Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Φεβρουαρίου 2012

Η «λυκοπαγίδα» της «εθελοντικής» αναδιάρθρωσης...

Η «λυκοπαγίδα» της «εθελοντικής» αναδιάρθρωσης...
Της Ζέζας Ζήκου

Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας... είναι τόσο σίγουρη όσο ο θάνατος και οι φόροι, προειδοποιούσε ματαίως η στήλη. Οι «βάρβαροι» είναι πλέον εντός των πυλών! Από τις 6 Μαΐου του 2010, οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος που μετέφερε το διαβόητο Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη, η χώρα εισήλθε στη μετά Χρεοκοπία εποχή. Αλλά λίγοι πολίτες το αντιλήφθηκαν, καθώς η σπουδαιοφανής οικονομική - τεχνοκρατική σκέψη των οικονομολογούντων είχε παραλύσει κάθε σοβαρή πολιτική συζήτηση. Τα μέτρα του Μνημονίου Νο1 αποδείχθηκαν ασπιρίνες, μη δραστικές κατά της πολιτικής «πανώλους» του δημοσιονομικού ελλείμματος που γεννάει χρέη επειδή δεν εφαρμόστηκαν, μας λένε. Οι αναγνώστες, όμως, της στήλης ίσως θυμούνται πως η βασική ένσταση που είχα διατυπώσει κατά του Μνημονίου από την πρώτη μέρα ήταν ότι όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει αλλά επιβαρύνει το πρόβλημα του χρέους. Αυτό ακριβώς συνέβη.

Χθες, τη σκυτάλη πήρε η Standard & Poor’s που υποβάθμισε την ελληνική οικονομία σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default). Παρά το γεγονός ότι η δυσμενής αυτή εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, Ωστόσο, η δυσμενής αυτή εξέλιξη πέρασε ως ένα επικοινωνιακό τρικ, επειδή δήθεν ήταν αναμενόμενη και ότι δήθεν θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθεί το PSI και στη συνέχεια ο διεθνής οίκος θα αναβαθμίσει την Ελλάδα. Ομως, η S&P δεν αναφέρεται στο πότε θα αναβαθμίσει την Ελλάδα, αλλά αναρωτιέται πότε θα ξαναχρειαστεί να την υποβαθμίσει... Ουδείς γνωρίζει τις συνέπειες στην περίπτωση που θα ενεργοποιηθούν τα CACs.

Ηδη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αμέσως ανακοίνωσε ότι η υποβάθμιση από τον οίκο S&P της Ελλάδας στην κατηγορία selective default συμπαρασύρει και τα ομόλογα που έχει εκδώσει ή εγγυηθεί το ελληνικό Δημόσιο, και πως δεν θα αποδέχεται τους τίτλους αυτούς ως ενέχυρο στις πράξεις αναχρηματοδότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων. Βεβαίως, όπως διευκρινίζει, οι ανάγκες χρηματοδότησης των τραπεζών στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος θα καλύπτονται από τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες μέσω του Εκτάκτου Μηχανισμού Ρευστότητας (του γνωστού ELA, Emergency Liquidity Assistance). Υπενθυμίζεται ότι, μέσω του συγκεκριμένου Μηχανισμού, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προσφέρει στις ελληνικές τράπεζες ρευστότητα ύψους 42,9 δισ. ευρώ, ενώ η εξάρτηση των πιστωτικών ιδρυμάτων από την ΕΚΤ (σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία τα οποία αφορούν τον μήνα Νοέμβριο) έφθασε τα 73,4 δισ. ευρώ. Πάντως, η ΕΚΤ επισημαίνει ότι θα αρχίσει να αποδέχεται τους τίτλους του ελληνικού Δημοσίου ως εγγύηση, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Οι Γερμανοί, αλλά και οι άλλοι βασικοί δανειστές μας, επιδίωξαν να γίνει η αναδιάρθρωση «εθελοντικά» και μέσα σε απόλυτα ελεγχόμενες «φιλικές» συνθήκες και όχι άναρχα και με απίστευτους κοινωνικούς και πολιτικούς κλυδωνισμούς. Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς ποιες θα είναι οι συνέπειες ούτε και σε μια αναδιάρθρωση αυτού του τύπου, αφού θα έχουμε «φεσώσει» τους πιστωτές μας, έστω και με τη συναίνεσή τους. Σε καμία περίπτωση η αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι απλή υπόθεση και μπορεί να εκληφθεί ως πτώχευση. Αλλά η προπαγάνδα δίνει και παίρνει.

Πάνω στις πλάτες των υπερχρεωμένων χωρών στήνεται το νέο σκηνικό πολιτικής κυριαρχίας στην Ε.Ε. και διαμορφώνονται οι νέες οικονομικές ισορροπίες. Τράπεζες, επενδυτές, πολιτικοί και οι κερδοσκόποι που χειραγωγούν τις αγορές προσπαθούν να επηρεάσουν τη ροή των πραγμάτων κατά το δοκούν.

Σύμφωνα με τον Economist η ελληνική οικονομία έχει μπει σε ένα φαύλο κύκλο: «Αν παραμείνει αδύναμη, αυτό θα υπονομεύσει την ικανότητα της επόμενης κυβέρνησης για νέα μέτρα, πράγμα που με τη σειρά του θα προκαλέσει κι άλλη απώλεια της εμπιστοσύνης των δανειστών, που θα κλείσουν τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης. Αραγε υπάρχει κάποια διέξοδος από αυτή την παγίδα;». Οι ξένοι ειδήμονες απαντούν πως «η διέξοδος αυτή δεν βρίσκεται μόνο στην αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά στην πώληση της γης και της κρατικής περιουσίας».

Οι κρίσεις εμφανίζονται πάντα απρόσκλητες και σε «ακατάλληλες στιγμές». Μέχρι εδώ, όλα είναι εν μέρει τουλάχιστον εύλογα, αναμενόμενα, ίσως και αναπόφευκτα. Μπροστά όμως στο διάχυτο πλέον «έλλειμμα ελπίδας», οι πολιτικοί της πεντάρας αναγκάζονται να επιχειρήσουν ένα πρόσθετο και ψευδεπίγραφο πήδημα στο κενό. Στο μέτρο ακριβώς που θα πρέπει να εξηγηθεί και να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι η «ανάγκη» είναι πρακτικά ανέφικτο να θίξει όλους τους πολίτες ισομερώς και «κατ’ αναλογίαν των δυνάμεών τους», τίθεται το δίλημμα ως φλέγον αξιακό ζήτημα της «σωτηρίας» της χώρας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ - Κύριε ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΣΟΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ!

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ: 1/3/2012

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του απερχόμενου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, ελέχθη μεταξύ άλλων:

"Για το κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε στο Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης το οποίο, όπως είπε, αξιολογείται διαρκώς, αναπροσαρμόζεται και επικαιροποιείται. «Η δράση των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο και την ευρύτερη περιοχή είναι έντονη, διαρκής, αδιάλειπτη και φανερή στους πολίτες». "

 ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΟΣΙΤΣΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ! ΙΔΟΥ ΚΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ (ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ! ΙΔΟΥ Η ΤΟΣΙΤΣΑ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛ. ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!): Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΟ! ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΣΙΤΣΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΩΪΝΗ! Ο κ. ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ "ΚΑΛΑ" ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΙΔΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΟΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΥΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!!! ΜΕΤΑ ΠΑΡΕΛΕΥΣΙΝ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΠΑΛΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΛΕΓΟΥΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΤΟΤΕ Ο κ. ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ "ΞΕΣΠΑΣΕ" ΜΕ ΣΚΟΠΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΥΘΕΤΗΣΗ! "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ? ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΚΕΙ ΕΙΣΘΕ? ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ? ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΩΡΑ"!!!
 
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ --ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ -- Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΑΥΤΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΕΔΙΟΡΘΩΘΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΤΙ ΕΠΕΞΕΤΑΘΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΑΥΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ, ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ -- ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΩΝΟΣ)! ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ Η ΕΦ. ΕΘΝΟΣ (ΕΔΩ) :

««Πιάτσα ηρωίνης στην αυλή του πανεπιστημίου

Μέσα μετρούν τις πληγές σε... ντουβάρια κι έξω σε ψυχές. Ενα πανεπιστήμιο κομμάτια που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Δυο κόσμοι με απόσταση φωτός μεταξύ τους συναντώνται καθημερινά στη Σόλωνος, σε μια δύσκολη και παράξενη συνάντηση!
Καθηγητές και φοιτητές από τη μια, ανθρώπινα ράκη, μετανάστες, βαποράκια και ναρκομανείς από την άλλη. Αυτή είναι η εικόνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακριβώς έξω από την πόρτα της Νομικής σχολής.
Από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, μέχρι το εντευκτήριο «Κωστής Παλαμάς» και την κορυφή του πάρκου Πατριάρχου Γρηγορίου του 5ου, έχει απλωθεί η πιάτσα της ηρωίνης, του παραεμπορίου των αλλοδαπών και των αστέγων.
Στον 5ο όροφο κάνουν μάθημα με σπασμένα τζάμια και στο ισόγειο παιδιά «σαν τα κρύα τα νερά»... χτυπάνε ενέσεις, μέρα μεσημέρι!
Σοκάρουν οι εικόνες που καταγράψαμε.
Νεαρή κοπέλα, που κάθε άλλο παρά παραπέμπει σε πρεζάκι, να χτυπά ένεση ηρωίνης στον λαιμό, στην είσοδο της Νομικής σχολής, την ώρα που μπροστά της περνούσαν δεκάδες φοιτητές. Δίπλα της, κοιμούνται σε μόνιμο κατάλυμα, μετανάστες που με τα μπαγκάζια και τα σκουπίδια τους, κρύβουν το άγαλμα του Καποδίστρια, στο κέντρο του πάρκου. Πιο πέρα βρίσκονται σε εξέλιξη... δοσοληψίες μεταξύ εμπόρων και ναρκομανών.
Στην κεντρική πόρτα του παλαιού κτιρίου της Νομικής στη Σόλωνος, ένα ζευγάρι αστέγων κοιμάται αμέριμνο.
Η κατάσταση γύρω από τη σχολή δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κι οι φοιτητές μόλις πέσει το σκοτάδι, τρέμουν να μπουν στα αμφιθέατρα...
Ουκ ολίγες φορές, καθηγητές αλλά και φοιτητές έχουν πέσει θύματα ληστειών ή και εκφοβισμού από τις «επικίνδυνες αυτές φυλές» που κατοικούν σχεδόν στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου. Κι αναρωτιέται κανείς: Την κατάληψη που οδήγησε στο κάψιμο της πόλης των Αθηνών, οι πρυτανικές αρχές την αγνόησαν.
Το πανεπιστημιακό άσυλο που έχει γίνει άσυλο ανομίας, λησμόνησαν ότι καταργήθηκε.
Τις τραγικές αυτές εικόνες... στην αυλή του πανεπιστημίου, πώς μπορούν και τις ανέχονται;»»

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΓΙΝΕ, ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ (ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ? ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕ ? ΞΕΡΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΙΠΟΤΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ?) ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ, ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΛΩΝΟΣ! ΦΟΒΑΣΑΙ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΜΕ ΦΘΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΝΟΥΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΟΥΡΝΤΟΥ! ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ, ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΜΕ ΠΑΝΩ ΣΚΟΥΦΑ-ΔΙΔΟΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ!!!! 
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ, (ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ) ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ, ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΙΚΑ (ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ ΝΑ ΔΙΕΚΤΡΑΓΩΔΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΔΙΕΜΑΡΤΥΡΗΘΗ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ"!!!)! ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΞΕΡΡΙΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΟΝΔΡΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΤΗ ΑΚΡΗΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ! ΠΑΡΑΤΥΧΩΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΗΡΗΣΕ: "ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ?" ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΑΠΗΝΤΗΣΑΝ ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ "ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΓΡΙΑΔΕΣ, ΓΙΑΤΙ ...."! 
ΒΕΒΑΙΩΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΕΠΑΙΤΕΣ: (α) ΧΟΝΔΡΕΣ ΡΟΜΑ [[ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ! ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ, ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ/ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ 150.000 ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ (ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ -- ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΜΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ ΩΣ "ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ") ΠΟΥΡΘΑΝ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΘΗΚΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ]], (β) ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΕ ΣΑΡΙΚΙΑ, (γ) ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΟΜΑΔΙΚΩΣ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ (δ) ΠΟΛΛΟΙ-ΠΟΛΛΟΙ ΝΑΡΚΩΜΑΝΕΙΣ!! ΔΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ! ΕΙΝΑΙ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ ΜΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ! (Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΤΟΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΝ ΕΤΑΙΡΙΣΜΟΝ, ΔΙΑΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ ???)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ! Η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΕΖΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ (ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ), ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο κ. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ! ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΜΙΑΝ ΤΟΙΑΥΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΝ ΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΘΑ ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ! ΟΜΩΣ ΕΚΠΛΗΞΗ! ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ ΟΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΖΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ!!!

ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΕΣΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ή ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ (ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΟΧΗ) κοκ κοκ!
----------------------------------
1/3/2012 ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΙΣ:



NEWSIT
Τελευταία ενημέρωση: 01.03.2012 | 14:21

Σήμα κινδύνου γύρω από την Νομική και ΑΣΟΕΕ

Την ανάγκη σταθερής παρουσίας ειδικών σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΜΕΤ) στη Νομική Σχολή και στην ΑΣΟΕΕ επισημαίνει ο δήμος της Αθήνας με έγγραφό του στη Βουλή.  

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εσωτερικών η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη και στο οποίο περιγράφονται συνθήκες ανομίας στις περιοχές γύρω από τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ.
Στις οδούς Μασσαλίας και Ακαδημίας κοντά στη Νομική Σχολή, καθώς και στην οδό Πατησίων όπου βρίσκεται το κτίριο της ΑΣΟΕΕ «οργανωμένες ομάδες άσχετων με το πανεπιστήμιο ατόμων ή και φοιτητών εμποδίζουν βιαίως τις επιχειρήσεις των κλιμακίων της Δημοτικής Αστυνομίας και παρέχουν προστασία στους παράνομους εμπόρους, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά την προστασία του ασύλου. Επίσης, παρεισφρέουν άτομα τα οποία εκμεταλλευόμενα την παρουσία αλλοδαπών υπαίθριων μικροπωλητών, εκδηλώνουν ποινικά κολάσιμες παραβατικές συμπεριφορές, όπως είναι η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι επιθέσεις σε περαστικούς και οι κλοπές».

Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή του γενικού γραμματέα του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με την οποία «όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στα σημεία αυτά ενοχλούνται από την εκεί αστυνόμευση, επιδεικνύοντας συστηματική επιθετική συμπεριφορά, εξυβρίζοντας λόγω ή έργω τους δημοτικούς αστυνομικούς, λαμβανομένου υπόψη ότι οι τελευταίοι δεν φέρουν ούτε καν αμυντικό εξοπλισμό».

Η κατάσταση που επικρατεί οδηγεί στην αδυναμία της Δημοτικής Αστυνομίας να διενεργεί καθημερινούς συστηματικούς ελέγχους του παρεμπορίου με αποτέλεσμα την ποιοτική υποβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών και σημειώνεται ότι «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σταθερής παρουσίας ειδικών σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΜΕΤ) πλησίον των ανωτέρω σημείων, προς άμεση συνδρομή των υπαλλήλων σε περίπτωση που δεχτούν ανάλογες επιθέσεις».

Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη έχει επισημάνει ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι όχι μόνο τραγική αλλά επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα και πλήττει κατοίκους και εμπόρους.

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του κ. Χρήστου Παπουτσή.

Αιχμές για το θέμα της αντιμετώπισης από τις δικαστικές αρχές των οφειλετών του Δημοσίου, που συλλαμβάνονται από την Αστυνομία για να αφεθούν ελεύθεροι, περιείχε η αποχαιρετιστήρια ομιλία του απερχόμενου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή.


Αναφερόμενος στη λειτουργία της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, όπως παρατήρησε με έμφαση, «ιδρύθηκε και λειτουργεί με προσωπική έμπνευση και επιλογή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου», ο παραιτηθείς - προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ - υπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Οι προσπάθειές μας δυστυχώς δεν "εξαργυρώνονται", δεν αξιοποιούνται προς όφελος της εθνικής οικονομίας, καθώς οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την Ελληνική Αστυνομία».

Ο κ. Παπουτσής συμπλήρωσε μάλιστα ότι «αδιάψευστα επ' αυτού είναι και πάλι τα στατιστικά στοιχεία, καθώς από το σύνολο των 133 συλληφθέντων κατά το τελευταίο 4μηνο σε περίπου 20 επιβλήθηκαν πρωτόδικες ποινές φυλάκισης από 8 μήνες μέχρι και 5 έτη, οι περισσότερες με αναστολή, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δε για κακουργηματικής φύσεως οφειλές, αφήνονται επίσης ελεύθεροι με αποφάσεις των ανακριτών, χωρίς περιοριστικούς όρους που θα μπορούσαν να ωφελήσουν ουσιαστικά, οικονομικά το Δημόσιο, όπως θα ήταν η καταβολή μιας υψηλής εγγυήσεως»!

Αιχμές, όμως, άφησε και προς την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, του οποίου προΐσταται ο έτερος διεκδικητής του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Οπως είπε ο κ. Παπουτσής «από την άλλη πλευρά, τα οφειλόμενα ποσά δεν εισπράττονται, ούτε διασφαλίζονται για λογαριασμό του Δημοσίου, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα προβληματική η εικόνα δημοσίων υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι να καταθέσουν στα Δικαστήρια ως μάρτυρες κατηγορίας, να απουσιάζουν τελικά κατά την εκδίκαση υποθέσεων».

Ο κ. Παπουτσής μιλώντας για την Οικονομική Αστυνομία έκανε λόγο για τα αποτελέσματα από τη δραστηριότητά της τα οποία χαρακτήρισε εντυπωσιακά «και εξόχως αποκαλυπτικά της νοσηρής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί, όχι μόνον ως πρακτική, αλλά δυστυχώς και ως αντίληψη σε μια ευρύτατη κατηγορία, ιδίως οικονομικά εύρωστων πολιτών, που όμως η οικονομική τους ευρωστία στηρίχθηκε στη φοροκλοπή, στη φοροδιαφυγή, στη μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο και σε αδιαφανείς ή και παράνομες δραστηριότητες».

Επίσης πρόσθεσε ότι οι συνολικές οφειλές των συλληφθέντων προς το Δημόσιο μόνο κατά το χρονικό αυτό διάστημα των 4 μηνών δράσης της Οικονομικής Αστυνομίας ξεπερνούν το ποσό των 500.000.000 ευρώ, ενώ μόνο πέντε από τους συλληφθέντες έχουν οφειλές κάτω των 100.000 ευρώ.

Ο παραιτηθείς υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη μακροσκελή ομιλία του αναφέρθηκε ακόμα στο έργο που έχει γίνει στα τρία Σώματα Ασφαλείας, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επί 17 μήνες.

Για το θέμα της εγκληματικότητας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το 2011 εξαρθρώθηκαν 547 πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, εξιχνιάστηκαν 24.719 σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, όλου του φάσματος της εγκληματικής δραστηριότητας και συνελήφθησαν συνολικά 185.000 για εγκλήματα και αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού χαρακτήρα. Από αυτούς οι 15.562 συνελήφθησαν για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, τραπεζών κλπ»
.
Για το κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε στο Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης το οποίο, όπως είπε, αξιολογείται διαρκώς, αναπροσαρμόζεται και επικαιροποιείται. «Η δράση των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο και την ευρύτερη περιοχή είναι έντονη, διαρκής, αδιάλειπτη και φανερή στους πολίτες».

Ο κ. Παπουτσής δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκ νέου και στα περιστατικά αυθαιρεσίας από ενστόλους λέγοντας ότι «σε όσον αφορά στην άσκηση βίας από εκπροσώπους της κρατικής εξουσίας, πιστεύω στην παραδειγματική τιμωρία για όσους αυθαιρετούν, για όσους απομακρύνονται μόνοι τους από τους επιχειρησιακούς σχηματισμούς και ασκούν βία εις βάρος των πολιτών ή αξιοποιούν την εξουσία τους με καταχρηστικό, προσβλητικό ή προκλητικό προς τους πολίτες και το πολίτευμα τρόπο. Και αυτή ήταν η ξεκάθαρη εντολή μου προς τους Αρχηγούς των Σωμάτων. Οπως επίσης ήταν σταθερή η προσήλωση μου στο δόγμα ότι τα Σώματα είναι αυτά τα οποία επιχειρούν»
-----------------------

P. Buchanan -Who Wants War With Iran?

P. Buchanan - The New Blacklist

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΑΝΤΕΞΑΝ" ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ!


http://hercolano2.blogspot.com/2012/02/p-buchanan-new-blacklist.html
-----------------------------------------

Άρη Δαβαράκη - Πολιτικοί και μύρια...

 PRESS.GR --- Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικοί και μύρια...

Του Άρη Δαβαράκη


Ενώ το 90% των Ελλήνων καλείται να σηκώσει άμεσα και αποφασιστικά το βαρύτερο φορτίο, αυτό της απόλυτης φτώχειας στην οποία μας οδηγούν τα σκληρότατα μέτρα , οι βουλευτές μας με τους/τις συζύγους, ή χωρίς αυτούς/αυτές, αναφέρονται στις μπίζνες του «ενός εκατομμυρίου δολαρίων» χαλαρά, σα να μιλάνε για μια ψιλοδουλειά. Και, βέβαια, τόσο γι’ αυτούς, όσο και για τους αυλικούς, τους προστάτες και...
τους προστατευόμενους τους, την ολιγαρχία δηλαδή των δις ευρώ που κυβερνάει την Ελλάδα, ένα εκατομμύριο δολάρια είναι, πράγματι, «αστείον ποσόν» (που λέγανε και οι παλιοί αστοί) για να το κάνουμε και θέμα.
Αυτά που έχουν να μας πουν όμως (ή που παλεύουν να μας κρύψουν), «νόμιμα και ηθικά» μπορεί να είναι - δεν ηχούν όμως καθόλου καλά στα αυτιά κανενός μας. Ευχάριστο είναι βέβαια το γεγονός πώς αυτοαποκαλύπτονται, δημιουργώντας ένα αγεφύρωτο πια χάσμα ανάμεσα στους ίδιους και την εκλογική τους «πελατεία» που, μέχρι και το 2009 παραμυθιάζανε κανονικότατα με κυνισμό απύθμενο. Μιλάω βέβαια για την πολιτικά διαπλεκόμενη ολιγαρχία του πλούτου, όχι γενικά για τους πλούσιους ανθρώπους που είναι χαρά και ευλογία για κάθε χώρα αφού ξοδεύουν, χτίζουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας, φέρνουν συνάλλαγμα κ.λπ. Οι Έλληνες εφοπλιστές μας, πχ, ασχέτως σημαίας, τιμή μας και καμάρι μας πραγματικό: Δεν βλέπεις όμως τους Γουλανδρήδες ή τους Λαιμούς στα κόμματα να ξερογλείφονται. Το ξεκαθαρίζω για να μην μπερδευόμαστε – και νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε μια χαρά και ξέρουμε όλοι για ποιους μιλάμε – δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα.
Βλέπει λοιπόν ο «λαός» στην πράξη ότι οι (μέχρι προ τινος) εκλεκτοί του, ζουν σε έναν άλλον κόσμο, έναν κόσμο με πολλά μηδενικά δίπλα στα «κατά κόσμον» 300, 700 ή 1000 ευρώ με τα οποία πρέπει πια να ζήσουν οι κανονικές Ελληνικές οικογένειες. Έτσι καταλαβαίνει και η τελευταία γιαγιά στο πιο απόμακρο χωριό ότι την κοροϊδεύουνε κανονικότατα όλοι αυτοί, ότι είναι στο κοινοβούλιο για να είναι κοντά στις δουλειές, τις αναθέσεις και τις προμήθειες - και για κανέναν άλλον απολύτως λόγο. Και η απάντηση, (ελπίζουμε εμείς οι πάντα ονειροπόλοι και αισιόδοξοι), θα εκτοξευθεί (κυριολεκτικά) μέσα από τις κάλπες κάποια Κυριακή του Απριλίου, άντε Μαΐου του 2012, πολύχρωμη και εντυπωσιακή σαν τα καλά πυροτεχνήματα, αυτά που χρησιμοποιεί ο Δήμος του Λονδίνου ή των Παρισίων - τις πρωτοχρονιές μιλάμε τώρα, τα πολύ εορταστικά.
Ναι. Γιατί η ζωή όλων μας όλο και σφίγγει, όλο και στενεύει, όλο και δυσκολεύεται – ενώ η ζωή των εκπροσώπων μας ( που κι’ αυτοί χωριανοί μας ήταν κάποτε, είχανε όμως το θράσος να ζητήσουνε την ψήφο μας και, χάρη σ’ αυτήν, τα κατάφεραν να γίνουν ζάμπλουτοι) η ζωή του «πολιτικού προσωπικού» μας δεν έχει κανένα (οικονομικό μιλάμε τώρα) πρόβλημα. Για μας εδώ έξω, λίγο να συνεχιστεί ακόμα αυτή η κατάσταση και θα στερέψουν όλες οι βρύσες, το τοπίο θα γίνει πια εφιαλτικό. Αυτό δεν απασχολεί την ηγεσία της χώρας – διότι η ηγεσία ζει «αλλού», έχει πάρα πολύ ρευστό, ασφαλισμένο εκτός Ελλάδας ωραιότατα. Και σ’ αυτό μπορεί να έχει και πολύ δίκιο η κ. Μπακογιάννη που λέει πως κάποιοι βάλανε μπρός την δική της περίπτωση για να καλύψουν τις εκατοντάδες άλλες «κινήσεις λογαριασμών» πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων-ΑΕ (της «Πασοκονουδού ΑΕ» συγκεκριμένα) και των ανθρώπων του στενού τους περιβάλλοντος.
Κανείς πάντως από τους μετέχοντες στο «πολιτικό προσωπικό» δεν αντιμετωπίζει το δίλλημα «να πληρώσω ΔΕΗ, μην μου την κόψουνε, ή το νοίκι», «το σχολείο του παιδιού ή τα άλλα πέρα-δώθε βερεσέδια», «να πάρω δυο μπουκάλια γάλα ή ένα γάλα και τέσσερα αυγά για τα παιδιά»; Τα διλλήματα τους είναι ανωτέρας τάξεως εκεί στα λημέρια της πολιτικής : «Να συμφωνήσω με τον Λοβέρδο που λέει πως θα στηρίξει κυβέρνηση Σαμαρά ή να περιμένω να δω αν θα παίξει επιθετικά ο Βενιζέλος μόλις ξεμπερδέψει με το PSI που του έχουνε κρεμάσει στο λαιμό σαν βρόγχο»; Τέτοια τους απασχολούν. Αν θα επανεκλεγούν, πώς θα επανεκλεγούν, που θα βρούνε (και αυτοί) ρευστό να στηρίξουν τα προεκλογικά τους. Μήπως πρέπει να επαναπατρίσουν δικά τους λεφτά πίσω στην Ελλάδα –φανταστείτε τι τεράστια διλλήματα έχουν και αυτοί να αντιμετωπίσουν. Να τα φέρουν τα λεφτά και να ξοδευτούν για μια, μάλλον χαμένη, προεκλογική καμπάνια ή να τα αφήσουν εκεί που είναι, ασφαλή, ζεστά-ζεστά, έτοιμα να χρηματοδοτήσουν μια καινούργια πια ζωή και πιθανότατα και μια μετεγκατάσταση σε κάποια άλλη χώρα, πιο πολιτισμένη, που δεν θα τους έρχονται τα γιαούρτια στη μούρη μόλις βγούνε στο δρόμο;
Αυτά είναι τα μεγάλα διλλήματα των σημαντικών πολιτικών ανδρών μας, τα μεγάλα «Ναι» και τα μεγάλα «Όχι» που πρέπει να βροντοφωνάξουν άμεσα οι «μεγάλοι», οι «σπουδαίοι», οι ξεχωριστοί Έλληνες και Ελληνίδες που έγιναν κάποια στιγμή «πολιτικοί» - και οδήγησαν τον τόπο εδώ που βρίσκεται.

Την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έθιξε ο Σαμαράς +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΠΗ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΥΟ ΦΤΩΧΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕΙΣΜΟΣ!!! 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΠΗ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΔΙΑ ΤΑ ΑΠΑΙΣΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ! ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΘΗ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΩΡΑ ΟΠΟΥ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΛΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΘΑ ΜΕΤΕΦΕΡΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΑΣΚΕΝΔΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΡΩΣΣΙΑ!! ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΗ, ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ Ο.Π.Λ.Α., ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΤΙΝΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΔΑΡΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΦΑΞΕ ΤΟ ΕΑΜ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΩΜΕΝΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ (ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ)! ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΗ,  ΤΟ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΗΣ Π.Ε.Ε.Α. ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΟ-ΔΗΜΗΤΡΩΦ! ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΗ, ΤΙΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΠΟΠΩΦ ΝΑ 'ΡΘΗ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΗ,, ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΖΟΝΤΟΣ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ "ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΟΣ"!!  --ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΟΜΩΣ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΤΡΑΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΣ ΜΙΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ Η ΘΕΙΑ ΕΡΙΝΥΣ (ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΑΤΡΕΙΔΩΝ)!
ΛΙΓΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΑΤΙ "ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ"!! Η ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ Ο ΗΛΙΟΣ!!! ΑΝ ΟΥΦΟ, ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ, ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΝΙΚΗΤΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩΜΕ! --ΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΕΛΘΩΜΕ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ ΟΣΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΔΙΑ "ΕΜΦΥΛΙΟ" (ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ), ΔΙΟΤΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ "ΠΙΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ" ΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ! ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΘΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ, ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, "ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΕΔΩ ΝΑ ΡΘΗ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ Ο ΑΔΕΛΦΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩΜΕ ΜΕ ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΜΕ ΒΔΕΛΥΡΟΥΣ ΕΞΩΜΟΤΕΣ!! ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΗ ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΙΟΤΙ ΗΣΑΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΟΜΩΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΙΔΕΙΣ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΠΟΠΩΦ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ, ΕΙΣΑΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ"! ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ! ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΡΑΝΝΩΝ! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ!  
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!!!)? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ??? ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ (ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΑΛΛΟΤΕ ΕΡΕ, ΝΥΝ Ν.Δ.) Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΗΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΗΣ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΗ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΕΠΛΗΤΤΕ? ΔΙΑΤΙ ΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕ ή Ν.Δ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ? ΔΙΟΤΙ, ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΟ, Η ΑΠΕΧΘΗΣ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ (ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΕΔΩ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΓΕΣ men --που δεν ήθελαν να τελειώση ο συμμοριτοπόλεμος) ΕΙΠΕ: "Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑΧΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ, ΘΑΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΗ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ"!!!
--------------------------------------------- 

Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, ο νέος εχθρός του Σαμαρά
Εθεσε σε δεύτερο πλάνο το αποδυναμωμένο πολιτικά ΠαΣοΚ
Και εγεννήθη νέος εχθρός για τον κ. Αντ. Σαμαρά που ξεκίνησε ιδεολογικό πόλεμο με την Αριστερά και έθεσε σε δεύτερο πλάνο το αποδυναμωμένο πολιτικά ΠαΣοΚ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για να επιτύχει η Ν.Δ. την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις εκλογές.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. με την ομιλία του το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου, στόχευσε τα κόμματα της Αριστεράς, δίνοντας και βαθιά ιδεολογική διάσταση στην επίθεσή του.


Για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, αρχηγός κεντροδεξιού κόμματος, καθώς ο τέως Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής χρησιμοποιούσε γενικά ήπιους τόνους και είχε μια πιο θετική προσέγγιση στα κόμματα της Αριστεράς, αναγνωρίζοντας όμως τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές, εξαπέλυσε τέτοια σφοδρή επίθεση.


Με την κίνησή του ο κ. Σαμαράς έδειξε ξεκάθαρα ότι στόχος του είναι να εκφράσει η Ν.Δ. το αστικό μέτωπο, ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή -με βάσει και τις μετρήσεις- έναντι της Αριστεράς που αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά της.


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέδειξε ουσιαστικά με την επιλογή του στη Βουλή, ότι ο πραγματικός αντίπαλος του κόμματός του στην πορεία προς τις εκλογές, είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.


Εξάλλου, ο ίδιος, όπως και πολλά άλλα στελέχη της Ν.Δ., όπως π.χ. ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης, πιστεύουν, ότι αυτή την περίοδο, είναι σε εξέλιξη μια πολύ έντονη ιδεολογική μάχη.


Η επίθεση στην Αριστερά, μεγάλο μέρος της οποίας ριζοσπαστικοποιείται και δεν κινείται με όρους σοσιαλδημοκρατίας, ακυρώνοντας την όποια κριτική περί ενσωμάτωσης στο σύστημα, ήταν εν πολλοίς αναπόφευκτη με δεδομένο ότι υπάρχει και μικρή διαρροή ψηφοφόρων της Ν.Δ., κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ.


Και αυτό, διότι ο κ. Σαμαράς κατανοεί πως εάν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές, μια δυνατή Αριστερά, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ομογενοποιημένη, θα δυσχεράνει, κάτι που πιστεύει και ο κ. Καραμανλής, τις προσπάθειές του να κυβερνήσει και θα δυναμιτίσουν την τελευταία ευκαιρία που έχει η χώρα για να σωθεί.


Ως εκ τούτου, λοιπόν ο κ. Σαμαράς, εξαπέλυσε μύδρους κατά της Αριστεράς, «που μας κουνά το δάχτυλο» ενώ όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας του ΠαΣοΚ, όπως είπε, «στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε».


Παράλληλα, μίλησε για την «πολύ υποκριτική εμμονή» που έχουν τα Αριστερά κόμματα, στις γενικές καταγγελίες χωρίς προτάσεις και απάντησε, όπως είπε, στην «αυξανόμενη επιθετικότητα της Αριστεράς», η οποία δεν «είναι υπεράνω κριτικής» και η επιμονή της στη γενική καταγγελία «δεν είναι πολιτική».

«Είναι εμμονή. Και στην περίπτωσή μας είναι και πολύ υποκριτική εμμονή. Διότι, αν η Αριστερά ψάχνει ''κακούς'' για να καταγγείλει, καλό θα είναι να κοιτάξει και λίγο στον καθρέφτη της» τόνισε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια απαρίθμησε τα…αμαρτήματά της, λέγοντας: «Στήριξε «προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης», «έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις», κάνοντας αναφορά στου Κινέζους στον Πειραιά πριν δυόμισι χρόνια, «ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα», «έκανε, επί πολλά χρόνια, μοναδικές διεθνώς καταχρήσεις στις κινητοποιήσεις, όπου λίγες εκατοντάδες ατόμων κάθε μέρα παραλύουν την πόλη», «πρωτοστάτησε και στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους» και «στις καταλήψεις σχολείων και Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Ιδεολογικό υπόβαθρο στην επίθεση

Η ιδεολογικοποίηση της αντιπαράθεσης με την Αριστερά, κόμματα της οποίας δεν διαχώρισε, φάνηκε ξεκάθαρα, όταν ανέδειξε, κατά τον ίδιο μια σοβαρή διαφορά μεταξύ τους και αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας που υπερασπίζεται η Ν.Δ.


Θέλησε όμως να πείσει και τα εγχώρια συστήματα εξουσίας και τους ψηφοφόρους, ότι η Ν.Δ. μπορεί να εγγυηθεί για την επόμενη ημέρα. Ήταν χαρακτηριστική η φράση του «εμείς, στην κεντροδεξιά παράταξη, δίνουμε κάθε φορά εξετάσεις πόσο μακριά βλέπουμε, αλλά και πόσο βοηθάμε τη χώρα μας κάθε στιγμή».


Με την παρέμβασή του αυτή έστειλε και μήνυμα προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά κέντρα και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ποιο κόμμα θα αποτελέσει ανάχωμα στην Ελλάδα για την άνοδο της Αριστεράς και θα εγγυηθεί την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.


«Εμείς ήμασταν πάντα και εξακολουθούμε να είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Αλλά όταν στην Ευρώπη επικράτησαν λάθος απόψεις, σηκώσαμε το ανάστημά μας και διαφωνήσαμε ανοικτά. Και σήμερα παλεύουμε να παραμεριστούν οι απόψεις αυτές και να βρει η Ενωμένη Ευρώπη το δρόμο της» υποστήριξε.


Επίσης, ο κ. Σαμαράς με αιχμηρό ύφος, ικανοποιώντας την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, αλλά και ψηφοφόρους μετριοπαθείς και φιλελεύθερους που αρχίζουν και ξανακοιτούν προς τη Ν.Δ., είπε με ένταση: «Αντίθετα, μεγάλο μέρος της Αριστεράς, τελείως εξωπραγματικά υπερασπίζεται ακόμα πρότυπα κοινωνιών που έχουν καταρρεύσει!Εμείς, λοιπόν, τολμάμε να διαφωνούμε ακόμα και με εκείνους που ιδεολογικά βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο. Η Αριστερά δεν τολμά να διαφωνήσει με τα «πρότυπά» της, ούτε και μετά την παταγώδη αποτυχία τους!».


Ξορκίζει μετεκλογική συγκυβέρνηση - Θέλει αυτοδυναμία
Με τον πιο επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής και όχι από το πλατύσκαλο των γραφείων της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς ξέκοψε κάθε συζήτηση για μετεκλογική συγκυβέρνηση, λέγοντας: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν υπάρχει πιο ύπουλη προπαγάνδα από αυτό, ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Εκείνοι εξαπάτησαν τον λαό και μετά τον οδήγησαν στην απελπισία».


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία η οποία θα προχωρήσει και στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο τόπος.


Με αυτή τη συλλογιστική καταλόγισε προσπάθειες ανακοπής της πορείας της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη να γίνουν σύντομα εκλογές και έδωσε έμφαση στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας.


Eξάλλου, η αυτοδυναμία για την ΝΔ θεωρείται απολύτως ταυτισμένη με την προοπτική εξόδου από την κρίση. Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει βαθιά ότι μια ισχυρή εντολή από το λαό θα του δώσει τη δύναμη να διεκδικήσει αναπτυξιακές πολιτικές στην Ευρώπη ώστε να πάρει και πάλι μπρος η οικονομία, να επιτευχθεί ανάπτυξη, να αυξηθεί και πάλι το ΑΕΠ, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα και το χρέος αλλά και να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή.


Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι με την ψηφοφορία κλείνει οριστικά το θλιβερό κεφάλαιο των τελευταίων δυόμισι χρόνων και ανοίγει ο δρόμος για τη λαϊκή ετυμηγορία και τις εκλογές. «Αφήνουμε πίσω τη χειρότερη εποχή που γνώρισε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Και ανοίγουμε το δρόμο για τη νέα Μεταπολίτευση, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος!» είπε χαρακτηριστικά.


«Η χώρα χρειάζεται σύντομα κυβέρνηση με ισχυρή και νωπή εντολή» είπε και προειδοποίησε -θέτοντας και το δίλημμα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης- ότι αν δεν γίνουν σύντομα εκλογές «η Ελλάδα θα είναι ακυβέρνητη χώρα».
Ιδιαίτερη σημασία είχε το γεγονός, ότι ουσιαστικά με τα όσα είπε για την προοπτική αυτοδυναμίας της Ν.Δ. βλέπει να παίζεται παιχνίδι εναντίον του κόμματός του.


«Τώρα το μόνο που τους μένει είναι να αμφισβητούν την αυτοδυναμία της ΝΔ την οποία ζητάμε για να κυβερνήσουμε με αποφασιστικότητα και για να κάνουμε τις τομές που έχει ανάγκη η χώρα» είπε και συμπλήρωσε με νόημα: «Το τελευταίο τους ανάχωμα είναι η αμφισβήτηση της αυτοδυναμίας της ΝΔ και αυτό θα σαρωθεί στις εκλογές».

Υπεραμύνθηκε του «ναι» στο δεύτερο μνημόνιο

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός, ότι για πρώτη φορά ο κ. Σαμαράς ήταν πιο ήπιος στην κριτική του απέναντι στο ΠαΣοΚ, αν και επανέλαβε την επιχειρηματολογία του για τα λάθη του παρελθόντος και προσπάθησε να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης της Ν.Δ. και τη θετική ψήφο στο δεύτερο μνημόνιο.


«Πολιτική δεν είναι να λες τα ίδια συνεχώς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είχες δίκιο. Δεν είναι μετά Χριστόν προφήτης ο πολιτικός. Ούτε είναι Κασσάνδρα ο πολιτικός. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Σημασία δεν έχει μόνον η πολιτική πρόβλεψη. Σημασία έχει, κυρίως, η πολιτική παρέμβαση» υποστήριξε, επιχειρηματολογώντας για την απόφασή του και να στηρίξει η Ν.Δ. την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και να ψηφίσει τη συμφωνία.


Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κατάσταση το 2009 δεν είναι ίδια με την τωρινή και προέβαλλε το επιχείρημα, ότι τότε υπήρχε έλλειμμα αλλά η χώρα ήταν ακόμη στις αγορές. Στο σημείο αυτό, ανέφερε, ότι η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της και με την λάθος συνταγή του μνημονίου μετέτρεψε μία κρίση ελλείμματος σε κρίση χρέους.

Για μια ακόμη φορά, όπως πράττει συχνά τελευταία για να πείσει την κοινή γνώμη, σημείωσε ότι με το δεύτερο μνημόνιο «κουρεύεται» το χρέος και η χώρα κερδίζει χρόνο ενώ και στην Ευρώπη το κλίμα έχει αρχίσει και αλλάζει.
«Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην ανάκαμψη και δεν είμαστε πια μόνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Στη ΔΗΜΑΡ επαινούν την γερμανική Αριστερά επειδή ΔΕΝ δείχνει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα!

Στη ΔΗΜΑΡ επαινούν την γερμανική Αριστερά επειδή ΔΕΝ δείχνει αλληλεγγύη προς την  Ελλάδα!
ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΝΑΝΑΙ ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ!!!

 
Κραδασμοί στη ΔΗΜΑΡ απ' τη δήλωση Γεωργάτου για τη γερμανική Αριστερά
Κατηγόρησε τους βουλευτές του Die Linke επειδή καταψήφισαν το πακέτο βοήθειας
«Άνω κάτω» έγινε η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) από την τοποθέτηση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος, κ. Γερ. Γεωργάτου, ο οποίος κατηγόρησε το γερμανικό κόμμα «Αριστερά», το Die Linke, για την καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα στη γερμανική βουλή.

Και αυτό την ίδια στιγμή που η ΔΗΜΑΡ, λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, είχε καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο στην ελληνική Βουλή, όπως και νωρίτερα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και το πρώτο μνημόνιο.


Ο σάλος που προκλήθηκε στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ, το βράδυ της Δευτέρας, οδήγησε την επομένη ημέρα σε διορθωτική δήλωση του κ. Γεωργάτου, ο οποίος διευκρίνιζε ότι όσα είπε δεν απηχούν τη θέση της ΔΗΜΑΡ, αλλά προσωπικές του απόψεις.


Ωστόσο, οι κραδασμοί είχαν επέλθει.


Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά στελεχών του ΣΥΝ, που «συγκατοικεί» με το Die Linke στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Η κυρία
Ρένα Δούρου (υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής) και ο κ. Π. Σκουρλέτης (εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ) εξαπέλυσαν πυρά σημειώνοντας ότι η δήλωση του κ. Γεωργάτου αναδεικνύει τις τεράστιες αντιφάσεις στην πολιτική της ΔΗΜΑΡ, την οποία κατηγόρησαν ότι «δεν ξεκαθαρίζει τη στάση της απέναντι στο κορυφαίο ζήτημα της εποχής μας που είναι οι μνημονιακές πολιτικές».

Η δήλωση που έβαλε «φωτιά» ανέφερε:
«Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα "Αριστερά" (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με τον λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις - SPD και Πράσινοι - δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο».

Και ο λόγος που έγινε μείζον θέμα ήταν, εκτός άλλων, ότι είχε την εξής προμετωπίδα:
«Δήλωση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜ. ΑΡ, Γεράσιμου Γεωργάτου, για την καταψήφιση από το Die Linke του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, στη γερμανική βουλή». Η κομματική του ιδιότητα παρέπεμπε απευθείας στη ΔΗΜΑΡ...

Στο διαδίκτυο φούντωσε η συζήτηση, ενώ σύντομα η δήλωση «αποσύρθηκε» από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.


Μάλιστα, στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μέσω facebook και blogs, προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι η δήλωση Γεωργάτου ανέβηκε αυθαίρετα στον κομματικό ιστότοπο, χωρίς καμιά γνώση του επίσημου κόμματος και γι' αυτό αποσύρθηκε μόλις έγινε αντιληπτό.


Μάλιστα, ο κ.
Θέμης Δημητρακόπουλος (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς) έκανε... αντιδήλωση. Σημείωνε ότι «είναι τουλάχιστον πολιτικά άτοπο και άστοχο» οποιοδήποτε στέλεχος του κόμματος να προκαταλαμβάνει, μέσω της επίσημης κομματικής του ιδιότητας, την τοποθέτηση και των υπόλοιπων στελεχών και μελών της ΔΗΜΑΡ.

Και πρόσθετε:
«Προσωπικά, όχι μόνο απογοήτευση δεν μου προκάλεσε η αρνητική ψήφος του Die Linke, αλλά απεναντίας μου έδωσε ελπίδες για το μέλλον της χώρας μας, σε μια Ενωμένη Ευρώπη με κυρίαρχες τις προοδευτικές και αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Ο δρόμος για τον δημοκρατικό σοσιαλισμό παραμένει πάντα ευρωπαϊκός, αριστερός και οικολογικός!».

Το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Γεωργάτος προχώρησε σε διορθωτική κίνηση. Δήλωσε ότι
«για την αποκατάσταση της πραγματικότητας θέλω να διευκρινίσω ότι η επικριτική ανακοίνωσή μου για την ψήφο της Αριστεράς στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, η οποία από λάθος συνοδεύτηκε με την ιδιότητά μου ως υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος, απηχεί αυστηρά προσωπικές μου απόψεις και όχι την επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ».

Παρ' όλα αυτά, το ίδιο απόγευμα συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, διερευνώντας τη διάσταση του θέματος. Στελέχη από το ηγετικό επιτελείο άσκησαν οξεία κριτική στον κ. Γεωργάτο, κατά τη συνεδρίαση, εξηγώντας ότι ήταν πολιτικό λάθος αυτή η δήλωση, καθώς έδινε την ευκαιρία για επιθέσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν
«να ανακόψουν τη ροή ψηφοφόρων προς τη ΔΗΜΑΡ, έχοντας ταρακουνηθεί και από τη δημοσκοπική άνοδό της».

Παράλληλα, όμως, το ζήτημα θα μπορούσε να έχει
«πολιτική ουρά». Όλο το προηγούμενο διάστημα, τοποθετήσεις κατά της γραμμής της ΔΗΜΑΡ, «απολύτως μειοψηφικές» μεν, όπως λένε από την ηγεσία της, αλλά «θορυβώδεις» λόγω της εξάπλωσής τους μέσω ίντερνετ, είχαν κάνει την εμφάνισή τους.

Μέλη της ΔΗΜΑΡ εξέφραζαν κριτική για αντίφαση που εμπεριείχε η απόφασή της για καταψήφιση της νέας Δανειακής Σύμβασης. Κι αυτό διότι η ΔΗΜΑΡ, και δια στόματος του προέδρου της κ.
Φ. Κουβέλη, από τη μία έχει ταχθεί υπέρ της ολοκλήρωσης του PSI και από την άλλη διαφωνεί με τα μέτρα τα οποία συνοδεύουν και, όπως σημειώνει, «βυθίζουν τη χώρα στο πουθενά». Υπάρχουν εκτιμήσεις μελών ότι οι ισορροπίες αυτές θολώνουν το τοπίο των μετεκλογικών προγραμματικών συνεργασιών, ιδιαίτερα με τον εκσυγχρονιστικό χώρο.

Πάντως, από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εκπεμπόταν σε όλους τους τόνους προς τα έξω ότι το θέμα της δήλωσης Γεωργάτου
«θεωρείται λήξαν αφού έγινε η διορθωτική δήλωση και ουσιαστικά παραδέχτηκε το λάθος του». Ωστόσο, μετά την πολύωρη συνεδρίαση, στελέχη που μετείχαν σε αυτή μιλούσαν για «κραδασμό που δέχτηκε το κόμμα».

Γερ. Γεωργάτος: «Εν τη ρύμη της... γραφής»


Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργάτος μιλώντας στο «Βήμα» επεσήμανε ότι πρόκειται για προσωπικές του απόψεις οι οποίες
«δεν εκφράζουν αντίθεση προς την επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ αλλά δίνουν μια πιο πολύπλοκη απόχρωση στο ζήτημα».

Θύμισε ότι και ο ίδιος είχε συμφωνήσει στα όργανα του κόμματος με την καταψήφιση από τη ΔΗΜΑΡ της νέας δανειακής σύμβασης.


Εξηγώντας τη στάση του ο κ. Γεωργάτος σημείωσε ότι
«θεωρεί πως τα σκληρά μέτρα που φέρνει μαζί του το μνημόνιο είναι το κριτήριο για μια καταδικαστική ψήφο στην Ελλάδα. Αντιθέτως, το κριτήριο στη Γερμανία για τα κόμματα που ψήφισαν ή όχι στη Βουλή τους είναι η μεταφορά πόρων σε μια πιο αδύναμη ευρωπαϊκή χώρα. Θεώρησα ότι η Αριστερά δεν έδειξε την αλληλεγγύη που όφειλε, με δεδομένο ότι η Ελλάδα χρειάζεται τώρα τη βοήθεια».[ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΔΗΛΩΣΙ]
Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το «Μπλόκο» της Πορτογαλίας είχε ψηφίσει την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα την περίοδο του πρώτου μνημονίου.


Ο κ. Γεωργάτος υπογραμμίζει ότι
«εν τη ρύμη της... γραφής έγραψε την κομματική ιδιότητά του στη δήλωση που έκανε».

Όταν τον ρωτήσαμε αν σκέφτηκε την παραίτηση από τη θέση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος είπε ότι
«ούτε ετέθη από κανέναν ούτε ο ίδιος θεωρώ ότι συντρέχει λόγος. Εξάλλου η ελευθερία έκφρασης της προσωπικής άποψης είναι κατοχυρωμένη στη Δημοκρατική Αριστερά».

Απεβίωσε ο ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας

Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας
Εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο

Όπως ανέφερε στο Mega η διευθύντρια του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, έγιναν προσπάθειες να τον επαναφέρουν στην ζωή εντός του ασθενοφόρου, ενώ η ίδια προσπάθεια έγινε επί 40 λεπτά και από τους γιατρούς του νοσοκομείου δίχως τελικά να τα καταφέρουν.

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1942. Ηδη από το σχολείο οι δάσκαλοί του τον παρότρυναν να στραφεί προς το θέατρο. Παρά το γεγονός ότι μπήκε στην Αγγλική Φιλολογία, αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα και να δώσει εξετάσεις στη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης – δεν πέρασε εκεί αλλά στη σχολή του Πέλου Κατσέλη από όπου και αποφοίτησε.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1965 και λίγο αργότερα συνεργάστηκε τελικά με τον Κάρολο Κουν και το Θέατρο Τέχνης. Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, ήταν στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Η θεία μου η χίπισσα». Εκτοτε συμμετείχε σε αρκετές ταινίες, ενώ η παρουσία του στο θέατρο ήταν σταθερή.

Θιασάρχης εδώ και πολλά χρόνια έπαιζε κάθε χρόνο στη σκηνή, σε κωμωδίες, ελληνικές και ξένες, όπου σκηνοθετούσε και πρωταγωνιστούσε. Φέτος, για δεύτερη σεζόν έπαιζε στην κωμωδία «Ζωή ποδήλατο» μαζί με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου, τον Πέτρο Ξεκούκη κ.ά.

Φύσει κωμικός ηθοποιός ο Βασίλης Τσιβιλίκας γνώρισε μεγάλη επιτυχία τόσο στην πρόζα όσο και στην επιθεώρηση. Ηταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Angelina Jolie Conscripted To Sell Genocidal ‘Humanitarian Intervention’ War Doctrine

USA - Silencing The Critics

20 Things We Can Learn About The Future Of America From The Death Of Detroit

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ, ΤΟΥ ΣΕΗ

21 Δεκεμβρίου 1944: Η ηθοποιός Ελένη Παπαδάκη δολοφονείται από την «λαϊκή αστυνομία» του ΚΚΕ
Η Ελένη Παπαδάκη (4 Νοεμβρίου 1903 - 21 Δεκεμβρίου 1944) ήταν η κορυφαία ελληνίδα ηθοποιός του Μεσοπολέμου, την οποία ο Γρηγόρης Ξενόπουλος είχε χαρακτηρίσει 'αδιαμφισβήτητη διάδοχο της Κοτοπούλη'. Γνώρισε την δόξα πολύ νέα, αλλά έχασε την ζωή της μόλις στα 41 της, μέσα στο χάος του Εμφυλίου πολέμου.
Αμέσως μετά την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς το ΕΑΜ (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο) εξαπέλυσε ένα κυνήγι «μαγισσών» κατά των καλλιτεχνών και των διανοούμενων που υπετίθετο ότι συνεργάστηκαν κατά την Κατοχή με τους Γερμανούς. Έτσι η διοίκηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) που ελεγχόταν από το ΚΚΕ, προχώρησε σε διαγραφές ηθοποιών που δεν ήταν αρεστοί στο κόμμα , χαρακτηρίζοντάς τους ως «φασίστες» και «δωσιλόγους».
Μέσα σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας πολλοί κορυφαίοι καλλιτέχνες όπως η Κυβέλη, η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Βάσω Μανωλίδου ο Δημήτρης Χορν, η Ελένη Παπαδάκη, ο Χρήστος Ευθυμίου, ο Νίκος Δενδραμής και πολλοί άλλοι χαρακτηρίστηκαν «ευνοούμενοι» των αρχών Κατοχής και υπέστησαν δριμεία πολεμική.
Όπως γράφει ο ιστορικός και δημοσιογράφος Γεώργιος Λεονταρίτης «πολλές γυναίκες του θεάτρου μισούσαν την Παπαδάκη διότι δεν μπόρεσαν να την επισκιάσουν».
Στις 20 Οκτωβρίου 1944 το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ συνεδρίασε πραξικοπηματικά στα γραφεία του, στην οδό Σατωβριάνδου 52α. Θέμα της ημερησίας διάταξης ήταν «Πρόταση διαγραφής Ελλήνων ηθοποιών που πρόδωσαν τον ιερό Εθνικό Ελληνικό αγώνα». Η πλειοψηφία καταδίκασε και διέγραψε την ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη με την κατηγορία ότι υπήρξε ερωμένη του κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη. Στη διαγραφή της πρωτοστάτησαν γνωστοί αριστεροί καλλιτέχνες πως ο Σπύρος Πατρίκιος, ο Δήμος Σταρένιος, ο Λ. Δαρζέντας, η Ολυμπία Παπαδούκα και η Καίτη Ντιριντάουα. Η τελευταία κατά την περίοδο της Κατοχής διατηρούσε σχέσεις με γνωστούς μαυραγορίτες. Λίγο πριν από την αποχώρηση των Γερμανών όμως φρόντισε να αποκτήσει διασυνδέσεις με την αριστερά και το ΕΑΜ και να αλλάξει στρατόπεδο.
Όταν ξέσπασαν τα Δεκεμβριανά, η Παπαδάκη βρισκόταν στη διώροφη μονοκατοικία της οικογενείας της, επί της οδού Ιακωβίδου 28 στα Πατήσια. Δύο στενές της φίλες, η Αιμιλία Καραβία και η Μπούμπα Κορυζή (μετέπειτα σύζυγος του Παναγή Παπαληγούρα), τη συμβούλευσαν να καταφύγει στην «ελεύθερη ζώνη» του Κολωνακίου στο κέντρο της Αθήνας. Τα γεγονότα όμως πρόλαβαν τις ανησυχίες τους. Το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου συγκεντρώθηκαν μερικοί φίλοι, ανάμεσά τους και η Ελένη Παπαδάκη, στην οικία του Δημήτρη Μυράτ για να παίξουν χαρτιά. Έξω ακούγονταν σποραδικοί πυροβολισμοί. Ξαφνικά τρεις εξαγριωμένοι άνδρες εισέβαλαν κρατώντας περίστροφα και φωνάζοντας: «Την Ελένη Παπαδάκη! Που είναι η Ελένη Παπαδάκη; Σας συλλαμβάνω όλους. Μπρος, πάμε στην Πολιτοφυλακή».
Ο θόρυβος που προκλήθηκε και οι φωνές έφθασαν μέχρι τον πρώτα όροφο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένες οι γυναίκες και ετοιμάζονταν να κατεβούν να δουν τι συμβαίνει. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι οι άνδρες που εισήλθαν στο σπίτι ήταν πολιτοφύλακες του ΕΑΜ, η Χρυσούλα Μυράτ υπέδειξε στην Παπαδάκη να διαφύγει από το πίσω παράθυρο. Ατάραχη η μεγάλη τραγωδός του θεάτρου, αρνήθηκε να φύγει λέγοντας στη φίλη της: «Γιατί να φύγω; Θα πάω να δω τι με θέλουν». Στο μεταξύ οι πολιτοφύλακες ωθούσαν τους άλλους στον δρόμο με ύβρεις και απειλές. Τότε άνοιξε η εσωτερική πόρτα και εμφανίσθηκε η ηθοποιός. «Εγώ είμαι η Ελένη Παπαδάκη. Τι θέλετε;». Έκπληκτος ο ένας πολιτοφύλακας που φερόταν ως αρχηγός της ομάδας, την κοίταξε στα μάτια. Ήταν ο φοιτητής της Ιατρικής Κων. Μπιλιράκης.
«Ακολούθησέ μας στην Πολιτοφυλακή για μια ανάκριση», της είπε.
Ο Δημήτρης Μυράτ, βλέποντας την ταραχή που επικρατούσε, επιχείρησε να παρέμβει για να ηρεμήσει την κατάσταση. «Μην κάνεις έτσι. Ανήκω κι εγώ στο ΕΑΜ. Θα σε ακολουθήσουμε όλοι».
Αφού ανηφόρισαν για λίγο την οδό Ιακωβίδου, ο Μπιλιράκης σταμάτησε.
«Εσείς φύγετε», είπε στους άλλους συλληφθέντες.
Με τους πολιτοφύλακες παρέμειναν η Παπαδάκη, η φίλη της Αιμιλία Καραβία, ο Μυράτ και ο Σαμ Μπράντενμπουργκ, ένας Εβραίος φίλος της Παπαδάκη. Λίγο αργότερα η Ομάδα σταμάτησε στην οδό Πατησίων 314, όπου βρίσκονταν τα γραφεία του ΕΑΜ. Ο Μπιλιράκης άφησε τους άλλους στον προθάλαμο και εισήλθε σε ένα γραφείο για να αναφέρει στους ανωτέρους του τη σύλληψη της Παπαδάκη. Μετά από μερικά λεπτά εμφανίσθηκε και διέταξε την ομάδα να τον ακολουθήσει μέχρι την Πολιτοφυλακή. Ο Μυράτ μίλησε με κάποιους γνωστούς του ΕΛΛΑΣίτες, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι ήθελαν την Ελένη Παπαδάκη μόνο για μια «ανάκριση». Υποψιασμένος ωστόσο ο ηθοποιός σταμάτησε στη γωνία Ροστάν και Πατησίων και είπε στον Μπιλιράκη: «Εγώ δεν χρειάζομαι πλέον, ούτε εσείς με χρειάζεσθε, και σας αφήνω». Ο Μπιλιράκης δεν έφερε αντίρρηση. Λίγο αργότερα, αφού απομακρύνθηκε ο Μυράτ, ο Μπιλιράκης παρέδωσε τους κρατουμένους του σε άλλους «συναγωνιστές» και έφυγε.
Ενώ η Παπαδάκη ζούσε τις τελευταίες της στιγμές, κάποιοι πολιτοφύλακες διεξήγαγαν έρευνα στην οικία της για να ανακαλύψουν όπλα! Η μητέρα της και η Καραβία τους ρώτησαν για ποιαν λόγο συνέλαβαν την Ελένη, η οποία δεν είχε βλάψει ποτέ κανέναν, κάτι που μπορούσαν να βεβαιώσουν οι συνάδελφοί της. Τότε ο επικεφαλής της Πολιτοφυλακής τούς απάντησε μειδιώντας: «Μα, οι συνάδελφοί της, οι ηθοποιοί, την κατέδωσαν. Ήταν ερωμένη του Ράλλη, του δωσίλογου πρωθυπουργού».
Η Καραβία παρατήρησε τότε ότι η κατηγορία αυτή δεν ευσταθεί και πως υπήρχαν κάποιοι συνάδελφοί της που την αντιπαθούσαν και θα έκαναν τα πάντα για να τη δουν εκτός θεάτρου. Ο πολιτοφύλακας σήκωσε αδιάφορα τους ώμους και είπε:
«Μια φορά, αυτοί της την σκάσανε».
Κάποια στιγμή οδήγησαν την Παπαδάκη στο χωλ το οποίο χρησιμοποιείτο ως ανακριτικό γραφείο.
Μια συγκρατούμενή της, η κυρία Χριστοδουλοπούλου, άκουσε τον διάλογο που ακολούθησε και τον διηγήθηκε αργότερα. Ο «ανακριτής» ρώτησε ειρωνικά:
«Πού είναι η κυρία Ράλλη;». Μπροστά του είχε ένα έγγραφο το οποίο ανέφερε ότι η Παπαδάκη είχε παντρευτεί τον Ιωάννη Ράλλη. «Πότε έκανες τους γάμους σου;».
Έκπληκτη η Παπαδάκη άργησε λίγο να απαντήσει. «Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε. Ο πατέρας μου ήταν φίλος με τον Ράλλη». «Ασ’ τα αυτά. Να τι λέει το φυλλάδιο...». «Αν ήταν έτσι, θα φοβόμουνα, δεν θα είχα μείνει εδώ, θα πήγαινα στο κέντρο να κρυφτώ. Κι άλλωστε ο Ράλλης έχει νέα και όμορφη γυναίκα».
Ο «ανακριτής», ένας εργάτης στα κάρβουνα με το όνομα Τάκης, σηκώθηκε οργισμένος και τη χαστούκισε. Από τη στιγμή εκείνη η τύχη της τραγικής ηθοποιού ήταν προδιαγεγραμμένη. Μετά τη σύντομη ανάκριση η Παπαδάκη οδηγήθηκε στη βίλα Παπαλεονάρδου στο Παγκράτι η οποία ήταν έδρα της Πολιτοφυλακής, μαζί με άλλες γυναίκες κρατούμενες.
Το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου 1944 μια μαύρη FORD εμφανίσθηκε στα διυλιστήρια της Ούλεν. Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου καθόταν, τρέμοντας από τα κρύο και τον φόβο η Παπαδάκη. Όταν εξήλθε από το αυτοκίνητο αντίκρισε μια ομάδα από άνδρες του ΕΛΑΣ οποίοι αφαιρούσαν από τα υποψήφια θύματα χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια. Επικεφαλής των ΕΛΑΣιτών ήταν ένας εικοσιτριάχρονος με αδρά χαρακτηριστικά, ο οποίος είχε το προσωνύμιο «Ορέστης». Οι άλλοι εκτελεστές ήταν ο Ιω. Κουκούτσης, ο Πέτρος Τζογανάκης παντοπώλης από τους Ποδαράδες, ο Βλάσσης Μακαρώνας, ο Στέφανος Λιόλιος κ.ά. Όταν ήλθε η σειρά της Παπαδάκη να αφήσει τα προσωπικά της αντικείμενα, ο «Ορέστης» την έστειλε με τους άλλους ομήρους. Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά και ο «Ορέστης» τη θυμήθηκε: «Πως είπε αυτή πώς τη λένε; Παπαδάκη; Δεν είναι αυτή που καταδικάσανε στο σωματείο Ηθοποιών;».
Αμέσως έδωσε τη διαταγή της εκτέλεσης. Σε ένα εξαιρετικό λεύκωμα που επιμελήθηκε ο Πολύβιος Μαρσάν αφιερωμένο στη μεγάλη ηθοποιό, περιγράφεται το τραγικό τέλος της:
«Ο Μακαρώνας την παρέλαβε μπροστά στον Ορέστη, ο οποίος είχε διατάξει την εκτέλεση της με το τσεκούρι, όπως γινόταν με τα άλλα πολυάριθμα θύματα. Την διέταξε να γδυθεί, ενώ εκείνη είχε αντιληφθεί ότι πλησιάζει το τέλος της και είχε τρομάξει πολύ. Έτρεμε από το κρύο και το φόβο και κλαίγοντας τους παρακαλούσε. Έβγαλε τη γούνα της, την οποία παρέλαβε ο Ορέστης και όταν τη διέταξε να βγάλει και τα υπόλοιπα ρούχα αναλύθηκε σε δυνατές κραυγές απελπισίας και σε γόους. Όρμησαν τότε σαν αφιονισμένοι πάνω της και μέσα σε έναν καταιγισμό από προπηλακισμούς, την έσυραν κοντά σε ανοιγμένο λάκκο, κι εκεί την έγδυσαν με τη βία. Ο Μακαρώνας ξαφνικά δείλιασε, τον πείραξαν και οι κραυγές της, και τελικά καθίζοντάς την χάμω, τράβηξε το περίστροφό του και της φύτεψε μια-δύο σφαίρες στον αυχένα…»
Όπως όμως έδειξε αργότερα η ιατροδικαστική έρευνα, το πτώμα της άτυχης ηθοποιού έφερε μια μαχαιριά στον λαιμό και πλήγματα από τσεκούρι στο σώμα. Τα χέρια επίσης του θύματος ήταν γαντζωμένα στα μαλλιά της, σε μια προσπάθεια να προφυλάξει, ίσως, το κεφάλι της από τα κτυπήματα. Τέλος τα μάτια της - τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού θεάτρου - ήταν ορθάνοικτα από τρόμο και καθρέφτιζαν όλη τη φρίκη που είχε ζήσει.
Η δολοφονία της Παπαδάκη προκάλεσε φόβο και αγανάκτηση στη κοινή γνώμη. Ο δημοσιογράφος Παύλος Παλαιολόγος γράφει σε ένα χρονογράφημά του: «Δεν είναι μόνο η ζωή που κλαίμε. Μαζί με αυτή κλαίμε τους θησαυρούς που παίρνει μαζί της, κλαίμε το θέατρο που ορφανεύει και πιο πολύ κλαίμε το κακό μας χάλι, το χάλι μιας κοινωνίας που έφθασε στο κατάντημα να φυτεύει σφαίρες στον αυχένα της Τέχνης της…»
Στιγμιότυπο από την κηδεία της Ελένης Παπαδάκη. Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά, οι ηθοποιοί Μελίνα Μερκούρη, Άννα Καλουτά, Κώστας Μουσούρης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Μαρίκα Νέζερ, Μαρίκα Κοτοπούλη, Βασίλης Λογοθετίδης κ.ά.
Αργότερα, μετά την καταστολή του κινήματος, στις 28 Ιανουαρίου του 1945, έγινε μεγαλοπρεπής κηδεία στην οποία ο θάνατος της Παπαδάκη, θρηνήθηκε ως εθνική απώλεια. Τότε ο Α. Σικελιανός έγραψε τους στίχους:
Μνήσθητι Κύριε: Για την ώρα που η λεπίδα του φονιά άστραψε
κι΄ όλος ο θεός της Τραγωδίας εφάνει.
Μνήσθητι Κύριε: για την ώρα που άξαφνα, κι οι εννιά αδελφές εσκύψαν
να της βάλλουνε των αιώνων το στεφάνι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
-----------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟΝ: 
ΕΚΝΕΥΡΙΣΘΗΚΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ:Ο τραγικός της θάνατος, στα 41 της μόλις χρόνια, από κομμουνιστές αναρχικούς, ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΠΗΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΥΡΙΑΔΩΝ ΑΘΩΩΝ ΚΚΕ, ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΟΝΕΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ "ΞΩΛΥΤΟΙ" ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΝΕΥΣΑΝ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΕΡΑΙΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!!! 1. ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ, ΤΟΥ ΣΕΗ, 2. ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΚΑΙ 3. ΤΟ ΚΚΕ !!!! ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!! ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ, ΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΑΤΡΕΙΔΩΝ! ΑΣ ΑΠΟΔΩΣΗ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΘΕΙΑ ΕΡΙΝΥΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΝΕΜΕΣΙΣ, ΤΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ!!!!
-----------------------------

Οι Rothschilds θέλουν τις τράπεζες του Ιράν;

Οι Rothschilds θέλουν τις τράπεζες του Ιράν;
Του Pete Papaherakles (American Free Press)
 
Μήπως ένα από τους βασικούς λόγους που οι ΗΠΑ και το Ισραήλ στοχοποιούν το Ιράν, είναι για να κερδίσουν τον έλεγχο της κεντρικής του τράπεζας;
Όσο αυξάνονται οι εντάσεις που οδηγούν προς έναν απερίσκεπτο πόλεμο στο Ιράν, τόσο αξίζει να συγκρίνουμε το ιρανικό τραπεζικό σύστημα με αυτά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, και του Ισραήλ.
Κάποιοι ερευνητές, τονίζουν το γεγονός ότι, το Ιράν είναι μια από τις τρεις μόνο χώρες στον κόσμο, των οποίων η κεντρική τράπεζα δεν ελέγχεται από τους Rothschild.
Πριν από την 11/9/2001, οι χώρες αυτές ήταν επτά: Αφγανιστάν, Ιράκ, Σουδάν, Λιβύη, Κούβα, Β. Κορέα, και Ιράν.
Μέχρι το 2003, οι Rothschild κατάφεραν να «καταπιούν» το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ενώ μέχρι το 2011, το ίδιο έγινε και με το Σουδάν και την Λιβύη.
Στην Λιβύη μάλιστα, εγκαθιδρύθηκε μια τράπεζα των Rothschild στη Βεγγάζη, την ώρα που η χώρα σπαράσσονταν από τον εμφύλιο πόλεμο!
Το Ισλάμ απαγορεύει την χρέωση τόκου, κάτι που αποτελεί σημαντικότατο πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα των Rothschild. Μέχρι πριν μερικούς αιώνες, το ίδιο ίσχυε και στον χριστιανικό κόσμο, και μάλιστα η χρέωση τόκου τιμωρούνταν με θάνατο. Θεωρούνταν ως εκμετάλλευση, και υποδούλωση!

Από το 1815 περίπου, οπότε και οι Rothschild ανέλαβαν τον έλεγχο της Τράπεζας της Αγγλίας, συνεχώς επεκτείνουν τον έλεγχό τους στις τράπεζες όλου του κόσμου. Η μέθοδος που ακολουθούσαν ήταν να πείθουν τους κατά τόπους διεφθαρμένους πολιτικούς να δέχονται τεράστια δάνεια, τα οποία όμως δεν μπορούν ποτέ να ξοφλήσουν, και έτσι οι χώρες τους να καθίστανται υποχείρια και θύματα των τραπεζικών δυνάμεων των Rothschild.
Αν κάποιος ηγέτης αρνείται τα δάνεια αυτά, απομακρύνεται ή δολοφονείται.

Αν αποτύχουν αυτές οι μέθοδοι, τότε πραγματοποιούνται εισβολές, και αμέσως εγκαθιδρύεται στη χώρα μια νέα κερδοσκοπική τράπεζα υπό τον έλεγχο των Rothschild.
Οι Rothschild ασκούν ισχυρότατη επιρροή στα παγκόσμια ΜΜΕ. Με την μέθοδο της συνεχούς επανάληψης, τα ΜΜΕ πείθουν τους λαούς να δέχονται ως αλήθεια τις διάφορες ιστορίες τρόμου σχετικά με τους «κακούς» του πλανήτη.

Οι Rothschild ελέγχουν την Τράπεζα της Αγγλίας, την αμερικανική Federal Reserve, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.
Παράλληλα, έχουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου χρυσού, ελέγχοντας και το χρηματιστήριο χρυσού του Λονδίνου, το οποίο καθημερινά ορίζει την τιμή του.
Λέγεται, πως η συγκεκριμένη οικογένεια κατέχει πάνω από τον μισό συνολικό πλούτο ολόκληρου του πλανήτη, που υπολογίζεται από την Credit Suisse στα $231 τρισεκατομμύρια. Όλα αυτά τα ελέγχει ο σημερινός επικεφαλής της οικογένειας, Evelyn Rothschild.
Κάποιοι αντικειμενικοί παρατηρητές πιστεύουν πως η Τεχεράνη δεν δαιμονοποιείται επειδή αποτελεί μια πυρηνική απειλή, όπως οι Ταλιμπάν, ο Σαντάμ Χουσείν, αλλά και ο Καντάφι, δεν συνιστούσαν πραγματικές απειλές.
Τότε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος;

Ο πραγματικός λόγος είναι τα τρισεκατομμύρια που θα κερδηθούν από το πετρέλαιο, ή τα αντίστοιχα από τον πόλεμο;
Ο πραγματικός λόγος είναι να χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ, ή να ξεκινήσει ο Γ` Π.Π.;
Ο πραγματικός λόγος είναι να καταστραφούν οι εχθροί του Ισραήλ, ή απλά να καταστραφεί η κεντρική τράπεζα του Ιράν, έτσι ώστε να μην μείνει κανείς που δεν θα συμμετέχει στην παγκόσμια τραπεζική κομπίνα των Rothschild;
Μπορεί τελικά ο πραγματικός λόγος να είναι ένας από όλους τους παραπάνω, ή ακόμη χειρότερα, όλοι μαζί!
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /