Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

15 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΑΣ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ !!!

 
Τρόμος από ομάδες νεαρών κακοποιών στα Εξάρχεια
Διακινούν ναρκωτικά, κλέβουν, ληστεύουν, λεηλατούν καταστήματα, Ι.Χ. και περαστικούς
Του Κωστα Oνισενκο

Τη δράση εγκληματικών ομάδων που κινούνται στα Εξάρχεια καλυπτόμενοι από το ιδιότυπο καθεστώς ανοχής καταγγέλλουν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, νεαροί Ελληνες και Αλβανοί -κάποιοι εκ των οποίων συμμετέχουν και στις «καταδρομικές» επιχειρήσεις κατά των διμοιριών ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή- εμπλέκονται σε λεηλασίες καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών επί της Στουρνάρη και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων, ενώ κάνουν δημόσια χρήση ή και διακίνηση ναρκωτικών επί της πλατείας Εξαρχείων και σε στενά κάθετα της Α. Μεταξά.
Μιλώντας με άτομα που ζουν, εργάζονται και συχνάζουν στην περιοχή, διαπιστώνεται ότι το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας παγιώνεται μέρα με τη μέρα. Επιχειρήσεις κλείνουν, μόνιμοι κάτοικοι μετακομίζουν, η γειτονιά γίνεται πιο σκοτεινή και γκετοποιείται.

Χωρίς ιδεολογία
Ακόμα και μέλη των «παραδοσιακών» αναρχικών ομάδων, που έχουν ως βάση τα Εξάρχεια, υποστηρίζουν ότι πολλά από τα νεαρά άτομα που συχνάζουν στην περιοχή και πραγματοποιούν τακτικά επιθέσεις κατά της αστυνομίας δεν έχουν κανένα ιδεολογικό κίνητρο. «Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι πρόκειται για απλό χουλιγκανισμό. Είναι από τα “παιδιά” που κάθονται τα βράδια στην πλατεία, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, πίνουν μπίρες και καπνίζουν τσιγαριλίκια. Πολλές φορές οι μπίρες και τα ποτά τους είναι “απαλλοτριωμένα” από τα γύρω καταστήματα και περίπτερα. Κάνουν φασαρίες. Ρίχνουν στο οδόστρωμα μαγειρικό λάδι και περιμένουν να περάσει κάποιος ανυποψίαστος για να “απαθανατίσουν” την πτώση του με τα κινητά τους τηλέφωνα» μας λέει άτομο της περιοχής.
Το τελευταίο διάστημα, εκτός από τις επιχειρήσεις λεηλασίας των καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών, έχουν αυξηθεί και οι επιθέσεις σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα. «Θα μπορούσαν να είναι κάτι σαν Ρομπέν των φτωχών, ωστόσο τα κλεμμένα κινητά και άλλα προϊόντα δεν μοιράζονται στον κόσμο αλλά εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση» σχολιάζει άτομο του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου». «Οι αναρχικοί, είτε συμφωνείς είτε όχι με τις απόψεις τους, ποτέ δεν προέβαιναν σε τέτοιες ενέργειες. Αυτή τη στιγμή, όμως, έχουν σωπάσει και το κενό γέμισε από χούλιγκαν και περιθωριακούς» λέει στην «Κ» επιχειρηματίας που έχει συνδέσει το όνομά του με την περιοχή. Η χουλιγκανική δράση που έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα στα Εξάρχεια συνοδεύεται και από αισθητή αύξηση κλοπών, διαρρήξεων και εγκλημάτων βίας (σημειώθηκε αύξηση ληστείας αντικειμένων κατά 290% για το οκτάμηνο του 2011). Κατά μία άποψη, η αύξηση αυτή (όπως και σε άλλες περιοχές, π. χ. Κυψέλη, Πατήσια κ. ά.) σχετίζεται με τις εντατικές αστυνομικές δράσεις για την εκκαθάριση του λεγόμενου ιστορικού κέντρου.

Ορμητήριο
Ωστόσο, ακόμα και έμπειροι αστυνομικοί παραδέχονται ότι τα Εξάρχεια επιλέγονται ως καταφύγιο από κακοποιούς εξαιτίας της πλημμελούς αστυνόμευσης. Είναι ενδεικτικό ότι μέλη της συμμορίας Αλβανών που λήστευαν καταστήματα κυρίως στα Εξάρχεια και φέρονται να διέπραξαν τη δολοφονία εργαζομένου σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Πατήσια τον Μάρτιο του 2010 ζούσαν στα Εξάρχεια. «Δεν μπορώ να πω ότι το γεγονός αυτό είναι τυχαίο, καθώς οι συγκεκριμένοι χρησιμοποιούσαν τα Εξάρχεια ως ορμητήριό τους» σχολιάζει στην «Κ» ανώτατο στέλεχος της ΕΛ. ΑΣ.
Παράλληλα, άτομα από την περιοχή συμμετείχαν στη ληστεία μαμούθ σε τραπεζικό υποκατάστημα στο αεροδρόμιο, ενώ το όνομα ενός εκ των συλληφθέντων αναφέρεται σε δικογραφία για υποθέσεις εκβιασμών. Ακόμα, δεκάδες αυτοκίνητα έχουν καεί στην περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια. Τα λιγότερο πολυτελή ή και οικογενειακά είναι εκείνοι που έχουν καεί κοντά στην οδό Α. Μεταξά, όπου καταγγέλλεται ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών...

Ζουν εφιάλτη οι επιχειρηματίες της περιοχής
Εστιατόριο στη γωνία Μπενάκη και Μεταξά έγινε στόχος επίθεσης κουκουλοφόρων εν ώρα λειτουργίας στις 23 Νοεμβρίου. Οι δράστες, περίπου 20 άτομα, προκάλεσαν σημαντικές ζημιές και οι πελάτες έφυγαν έντρομοι. Επειτα από δύο μήνες παραμένει κλειστό και σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να ξανανοίξει. Πρόκειται για το πιο τρανταχτό περιστατικό των τελευταίων μηνών στην περιοχή. Οπως περιγράφουν καταστηματάρχες, δεκάδες άλλα περιστατικά έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, πλήττοντας την εμπορική κίνηση της περιοχής. «Συνηθισμένα» είναι πια τα κρούσματα ατόμων που δεν πληρώνουν τα ποτά που καταναλώνουν ή περιστατικών όπου άτομα εισβάλλουν σε καταστήματα και αφαιρούν οινοπνευματώδη ποτά. Το -εδώ και μήνες κλειστό- ΒΟΞ, γωνία Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, μετατράπηκε την περασμένη Τρίτη σε «κατάληψη». «Η κατάσταση της πλατείας, έτσι όπως διαμορφώθηκε τους τελευταίους μήνες, σε συνδυασμό με την κρίση με βάζει σε σκέψεις για το αν αξίζει να είμαι εδώ» αναφέρει επιχειρηματίας...

Costa Concordia-ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ


Ιταλία: Ολοκληρώθηκε η διάσωση του τρίτου επιζώντα
Οι διασώστες λένε ότι από το εσωτερικό του οποίου ακούγονται θόρυβοι.

PHOTO: 3rd Survivor Rescued From Stricken Cruise Ship
Italian firefighters' scuba divers approach the luxury cruise ship Costa Concordia which ran aground off the tiny Tuscan island of Giglio, Italy, Sunday, Jan. 15, 2012. (Gregorio Borgia/AP Photo)
---

Oι Ιταλοί πυροσβέστες και σπηλαιολόγοι ολοκλήρωσαν την επιχείρηση διάσωσης του Ιταλού ναυτικού Μαρίκο Ταμποϊετρόνι, υπεύθυνο των διοικητικών υπηρεσιών του πλοίου. Έχει τραυματισθεί στα πόδια και το σημείο στο οποίο βρισκόταν έχει καλυφθεί σχεδόν ολοκληρωτικά από το νερό. Μεταφέρθηκε αμέσως με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της πόλης Γκροσσέτο. Είχε μείνει μέχρι τέλους κοντά στους επιβάτες.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, διασώστες δηλώνουν ότι ακούγεται θόρυβος και από άλλα σημεία του πλοίου, κάτι που μπορεί να αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και για άλλους τυχόν επιζώντες.

'Υστερα από διασταύρωση στοιχείων, ο αριθμός των αγνοουμένων του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, μειώθηκε σε 17, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της περιφέρειας της Τοσκάνης Ενρίκο Ρόσι.

«Ελεγχοι και διασταύρωση στοιχείων μάς επιτρέπουν να πούμε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων είναι 17, έντεκα επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος», τόνισε ο Ρόσι.

Ως τώρα οι διασώστες μιλούσαν για 34 ή 36 αγνοουμένους. Στο ναυάγιο του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου στ΄ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, έχασαν τη ζωή του τρεις άνθρωποι και 40 τραυματίσθηκαν. Δυο γιαπωνέζοι τουρίστες, τέλος, που ήταν στην λίστα των αγνοουμένων, κατάφεραν να φτάσουν μόνοι τους στην Ρώμη και είναι καλά.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτουν, επιπλέον, ότι η ναυτική αυτή τραγωδία, οφείλεται στο ότι το πλοίο πλησίασε υπερβολικά στο νησί Τζίλιο, σε ένα είδος καθιερωμένου «φόρου τιμής"'. Αυτό επιβεβαίωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος του νησιού Σέρτζιο Ορτέλι, ενώ η εφημερίδα Ουνιτά αποκαλύπτει και επιστολή, στην οποία ο δήμαρχος κάνει αναφορά στην συνήθεια αυτή.

Εγκατέλειψε νωρίς το πλοίο ο κυβερνήτης

Ο κυβερνήτης του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia Φραντζέσκο Σετίνο εγκατέλειψε το πλοίο αρκετή ώρα πριν από την απομάκρυνση των τελευταίων επιβατών, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Γκροσέτο, αρμόδιος την έρευνα του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου, απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού δικτύου SkyTG24. Όταν ρωτήθηκε αν ο κυβερνήτης του πλοίου, ο οποίος συνελήφθη χθες Σάββατο για πολλαπλή ανθρωποκτονία, ναυάγιο και εγκατάλειψη πλοίου, είχε «εγκαταλείψει το πλοίο αρκετή ώρα πριν οι τελευταίοι επιβάτες απομακρυνθούν», ο εισαγγελέας του Γκροσέτο Φραγκίσκο Βερούτζιο απάντησε: «Δυστυχώς πρέπει να το επιβεβαιώσω».

Μαζί με τον κυβερνήτη του πλοίου, συνελήφθη και ο υποπλοίαρχος Τσίρο Αμπρόσιο με την κατηγορία των πολλαπλών ανθρωποκτονιών και της εγκατάλειψης του πλοίου. «Ο κυβερνήτης του πλοίου προσέγγισε με πολύ αδέξιο τρόπο το νησί Τζίλιο, προσέκρουσε σε ύφαλο, ο οποίος σφηνώθηκε στην αριστερή πλευρά του πλοίου δημιουργώντας μεγάλο ρήγμα με αποτέλεσμα να εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα νερού μέσα σε δύο με τρία λεπτά και το πλοίο να πάρει κλίση», δήλωσε εισαγγελέας του Γκροσέτο.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρ. Γιανναρᾶς-H πρωθυπουργία διαπομπεύει τις μετριότητες

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :  15-01-12 

H πρωθυπουργία διαπομπεύει τις μετριότητες

Tου Χρηστου Γιανναρα

Δεν έχουν νόημα, είναι αποδεδειγμένα ατελέσφορες οι εκκλήσεις, οι προτροπές, οι υποδείξεις σε ανθρώπους των κομμάτων. Tο πάθος για την πολιτική ως παίγνιο μοιάζει ανίατη ασθένεια, ανήκε στη βλάβη.

Eπείγεται η «Nέα Δημοκρατία» να γίνει κυβέρνηση με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν την ενδιαφέρει αν θα κυβερνήσει σε κράτος που θα έχει κηρύξει στάση στις πληρωμές μισθών και συντάξεων, με πανικόβλητα πλήθη στους δρόμους να εγκληματούν χωρίς χαλινό.

Tεκμαίρεται η αδιαφορία της N.Δ. από τα θέματα που απασχολούν τον αρχηγό και τους «επιτελείς» του, το άμεσο «περιβάλλον» του: Mάχη για τις καρέκλες, για τις θέσεις στα ψηφοδέλτια, για το ποιος θα φιγουράρει δίπλα στον αρχηγό μπροστά στις κάμερες. Oμαδοποιήσεις που αλληλομαχαιρώνονται στο Διαδίκτυο, φτήνια και ευτέλεια επιδιώξεων, ενώ το κράτος βουλιάζει στο χάος. Mονότροποι μέχρις αναλγησίας οι κομματάνθρωποι, αποκομμένοι από την πραγματικότητα, ανέγγιχτοι από την αγωνία και τον πανικό για τη συντελεσμένη στη χώρα καταστροφή, παχυδερμικά ανέμελοι για τις ευθύνες τους, για τις νωπές αθλιότητες της πενταετίας τους.

Δεν έχουν νόημα οι καταγγελίες, το ξεμπρόστιασμα, η διαπόμπευση. Eίναι ανίατη ψυχοπάθεια η εξουσιολαγνεία, βεβαιωμένη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα. Tα «παλαιά στελέχη» της «παράταξης» απέδειξαν επί πέντε χρόνια εξωφρενική ανικανότητα και φαυλότητα, αλλά παραμένουν όλα επί σκηνής. Aπό κοντά οι νεοφανείς υπασπιστές του αρχηγού, έχουν κιόλας στεγανό ο καθένας και αυτονομημένο το δικό του μικροσύμπαν, και ανταγωνίζονται σε θριαμβολογίες ποιος δικαιώνεται για τις υποδείξεις του στον αρχηγό.

H αρχηγία σε ένα τέτοιο κόμμα αμετανοησίας και ευτέλειας τι σημαίνει για τον κ. Σαμαρά, ποιες ικανοποιήσεις του προσφέρει, ποιες φιλοδοξίες του μπορεί να υπηρετήσει; Tι να την κάνει την πρωθυπουργία όταν δεν διαθέτει παρά φθαρμένα, σπιθαμιαία αναστήματα για να αντιπαλαίψει ιλιγγιώδη προβλήματα σε μια χώρα ρημαγμένη, βυθισμένη στην απόγνωση; Δεν τον τρομάζει το ταπεινωτικό, οικτρό τέλος που είχαν τρεις κιόλας πριν από αυτόν πρωθυπουργοί παραδομένοι σήμερα στη χλεύη και στην περιφρόνηση του λαού και της Iστορίας; Γιατί επιμένει να βαδίζει, δίχως την παραμικρή παρέκκλιση, στα ίχνη τους;

H εξουσία μεγεθύνει εξευτελιστικά τη μετριότητα, τη γελοιοποιεί, τη διαπομπεύει. O θλιβερός ολίγιστος των Παπανδρέου, μέσα σε δύο μόλις χρόνια, είχε κατασυντριβεί από την πρωθυπουργία, διασυρμένος απεπανόρθωτα, φορτωμένος την ευθύνη εγκλημάτων καταστροφής της ζωής εκατομμυρίων Eλλήνων και υπόλογος για το διεθνές ρεζίλεμα του ελληνικού ονόματος.

O προκάτοχός του στην πρωθυπουργία, Kαραμανλής ο βραχύς, κατέρρευσε, επίσης κατεξευτελισμένος, ένα μόλις χρόνο μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής που είχε μεγαλόθυμα αμνηστεύσει τη μνημειώδη ανικανότητα, ατολμία και φαυλότητα της πρώτης του τριετίας. Σήμερα δεν τολμάει να ξεμυτίσει σε δημόσιο χώρο, τον περιμένουν οι προπηλακισμοί του αγανακτισμένου πλήθους – έχει απωθηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας και της Iστορίας.

Kάτι ανάλογο και ο K. Σημιτης, που δεν έκρυβε την περιφρόνησή του για οτιδήποτε ελληνικό, αλλά με ελλαδικότατες μικροπονηριές (Greek Statistics) πέτυχε την είσοδο της χώρας στην Eυρωζώνη, ενώ ήταν πήλινα, εγκληματικώς σαθρά, τα πόδια της Oικονομίας. Kαι το ποιόν των «μεταρρυθμίσεών» του ξεσκεπάστηκε οδυνηρά με τις πομπές της δεύτερης κυβερνητικής του τετραετίας.

Δεν τρομάζει τον κ. Σαμαρά αυτός ο αμείλικτος διασυρμός της μετριότητας από τη δοκιμασία στο καμίνι της πρωθυπουργίας; Kαι η μετριότητα δεν μετριέται τόσο με βάση τα έκτακτα προσόντα όσο με την απουσία κάποιων ηγετικών ικανοτήτων, ελάχιστα φανταχτερών, που ειδικά σήμερα, σε εποχή κυριαρχίας των επιδερμικών εντυπώσεων, αποδείχνονται κεφαλαιώδη χαρίσματα. Tο πρόβλημα της Eλλάδας σήμερα είναι ένα: να ξηλωθεί, αλλά μεθοδικά και ειρηνικά, το παρασιτικό, πελατειακό καθεστώς της κομματοκρατίας και να στηθεί εξ υπαρχής κράτος στην υπηρεσία της κοινωνίας. Kράτος με πρωτεύονται στόχο τη λιγότερη δυνατή αδικία, την ποιότητα της ζωής, την άνοδο της κατά κεφαλήν καλλιέργειας. Tον πολιτικό που θα τολμήσει αυτές τις στοχεύσεις, ο λαός θα τον λατρέψει, κύριε Σαμαρά.

Eίναι στοχεύσεις που δεν απαιτούν οπωσδήποτε «μπαλκονάτο» ηγέτη, εντυπωσιακή επιβλητικότητα. Aπαιτούν τη σεμνή οξυδέρκεια που ξέρει να ξεχωρίζει ποιότητες, να εντοπίζει αποτελεσματικούς συνεργάτες, να αξιοποιεί την ανιδιοτέλεια και το δημιουργικό πάθος. Aπαιτεί την πανίσχυρη τόλμη της διακινδύνευσης, της ετοιμότητας για αυτοθυσία.
O νουνεχής πολίτης ξέρει ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα, μα απολύτως τίποτα, από το προσωπικό των κομμάτων της σημερινής πολιτικής σκηνής. Kαι ο πιο καθαρός, ο πιο τίμιος πολιτευτής βαρύνεται με το στίγμα της σύμπραξης στα εγκλήματα των κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στην τωρινή χρεοκοπία και διεθνή διαπόμπευση. O κ. Σαμαράς δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε κάποιος από τους δελφίνους στο ΠAΣOK.

Θα αποτελέσει εξαίρεση όποιος, κατέχοντας τη θέση του αρχηγού στο ένα ή στο άλλο κόμμα, επαγγελθεί τη διάλυση του κόμματός του και τη συγκρότηση ενός ριζικά καινούργιου σχηματισμού με κριτήριο άφθορη ποιότητα και ετοιμότητα κοινωνικής προσφοράς.

O ηγέτης με τη σεμνή οξυδέρκεια θα εντοπίσει τους ανθρώπους τους ικανούς να απελευθερώσουν τη δημόσια διοίκηση από κάθε κομματική παρέμβαση και επιρροή. Tους σοφούς νομικούς που θα μεταφράσουν σε νομοθεσία τους συνταγματικούς περιορισμούς στον συνδικαλισμό των δημόσιων λειτουργών. Που θα καθαρίσουν τελεσίδικα τα πανεπιστήμια και τα σχολεία από τη λοιμική των κομματικών νεολαιών. Που θα σαρκώσουν σε λειτουργικούς θεσμούς μιαν άτεγκτη αξιοκρατία, τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας, της παραγωγικότητας, της δημιουργικής φαντασίας σε κάθε πτυχή του συλλογικού βίου.

Tέτοιες στοχεύσεις μοιάζουν ουτοπικές, δονκιχωτικές, για τα θύματα της ψυχοπαθολογικής εξουσιολαγνείας. O ρεαλισμός των στοχεύσεων είναι απρόσιτος στη μονοτροπία της ιδιοτέλειας.

LUIGI TENCO - VEDRAI VEDRAI

Grande poeta, Luigi sei sempre nel mio cuore !!




Vedrai Vedrai στοίχοι

Quando la sera me ne torno a casa
non ho neanche voglia di parlare
tu non guardarmi con quella tenerezza
come fossi un bambino che ritorna deluso
si lo so che questa non a certo la vita
che hai sognato un giorno per noi
vedrai, vedrai
vedrai che cambiera
forse non sara domani
ma un bel giorno cambiera
vedrai, vedrai
non son finito sai
non so dirti come e quando
ma vedrai che cambiera
preferirei sapere che piangi
che mi rimproveri di averti delusa
e non vederti sempre cos? dolce
accettare da me tutto quello che viene
mi fa disperare il pensiero di te
e di me che non so darti di piu
vedrai, vedrai
vedrai che cambiera
forse non sar? domani
ma un bel giorno cambiera
vedrai, vedrai
no, non son finito sai
non so dirti come e quando
ma un bel giorno cambiera.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ !!! ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΩΝ 9.000 ΕΥΡΩ)!

Porsche Boxster 2012: "Μικρή" αλλά θαυματουργή

H διάθεση της Boxster θα αρχίσει στη Γερμανία από τις 14/4/2012 σε τιμές που θα ξεκινούν για την “απλή” από τα 48.291 ευρώ και για την “S” από τα 59.120 ευρώ
H διάθεση της Boxster θα αρχίσει στη Γερμανία από τις 14/4/2012  σε τιμές που θα ξεκινούν για την “απλή” από τα 48.291 ευρώ και για την “S” από τα 59.120 ευρώ  


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες της "μικρής" της πρότασης συνοδεύοντας τις με την υπόσχεση ότι οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στην Boxster δεν ήταν ποτέ τόσο στοχευμένες και αποτελεσματικές όσο σε αυτή τη νέα, τρίτη γενιά της.

Έχοντας πάντα στο επίκεντρο τη συνεχή βελτίωση των οδικών χαρακτηριστικών, η Porsche έχει μειώσει το βάρος της Boxster χάρη στο νέο αμάξωμα και πλαίσιο αυξάνοντας παράλληλα το μήκος του μεταξονίου, των μετατροχίων αλλά και το μέγεθος των τροχών.


Στην κατεύθυνση των δυναμικών χαρακτηριστικών που, σύμφωνα με τη φίρμα, υπερέχουν σαφώς της μέχρι σήμερα γνωστής Boxster, εντάσσεται και το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού που η Porsche συνεξέλιξε με τη ZF.


Ως αποτέλεσμα του μειωμένου βάρους αλλά κυρίως των αλλαγών στους κινητήρες η νέα γενιά της Boxster, γνωστής και ως "981", είναι κατά 15% πιο αποδοτική από την προηγούμενη.


Αναλυτικότερα, τόσο η "απλή" Boxster όσο και η S έκδοσή της εφοδιάζονται με νέους “flat six” κινητήρες άμεσου ψεκασμού οι οποίοι ενσωματώνουν τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας όπως stop/start, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση κ.λ.π.


Έτσι, η βασική έκδοση της νέας γενιάς Boxster θα εφοδιάζεται με κινητήρα 2,7 λίτρων απόδοσης 265 ίππων, κάτι που σημαίνει ότι αν και το συγκεκριμένο σύνολο είναι μικρότερο σε χωρητικότητα από το αντίστοιχο της προηγούμενης γενιάς, αποδίδει 10 ίππους επιπλέον.


Αντιστοίχως ισχύει και για τον κινητήρα που εξοπλίζει την έκδοση S, ένα μοτέρ βενζίνης 3,4 λίτρων με απόδοση 315 ίππους, μέγεθος που υπερέχει κατά 5 ίππους σε σχέση με την τιμή της S έκδοσης στην προηγούμενη γενιά "987".


Αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου παραμένει η πολιτική της Porsche να διαθέτει το επτά σχέσεων PDK κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ως προαιρετική επιλογή του εξοπλισμού. Η βασική επιλογή αφορά το μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Σχετικά με τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου, αυτές ανέρχονται σε 7,7 λίτρα/100 χλμ. για την Boxster με το PDK κιβώτιο και σε 8,0 λίτρα/100 χλμ. για την “S” με το ίδιο κιβώτιο.


Όσον αφορά τις επιδόσεις η Boxster επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η Boxster S σε 5,0 δευτερόλεπτα.


Στα υπόλοιπα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ της κεντρομήχανης διθέσιας πρότασης, συγκαταλέγεται –εκτός φυσικά από την πλήρως ανασχεδιασμένη εμφάνιση εντός και εκτός- η ηλεκτρικά ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή, ενώ στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού εντάσσονται στοιχεία όπως το σύστημα διαχείρισης ροπής της Porsche σε συνδυασμό με μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα και οι sport βελτιώσεις που συνεπάγεται το πακέτο Sport Chrono Package.

auto.in.gr

Γιάννης Πρετεντέρης -Η συνταγή του Παπαδήµου

 
Η συνταγή του Παπαδήµου
Η τρόικα και 
η διαχείριση της φτώχειας µε προοπτική τη φτώχεια 
 
Τα ευχάριστα νέα είναι ότι πληροφορηθήκαµε (επιτέλους…) τις απόψεις του Πρωθυπουργού της χώρας για τα προβλήµατα της χώρας.

Το δυσάρεστο είναι ότι οι απόψεις του Πρωθυπουργού της χώρας ταυτίζονται σχεδόν σε απόλυτο βαθµό µε την αλληλογραφία της τρόικας – κι αυτό δεν είναι απαραιτήτως χρήσιµο για τη χώρα… Μιλώντας στη Βουλή ο Λ. Παπαδήµος υποστήριξε περίπου όσα θα υποστήριζε κι ο κάθε απεσταλµένος του ∆ΝΤ – του «παλαιού ∆ΝΤ», διότι τώρα έχουν προσλάβει και υπαλλήλους που σκέφτονται λιγότερο µονόπλευρα… Είπε ότι η Ελλάδα έχει µείζον πρόβληµα ανταγωνιστικότητας. Οτι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας οφείλεται στο µισθολογικό κόστος. Αρα, «οι µισθοί φούσκωσαν και πρέπει να ξεφουσκώσουν».

Για όλα τα άλλα εµπόδια στην ανταγωνιστικότητα της χώρας ο Πρωθυπουργός δεν είπε λέξη. ∆εν προσφέρθηκε να µειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων ούτε να βελτιώσει το επιχειρηµατικό περιβάλλον µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Αρα, µπορώ να υποθέσω ότι η συνεισφορά του στον εθνικό διάλογο αφορά κυρίως την περικοπή των µισθών. ∆εν ξέρω τι διαφορετικό υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ… Η άποψη του Παπαδήµου, όµως, πάσχει σε τέσσερα επίπεδα.

Πρώτον, είναι ανακριβής. Από το 1996 ως το 2009 η µέση πραγµατική αύξηση µισθών στον ιδιωτικό µη τραπεζικό τοµέα ανέρχεται στο 34%.

Για την ίδια περίοδο οι αντίστοιχες αυξήσεις στο ∆ηµόσιο είναι 44% και στις ∆ΕΚΟ 86%.

Αν ο Πρωθυπουργός της χώρας θεωρεί ότι µια αύξηση πραγµατικών µισθών 34% µέσα σε µια 15ετία αποτελεί «φούσκωµα» που πρέπει να «ξεφουσκώσει», αυτό είναι µάλλον πρόβληµα του ίδιου παρά της χώρας που τον έχει Πρωθυπουργό.

∆εύτερον, είναι οικονοµικά καταστροφική. Σε µια χώρα που ζει σε συνθήκες αυξανόµενης ύφεσης επί τέσσερα χρόνια και της οποίας το 74% του ΑΕΠ (πανευρωπαϊκό ρεκόρ!) στηρίζεται στην ιδιωτική κατανάλωση κάθε περαιτέρω περικοπή των εισοδηµάτων που στηρίζουν αυτή την κατανάλωση αποτελεί ολέθριο χτύπηµα.

Ακόµη περισσότερο που, εκτός από την ιδιωτική κατανάλωση, η περικοπή των µισθών οδηγεί και στην περαιτέρω συρρίκνωση των ασφαλιστικών εισφορών – συνεπώς (διά της πλαγίας οδού) και σε νέα περικοπή των συντάξεων.

Αν δεν το καταλαβαίνει ο Πρωθυπουργός, τότε είναι σίγουρα πρόβληµα του Πρωθυπουργού και όχι της χώρας που τον έχει Πρωθυπουργό.

Τρίτον, είναι πολιτικά αυτοκτονικό. ∆ιότι, αν οι κοινωνικοί εταίροι δεν συµφωνήσουν τις περικοπές που τους ζητάει ο Πρωθυπουργός, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να νοµοθετήσει αυτή την περικοπή.

Αν όµως ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι στη σηµερινή κατάσταση κοινωνικής έντασης και απόρριψης του πολιτικού συστήµατος θα βρει κόµµατα ή/και βουλευτές για να ψηφίσουν αυτές τις πατέντες, τότε µάλλον νοµίζει ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα.

Και αυτό είναι ασφαλώς περισσότερο πρόβληµα του Πρωθυπουργού και λιγότερο της χώρας που τον έχει Πρωθυπουργό.

Τέταρτον, είναι ηθικά διάτρητο. ∆ιότι ο Πρωθυπουργός ζητάει την περικοπή των µισθών στο όνοµα των… ανέργων, οι οποίοι «δεν έχουν ούτε 13ο ούτε 14ο µισθό». Επικαλείται, δηλαδή, ένα ηθικό επιχείρηµα.

Μόνο που ο Πρωθυπουργός ξέχασε να πει ότι ουδεµία σχέση έχει η ανεργία µε την περικοπή των µισθών. Ισα-ίσα. Στο µέτρο που η περικοπή θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση, τότε και περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν και περισσότερους ανέργους θα αποκτήσουµε.

Αλλά αν ξέχασε να το πει είναι πρόβληµα του Πρωθυπουργού και όχι της χώρας που τον έχει Πρωθυπουργό.

Με άλλα λόγια, η συνταγή Παπαδήµου δεν είναι παρά η συνταγή της τρόικας: µια διαχείριση της φτώχειας χωρίς άλλη προοπτική από τη φτώχεια. ∆εν είµαι καθόλου βέβαιος ότι πρόκειται για τη συνταγή που χρειάζεται ο τόπος.

Την ίδια στιγµή ο ιταλός οµόλογος του Παπαδήµου, Μάριο Μόντι, πήγε στη Γερµανία όπου είπε αυτά ακριβώς που δεν λέει (ή που δεν πιστεύει…) ο Παπαδήµος.

Οτι οι θυσίες ενός λαού δεν είναι αρκετές για να αντιµετωπίσουν το πρόβληµα του χρέους αν δεν υπάρξει αλλαγή και της ευρωπαϊκής πολιτικής σε µια αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Οτι « η αδιαλλαξία της Γερµανίας και της ΕΚΤ» υποθάλπει αντιδράσεις κατά της Ευρώπης.

Και ότι οι αντιδράσεις αυτές µπορεί να οδηγήσουν τις δοκιµαζόµενες χώρες «σε χέρια λαϊκιστών». ∆ηλαδή, σε εκτροπή.

Με άλλα λόγια, το ζητούµενο για τον έλληνα πρωθυπουργό δεν είναι µόνο να µας εξηγεί µε δικά του λόγια τι ζητάει η τρόικα – µε τη γνωστή ως τώρα επιτυχία… Αλλά να εξηγεί στην τρόικα τι χρειάζεται η Ελλάδα και τι απειλεί την Ελλάδα αν επιµείνει στην πολιτική της τρόικας.

Αρκεί, φυσικά, να το ξέρει κι ο ίδιος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΑΦΘΟΝΑ!!!





Κατακραυγή στο ΠΑΣΟΚ και όλη την κοινωνία


Διώξτε τώρα τον κηπουρό των 9.000 ευρώ!


 
Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το διορισμό του Κώστα Θέου, στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ με αμοιβή που ανέρχεται στα 9.000 ευρώ!
Από το σκανδαλώδη διορισμό του στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΗ λαμβάνει σαφείς αποστάσεις το Μέγαρο Μαξίμου. "Ουδέν σχόλιο" ήταν η απάντηση στενού συνεργάτη του κ. Λουκά Παπαδήμου από τον οποίο το ΘΕΜΑ ζήτησε να σχολιάσει την υπόθεση Θέου, ένα "ουδέν σχόλιο" ενδεικτικό της δυσφορίας που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για την σπουδή του τέως πρωθυπουργού να αποκαταστήσει τον στενό του συνεργάτη του διορίζοντας τον στη Βουλή...
Την ίδια ώρα, αρκετοί βουλευτές, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν έντονο προβληματισμό και δηλώνουν ότι "δυστυχώς από την εποχή των κουμπάρων της γαλάζιας διακυβέρνησης περάσαμε στο βόλεμα των... κηπουρών". Ο εκνευρισμός τους μάλιστα για την προκλητική "φροντίδα" που δείχνει ο κ. Παπανδρέου προς στενούς του συνεργάτες μεγάλωσε και από πρόσφατο δημοσίευμα στον "Ελεύθερο Τύπο" και στο protothema.gr που δείχνει ότι προτού προσληφθεί από τη ΔΕΗ ο κ. Θέος τοποθετήθηκε για σύντομο διάστημα στη Βουλή ως μετακλητός υπάλληλος!

Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι ο τέως πρωθυπουργός, μόλις λίγες ώρες πριν την παραίτησή του, φρόντισε να διορίσει στη Βουλή τον κ. Θέο και αμέσως μετά κατάφερε να τον "μεταθέσει" στο ΔΣ της ΔΕΗ εξασφαλίζοντάς του καλύτερες αποδοχές...

Πάντως, όπως θα διαβάσετε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή, ο εισαγγελέας έχε ήδη ξεκινήσει έρευνα για τους μισθούς των διευθυντών της ΔΕΗ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες στο γραφείο του έφτασαν και τα έγγραφα σχετικά με την πρόσληψη του κ. Θέου.
-------------------

Παραιτήθηκε και καπάκι διόρισε τον Θέο στην Βουλή!


Το μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου που έχει αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα με επίκεντρο τον υπάκουο “κηπουρό” κ. Κώστα Θέο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Κι αυτό γιατί εκτός από αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΗ με αποδοχές της τάξης των 9.000 ευρώ μηνιαίως, ο κ. Θέος είναι πλέον και διορισμένος από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου υπάλληλος στην Βουλή και, μάλιστα, στο γραφείο του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ!

Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι πως ο κ. Θέος διορίστηκε στη Βουλή μόλις …μία μέρα μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της χώρας! ‘Όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμόν 457 ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2012 “Με την 11104/7309/13−12−2011 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται, από 11 Νοεμβρίου 2011, στο Γραφείο του Προέδρου της πρώτης κατά σειρά δυνάμεως Κ.Ο. του «Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος», Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Βουλή, μετά την κατά νόμο πρόταση του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου …ο Κωνσταντίνος Θέος του Ζήση (Α.Δ.Τ.: AH 520167), με Α΄ βαθμό και 10ο Μ.Κ., όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής της ΠΕ5 μισθολογικής κατηγορίας”.

Δηλαδή, εκείνες τις δραματικές ώρες και μέρες, κατά τις οποίες το Βερολίνο και το Παρίσι έδειχναν στην Ελλάδα την έξοδο από το ευρώ και οι πολίτες παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες συγκρότησης μιας νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πρώτο μέλημα, μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της χώρας, να εξασφαλίσει τον κ. Θέο στο γραφείο του στην Βουλή!

Όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος σχετικά με την προκλητική αμοιβή που έχει στην ΔΕΗ ο κ. Κώστας Θέος με βασικό, βεβαίως, προσόν του τη στενή σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…

Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται σήμερα και στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Απαντώντας, ο γενικός γραμματλεας της Βουλής, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, σχολίασε: «Ο κ. Κώστας Θέος, από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ (1.1.12), παραιτήθηκε από τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου της Βουλής».
--------------------


Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για Παπανδρέου

Βάζει αυξήσεις και κόβει τις επενδύσεις η ΔΕΗ, αλλά όχι τους ...Θέους!


Η ΔΕΗ μπορεί να βρίσκεται σε μία δυσχερή οικονομική κατάσταση που την φέρει στο σημείο να εφαρμόζει αυξήσεις 15% στα τιμολόγια του ρεύματος αλλά και να προχωρεί σε περικοπή των επενδύσεών της, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει, ωστόσο ...περικοπές για τους Θέους δεν υπάρχουν!

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού κ. Αρθούρος Ζερβός παραδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι η ΔΕΗ είναι πιθανό να περικόψει το ύψος 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως επενδυτικό της πρόγραμμα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην κρίση και στις δυσκολίες χρηματοδότησης.

"Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας των συνθηκών της αγοράς και του τραπεζικού συστήματος", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 1,12 δισεκατομμυρίων ευρώ για φέτος, οι τράπεζες ζητούν μείωση του συνολικού δανεισμού της εταιρείας.

Με δεδομένο δε ότι η ΔΕΗ είχε ζητήσει ...ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στα τιμολόγια, ο ίδιος ανέφερε ότι η διοίκηση της εταιρείας θα εξετάσει, αν χρειαστεί, και τη μείωση του προγράμματος επενδύσεων που ετησίως κυμαίνεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Το κλίμα περί τα οικονομικά της επιχείρησης που απορρέει από την ίδια τη διοίκηση της ΔΕΗ - το 2011 η κερδοφορία θα είναι οριακή, έναντι μισού και πλέον δισεκατομμυρίου ευρώ το 2010 - αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα που έχει εγερθεί για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τον διορισμό του προσωπικού του συνεργάτη Κώστα Θέου ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία με αποδοχές της τάξης των ...9.000 ευρώ μηνιαίως, σε μία περίοδο κατά την οποία όλοι οι εργαζόμενοι - και αυτοί της ΔΕΗ, φυσικά - βιώνουν μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους.

Το θέμα Θέου ανέδειξε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του την Κυριακή το Πρώτο Θέμα (διάβασε εδώ αναλυτικά) ενώ αρμόδιες πηγές του protothema.gr επιβεβαιώνουν πως οι αποδοχές του νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου "είναι της τάξης των 8.000 ευρώ μηνιαίως" χωρίς ωστόσο σε αυτές να περιλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις από τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Πιθανότατα η ΔΕΗ θα πάρει επίσημη θέση για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, ωστόσο το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό, καθώς αποδεικνύεται πως, ανεξάρτητα της πρωτοφανούς οικιονομικής κρίσης και της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται μια επιχείρηση όπως η ΔΕΗ, οι ...υπάκουοι κηπουροί ποτέ δεν πάνε χαμένοι...
---------------


9.000 ευρώ ο Κώστας Θέος

Οι υπάκουοι «κηπουροί» ποτέ δεν πάνε χαμένοι


Τελικά κανείς δεν χάνεται... αρκεί να έχει τους σωστούς φίλους...». Mε αυτή τη φράση οικονομικός παράγοντας σχολίασε την τοποθέτηση του Κώστα Θέου στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ. Μία εβδομάδα μετά την τοποθέτησή του ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, ο Θέος έγινε το Νο 2 και δεξί χέρι του Αρθούρου Ζερβού στη διοικητική πυραμίδα της Επιχείρησης με μισθό που ξεπερνά τις 9.000 ευρώ. Και όλα αυτά την ώρα που δεν διστάζουν να επιβάλουν αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια της Επιχείρησης.

Επιλογή της «πράσινης Τίνας» ο Αρθούρος Ζερβός, επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο Κώστας Θέος, με τις εντολές βέβαια του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τη μέχρι τώρα διαδρομή του 50χρονου πολιτικού μηχανικού, ο οποίος ανελίχθηκε σε πολιτικές θέσεις ξεκινώντας από τις κυβερνήσεις Σημίτη στη δεκαετία του ’90, αλλά σε αντίθεση με άλλους σημιτικούς διασώθηκε στο σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου. Τα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή οι δύο φίλοι, Παπακωνσταντίνου και Θέος, είχαν παράλληλη πορεία στο ΠΑΣΟΚ, μια πορεία που τους άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην κυβέρνηση του Γιώργου.

Εκπρόσωπος του κόμματος ο Παπακωνσταντίνου, γραμματέας και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ ο Θέος, που όμως την ίδια περίοδο κατείχε και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Νηρεύς του επιχειρηματία Αριστείδη Μπελλέ, ο οποίος δραστηριοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες. Μετά τις εκλογές του 2009, «τσάρος» της οικονομίας αναλαμβάνει ο Παπακωνσταντίνου και δεξί χέρι αρχικά του Χάρη Παμπούκη στο Μαξίμου ο αμετακίνητος εντέλει Κώστας Θέος, ο οποίος και μετά την αποχώρηση Παμπούκη έλυνε και έδενε στο πλευρό της «βασίλισσας Ρεγγίνας» (Βάρτζελη) από τη θέση του προϊσταμένου στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του γραφείου του πρωθυπουργού από το 2009 μέχρι την παραίτηση Παπανδρέου και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. 
---------------

BOBBY SOLO--UNA LACRIMA SUL VISO & NON C'E PIU' NIENTE DA FARE

FESTIVAL DI SANREMO 1964 e TUTTOTOTO' del 1967





Sara Montiel Duo con Montserrat Caballé "La Violetera"