Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

24 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΖΑΜΑΧΙΡΙΑΣ !!

Καταγγελία για Π.Μπεγλίτη που καλό είναι να απαντηθεί με πειστικό τρόπο...
23-10-2011 18:17:47


Image 







Μία καταγγελία πολίτη τoυ Κιάτου που βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του Π.Μπεγλίτη, για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, που είδε το φως της δημοσιότητας στο olympia.gr, αλλά την αλίευσε το yened.blogspot.com, θεωρούμε ότι θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα από τον υπουργό :
 
"Την περασμένη Κυριακή 17/10/2011 σε μνημόσυνο σε ορεινό χωριό της Κορινθίας, ο σε απόσταση ομοτράπεζος μουΥπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Π. Μπεγλίτης, σηκώθηκε , πλησίασε, στάθηκε όρθιος με ύφος στρατηγού μπροστά μου και χτυπώντας την γροθιά του στο τραπέζι, με απείλησε μεγαλοφώνως μπροστά στους πολυπληθείς έκπληκτους συντοπίτες μας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν πρώην Δήμαρχος και νύν Περιφερειακός Σύμβουλος , Δημοτικός Σύμβουλος και πολλοί άλλοι, ότι την επομένη θα μου έστελνε στο ιατρείο μου, το … ΣΔΟΕ!

Αιτία; ρωτήστε τον ίδιο γιατί εγώ δεν του απεύθυνα καν τον λόγο, σεβόμενος την μνήμη του τιμώμενου εκλιπόντα, αν και είχα να του πω πολλά !

Πιθανολογώ ότι κρυφάκουσε - ή ίσως υπέκλεψε τεχνολογικά - την προσωπική κουβέντα μου με τον διπλανό μου, στην οποία συμπεριλαμβανόταν η λέξη κλειδί «γιαούρτι»!Τα πράγματα όμως δεν έμειναν εκεί, αντίθετα η αρχικά εν θερμώ απειλή, εκτελέστηκε τελικά εν ψυχρώ, με απόλυτη συνέπεια!

Πράγματι, το ΣΔΟΕ ήρθε στο ιατρείο μου, στις 21/10/2011 (προφανώς καθυστέρησε λόγω απεργιών), είδε, τα βρήκε όλα εντάξει και απήλθε. Οι άνθρωποι έκαναν καλά την δουλειά τους και δεν τους καταλογίζω κάποια ευθύνη. 

Προφανώς όμως ο κύριος Μπεγλίτης προσπαθεί να συγκροτήσει Σώμα Δίωξης Όσων Ενοχλούν και μέχρι τότε χρησιμοποιεί το κανονικό ΣΔΟΕ.

Η επίδειξη δύναμης και ο απροκάλυπτος εκφοβισμός της τοπικής κοινωνίας ιδιαίτερα ενός ήσυχου εν προκειμένω ορεινού χωριού δεν είναι τυχαία γεγονότα, ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία.

Τελειώνοντας θεωρώ το περιστατικό πολιτική δίωξη, ένα άκρως επικίνδυνο φαινόμενο που δείχνει πως αντιλαμβάνονται στις μέρες μας, ορισμένοι την άσκηση εξουσίας, γι’ αυτό και το καταγγέλλω.
Γιάννης Γεωργόπουλος – Κιάτο Κορινθίας -21/10/2011".
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ'

1. Στις 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε από την
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Οικονομικά και Δημοσιονομικά Θέματα

Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα το οποίο αποτελείτε από 98 σελίδες και περιγράφει λεπτομερώς την όλη κατάσταση της Ελλάδας.


2. Η πρώτη σελίδα είναι η παρακάτω
EUROPEAN COMMISSION
DIRECTORATE GENERAL
ECONOMIC AND FINANCIAL AFFAIRS


The Economic Adjustment Programme
for Greece
Fifth Review – October 2011
DRAFT
This report has been prepared by the Commission services in liaison with the ECB.
The box on the debt sustainability assessment will be finalised shortly and included in the final version for
publication.

3. Στην σελίδα 22 και στο συγκεκριμένο γράφημα που παραθέτω είναι ηλίου φαεινότερο η καταλήστευση που θα πραγματοποιηθεί σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και του εναπομείναντος ελληνικού τραπεζικού συστήματος και καθ’ επέκταση του ελληνικού λαού γιατί στο τέλος ο λογαριασμός θα έρθει σε εμάς.

Γράφημα από την σελίδα 22



4. Στις παραπάνω μπάρες τα χρώματα συμβολίζουν τα ελληνικό χρέος και τα χρώματα ποιοι τα κατέχουν.

Α .Κίτρινο: ελληνικές τράπεζες
Β. Ουρανί.: ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία
Γ. Κόκκινο: ξένες τράπεζες
Δ . Μπλε : Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μηχανισμός στήριξης, και άλλοι ελάχιστοι ξένοι (ξένα ασφαλιστικά ταμεία)
Ε . Μπεζ: ΔΝΤ


5. Παρακολουθώντας την ιστορική διαδρομή του χρέος από τον Δεκέμβριο του 2007 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 διαπιστώνουμε τα παρακάτω:

Α. Από την περίοδο του 10 και μόλις προέκυψε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, οι ελληνικές τράπεζες και ελληνικά ταμεία άρχισαν να φορτώνονται με ομόλογα τα οποία ξεφόρτωναν οι ξένες τράπεζες. Έτσι ενώ αρχικά οι ξένες τράπεζες κατείχαν 80 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο του 11 να κατείχαν μόλις 20 δις.

Β. Στην ίδια ιστορική διαδρομή οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία από 55δις που είχαν αρχικά έφτασαν τα 160 δις (εκτιμώ ότι τα μεγέθη έχουν επιδεινωθεί σε βάρος μας μέχρι σήμερα) .

6.
Τυχόν κούρεμα που θα πραγματοποιηθεί θα είναι από το κόκκινο χρώμα (συμπεριλαμβανομένου) και κάτω δηλαδή 160δις ευρώ, καθόσον αυτά της Ε.Κ.Τ αλλά και του μηχανισμού στήριξης μαζί με του ΔΝΤ δεν προβλέπεται. Ουσιαστικά σε περίπτωση ενός κουρέματος της τάξης του 50% από, οι ξένες τράπεζες θα χάσουν από τα 20δις ευρώ μόλις 10δις ευρώ, ενώ οι ελληνικές τράπεζες 25δις και τα ασφαλιστικά ταμεία 40 δις.

Ουσιαστικά αυτό θα πυροδοτούσε την πλήρη κατάρρευση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος και των ασφαλιστικών τα μείων μας.

7. Εύλογο το ερώτημα του αναγνώστη γιατί τόση φασαρία από την Ευρώπη, για ένα τέτοιο ποσό αφού τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η απάντηση είναι ότι το μοντέλο που θα εφαρμοσθεί στην Ελλάδα θα είναι ο μπούσουλας εάν και όταν χρειαστεί και για τις υπόλοιπες χώρες (Ισπανία –Ιταλία κλπ) όπου τα μεγέθη είναι μεγάλα (και τυχόν ξεφόρτωμα με τον ίδιο που πραγματοποιήθηκε με τα ελληνικά ομόλογα θα είναι αδύνατο).

Ύστερα από την παραπάνω μελέτη τίθενται τεράστια πολιτικά ερωτήματα τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και για αυτούς που υπέγραψαν το επαχθές μνημόνιο.

1.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε αμήχανη αυτό το παρκάρισμα των ελληνικών ομολόγων από τους ξένους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στα ασφαλιστικά ταμεία;

2.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση έδωσε χρόνο στους δανειστές μα να δράσουν με αυτό τον τρόπο;

3.Γιατί όταν η Ευρώπη σήκωνε αναχώματα γύρω από την ελληνική οικονομία προκειμένου ένα κούρεμα ή και μια πτώχευση να μην έχει αντίκτυπο στην ευρωζώνη, η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε αντίμετρα;

Το κατάλληλο τάιμινγκ παίζει σπουδαίο ρόλο σε έναν πόλεμο. Και αν αυτό που ζούμε είναι μια μάχη τού οικονομικού πόλεμου όπως ισχυριστήκατε πολλάκις εσείς ο ίδιος κ. πρωθυπουργέ, τότε τίθεται το μέγιστο ερωτηματικό γιατί διαλέξατε λάθος χρόνο τόσο για το «κούρεμα», όσο και την διαπραγμάτευση με την Τρόικα «με αποτέλεσμα να φύγουν και μετά να τους παρακαλάτε να επιστρέψουν».

Όλα τα παραπάνω είναι προϊόντα ανεπαρκούς διοίκησης της χώρας ή ένα καλοστημένο σχέδιο πλήρης υποτέλειας της χώρας στον «μεγάλο αδελφό» πέραν του ατλαντικού, μιας και με τον περίφημο «Τιτανικό» και τις μυστικές συναντήσεις σας με τον Στρος Καν, κατορθώσατε να μπάσετε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και καθ’ επέκταση στην Ευρώπη , όπου ο μόνος κερδισμένος είναι οι ΗΠΑ;

Κατόπιν των ανωτέρω …..τζάμπα μάγκες, ή εκτελεστές ενός σχεδίου διάλυσης του ευρωπαϊκού οράματος και πλήρης υποταγής της Ελλάδας στην Αμερική μιας και η προηγούμενη κυβέρνηση τόλμησε να αλληθωρίσει ενεργειακά προς την Ρωσία?

Κοζάνη 22-10-2011


Ν. Καρατουλιώτης
http://karatouliotis.blogspot.com/

«πολίτικοι λαμόγια, βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων»...

Aίσχη έξω από το ΟΑΚΑ ..θύμισε μέρες χούντας.




Απίστευτα πράγματα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, με την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν φίλαθλο του Παναθηναϊκού για το περιβόητο πανό με τους... βολεμένους πολιτικούς.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν αυτοκίνητα και ζητούσαν από οπαδούς να δείξουν τι έγραφε τα πανό που μετέφεραν.

'Όταν βρέθηκε το πανό, υπήρξε ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των επιβατών του αυτοκινήτου, ενώ ο οδηγός συνελήφθη!

Οταν το πανό βρέθηκε, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αντέδρασαν και υπήρξαν έντονες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς και μάλιστα από πλευράς του κόσμου υποστηρίζεται ότι οι αστυνομικοί χτυπούσαν αδιακρίτως και ορισμένοι επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων επικροτούσαν αυτές τις ενέργειες.

Οπως προκύπτει ως τώρα, η εντολή για την εύρεση και «κατάσχεση» του πανό ήρθε από ανώτερα κλιμάκια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πανό που αναρτήθηκε στο πρώτο ημίχρονο έγραφε:

«πολίτικοι λαμόγια, βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων»...

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο αποψινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη αποφάσισαν να εκφράσουν την άποψή τους για όσα γίνονται στην Ελλάδα.

Στην έναρξη του αγώνα ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα για τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ οι οργανωμένοι από την «Θύρα 13» σήκωσαν ένα πανό το οποίο έγραφε:

«Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων».


Το συγκεκριμένο πανό όμως, φαίνεται πως πείραξε πολλούς, γιατί όσα συνέβησαν ήταν το λιγότερο... περίεργα.

Αρχικά, ο διαιτητής διέκοψε το ματς, ζητώντας να κατέβει το πανό, κάτι που δεν έγινε τελικά, ενώ αργότερα η Αστυνομία έκανε μπλόκα έξω από το γήπεδο για να βρει τους... δράστες!

Όσον αφορά την στάση του διαιτητή Μήτσιου, έχουμε κάποιες απορίες, γιατί το πανό σηκώθηκε στο 1' και αυτός διέκοψε το ματς μισή ώρα μετά.

Άραγε μόνος του αποφάσισε να διακόψει το παιχνίδι και να κάνει μείζον ζήτημα ένα πανό στις κερκίδες ή του σφυρίξανε άνωθεν να το κάνει αυτό;

Θέλουμε να πούμε ότι για τέτοια πανό τα παιχνίδια στην Ελλάδα δεν διακόπτονται συνήθως.

Εδώ δεν σταματάνε τα ματς γι’ άλλα γι’ άλλα όργια που γίνονται με επεισόδια και τέτοια. Ποια πανό τώρα; Ακούγεται περίεργο, λοιπόν, ότι υπήρξε θέμα ξαφνικά για ένα τέτοιο ζήτημα.

Ο διαιτητής, λοιπόν
, μόνος του το αποφάσισε ή έπεσε σύρμα από πάνω (άγνωστο από ποιόν) σε όσους ήταν στο γήπεδο «πείτε τους, μέσω του διαιτητή, να βγάλουν το πανό».

Μήπως ενοχλήθηκαν κάποιοι πολιτικοί ή παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου που το παίζουν πολιτικάντικα; Μήπως αυτοί θίχτηκαν τελικά και προσπάθησαν να κατέβει το πανό; Κι έτσι να άκουσε κάποια στιγμή στ’ αυτιά του ο διαιτητής «κάνε ό,τι μπορείς για να φύγει από την μέση το πανό».

Εμείς ένα έχουμε να πούμε, όχι μόνο για όσα γίνονται στο ΟΑΚΑ, αλλά γενικά:

Όσο πολλοί καρεκλάτοι αντιμετωπίζουν τους φιλάθλους ως ένα μάτσο ανεγκέφαλων και ανίδεων για όσα συμβαίνουν γύρω τους, όλα μοιάζουν καλά. «Επιτρέπονται» όλα τα πανό, οι τσαμπουκάδες, το ανελέητο ξύλο, η βία από άκρη σε άκρη στο ποδόσφαιρο. Και κανείς δεν κουνάει το χεράκι του.

Όταν, όμως, αποδεικνύεται όπως αυτές τις μέρες σε Καραϊσκάκη, Τούμπα, Περιστέρι, ΟΑΚΑ ότι οι φίλαθλοι τόσων ομάδων είναι πέρα από ποδοσφαιρόφιλοι και άνθρωποι που ζούνε μέσα στην κοινωνία και αντιλαμβάνονται όσα συμβαίνουν και τους αφορούν, άρα αντιδρούν, τότε ξαφνικά αυτό αρχίζει να ενοχλεί. Και ίσως «απειλεί» κάποιους!

Κανένας δεν κάνει τίποτα όταν τα γήπεδα γίνονται χώροι οπαδικής βίας. Όταν, όμως, μετατρέπονται οι κερκίδες σε κοινωνική διαδήλωση, τότε μάλλον υπάρχει χοντρό πρόβλημα όπως είδαμε.

Βέβαια, εκτός από την στάση του διαιτητή, περίεργη είναι και η στάση της αστυνομίας, η οποία μετά τη λήξη του ματς σταμάταγε αυτοκίνητα και έψαχνε τους... δράστες που σήκωσαν το πανό! Μάλιστα, όπως σας γράψαμε πιο πάνω, ο οδηγός του αυτοκίνητου που κουβαλούσε το πανό συνελήφθη!

Τι τους πείραξε; Το «Πολιτικοί λαμόγια» ή το «βουλή των βολεμένων»;


Γιατί αν η σύλληψη έγινε για κάποια από τις δύο φράσεις, τότε θα πρέπει να συλληφθούν και χιλιάδες Έλληνες πολίτες που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα και σε όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας με τα ίδια συνθήματα...


ΡΕΣΑΛΤΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ "ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ" ΜΜΕ !!!

Βαϊμάρη


Του Δημήτρη Μητρόπουλου


Δημοσίευση: 24 Οκτ. 2011 08:00 -- ΤΑ ΝΕΑ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ παραμένει ένα σύστημα από ασταθείς και μεταβλητές ισορροπίες. Ιδίως όταν τίθεται σε κίνηση η Ιστορία. Ολα αυτά με θέατρο μια πλατεία.

ΟΠΟΙΟΣ αμφιβάλλει για όλα αυτά, δεν έχει παρά να αναρωτηθεί πότε ήταν γεμάτα για τελευταία φορά με ξένους ανταποκριτές τα πολύπαθα ξενοδοχεία του Συντάγματος.

Οπως πάντα, η δυναμική των γεγονότων επιφυλάσσει εκπλήξεις. Το στοιχείο που αυτή τη φορά αιφνιδιάζει είναι η περιφρούρηση της Βουλής και από δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Δηλαδή από το ΚΚΕ. Με την Αλέκα Παπαρήγα να μετατοπίζεται από το πεζοδρόμιο στη Βουλή και τον Θανάση Παφίλη στα παράθυρα της Βουλής με το κινητό ανά χείρας. Καλά ενημερωμένος υπουργός μιλά για ανοιχτή γραμμή κυβέρνησης και Περισσού - κάτι που δεν έχει συμβεί πρώτη φορά. Αλλά που δεν έχει εκδηλωθεί ποτέ τόσο ανοιχτά στην άσφαλτο.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Ενα από τα πιο πολιτικά επιχειρήματα του Αντώνη Σαμαρά τον Μάιο του 2010, όταν επέλεξε την αντίθεση στο Μνημόνιο, ήταν ότι το «όχι» δεν μπορούσε να γίνει μονοπώλιο ακραίων πολιτικών δυνάμεων που να πάρουν φαλάγγι τις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με τη συλλογιστική αυτή, χρειαζόταν κι ένα κόμμα εξουσίας στην εξίσωση, ώστε τα πράγματα να μην ξεφύγουν. 
Με τον ίδιο τρόπο το ΚΚΕ αποφάσισε να μην αφήσει το Σύνταγμα έρμαιο των κόκκινων και των μαύρων της Ακρας Αριστεράς και της Ακρας Δεξιάς. Το να πας κόντρα στην ωμή βία, τις πέτρες και τα μάρμαρα δεν ήταν χωρίς τραυματισμούς ή και μια ανθρώπινη απώλεια. Αλλά το ΚΚΕ δεν είναι αστικό κόμμα.
ΟΠΩΣ πάντα στην πολιτική, δεν υπάρχουν ανυστερόβουλες επιλογές. Αν η διαμαρτυρία αφεθεί στους ακραίους που ήθελαν να κάψουν και να αλώσουν τη Βουλή, αν η Ελλάδα γίνει μια Βαϊμάρη με θέα θάλασσα, αυτό θα προκαλέσει μια συντηρητική αναδίπλωση της ευρύτερης κοινωνίας. Τις συνέπειες για τα μικρότερα κόμματα τις έζησε στο πετσί του ο ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη και - τότε - Αλέκου τον Δεκέμβριο του 2008. 
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, το ΚΚΕ λειτούργησε στην πολιτική όπως οι αυτόματοι σταθεροποιητές στην οικονομία. Ενεργοποιήθηκε αναγκαστικά για να μην επέλθει χάος στην πλατεία.
[…]

Καλά! Η τύχη του Καντάφι δεν τρομάζει κανένα;...

Δευτέρα 24/10/2011 00:45 -- Capital.gr

Κ. ΣΤΟΥΠΑΣ

 Καλά! Η τύχη του Καντάφι δεν τρομάζει κανένα;...


Τις τελευταίες μέρες όλοι παρακολουθούμε άναυδοι στο διαδίκτυο και τα τηλεοπτικά κανάλια τις σκηνές με τις τελευταίες στιγμές της ζωής του άλλοτε σκληρού δικτάτορα της Λιβύης.

-Αναρωτιέμαι τι συλλογίζεται όταν βλέπει αυτές τις σκηνές το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας.

-Αναρωτιέμαι δηλαδή, τι συλλογίζεται ο πρωθυπουργός που πριν μερικούς μήνες έτρεχε στο «τσαντίρι» του δικτάτορα της Λιβύης με το χρυσό περίστροφο και την χρυσή μπανιέρα, να ζητήσει επενδύσεις και αυτόγραφα...

-Αναρωτιέμαι τι αναρωτιούνται όταν βλέπουν τις φωτογραφίες με τις σκηνές βίας οι κοινοβουλευτικοί «μπαχαλάκηδες», οι  ηγέτες και τα στελέχη της αριστεράς που σε κάθε ευκαιρία διακηρύττουν την απείθεια στο σύνταγμα εντός της Βουλής και παραβιάζουν τους νόμους, κλείνοντας λιμάνια, δρόμους, αεροδρόμια, έχοντας εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο από το νόμο.

Η νομιμοποίηση της ανομίας όμως οδηγεί σε φαινόμενα σαν αυτά του «εμφυλίου» που ζήσαμε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των διαδηλωτών στο Σύνταγμα. Είναι δύσκολο όταν κάποιος πετύχει την ανοχή της πολιτείας στην ανομία να την εξασφαλίσει μόνο για το εαυτό του...

- Αναρωτιέμαι τι συλλογίζονται τα μέλη της κυβέρνησης όταν βλέπουν τις σκηνές λιντσαρίσματος και δολοφονίας του Λίβυου δικτάτορα, που κυβερνούσε για δεκαετίας μέσω ενός παρακρατικού μηχανισμού τον οποίο είχε ανακηρύξει με τη βία σε κράτος...

Η παρούσα κυβέρνηση έχει την ατυχία, να της σκάσει η χρεοκοπία της χώρας στα χέρια (φαίνεται πως υπάρχει θεία δίκη τελικά).

Δυο χρόνια κοντεύουν να περάσουν στη δίνη της χρεοκοπίας και κανένας ένοχος πολιτικός δεν βλέπει τον κόσμο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Δεν υπήρξαν ή κόρακας, κοράκου μάτι κλπ...

Έχουμε ακούσει για εκατοντάδες καταγγελίες λειτουργών του δημοσίου που συνελήφθησαν να λαδώνονται, αλλά δεν έχουμε δει κανέναν να τιμωρείται παραδειγματικά.

Ακούμε συνέχεια για συνδικάτα του δημοσίου που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ή τις ΔΕΚΟ, για να «παραδιοικούν» τις ΔΕΚΟ... αλλά αυτό είναι όλο.

Καταλαβαίνω πως κυβέρνηση και υπόλοιπη πολιτική σκηνή αδυνατούν να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις γιατί αυτές προϋποθέτουν να ξεκινήσουν με το πέταγμα στο δρόμο, κατ’ αρχήν των δικών τους «σωθικών»...

Είμαι περίεργος, αν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους.

Δεν καταλαβαίνουν πως έτσι κρατούν το καπάκι σφιχτά πάνω από μια κατσαρόλα που βράζει.

Δεν  έχουν αντιληφθεί τι  αρχίζει να συμβαίνει καθώς μια μεγάλη μερίδα κόσμου έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως οι μέρες της ευημερίας με δανεικά έχουν τελειώσει.

Είναι ο δικός τους κόσμος κατ΄ αρχήν, ο κόσμος που εθίσανε για δεκαετίες στη λογική πως αρκεί να σηκώνεις τη γροθιά να φωνάζεις, να κλείνεις το διακόπτη, το δρόμο και πάντα θα κερδίζεις...

Ο κόσμος της εργασίας και της αξιοπρέπειας αυτής της χώρας  υπομένει σιωπηλός στη γωνία, γιατί κανείς δεν τον εκφράζει. Όταν μιλήσει το σκηνικό θα έχει ανατραπεί και αυτοί που σήμερα βρίζουν τις μεταρρυθμίσεις και τους μεταρρυθμιστές για ακραίους, μετά θα τους κατηγορούν για μετριοπαθείς.

Όπως συνέβη κατά κόρον στην τελευταία μεταπολίτευση...