Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

13 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ-ΠΑΛΙ Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ!


ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
κλικ γιά μεγέθυνσι-κατέβασμα
---------------------------------------------------
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΩΘΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΝ κ. Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:


Κύριε Χατζηνικολάου

Λαμβάνω την τιμή να σας γράψω διά το θέμα της Σβάστικας!
Ακουσα το πρωϊ στην εκπομπή σας την οποία καθημερινώς παρακολουθώ (είναι τω όντι μία όασις μέσα στην ραδιο-τηλεοπτική μας έρημο) να απαντάται σε μία κυρία η οποία υπενθύμισε την αρχαιότητα της Σβάστικας ότι "ακόμη κι έτσι νάναι, έχει πολιτογραφηθή ως ναζιστική"!

Οπως γνωρίζεται η Σβάστικα  (Σανσκριτικά, ελληνική μετάφρασις= ΕΥ ΕΣΤΙΝ) έχει παναρχαίαν Προκατακλυσμιαίαν και Προϊστορικήν παγκόσμιον κατανομήν και παρουσίαν και αποτελεί το Πανίερον σύμβολον του "Ρυθμού του Κόσμου" και της προς αυτόν προσαρμογής, είναι ο ίδιος ο Νόμος, το Ορθώς έχειν, το ευ πράττειν το οποίον οδηγεί εις την ευδαιμονίαν, εξ ου και είναι προσέτι το κατ' εξοχήν σύμβολον της Καλής Τύχης, καλουμένη ΕΥΕΣΤΙΚΗ!

Ουδέ η Σβάστικα είναι σχήμα τυχαίως κατασκευασμένο, αντιθέτως έχει αυστηράν γεωμετρίαν ενσωματώνουσα εις όλα τα στοιχεία της την χρυσήν τομήν (φ)!

Σήμερον η Σβάστικα αποτελεί το κατ' εξοχήν θρησκευτικόν σύμβολον της παραδοσιακής θρησκευτικότητος, ανεξαρτήτως καταπιστεύματος, και συνάμα είναι το ΕΠΙΣΗΜΟΝ σύμβολον ΤΕΣΣΑΡΩΝ πολύ μεγάλων (πληθυσμιακώς) θρησκειών (Ινδουϊσμός, Νότιος Βουδδισμός, Βόρειος Βουδδισμός, Τζαϊνισμός) και πολλών άλλων μικροτέρων (π.χ. η θρησκεία του Μπαλί, η θρησκεία των Ναβάχο κοκ).
Διά να έλθωμε στα καθ' ημάς, η Σβάστικα αποτελεί, όπως γνωρίζετε, ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ σύμβολον από της απωτάτης αρχαιότητος! Σε κάθε βήμα του την συναντούσε ο ΣΛΗΜΑΝ, στην ΤΡΟΙΑ, στις ΜΥΚΗΝΕΣ, στην ΤΙΡΥΝΘΑ, στην ΑΣΙΝΗ! Οταν φθάνωμε δε στην Αρχαϊκή εποχή η κυριαρχία της είναι απόλυτος, όπως θα πείση τον καθένα μία επίσκεψις εδώ δίπλα, στο Μουσείον του Κεραμεικού (ευχαρίστως να σας ξεναγήσω, εσάς και τους φίλους σας)!

Τώρα διά το ότι έχει συνδεθή με τον Ναζισμόν, τα σύμβολα ΔΕΝ συνδέονται, ούτε πολιτογραφούνται, με κανέναν! Σκεφθείτε να λέγαμε ότι βδελυττόμεθα τον Σταυρόν διότι μυριάδες άνθρωποι εκάησαν επισήμως και δημοσίως εις την πυράν με τον Σταυρόν απέναντί των θριαμβευτικώς υψωμένον, ή, διά να έλθωμε εις το σήμερον, διότι ο Σταυρός της Ορθοδόξου Εκκλησίας στέκει επισήμως εμπόδιον (εάν θέλετε επεξηγήσεις στην διαθεσί σας) στην Ελλάδα μας στην απονομήν του Ανθρωπίνου Δικαιώματος της Θρησκευτικής ελευθερίας!

Οθεν, το ιερόν δι' ημάς σύμβολον ΔΕΝ δυνάμεθα ούτε να το απεμπολήσωμε, ούτε να το καταργήσωμε! Και αν όπως λέγεται η Ε.Ε. γενικώς το απαγορεύσει, τότε θα το φορέσωμε, θα το επιδείξωμε και στα δικαστήρια θα πάμε ευχαρίστως διά να μας δικάσουν ομολογούντες την θρησκευτική πίστι μας αυτή, όπως θάκαναν αναλόγως οι Χριστιανοί ή οι Μωαμεθανοί!

Σας χαιρετώ μετά τιμής
Παναγιώτης Μαρίνης
πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αρχαιοφίλων
ΑΘΗΝΑΙ
======================================
ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ


ΠΑΛΙ Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ!

ΛΕΡΝΗ,  σφραγίς με την Σβάστικα, του 2300.

--Είδαμε αρθογραφία στη εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ να καταφέρεται κατά του βουλευτού κ. Χρήστου Παππά διότι έγραψε κάποτε  ένα άρθρον διά την Σβάστικα! Ομοίως είδαμε βουλευτάς της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να ερωτώνται ανακριτικώς αν το σήμα των είναι Σβάστικα και αυτοί να απαντούν ότι "όχι, δεν είναι"!
--Εμείς ΔΕΝ γνωρίζομε, ούτε τί είναι το εν λόγω σήμα της  ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (σαν κομματάκι από Μαίανδρο μας φαίνεται ή σαν κυματάκι), ούτε τί πρεσβεύει ο βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς, ούτε καν τί πρεσβεύει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ! Εμείς ΔΕΝ γνωρίζομε εις ποίους αρέσει η Σβάστικα και εις ποίους όχι! Και ΔΕΝ ενδιαφερόμεθα να μάθωμε! 
--Κάποιοι λέγουν ότι ήτο κρατικόν έμβλημα της Γερμανίας και ότι η Γερμανία έκανε εγκλήματα στον πόλεμο! Εμείς ΔΕΝ γνωρίζομε τίποτε από αυτά! Διά τον πόλεμο γνωρίζομε ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ: Οτι μας επεστράτευσαν - πρωϊ-πρωϊ ξύπνησαν το χωριό μας οι χωροφύλακες,  μας επεστράτευσαν διά να πολεμήσουμε "γιά την γλυκειά πατρίδα" - έτσι μας είπαν - και έτσι αφήσαμε στα βουνά της Βορείου Ηπείρου (στα "Αλβανικά βουνά", κατά τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ και τους Αριστερούς και τους προσκυνητές του Εμβέρ Χότζα) το κοκκαλάκια μας και τα ποδαράκια μας· αυτό μάθαμε γιά τον πόλεμο, κι ήταν αρκετό γιά να πεθάνουμε, να ματώσουμε, να πεινάσουμε, να δυστυχήσουμε, να γεμίσουμε αναπήρους, σπίτια να κλείσουνε, να καούν χωριά και πόλεις, δεν θέλετε άλλο, ούτε κανείς μας είπε κάτι άλλο! Τώρα κάποιοι λένε άλλα, ότι ο πόλεμος έγινε γιά το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα κι άλλα ακαταλαβίστικα, ΔΕΝ τα ξέρουμε αυτά! Αλλωστε, το τί έγινε στον πόλεμο αφορά ΜΟΝΟΝ τους ιστορικούς (όχι εμάς τους βιοπαλαιστάς), όπως, αναλόγως, μετ' επιτάσεως απεφάνθη η Anti-Defamation League όταν συνεζητείτο στο Κογκρέσον η Αναγνώρισις της Γενοκτονίας των Αρμενίων! 
--Αλλοι πάλι λέγουν ότι στην Ιουδαία ΔΕΝ αρέσει η Σβάστικα, ΔΕΝ τα γνωρίζομε αυτά κι ούτε μας πέφτει λόγος! Διά την Ιουδαία γνωρίζομε αυτά που μάθαμε στο σχολείο, λαός που μίλησε με τον Θεό, τόπος θεοβάδιστος! 
--Κάποιοι άλλοι λέγουν ότι στην Γερμανία απαγορεύεται να επιδεικνύεται η Σβάστικα, ΔΕΝ γνωρίζουμε, αλλά ούτως ή άλλως τί να ειπής γιά χώρα επισήμως υπό κατοχήν? Τί σχέσι μπορεί νάχει η Γερμανία με την Ελλάδα? Εμείς γνωρίζουμε - μας το είπαν στο σχολείο στην εορτή του ΟΧΙ - ότι η Ελλάς είναι μαζί με την Πολωνία ο Πρώτος νικητής του πολέμου και επομένως, εμείς οι Ελληνες ήμαστε πιά ελεύθεροι, ΔΕΝ αναγνωρίζουμε δυνάστη που θα μας ειπή να κάνωμε έτσι ή αλλοιώς!
--Κάποιοι πάλι μας είπαν ότι ολόκληρη η Ε.Ε. έκανε ή κάνει προσπάθειες γιά να απαγορευθή παντού στά μέρη της να επιδεικνύεται η Σβάστικα, εμείς τους είπαμε αυτό το πιό πάνω, εμείς οι Ελληνες πολεμήσαμε σαν ήρωες (ή αντιστρόφως) και ήμαστε πιά ελεύθεροι, ΔΕΝ αναγνωρίζουμε δυνάστη! ΔΕΝ είμαστε Ιταλία ή Γερμανία με στρατούς κατοχής και επισήμως δοσιλογικές κυβερνήσεις!
--Τέλος πάντων! Λόγια χωρίς νόημα, έτσι συζήτησι να κάνουμε, ΔΙΟΤΙ εμείς ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΘΑΝΕΙ:

--Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟΝ, ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΝ, ΤΕΤΙΜΗΜΕΝΟΝ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ, ΣΤΗΝ ΛΕΡΝΗ, ΣΤΗΝ ΑΣΙΝΗ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΣΤΗΝ ΟΣΤΙΑ, ΣΤΗ ΡΩΜΗ, ΣΤΙΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΡΑΝΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΑ!
--Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟΝ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟΝ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ!
--Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟΝ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ!
ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΩΜΕ, ΘΑ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΩΜΕ, ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΘΑ ΔΗΛΩΣΩΜΕ ΑΡΜΟΔΙΩΣ (ΟΠΩΣ ΕΧΟΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΙΝ) ΟΤΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΙΔΟΜΕ ΔΟΞΑΝ, ΤΙΜΗΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ή ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ!
=============================


Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟΝ  ΙΕΡΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΛΟΝ, ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΝ ΣΧΗΜΑ.
Ολίγα παραδείγματα:


Αφιερωματικά σφονδύλια στην Τροία του Σλήμαν του -2300



Σφραγίδες της Λέρνης Αργολίδος του -2300



Τελετουργικόν λάβαρον της θρησκείας του Προ-χιττιτικού πολιτισμού της Μικράς Ασίας του 2300.



Κλασσική εποχή: Ο μπούστος του τελετουργικού-λειτουργικού αγάλματος της Θεάς ΗΡΑΣ (Ποσειδωνία)



Το ιερόν σύμβολον του Βουδδισμού: στην καρδία του Βούδδα δίδει τον Ρυθμόν στον Κόσμον



Το ιερόν σύμβολον του Ινδουϊσμού.



Το ιερόν σύμβολον των θρησκειών της Ιαπωνίας.



Το ιερόν σύμβολον των ΙΝΔΙΑΝΩΝ της Αμερικής (εδώ τελετουργικόν αντικείμενον των Ινδιάνων Χόπι)



Το ιερόν σύμβολον του Θιβέτ



Το ιερόν σύμβολον της ΑΡΜΕΝΙΑΣ και του ΚΑΥΚΑΣΟΥ



Το ιερόν σύμβολον της ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ το οποίον επεβλήθη επί του χριστιανισμού και επεβίωσε έως της σήμερον



Το ιερόν θρησκευτικόν αλλά και εθνικόν σύμβολον της χώρας των ΒΑΣΚΩΝ



Το ιερόν σύμβολον της ΑΓΓΛΙΑΣ το οποίον κατώρθωσε εν πολλοίς να επιβιώση και διά μέσου του Χριστιανισμού



Το ιερόν σύμβολον της θρησκείας CAO DAI του Βιετνάμ
===================================================

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (13/11/2012)

"Ο ΒΟΥΔΔΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ"

 Templo Zu Lai

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΙ-ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ



ΒΟΜΒΑ: Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.


ΒΟΜΒΑ: Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. ΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ

ΠΗΓΗ
 


ΒΟΜΒΑ: Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. ΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ

Ι. Τα συνειδητά όργανα του εχθρού-η τρικέφαλη τροικανή κυβέρνηση με τα εξαπτέρυγά κλπ- εξαπατούν τον κόσμο λέγοντας ότι η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ύψους της ως πολιορκητικοί κριοί της προδοσίας Άδωνης και Βορίδης, Βούλτεψη, Κακλαμάνης 24 δις. –που θα προέλθουν από την νέα αναμενόμενη δόση του δανείου από την Τρόικα-θα πάνε όλα ή μέρος αυτών στην «αγορά» και για την τόνωση της οικονομίας (θα δοθούν δηλ. ως επιχειρηματικά δάνεια). Και φυσικά αυτό είναι ΨΕΜΜΑ, διότι όλα τα χρήματα αυτά θα πάνε για να συμπληρώσουν «την αρνητική κεφαλαιακή θέση των τραπεζών» (δηλ. βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας). Αυτό άλλωστε σημαίνει και η λέξη «ανακεφαλαιοποίηση»). Αυτό σημαίνει απλά, ότι όλες οι τράπεζες τώρα βρίσκονται σε «αρνητική κεφαλαιακή θέση», ήτοι τα δάνεια που έχουν χορηγήσει υπερβαίνουν τα «ίδια κεφάλαιά των» (τα δικά τους πάγια κεφάλαια τα οποία οφείλουν να διατηρούνται ακέραια κι ανέπαφα, για εγγύηση των καταθέσεων και των δανείων των ίδιων των τραπεζών). Τα «ίδια κεφάλαια» των τραπεζών ονομάζονται Core Tier I. Ιδού λοιπόν τι λένε οι ίδιες οι τράπεζες για το που θα πάνε τα 24 δις. που θα πάρουν από την Τρόικα:

«Όπως σημειώνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών,  οι προτάσεις της προς το υπουργείο οικονομικών και το ΕFSF (Tαμείο Χρηματοσπιστοτικής Σταθερότητας) αποσκοπούν στην ικανοποίηση τριών  βασικών στόχων: 1. Τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της καθαρής θέσης των τραπεζών.2. Την έκδοση κοινών μετοχών  για την κάλυψη των βασικών ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών (capital.gr)».


Οι ίδιες οι τράπεζες ομολογούν λοιπόν ότι η δόση των 24 δις. θα πάει για την κάλυψη των «βασικών ιδίων κεφαλαίων των» κι όχι για την χορήγηση δανείων στην αγορά (βλ. και δηλώσεις Βαρουφάκη 4 μέρες πριν στον ΑΝΤ1).
(για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για πιο ειδικούς βλ. παρακάτω).

Πριν προχωρήσω παρακάτω είναι σημαντικό να πώ, ότι το δάνειο των 31.5 δις. της επόμενης δόσης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα 24 δις. προς τις τράπεζες), θα χρεωθούν ως «δημόσιο χρέος», το οποίο θα πληρώσουμε όλοι εμείς οι πολίτες!

ΙΙ.  Η «αρνητική κεφαλαιακή θέση» των τραπεζών (δηλ. η χρεοκοπία των) προήλθε αφενός από το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων που είχαν, με το περίφημo PSI, αλλά και από τα ανεξόφλητα θαλασσοδάνεια που έχουν δώσει σε ημετέρους, επιχειρηματίες, κόμματα κλπ,  με αντίτιμο μίζες υπέρ των τραπεζιτών διευθυντών, αλλά και από τα ανεξόφλητα ληξιπρόθεσμα («κόκκινα» δάνεια) των νοικοκυριών !!

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικά δύο πράγματα:

α) οι τράπεζες αποζημιώνονται-με τον παραπάνω τρόπο- για την ζημία που έπαθαν από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων που είχαν (PSI), αλλά τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά ταμεία, και οι χιλιάδες πολίτες μικροομολογιούχοι που είχαν κι αυτοί κρατικά ομόλογα ΔΕΝ αποζημιώνονται για την ζημία που έπαθαν από το «κούρεμα» (PSI). Οι τράπεζες όμως αποζημιώνονται με τα δάνεια που παίρνουμε από την Τρόικα και τα οποία μπαίνουν στο δημόσιο χρέος και τα πληρώνουμε όλοι εμείς! Κι όταν λέμε «τράπεζες» εννοούμε φυσικά τους εκατομμυριούχους μεγαλομετόχους των, ελλήνων και ξένων (εφοπλιστές κλπ),  αλλά και τους χιλιάδες ίσως μικρομετόχους, οι οποίοι όμως κι αυτοί,  αφενός προσδοκούσαν να κερδίσουν ανήθικα χρήματα από την άγρια εκμετάλλευση των απλών δανειοληπτών από τις τράπεζες (με αύξηση της αξίας των μετοχών των) και αφετέρου, οι «μικρομέτοχοι» αυτοί, είναι σε κάθε περίπτωση πολύ πλουσιότεροι από τους φουκαράδες άνεργους δανειολήπτες που όχι μόνο δεν έχουν κεφάλαια για να αγοράσουν μετοχές στο χρηματιστήριο, αλλά ούτε για το καθημερινό φαγητό τους. Δηλ. οι τράπεζες ιδιωτικοποιούν τα κέρδη των (υπέρ των μετόχων των) και κοινωνικοποιούν τις ζημίες των (εις βάρος όλου του λαού).

β) το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:  Εφόσον οι τράπεζες θα αποζημιωθούν με 24 δις. της επόμενης δόσης (τα οποία θα πληρωθούν από όλους εμάς ως δημόσιο χρέος-όπως είπα παραπάνω) και για τα ανεξόφλητα ληξιπρόθεσμα δάνεια των νοικοκυριών, οι τράπεζες ΔΕΝ μπορούν (δεν έχουν έννομο συμφέρον) να τα ζητήσουν και από τα νοικοκυριά  για δεύτερη φορά! (αφού θα έχουν καλύψει την ζημία των από τα δάνεια αυτά από την Τρόικα, τα οποία τελικά εξοφλούνται από τον ελληνικό λαό!) !! Γι αυτό λοιπόν, μετά την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, μια τράπεζα ΔΕΝ μπορεί να διεκδικήσει από τον κάθε δανειολήπτη τα οφειλόμενα από αυτόν στα δικαστήρια, διότι αυτή (η τράπεζα) στερείται «ενεργητικής νομιμοποίησης, λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος» !!, δηλ. δεν νομιμοποιείται να σας τα ζητήσει, αφού έχει αποζημιωθεί από τα λεφτά όλου τους ελληνικού λαού (ο οποίος πληρώνει το δημόσιο χρέος, στο οποίο χρεώθηκαν τα 24 δις. ευρώ της δόσης). Για να ξεφύγει η τράπεζα είναι αδύνατον, διότι αφενός το πράγμα είναι προφανές στην νομική του ουσία, αλλά και πρακτικά,  δεν μπορεί να αποδείξει την νομιμότητα της απαίτησής της κατά του δανειολήπτη, διότι θα πρέπει η τράπεζα να φέρει αποδείξεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, το Λογιστήριο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Υπουργείο Οικονομικών, ότι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ δάνειο δεν καλύφθηκε από την δόση αυτή, πράγμα αδύνατο να γίνει πρακτικά κι αν ακόμα ήταν αλήθεια (που δεν είναι φυσικά). Αυτή είναι μια πραγματική ΒΟΜΒΑ, για την οποία θα σας πώ περισσότερα όταν δώ τον νόμο για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών.

γ) και κάτι που δεν φαντάζεστε: Μέχρι τώρα οι τράπεζες  έχουν πάρει από το κράτος το ποσόν των 183 δις.!! σε μετρητά και εγγυήσεις για την «ανακεφαλαίωσή» των!, δηλ. για τον ίδιο λόγο που παίρνουν και τα πρόσφατα 24 δις!! Τα  μετρητά μπαίνουν άμεσα στο δημόσιο χρέος και οι εγγυήσεις ομοίως, όταν αυτές καταπέσουν και πάντα καταπίπτουν. Ήδη το 2013 καταπίπτουν 12 δις, και το επόμενα δύο χρόνια 40 δις. εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου (δηλ του εγγυήσεις του ελληνικού λαού) υπέρ των τραπεζών, για δάνεια που αυτές έχουν πάρει και δεν πλήρωσαν! Και το δημόσιο χρέος και όλα τα παραπάνω κεφάλαια των τραπεζών τα πληρώνουμε εμείς, ως δημόσιο χρέος.

δ) για τα 24 δις. που θα πάρουμε τώρα με την δόση για τις τράπεζες, η Τρόικα (το EFSF) θα πάρει ουσιαστικά και την διαχείριση των τραπεζών, διορίζοντας επίτροπο στο ΔΣ της κάθε τράπεζας. Και η ελληνική κυβέρνηση τι κάνει, όταν έχει δώσει 180 δις, μέχρι τώρα? Γιατί δεν κρατικοποιεί τις τράπεζες με κάποιο τρόπο, αλλά δίνει την διοίκησή των ουσιαστικά στους Τροικανούς?...μα γιατί είναι συνειδητά όργανα του εχθρού!!

ε) όλοι λέμε ότι πρέπει να γίνει «διαχειριστικός έλεγχος» του Δημόσιου χρέους για να διαπιστωθεί ποίο είναι το παράνομα και επαχθές χρέος –μίζες, τοκογλυφικά επιτόκια κλπ. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τις ζημίες των τραπεζών από τα διάφορα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν σε μεγαλοκαρχαρίες με αντίτιμο μίζες στους διευθυντές των. Πως τολμούν οι βουλευτές και ψηφίζουν ανακεφαλοποίηση, δηλ. αποζημίωση των τραπεζών με τα λεφτά του λαού,  χωρίς να ξεκαθαρίσουν τα δάνεια αυτά της μίζας και της διαφθοράς?. Πως ψηφίζουν χωρίς να δημοσιευτεί η έκθεση της Black Rock, που διαπιστώνει τα δάνεια αυτά της μίζας? Γιατί την κρύβουν?...μα γιατί είναι συνειδητά όργανα του εχθρού…!!

ΙΙΙ. Λεπτομέρειες της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών:

«Όπως σημειώνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών,  οι προτάσεις της προς το υπουργείο οικονομικών και το ΕFSF (Tαμείο Χρηματοσπιστοτικής Σταθερότητας) αποσκοπούν στην ικανοποίηση τριών  βασικών στόχων: 

1. Τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της καθαρής θέσης των τραπεζών.
2. Τη χρήση ορισμένων χρηματοοικονομικών εργαλείων όπως είναι τα  MaCos  και τα CoCos, με τα οποία πρόκειται να επιτευχθεί  μεγαλύτερη απόδοση για το δημόσιο
3. Την έκδοση κοινών μετοχών  για την κάλυψη των βασικών ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών».

Οι τράπεζες ζητούν τον συμψηφισμό ζημιών από το PSI σε ορίζοντα 30ετίας, με φορολογικές υποχρεώσεις σε επίπεδο ομίλου και μείωση των απαιτήσεων για τα ελάχιστα εποπτικά κεφάλαια (Core Tier I) στο 9% του σταθμισμένου ενεργητικού τους ως και το τέλος του 2015, αντί για 10%.
Αναφορικά με το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης οι τράπεζες διεκδικούν τα κεφάλαια, που θα προέλθουν από έκδοση –από το κράτος και το ΤΧΣ- μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos) να αντιστοιχούν μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης ως και το 1/3 των ελάχιστων  εποπτικών κεφαλαίων (Core Tier Iκάθε ιδρύματος και τα υπόλοιπα 2/3 σε κοινές μετοχές (βασικά εποπτικά κεφάλαια) (Core Tier = CoCos (1/3) + κοινές μετοχές (2/3)).
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη τρόικα και κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει ότι το 6% του Core Tier I θα καλύπτεται από βασικά εποπτικά κεφάλαια (κοινές μετοχές) και το υπόλοιπο 3% από CoCos.  Ήτοι, οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες θα μετέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι ιδιώτες μέτοχοι θα πρέπει να καλύψουν το 6% των ελάχιστων εποπτικών κεφαλαίων (Core Tier I).

Σημειώνεται πως η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης των βιώσιμων τραπεζών θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου 2013.

Reuters: Οι βασικοί όροι ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Οι τράπεζες οφείλουν να έχουν 9% δείκτη ιδίων κεφαλαίων (Τier 1) ως όρο ανακεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται σήμερα το Reuters.  Επίσης, οι τράπεζες πρέπει να έχουν Tier 1 τουλάχιστον 6% σε κοινές μετοχές και το υπόλοιπο σε μετατρέψιμους τίτλους (CoCos).
O ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να καλύψει τουλάχιστον το 10% για να έχει περιορισμένα δικαιώματα ψήφου το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας", είπε μία από τις πηγές στο Reuters.

Δημ. Αντωνίου


SOS-απο την 1/6/2013 θα μας παίρνουν το συσκώτι, την καρδιά, τα νεφρά και ότι άλλο έχει ανάγκη το διεθνές εμπόριο μεταμοσχεύσεων

ΚΑΛΑ, ΕΣΥ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑΧΕΙΣ ΣΥΚΩΤΙΟ ΚΑΙ ΝΕΦΡΑ ???

ΚΑΤΟΧΙΚΑ


Απο 1/1/2013 θα μας αρπάξουν ακόμα και την μπουκιά απο το στόμα και απο την 1/6/2013 θα μας παίρνουν το συσκώτι, την καρδιά, τα νεφρά και ότι άλλο έχει ανάγκη το διεθνές εμπόριο μεταμοσχεύσεων



ΕΛΛΑΔΑ:Το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών, τώρα και με νόμο!     
ΑΠΟ ΤΙΣ 01.06.2013  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ  

Γράφει  η  Χριστίνα Σαλεμή
Απόσπασμα από την καταγγελία μου στην Χάγη: "Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ …. Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι   γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και   θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα.

Βάσει του νόμου αυτού,  από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα   μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών   για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών. Γιατί;

Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής :  - λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς µεταµόσχευση. - Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς. Συνεπώς, όσοι επιθυμούσαν να είναι δωρητές οργάνων σώματος το έκαναν ελεύθερα με γραπτή δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Αυτό διασφάλιζε άριστα την επιθυμία και την ελεύθερη βούληση τους, αλλά και τη διαδικασία. Βάσει του καινούργιου νόμου: α. Η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης»,   που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη   κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική   άδεια. Παραχωρείται   έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε  τρίτους,  οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπα πιο πάνω, η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες. ΠΡΟΣΟΧΗ !!!  ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ …. β. Η   αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο   πραγµατοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Γίνεται δηλαδή βάσει εικαζόμενης συναίνεσής του. Σχόλιο: Με αυτό τον τρόπο, το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) ασκεί πια κυριότητα επ’ αυτών, έχοντας από το νόμο το δικαίωμα να αποφασίσει για τα όργανα του θανόντος (αυτός που αποφασίζει για τα πράγματα ασκεί κυριότητα επ’ αυτών). Και επειδή το σώμα γίνεται πράγμα, ο νόμος προβλέπει και τους σχετικούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας. γ . Θανόν (πτώμα), θεωρείται πια και ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος και έτσι είναι υποχρεωτική από 01.06.2013  και η αφαίρεση οργάνων ενηλίκων – εγκεφαλικά νεκρών, εκτός εάν είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους εγγράφως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν υπάρχει πιστοποιητικό του γνήσιου της υπογραφής τους και αν αυτό φτάσει έγκαιρα στα χέρια όσων έχουν εξουσιοδότηση για την λήψη οργάνων. Σχόλιο: Φανταστείτε παρακαλώ τον εαυτό σας να περιμένει στον διάδρομο ενός νοσοκομείου αγωνιώντας για τον άνθρωπό σας (μητέρα, πατέρα, σύζυγο κλπ)   και την ίδια στιγμή, ένας γιατρός να του αφαιρέσει τα όργανα επειδή ο   άνθρωπος σας κηρύχτηκε εγκεφαλικά νεκρός και ο γιατρός δεν έχει στα χέρια του γραπτή βεβαίωση με γνήσια υπογραφή του ασθενή, ότι δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο. Όσο για την σχετική δήλωση εναντίωσης στην λήψη οργάνων, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, όχι μόνο ότι είναι μια   διαδικασία που οδηγεί εκατομμύρια πολίτες σε μια περιττή γραφειοκρατική   διαδικασία, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί στο σύνολο,   τόσο από πλευράς πολιτών όσο και από πλευράς ΕΟΜ αλλά είναι δεδομένο ότι  θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δε θα προλάβουν ή δε θα μπορέσουν (για  λόγους  άγνοιας ή αδυναμίας ή αμέλειας κλπ) να καταχωρήσουν δήλωση στον  ΕΟΜ. Έτσι θα μετατραπούν αυτόματα σε δότες και θα τους αφαιρεθούν τα όργανα χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Εννοείται όμως ότι μια δήλωση μπορεί πάντα και να χαθεί ή να βρεθεί αφού πετσοκόψουν το σώμα του αιτούντα … Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα: - η διάταξη περί της "εικαζόμενης συναίνεσης" ανοίγει τους ασκούς του Αίολου καθώς: -  καταστρατηγεί την ελεύθερη βούλησή μας, υποβιβάζει τις ανθρώπινες αξίες, μετατρέπει σε πράγμα τον άνθρωπο  και τα όργανά του, υποβιβάζει την έννοια του εθελοντισμού, δημιουργεί   κινδύνους για τον πληθυσμό, βάζει σε δοκιμασία τη σχέση ασθενούς και   ιατρού, αγνοεί τη θέση των συγγενών του θανόντος και την ιστορική και θρησκευτική παράδοση που αποδίδουν ιδιαίτερο σεβασμό στο νεκρό. - η   ταύτιση της εγκεφαλικής νέκρωσης με το βιολογικό θάνατο, εκτός των   προαναφερόμενων, νομιμοποιεί εμμέσως πλην σαφώς και την ευθανασία,   επειδή η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από εγκεφαλικά νεκρό δότη, προκαλεί   τον βιολογικό θάνατό του.
Για το λόγο αυτό όμως, και επειδή η σχετική πράξη μπορεί πια να γίνει χωρίς αίτημα και χωρίς καμία προϋπόθεση, νομιμοποιείται όχι μόνο η ευθανασία αλλά και ο φόνος. Αναρωτιέμαι κιόλας πόσοι ασθενείς από εδώ και πέρα κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους; Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο στις μακάβριες συνέπειες που ο νόμος μπορεί να έχει, για να μην δώσω και ιδέες. Πάντως, σημασία έχει ότι τίποτα δεν πάει   χαμένο από έναν άνθρωπο, μία που δεν είναι μόνο τα ζωτικά όργανα αλλά όλα τα όργανα (το μεγαλύτερο είναι το δέρμα…), οι ιστοί και τα κύτταρα, τα οποία ως μέρος του οργάνου ταυτίζονται με αυτό. Δείτε εδώ τι περίπου εννοώ : How much is your dead body worth? - ως συνήθως, ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του έφτιαξαν ένα νομιμοφανές πακέτο και το πέρασαν από τη Βουλή. Αυτή η έντεχνη παρουσίαση όμως (βάπτιση   της αυθαίρετης λήψης οργάνων ως δωρεά, βάπτιση των αναγκαστικών δοτών ως δωρητές και βάπτιση των εγκεφαλικά νεκρών ανθρώπων ως θανόντες)  δεν ξεγέλασε τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και άλλων επιστημόνων καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος (Ιερά  Σύνοδος), οι  οποίοι ήταν ενήμεροι για το σχέδιο νόμου, κατάλαβαν αμέσως  τους  κινδύνους που κρύβει και διαμαρτυρηθήκαν έντονα. Οι διαμαρτυρίες τους δεν έφεραν όμως κανένα αποτέλεσμα και για άλλη μια φορά, με κυβερνητική απόφαση, οι διαφωνούντες απομακρύνθηκαν. Και μιλάω για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΜ, τα μέλη του οποίου απαλλαχτήκαν από τα καθήκοντά τους στις 15/06/2011, την ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή δηλαδή. Η καινούργια ηγεσία ανέλαβε καθήκοντα στις 16/06/2011, ημέρα της ψηφοφορίας. Για την ιστορία αναφέρω ότι εντελώς "συμπτωματικά", ο νόμος αυτός ψηφίσθηκε στις 16/06/2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία,   από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, που   διαμαρτυρόταν για την πλήρη εξαθλίωση, στην οποία τους οδηγούσε το   Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και όλη η Ελλάδα ασχολιόταν με αυτά και με   τα τερτίπια του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε λανσάρει την φήμη ότι   παραιτείται, αλλά τελικά στις 15 Ιουνίου αργά το βράδυ, με διάγγελμά του   ανακοίνωσε ότι κάνει μόνο ανασχηματισμό. Τον έκανε στις 16 Ιουνίου   ανήμερα των γενεθλίων του. Ήταν ο δεύτερος ανασχηματισμός σε 20 μήνες   και μας έφερε την τρίτη κυβέρνηση και τη συνηθισμένη πια κατάργηση   υπουργείων, ίδρυση καινούργιων κλπ. Στις 17 Ιουνίου και χωρίς να χρειαστεί, ζήτησε και ψήφο εμπιστοσύνης. Την ίδια μέρα επικυρώθηκαν άτυπα και τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Βουλής, όταν δηλαδή ψηφίστηκε ο νόμος μας (κανονικά, επικυρώνονται από την Ολομέλεια, όχι από τον πρόεδρο). Έτσι κανένας δεν πληροφορήθηκε το γεγονός και αμφιβάλλω αν οι ίδιοι οι βουλευτές ξέρουν τι ψήφισαν αφού η πλειοψηφία τους ήταν απασχολημένη με τα προαναφερόμενα, αλλά κυρίως με την ενδεχόμενη υπουργοποίηση τους ή των   κομματικών φίλων τους. Τίθεται όμως και άλλο ερώτημα : Yπό αυτές τις συνθήκες πόσοι βουλευτές συμμετείχαν στην συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου και πόσοι ψήφισαν τον νόμο αυτό; 20; 30 ; 50; Ενδεικτικά, αναφέρω ότι ναι μεν ήμουν από τους λίγους που ήξεραν για την ύπαρξη του νομοσχεδίου, αλλά μόλις πρόσφατα έμαθα ότι ο νόμος τελικά ψηφίστηκε και τι ακριβώς λέει. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την περίοδο ήμουν και εγώ πολύ ταραγμένη όπως όλοι οι άλλοι, και επιπλέον, μαθαίνοντας τον Αύγουστο από τα ΜΜΕ, ότι ο Υπουργός Υγειάς κ. Λοβέρδος μοίρασε στους υπουργούς και στους συνεργάτες του αιτήσεις να γίνουν δωρητές οργάνων, πίστεψα ότι ο νόμος τελικά δεν ψηφίστηκε. Αλλιώς γιατί να μοιράσει τέτοιες αιτήσεις ο υπουργός;

Ψάχνοντας   αργότερα το νομοσχέδιο για να το επικαλεστώ ως απόδειξη για τις   προθέσεις της κυβέρνησης, με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι τελικά ο  νόμος ψηφίστηκε. Τον διάβασα, βρήκα και όλα τα σχετικά, αλλά ακόμα δεν κατάλαβα τα δικαιώματά μου. Δηλαδή δεν κατάλαβα εάν μπορώ να στείλω τη σχετική δήλωση εναντίωσης μου από τώρα και αν υπάρχει ήδη η προβλεπόμενη από το νόμο απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία καθορίζει τον τρόπο και την κάθε τεχνική λεπτομέρεια σχετικά με τη δήλωση του κάθε ατόμου και τον τρόπο συγκέντρωσης αυτών από τον ΕΟΜ.  Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα. Θα εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου και θα γίνει λήψη οργάνων και από τους ευρωπαίους και άλλους αλλοδαπούς πολίτες, που τυχαίνει να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί στην Ελλάδα ή αυτό ισχύει μόνο για τους Έλληνες πολίτες; Και αν ναι, προς εφαρμογή της αρχής της ισότητας των πολιτών ενώπιον του νόμου, πώς θα εξασφαλιστεί η λήψη οργάνων όλων εκείνων των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό;  Εάν   λάβουμε υπόψιν τα προαναφερόμενα, τις τακτικές που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του στο παρελθόν, αλλά και τον τρόπο παρουσίασης του νόμου, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση εξαπάτησης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Όλα   αυτά αποδεικνύουν την υπουλότητα και την επικινδυνότητα του νόμου,  όπως  και ότι ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, για ακόμα μια φορά,  ήξεραν  πολύ καλά τι έκαναν….

Τέλος, επειδή ο εμπνευστής του ήξερε πολύ καλά τι έκανε,  ο   νόμος αυτός δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας λόγω   μαζικής και απίστευτης παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας,   περιλαμβανόμενων και των ουσιωδών δικαιωμάτων στη ζωή, στην ελευθερία   και στον αυτοπροσδιορισμό (ατομικό και συλλογικό), αλλά και απόπειρα   γενοκτονίας καθώς είναι ένα μόνο από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για   την εξάντληση και τον ευκολότερο αφανισμό μας,   αλλά και για την αλλοίωση της θρησκευτικής ταυτότητάς μας. Ως γνωστό, η   χριστιανική πίστη (η επίσημη θρησκεία της χώρας δηλαδή) δεν συμβαδίζει   με την παραβίαση της ελεύθερης βούλησης, που ο Θεός χάρισε σε όλους  μας,  με την ευθανασία και τον φόνο. Καμία θρησκεία δεν συμβαδίζει με  αυτά,  άλλα εν προκειμένου η ορθοδοξία αποτέλεσε στόχο και γι αυτό αναφέρθηκα σε αυτήν. 

"ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ"!

ΚΑΛΑ, ΕΣΥ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΗΣ ???

ΚΑΤΟΧΙΚΑ

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ - ΣΟΚ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ! "ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ"!


"Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο , ηλεκτρισμό) και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον,

υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με την συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες". ...
(από το 3ο Μνημόνιο)Tι εννοούν οι άνθρωποι; Δεν θα υπάρχει ...πρόσβαση στο νερό, στο ηλεκτρικό, κ.α από όλους, εάν αυτό δεν έρχεται σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής;

Και τι στόχοι είναι αυτοί δηλαδή; Να πεθάνουμε από 
αφυδάτωση; Να ζούμε στο σκοτάδι; Να ψοφάμε από το κρύο λογω έλλειψης θέρμανσης, οι περισσότεροι το έχουμε ήδη συνηθίσει από πέρσι. Η αφυδάτωση όμως δεν συνηθίζεται, έχει αυτό το κακό.

Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει απόλυτα στον κόσμο όλες αυτές τις βαρύγδουπες διατυπώσεις, καθότι φρόντισαν ο κόσμος να μην έχει παιδεία τόσα χρόνια ώστε να μην τις καταλαβαίνει. Ας τους τις εξηγήσουν με σαφήνεια και με απλά (παιδικά) ελληνικά, και ας αποφασίσουν μετά αν θα τους αρέσει η προοπτική να ζουν χωρίς νερό, και ρεύμα για να μείνουν στο ευρώ που οι ίδιοι δεν θα έχουν (ο κόσμος) καθότι θα βάζουν το χέρι στην τσέπη και θα πιάνουν το ... παπούτσι.

Η ψήφιση των νέων -εξοντωτικών για το λαό- μέτρων του υποδουλωτικού 3ου Μνημονίου, όπως και του επαχθέστερου (μέχρι την επόμενη χρονιά, πάντα) κρατικού προϋπολογισμού των μεταπολεμικών χρόνων, είναι προ των πυλών.

Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!

Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ!

ΝΑ ΙΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ, ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ! ΟΙ ΝΙΚΗΤΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ!

KATOXIKA

ΙΣΡΑΗΛ: «Οι Εβραίοι πρέπει να χαίρονται με την ισλαμοποίηση της Ευρώπης, γιατί αυτή είναι η τιμωρία τους για αυτά που μας έκαναν», λέει γνωστός Ραββίνος.


Οι Εβραίοι πρέπει να «χαρούν» που η χριστιανική Ευρώπη χάνει την ταυτότητά της προς χάριν του κατακτητικού Ισλάμ, καθώς αυτό αποτελεί «τιμωρία» για την «κακία» και την «διαφθορά» της, είπε ένας κορυφαίος Ισραηλινός έποικος Ραβίνος.

Σύμφωνα με άρθρο της εβραϊκής ιστοσελίδας YNet news, ο γνωστός Ραββίνος Baruch Efrati, επικεφαλής σχολής yeshiva και Ραββίνος κοινότητας στο οικισμό της Efrat της Δυτικής Όχθης, έκανε αυτά σχόλια σε ένα εβραϊκό δικτυακό τόπο απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ισλαμοποίηση της Ευρώπης.


«Οι Εβραίοι πρέπει να χαρούμε που η χριστιανική Ευρώπη χάνει την ταυτότητά της ως μια τιμωρία για ό, τι έκανε σε εμάς τα εκατοντάδες χρόνια που ήμασταν εξόριστοι εκεί», είπε ο Efrati.

«Ποτέ δεν θα συγχωρήσουμε τους χριστιανούς της Ευρώπης για τη σφαγή εκατομμυρίων δικών μας παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων .. κατά τη διάρκεια των γενεών, με ένα συνεπή τρόπο που χαρακτηρίζει όλες τις φατρίες (ομάδες) του υποκριτικού Χριστιανισμού.

«Και τώρα, η Ευρώπη χάνει την ταυτότητά της υπέρ ενός άλλου λαού και μιας άλλης θρησκείας, και δεν θα υπάρξουν καθόλου υπολείμματα και επιζώντες από τις προσμείξεις του Χριστιανισμού, και δεν θα είναι σε θέση να εξιλεωθούν για το πολύ αίμα που έχυσαν», είπε.

«Με τη βοήθεια του Θεού, οι ‘εθνικοί’ θα υιοθετήσουν ένα υγιέστερο τρόπο ζωής με μεγάλη μετριοφροσύνη και ακεραιότητα, και όχι σαν τον υποκριτικό χριστιανισμό που φαίνεται καθαρός, αλλά είναι βαθιά διεφθαρμένος», πρόσθεσε ο Ραββίνος.

«Ακόμη και αν είμαστε σε ένα μεγάλο πόλεμο με τους Άραβες της περιοχής για τη γη του Ισραήλ, το Ισλάμ ως ‘εθνική’ κουλτούρα είναι πολύ καλύτερο από τον Χριστιανισμό», συμπέρανε ο Ραββίνος Efrati.

«Παρόλα αυτά, οι Εβραίοι πρέπει να προσεύχονται ώστε η ισλαμοποίηση της Ευρώπης να μην προξενήσει κακό στους Εβραίους της Ευρώπης», κατέληξε*.

Το ξέσπασμα του ραββίνου απεικονίζει δύο σημαντικά σημεία: πρώτον, ότι το εβραϊκό υπεροπτικό μίσος για την Ευρώπη είναι τόσο μεγάλο που προτιμούν να δουν την Ευρώπη να κυριεύεται από το Ισλάμ, που είναι λογικά ο θανάσιμος εχθρός τους, παρά να επιβιώνει και να διατηρήσει τη δική της ταυτότητα, και δεύτερον, υπογραμμίζει την πραγματική φύση της εβραϊκής υπεροχής και του ελέγχου των media.

Φανταστείτε αν ένας χριστιανός ιερέας οπουδήποτε, δήλωνε ότι «Ιουδαϊσμός είναι βαθιά διεφθαρμένος και ότι αξίζει στο Ισραήλ να κυριευτεί από τους μουσουλμάνους.»
Τα media θα έπεφταν ομαδικώς πάνω σε αυτόν τον ιερέα που θα στιγματίζονταν ως "αντισημίτης" και είναι σίγουρο ότι θα έχανε την θέση του.

Όμως, ένας κορυφαίος Ραββίνος μπορεί να προβαίνει σε τέτοια σχόλια και όχι μόνο να μην προσελκύσει καθόλου την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, αλλά να καλύπτεται και να προστατεύεται από το εβραϊκό κράτος.  

*Πάντως θα χρειαστούν περισσότερες προσευχές, καθώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τους Εβραίους στην ισλαμοποιημένη Ευρώπη. Παρακάτω ένα βίντεο που δείχνει την άνοδο του αντισημιτισμού (εκ μέρους των μουσουλμάνων) στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ στην Φιλανδία η αστυνομία συμβουλεύει τους Εβραίους να μην κυκλοφορούν φορώντας το παραδοσιακό σκουφάκι τους και άλλα εβραϊκά σύμβολα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ