν, αλλά είπε στην πολωνική έκδοση της Gazeta ότι ήταν αναστατωμένος με την οργάνωση και έχει γράψει στο ITF γι 'αυτό.

Η Agnieszka Radwanska είναι πιστή χριστιανή και είχε υποστηρίξει την καμπάνια «Δεν ντρέπομαι για τον Ιησού»(Nie wstydzę się Jezusa) που παρότρυνε τους χριστιανούς νέους στη Ποωνία να μην ντρέπονται να διακηρύξουν την πίστη τους και στην οποία συμμετείχαν γνωστές προσωπικότητες της Πολωνίας.   
 
Το κοινό στο ισραήλ έβγαλε το μίσος του και σε ένα άλλο παιχνίδι με παίκτρια από την Ρωσία (μίσος κατά των Σλάβων;!). Στην διάρκεια ενός άλλου παιχνιδιού όπου η Ρωσίδα Anna Chakvetadze (φώτο) αντιμετώπιζε μια ισραηλινή αντίπαλο, οι ισραηλινοί φίλαθλοι δημιούργησαν επίσης μια εχθρική ατμόσφαιρα, καθώς ζητωκραύγαζαν όταν η Ρωσίδα παίχτρια έχασε το πρώτο σερβίς και ούρλιαζαν συνεχώς την ώρα που η Άννα ήταν έτοιμη να χτυπήσει την μπάλα. Οι διαιτητές τιμώρησαν την ισραηλινή παίκτρια δύο φορές για την ασεβή και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του πλήθους.

Στο τέλος, ενώ το αποτέλεσμα ήταν 3-2, η Άννα δεν άντεξε άλλο την συμπεριφορά αυτή και όταν κέρδισε το επόμενο πόντο άρχισε να ουρλιάζει ‘COME ON!’ στην κερκίδα, ενώ ύψωνε και τα δύο χέρια της, ουρλιάζοντας ‘COME ON’ στοκοινό. Χτύπησε επίσης το στήθος της με τη γροθιά της, και φώναζε ‘COME ON!’ πάλι.
Συνήθως η Chakvetadze είναι μια ήρεμη και νηφάλια παίχτρια, δεν είναι επιρρεπής σε συναισθηματικές εκρήξεις σαν αυτή. Αλλά δεν έχει συνηθίσει τέτοια αγενή συμπεριφορά από τους οπαδούς του τένις σαν και αυτή που έζησε στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό πλήθος μίσησε τη θαρραλέα και τολμηρή - καιμέχρι πριν λίγο γλυκομίλητη - νεαρή Ρωσίδα. Άρχισαν να την γιουχάρουν και να είναι περισσότερο εχθρικοί. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δυναμώσουν την Chakvetadze. Ακόμα και Maria Sharapova ήταν έκπληκτη από την τεράστια ένταση που έβγαζε η Chakvetadze. Πήδηξε από την καρέκλα της και άρχισε να φωνάζει για να την υποστηρίξει.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Το ευρώ γίνεται θηλιά που πνίγει τα κράτη της ΕΕ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ :: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Το ευρώ γίνεται θηλιά που πνίγει τα κράτη της ΕΕ
Οι λαοί της Ευρωζώνης αποξενώνονται όλο και πιο πολύ από το κοινό νόμισμα, το οποίο θεωρούν ότι προκαλεί δυστυχία και διχόνοια
20/3/2013
Σαρώθηκε τελικά στην κυπριακή Βουλή η επονείδιστη συμφωνία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τους Γερμανούς στο πλαίσιο του Γιούρογκρουπ για την πρωτοφανή σε καιρό ειρήνης κατάσχεση από την κυβέρνηση μέρους των καταθέσεων στην Κύπρο.
Σαρώθηκε τελικά στην κυπριακή Βουλή η επονείδιστη συμφωνία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τους Γερμανούς στο πλαίσιο του Γιούρογκρουπ για την πρωτοφανή σε καιρό ειρήνης κατάσχεση από την κυβέρνηση μέρους των καταθέσεων στην Κύπρο.
Η οργισμένη αντίδραση του κυπριακού λαού που έκανε περήφανους τους Ελληνες και η αδυναμία εξαγοράς δύο - τριών από τους 56 Κύπριους βουλευτές, η οποία πρέπει να κάνει τους Ελληνες βουλευτές να ντρέπονται ακόμη πιο πολύ για τη δική τους δουλόφρονα στάση έναντι των μνημονίων, κατέστησαν αδύνατον τον σχηματισμό κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας υπέρ της επαίσχυντης ληστείας εις βάρος των καταθετών.
Ως γνήσιοι καιροσκόποι, οι ηγέτες του δεξιού - ακροδεξιού ΔΗΣΥ και του κεντροδεξιού ΔΗΚΟ υποχρεώθηκαν σε «πολιτική κωλοτούμπα» μετά την αποτυχία των προσπαθειών τους να περάσουν από τη Βουλή τη συμφωνία. Εστω και έτσι όμως, αυτή η στροφή τους οδήγησε το κυπριακό Κοινοβούλιο σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας του. Παράλληλα, φαίνεται ότι θα κυλήσει από πολιτική σκοπιά στο χώμα το κεφάλι του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή, πράγμα αναμφισβήτητα θετικό, έστω και ασήμαντο.
Το ζήτημα πάντως που κυριαρχεί στην Ευρώπη δεν είναι το τι θα γίνει στην Κύπρο, αλλά το πανευρωπαϊκό πρόβλημα κολοσσιαίων διαστάσεων που προκλήθηκε από την απόφαση του Γιούρογκρουπ να ληστέψει τους καταθέτες στο νησί, σπάζοντας ένα απαραβίαστο μέχρι τώρα για τον καπιταλισμό ταμπού: την απόλυτη βεβαιότητα ότι οι καταθέσεις στην τράπεζα είναι χίλια τα εκατό σίγουρες. Η απόφαση για την Κύπρο εμφάνισε τους ηγέτες της ΕΕ και πρωτίστως τους Γερμανούς ως ευρωληστές!
Η ακαριαία διάδοση και εδραίωση της πεποίθησης στους πολίτες όλης της Ευρωζώνης ότι «οι Γερμανοί θα μας κλέψουν τις καταθέσεις» επέτεινε ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στη Γηραιά Ηπειρο. Οι λαοί της Ευρώπης αισθάνονται πλέον ότι το ευρώ, με το οποίο επί οκτώ - δέκα χρόνια αυξήθηκε η ευημερία τους, τώρα με την κρίση γίνεται όπλο της Γερμανίας για τον εξανδραποδισμό των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Γίνεται θηλιά που στραγγαλίζει μία μία τις χώρες της Ευρωζώνης.
Διευρύνεται ο προβληματισμός για το αν πρέπει το κάθε κράτος να συνεχίσει να παραμένει στην Ευρωζώνη ή αν πρέπει να αποχωρήσει από αυτήν και να επανέλθει σε εθνικό νόμισμα, ώστε να ανακτήσει τα μέσα άσκησης δικής του οικονομικής πολιτικής. Η κρίση εμπιστοσύνης προς το ευρώ διευρύνεται σε όλες τις χώρες, χωρίς πάντως -με εξαίρεση τη Βρετανία και τις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν προσχώρησαν ποτέ στο ευρώ εκτός από τη γειτονική τους Φινλανδία- να έχουμε ακόμη σε κάποια χώρα της Ευρωζώνης εμφανή λαϊκή πλειοψηφία υπέρ της αποχώρησης από το ενιαίο νόμισμα.
Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας όμως το 55% ψήφισε κόμματα που είναι κατά του ευρώ έναντι του 40% που ψήφισε κόμματα υπέρ του ευρώ. Στην Κύπρο μίλησαν για αποχώρηση από το ευρώ ή εξέταση του θέματος και διενέργεια δημοψηφίσματος για να ληφθεί απόφαση επ' αυτού τόσο ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας και το ΑΚΕΛ όσο και ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - ποσότητα καθόλου αμελητέα δεδομένης της υπέρμετρης επιρροής της Εκκλησίας στο νησί. Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία έχουν αυξηθεί θεαματικά οι υποστηρικτές της αποχώρησης των χωρών αυτών από το ευρώ.
Αν μάλιστα προσθέσουμε σε αυτά το γεγονός ότι ακόμη και οι κυβερνήσεις της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας έως και της Βουλγαρίας δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν αυτή την εποχή για ένταξη των χωρών τους στην Ευρωζώνη, εύκολα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το ευρώ βυθίζεται σταδιακά σε κρίση εμπιστοσύνης ή και απόρριψης από δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες. Η αλαζονεία των Γερμανών βαθαίνει την κρίση αυτή. Αφενός η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρωζώνης πέφτουν σε καταστάσεις υποβάθμισης του βιοτικού τους επιπέδου και μιζέριας λόγω της πολιτικής υπεράσπισης του ευρώ και αφετέρου όλο και περισσότεροι λαοί αισθάνονται ταπεινωμένοι, υπόδουλοι των Γερμανών.
Αυτό όμως αυξάνει τον καλπάζοντα αντιγερμανισμό στην Ευρώπη και απαξιώνει στα μάτια των πολιτών κάθε κυβέρνηση που ακολουθεί φιλογερμανική πολιτική, ενώ παράλληλα φέρνει στην επιφάνεια εθνικά στερεότυπα ρατσιστικού χαρακτήρα, εχθρότητες και μίση μεταξύ των λαών της Ευρώπης που νομίζαμε και ελπίζαμε ότι έχουν ενταφιαστεί οριστικά. Το θλιβερό συμπέρασμα είναι ότι δυστυχώς σήμερα με το κοινό νόμισμα του ευρώ οι Ευρωπαίοι είναι πολύ πιο διαιρεμένοι και αλληλοπεριφρονούμενοι! Πολύ καλύτερο κλίμα κατανόησης υπήρχε στην Ευρώπη πριν από το ευρώ παρά σήμερα. Αυτό δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το μέλλον του ευρώ.

Οι εξελίξεις στην Κύπρο


 
Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στην Κύπρο: Δραματική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Σχέδιο Β'
Όλη η εκκλησιαστική περιουσία στη διάθεση της κυβέρνησης - Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων Ταμείων - Κλειστές μέχρι την Τρίτη οι τράπεζες - Τι ζητάει από τους Ρώσους ο υπουργός Οικονομικών Σαρρής στη Μόσχα
του απεσταλμένου μας στη Λευκωσία

Ολόκληρη την εκκλησιαστική περιουσία της κυπριακής εκκλησίας θέτει στη διάθεση της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο οποίος είχε συνάντηση στις 8:00 το πρωί της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας είπε ότι μπορεί να υποθηκευτεί ολόκληρη η περιουσία η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά είναι τεραστίων διαστάσεων και σε αντάλλαγμα θα της χορηγηθούν ομόλογα. Μάλιστα επεσήμανε ότι κάθε μοναστήρι, κάθε εκκλησία και κάθε εκκλησιαστικό ίδρυμα θα αγοράσει ομόλογα με εντολή Αρχιεπισκόπου.

Σημείωσε ότι υπάρχουν στην Κύπρο Μοναστήρια, όπως η Ιερά Μονή Κύκκου, η οποία διαθέτει τεράστια περιουσία σε μετοχές και ακίνητα.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτιμήθηκε στην αρχή ότι θα είχε σχέση με την πιθανή παρέμβαση του στον Πατριάρχη Κύριλλο για ρωσική βοήθεια προς την Κύπρο αλλά αυτό δεν χρειάστηκε τελικά γιατί ο πρόεδρος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ρωσική κυβέρνηση.

Ο κ. Χρυσόστομος είπε όταν εξήλθε από το προεδρικό Μέγαρο ότι ο κ. Αναστασιάδης υποσχέθηκε πως ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση.
Από το πρωί της Τετάρτης συγκαλείται σύσκεψη πολιτικώς αρχηγών για τον καθορισμό του σχεδίου Β', μετά την απόρριψη του κουρέματος από την κυπριακή Βουλή.Η συνεδρίαση σύμφωνα με ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους θα παραταθεί καθώς έχουν να επιλυθούν πολύ σύνθετα ζητήματα, ενώ βρίσκεται σε ετοιμότητα το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάσει για να εγκρίνει τις αποφάσεις τις οποίες θα λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι πρώτη προτεραιότητα του σχεδίου Β' είναι η παρέμβαση της Μόσχας και η διάσωση της κυπριακής οικονομίας καθώς την ώρα που συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Σαρρής έχει συνάντηση από τις εννέα το πρωί με τον Ρώσο ομόλογό του στη ρωσική πρωτεύουσα ζητώντας του να αγοράσει η Ρωσία τη Λαϊκή Τράπεζα.
Επίσης ο κύπριος υπουργός Οικονομικώνζητά από τον ομόλογό του την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ που λήγει το 2016 και την αγορά περιουσιακών στοιχείων της Κύπρου από τη Μόσχα. Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στη Λευκωσία γίνεται σε πολύ καλό κλίμα. Επίσης αναφέρεται ότι οι αυστηρές προειδοποιήσεις Πούτιν και Μαντβέντεφ προς την ΕΕ και Την Κύπρο δεν ήταν τίποτα μπροστά στις έντονες αντιδράσεις των ρώσων επιχειρηματιών που έχουν τοποθετήσει τα λεφτά τους στις κυπριακές Τράπεζες.
Ήδη ο πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Αναστασιάδη στη Μόσχα, επίσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.
Το δεύτερο σημείο του σχεδίου Β' είναι η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων Πρόνοιας, Δημοσίων Υπαλλήλων, Τραπεζών και ημικρατικών Οργανισμών με αντάλλαγμα τη χορήγηση ομολόγων απευθείας συνδεδεμένα με το φυσικό αέριο. Υπολογίζεται ότι η περιουσία των ταμείων αυτών ανέρχεται στο ποσόν των 4 δισ. ευρώ.
Έκτακτη συνάντηση μετά τη χθεσινή απόρριψη από την κυπριακή Βουλή του κουρέματος των καταθέσεων ζήτησε η τρόικα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κάτι που έγινε δεκτό και θα συναντηθούν στις 12 το μεσημέρι.
Πηγές από την τρόικα ανέφεραν το πρωί της Τετάρτης ότι δεν έχει να παρουσιάσει καινούργιο σχέδιο. Εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση της Βουλής και είπαν ότι περιμένουν τις νέες κυπριακές προτάσεις για να τις εγκρίνουν.
Το μεγάλο ερωτηματικό στην Κύπρο είναι πότε θα ανοίξουν οι Τράπεζες. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην έκδοση διατάγματος με το οποίο θα αποφασίζεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου αν και υπήρξαν αιτήματα κυρίως από επιχειρηματίες να ανοίξουν τουλάχιστον την Παρασκευή. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι είναι δύσκολο να ανοίξουν οι Τράπεζες κυρίως η Λαϊκή.
Χείριστη εντύπωση έκανε στην Κύπρο η παρουσία Γερμανών επενδυτών που έδειξαν ενδιαφέρον για να αγοράσουν δημόσια γη.
Την ίδια ώρα κυπριακές κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι η Κύπρος είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε έλεγχο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι καταρτίζεται νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα προβλέπει την απαγόρευση μεταφοράς χρημάτων εκτός Κύπρου. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ.
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι θα γίνει νέο έκτακτο Eurogroup εντός των επόμενων ημερών για να εξετάσει τα νέα δεδομένα. Η αίσθηση στην Κύπρο είναι ότι το κούρεμα δεν θα αποφευχθεί αλλά θα είναι τελείως διαφοροποιημένο σε σχέση με την πρώτη πρόταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!!!!


 
ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για γενική αποσταθεροποίηση
Ο κ. Ι. Δραγασάκης την Τετάρτη στην Κύπρο, επικεφαλής αντιπροσωπείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η απειλή της αποσταθεροποίησης και ενός ενδεχόμενου πολιτικού ντόμινο απρόβλεπτων εξελίξεων και με δυσδιάκριτα τα μέσα διαχείρισης, προξενεί αναστάτωση και στην αξιωματική αντιπολίτετυση, λίγες ημέρες έπειτα από την απόφαση βόμβα για το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Πίσω από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις με τις οποίες ο κ. Αλ. Τσίπρας και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, είναι αισθητή η ανησυχία.
Στο επίκεντρό της βρίσκεται ο φόβος που προξενεί το «μεγάλο βήμα» στο οποίο φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει η Ευρώπη, καθώς πίσω από την απόφαση για την Κύπρο κάποιοι βλέπουν να ανοίγουν όλα τα ενδεχόμενα για άσκηση μελλοντικών πιέσεων σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και υπό αυτή την έννοια διακρίνουν μία διάθεση του Βερολίνου και των Βρυξελλών να τραβήξουν το σχοινί σε μία απροσδόκητη κατεύθυνση.

Κατά τον τρόπο αυτό, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αισθητή, αν και δεν εκδηλώνεται δημοσίως, η ανησυχία μπροστά σε μη γραμμικές εξελίξεις, οι οποίες κατά μία εκδοχή ενδέχεται να προσλάβουν και χαρακτηριστικά εθνικής κρίσης.
Σημειώνουν δε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με τον τρόπο που ασκείται η πίεση στην Κύπρο, κατ' ουσίαν ανατρέπεται με δραματικό τρόπο μία εθνική στρατηγική, στον πυρήνα της οποίας βρέθηκε πριν από περίπου μία 15ετία η προσπάθεια της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Υπό το πρίσμα αυτό και έπειτα από ένα διήμερο ανακοινώσεων και αντιπαραθέσεων με την κυβέρνηση, στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν εν τέλει την Τρίτη το πρωί να σταλεί αντιπροσωπεία στην Κύπρο, με επικεφαλής τον κ. Ι. Δραγασάκη και συμμετοχή της κυρίας Ρένας Δούρου και του κ. Κ. Ησυχου, προκειμένου να υπάρχει άμεση πληροφόρηση και παρακολούθηση των δραματικών εξελίξεων στην Λευκωσία.
Εν όψει αυτών και πίσω από τις γραμμές της φραστικής επίθεσης προς την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας σημείωσε σε δήλωσή του το μεσημέρι της Τρίτης, μερικά στοιχεία, τα οποία κατά μία προσέγγιση εκφράζουν τον πυρήνα της ανησυχίας στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ο κ. Τσίπρας σε αυτήν τη δήλωσή του ότι «η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής ανοίγει πλέον τους Ασκούς του Αιόλου για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ολόκληρη την ευρωζώνη» και πως «πρόκειται για μια κίνηση βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, αλλά συνολικά της Ευρώπης».

Για τον λόγο αυτό ο κ. Τσίπρας είπε ότι η απόφαση πρέπει να ματαιωθεί, «προτού  γίνουν ανεπανόρθωτες οι ζημιές που θα προκαλέσει».