Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

16 Ιουλίου 2012

Η έκθεση για την ιθαγένεια και ο «νόμος Ραγκούση»


Η έκθεση για την ιθαγένεια και ο «νόμος Ραγκούση»
Eντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ
Eντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αυστηροποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς επιλέγει να υποδαυλίσει την καλλιέργεια ρατσιστικών απόψεων μέσα στους κόλπους της κοινωνίας, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την αποτυχημένη οικονομική πολιτική του»
υπογραμμίζει σ΄ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όμως με τον τρόπο αυτόν ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς προπαγάνδας που εκπορεύεται από τις γνωστές ομάδες και κόμματα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι αλλαγές που επήλθαν στο θεσμικό καθεστώς της ιθαγένειας το Μάρτιο του 2010, αν και άτολμες σε σχέση με τις προτάσεις του, αποτελούσαν μια ρηξικέλευτη τομή καθώς σηματοδοτούσαν τη μετάβαση από το «δίκαιο του αίματος»στο «δίκαιο της διαμονής». Επίσης, έθεταν οριστικό τέλος στην αυθαίρετη και αντισυνταγματική πρακτική της Διοίκησης να απορρίπτει χωρίς αιτιολογία τα αιτήματα ακόμη και μεταναστών με πολυετή παρουσία στη χώρα μας, ενώ ρύθμιζαν για πρώτη φορά το θέμα των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και εντάχτηκαν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

«Η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα όταν ισχυρίζεται ότι το νέο καθεστώς ιθαγένειας αποτελεί πόλο έλξης μεταναστών, διότι τα ίδια τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι έγινε χρήση του μόνο από 7000 αλλοδαπούς, ακριβώς λόγω των υπέρμετρα αυστηρών προϋποθέσεων που εμπεριέχει» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση»,
 καταλήγει, «είναι η σιωπή του ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών του οποίου ψηφίστηκε ο νόμος Ραγκούση, αλλά κυρίως η ένοχη καθυπόταξη της ΔΗΜΑΡ στα κελεύσματα της δεξιάς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Η απόλυτη υπαναχώρηση της ΔΗΜΑΡ και η πλήρης αποδοχή της σκληρής και μισαλλόδοξης ιδεολογικής ατζέντας της ΝΔ στο ζήτημα της ιθαγένειας αποτελεί πραγματικό πολιτικό στίγμα για ένα κόμμα που θέλει να αποκαλείται αριστερό και που τα στελέχη του είχαν συμβάλει στη θετική επεξεργασία των ρυθμίσεων Ραγκούση, παρουσιάζοντας μάλιστα και βελτιωτικές προτάσεις»

Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση θεωρεί πρόταγμα την έναρξη ενός διαλόγου για την εναρμόνιση του δικαίου ιθαγένειας με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα για δύο λόγους:

-Διότι δε θέλει να καταστεί η Ελλάδα «αποθήκη ανθρώπινων ψυχών» και κάτι τέτοιο συμβαίνει με τον υφιστάμενο νόμο που αποτελεί «διεθνή πρόσκληση» προς τους παράνομους μετανάστες και εμπόρους.

-Διότι η δυνατότητα ενσωμάτωσης μεταναστών στη χώρα είναι περιορισμένη πια. Η δε ελληνική οικονομία δεν αντέχει πλέον να χρηματοδοτεί από μόνη της, δηλαδή χωρίς ευρωπαϊκή υποστήριξη, αυτονόητα κόστη για την παιδεία, την υγεία, τη μέριμνα μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας.

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να ανοίξει ο διάλογος για το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο με τους κυβερνητικούς εταίρους όσο και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συνεννόηση.
Αυτό άλλωστε το ξεκαθάρισε και ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Πρόσφατα, η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει όλα τα κόμματα και ήδη το έπραξε με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι απορίας άξιο γιατί ο διάλογος αυτός τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ όταν το θέμα απασχολεί και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη».

Μία νέα διάσταση, όπως, προσλαμβάνει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας με βάση και σχετική έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή του «νόμου Ραγκούση» την οποία αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή «Το Βήμα». Συγκεκριμένα, από την έκθεση αυτή προκύπτουν τα εξής:

-Η Ελλάδα ,και σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστά, δίνει με διάφορα τις λιγότερες ιθαγένειες στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Μετά την ψήφιση του ν.3838/2010, δηλαδή του «νόμου Ραγκούση» οι ιθαγένειες που χορηγούνται είναι σχεδόν οι μισές συγκριτικά με το 2009 (είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα 375 αλλοδαπών, ενώ ο αριθμός των πολιτογραφήσεων το 2011 με βάση τη νέα διαδικασία ανέρχεται σε 155).

-Η συντριπτική πλειοψηφία των χορηγήσεων ελληνικής ιθαγένειας αφορά ομογενείς, ενώ πολύ λίγες αιτήσεις αλλογενών έχουν ικανοποιηθεί.

-Στην συντριπτική πλειοψηφία των χωρών και του Ευρωπαϊκού Νότου τα παιδιά παίρνουν ιθαγένεια πριν τα 18 .Ταυτόχρονα, έχει θεσπιστεί ήδη με το «νόμο Ραγκούση» η δυνατότητα αποποίησης της ελληνικής ιθαγένειας από παιδί, που συμπληρώνει τα 18 χρόνια, οι γονείς του οποίου είχαν λάβει την ιθαγένεια μόλις γεννήθηκε.

-Το 99,9% των νόμιμων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα έχουν ήδη συμπληρώσει πάνω από 10 χρόνια νόμιμης διαμονή. 'Αρα, λοιπόν, οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και προβλέπουν αύξηση του χρόνου παραμονής από τα επτά στα 10 χρόνια δεν θα έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
--------------------------------------------
Ο Γιώργος Παπανδρέου όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, τονίζει πως..



«ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ»..

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί την πολιτική που ακολούθησε κατά την πρωθυπουργία του, εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υποστηρίζει όσα έκανε, ενώ είναι και έτοιμος να αντιπαρατεθεί με όσους τον αμφισβητούν.

«Θα βρεθώ απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποκαθήλωσης βασικών προοδευτικών αποφάσεων», λέει ο πρώην πρωθυπουργός και συνεχίζει λέγοντας πως δεν δέχεται να καταργηθεί ο περίφημος νόμος «Ραγκούση» για την ιθαγένεια των μεταναστών. Μάλιστα επιρρίπτει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και αυτό διότι όπως λέει εμφανίζεται να είναι ελαστικό λόγω της συγκυβέρνησης.

Απειλές κατά Σερβίας: «Θα διεθνοποιήσουμε το ζήτημα της Βοϊβοδίνας»


Απειλές κατά Σερβίας: «Θα διεθνοποιήσουμε το ζήτημα της Βοϊβοδίνας»


Ο ηγέτης του Συνδέσμου των Σοσιαλδημοκρατών της Βοϊβοδίνας, Νενάντ Σανάκ, προειδοποίησε ότι θα διεθνοποιήσει το ζήτημα της επαρχίας, μετά από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Σερβίας.

«Είναι  ακατανόητο το γεγονός ότι μας δίνεται το μήνυμα ότι η Βοϊβοντίνα δεν μπορεί να εκδώσει ειδική άδεια αλιείας. Τώρα πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Η Διεθνοποίηση του ζητήματος της Βοϊβοδίνας είναι αναπόφευκτη, δεδομένου ότι εδώ δεν υπάρχει κανείς να προστατεύσει τα δικαιώματά μας» είπε ο Νενάντ Σανάκ προς τη σερβική εφημερίδα Ντνέβνικ, ο οποίος εκπροσωπεί την  αυτόνομη περιοχή της ουγγρικής κοινότητας, η οποία αποτελεί επαρχία της Σερβίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σύνταγμα το οποίο εγκρίθηκε το 2006 για την Βοϊβοντίνα, θεωρήθηκε ως απάτη στη θέληση των πολιτών της επαρχίας αυτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ανοησίες οι εικασίες για αποσχιστικές τάσεις στην Βοϊβοντίνα, οι οποίες ξεκίνησαν από τους θεσμικούς κύκλους και τα μέσα ενημέρωσης  στο Βελιγράδι.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο κήρυξε αντισυνταγματική τη δυνατότητα ορισμένων τμημάτων της Σερβίας,  όπως είναι η Βοϊβοντίνα, να διαχειρίζεται τους πόρους της περιοχής ανεξάρτητα από τη Σερβία. Πάντως από τότε που ανέλαβε την Προεδρία ο Τόμισλαβ Νίκολιτς "ξεφυτρώνουν" πολλά θέματα ενάντια στην ηγεσία του. Τυχαίο; Δυτικά κέντρα επιρροης χαίρονται με τα προβλήματα αυτά. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Ληστεία με ομηρία στις ... Σπέτσες!

Ληστεία με ομηρία στις ... Σπέτσες!


Ένοπλη ληστεία από τέσσερα άτομα, τρείς άνδρες και μία γυναίκα, σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο υποκατάστημα της Alpha Bank στις Σπέτσες. Για να διαφύγουν οι δράστες πήραν ομήρους δύο εργαζόμενες στην τράπεζα, τις οποίες άφησαν ελεύθερες έπειτα από λίγη ώρα.
Οι δράστες ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της τράπεζες και αφού άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό διέφυγαν με μοτοσικλέτα.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και από θαλάσσης πλωτά σκάφη του λιμενικού.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Ο Αιγυπτιακός Στρατός δεν θα επιτρέψει μια «ομάδα» να κυριαρχήσει στη χώρα»


«Ο Αιγυπτιακός Στρατός δεν θα επιτρέψει μια «ομάδα» να κυριαρχήσει στη χώρα»


Ο Στρατάρχης του αιγυπτιακού στρατού δήλωσε ότι ο στρατός δεν θα επιτρέψει μια «ομάδα» να κυριαρχήσει στη χώρα, εντείνοντας έτσι την αντιπαράθεσή του με την «Μουσουλμανική Αδελφότητα», την οποία αντιπροσωπεύει ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου.


« Η Αίγυπτος δεν θα ενδώσει. Η Αίγυπτος ανήκει σε όλους τους Αιγυπτίους, όχι μόνο σε μια ομάδα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα το ανεχθούν», δήλωσε ο στρατάρχης Χουσεΐν Ταντάουι σε δήλωσή του που ανακοινώθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Ο Ταντάουι, προσωρινός πρόεδρος της Αιγύπτου, μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά τις συνομιλίες που είχε με την Αμερικανίδα Γενική Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία ζήτησε το στρατό να υποστηρίξει τη μετάβαση στην πολιτική διακυβέρνηση.

Η Αίγυπτος βρίσκεται σε ένα στάδιο όπου διαδραματίζεται ένας σύνθετος αγώνας για την εξουσία που διεξάγεται μεταξύ του νεοεκλεγέντος προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι και του Ανωτάτου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με επικεφαλής τον Ταντάουι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Αναρχικός έμπορος ναρκωτικών παραδόθηκε στην Αστυνομία μετά από καταδίωξη λόγω… ζέστης

Αναρχικός έμπορος ναρκωτικών παραδόθηκε στην Αστυνομία μετά από καταδίωξη λόγω… ζέστης


Μετά από επεισοδιακή καταδίωξη παραδόθηκε τελικά ο ένας από τους δύο άνδρες, που απείλησαν με κυνηγετική καραμπίνα αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, σήμερα το πρωί στην διασταύρωση των λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων στο Γέρακα.
Πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο για τυχαίο έλεγχο. Τότε, ο συνοδηγός, ο οποίος αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι ήταν ο 30χρονος συλληφθείς, απείλησε τους αστυνομικούς με καραμπίνα, ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα κατευθυνόμενος προς τα Σπάτα.
Στην συνέχεια ξεκίνησε μια τετράωρη καταδίωξη από τους Αστυνομικούς στις οποίες συμμετείχε και το
ελικόπτερο της Αστυνομίας. Τελικά το αυτοκίνητο βρέθηκε από τους Αστυνομικούς αλλά ο επιβάτες το είχαν εγκαταλείψει.

Αρκετή  ώρα αργότερα ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες πλησίασε τηλεοπτικό συνεργείο που είχε μεταβεί στο σημείο για να καλύψει δημοσιογραφικά τις έρευνες της Αστυνομίας και τους είπε να ειδοποιήσουν την Αστυνομία να έρθει να τον πιάσει γιατί δεν άντεχε άλλο τη ζέστη!
Τελικά ο νεαρός συνελήφθη και όπως αποκαλύφτηκε είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για υποθέσεις εμπορίας όπλων και ναρκωτικών, ενώ ήταν γνωστός από την δράση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στο αυτοκίνητο των δύο ατόμων βρέθηκε και κατασχέθηκε έντυπο υλικό με αντιεξουσιαστικό περιεχόμενο.

Τ
μήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Αποδεικνύεται εμπλοκή Τουρκίας: Αιχμαλωτίστηκε Τούρκος πράκτορας σε μάχη

Αποδεικνύεται εμπλοκή Τουρκίας: Αιχμαλωτίστηκε Τούρκος πράκτορας σε μάχη

Τούρκοι πράκτορες μαζί με Λίβυους μισθοφόρους ισλαμιστές αποδεικνύεται ότι συμμετείχαν στην σφαγή στο χωριό Τρέμσιχ της περασμένης Παρασκευής η οποία επιχειρήθηκε να "χρεωθεί" στο συριακό καθεστώς χρησιμοποιώντας την κλασική μέθοδο από τον πόλεμο της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου δολοφονίας αθώων πολιτών ώστε να προκληθεί διεθνής κατακραυγή και να παρέμβει η διεθνή κοινότητα.
Πιο συγκεκριμένα η κρατική τηλεόραση της Συρίας έδειξε την ταυτότητα ενός Τούρκου αιχμαλώτου ο οποίος συμμετείχε στη σφαγή που έγινε στο χωριό Τρέμσιχ, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από διακόσια άτομα.
Η είδηση που μεταδόθηκε και από τους αμερικανικούς New York Times  αναφέρει ότι "ο Abdülselam Derviş, που έπεσε αιχμάλωτος στα χέρια των συριακών αρχών και συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στο Τρέμσιχ, ομολόγησε ότι στην ομάδα συμμετείχαν Τούρκοι και Λϊβυοι μαχητές, ενώ τα όπλα που χρησιμοποίησαν είχαν σταλεί από την Τουρκία". 
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Συρίας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βαρέα όπλα στο χωριό Τρεμσέχ, όπου οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι διαπράχθηκε σφαγή αμάχων.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντισί είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 37 μαχητές και δύο αμάχους στο πλαίσιο επιχείρησης κατά του χωριού, απ΄όπου η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι αντάρτες πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε άλλες περιοχές.
«Οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν χρησιμοποίησαν αεροπλάνα, ελικόπτερα, άρματα μάχης ή πυροβολικό. Το βαρύτερο όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν αντιαρματικές ρουκέτες RPG», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Ανάν και των παρατηρητών του ΟΗΕ.
Όπως διευκρίνιζε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών «Αυτό που έγινε στο Τρεμσέχ είναι ότι ένοπλες συμμορίες εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό και το μετέτρεψαν σε κέντρο τρομοκρατικών επιχειρήσεων», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και η αναφορά του ΟΗΕ  ανέφερε ότι, «Η επίθεση στο Τρεμσέχ φαίνεται ότι είχε στόχο συγκεκριμένες ομάδες και σπίτια, κυρίως λιποτακτών του στρατού και ακτιβιστών».
Σύμφωνα με τον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό η συριακή  τηλεόραση έδειξε επίσης εικόνες από ένα δωμάτιο στο οποίο υπήρχαν όπλα που έπεσαν στα χέρια των συριακών αρχών, ανάμεσα στα οποία 54 πιστόλια, 9 ρουκετοβόλα κλπ.
Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η κλασική τακτική ενοχοποίησης της μίας πλευράς από τον ξένο παράγοντα για να δικαιολογηθεί για μία ακόμη φορά η παρέμβαση της Δύσης και των περιφερειακών συμμάχων της σε μία χώρα, μόνο που αυτή την φορά η κυβέρνηση της Συρίας φαίνεται να γνωρίζει καλά πώς να χειριστή τον μιντιακό πόλεμο των ειδικών αναλυτών της Δύσης
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Συνεχίζουν την εγκληματική δράση τα καθάρματα με τα καλάσνικοφ

Συνεχίζουν την εγκληματική δράση τα καθάρματα με τα καλάσνικοφ


Τα «πρώτα βιολιά» της συμμορίας των Αλβανών ληστών, που προ μηνών σκόρπισαν τη φρίκη εξαιτίας της βιαιότητας που επιδείκνυαν κατά τις εισβολές τους σε σπίτια των νοτίων προαστίων, είναι και πάλι πίσω από τη νέα ομάδα των κακοποιών με τα καλάσνικοφ, που δραστηριοποιείται το τελευταίο διάστημα σε συνοικίες στις παρυφές του Υμηττού.
Όπως δημοσιεύει η Δημοκρατία, τρία αρχηγικά μέλη της πρώτης συμμορίας στρατολόγησαν νέα μέλη και άρχισαν και πάλι την εγκληματική τους δράση.

Δύο από τους ασύλληπτους Αλβανούς, ταυτοποιήθηκαν στη στυγερή δολοφονία του 30χρονου από την Κρήτη, που γάζωσαν με καλάσνικοφ στην Καισαριανή στις 2 Ιουνίου, όταν τους αντιλήφθηκε στην προσπάθειά τους να του κλέψουν το αυτοκίνητο.

Έξι από τα μέλη των κακοποιών από την Αλβανία είχαν συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο, όμως η ομάδα δεν εξαρθρώθηκε ολοκληρωτικά και ύστερα από αρκετό διάστημα τα αρχηγικά μέλη οργανώθηκαν και έπιασαν ξανά δουλειά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συμμορία πυροβόλησε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στον Βύρωνα, ύστερα από ληστεία σε πιτσαρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η γεωστρατηγική έκλειψη της Ελλάδας - Σοκαριστικές μαρτυρίες αξιωματικών των ΕΔ

Η γεωστρατηγική έκλειψη της Ελλάδας - Σοκαριστικές μαρτυρίες αξιωματικών των ΕΔ

 "Τελειώσαμε. Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μη τιμωρηθούμε σκληρά". Με αυτή την φράση και με ότι κρύβεται πίσω από αυτή, ανώτερος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε θέση "κλειδί" και είναι άριστος γνώστης του τι έχει διαμειφθεί στην διυπουργική επιτροπή, αλλά και στην σύσκεψη του Σαββάτου του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου με τους αρχηγούς των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων, περιέγραψε την έκταση και το είδος των αποφάσεων που έλαβαν για το μέλλον των Ε.Δ..
Σε επίμονες ερωτήσεις μας για να γίνει περισσότερο σαφής δεν θέλησε να μας απαντήσει, αλλά είναι ξεκάθαρο το τι εννοούσε  αφού από τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε ενώπιον:
-Μιας πολιτικής ηγεσίας υποχείρο και εκτελεστικό όργανο της τρόϊκα, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν (μεγαλύτερο ψέμα από το ότι δεν υπάρχει τρόϊκα μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει. Ούτε χαρτί τουαλέτας δεν αγοράζεται χωρίς να δοθεί έγκριση από την ειδική επιτροπή της τρόϊκα που ξέρει μέχρι και ... τι νούμερο παπούτσια φοράνε όλοι οι αξιωματικοί και τα στελέχη).
-Μιας στρατιωτικής ηγεσίας που κυμαίνεται σε ότι αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων τους μεταξύ μοιρολατρίας και "γλυψίματος" της πολιτικής ηγεσίας μήπως και παραμείνουν οι αρχηγοί των Επιτελείων στην θέση τους στις επερχόμενες κρίσεις.
Ενός στρατεύματος το οποίο για να λειτουργήσει σε αυτό που του έχουν αναθέσει χρειάζεται τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα κονδύλια. Τα οποία δεν δίνονται. Προσοχή: Όχι δεν υπάρχουν. Δεν δίνονται.
"Μην κακίζετε την ηγεσία όταν λέει ότι χρειαζόμαστε μόνο ανταλλακτικά, καύσιμα και πυρομαχικά για να υπηρετήσουμε τον σκοπό μας" σημείωνε ανώτατος επιτελικός αξιωματικός απαντώντας σε παλαιότερο σημείωμά μας για την ανάγκη ύπαρξης ενός ελάχιστου προγράμματος αμυντικών επενδύσεων.
Και συνεχίζει πειγράφοντας την κατάσταση με δραματικά λόγια: 
"Έχετε δίκιο ότι αν συνεχιστεί αυτή η άπνοια στους εξοπλισμούς σε πέντε χρόνια πρακτικά δεν θα υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις, όπως τις ξέρουμε τουλάχιστον "στα χαρτιά", σήμερα. Αλλά ειλικρινά, όσο και αν ακούγεται ανεύθυνο και κοντόφθαλμο δεν μπορούμε να σκεφτούμε τόσο ... μακριά, όταν ένα μεγάλο ποσοστό των συστημάτων μας σήμερα είναι εκτός λειτουργίας και δεν υπάρχουν στρατεύσιμοι να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση επειδή επαρκούν ίσα-ίσα για υπηρεσίες.
Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε τους εθνικούς μας στόχους. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και πράγματα που δεν γίνονται.
Με ελάχιστο στρατηγικό βάθος, με νησιά εκτεθειμένα "στο στόμα του λύκου" η άμυνα σε όλο το μέτωπο από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο είναι μία εθνική ανάγκη υψηλού κόστους η οποία απλά δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί σήμερα από την στιγμή που έτσι έχουν αποφασίσει οι πολιτικές ηγεσίες.
Άρα πρέπει να φανούμε ρεαλιστές και να υπερασπίσουμε αυτά που μπορούμε γιατί διαφορετικά κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα.
Οι Κύπριοι το κατάλαβαν πρώτοι ότι "η Ελλάδα μας τελείωσε". Προτίμησαν να δορυφοροποιηθούν από το Ισραήλ παρά να γίνουν μέρος της Τουρκίας. Σκληρή απόφαση για τους Κύπριους, αλλά ρεαλιστική".
Είναι πραγματικά σοκαριστική η εξομολόγηση, αλλά 100% αυθεντική και δείχνει σε ποιο σημείο έφτασαν οι κυβερνήσεις από το 2009 και μετά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμει, αλλά το κυριότερο δείχνει ότι η χώρα πρακτικά βιώνει την γεωστρατηγική έκλειψη που όλοι όσοι νιώθουν Έλληνες όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην ψυχή ήλπιζαν να αποφύγει.
Επίσης όπως αναφέρουν απόλυτα αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές "ενταφιάστηκε" το θέμα της ΑΟΖ "μέχρι νεωτέρας", όπως ακριβώς έχει γράψει το defencenet.gr. Από εδώ και και εμπρός ούτε καν ανέξοδοι βερμπαλισμοί, μέχρι να ξεχαστεί από τους ψηφοφόρους η "Άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ"... Τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr