Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

2 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Φτωχαίνουν οι Ελληνες

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Φτωχαίνουν οι Ελληνες
Μελέτη της ΓΣΕΕ διαπιστώνει ότι η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών γύρισε στο... 1978 και ο Α. Σαμαράς ισχυρίζεται ότι τα μέτρα είναι η τελευταία ευκαιρία για να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι!
2/9/2012
Νέα μέτρα, νέα λεηλασία των εισοδημάτων των Ελλήνων, νέα σταύρωση του λαού μας οικονομικά και κοινωνικά. Θα ρημάξουν τη χώρα οι ανελέητες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων που αποφάσισε η «τρόικα εσωτερικού» των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη κατ' εντολήν και σε συνεργασία με την «τρόικα εξωτερικού» των ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο με τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης Σαμαρά.
Κατασπαράσσουν τους μισθούς και τις συντάξεις η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Φτωχαίνουν εξουθενωτικά όλους τους Ελληνες και ισχυρίζονται διά στόματος πρωθυπουργού ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία... για να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι»! Ανενδοίαστη προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Πρώτη φορά ακούμε ότι όσο πιο... μπατίρης είναι κάποιος, τόσο ισχυρότερος είναι!
Στον κοινωνικό Καιάδα πετάει ο Αντώνης Σαμαράς τους γέρους, τους ανάπηρους, τους ανέργους. Τέτοιο μίσος εναντίον των συνταξιούχων και των αδύναμων αμφιβάλλουμε αν έχει επιδείξει ποτέ κάποια κυβέρνηση στον πολιτισμένο κόσμο του τελευταίου... αιώνα!
Μία και δύο συντάξεις θα αρπάξει η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη ακόμη και από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ με τα 360 ευρώ τον μήνα. Δεν θα τους κόψουν, λένε, τα 30 ευρώ που προέβλεπε το «βασικό» σενάριο, άρα θα γλιτώσουν 30Χ14=420 ευρώ τον χρόνο. Θα τους κόψουν όμως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, άρα θα τους κόψουν 360+180+180=720 ευρώ τον χρόνο! Οι αγρότες δηλαδή θα πρέπει να τους χρωστούν και χάρη από πάνω που αντί να τους κόψουν 420 ευρώ, τους κόβουν... 720! Τι να πει κανείς...
Ασύστολα ψέματα λέει η κυβέρνηση Σαμαρά στον ελληνικό λαό προκειμένου να τον παραπλανήσει και να περάσει ευκολότερα τα μέτρα. Είναι, δήθεν, το τελευταίο πακέτο περικοπών. Σε δύο χρόνια, δήθεν, η Ελλάδα θα... φυσάει από ανάπτυξη. Χωρίς τα μέτρα αυτά, δήθεν, η χώρα θα αποβαλλόταν από το ευρώ. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Είναι όλα παραμύθια. Στην πραγματικότητα, θα κόψουν ξανά μισθούς και συντάξεις όσο ο απελπισμένος λαός ανέχεται αυτή την πολιτική. Μοναδικός στόχος του Μνημονίου είναι να φτωχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι Ελληνες - όπως και οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιταλοί...
Το Μνημόνιο πετυχαίνει απολύτως τον στόχο αυτόν. Οι πολίτες της χώρας μας έχουν φτωχύνει 27% μέσα σε δύο χρόνια! Εφιαλτικό και πρωτοφανές σε καιρό ειρήνης για χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Μόνο όταν κατέρρευσε ο «υπαρκτός σοσιαλισμός» στη Σοβιετική Ενωση και στις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης φτώχυνε ο πληθυσμός τόσο πολύ όσο ο ελληνικός πληθυσμός αυτή την εφιαλτική διετία, από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε το επάρατο Μνημόνιο.
Οι καταθέσεις εξανεμίστηκαν. Οχι γιατί οι Ελληνες έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αλλά γιατί ο κοσμάκης ξοδεύει όλο και περισσότερα από όσα είχε βάλει στην άκρη τα προηγούμενα χρόνια για να καλύψει θεμελιώδεις ανάγκες του. Από 237,5 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο του 2009 έπεσαν στα 153,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο το 2012.
Από αυτά τα 83,6 δισ. που αποσύρθηκαν, υπολογίζεται ότι μόνο γύρω στα 15 δισ. περίπου έφυγαν στο εξωτερικό - και αυτά ανήκουν πρωτίστως σε επιχειρήσεις και σε πλούσιους ιδιώτες.

Μπατίρισαν οι Ελληνες! Οπως αποκάλυψε το «Εθνος» βάσει στοιχείων της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, το εκπληκτικό ποσοστό του 81,5% των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων συνίσταται από καταθέσεις μέχρι μόλις 2.000 ευρώ! Αλλο ένα 11,3% των λογαριασμών είναι καταθέσεις από 2.001 έως 10.000 ευρώ και μόλις 1,3% αφορά καταθέσεις πάνω από 10.000!

Ποιοι σκότωσαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


 
Ποιοι σκότωσαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Η εξέλιξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) από έναν ισχυρό θεσμό και οικονομικά υγιή οργανισμό σε μια μη βιώσιμη τράπεζα αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τις καταστροφικές συνέπειες της λειτουργίας του πελατειακού κράτους, όπως αυτό δομήθηκε στη Μεταπολίτευση και «μεγαλούργησε» τη δεκαετία πριν από την κατάρρευση της χώρας. Το ΤΤ από μια νοικοκυρεμένη επιχείρηση που εμπιστευόταν ο ελληνικός λαός πάνω από 100 χρόνια, κατέληξε σε ένα κουφάρι με άνοιγμα της τάξεως των 3,5 δισ. ευρώ.
Οι ζημιές από το κούρεμα των ομολόγων δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν την «τρύπα» αυτή. Για τη δημιουργία της λειτούργησε επίσης το όργιο των κομματικών προσλήψεων. Μέσα σε μια πενταετία ο αριθμός των απασχολουμένων διπλασιάστηκε. Από περίπου 1.300 υπαλλήλους το 2007 έφθασε τους 3.000. Από αυτούς περίπου 700 προήλθαν από την απορρόφηση της Τ Bank, της πρώην Aspis Bank, του καταδικασμένου για απάτες επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, που του «φόρτωσε» το κράτος.

Οι υπόλοιποι είναι διορισμοί που επέβαλε ο υπουργός Οικονομικών στον εκάστοτε πρόεδρο του οργανισμού, τον οποίο ο ίδιος είχε τοποθετήσει. «Κατόπιν της μείωσης του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου κάτω από το 50% απελευθερώθηκε το περιβάλλον των προσλήψεων και υλοποιήθηκαν με επιτυχία δύο διαγωνισμοί πρόσληψης προσωπικού 507 ατόμων» αναφέρεται στον απολογισμό της διοίκησης του Αγγελου Φιλιππίδη για το έτος 2008. Την ίδια εποχή, η μετεξέλιξη του Οργανισμού σε τραπεζικό όμιλο, η οποία είχε ξεκινήσει στις αρχές της περασμένης δεκαετίας από τον τότε υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη με στόχο την ιδιωτικοποίηση του ΤΤ που ποτέ δεν έγινε επειδή αντιδρούσαν οι συνδικαλιστές, συνεχίστηκε με την ίδρυση θυγατρικών. Ετσι, οι διευθυντικές θέσεις πολλαπλασιάστηκαν και από περίπου 30 αριθμούν περί τις 100.

Βεβαίως οι προσλήψεις και οι σπατάλες δεν αρκούν για να αιτιολογήσουν την κατάρρευση του ΤΤ. Το ΤΤ παραδοσιακά διατηρούσε μεγάλο χαρτοφυλάκιο ομολόγων καθώς δεν επιτρεπόταν να δίνει επιχειρηματικά δάνεια. Με τη μετεξέλιξή του σε τράπεζα λύθηκαν τα χέρια του εκάστοτε επικεφαλής, ο οποίος με πολιτική εντολή έδινε «πέτσινα» δάνεια χρηματοδοτώντας είτε δημόσια έργα που βούλιαξαν όπως η Εγνατία οδός είτε ιδιωτικές επενδύσεις-«φούσκες», όπως τα ομολογιακά δάνεια σε εταιρείες του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Η λειτουργία με πολιτικά και όχι τραπεζικά κριτήρια οδήγησε και στην υπέρμετρη αγορά κρατικών ομολόγων. Το χαρτοφυλάκιο ομολόγων ως ποσοστό του ενεργητικού διαμορφώνεται σε 33% για το ΤΤ όταν στην Εθνική είναι 12%. Οσοι λοιπόν αναζητούν τα αίτια που σκότωσαν τον άλλοτε κραταιό οργανισμό μην ψάχνουν μόνο στο κούρεμα των ομολόγων...

Όταν ο γ.γ. της Βουλής διόρισε τον ... εαυτό του μόνιμο υπάλληλο! - Οι προύχοντες και οι είλωτες

Όταν ο γ.γ. της Βουλής διόρισε τον ... εαυτό του μόνιμο υπάλληλο! - Οι προύχοντες και οι είλωτες



Μπορεί ένας ανώτατος μετακλητός κυβερνητικός υπάλληλος να ... αυτοδιοριστεί στο δημόσιο; Φυσικά και μπορεί, αν είναι γενικός γραμματές της Βουλής!
Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό πράδειγμα φαυλότητας στην πρόσφατη ελληνική πολιτική ιστορία συνέβη το 2009, όταν αυτοδιορίστηκε στην Βουλή, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές ο τότε γενικός γραμματέας της Νίκος Στεφάνου, στενός νσυνεργάτης του τότε προέδρου Δ.Σιούφα! Πώς; Με μία απλή αίτηση, βάσει ειδικής φωτογραφικής διάταξης του Δ.Σιούφα που έλεγε ότι ένας μετακλητός υπάλληλος της Βουλής μπορεί να γίνει μόνιμος με μία απλή αίτηση! 
Αλλά η φαυλότητα δεν περιορίστηκε μόνο στον Νίκο Στεφάνου, φυσικά. Ακολούθησε και ο ... γραμματέας του ο Μιχάλης Παπαγιάννης! Με τον ίδιο τρόπο! Και βέβαια, επειδή "σόϊ πάει το βασίλειο", ο γραμματές του γραμματέα, ο Μιχάλης Παπαγιάννης δηλαδή, διόρισε την ... κόρη του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!
Οι πληροφορίες ότι διόρισαν και τον γραμματές του γραμματές του γραμματέα που διόρισε τον γιό του που είχε διόρισε τον μπατζανάκη του Στεφάνου, διαψεύδονται αρμοδίως.
Και να πούμε και κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό: Στην Βουλή υπάρχουν δύο κατηγορίες υπαλλήλων: Οι προύχοντες και οι είλωτες: Οι πρώτοι είναι οι κομματικοί διορισμοί (απασχολούνται κυρίως σε κάτι βιβλιοθήκες, επιστημονικές υπηρεσίες, δημόσιες σχέσεις, γραφεία κομμμάτων κλπ) που δεν τους ξέρουν ούτε πως είναι στην φάτσα τους οι αστυνομικοί της εισόδου.
Οι δεύτεροι, οι είλωτες, είναι αυτοί που εργάζονται 12 και 18 ώρες την ημέρα, πολλές φορές Σάββατα και Κυριακές στις διευθύνσεις-φωτιά της στενογραφικής, των πρακτικών, των επιτροπών της Βουλής κλπ. Όπου υπάρχει και μεγάλη έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και για αυτό σχεδόν ποτέ η εργασία τους δεν περιορίζεται στο οκτάωρο. Αλλά όλοι παίρνουν τα ίδια λεφτά! Και οι "κόπροι" των κομμάτων και οι συνεπείς εργαζόμενοι.
Έχει άδικο, μετά, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκος που λέει ότι "αισθάνεται σιχασιά και αηδία με αυτά που βλέπει μέσα στην Βουλή";
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απίστευτη ιστορία διαπλοκής με εμπλεκόμενη την υφυπουργό Υγείας κ.Φωτεινή Σκοπούλη

Υπόθεση διαπλοκής με πρωταγωνίστρια την υφυπουργό Υγείας

Απίστευτη ιστορία διαπλοκής με εμπλεκόμενη την υφυπουργό Υγείας κ.Φωτεινή Σκοπούλη, τον σύζυγό της κ. Χαράλαμπο Μουτσόπουλο και τη φαρμακευτική πολυεθνική Roche αποκαλύπτει το "Πρώτο Θέμα".

Σύμφωνα με δημοσίευμά του, χορηγός του συζύγου της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη, καθηγητή κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, είναι τα τελευταία χρόνια η φαρμακευτική πολυεθνική Roche, η οποία του έχει διαθέσει τουλάχιστον 365.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο. Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην υπόθεση αν εξαιρέσουμε το ιδιαίτερα υψηλό ποσό.

Η κυρία Σκοπούλη, όμως, επιχειρεί τώρα να «χορηγήσει» τεράστια ποσά στη Roche για τον μοριακό έλεγχο του αίματος σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση και μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία αμφιλεγόμενη, όπως καταγγέλλει η μία εταιρεία που φέρεται δήθεν να συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, όπως υποστήριξε η υφυπουργός σε δημόσια δήλωσή της! Η στενή οικονομική σχέση του κ. Μουτσόπουλου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γιατί η σύζυγός του, που τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιμένει σε μια μη σύννομη διαδικασία, που τελικό σκοπό έχει την αναδιανομή των τεράστιων ποσών που δίνει κάθε χρόνο το κράτος για τον μοριακό έλεγχο του αίματος. Και μάλιστα γιατί να θέλει να «χαρίσει» ουσιαστικά στη Roche ένα αρχικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ για ελέγχους, όταν το υπουργείο Υγείας, διά του υφυπουργού κ. Μάριου Σαλμά, εξασφάλισε, με κάθε επισημότητα και τυμπανοκρουσία, την υπηρεσία αυτή εντελώς δωρεάν για τη φετινή περίοδο!

Η εφημερίδα αποκαλύπτει σήμερα την παχυλή χορηγία από τη φαρμακευτική εταιρεία προς τον κ. Μουτσόπουλο, παρότι ο τελευταίος υπήρξε πρόεδρος του ΕΟΦ κατά το παρελθόν και κάθε λογικός άνθρωπος θα ήγειρε τουλάχιστον θέμα δεοντολογίας για τη σχέση αυτή. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η εταιρεία Roche χορηγεί τον κ. Μουτσόπουλο κάθε χρόνο από το 2006 με ένα σταθερά μεγάλο ποσό. Το 2006, λοιπόν, τον χορήγησε με 15.000 ευρώ, το 2007 με 60.000 ευρώ, το 2008 με 50.000 ευρώ, το 2009 με 140.000, ενώ για τις επόμενες δύο χρονιές τού έδωσε από 50.000 ευρώ για καθεμία.

[Πηγη:protothema.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 
 

 Απίστευτη ιστορία διαπλοκής με εμπλεκόμενη την υφυπουργό Υγείας κ.Φωτεινή Σκοπούλη, τον σύζυγό της κ. Χαράλαμπο Μουτσόπουλο και τη φαρμακευτική πολυεθνική Roche αποκαλύπτει το "Πρώτο Θέμα".

Σύμφωνα με δημοσίευμά του, χορηγός του συζύγου της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη, καθηγητή κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, είναι τα τελευταία χρόνια η φαρμακευτική πολυεθνική Roche, η οποία του έχει διαθέσει τουλάχιστον 365.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο. Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην υπόθεση αν εξαιρέσουμε το ιδιαίτερα υψηλό ποσό.

Η κυρία Σκοπούλη, όμως, επιχειρεί τώρα να «χορηγήσει» τεράστια ποσά στη Roche για τον μοριακό έλεγχο του αίματος σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση και μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία αμφιλεγόμενη, όπως καταγγέλλει η μία εταιρεία που φέρεται δήθεν να συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, όπως υποστήριξε η υφυπουργός σε δημόσια δήλωσή της! Η στενή οικονομική σχέση του κ. Μουτσόπουλου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γιατί η σύζυγός του, που τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιμένει σε μια μη σύννομη διαδικασία, που τελικό σκοπό έχει την αναδιανομή των τεράστιων ποσών που δίνει κάθε χρόνο το κράτος για τον μοριακό έλεγχο του αίματος. Και μάλιστα γιατί να θέλει να «χαρίσει» ουσιαστικά στη Roche ένα αρχικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ για ελέγχους, όταν το υπουργείο Υγείας, διά του υφυπουργού κ. Μάριου Σαλμά, εξασφάλισε, με κάθε επισημότητα και τυμπανοκρουσία, την υπηρεσία αυτή εντελώς δωρεάν για τη φετινή περίοδο!

Η εφημερίδα αποκαλύπτει σήμερα την παχυλή χορηγία από τη φαρμακευτική εταιρεία προς τον κ. Μουτσόπουλο, παρότι ο τελευταίος υπήρξε πρόεδρος του ΕΟΦ κατά το παρελθόν και κάθε λογικός άνθρωπος θα ήγειρε τουλάχιστον θέμα δεοντολογίας για τη σχέση αυτή. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η εταιρεία Roche χορηγεί τον κ. Μουτσόπουλο κάθε χρόνο από το 2006 με ένα σταθερά μεγάλο ποσό. Το 2006, λοιπόν, τον χορήγησε με 15.000 ευρώ, το 2007 με 60.000 ευρώ, το 2008 με 50.000 ευρώ, το 2009 με 140.000, ενώ για τις επόμενες δύο χρονιές τού έδωσε από 50.000 ευρώ για καθεμία.

[Πηγη:protothema.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 
 

ΤΑ ΘΥΜΑΣΘΕ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ "18 ΜΕΤΡΑ"?

ΤΑ ΘΥΜΑΣΘΕ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ "18 ΜΕΤΡΑ", ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ, ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΨΗΦΙΣΘΗ (ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΨΗΦΙΣΘΗ)???? ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ, ΙΔΟΥ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ., ΤΗΝ ΗΘΙΚΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!!!!
Παν. Μαρίνης

------------------------------------------------------------------

NEWSIT

Τα 18 μέτρα του Σαμαρά για την ανάκαμψη της οικονομίας




Πρώτη δημοσίευση: 31.05.2012 |


Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην παραμονή στο ευρώ «με αναδιαπραγμάτευση που δεν έχει καμία σχέση με την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου που λένε κάποιοι άλλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε επίσης την αποκατάσταση αδικιών που ήδη έγιναν και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια του πολίτη από την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση.

Αναφέρθηκε στα κονδύλια του ΕΣΠΑ με τα οποία θα ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα και θα υπάρξει ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Για την δημιουργία θέσεων εργασίας ανέφερε: «Αφού σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας μέχρι το τέλος της χρονιάς, στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μπορούν να δημιουργηθούν 150.000 θέσεις εργασίας στο πρώτο εξάμηνο πέρα από εκείνες που θα προκύψουν από τα ευρωομόλογα έργων. Μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης θα αναζητήσω επενδύσεις σε όλο τον κόσμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη».
Η έξοδος από το σημερινό τέλμα θα γίνει με μέτρα που πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε με τους δανειστές και με μέτρα που μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας, είπε ο κ. Σαμαράς και ακολούθως ανέφερε 18 συγκεκριμένα μέτρα.
  • -Πρώτον, αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνιικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • -Δεύτερον, επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια
  • -Τρίτον, επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα. «Σε αυτά τα επιδόματα θα δώσω την μεγάλη προσωπική μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά
  • -Τέταρτον, να ρυθμιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις των προηγούμενων χρόνων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλίσουν τα υπόλοιπα
  • -Πέμπτο, να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. «Διαφωνώ με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πέσουν οι μισθοί. Στηρίζουμε τις συβάσεις εργασίας. Για τη μετενέργεια ζητούμε να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα», είπε.
  • -Έκτο, όταν σταθεροποιηθούν τα έσοδα, αύξηση του αφορολόγητου στις 8000 ευρώ και μετά στις 10.000 ευρώ
  • -Έβδομο, αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο ΕΤΑΚ
  • Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις. Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% μέσα στην επόμενη χρονιά.
  • -Όγδοο, σταδιακή μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα μέχρι 32% από το 45% που είναι σήμερα. «Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 2010 μέχρι σήμερα προκάλεσε μείωση των εσόδων κατά 9%», είπε ο κ. Σαμαράς.
  • - Ένατο, τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ να επεκταθούν για δύο ακόμη χρόνια. «Θα θεσπίσουμε για το 2013 3,5 δις. ευρώ περικοπές και όχι επτά δισ. Έτσι, οι περικοπές θα γίνουν από τη σπατάλη του δημοσίου και όχι από μισθούς».
  • -Δέκατο, δεν θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για μία τριετία μετά το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. «Όχι άλλες οριζόντιες περικοπές, όχι άλλη μείωση μισθών και συντάξεων, όχι άλλη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όχι άλλη φορολόγηση. Όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία οδηγούν σε ρήξη με τους εταίρους και οδηγούν σε νέους φόρους και περικοπές».
  • -Ενδέκατο, μέτρα για τους δανειολήπτες. Η μηνιαία δόση δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.
  • -Δωδέκατο, ανατολή των συνεπειών του Τειρεσία για όσους έχουν υπαχθεί.
  • -Δέκατο τρίτο, εξασφαλίζουμε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ειδικής τράπεζας και εγγυοδοσία από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. «Βασικός μηχανισμός αποκατάστασης της ρευστότητας είναι η επιστροφή των καταθέσεων», είπε και επανέλαβε την πρόταση Μόντι για πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων.
  • -Δέκατο τέταρτο, συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο
  • -Δέκατο πέμπτο, αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
  • -Δέκατο έκτο, αποφασιστική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των συμβάσεων παραχώρησης.
  • -Δέκατο έβδομο, πέρα από την οικονομία, πολιτική για την αποκατάσταση της ασφάλειας του έλληνα πολίτη. Αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, αποκάλυψη των κουκουλοφόρων, πάταξη του παραεμπορίου.
  • -Δέκατο όγδοο, επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ για να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό μας πλούτο.

Κλείνοντας ανέφερε ότι «αυτά τα μέτρα βγάζουν τη χώρα από την ύφεση και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτά τα μέτρα μπορούν να κερδίσουν στήριξη στην Ευρώπη

Εγκλωβισμένες τράπεζες και οικονομίες

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εγκλωβισμένες τράπεζες και οικονομίες
Της Ζέζας Ζήκου
Το ευρώ θα καταρρεύσει, λένε στους πολίτες της Ευρωζώνης, αν δεν παρθούν συγκεκριμένα μέτρα. Αυτά τα μέτρα δεν πάρθηκαν, αλλά το ευρώ συνεχίζει να υπάρχει αρκούντως ισχυρό. Είναι κάτι σαν το παραμύθι με τον «ψεύτη βοσκό». Ομως, αργά ή γρήγορα, κάποιοι θα βρουν το θάρρος να παραδεχτούν ότι οι διαλυτικές πιέσεις στην Ευρωζώνη θα αναχαιτιστούν μόνο αν αναδιαρθρωθεί ριζικά το ισπανικό και το ελληνικό χρέος. Ολοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι μαγεμένοι από το επάγγελμα του μεγαλοτραπεζίτη. Διοικούν μια ήπειρο σε ύφεση, το βάθος και η διάρκεια της οποίας λίγο τους απασχολεί. Καταστρέφουν μια ολόκληρη γενιά Ευρωπαίων, άνευ λόγου.

Για αυτή την κρίση χρέους συνυπεύθυνες είναι οι τράπεζες, παράλληλα όμως έχουν καεί από αυτήν. Αυτές είναι που κάηκαν εξαιτίας του αλόγιστου δανεισμού τους που πυροδότησε τη διόγκωση της φούσκας ακινήτων και σε αγαστή συνεργασία με σπάταλες κυβερνήσεις. Με το επιχείρημα πως είναι «πολύ μεγάλες για να αφεθούν να καταρρεύσουν», οι τράπεζες απαίτησαν πολιτικές από τις κυβερνήσεις για τη διασφάλιση των δανείων τους και τις επενδύσεις τους σε κρατικά ομόλογα, άσχετα με το κόστος προς την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά και τους πολίτες ειδικότερα.

Οπως κάθε κατεστημένη εξουσία διαχρονικά, έτσι και οι πολιτικοί ηγέτες αναγκάζονται να δίνουν μάχες, συμμαχώντας με πρόσκαιρους και αμφιλεγόμενους συμμάχους. Η Ευρώπη ακόμη στοιχειώνεται από τον πληθωρισμό των ’70ς, ένα φάντασμα δηλαδή, που υποτίθεται ότι το ευρώ, με γερμανική ηγεσία, θα έδιωχνε οριστικά. Οι πολιτικοί δεν τολμούν να τονώσουν τη ζήτηση, την κατανάλωση, ή την απασχόληση. Δεν τολμούν ούτε να προσφέρουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Συμβουλεύονται τις τράπεζες, οι οποίες τους λένε να τις σώσουν άμεσα ή έμμεσα. Θεωρούν πως έχουν το χρυσό κλειδί της ευρωπαϊκής ανάκαμψης, κάτι όμως που δεν ισχύει. 
Πρόσφατα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, η γερμανική ηγεσία και η Ιταλία, τόνισαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να σωθεί το νόμισμα. Το μόνο που άλλαξε είναι η γενικευμένη λιτότητα που καλύπτει την Ευρώπη, και που έχει σκοπό να σώσει τα δάνεια των τραπεζών, και να τις προστατέψει σε περίπτωση κάποιας χρεοκοπίας κράτους. Για να σωθεί όμως η Ευρωζώνη, η Ευρώπη θα πρέπει να ζει σε μόνιμη ύφεση, με τις χώρες της Μεσογείου σε οικονομική σκλαβιά, για χάρη ενός υπερτιμημένου νομίσματος.
Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία οφείλουν να συγκλίνουν σε μια πολιτική οικονομία, και η καθεμιά να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τη Γερμανία. Επειδή κάτι τέτοιο είναι σχεδόν ακατόρθωτο να γίνει, γι’ αυτό θα πρέπει να ανακουφίζονται κάθε τόσο από απεγνωσμένες προσπάθειες διάσωσης εκ μέρους των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
Οι επιπτώσεις της πολιτικής αυτής αγγίζουν και τη Βρετανία, που κι αυτή μπαίνει σε ύφεση. Υποτίθεται πως θα έπρεπε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη προς τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, κάτι που όμως δεν έγινε. Ούτε ήρθε η ανάπτυξη. Εκτός της Γερμανίας, η υπόλοιπη Ευρώπη τελματώνει. Σύντομα, το Βερολίνο δεν θα βρίσκει αγορές για τις εξαγωγές του (με εξαίρεση την Κίνα). Η παραδοσιακή φιλελεύθερη οικονομική θεωρία απαιτεί το ευρώ να διασωθεί, με οποιοδήποτε κόστος. Θεωρείται ως μια μεγαλειώδης ιδέα. Αρέσει, όχι μόνο επειδή απλά υπάρχει.
Ομως, η Ελλάδα και η Ισπανία δύσκολα θα μπορέσουν να επιβιώσουν εντός της Ευρωζώνης, χωρίς πρόσθετες σημαντικές μεταφορές κονδυλίων από πλευράς Γερμανίας (που οι Γερμανοί δεν θέλουν). Αλλά η πλειοψηφία των Γερμανών εξακολουθεί να θέλει την αποπομπή της Αθήνας και το 50% την επιστροφή του μάρκου.

Ντροπή και Αίσχος: "Όχι" από ΝΔ σε Εξεταστική για το Μνημόνιο!

ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ "ΔΕΣΜΕΥΣΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!!!

Ντροπή: "Όχι" από ΝΔ σε Εξεταστική για το Μνημόνιο!


"Γυριστή" την κάνει η ΝΔ και σε ένα θέμα πολιτικής "αιχμής" στο οποίο μόλις πρν λίγους μήνες είχε αποτελέσει την βάση της πολιτικής της: Θα καταψηφίσουν την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το πως η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί την Τρίτη, αναζητώντας ευθύνες πρωτίστως του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του  πρώην υπουργού, Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου. Η ΝΔ έχει αποφασίσει να προστατέψει τους παραπάνω και η πληροφόρηση του defencenet.gr είναι ότι "Δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα"!
Ο λόγος είναι ότι στη ΝΔ δεν θέλουν αυτή την στιγμή που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του δεύτερου Μνημονίου που περιλαμβάνει και το πρώτο Μνημόνιο μέσα, να υπάρχει Εξεταστική επιτροπή που να ερευνά με προανακριτικο χαρακτήρα πως φτάσαμε στην εκχώρηση εθνικής κριαρχίας.
Αυτή είναι η "καλή" εκδοχή: Υπάρχει και η εκδοχή που λέει ότι η ΝΔ θα προστατέψει μέχρι τέλους τον Γ.Παπανδρέου και τον Γ.Παπακωνσταντίνου και αυτό είναι μέρος της συφωνίας με τους ξένους, οι οποίοι βέβαια δεν επιθυμούν να δουν τους "ανθρώπους" τους να οδηγούνται στο Ειδικό Δικαστήριο. 
Μια εξέλιξη που πολλοί είχαν προβλέψει οτι θα συμβεί. Ότι δηλαδή θα μείνουν ατιμώρητοι οι Γ.Παπανδρεου και Γ.Παπακωνσταντίνου, έχοντας τεθεί υπό την προστασία αυτών για τους οποίους τον λογαριασμό ενεργούσαν,αφού αν δεν παραπεμφθούν στην παρούσα Σύνοδο της Βουλής στην επόμενη θα έχουν παραγραφεί τα εγκλήματά τους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
------------------------------------------------------
ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΣ!!!!

Σαμαράς: Εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο...

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012


Την απόφαση της ΝΔ να προχωρήσει ως κυβέρνηση σε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή των πώς φθάσαμε στο μνημόνιο έκανε γνωστή από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη επανέλαβε ........
--------------------------------------------------------------------------------

Μιχελάκης: Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο



Δημοσιεύθηκε: 01/04/2012 09:59 | Τελευταία Ανανέωση: 01/04/2012 09:16



«Η αρχή της θητείας του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημαδεύτηκε τελικά από την επιχείρηση συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών του προκατόχου του κ. Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή», δήλωσε χθες ο Γιάννης Μιχελάκης.


Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι οι ευθύνες αυτές είναι «καταγεγραμμένες και όσες προσπάθειες κι αν κάνει ο κ. Βενιζέλος τίποτα δεν μπορεί να διαγράψει τις ευθύνες».
«Το κουκούλωμα που επιχειρήθηκε στη Βουλή, εκθέτει προσωπικά τον κ. Βενιζέλο. Και ας γνωρίζουν όλοι ότι τα αποκαλυπτήρια των ευθυνών που βαραίνουν την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, δεν θα αργήσουν. Γιατί αποτελεί δέσμευση για τη ΝΔ ότι, στη νέα Βουλή μία και μόνη Εξεταστική θα γίνει: Το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο», κατέληξε.
---------------------------------------------------------------
ΝΔ: θα τιμωρηθούν όσοι έσυραν την χώρα στο Μνημόνιο – νέα εξεταστική αμέσως μετά τις εκλογές


Συνυπεύθυνος ο Βενιζέλος με Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου
(Ανανεωμένο) Επιβεβαιώθηκε τελικά και μέσω του πορίσματος ότι το ΠΑΣΟΚ έστησε μια Εξεταστική-οπερέτα προκειμένου «να βγάλει λάδι…» τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για όσα έπραξαν με το έλλειμμα του 2009, οδηγώντας τη χώρα σιδηροδέσμια στο ΔΝΤ και την Tρόικα.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με το πόρισμα της πλειοψηφίας που υπέγραψαν και κατέθεσαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις ενστάσεις της Ν.Δ. για τη δημιουργία μιας Εξεταστικής-παρωδίας, προκειμένου μέσα από ένα ελεγχόμενο και προαποφασισμένο πόρισμα να ικανοποιηθούν οι πράσινες προεκλογικές σκοπιμότητες.
Τα μέλη της πλειοψηφίας έκλεισαν τα αφτιά τους σε όσα καταλυτικά στοιχεία τούς κατέθεσαν τα μη πολιτικά πρόσωπα που εξετάσθηκαν και δεν υπάρχει καμία ευθύνη στους Γιώργηδες του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα για όλα … έφταιγε η διακυβέρνηση της Ν.Δ.
Έτσι στο «πράσινο» πόρισμα αποδίδονται πολιτικές ευθύνες μόνο στον πρώην υπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου γιατί «δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή του έτους, διαρθρωτικών και άλλων μέτρων ικανών να μετριάσουν ή και να ανατρέψουν τη δυναμική διόγκωσης του ελλείμματος» και «αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας», προκειμένου να παραπλανήσει την ελληνική κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών.
Αντίθετα, ο διάδοχός του, υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναδεικνύεται και σε ήρωα καθώς όπως αναφέρει το πόρισμα- «εντατικοποίησε την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής για το τελευταίο δίμηνο του 2009, στα πλαίσια όμως των τότε δεδομένων, λαμβάνοντας μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ και προέβη στη λήψη δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων για το επόμενο έτος, κατά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2010, σε συνεννόηση και με τους εταίρους μας».
Επίσης δεν διαπιστώνεται παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων κατά κανέναν τρόπο και εκτιμάται πως οι διαμάχες στο εσωτερικό του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ήταν προσωπικής φύσεως
Η ΝΔ αντέδρασε έντονα και επαναλαμβάνει ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».  Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος της Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος οφείλει, σήμερα, να απολογηθεί για αυτά που διέπραξε η Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Οι βουλευτές του στη, δήθεν, “Εξεταστική”, δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει, από την αρχή, η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή.
Αγνόησαν το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, που ζητούσε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, με την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ και υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν.
Αγνόησαν τις καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ – μελών που οι ίδιοι διόρισαν – για την αυθαιρεσία που διέπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Αγνόησαν αδιάσειστα στοιχεία, όπως οι αποκαλύψεις για μυστική αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ.
Αγνόησαν ευρωπαϊκά κείμενα, που επισημαίνουν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική.
Αγνόησαν το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009.
Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια.
Κατέληξαν σε ένα κείμενο οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν – και δικαιούνται – να μάθουν όλη την αλήθεια.
Μπροστά σ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ότι – αμέσως μετά τις εκλογές – θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».
Σφοδρή επίθεση στον Βενιζέλο
Στην ανακοίνωση της ΝΔ επιχείρησε να απαντήσει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, η οποία χαρακτήρισε τη στάση της ΝΔ απέναντι στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 απογοητευτική και κατηγόρησε τη Λ. Συγγρού ότι επιχειρεί να μετατρέψει το ζήτημα σε «πεδίο μικροκομματικής διαμάχης».
«Προκαλεί λύπη, η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής. Προκαλεί λύπη, να αμφισβητεί μια μείζονα διαδικασία της Βουλής, την οποία επιδεικτικά αγνόησε και από την οποία απείχε», ανέφερε η κ. Γεννηματά. Τόνισε ακόμη ότι είναι «απογοητευτικό» να μην έχει ακόμη συνειδητοποιήσει η ΝΔ «τις ευθύνες της για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την οικονομική κρίση».
Με νεότερη ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στην κ. Γεννηματά, με την ακόλουθη δήλωση:
«Η αρχή της θητείας του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημαδεύτηκε, τελικά, από την απόπειρα συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών του προκατόχου του, κ. Παπανδρέου και των μελών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και στην ταπείνωση.
Οι ευθύνες αυτές είναι καταγεγραμμένες και ομολογημένες και τίποτα δεν μπορεί να τις διαγράψει, όσες προσπάθειες και αν καταβάλει ο κ. Βενιζέλος.
Το κουκούλωμα που επιχειρήθηκε σήμερα στη Βουλή, το μόνο που κατάφερε είναι να εκθέσει προσωπικά τον κ. Βενιζέλο και να καθυστερήσει, για λίγο καιρό, τα αποκαλυπτήρια των ευθυνών που τους βαραίνουν.
Γιατί αποτελεί δέσμευση για τη Νέα Δημοκρατία, ότι στη νέα Βουλή θα επιβάλει την αποκάλυψη των βαρύτατων ευθυνών του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του».
Δήλωση Γιάννη Παπαθανασίου για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής
Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στη φτώχεια και στην ανεργία, προκαλούν για μια ακόμα φορά. Υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας.
Το 2009  η Νέα Δημοκρατία, παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις, είπε την αλήθεια. Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να λάβει άμεσα μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» και με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι πήραν το κόστος να πουν την αλήθεια και κάποιοι, ενώ την ήξεραν, είπαν ψέματα.  Οι πολίτες ξέρουν, κρίνουν και σε αυτές τις εκλογές θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.
---------------------------------------------------------------------------------

Oταν ο Σίμος Κεδίκογλου υπηρετούσε στην παγωνιά του ... Παρισιού!

Oταν ο Σίμος Κεδίκογλου υπηρετούσε στην παγωνιά του ... Παρισιού!

   Μίλησαν όλοι και μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου για τους "ένστολους", τους "μάχιμους" κλπ αναφερόμενος στην "κλιμάκωση" βάσει της οποίας θα περικοπούν κι άλλο τα φιλοδωρήματα που κατ'ευφημισμόν χαρακτηριζονται ως "αποδοχές". Και τι είπε;
«Δεν υπάρχουν μάχιμοι και μη μάχιμοι ένστολοι. Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι οι ένστολοι, όποιος φέρει όπλο είναι μάχιμος. Βέβαια, ναι μεν είναι όλοι μάχιμοι, αλλά υπάρχουν και μονάδες, ομάδες ιδιαίτερης διακινδύνευσης, υπάρχει μία κλιμάκωση. Αλλά όλοι οι ένστολοι είναι μάχιμοι»σημείωσε μιλώντας στον Flash.
Μάλιστα! "Μονάδες, ομάδες ιδιαίτερης διακινδύνευσης"! Μην του βάζετε δύσκολα του ανθρώπου. Ξέρετε που υπηρέτησε την θητεία του; Στο Πεντάγωνο; Έ, όχι δά! Εκεί υπηρετούν οι απλοί "τσάτσοι". Τα σούπερ "βύσματα" κάνουν την θητεία τους στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό. Όπως εν προκειμένω ο Σίμος. Που κουράστηκε κάθε μέρα να τρώει ζεστά κρουασάν (αν είναι πολύ ζεστά κάνουν κακό στο στομάχι) και να πίνει γαλλικό καφέ, εκεί στο γεμάτο από υγρασία  και πειρασμούς, Παρίσι.
Ξέρεις τι είναι να υπηρετείς την θητεία σου στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι; Κατ'αρχήν κάθε μέρα πρέπει να φτιάχνεις πρόγραμμα για το που θα πας το βράδυ. Μετά, πρέπει να ξοδεύεις πολλά λεφτά. Γιατί το Παρίσι είναι πανάκριβο.
Έπειτα κάνεις πορείες με πανάκριβα σκαρπίνια, που "βλέπεις τον Χριστό φαντάρο": Πάνω-κάτω στη λεωφόρο των Ηλυσίων (Avenue des Champs-Élysées) και τον πύργο του Άϊφελ, μέσα στην παγωνιά της παρισινής νύχτας και μετά να περιμένεις στην ουρά στο Buddha Bar για να σου επιτρέψει ο μαύρος πορτιέρης να εισέλθεις στο "ναό". Αφήστε, χάλια μαύρα.
Γι αυτό σας λέμε: Έχει ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος από το στρατιωτικό του. Μην του ξαναφέρνετε άσχημες μνήμες στο μυαλό με "ένστολους" και "μάχιμους" και άλλα τέτοια "άγρια" πράγματα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr