Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Μαΐου 2012

Le Monde: Επιστολή διανοουμένων εναντίον της Χρυσής Αυγής+ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ

Αρνούμαστε ότι στην Ελλάδα, ή αλλού στην Ευρώπη, οι Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή μαύροι μπορεί να φοβούνται για τη ζωή τους, για αυτό που είναι»
ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ
---ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΘΡΙΓΚΩΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ-ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΑΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΟΝ Μ@@@@@ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ!!! ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ¨ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΨΩΣΕ ΤΕΙΧΗ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΚΗΝΙΣΜΟΥ!!! 

ΝΑΤΑ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΑΣ ΕΒΡΑΙΟΙ!!!

The Wall around Qalqiliya. A twenty-five foot high concrete cage cuts residents off from their agricultural land, necessary for their survival, and prevents you from traveling even 5 minutes out of the City. A single gate, open at the whims of the occupying army, controls 100,000 residents. 


---ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟ ΤΟΝ ΣΦΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΜΟΣΧΑΡΙ, ΟΠΩΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΝ ΤΕΟ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ--ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ! ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΦΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ!!! ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΕΣΘΕ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΠΑΤΕ ΥΨΩΝΕΤΕ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΚΕΦΑΛΩΝ! ΝΑΙ, ΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ! ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΕ ΠΙΣΩ! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ Ο ΑΛΛΑΧ???
--- ΜΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΕΤΕ! ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ Μ@@@@@ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΜΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΘΕ!!! Α! ΣΙΧΤΙΡΙ ΠΙΑ!!!!


ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ!!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΤΕΙΑ, ΣΟΒΑΡΕΨΑΝ!!! ΘΕΛΟΥΝ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ! ΗΣΥΧΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΜΕ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ!!!
ΞΥΠΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!!
ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ!
ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ! ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΗ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΙΡΙΟ ΚΤΥΠΗΜΑ, ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ!
ΠΡΟΣΕΞΕ, ΕΞΩ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
ΠΛΟΥΤΟΣ, ΖΩΗ, ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΡΗΓΑΣ!
ΑΣΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ!
------------------------------------Le Monde: Επιστολή διανοουμένων εναντίον της Χρυσής Αυγής
Επιδιώκουν την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης μπροστά στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων
Την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης μπροστά στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων επιδιώκουν Ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί, με ανοικτή επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δίνει το έναυσμα που φέρει τον τίτλο: «Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα όνειρο, η λιτότητα και η απόρριψη της μετανάστευσης ένας εφιάλτης».
Το κείμενο αναφέρεται στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «είναι κληρονόμος της ιδεολογίας του γερμανικού ναζισμού που οδήγησε την Ευρώπη και τον κόσμο στο χάος και την αιματοχυσία».
«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που βιώνει την αναβίωση της ναζιστικής ιδεολογίας. Στη Λετονία, φέτος, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε την ετήσια παρέλαση των βετεράνων Waffen SS, παρά την έντονη κριτική που προκάλεσε.
» Στην Αυστρία, το ακροδεξιό κόμμα FPÖ έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Στην Ουγγαρία, η "Ουγγρική Φρουρά"- απόγονος της πολιτοφυλακής του κόμματος των τοξοϊδών σταυρών που άλλοτε οργάνωσε τον αφανισμό των Εβραίων και των Τσιγγάνων, σήμερα τρομοκρατεί εβραϊκούς πληθυσμούς και προκαλεί βίαιες και θανατηφόρες επιθέσεις εναντίων των Ρομά» αναφέρουν οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί.
Το κείμενο τονίζει ότι η αναβίωση αυτή έγινε δυνατή με τη συστηματική επίθεση από τα ακροδεξιά κόμματα της ιδέας της συλλογικότητας, στρατηγική που υιοθετήθηκε κατά το πρότυπο του "Κόμματος για την Ελευθερία" του Γκερτ Βίλντερ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην Ολλανδία.
«Ο πυρήνας αυτής της στρατηγικής είναι να κρύψει τη ρητορική για τις ανισότητες των φυλών πίσω από την πολιτιστική μάσκα της "καταπολέμησης του εξισλαμισμού της Ευρώπης"» προσθέτει το κείμενο.
Η οικονομική και κοινωνική κρίση ευνοεί την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων και το φόβο της πτώσης της Γηραιάς Ηπείρου και σ' αυτό το πλαίσιο η στρατηγική έχει αποδειχθεί ανησυχητικά αποτελεσματική, συνεχίζει η επιστολή.
Επίσης, οδήγησε στην απενοχοποίηση των ακροδεξιών κομμάτων και τους επέτρεψε να γίνουν μέλη κυβερνητικών συνασπισμών, συνεισφέροντας στην καλλιέργεια της αντίληψης ότι τα αντισημιτικά και ρατσιστικά σχόλια είναι κοινότοπα μέσα στην Ευρώπη.
«Τώρα αυτή η ακροδεξιά, όπως η Χρυσή Αυγή, μπορεί στο εξής, με εκλογική επιτυχία, να έχει ένα ανοιχτό βήμα στη ρητορική του μίσους» τονίζει η επιστολή.
«Αντιμέτωποι με αυτή την τρομακτική κατάσταση που εκφράζεται άλλωστε και από την εκλογή των Νεοναζί βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας: "Είμαστε όλοι Έλληνες, Εβραίοι!". Αρνούμαστε ότι στην Ελλάδα, ή αλλού στην Ευρώπη, οι Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή μαύροι μπορεί να φοβούνται για τη ζωή τους, για αυτό που είναι» τονίζει η επιστολή.
Η επιστολή απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, στα πολιτικά κόμματα, στα συνδικάτα, στην κοινωνία των πολιτών, στους διανοούμενους και τους καλλιτέχνες για την καταπολέμηση της Άκρας Δεξιάς, δίνοντας ζωή στο ευρωπαϊκό όνειρο.
«Το ευρωπαϊκό αυτό όνειρο για το οποίο δεσμευόμαστε, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι χτίστηκε πάνω στα ερείπια του ναζισμού και της μνήμης του Ολοκαυτώματος. Είναι το όνειρό μας για μια ήπειρο απαλλαγμένη από το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Πρόκειται για το σχέδιο μιας κοινωνίας χτισμένης στην κοινή συμβίωση, πέρα από τα εθνικά σύνορα» προσθέτει η επιστολή. [ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΙΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΟΙ ΡΟΥΖΒΕΛΤ-ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΣΤΑΛΙΝ!! ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ!!! 1. ΔΡΕΣΔΗ, ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.. ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ.. 600.000 ΑΘΩΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΠΟΥ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ! 2. ΟΥΚΡΑΝΙΑ.. ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΩΝΕΥΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ.. ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ... ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΕΤΥΧΕ: ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ!!! ΒΕΒΑΙΩΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΡΓΑΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ-ΣΦΑΓΕΙΣ! Ο ΤΙΤΟ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΪΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕ 1,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!! ΜΙΚΡΟΣΦΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ!!!]
Οι διανοούμενοι αναφέρουν ότι προκειμένου να ενσαρκωθεί εκ νέου αυτό το όνειρο, θα πρέπει να τερματιστούν δύο δόγματα: πρώτον το δόγμα της λιτότητας, το οποίο «είναι υπεύθυνο για τρομερές κοινωνικές τραγωδίες, δημιουργώντας τις συνθήκες που εξηγούν την επιτυχία των λαϊκίστικων κομμάτων και το οποίο παγιδεύει το μέλλον της ευρωπαϊκής νεολαίας στην αποπληρωμή του χρέους, σαν να πρέπει να θυσιαστούν ολόκληρες γενιές στο βωμό της αέναης λιτότητας».[ΝΑΙ, ΛΙΓΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ!!!!]
Δεύτερον, αναφέρει η επιστολή, πρέπει να αντικρουστεί το δόγμα του «ευρωπαϊκού φρουρίου», που ευνοεί την εξάπλωση της αντιμεταναστευτικής ρητορικής και κλείνει τα σύνορα της Ευρώπης, τη στιγμή που η Ευρώπη έχει ανάγκη τη μετανάστευση για να διατηρήσει το θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής ταυτότητας: το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.[ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ!!! ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!! ΤΟ ΛΕΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!!! ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΑ!!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ??? ΕΙΝΑΙ το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας!!!!!!!! ]
ΜΙΛΑΤΕ ΠΕΡΙ «ευρωπαϊκού φρουρίου», ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ, ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ "ΕΒΡΑΪΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ"!!!


«Εάν και η έννοια της Ευρώπης έχει συχνά επικριθεί, πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να εργαστούμε προς μια ισχυρότερη Ευρώπη, πιο γρήγορα, πιο δυναμικά και να δώσουμε πνοή στο ευρωπαϊκό όνειρο. Εάν δεν είμαστε σε θέση να ενσαρκώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα, είμαστε καταδικασμένοι στον ίδιο εφιάλτη, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη» καταλήγει η επιστολή.

Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι: Άντονι Γκίντενς, Ντάριο Φο, Άμος Γκιτάι, Μπερνάρ Κουσνέρ, Μπερνάρ Ανρί Λεβί, Ολιβιέρο Τοσκάνι.

ΑΥΤΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ!

Αναρχικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία από την Νομική και προσπάθησαν να την κάψουν


Σκηνές από ομηρικές μάχες εξελίχτηκαν στην Νομική Αθηνών πριν από λίγη ώρα όταν οι γνωστοί προοδευτικοί ανθέλληνες που μόλις είχαν ολοκληρώσει την αντιφασιστική τους πορεία από την ΑΣΟΕΕ προς την Νομική Σχολή κατέβασαν και αποπειράθηκαν να κλάψουν την ελληνική σημαία της Σχολής. 
Στην περιοχή βρίσκονταν 3 διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες επενέβηκαν και κατάφεραν εν μέσω πετροπολέμου και βίαιων συγκρούσεων να αποσπάσουν την ελληνική σημαία από τους γνωστούς ανθέλληνες πριν αυτοί την κάψουν στην οδό Μασσαλίας.
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν και να αντικαταστήσουν την ελληνική
σημαία στο κέντρο της Αθήνας με μία άλλη, δεν είναι οι εχθροί γείτονες μας, αλλά κάποιοι Έλληνες  που μισούν τον εαυτό τους ότι είναι Έλληνες και καθετί ελληνικό.    


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Επιθέσεις Ισραηλινών κατά παράνομων μεταναστών σε διαδήλωση στο νότιο Τελ Αβίβ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Επιθέσεις Ισραηλινών κατά παράνομων μεταναστών σε διαδήλωση στο νότιο Τελ Αβίβ


Στην υποβαθμισμένη συνοικία Χα Τίκβα στο νότιο Τελ Αβίβ, έγινε διαδήλωση Ισραηλινών κατά των 60.000 Αφρικανών παράνομων μεταναστών που ζουν στη χώρα, η οποία συνοδεύτηκε από βίαια επεισόδια

Σχ ΚΟ: Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ και στη δύση γενικότερα, η είδηση φαίνεται ότι «θάφτηκε» από τα mainstream ΜΜΕ, ενώ σιγή ιχθύος τήρησε και η (κατά τα άλλα λαλίστατη) οργανωμένη εβραϊκή κοινότητα. Φυσικά, εάν τα επεισόδια γίνονταν σε οποιαδήποτε άλλο μέρος της δύσης, θα είχε «ξεσηκωθεί ο κόσμος» και θα έπεφταν βροχή οι ανακοινώσεις και τα λογίδρια για «ρατσιστικό πογκρόμ», για άνοδο των ξενοφοβικών κομμάτων, για αυγά φιδιών κλπ

Όπως γράφει ο Kevin MacDonald στο Occidental Observer, ο Αμερικανοεβραίος Peter Beinart (ο οποίος τόλμησε και παρουσίασε την είδηση στο Daily Beast) έχει γίνει ένα αγκάθι στα πλευρά της οργανωμένης εβραϊκής κοινότητας, επισημαίνοντας ότι οι ίδιες εβραϊκές οργανώσεις (η ADL, η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή, η AIPAC, και η Διάσκεψη των Προέδρων των Κυριότερων Εβραϊκών Οργανώσεων)που σπεύδουν να καταδικάσουν το αντι-μεταναστευτικό κλίμα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δεν έχουν κάνει καμία αναφορά για τις πρόσφατες ταραχές στο Τελ Αβίβ κατά την οποία οι Εβραίοι επιτέθηκαν κατά Αφρικανών (λαθρο)μεταναστών (Σχ. ΚΟ: η Anti-Defamation League - ADL μάλιστα, εξέδωσε ‘σκληρή ανακοίνωση’ με αφορμή την είσοδο στο ελληνικό Κοινοβούλιο της Χρυσής Αυγής και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρνηθεί να διορίσει οποιοδήποτε μέλος της Χρυσής Αυγής σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα). 
  
Το παρακάτω βίντεο καταγράφει τις εντάσεις που έχει προκαλέσει αυτή η κατάσταση.Η είδηση, όπως την αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

«Μια μονάδα μεθοριακών φρουρών που αριθμεί 60 άνδρες και 40 επιπλέον αστυνομικοί έχει αναπτυχθεί στο νότιο Τελ Αβίβ για να εμποδίσει τυχόν παρεκτροπές» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον Αφρικανών μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στο Ισραήλ μέσω της χερσονήσου του Σινά.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές προέβησαν σε επιθέσεις και λεηλασίες καταστημάτων στα οποία βρίσκονταν Αφρικανοί, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονται από το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν και την Ερυθραία. Διαδηλωτές προκάλεσαν, επίσης, ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα που μετέφεραν μετανάστες.

Η αστυνομία προχώρησε σε 17 συλλήψεις.

Περίπου 1.000 Ισραηλινοί συμμετείχαν στην πορεία, φωνάζοντας «Οι Σουδανοί στο Σουδάν» και άλλα ρατσιστικά συνθήματα.

 (Στη φωτογραφία η πινακίδα λέει : «Σήμερα η κόρη μου, αύριο η δική σου», αναφερόμενη στα κρούσματα βιασμών από Αφρικανούς λαθρομετανάστες)

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ρέουβεν Ρίβλιν, μέλος του Λικούντ, του κόμματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατήγγειλε τις δηλώσεις τηςβουλευτού του Λικούντ Μίρι Ρεγκέβ η οποία στη διάρκεια της διαδήλωσης είχε αποκαλέσει «καρκίνο» τους παράνομους μετανάστες.

«Είμαι συγκλονισμένος από τις δηλώσεις αυτές. Γεννήθηκα στις αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και οι δηλώσεις αυτές μου θύμισαν το υποκινούμενο μίσος κατά του εβραϊκού λαού» είπε ο Ρίβλιν στο δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο.

«Δεν πρέπει στην περίπτωση αυτή να τα βάζουμε με το σύνολο ενός πληθυσμού» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρέπει να επιτραπεί στους μετανάστες να εργαστούν, καθώς δεν έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν καμιά μισθωτή εργασία εν αναμονή της επαναπροώθησής τους στη χώρα τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ελί Γισάι είναι πλήρως αντίθετος με τη νόμιμη εργασία των μεταναστών και προτείνει τη φυλάκισή τους πριν από την απέλαση.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου καταδίκασε τη βία, δηλώνοντας ότι δεν έχει «καμιά θέση» στο Ισραήλ.

«Θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή τείχους σε μερικούς μήνες και θα αρχίσουμε σύντομα να στέλνουμε τους μετανάστες στη χώρα καταγωγής τους» είπε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στο τείχος μήκους 250 χλμ. που το Ισραήλ ανεγείρει κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο.

Ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες δήλωσε ότι το μίσος για τους ξένους είναι «αντίθετο με τις διδαχές του Ιουδαϊσμού» και ότι η βία «δεν είναι η λύση».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

Β. Βιλιάρδος - Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ


Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ: Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί σχεδόν τίποτα στην Ελλάδα από την Ευρωζώνη και από το ΔΝΤ – απλά αντικατέστησαν τις «αγορές» ως επίσημοι δανειστές της χώρας μας, αφού προηγουμένως μας ανάγκασαν οι ίδιοι, σκόπιμα φυσικά, να «αποκοπούμε» βίαια

Σήμερα παραιτούμαι από το προσωπικό του ΔΝΤ, ύστερα από δώδεκα χρόνια στο εξωτερικό, ως αξιωματούχος του «Ταμείου» -κατά τη διάρκεια των οποίων, με όπλα τα φάρμακα σας και τα τεχνάσματα σας, εφορμούσα σαν αρπακτικό γεράκι εναντίον των κυβερνήσεων και των λοιπών λαών της Λατινικής Αμερικής.

Για μένα, η παραίτηση μου είναι μία ανεκτίμητη απελευθέρωση – επειδή με αυτόν τον τρόπο κάνω το πρώτο μεγάλο βήμα που θα μου επιτρέψει να ελπίζω ότι, θα μπορέσω να ξεπλύνω τα χέρια μου από αυτό που στα μάτια μου είναι το αίμα εκατομμυρίων φτωχών και πεινασμένων ανθρώπων….Ξέρετε, το αίμα είναι τόσο πολύ που κυλάει σε ποτάμια ενώ, όταν στεγνώνει, σχηματίζει επάνω μου κρούστα. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι σε ολόκληρο τον κόσμο, για να καθαριστώ από όλα όσα έκανα στο όνομα σας” (Badu).

Άρθρο

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων (άρθρο μας), έχουμε την άποψη ότι, πρέπει να πληρωθούν τα χρέη του δημοσίου μας στο 100% - με την προϋπόθεση όμως να διαμορφωθούν τα επιτόκια ελαφρά υψηλότερα από το βασικό της ΕΚΤ (στο 1,3% ίσως), καθώς επίσης να επιμηκυνθούν οι δόσεις αποπληρωμής, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να τις εξοφλούμε. Ενδεχομένως δενα μας δοθεί μία μικρή περίοδος χάριτος (1-2 έτη), για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα - τα οποία θα κατευθύνονται εξ ολοκλήρου στην πληρωμή τόκων και χρεολυσίων. 

Επίσης θεωρούσαμε ανέκαθεν και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, η οποία πιθανότατα θα χρεοκοπούσε ακαριαία – επίσης για την Ευρώπη και ενδεχομένως για ολόκληρη τη δημοκρατική Δύση (η οποία έχει εισέλθει σε πορεία παρακμής, με ανερχόμενη την αστυνομοκρατούμενη, βιομηχανική Ασία).

Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα «υπέρ» της επιστροφής στη δραχμή – αλλά μόνο «κατά» τα οποία όμως, εάν διαχειριζόμαστε έγκαιρα σωστά, παίρνοντας εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων, θα μπορούσαμε ίσως να αποφύγουμε τα χειρότερα. 

Βέβαια, εάν η επιλογή θα ήταν δραχμή ή απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας (μη ισότιμο ίσως μέλος της Ευρωζώνης ή, ακόμη χειρότερα, προτεκτοράτο της Γερμανίας), δεν θα είμαστε απρόθυμοι να αναλάβουμε, υπό όρους φυσικά, το τεράστιο ρίσκο, καθώς επίσης να επιλέξουμε, με εξαιρετικά μεγάλες θυσίες, την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα θανατηφόρα, χάρτινα δεσμά          

Ειδικά όσον αφορά την Ευρωζώνη τώρα, έχουμε την υποκειμενική άποψη ότι, ο πανικός από την έξοδο κάποιας χώρας, θα μπορούσε να οδηγήσει στον ίδιο δρόμο πολλά άλλα κράτη – κυρίως την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία.

Το αποτέλεσμα θα ήταν η διάλυση της Ευρωζώνης, όπου η ελεγχόμενη έξοδος όλων μαζί των χωρών θα ήταν κατά πολύ περισσότερο προτιμότερη, από την ανεξέλεγκτη – αν και η δημοσιονομική, η πολιτική ένωση μίας Ευρώπης των Πολιτών της και όχι των τραπεζών, όπως είναι σήμερα (χωρίς ίσως την πρωσική Γερμανία), την οποία θα ακολουθούσε η έκδοση ευρωομολόγων, θα αποτελούσε την ιδανική, ριζική λύση για όλους μας.   

Εν τούτοις, τόσο η Ελληνική κυβέρνηση, όσο και οι Έλληνες πολίτες, θα έπρεπε να είναι σωστά προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αποκλεισμού της χώρας τους από την Ευρωζώνη – με σχέδια Β, Γ ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Όπως έχουμε αναφέρει δε, «Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει έναν αποφασισμένο λαό, αλλά όλοι μπορούν να ποδοπατήσουν έναν τρομοκρατημένο λαό».

Σε κάθε περίπτωση, η πιστή συνέχιση της «μνημονιακής πολιτικής» οδηγεί σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα στη λεηλασία του ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου, στην εξαθλίωση των Ελλήνων, στις κοινωνικές εξεγέρσεις, σε συνεχείς μεταβατικές κυβερνήσεις, στην κατάρρευση και στη δραχμή – σε έναν τρόμο χωρίς τέλος.

Επίσης στον πλήρη εξευτελισμό και στην υποδούλωση της πατρίδας μας, με στόχο να πεισθούν όλες οι υπόλοιπες χώρες να ακολουθήσουν την καταστροφική πολιτική λιτότητας και ύφεσης, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, έτσι όπως αυτή επιβάλλεται από τη Γερμανία – ενώ τόσο οι Η.Π.Α., όσο και το ΔΝΤ (αν και παραδόξως όχι όσον αφορά την Ελλάδα), φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη.  

Παρά την διεθνή τρομοκρατία λοιπόν και τα εκβιαστικά διλήμματα, τα οποία θα εντείνονται όσο πλησιάζουν οι εκλογές, έχουμε την άποψη ότι, οφείλουμε να επιλέξουμε ψύχραιμα και ανεπηρέαστα μία επαρκή, ικανή και υπερήφανη ηγεσία, η οποία αφενός μεν θα μπορεί να σταθεί αντάξια των περιστάσεων, αφετέρου δε θα πάψει να σκύβει διαρκώς το κεφάλι στους ξένους – εάν επιθυμούμε να έχει η πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη πατρίδα μας το μέλλον που της αξίζει.

Φυσικά είναι απολύτως απαραίτητο να αποφύγουμε τις σκόπιμα καλλιεργούμενες κομματικές πολώσεις και τις «εμφύλιες αντιπαλότητες», οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν την Ελλάδα όχι μόνο στην έξοδο από το Ευρώ, αλλά και στορέκβιεμ της Δημοκρατίας.

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί σχεδόν τίποτα στην Ελλάδα από την Ευρωζώνη και από το ΔΝΤ – απλά αντικατέστησαν τις «αγορές» ως επίσημοι δανειστές της χώρας μας, αφού προηγουμένως μας ανάγκασαν να αποκοπούμε, με τις αποτυχημένες μεθόδους διαχείρισης της κρίσης χρέους και δανεισμού που μας επέβαλλαν.

Εκτός αυτού, δόθηκε σκόπιμα ο απαραίτητος χρόνος στη Γερμανία, εν μέρει και στη Γαλλία, να μεταφέρουν τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών τους στην ΕΚΤ και στους φορολογούμενους πολίτες της υπόλοιπης Ευρώπης – ενώ η ΕΚΤ δεν θα μπορούσε ίσως να αποφύγει τη χρεοκοπία (τα ίδια κεφάλαια της είναι κατά πολύ χαμηλότερα από το χρέος της χώρας μας απέναντι της), εάν τυχόν υποχρεωνόταν ή επέλεγε η Ελλάδα την στάση (αναβολή) των πληρωμών της.

Δυστυχώς όμως, η λογική φαίνεται να έχει εγκαταλείψει εντελώς τους ευρωπαίους πολιτικούς και ειδικά τη Γερμανία, η οποία δεν καταλαβαίνει ούτε καν το συμφέρον της – παρά το ότι είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού.  

Ειδικότερα, εάν τυχόν ενέκρινε την ενίσχυση των επενδύσεων στην Ελλάδα με ένα ποσόν της τάξης μόλις των 10 δις € (όσα ακριβώς δεν ενέκριναν κάποτε οι Η.Π.Α. στη Lehman Brothers, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η μεγαλύτερη ίσως χρηματοπιστωτική κρίση στην παγκόσμια ιστορία), η Ελλάδα θα επανερχόταν σε πορεία ανάπτυξης και η κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα ήταν πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπισθεί.     

Εν τούτοις, δεν φαίνεται διατεθειμένη να το κάνει, συνεχίζει να μας «εκβιάζει» και προσπαθεί να επιβάλλει στην κυβέρνηση το "μνημονιακό κόμμα" της αρεσκείας της, με αθέμιτες μεθόδους – γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, η πρωσική Γερμανία, ερήμην των δύστυχων Πολιτών της, ακολουθεί έναν αυτοκαταστροφικό δρόμο, για μία ακόμη φορά στην πρόσφατη ιστορία της.

Βέβαια, εάν οι Έλληνες εκβιασθούν από τη συνεχιζόμενη, απίστευτη τρομοκρατία και αλλάξουν τελικά την υπερήφανη ψήφο τους, επιλέγοντας ίσως αυτούς οι οποίοι οδήγησαν την πατρίδα τους στην καταστροφή, θα είναι άξιοι της μοίρας τους - αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι, συμφωνούν απόλυτα με τη λεηλασία, με την εξαθλίωση, καθώς επίσης με την υποδούλωση της Ελλάδας στους "βιαστές" της.  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αν και σιχαινόμαστε την (κομματοκεντρική) πολιτική, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, η υγιής Πολιτεία είναι πάρα πολύ σημαντική για την οικονομία - πόσο μάλλον για την ελευθερία, για την ασφάλεια, για την ανεξαρτησία και για την ευημερία μίας χώρας.

Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα λείπει πλέον ένα κόμμα του μεσαίου, φιλελεύθερου, κοινωνικά ευαίσθητου χώρου, το οποίο να υποστηρίζει με σαφήνεια τη μικτή οικονομία (ισορροπία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα - κοινωφελείς, στρατηγικές και μονοπωλιακές επιχειρήσεις στο κράτος, όλες οι υπόλοιπες στους ιδιώτες), τον πλήρη διαχωρισμό της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία και την άμεση δημοκρατία (συμμετοχή των Πολιτών στην ψήφιση όλων των σημαντικών νόμων της χώρας τους).

Περαιτέρω, κανένας πολιτικός χώρος δεν φαίνεται πια να ενδιαφέρεται πραγματικά για τα τεράστια προβλήματα των μικρομεσαίων εταιρειών της χώρας μας - η οποία δυστυχώς δεν διαθέτει μεγαλύτερου μεγέθους, διεθνείς επιχειρήσεις. Όσο και αν δεν υποτιμάμε καθόλου τη δεινή θέση των εργαζομένων, έχουμε την άποψη ότι, αυτοί που υποφέρουν σήμερα περισσότερο από όλους τους άλλους, είναι οι επιχειρηματίες.

Ειδικότερα, οι Ελληνικές επιχειρήσεις υποφέρουν τα πάνδεινα, τόσο από την ανυπαρξία τραπεζικής χρηματοδότησης, όσο και από την απόλυτη άρνηση των προμηθευτών τους να τους παρέχουν την παραμικρή πίστωση - παράλληλα με τα προβλήματα που τους δημιουργεί ο διεθνής διασυρμός, οι κατηγορίες για φοροδιαφυγή, η κακή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, οι συνεχείς γερμανικές επιθέσεις και τόσα άλλα.

Εκτός αυτού, όλοι όσοι επιχειρηματίες οδηγούνται στη χρεοκοπία (κυρίως λόγω της ύφεσης, καθώς επίσης αυτών που αναφέραμε παραπάνω), δεν χάνουν απλά τα εισοδήματα τους, όπως οι εργαζόμενοι, αλλά είναι αντιμέτωποι με την απόλυτη ηθική και οικονομική καταστροφή - με τις (δίκαιες) καταγγελίες του απλήρωτου προσωπικού τους, με τα χρέη απέναντι στους προμηθευτές τους, με τις οφειλές τους στο δημόσιο, με τα χρέη τους στα ταμεία κοκ.

Η κατάσταση τους είναι λοιπόν κατά πολύ χειρότερη από αυτήν των εργαζομένων, ενώ δεν έχουν καμία ουσιαστική στήριξη από κανέναν - με αποτελέσματα πολύ οδυνηρά για το μέλλον της χώρας μας.   

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, εντός ή εκτός του ευρώ, πρέπει να επιλύσουμε μόνοι μας, το συντομότερο δυνατόν, όλα τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας μας – να τακτοποιήσουμε «τα του οίκου μας» δηλαδή όπως, για παράδειγμα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τη γραφειοκρατία, την προχειρότητα, την έλλειψη σταθερού επιχειρηματικού πλαισίου, τη μειωμένη παραγωγικότητα κλπ. Επίσης να ισοσκελίσουμε γρήγορα τον προϋπολογισμό μας και να πάψουμε άμεσα ναδανειζόμαστε – επειδή ο δανεισμός (οι «δόσεις»), είναι το μεγαλύτερο όπλο των τοκογλύφων. 

Στα πλαίσια αυτά ακόμη και η εσωτερική υποτίμηση, σε βάθος χρόνου όμως, έτσι ώστε να εξομαλύνονται ανάλογα όλες οι υπόλοιπες «τιμές» (ενοίκια, κόστος ζωής κλπ.), δεν θα ήταν λανθασμένη – αρκεί βέβαια να προηγούταν η εγκατάσταση ενός Κράτους Δικαίου, το οποίο θα φρόντιζε τόσο για την απονομή δικαιοσύνης, όσο και για τη δίκαιη κατανομή των βαρών, σε όλους τους Πολίτες.

Εάν λοιπόν «κάνουμε ορθολογικά τη δουλειά μας», ότι και να συμβεί, εντός ή εκτός της Ευρωζώνης, με λιγότερες ή με περισσότερες δυσκολίες και αντιξοότητες, η Ελλάδα τελικά θα τα καταφέρει – επειδή έχει όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο (δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο, ομορφιά, ιστορία, πολιτισμό, ικανότητες, μορφωμένο εργατικό δυναμικό, κοινωνική συνοχή κλπ.), ενώ οι Πολίτες της έχουν πλέον αφυπνισθεί, ξέρουν πως να επιβιώνουν και αρχίζουν να δραστηριοποιούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Reuters, η επίθεση εναντίον των τραπεζών (bank run) έχει μεταφερθεί από την Ελλάδα και την Ισπανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στην Ιταλία. Η εκροή καταθέσεων, η οποία αποτελεί τον προάγγελο του bank run, ήταν το περασμένο έτος (2011) ύψους 120 δις € στο Βέλγιο, 90 δις € στη Γαλλία και 30 δις € στην Ιταλία.

Περαιτέρω, όπως φαίνεται η διαφθορά και η «αναλγησία» της Πολιτικής δεν είναι σε καμία περίπτωση ελληνικό «προνόμιο». Με βάση όλα όσα διαδραματίζονται στην Ισπανία, σε σχέση με την τεράστια κρίση των τραπεζών που έχει ξεσπάσει (επί πλέον αυτής των δήμων και των ακινήτων, παράλληλα με την έκρηξη της ανεργίας), η κυβέρνηση προσπαθεί κρυφά να κοινωνικοποιήσει τις ζημίες των χρεοκοπημένων τραπεζών της χώρας, να επιβαρύνει δηλαδή τους Πολίτες της με αυτές, χρησιμοποιώντας το εξής εγκληματικό τέχνασμα (εν πρώτοις όσον αφορά την Bankia):


Για να τις ανακεφαλαιοποιήσει, εκδίδει ομόλογα του δημοσίου, τα οποία προσφέρει στις χρεοκοπημένες τράπεζες, έναντι απόκτησης μετοχών τους (κρατικοποίηση), χωρίς να επιβαρύνει το χρέος της – όπως θα έπρεπε, εάν ακολουθούσε τον πλέον ορθολογικό δρόμο.

Εδώ καταλαβαίνουμε τη σημασία που έχει για την Ελλάδα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με ή χωρίς την απόκτηση των μετοχών τους από το δημόσιο (κρατικοποίηση) – αφού στη δεύτερη περίπτωση το ποσόν που υπολογίζεται, περί τα 50 δις €,θα επιβάρυνε εξ ολοκλήρου το δημόσιο χρέος και επομένως όλους εμάς.

Οι ισπανικές τράπεζες τώρα χρησιμοποιούν αυτά τα ομόλογα για να δανεισθούν από την ΕΚΤ – μεταφέροντας ουσιαστικά το χρέος τους αργότερα στους Ισπανούς και, στη συνέχεια, στους Ευρωπαίους Πολίτες.

Εάν η μέθοδος αυτή διευρυνθεί, πόσο μάλλον εάν υιοθετηθεί και από άλλες χώρες (κατά το «πρότυπο» της βελγικής Dexia, η οποία «διασώθηκε» από της Γαλλία και το Βέλγιο από κοινού), τότε το τέλος του Ευρώ δεν είναι πολύ μακριά – γεγονός που θα το παρομοιάζαμε με έναν «χρηματοοικονομικό σεισμό», μεγαλύτερο ίσως των δέκα ρίχτερ.


Αθήνα, 29. Μαΐου 2012   

H ελληνική ομάδα της "σκοτεινής" Λέσχης Bilderberg

H ελληνική ομάδα της "σκοτεινής" Λέσχης Bilderberg

H γνωστή ελληνική "ομάδα Bilderberg" αποτελούμενη από τους Γιώργο Δαβίδ, πρόεδρο της Coca Cola, τον Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργό Οικονομικών (κάπου 550 σταυρούς πήρε στις εκλογες στην Περιφέρεια Αττικής), τον Λουκάς Τσούκαλη, πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, τον Α.Παπαχελά, επίσης του ΕΛΙΑΜΕΠ, κλπ, ετοιμάζεται για την φετινής συνάντηση της κλειστής - κατ'άλλλους "σκοτεινής" - Λέσχης Bilderberg, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου στο Shantilly της πολιτείας Virginia των Η.Π.Α. Στο παρελθόν στις κλειστές συναντήσεις είχαν συμμετάσχει η Ν.Μπακογιάννη, ο Γ.Παπανδρέου, ο Γ.Αλογοσκούφης κλπ. Ποτέ και τίποτα δεν έχει διαρρεύσει για το τι συζητείται μέσα στην Λέσχη.


Στη συνάντηση αυτή φέτος θα παρευρεθούν -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, η αφρόκρεμα των Βρυξελλών με επικεφαλής τον Ιωακείμ Αλμούνια, ο Ξαβιέ Σολάνα, ο πρόεδρος της Deutsche Bank Ιωσήφ Άκερμαν, ο Μπιλ Γκέιτς πρόεδρος της Microsoft, o Χένρυ Κίσσινγκερ κ.ά..
Να υπενθυμίσουμε ότι η Λέσχη ανήκει στο ίδιο δίκτυο επιρροής με την Τριμερή Επιτροπή και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, και μάλλιστα πολύ από τους συμμετέχοντες πηγαίνουν και στις τρεις οργανώσεις όπως ο David Rockfeller, και ο Bαρόνος Rothchild για πολλούς οι πραγματικοί οργανωτές των συνεδριάσεων αυτών και για άλλους οι πραγματικοί κυρίαρχοι του πλανήτη, αφού έμμεσα ή άμεσα, ο μισός πλανήτης εργάζεται για τις οικογένειές τους.

Κατά τις συζητήσεις είθισται να μην τηρούνται πρακτικά και όσα κείμενα διανέμονται θεωρούνται απόρρητα και ειδικού χειρισμού.

Η [ΜΕΡΙΚΗ] λίστα των προσκεκλημένων της Λέσχης Bilderberg

BEL Davignon, Etienne Vice President, Suez-Tractebel
BEL Huyghebaert, Jan President Board of Directors, KBC Group

NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Ex- Honorary Secretary
NLD Hommen, Jan H.M. President, ING Group
NLD Beatrix, queen of the Netherlands
NLD Rinnooy Kan, Alexander H.G. President Social Economic Council (SER)


USA Altman, Roger C. President, Evercore Partners Inc.
USA Arrison, Sonia Author & policy analyst
USA Collins, Timothy C. Senior Managing Director & CEO, Ripplewood Holdings, LLC
USA Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University
USA Feldstein, Martin S. George F. Baker Professor of Economics, Harvard University
USA Gates, William H. (Bill Gates) Co-chair, Bill & Melinda Gates Foundation & President, Microsoft Corporation
USA Gordon, Philip H. Assistant Secretary of State for European & Eurasian Affairs
USA Graham, Donald E. President & CEO, The Washington Post Company
USA Hormats, Robert D. Under Secretary for Economic, Energy and Agricultural Affairs
USA Johnson, James A. Vice President, Perseus, LLC
USA Keane, John M. Senior Partner, SCP Partners
USA Kissinger, Henry A. President, Kissinger Associates, Inc
USA Kleinfeld, Klaus President & CEO, Alcoa
USA Kravis, Henry R. Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA Kravis, Marie-Josée Senior Fellow, Hudson Institute, Inc
USA Leer, Eric S. President & Director, Broad Institute of Harvard & MIT
USA Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace
USA Mundie, Craig J. Chief Research & Strategy Officer, Microsoft Corporation
USA Naím, Moisés, Editor-in-Chief, Foreign Policy
USA Orszag, Peter R. Director, Office of Management & Budget
USA Parker, Sean Managing Partner, Founders Fund
USA Pearl, Frank H. President & CEO, Perseus, LLC
USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research
USA Rose, Charlie Producer, Rose Communications
USA Rubin, Robert E., Co-President, Council on Foreign Relations; Ex- Secretary of Treasury
USA Schmidt, Eric CEO & President Google
USA Steinberg, James B. Deputy Secretary of State
USA Summers, Lawrence H., Director, National Economic Council
USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC
USA Varney, Christine A. Assistant Attorney General for Antitrust
USA Volcker, Paul A. President, Economic Recovery Advisory Board

GBR Agius, Marcus President, Barclays Bank PLC
GBR Kerr, John Member, House of Lords; Deputy President, Royal Dutch Shell plc.
GBR Micklethwait, John, Editor-in-Chief, The Economist
GBR Oldham, John National Clinical Lead for Quality & Productivity
GBR Taylor, J. Martin President, Syngenta International AG

ESP Alierta, César President & CEO, Telefónica
ESP Botín, Ana P. Executive President, Banesto
ESP Carvajal Urquijo, Jaime Managing Director, Advent International
ESP Cebrián, Juan Luis CEO, PRISA
ESP Cisneros, Gustavo A. President/CEO, Cisneros Group of Companies
ESP Entrecanales, José M. President, Acciona
ESP León Gross, Bernardino Secretary General, Office do Primeiro Ministro
ESP Nin Génova, Juan María President and CEO, La Caixa
ESP Polanco, President, Grupo PRISA
ESP Rodriguez Inciarte, Matías Executive Vice Presidente Grupo Santeer
ESP Queen of Spain

DEU Ackermann, Josef President Management Board and Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
DEU Enders, Thomas CEO, Airbus SAS
DEU Löscher, Peter President Board of Management, Siemens AG
DEU Scholz, Olaf Vice President, SPD

INT Almunia, Joaquín Commissioner, European Commission
INT Gucht, Karel de Commissioner, European Commission
INT Kroes, Neelie Commissioner, European Commission
INT Moyo, Dambisa F. Economist e Author
INT Sheeran, Josette Executive Director, United Nations World Food Programme
INT Solana Madariaga, Javier Ex- Secretary General, Council of European Union
INT Stigson, Björn Presidente, World Business Council for Sustainable Development
INT Tumpel-Gugerell, Gertrude Member Executive Board, European Central Bank

SWE Bäckström, Urban Director General, Confederation of Swedish Enterprise
SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs
SWE Renström, Lars President & CEO, Alfa Laval

PRT Balsemão, Francisco Pinto President & CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; former prime minster
PRT Rangel, Paulo Member, European Parliament
PRT Teixeira dos Santos, Former Minister of State & Finance

ITA Bernabè, Franco CEO, Telecom Italia S.p.A.
ITA Conti, Fulvio CEO & General Manager, Enel SpA
ITA Elkann, John President, Fiat S.p.A.
ITA Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi
ITA Padoa-Schioppa, Tommaso Ex- Minister of Finance; President of Notre Europe
ITA Rocca, Gianfelice President, Techint
ITA Scaroni, Paolo CEO, Eni S.p.A.

FIN Blåfield, Antti Senior Editorial Writer, Helsingin Sanomat
FIN Katainen, Jyrki Minister of Finance
FIN Ollila, Jorma President, Royal Dutch Shell plc
FIN Wahlroos, Björn President, Sampo plc

NOR Bretzæg, Svein Richard CEO, Norsk Hydro ASA
NOR Magnus, Birger President, Storebre ASA
NOR Myklebust, Egil Ex- President Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA

AUT Bronner, Oscar Publisher e Editor, Der Steard
AUT Fischer, Heinz Federal President
AUT Scholten, Rudolf Member Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG

FRA Castries, Henri, President Management Board & CEO, AXA
FRA Lauvergeon, Anne President Executive Board, AREVA
FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations
FRA Ramanantsoa, Bernard Dean, HEC Paris Group

CAN Clark, W. Edmund President/CEO, TD Bank Financial Group
CAN Campbell, Gordon Premier of British Columbia
CAN Mansbridge, Peter Chief Correspondent, Canadian Broadcasting Corporation
CAN McKenna, Frank Deputy Chair, TD Bank Financial Group
CAN Prichard, J. Robert S. President/CEO, Metrolinx
CAN Reisman, Heather M. Chair e CEO, Indigo Books & Music Inc.

GRC David, George A. President Coca-Cola H.B.C. S.A.
GRC Papaconstantinou, George Minister of Finance
GRC Tsoukalis, Loukas President, ELIAMEP

DNK Eldrup, CEO, DONG Energy
DNK Federspiel, Ulrik Vice Presidente Global Affairs, Haldor Topsøe A/S
DNK Nyrup Rasmussen, Ex- Prime Minister

IRL Gallagher, Paul Attorney General
IRL Sutherland Peter D. President, Goldman Sachs International

TUR Gürel, Z. Damla Special Adviser to the President on EU Affairs
TUR Koç, Mustafa V. President, Koç Holding A.?.
TUR Çakir, Ruben, Journalist
TUR Özilhan, Tuncay President, Anadolu Group
TUR Sabanci Dinçer, Suzan President, Akbank

CHE Vasella, Daniel L. President, Novartis AG
CHE Voser, Peter CEO, Royal Dutch Shell plc
CHE Waldvogel, Francis A. President, Novartis Venture Fund

Τη συνάντηση θα παρακολουθήσουν και δύο δημοσιογράφοι του περιοδικού «The Economist»

GBR: Bredow, Vendeline von, Business Correspondent 
GBR: Wooldridge, Adrian D., Business Correspondent.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εξώδικο Χρυσής Αυγής προς ΕΣΡ για ισότιμη μεταχείριση από τα ΜΜΕ

Εξώδικο Χρυσής Αυγής προς ΕΣΡ για ισότιμη μεταχείριση από τα ΜΜΕ


Παρέμβαση από το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) ζητά η Χρυσή Αυγή, κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που δεν «μεταχειρίζονται ισότιμα» το κόμμα της. 

"Η παράνομη και αντισυνταγματική στάση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μέσων, τα οποία αφού μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου εξαπέλυσαν τόνους λάσπης κατά του Εθνικιστικού Λαϊκού Κινήματος και των στελεχών του, επέστρεψαν στην συνήθη αντιδημοκρατική τακτική της φίμωσης και του αποκλεισμού μας", υποστηρίζουν τα μέλη της οργάνωσης, κάνοντας λόγο μάλιστα για συστηματική και κατ' εξακολούθηση παραβίαση του δικαιώματος του κόμματος σε ραδιοτηλεοπτική προβολή σε αντιστοιχία με τα ποσοστά που πήρε στις εκλογές.Το κείμενο της Χρυσής Αυγής αναλυτικά έχει ως εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του πολιτικού κόμματος με την επωνυμία ''ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ'', με έδρα στην Αθήνα, οδός Δηλιγιάννη, αρ. 50.

ΠΡΟΣ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Ανεξάρτητη Αρχή εδρεύουσα στην Αθήνα, οδός Αμερικής 5 και Πανεπιστημίου.

Κοινοποίηση : Τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Όπως γνωρίζετε, το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, δημοσιεύθηκε το Διάταγμα περί διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης Εθνικών Βουλευτικών Εκλογών την 17η Ιουνίου 2012. Αμεση συνέπεια της δημοσίευσης του ως άνω Διατάγματος, είναι ότι εισερχόμεθα επισήμως στην προεκλογική περίοδο, κατά την οποία τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του Νόμου 3023/2002 (ΦΕΚ Α', 146), και ιδίως του άρθρου 10 αυτού, σχετικά με την προβολή των προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και των κατ' εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων υπουργικών αποφάσεων. Οι υπουργικές αυτές αποφάσεις εκδίδονται μετά από γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών.

Υπενθυμίζεται, εν προκειμένω, ότι στο τέλος του εδαφίου α' της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ως άνω Νόμου ορίζεται ρητά ότι ''ο κατά τα ανωτέρω οριζόμενος (ραδιοτηλεοπτικός) χρόνος κατανέμεται μεταξύ των κομμάτων και των συνασπισμών με βάση την αρχή της αναλογικής ισότητας και την εξασφάλιση της μετάδοσης των θέσεων και του προγράμματος των κομμάτων και των συνασπισμών''.

Επειδή, κατά την προεκλογική περίοδο των πρόσφατων εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, παραβιάστηκε συστηματικά και κατ' εξακολούθηση το δικαίωμα του κόμματός μας σε ραδιοτηλεοπτική προβολή ανάλογη των εκλογικών ποσοστών του, αφού, αφενός μεν δεν του χορηγήθηκε ο αντίστοιχος ραδιοτηλεοπτικός χρόνος, αφετέρου δε τα προεκλογικά του διαφημιστικά σποτ και μηνύματα προβλήθηκαν σε ώρες εκτός του πλαισίου που είχε θέσει το Συμβούλιο Σας με τη σχετική εγκύκλιό του,

Επειδή, όπως γνωρίζετε, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι αρμόδιο τόσο να εκφέρει γνώμη σχετικά με την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου και να εκδώσει τις σχετικές εγκυκλίους, όσο και να ελέγξει την ορθή τήρηση αυτών από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα,

Επειδή, από την υφιστάμενη νομοθεσία περί ΕΣΡ και από τη δημοσιογραφική δεοντολογία προκύπτει υποχρέωση περί πλήρους, αναλογικής και αντικειμενικής ενημέρωσης του κοινού, ειδικά στο ευαίσθητο ζήτημα της προεκλογικής προβολής των κομμάτων, και όχι επιλεκτικής προβολής συγκεκριμένων μόνο κομμάτων, ορισμένα εκ των οποίων έλαβαν, μάλιστα, ποσοστό μικρότερο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
 
Με την παρούσα εξώδικη δήλωση – πρόσκληση σας καλούμε, επιφυλασσόμενοι για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά μας, όπως μεριμνήσετε για την αναλογική κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου που αντιστοιχεί σε όλα πολιτικά κόμματα, ιδίως δε στο κόμμα μας, με την επωνυμία ''ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ'', σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις, ώστε αυτός να ανταποκρίνεται στο εκλογικό ποσοστό που το κόμμα μας έλαβε κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
 
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός άλλου νόμιμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται, προκειμένου να λάβει γνώση, και για την επέλευση πάσης άλλης έννομης συνέπειας, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Α. 1,15 ΕΥΡΩ.

Αθήνα, 21 Μαΐου 2012,

Ο νόμιμος εκπρόσωπος

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr