Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Μαΐου 2010

Kύκλους γύρω από την Χίο και την Λέσβο κάνουν από το πρωί τα τουρκικά μαχητικά


ΠΈΜΠΤΗ, 6 ΜΑIΟΥ 20

Kύκλους γύρω από την Χίο και την Λέσβο κάνουν από το πρωί τα τουρκικά μαχητικά

O λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται: δύο σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών μπήκαν σήμερα στο Αιγαίο, κυκλώνοντας Χίο και Λέσβο. Ο πρώτος σχηματισμός μπήκε βόρεια της Χίου και βγήκε νότια του νησιού και ο δεύτερος ακολούθησε αντίστροφη πορεία στην Λέσβο. Μπήκε νότια και βγήκε στην βόρεια Λέσβο. 

Συνολικά είχαμε 14 τουρκικά αεροσκάφη από τα οποία οκτώ ήταν οπλισμένα.

Προχώρησαν σε τέσσερις παραβιάσεις και δύο παραβάσεις. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΒΟΡΙΔΗ?


Η Ντόρα χειροκρότησε τον Μάκη Βορίδη μόλις είπε…


… «Εμένα οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ και θα με ρωτήσουν το απόγευμα μόλις πάω σπίτι αν ψήφισα το νομοσχέδιο να τους κοπεί η σύνταξη. Εγώ θα τους δώσω μια διαχρονική απάντηση: Μητρός τε και πατρός τε των άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον και αγιότερον εστί η πατρίς..
Χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και η Ντόρα καθήμενη στα ορεινά…
ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΒΟΡΙΔΗ? 
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΕΡΗΣΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΚΟΒΗ ΝΟΜΙΣΜΑ??
ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΒΟΡΙΔΗ? 
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΕΠΙ 20ΕΤΙΑ--
ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΡΥΘΜΙΖΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΤΗΣ 
ΧΩΡΑΣ??? 
ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΑΙ ΤΗΣ??
ΔΗΛΑΔΗ ''ΣΩΤΗΡΙΑ'' ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΥΠΟΤΑΓΗ!!!
ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ!!!

Βίντεο-σοκ: Όταν οι κουκουλοφόροι αφήνουν τον οπλισμό τους και αποχωρούν υπό τον προστασία της ΕΛΑΣ!




Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες τα αριστερά κόμματα και, ειδικά το ΚΚΕ που από την πλέον πλεονεκτική πολιτική θέση που είχε μέχρι πριν λίγες ώρες, μετά την δολοφονία των τριών υπαλλήλων της Marfin, τώρα έχει περάσει μαζί με τον Συνασπισμό σε θέση αμυνόμενου. Όταν στις 6 Δεκεμβρίου 2008 ένας αστυνομικός παραβιάζοντας κατάφωρα τους κανόνες εμπλοκής στα Εξάρχεια, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε, έστω εκφοβιστικά, κατά το νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με αποτέλεσμα να εξοστρακιστεί η σφαίρα (είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε) και να σκοτωθεί ο νεαρός, όλα τα κόμματα της Αριστεράς, δικαιολόγησαν απόλυτα την έκρηξη βίας που επί ένα μήνα ισοπέδωνε ολόκληρη την χώρα

Τότε οι νυν «δολοφόνοι κουκουλοφόροι» ήταν «αγανακτισμένοι νέοι». Δεν έχει σημασία αν έκαιγαν, ρήμαζαν και ισοπέδωναν αξίες ηθικές και υλικές. Υπήρχε ο «πολιτικός μανδύας» του αγανακτισμένου από την «εν ψυχρώ δολοφονία» του νεαρού. Κανένα συντεταγμένο κράτος, καμία ψυχραιμία, τίποτα! Μόνο κατανόηση.

Ένα χρόνο αργότερα στις 6 Δεκεμβρίου του 2009, η νέα κυβέρνηση και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, όπως μετέδωσε τότε το τηλεοπτικό δίκτυο STAR, άφησε ελεύθερους 200 τουλάχιστον κουκουλοφόρους που είχε εγκλωβίσει η αστυνομία, στην Θεσσαλονίκη.

Μαζί έπιασαν και τον «οπλισμό τους» - δεκάδες βόμβες μολότοφ - όπως ο ίδιος ο υφυπουργός παραδέχθηκε. Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι; Γιατί ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν τα τρίαπαιδιά του βουλευτή του Συνασπισμού Τάσου Κουράκη. Δείτε το βίντεο είναι εκπληκτικό.
Σήμερα, ίσως στην μεγαλύτερη συγκέντρωση πολιτών μετά το 1974, οι ίδιοι «αγανακτισμένοι νέοι» που τον Δεκέμβριο του 2008 είχαν ισοπεδώσει την χώρα, οι ίδιοι που συνελήφθησαν με τις μολότοφ στο χέρι στην Θεσσαλονίκη ένα χρόνο μετά και αφέθηκαν ελεύθεροι,σκότωσαν τρεις ανθρώπους καισυκοφάντησαν το λαϊκό κίνημα κατά του ΔΝΤ και των μεγαλο-λαμογιών που το έφεραν στην ΕλλάδαΜεγάλη, όντως, η υπηρεσία που προσέφεραν.

Ακόμα και ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στο συμβούλιο των αρχηγών που είχε απορρίψει δύο ημέρες πριν. Ακόμα και το ΚΚΕ - που αποδείχθηκε ότι το κυνηγάνε ακόμα τα φαντάσματα του "εκτροπέα" - δέχθηκε να πάει.

Τελικά αυτοί οι κουκουλοφόροι αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμοι και με υψηλή αίσθηση του timing...

Eμπόδιζαν τις πυροσβεστικές να φτάσουν εγκαίρως


[ ΑΙΧΜΕΣ ] Είναι προβοκάτσια η αλήθεια;

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 6 Μαΐου 2010
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατανοητή η προσπάθεια και του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να απεκδυθούν κάθε ευθύνης για τα όσα τραγικά συνέβησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά η επιχειρηματολογία τους συγκρούεται ευθέως με την αλήθεια. 
Και η αλήθεια είναι- κι ας μιλάει όσο θέλει το ΚΚΕ για προβοκάτσιες και προβοκάτορες- ότι στον όγκο των διαδηλωτών που σε πρώτη φάση επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν μέλη του ΠΑΜΕ. Ναι του ΠΑΜΕ και όχι όπως γελοιωδώς υποστηρίζεται χρυσαυγίτες που είχαν τάχα μου παρεισφρήσει στο μπλοκ του ΠΑΜΕ (πότε άλλοτε έχει συμβεί αυτό; Και γιατί συνέβη χθες;). Το ένα είναι αυτό. 
Το άλλο είναι ότι οι δολοφόνοι που έκαψαν την τράπεζα και σκότωσαν τα τρία παιδιά, ήταν στο μπλοκ των λεγόμενων «μπαχαλάκηδων» που βρισκόταν μέσα στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. 
Οπως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι από το ίδιο μπλοκ ήταν και αυτοί που εμπόδιζαν τις πυροσβεστικές να φτάσουν εγκαίρως στον τόπο της πυρκαγιάς και να απεγκλωβίσουν τους εργαζομένους. 
Οπως επίσης και αυτοί που στη συνέχεια έλεγαν ότι είναι προπαγάνδα ότι υπάρχουν τρεις νεκροί στην τράπεζα.

Εγώ να καταλάβω το πολιτικό πλιάτσικο που προσπαθούν να κάνουν τα δυο κόμματα, με αφορμή τα σκληρά μέτρα, αλλά δεν δέχομαι να μας παραμυθιάζουν για πράγματα που τα είδαν χιλιάδες άνθρωποι... 

Εκτός από την προβοκάτσια υπάρχει και η ασυδοσία


Εκτός από την προβοκάτσια υπάρχει και η ασυδοσία

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr


Η κυρία Παπαρήγα είχε κάνει κάποια δήλωση προηγουμένως· εν πάση περιπτώσει, την ώρα όπου οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούσαν εκτάκτως στη Βουλή για τα γεγονότα στην Αθήνα, εκείνη δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. (Ισως μετείχε σε πνευματιστική seance, για να πάρει γραμμή από τον Λένιν - δεν ξέρω...). Οπότε εκ μέρους του κόμματος (δηλαδή, του λαού - έννοιες ταυτόσημες για το ΚΚΕ), μίλησε ο πολύς Θανάσης Παφίλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ δεν έχασε τον χρόνο του με μικροαστικούς συναισθηματισμούς. Αν δεν κάνω λάθος, δεν είχε ούτε δύο τυπικές κουβέντες να πει για τους τρεις εργαζομένους που είχαν σκοτώσει οι πυρπολητές του κτιρίου της MARFIN - ίσως τον είχε καλύψει η κυρία Παπαρήγα με την προηγηθείσα δήλωσή της και, συνεπώς, δεν είχε την υποχρέωση να το πράξει και εκείνος.
Αντιθέτως, ξεκίνησε λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση από το 1974». Προφανώς, οι τρεις νεκροί δεν ήσαν εργαζόμενοι κατά την αντίληψη του Θ. Παφίλη, αφού για το ΚΚΕ εκείνη την ημέρα οι εργαζόμενοι είχαν την υποχρέωση να είναι με το μπλοκ του ΠΑΜΕ και πουθενά αλλού. Οι άνθρωποι που εργάζονταν την ημέρα της απεργίας και έχασαν τη ζωή τους πιθανόν να ήσαν... απεργοσπάστες; Στη συνέχεια, μας είπε ότι τα γεγονότα οφείλοντο σε προβοκάτσια και ότι ο λαός το καταλαβαίνει αυτό, επειδή βλέπει «ποιος ωφελείται». Το υπόλοιπο της ομιλίας του αφιερώθηκε στην προσπάθεια να αποδείξει ότι το ΚΚΕ υπήρξε θύμα προβοκάτσιας μπροστά στο κτίριο της Βουλής και, καταλήγοντας, μας βεβαίωσε ότι οι λαϊκοί αγώνες δεν θα υποχωρήσουν και είναι μονόδρομος.
Σε ρόλο Κασσάνδρας, ο Αλέξης Τσίπρας -απηχώντας, κατά κάποιο τρόπο, παλαιότερους ύμνους του για τον «Δεκέμβρη»- ξεκίνησε τονίζοντας ότι ζούμε ιστορικές στιγμές, που «έρχονται από το μέλλον». Ασφαλώς, καταδίκασε τη βία (χωρίς να χρειασθεί προηγουμένως να του ζητηθεί ρητώς από παριστάμενους βουλευτές άλλων κομμάτων, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση του Θ. Παφίλη), αλλά και αυτός υποστήριξε τη θεωρία της προβοκάτσιας, παρουσιάζοντας μια αφηρημένη και ιδανική θεώρηση του λαού, που ελάχιστα διέφερε από εκείνη του ΚΚΕ: «Τη βία δεν την επιλέγει ο λαός. Την επιλέγουν αυτοί που φοβούνται τον λαό. Πρόκειται για προβοκάτσια». Εμμέσως, έκανε και μια χειρονομία καλής θελήσεως προς το ΚΚΕ. Αφού συνηγόρησε υπέρ της εκδοχής Παφίλη για προβοκάτσια εις βάρος του ΚΚΕ μπροστά από τη Βουλή, είπε: «Τώρα πλέον είμαστε έμπειροι όλοι και δεν θα πέσουμε στις παγίδα της διχόνοιας. Ο κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να περιμένει τέτοιες επιθέσεις». Ενδιαφέρουσα κίνηση, καθότι ενδεικτική του βαθύτερου φόβου του για τις συνέπειες που θα έχουν τα γεγονότα στην ανοχή της κοινωνίας προς την αριστερή εξαλλοσύνη.
Με λίγα λόγια, η Αριστερά έκανε ό,τι μπορούσε για να αποσείσει κάθε ευθύνη για τα γεγονότα, καταφεύγοντας στην προσφιλή της λενινιστική σοφιστεία ότι ο υπαίτιος είναι πάντα όποιος ωφελείται. Είναι μια μέθοδος ανάλυσης, που βασίζεται στη γραμμική αντίληψη της εξέλιξης των γεγονότων, που αποκλείει τον παράγοντα του τυχαίου, που δεν μπορεί να επεξεργασθεί την πραγματικότητα ως προϊόν της σύνθεσης πολλών και ανεξάρτητων σκοπιμοτήτων, αλλά αντιλαμβάνεται ό,τι συμβαίνει ως αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης βούλησης. Η ευκολία της είναι ότι σε απαλλάσσει από τη βάσανο της σκέψης και έτσι ο καθένας μπορεί να αποδείξει αυτό που θέλει, αρκεί να διαλέξει την κατάλληλη γραμμή και να την ακολουθήσει. Για το ΚΚΕ, λ.χ., από τις δολοφονίες των τριών άτυχων εργαζομένων ωφελούνται οι εχθροί του κόμματος και όσοι υπονομεύουν τους αγώνες του, δηλαδή όλοι οι άλλοι εκτός από τους ήδη εντεταγμένους στις τάξεις του. Από το σκορποχώρι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα με εξέπληττε να ακούσω ότι η προβοκάτσια στήθηκε από τις διεθνείς αγορές και όσους αμφισβητούν, βασίμως ή μη, τη δυνατότητα του ευρώ να επιβιώσει της ελληνικής κρίσης. Για τους ακροδεξιούς, είναι βέβαιο ότι τις δολοφονικές επιθέσεις καθοδηγούσαν οι Εβραίοι...
Ομως, εκτός από την προβοκάτσια, τα σκοτεινά κέντρα, τη Λέσχη Bilderberg και δεν ξέρω ’γω τι άλλο, υπάρχει και η ασυδοσία, την οποία τμήματα της Αριστεράς την υποθάλπουν συστηματικά. Το ΚΚΕ, λ.χ., χρησιμοποιεί απροκάλυπτα τη βία στους αγώνες του. Ο αποκλεισμός του λιμανιού στον Πειραιά και η ομηρία τουριστών που επρόκειτο να επιβιβασθούν σε κρουαζιερόπλοιο ήταν βία. Μόλις τις προάλλες, ο Μάκης Μαΐλης του ΚΚΕ είπε από τηλεοράσεως ότι δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα, επειδή δεν το έχει ψηφίσει! (Δηλαδή το 93 % των Ελλήνων ψηφοφόρων, που δεν ψήφισαν το ΚΚΕ στις εκλογές, τι πρέπει να κάνουν αν πάρουν στα σοβαρά το επιχείρημά του;) Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που άνοιξε τις αγκάλες του σε κάθε μορφής ακραίες τάσεις του κοινωνικού περιθωρίου και ηρωοποίησε απερίφραστα «την εξέγερση του Δεκέμβρη». Αν στην εικόνα προσθέσουμε και την απροθυμία ή την ανικανότητα του κράτους να κάνει χρήση της ισχύος του (θυμηθείτε τη στάση του τότε υπουργού Εσωτερικών τον Δεκέμβριο του 2008 και δείτε πού οδήγησε σήμερα...), καθώς και τη σχεδόν θεσμοποιημένη ατιμωρησία των αναρχικών στο άβατο των Εξαρχείων, δεν είναι να απορούμε πώς φθάσαμε ώς εδώ σήμερα. Αφήσαμε να σπείρουν ανέμους, ας ετοιμαστούμε τώρα να θερίσουμε θύελλες.

ΤΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΥΡΙΕ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ????

ΤΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΥΡΙΕ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ????


Αίσθηση προκαλεί και η μαρτυρία του Β. Χατζηιακώβου, διευθυντή του βιβλιοπωλείου Ιανός, το οποίο βρίσκεται σχεδόν απέναντι από την τράπεζα. Ο κ. Χατζηιακώβου δήλωσε στο MEGA πως στόχος έγινε και ο Ιανός. "Έπεσαν τρεις μολότοφ μέσα στο βιβλιοπωλείο, το οποίο ήταν κλειστό. Πετάξαν μολότοφ και πάνω μας. Κάποιος κουκουλοφός μου είπε 'θα σε κάψω' με σπαστά ελληνικά και μου έδειξε ένα πλαστικό μπουκάλι. Αμέσως μετά, πέταξαν δύο μολότοφ στην τράπεζα που έγινε αμέσως παρανάλωμα πυρός. Έτρεξα με πυροσβεστήρα" είπε. 

Επιχειρώντας να περιγράψει τους δράστες, ο κ. Χατζηιακώβου ανέφερε: "Ήταν κουκουλοφόροι, δεν μπορούσες να δεις ηλικίες, φορούσαν και κουκούλες και γάντια, ήταν επαγγελματίες. Οι κουκουλοφόροι κινούνταν στα πεζοδρόμια, στον Ιανό επιτέθηκαν 5-6 άτομα, απέναντι ίσως να ήταν 10".

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/05/blog-post_7090.html

Απαγόρευσαν στους Αξιωματικούς να φέρουν τα Παράσημα!


Απαγόρευσαν στους Αξιωματικούς να φέρουν τα Παράσημα!

Τελικά θα απαγορεύσετε και τις στολές;Αυτό θα προβλέπεται στα Στρατιωτικά Πανεπιστήμια κε Υπουργέ; 

Είμαι Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, τον προβληματισμό τον δικό μου και των συναδέλφων μου, σχετικά με μια πρόσφατη απόφαση / διαταγή που δεχτήκαμε...

Με σήμα από το Γ.Ε.Ν. στις 28 Απριλίου ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Α.Ν.Σ. (Πρακτικό ΑΝΣ/Ολομέλειας ΥΠ’αριθμο 77/26), σύμφωνα με την οποία με τις θερινές στολές μας (στολές ημέρας) μας απαγορεύουν να φέρουμε : ταινίες (διεμβολές) ηθικών αμοιβών και διακριτικά σήματα.
Ταινίες (διεμβολές) είναι οι μικρογραφίες των Παρασήμων και ηθικών αμοιβών που μας απένειμε η πατρίδα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες και την προσφορά μας.
Διακριτικά σήματα είναι τα Διακριτικά που φέρουμε όσοι υπηρετούμε σε Πολεμικά Πλοία, σε Υποβρύχια, στους Βατραχανθρώπους, στα Ελικόπτερα και στα Αεροσκάφη μας.

Προσπαθώ να βρω μια λογική εξήγηση για την ανωτέρω διαταγή και δεν μπορώ

Είναι τυχαίο ότι η εν λόγω απόφαση πάρθηκε δύο ημέρες μετά την «αντίδραση» των συναδέλφων μας Ιπταμένων της Πολεμικής μας Αεροπορίας ;

Μήπως λόγω της οικονομικής κρίσης εκτός από τις περικοπές στις παρελάσεις, τους και τα διακριτικά μας και εξασφαλίσουν κονδύλια και από αυτά;


Κονδύλια που θα τους χρειαστούν ίσως για την ανέγερση του τζαμιού στο χώρο του Πολεμικού μας Ναυτικού!!!!!

Η μόνη εξήγηση που δίνω στην συγκεκριμένη διαταγή είναι η προσπάθεια, μετά την οικονομική μας εξαθλίωση, να επιχειρήσουν και την ηθική μας προσβολή και απαξίωση.
Προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε δημοσίους υπάλληλους με στολή SECURITY…

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό που για ‘’ αυτούς ’’ είναι ένα κομμάτι ύφασμα, ένα κομμάτι μέταλλο για εμάς που έχουμε γαλουχηθεί ως Ναυτικοί Δόκιμοι, ως Ευέλπιδες, ως Ίκαροι είναι η Στολή μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η Τιμή μας (για όσους από ‘’αυτούς’’ θυμούνται αυτές τις Λέξεις…).
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’, από τα 18 μας χρόνια έχουμε σε ένα στρατόπεδο ξεχνώντας, φίλους, οικογένεια, παρέες, διασκέδαση, για να πετύχουμε αυτό που από παιδιά ονειρευόμασταν.
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’αφήνουμε τα σπίτια μας, για τέσσερις, πέντε, έξι μήνες συμμετέχοντας σε αποστολές. Διάστημα που δεν βλέπουμε τα παιδιά μας να γεννιούνται, να μεγαλώνουν, να βαπτίζονται…
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’ταξιδεύουμε μήνες, με πλοία ή υποβρύχια, χωρίς για εμάς να ισχύουν “απαγορευτικά” καιρού, καταδυόμαστε δεκάδες μετρά κάτω από τη θάλασσα, πέφτουμε από αεροπλάνο με ένα κομμάτι ‘’ύφασμα’’ στην πλάτη, πετάμε με τα ελικόπτερα μας μέρα-νύχτα, βοηθάμε τους συνανθρώπους μας σε ακριτικές περιοχές, συμμετέχουμε σε αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’έχουν δώσει τη ζωή τους συνάδελφοι μας, αφήνοντας στα παιδιά τους μονό αυτά τα Διακριτικά και τα Παράσημα τους. Αυτά που μας απαγόρευσαν να φοράμε ως ‘’τιμωρία / προειδοποίηση’’ για την κίνηση των συναδέλφων μας Ιπτάμενων.
Σίγουρα όμως δεν μπορούν, όλοι αυτοί οι ‘’κύριοι’’, να καταλάβουν πως ότι και να κάνουν, δε μπορούν να μας «απαγορεύσουν» να «φέρουμε» την Τιμή, την Αξιοπρέπεια και την Περηφάνια τη δική μας και των οικογενειών μας για αυτό που είμαστε και για αυτό που προσφέρουμε στην Πατρίδα μας (άραγε αυτοί είναι υπερήφανοι για τις υπηρεσίες τους τόσα χρόνια;), δεν μπορούν να πάρουν από τα μάτια των παιδιών μας τη χαρά και το καμάρι τους όταν μιλάνε για εμάς. Και σίγουρα δε μπορούν να μας πάρουν την αγάπη μας για αυτή την Πατρίδα, αυτή τη Θάλασσα, αυτό τον Ουρανό, αυτό το χώμα.
Γιατί εμείς έχουμε γαλουχηθεί ως Ναυτικοί Δόκιμοι, ως Ευέλπιδες, ως Ίκαροι….
Αξιότιμοι κύριοι,

Σας αποστέλλω την ακόλουθη επιστολή με έναν από τους πολλούς προβληματισμούς μου αυτούς τους ‘’πονηρούς’’ καιρούς, γιατί πιστεύω ότι μέσω εσάς θα μπορέσω να εκφράσω την άποψη μου και να την μοιραστώ μαζί σας. Σε μια εποχή που το μόνo που προβάλλετε και θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε είναι ότι αυτό που επικρατεί στην Πατρίδα μας σήμερα είναι η ‘’λαμογιά’’, η αναρχία, η ομοφυλοφιλία, οι πορνοστάρ, και οι ψευτοαριστεροπροοδευτικοι, θελω να πω ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα.
Μία Ελλάδα υπερήφανη!

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων για τη φιλοξενία.

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

''ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ'': ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΥΤΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ



''ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ'': ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ 


ΑΥΤΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
05/05/2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΙΝ
Στις 13:00 το ΠΑΜΕ αναχώρησε συντεταγμένα από την Πλατεία Συντάγματος και κατηφόρησε προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός.
Αλλά ω του θαύματος η πλατεία παρέμεινε γεμάτη από οργισμένους πολίτες, αγανακτισμένους Έλληνες οι οποίοι χωρίς κομματικές σημαίες και χωρίς κομματικά συνθήματα αλλά μόνο ζητώντας κάθαρση και να τιμωρηθούν οι κλέφτες ΔΕΝ αποχωρούσε από τον χώρο.
Εάν υπήρχε συντονισμός θα είχαμε μπει μέσα στη Βουλή πολύ εύκολα.
Το κράτος αυτό δεν το περίμενε, αιφνιδιάστηκε και αντέδρασε σπασμωδικά και βίαια.
Έφερε πλαγίως τα πανώ και τους κουκουλοφόρους γύρω στις 14:00 και άρχισε το γνωστό πανηγύρι.
Οι αλήτες οι γενίτσαροι χτυπούσαν τον απλό πολίτη και του έριχναν χημικά στο πρόσωπο, ήμουν ένας από αυτούς, να ξέρουν πως μόλις έγινε η αρχή, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, θα στηθούν κρεμάλες. Είμαι πολύ αισιόδοξος μετά την σημερινή
Όλοι στους δρόμους, Ζήτω το έθνος.

Χρήστος Παναγιωτόπουλος
ΥΓ. το ΚΚΕ πρόδωσε τους πολίτες, έπρεπε να ήταν εκεί να μην επιτρέψει στους αναρχικούς να καταστρέψουν την διαδήλωση, έπρεπε -όπως επικαλείται άλλωστε- να δώσει αγώνα για τα δίκαια του λαού, να περιφρουρήσει τους πολίτες και τα γυναικόπαιδα και να μην τους αφήσει βορά στο σύστημα, ντροπή.

http://deltio11.blogspot.com/

Ο διαχρονικός έρωτας ΠΑΣΟΚ-αντεξουσιαστών


Ο διαχρονικός έρωτας ΠΑΣΟΚ – παρακράτους (τι δουλειά έχουν οι αντεξουσιαστές στην εξουσία);


Για πρώτη φορά έχουμε “αντεξουσιαστές” να υποστηρίζουν εξουσιαστικό νομοσχέδιο!
Για πρώτη φορά έχουμε “αντεθνικιστές” να υποστηρίζουν την εξάπλωση της Εθνικής ταυτότητας!
Αντισυγκεντρώσεις “αντεξουσιαστών” για να υπερασπίσουν τις κρατικές επιταγές!
Μία ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική ιστορική αναδρομή που εξηγεί πολλά από τα σημερινά γεγονότα. (ένθετο, οι λόγοι που εξαρθρώθηκε η ΕΟ 17Ν και ο χάρτης της Ελληνικής τρομοκρατίας)
Από την δυναστεία Σημίτη και μετά, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να περάσει τις πλέον αντιλαϊκές πολιτικές, όταν η αντίθεση του κόσμου άγγιζε εως και το 96%! Γι’ αυτές τις πλέον αντικοινωνικές μεθοδεύσεις είχε έναν “ανέλπιστο” παραστάτη… τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως “αντεξουσιαστές” (ΟΧΙ τους αναρχικούς).
“Αντεξουσιαστές” ήταν ο όρος που επικράτησε κατά την διακυβέρνηση Σημίτη και αντικατέστησε τον όρο “αναρχικοί”, πράγμα αρκετά τίμιο αφού οι δύο κάστες δεν έχουν καμμία ιδεολογική ή επαγγελματική σχέση μεταξύ τους. Ο όρος “αντεξουσιαστές” ήταν αποτέλεσμα του life – style της εποχής με αιχμή του δόρατος τον θεό, Πέτρο Κωστόπουλο. Ήταν μία δυναμική διαδικασία που κατάφερε να ανατρέψει όλα τα κατεστημένα της εποχής. Όταν καταφέρνεις και κάνεις τον Τζουμάκα bon viveur και τον κουτοπόνηρο δημοσιουπαλληλίσκο της μίζας “Status symbol” του κολωνακίου, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για κατόρθωμα.
Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν και οι “αντεξουσιαστές” με την πετυχημένη συνταγή των Democrats από τον Γαλλικό Μάη όπου όλοι οι Ελληναράδες ανεγκέφαλοι που όμως είχαν την ταυτότητα του Τροτσκιστή, άρχισαν να συσπειρώνονται γύρω από την κλαδική των Εξαρχείων και να καταλαμβάνουν θέσεις σε καίρια πόστα της ενημέρωσης (αυτό είναι άλλο θέμα όμως που θα το πιάσουμε με την δέουσα προσοχή).
Ο εκσυγχρονισμός λοιπόν ήθελε να φέρει εις πέρας ορισμένα έργα εξέχουσας σημασίας που ήταν σίγουρο ότι θα έβρισκαν απέναντι όλο το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ (τους ιδεολόγους της 3ης Σεπτεμβρίου δηλαδή). Εκεί λοιπόν, κάποιος Άγιος, προφανώς ακραίος εκσυγχρονιστής, έφερε στους δρόμους των Αθηνών αυτή την περίεργη κάστα που έμελλε να στηρίξει όλες αυτές τις αποφάσεις του Σημίτη και να αποτελέσει υπαίθριο σύμμαχο κάθε εξουσιαστικής ενέργειας που αντίκειται στις επιταγές της πλειοψηφίας. Οι “αντεξουσιαστές” όμως ανέλαβαν και έναν πρωτότυπο τρόπο προπαγάνδας απέναντι στη μοναδική ιδεολογική απειλή του πλιάτσικου που ετοίμαζαν μεθοδικά οι εκσυγχρονιστές παρέα με τον Γερμανικό νεοιμπεριαλισμό: Τον πατριωτισμό. Όταν ετοιμάζεσαι να καταληστέψεις μία χώρα μοιράζοντας μίζες αφειδώς, έχεις να αντιμετωπίσεις τριών ειδών ανθρώπους:
1. Αυτοί που τα παίρνουν. Εύκολοι πυλώνες σε κάθε μορφή εξουσίας, πουλάνε και τη μανούλα τους.
2. Αυτοί που θέλουν να τα πάρουν. Εκεί το θέμα είναι η τιμή, ανάλογα την αναγκαιότητα εκάστου.
3. Αυτοί που δεν τα παίρνουν. Απλούστατα γιατί βάζουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το ατομικό τους συμφέρον. Αυτοί ακριβώς έπρεπε να χτυπηθούν σε κάθε δρόμο, σε κάθε κολώνα, σε κάθε τοίχο. Έπρεπε να νιώσουν μειονεκτικά γιατί δεν ήταν λαμόγια. Έπρεπε να νιώσουν κορόιδα γιατί δεν ήταν ανήθικοι. Αυτή λοιπόν την προπαγάνδα ανέλαβαν τα τάγματα των “αντεξουσιαστών”.
Με την άνοδο λοιπόν του Κώστα Σημίτη, άρχισαν δειλά – δειλά και γέμιζαν οι τοίχοι με συνθήματα τύπου “Ξεφτίλες Πατριώτες”. Πρωτόγονη μέθοδος μεν, αλλά εφαρμοσμένη, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές.
Ο μηχανισμός αναγραφής συνθημάτων φαίνεται ότι ήταν άρτιος γιατί μπορούσε σε χρόνο ρεκόρ να σβήνει “πατριωτικά” συνθήματα και να τα αντικαθιστά αμέσως με τα “αντεξουσιαστικά” συνθήματα – όνειρο των λαμογιών της εξουσίας. Πως βρέθηκαν τώρα τόσοι εργασιομανείς στην Ελλάδα, όταν καλοπληρώνεις τα πάντα βρίσκεις. Ιδιαίτερα όταν βλέπεις μερσεντικό ή “Ξαρά” οδηγούμενο από μουστακαλή να σταματάει στον Κηφισό, να κατεβάζει γαβράκια, αλλά και άλλους μουστακαλήδες και να τελειώνουν σε χρόνο μηδέν.
Κάποιοι μπορούν εύλογα να διαφωνήσουν με αυτή την οπτική ή να την θεωρήσουν τραβηγμένη. “Σιγά μην έγραφαν συνθήματα στους τοίχους, για να τ’ αρπάξουν ο Σημίτης και η παρέα του χωρίς αντίδραση”. Λογική η ένσταση, θα την είχαμε και μεις, απλά μας προβληματίζουν οι μουστακαλήδες. Πάμε τώρα σε πιό πρακτικά θέματα:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1tcHaSy644mFQylIQdIXwsnRPk1l2tJpqT6Z7JF9drduavnZ8f2e-yw1UthPDKeGhA9VJSNrOxQoE0ovjc7O0453M9KnyNLioTwP088dZdUGE2BGoP4CKFpXz-1yzg2sqc-nOpt9AVj1r/s320/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE.JPGΊμια. Το πρώτο κατόρθωμα του Σημίτη. Κατάφερε με ένα ρεσιτάλ ανικανότητας να φέρει τη χώρα προ τετελεσμένων, να τον βρίζει όλη η Ελλάδα αλλά κυρίως να είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός πουευχαριστεί δημόσια τους Αμερικανούς για παρέμβαση στα Εθνικά θέματα! Έβραζε όλη η κοινωνία αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Όλη η κοινωνία; Όχι! Οι “αντεξουσιαστές” ήταν μαζί του! Με ένα κορυφαίο κρεσέντο δημιουργίας, οι τοίχοι των Αθηνών γέμισαν με συνθήματα σαν αυτό που βλέπετε. Κυρίως όμως, σβηνόντουσαν με μαεστρία όλα τα αντιτουρκικά συνθήματα που γέμισαν εκείνες της ημέρες δρόμους και πλατείες. Με πρωτοφανή σπουδή, ο κόσμος έβλεπε το “Τούρκοι δολοφόνοι” να γίνεται δημοσκόπηση ιχθύων αλλά και“Άγκυρα – Αθήνα, εχθρός μας οι φασίστες”!
Ανέλπιστη βοήθεια λοιπόν, αφού όχι μόνο φαινόταν μία εικονική πραγματικότητα ότι “εντάξει μωρέ, δεν ήθελε πόλεμο ο κόσμος” αλλά κυρίως, οι “φονιάδες των λαών”, οι δοσίλογοι, οι προδότες, οι ιμπεριαλιστές ξεχάστηκαν από τον νέο αόρατο και επικίνδυνο εχθρό που φαίνεται να απειλεί τον πλανήτη: Τους “Φασίστες”!
Υπόθεση Οτσαλάν: Μία υπόθεση που προσέβαλλε βάναυσα το αίσθημα κάθε προοδευτικού πολίτη της χώρας. Κοινωνία εν βρασμώ. Από άκρα δεξιά μέχρι άκρα αριστερά, για πρώτη φορά στη νεοελληνική κοινωνία (83% έριχνε ευθύνες στην τότε κυβέρνηση) έγινε μία ενέργεια που ήταν αδιανόητη για οποιονδήποτε πολιτικό χώρο (εκτός βεβαίως του ναζισμού επί κατοχής). Όλοι; Όχι βέβαια! Οι “αντεξουσιαστές” ήταν πάλι εκεί!
Με στυλ και φαντασία που ξεπέρασε ακόμα και τον αείμνηστο Ε. Γιαννόπουλο (βάφτιζε τον Σάββα Καλεντερίδη πράκτορα της Mossad!) κατάφεραν και βρήκαν την δίοδο αιτιολόγησης αυτού του εγκλήματος… Καλά κάνανε και πήρανε τον Οτσαλάν αφού τον έφεραν στην Ελλάδα οι …φασίστες! Αριστοτεχνική και βαθυστόχαστη ανάλυση που φαίνεται ότι την υιοθέτησε τότε και το επίσημο ΠΑΣΟΚ που συνέχιζε να δηλώνει άγνοια για το θέμα! Επειδή μάλιστα οι Κούρδοι στην Ελλάδα δεν πείθονταν από τέτοιες λογοτεχνικές αιτιάσεις, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους και κάθε φορά Έλληνες από όλο το πολιτικό φάσμα συμμετείχαν. Τότε, οι αντεξουσιαστές (όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος), με μία “καταδρομική” ενέργεια εισήλθαν στα γραφεία του συντονιστικού των Κούρδων, έσπασαν στο ξύλο όσους βρήκαν μπροστά τους και αφού πήραν τα αρχεία (έγγραφα και δίσκους), κατέστρεψαν ότι άλλο βρήκαν. Μετά από λίγες ημέρες, σταμάτησαν όχι μόνο οι εκδηλώσεις των Κούρδων, αλλά εξαφανίστηκαν μέχρι και οι Κούρδοι των φαναριών που πουλούσαν την θρυλική “Φωνή του Κουρδιστάν”. Μετά την επέμβαση των “αντεξουσιαστών”, φαίνεται ότι οι δρόμοι ξανάγιναν ασφαλείς όχι για τον πολίτη αλλά για τον …Σημίτη!
Το πραγματικό κρεσέντο όμως τον “Αντεξουσιαστών”, δόθηκε στην δυσκολότερη ίσως μάχη Σημίτη και ΓΑΠ ενάντια στον λαό. Στους βομβαρδισμούς της Σερβίας. 93% των Ελλήνων διαφωνούσε ριζικά με τους βομβαρδισμούς. Σύσσωμη η κοινωνία έβραζε (πάλι, στο τέλος γίναμε σούπα) για την στάση Σημίτη – Παπανδρέου και τα Νατοϊκά εγκλήματα στο Κοσσυφοπέδιο. Η νεολαία ΠΑΣΟΚ είχε κάνει αντάρτικο ενάντια στην εκσυγχρονιστική σφαγή αθώων πολιτών. Όλη η Ελλάδα, αλληλέγγυα. Όλη; Όχι βέβαια! Οι “αντεξουσιαστές” ήταν πάλι εκεί, στις δυσκολότερες ίσως εξετάσεις στην καριέρα τους. Εκεί πραγματικά απορούσες πως είναι δυνατόν μουστακαλής με άσπρη κάλτσα και μαύρο σκαρπίνι να είναι “αντεξουσιαστής” και να κολλάει αφίσες για τον κακό Μιλόσεβιτς!
“Πλανητόμπατσοι βαράνε κάποιους βαλκάνιους φασίστες. Εμείς με ποιόν είμαστε;” Έγραφαν οι αφίσες και η απάντηση ήταν αυτονόητη: Μα φυσικά με τον Σημίτη! Μιλάμε για αφίσες έγχρωμες, ακριβές και πάρα μα πάρα πολλές. Είναι άξιον απορίας, πως βρέθηκαν άνθρωποι από το αμελητέο 2% που συμφωνούσε με την επέμβαση, να τσοντάρουν τόσα χρήματα και εργατοώρες για να κολλούν αφίσες τέτοιου περιεχομένου.
Άντε τώρα εσύ να πιστέψεις ότι λευκό xara που σταματάει στην οδό Σκυλίτση στον Πειραιά, αποβιβάζει “αντεξουσιαστές” και γράφουν σε τοίχο με κόκκινη μπογιά “Όχι συμμαχία με την φασιστική Σερβία”!
Επικές στιγμές, αφού οι Γερμανοτσολιάδες των Βαλκανίων είχαν βρει αυτούς τους ανέλπιστους συμμάχους που δεν σταμάτησαν όμως μόνο στις υπαίθριες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.
Το ΚΚΕ εκείνη την εποχή αποτελούσε τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τον εκσυγχρονισμό. Σε κάθε εκδήλωση, κάθε δράση, στα πανεπιστήμια και παντού, το ΚΚΕ πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις ενάντια στους βομβαρδισμούς. Τότε, οι “αντεξουσιαστές” για πρώτη φορά εμφανίστηκαν σε ανοιχτό χώρο απέναντι από την ΚΝΕ. Αξέχαστες στιγμές στον σταθμό της Ομόνοιας όπου “ομάδα αντεξουσιαστών” έκανε πέσιμο σε ολιγάριθμους Κνίτες που μόλις έβγαιναν από το σταθμό. Δυστυχώς δεν στάθηκε δυνατό να βρούμε αυτό το επικό βίντεο όπου ξαφνικά, μπορούσες να δεις “αντεξουσιαστές” στα πιο απίθανα σημεία: Κάτω από παγκάκια, πάνω σε σκαλωσιές κλπ.
Εκεί λοιπόν αποφασίστηκε προφανώς μία αλλαγή δράσης, πάντα με στόχο το ΚΚΕ. Άρχισαν οι επιθέσεις στα γραφεία όπου οι αντίπαλοι ήταν βολικότεροι. Ογδοντάχρονοι γέροντες, γυναίκες, μεμονωμένοι άρχισαν να νιώθουν τη μανία των “αντεξουσιαστών”. Γι’ αυτό το ΚΚΕ μιλά για δεκανίκι της εξουσίας, εμείς όμως είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά είναι απλές συμπτώσεις.
Ήρθε λοιπόν η περιβόητη επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα για να ζήσει τον θρίαμβο της Μόνικα, των απόγονων του Χίτλερ και των δοσίλογων τύπου Ωλμπράιτ. Όλη η κοινωνία ετοιμάστηκε για να κάνει τη μεγαλύτερη αντιαμερικανική διαδήλωση που είχε γίνει ποτέ.  Ο Σημίτης ίδρωνε και ξεΐδρωνε. Όμως πάλι είχε έναν ανέλπιστο σύμμαχο. Μαντέψτε.
Έτσι, όταν άρχισε η πορεία, τα ΜΑΤ σαν έτοιμα από καιρό περίμεναν. Ήξεραν ότι δεν μπορούσε να σταματήσει η πορεία εφ’ όσον ήταν ειρηνική και δεν είχε έκτροπα. Μάλιστα στην κεφαλή της η περιφρούρηση ήταν τόσο σκληρή που δεν υπήρχε περίπτωση να διεισδύσει κάποιος “Γκοτζαμάνης”. Η δράση λοιπόν ήρθε από τα μετόπισθεν, για την ακρίβεια σε άσχετο σημείο αφού οι “αντεξουσιαστές” ήξεραν τι θα τους περίμενε αν προσέγγιζαν την πορεία.
Άρχισαν λοιπόν ρίψεις μολότωφ και σπάσιμο καταστημάτων εκτός πορείας, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για επέμβαση.  Αμέσως τα ΜΑΤ άρχισαν να ρίχνουν χημικά στην κεφαλή της πορείας (όπου δεν είχε γίνει ούτε σπρώξιμο), αφήνοντας τους “αντεξουσιαστές” να ρημάζουν ανενόχλητοι.
Τα όσα ακολούθησαν εκείνη τη νύχτα ήταν τραγελαφικά. Διαδηλωτές κυνηγούσαν “αντεξουσιαστές” και τα ΜΑΤ τους συλλάμβαναν! Η πορεία ανακόπηκε και οι “Τροτσκιστές” των τηλεοράσεων δήλωναν ότι “δεν χρειάζονται ακρότητες, έπρεπε να είναι ειρηνική η διαμαρτυρία”!
Υπάρχουν βεβαίως και άλλες, πολλές περιπτώσεις ιδεολογικής συμφωνίας των “αντεξουσιαστών” με ολοκληρωτικές αντιλαϊκές στρατηγικές του ΠΑΣΟΚ αλλά δε μπορούν να καλυφθούν σε ένα άρθρο. Εστιάσαμε κάποια κύρια για να έρθουμε στο σήμερα:
Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ ετοιμάζεται να περάσει το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνεί ως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις το 85% του Ελληνικού λαού. Οι προσπάθειες χάλκευσης δημοσκοπήσεων αλλά και φίμωσης το ίδιο τον opengov δεν έφεραν αποτέλεσμα. Το ίδιο και οι φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων των ΜΜ”Ε” . Ο λαός εξακολουθεί να αντιδρά και για πρώτη φορά φαίνεται ότι θα γίνει αντίσταση με ευρύτατη συμμετοχή.
Εδώ λοιπόν έχουν πέσει τα τσιμέντα! Για πρώτη φορά έχουμε “αντεξουσιαστές” να υποστηρίζουν εξουσιαστικό νομοσχέδιο!
Για πρώτη φορά έχουμε “αντεθνικιστές” να υποστηρίζουν την εξάπλωση της Εθνικής ταυτότητας!
Αντισυγκεντρώσεις αντεξουσιαστών για να υπερασπίσουν τις κρατικές επιταγές!
Φαίνεται ότι ο ΓΑΠ έχει σπάσει τα κοντέρ. Άλλωστε το είχε δηλώσει ότι είναι “Αντεξουσιαστές στην εξουσία”!

Η ανακοίνωση της Marfin

Η ανακοίνωση της Marfin

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 5 Μαΐου 2010


Τη λύπη του για το χαμό των ανθρώπων που εργάζονταν στην τράπεζα, αλλά και την οργή του προς την πολιτεία που δεν κατάφερε να προστατέψει τους πολίτες, εκφράζει σε ανακοίνωσή του 
ο όμιλος της Marfin.
Η ανακοίνωση της Marfin:
«Στην οικογένεια της MARFIN θρηνούμε σήμερα για την δολοφονία τριών νεαρών συναδέλφων μας.
Εκφράζουμε την οργή μας κατά της πολιτείας που εγνώριζε ότι μόνο από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά. Εκφράζουμε ακόμα την οργή μας για τα ξύλινα πολιτικά λόγια και τις αντιδικίες σκοπιμότητας ορισμένων πολιτικών στη Βουλή την ώρα που οι σοροί των συναδέλφων μας δεν είχαν αποσυρθεί από το κατάστημά μας που επολιορκείτο ακόμα από τους διαδηλωτές ή και αναρχικούς.
Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ.»