Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

23 Ιουνίου 2012

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΟΥ


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ ΣΤΟΝ LIFE 92.1 FM

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012


Από την Ειδική Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ο Νίκος Κουνταρδάς επέλεξε να μιλήσει αποκλειστικά στηνεκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου, το μεσημέρι της Τετάρτης, μέσα από τον Life 921 fm. O πρώην «μαχητής και ήρωας» του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξεκαθάρισε από την αρχή τις προθέσεις του, τονίζοντας τα παρακάτω: «Ήθελα κάποια στιγμή να το κάνω αυτό και να μιλήσω στους αγαπημένους μου Ξανθιώτες, 6 μήνες μετά την παράδοσή μου. Κατάγομαι από το χωριό της Μάνδρας, όπου με ακούνε και θέλω να στείλω την αγάπη μου στο καφενείο της Μάνδρας. Εκεί μεγάλωσα….»
-Σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου πως έτσι «ξαφνικά» αποφάσισε να προβεί σε μια τέτοια εξομολόγηση και τι ήταν αυτό που τον έκανε να παρέμβει ελεύθερα στην εκπομπή του, ο Νίκος Κουνταρδάς συνέχισε με έμφαση:

«κ. Παπαδόπουλε… Παραδόθηκα και πέθανα.
Αγωνίστηκα για κάποιες ιδεολογίες, για πράγματα που πίστευα ως άνθρωπος και προδόθηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο.
Έμαθα ότι έγινε μία επιθετική ενέργεια εις βάρος σας και επικηρύξατε τους αναρχικούς με χρηματικό ποσό. Όσα και να δίνατε και ένα εκατομμύριο Ευρω να δίνατε, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σας τους παραδώσουνε ποτέ τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής ενέργειας εις βάρος σας. Κατά τη γνώμη μου, κοιτάξτε προς Τουρκία ή Ισραήλ ή τους μασόνους, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς τους ψευτο-επαναστάτες τα παίρνουν από αυτές τις χώρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να συλληφθούνε ποτέ. ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ. ΤΟΥΣ ΕΖΗΣΑ. Αγωνίστηκα στην Ξάνθη, έγινε μία διαδικασία κάποιους μήνες , γνωρίζετε την καθαρότητά μου , λυπάμαι για τους συντρόφους μου αλλά οι μισοί από αυτούς τα παίρνουν από αυτούς!!!»
Σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου, τι δουλειά έχει αυτός, ένα φτωχόπαιδο από τη Μάνδρα, όταν οι περισσότεροι αναρχικοί στα Εξάρχεια είναι παιδιά βιομηχάνων ή οικονομημένων του Κολωνακίου…Τι δουλειά έχει με αυτό το σύστημα…», ο Νίκος Κουνταρδάς απαντά:


«Τον αντιεξουσιαστικό χώρο όπως τον έζησα, αφού υποτίθεται είναι εναντίον όλων, έχουν κάνει επιθετικές ενέργειες ακόμα και στην εκκλησία. Εγώ έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα και ο Θεός με έχει σώσει .Έχω γλιτώσει πολλά σχέδια εξόντωσης . Ακούνε κάποιον τώρα που τον θεωρούνε νεκρό, αλλά χαμογελάω με αυτούς! Έξη μήνες από την παράδοσή μου στη Γάδα είμαι πιο δυνατός και συγκεντρωμένος στον εαυτό μου και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να προχωρήσω πιο δυναμικά. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ. Για τις αλήθειες που θα πω σήμερα σε σένα, δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, και επέλεξα ραδιόφωνο της Ξάνθης από κάτι άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ .Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων , ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Θα λιμάρω σιγά -σιγά και δικαιωματικά πια την έβδομη σφραγίδα του μεγάλου μυστικού και αναφέρομαι στο κράτος του Ισραήλ που πιστεύει ότι μπορεί αιώνια να κάνει κουμάντο και να εξουσιάζει ψυχές ανθρώπων.»


-Πάνος Παπαδόπουλος: Από πόσο χρονών κύριε Κουνταρδά μπήκατε στον αντιεξουσιαστικό χώρο;
«Από τα 14… Έχω περάσει από όλες τις μπάντες της κοινωνίας για να τις ζήσω και μπορώ να μιλήσω. Έχω περάσει από Κολωνάκι, από Εξάρχεια, από Ξάνθη και Μάνδρα, στη Μητρόπολη στην Αθήνα έχω ζήσει.


Ένα έχω να πω χωρίς υπεκφυγές: Ότι μάγισσες , νεράιδες ξωτικά και χίλια δυο άλλα πλασματάκια, βρυκόλακες του δημιουργού μπορεί να κρύβουνε μυστήρια αλλά ωχριούν απέναντι στην μπόχα, την προδοσία και το δηλητήριο που στάζει ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Μπορεί να θέλανε αυτά τα δειλά φαντασματάκια, το κερασάκι από την τούρτα μου αλλά έφτασε η ώρα να πω ότι όταν πρότεινα να επιτεθούμε στην πρεσβεία του Ισραήλ , δεν δέχτηκαν!!! Τα είχα σκεφτεί όλα για αυτή την ενέργεια που θα αποκτούσε παγκόσμιο κύρος και θα σήκωνα όλο το βάρος μόνος μου, όλη την ευθύνη. Θέλω να μεταφέρω ότι με την αγνότητα του πολεμιστή και με ένα μίσος εναντίον όλων , θα μπορούσαμε να επιτεθούμε και σε προξενεία Τούρκων, Ισραηλινών κτλ. αλλά ΣΤΡΙΒΑΝΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Θα το βρούνε από τον Θεό και πίστεψε πως δεν υπήρξε κανένας πιο ΑΘΕΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!



«Ο λόγος που παραδόθηκα ήταν να καταγγείλω το σχέδιο εξόντωσής μου. Μήνες έξω κατέστρωσαν πολλά σχέδια για να με εξοντώσουν αλλά τα αντιλήφθηκα όλα. Με τα χρόνια απέκτησα διορατικότητα, παρατηρητικότητα. Δεν είμαι υπερβολικός , Μπόρεσα και τους ξέφυγα.

ΤΙ ΑΝΑΡΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ή ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ;
«14 χρονών στην Ξάνθη είχαμε φτιάξει μία δήθεν ομάδα παραβατικότητας με συμμαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Από τότε ξεκίνησα.
Το θέμα είναι να είσαι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ!
Η Ιστορία έχει αποδείξει τρία πράγματα: υπάρχει Θεός και αυτός μας δημιούργησε όλους , δεύτερον ότι ως εξεγερμένος υπήρξα «αντί» σε όλα, ένας ειλικρινής μηδενιστής και τρίτον, ότι οι φανατικότεροι αντισημίτες είστε η ίδιοι οι Εβραίοι περιφρονώντας όχι μόνο τον Εβραίο μέσα σας αλλά και γύρω σας».
«Εγώ αποχώρησα από τη ζωή , το ψέμα και συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου. Θα προχωρήσω με το Θεό, παίρνοντας την ελευθερία της ψυχής μου μαζί και κλειδώνοντας όλους τους άλλους έξω».
Λυπάμαι για τους αγνούς πιτσιρικάδες που έρχονται σε αυτό το χώρο…».
«Θα πολεμηθώ περισσότερο μετά από αυτή την παρέμβαση , άντεξα πολλά σχέδια εξόντωσης αλλά αν θέλουν συνέχεια θα την έχουν με άγρια δικαιοσύνη σε όποιο χρόνο, χώρο και διάσταση επιθυμούν .


-Φοβάστε για τη ζωή σας δηλαδή;
-Εγώ πέρυσι προειδοποίησα από τη Χίο πέρυσι ότι μπορώ να συνεχίσω μόνος. Συμπαράσταση έχω λίγη και αναγκαστική αφού όλοι με θεωρούσαν νεκρό. Απευθύνομαι δημόσια συγνώμη στον Μητροπολίτη Ξάνθης μία μεγάλη «ΣΥΓΓΝΩΜΗ» και θα ήθελα κάποια στιγμή να με δει από κοντά, είτε στο δικαστήριο , είτε στις φυλακές…


-Πάνος Παπαδόπουλος: Τι θα κάνετε από δω και πέρα δηλαδή…;

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ: «ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ»
«ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αυτό προς όλους τους ξεφτίλες».
Σχόλιο..Μπράβο του, έστω και αργά κατάλαβε την αλήθεια. Είναι η αλήθεια που φωνάζουμε όλοι...αλλά κάποιοι προσπαθούν με έντεχνο τρόπο να τις διαβάλουν και να τις χλευάσουν...
πηγή
---------------------------------------------------
Η ΣΥΛΛΗΨΙΣ ΤΟΥ Ν. ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

23/06/2009  17:12

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση προφυλακίστηκε ο Νίκος Κουνταρδάς ο οποίος απολογήθηκε στην 15η τακτική ανακρίτρια. Ο Νίκος Κουνταρδάς αρνήθηκε να τον εξετάσουν γιατροί, ενώ στην ανακρίτρια απολογήθηκε χωρίς τους δικηγόρους του με τους οποίους διαφώνησε στη χάραξη της υπερασπιστικής γραμμής.
Ο 32χρονος αντιεξουσιαστής θα παραμείνει κρατούμενος καθώς αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. 
Ο Νίκος Κουνταρδάς κατάγεται από την Μεσορόπη Παγγαίου. Εδώ και 40 χρόνια ο πατέρας του, Κυριάκος, δάσκαλος στο επάγγελμα, ζει και εργάζεται στη Ξάνθη, όπου και βρίσκεται η οικογένεια του Νίκου Κουνταρδά (πατέρας και μητέρα). 

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Νίκος Κουνταρδάς παρουσιάστηκε αυτοβούλως την περασμένη Παρασκευή το πρωί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και κατέθεσε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, έξω από το σπίτι του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής Πρεσβείας, στην Κηφισιά πριν από πέντε χρόνια. Ο 32χρονος αποφυλακίστηκε την περασμένη Πέμπτη και υποστήριξε στους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ όταν πήγε ότι τόσο αυτός όσο και οι συνεργοί του δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το φρουρό αλλά να του πάρουν το όπλο. Μάλιστα μετά τη δολοφονία αποφάσισαν να μη συστήσουν τρομοκρατική ομάδα. Ο Κουνταρδάς είπε ότι ομολόγησε την πράξη του, φοβούμενος για τη ζωή του καθώς όπως υποστήριξε κάποιοι τον παρακολουθούσαν. Επίσης, ο 32χρονος ομολόγησε και τη συμμετοχή του σε ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Εξάρχεια τον περασμένο Μάρτιο. Κατηγορείται ακόμη για το ξυλοδαρμό του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=36494
--------------------------------------------------

Les Echos: "Η βοήθεια στην Ελλάδα δεν κοστίζει τίποτα στη Γερμανία"!

Les Echos: "Η βοήθεια στην Ελλάδα δεν κοστίζει τίποτα στη Γερμανία"!


Η βοήθεια στην Ελλάδα δεν κοστίζει τίποτε στη Γερμανία και κοστίζει πολύ λίγο στη Γαλλία, σύμφωνα με άρθρο της Isabelle Couet στην εφημερίδα Les Echos. Η αρθρογράφος σημείωνει ότι η μείωση κόστους δανεισμού της Γερμανίας από το 2009 αντισταθμίζει το κόστος διάσωσης της Ελλάδος, ενώ η Γαλλί; έχει αποσβέσει το 80% της υποστήριξής της στην Ελλάδα. 
Η Γερμανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνεισφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό (29%) στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος. Το συνολικό ποσό θα φθάσει τα 67 δις. Όμως, σημειώνει το δημοσίευμα, η κρίση στην Ελλάδα προκάλεσε ένα ρεύμα προς την «κατεύθυνση της ποιότητας» κάτι που σημαίνει μαζικές αγορές γερμανικού χρέους. Ορισμένα γερμανικά ομόλογα αγοράζονται με μηδενικό επιτόκιο ακόμα και αρνητικό το μήνα Ιούνιο.

Ένας προσεγγιστικός υπολογισμός δείχνει ότι οι οικονομίες που έχει πετύχει η Γερμανία λόγω της μείωσης των επιτοκίων τα τελευταία 3 χρόνια ανέρχονται στα 63 δις ευρώ οπότε σχεδόν αντισταθμίζουν τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα.
 
Με την ίδια λογική η Γαλλία που είδε τα επιτόκιά της για τα εξαετή ομόλογα να υποχωρούν από 2,91% το 2009, στο 1,97% φέτος αντιστάθμισε κατά 80% την βοήθεια στην Ελλάδα. Το θεωρητικό κέρδος από την πώληση ομολόγων ανέρχεται στα 38 δις ενώ τα δάνεια προς την Αθήνα θα ανέλθουν στο ποσό των 48 δισ. εκ των οποίων τα 33 δισ. ήδη έχουν καταβληθεί.

Βέβαια το ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι εκτός από την Ελλάδα υπάρχουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία και σύντομα oi ισπανικές τράπεζες καταλήγει το δημοσίευμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


Κύπρος: Πρωτοφανής μαφιόζικη εκτέλεση 5 φρουρών επιχειρηματία!



Πρωτοφανής, για τα κυπριακά δεδομένα, μαφιόζικη εκτέλεση πέντε ανθρώπων έγινε τα ξημερώματα στην Αγία Νάπα. Θύματα είναι οι φρουροί ασφαλείας επιχειρηματία, τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, οι πέντε φρουροί επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σε δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας.
Οι δράστες, οι οποίοι τους είχαν στήσει καρτέρι, τους «γάζωσαν» με πυροβόλα όπλα. Μετά την επίθεση, το αυτοκίνητο των θυμάτων συνέχισε ανεξέλεγκτο την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.
Τέσσερα από τα θύματα, τα οποία έφεραν τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος, άφησαν την τελευταία τους πνοή στη σκηνή του επεισοδίου. Ο πέμπτος ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Στο σημείο, που έχει αποκλειστεί, έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες και συγκεντρώνουν στοιχεία. Επί τόπου μετέβησαν ο βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας, Σάββας Θεοφάνους, και κλιμάκιο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ποια ήταν η αποστολή των τουρκικών RF-4E στην Συρία - Το "φιλμ" της κατάρριψης

Ποια ήταν η αποστολή των τουρκικών RF-4E στην Συρία - Το "φιλμ" της κατάρριψης


Από τις 8 Οκτωβρίου 1996, όταν ο υποσμηναγός Α.Γρίβας νούμερο "2" στην σχηματισμό των Mirage 2000EGM κατέρριψε με ένα βλήμα R-550 Magic II το F-16D από την 192 Filo, σκοτώνοντας τον back seater, έχει η τουρκική Αεροπορία να λάβει τέτοιο μάθημα όπως αυτό που έλαβε χθες από την συριακή αεράμυνα με την κατάρριψη του μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E (θεωρούμε δεδομένο ότι είναι αυτός ο τύπος και όχι F-4E/2020 Terminator, καθώς δύο RF-4E τα παρακολουθούσαν τα κυπριακά ραντάρ ενώ κατευθύνονταν προς την Συρία, 30' πριν την κατάρριψη).
H Toυρκία προσπαθεί άτσαλα να κρύψει ότι τα αεροσκάφη της ήταν αναγνωριστικά σε διατεταγμένη αποστολή παραβίασης και κατασκοπείας εντός του συριακού εναέριου χώρου,αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι σε τι είδους αποστολή ήταν και προκάλεσαν τέτοια αντίδραση από την συριακή αεράμυνα. Αφού σε αρκετές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες "μπαινόβγαιναν" στον συριακό εναέριο χώρο.
Απόλυτα έγκυρες πηγές (οι ίδιες που ενημέρωσαν το defencenet.gr ότι επρόκειτο περί κατάρριψης και όχι απλής πτώσης όπως μετέδιδαν όλα τα παγκόσμια ΜΜΕ) αναφέρουν ότι "Για πρώτη φορά τα τουρκικά αναγνωριστικά είχαν πλησιάσει τις περιοχές των επάκτιων πυροβολαρχιών των υπερηχητικών βλημάτων cruise P-800 Yakhont", ένα όπλο που έχει δημιουργήσει μεγάλες ανησυχίες σε Ισραηλινούς και ΝΑΤΟ καθώς "έκτισε" μια τεράστια ζώνη απαγόρευσης πλεύσης, ακτίνας άνω των 200 χλμ. από τις συριακές ακτές.
Αυτό σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατον να υπάρξει ναυτικός αποκλεισμός στη χώρα, χωρίς να εξουδετερωθούν οι Ρ-800. Έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν ότι κανένα δυτικό αντιπυραυλικό όπλο σήμερα δεν εγγυάται την καταστροφή υπερηχητικού αντιπλοϊκού βλήματος, ακριβώς γιατί αυτά τα όπλα έχουν εισέλθει σε υπηρεσία την τελευταία πενταετία. Άρα είναι ένα όπλο για το οποίο δεν έχουν "δεδομένη" απάντηση.
Άρα πρέπει να προϋπάρξει καταστροφή τους για να γίνει εφικτός ένας ναυτικός αποκλεισμός "στιλ Λιβύης".
Όταν λοιπόν τα τουρκικά αναγνωριστικά πλησίασαν την περιοχή των Ρ-800 για να προχωρήσουν σε τακτική φωτοαναγνώρισή τους (θεωρούμε δεδομένο ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι και ο γαλλικός Helios-B έχουν προχωρήσει εξ αρχής σε στρατηγική αναγνώριση) τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που προστατεύουν τις πυροβολαρχίες των Ρ-800, έλαβαν άμεσα εντολή ανάσχεσης.
Θυμίζουμε ότι τόσο τα Ρ-800 όσο και το σύνολο των προηγμένων συριακών Α/Α/ πυροβολαρχιών (S-300PMU2, Pantsir S1, BUK-M1) χειρίζονται από Ρώσους.
Ενώ τα τουρκικά αναγνωριστικά περνούσαν κατά μήκος των συριακών ακτών εκτοξεύθηκε ένα βλήμα (πιθανόν ακι δεύτερο) από μία πυροβολαρχια S-300PMU2 που βρίσκεται στις περιοχή.
Μία άλλη δυτική πηγή αναφέρει ότι πολύ πιθανόν να ήταν από σύστημα μεσαίας ακτίνας δράσης BUK-M1 το βλήμα ή τα βλήματα αφού οι δυτικοί δίνουν εκτόξευση δύο βλημάτων.
Το ένα από τα δύο RF-4 κτυπήθηκε καίρια (καμία πληροφορία δεν υπάρχει για την τύχη των πιλότων, αλλά αν πιστέψουμε τις περισσότερες πηγές που αναφέρουν ότι εξερράγη άμεσα μετά το πλήγμα  στον αέρα και δεν έγινε εφικτό να βρεθούν πολλά συντρίμμια , οι πιλότοι θεωρούνται οριστικές απώλειες), το δεύτερο κτυπήθηκε από θραύσματα, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην Τουρκία.
Οι παραπάνω πληροφορίες "δένουν" και από το σημείο πτώσης που τελικά είναι 1-2 μίλια από τις συριακές ακτές, γι αυτό υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες της έκρηξης. Και όχι οκτώ μίλια όπως έδιναν οι Τούρκοι.
Θα αντιδράσει η Άγκυρα; Εκτίμησή μας είναι πως, όχι. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και η Ρωσία - γιατί περί της Ρωσίας πρόκειται, φυσικά - έστειλε σαφές μήνυμα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
--------------------------------------------------
Συρία: "Έτσι καταρρίψαμε το τουρκικό αεροσκάφος"



Το συριακό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι «ένας μη αναγνωρισμένος αεροπορικός στόχος»είχε εισχωρήσει στον συριακό εναέριο χώρο στις 11.40, πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος με μεγάλη ταχύτητα. Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τέτοιες περιπτώσεις, η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το αεροσκάφος περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από τις ακτές της Συρίας.
Η ανακοίνωση της Δαμασκού προσθέτει ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες και έπεσε στη θάλασσα εντός των υδάτων της Συρίας.
Σημειώνεται ότι μόνο, πρώτο το defencenet.gr στις 16.30 χθες αποκάλυψε ότι το τουρκικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την συριακή αεράμυνα και δεν έπεσε από βλάβη όπως μετέδιδαν τα ΜΜΕ όλων των χωρών.

Όταν «έγινε σαφές ότι ο στόχος ήταν ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος που είχε εισχωρήσει στον εναέριο χώρο μας» οι διοικήσεις του πολεμικού ναυτικού των δύο χωρών ήρθαν σε επαφή και πραγματοποιούν κοινή επιχείρηση για τον εντοπισμό των μελών του πληρώματος, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το αεροσκάφος ήταν αναγνωριστικό»

Με δηλώσεις του ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς παραδέχεται ότι το ότι το καταρριφθέν αεροσκάφος ήταν φωτοαναγνωριστικό RF-4 Phantom, κάτι που έδιναν από την αρχή τα ελληνικά Επιτελεία ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ. Δηλαδή ομολογούν ότι ήταν σε διατεταγμένη παράνομη αποστολή τακτικής αναγνώρισης των θέσεων των συριακών ενόπλων δυνάμεων.
Παράλληλα, το τουρκικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε συνάντηση με τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου. Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η σύσκεψη με ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (MIT) διήρκεσε δύο ώρες και αντικείμενό της ήταν η επιχείρηση έρευνας για τους αγνοούμενους πιλότους, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι είναι νεκροί και ούε συνελήφθησαν, ούτε παραδόθηκαν, ούτε περισυνελλέγησαν από τους Τούρκους, αλλά και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν μετά το συμβάν.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας

«Επικίνδυνη» χαρακτηρίζει το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι περιμένει απάντηση για ποιο λόγο βρισκόταν το αεροσκάφος στο σημείο που καταρρίφθηκε.
«Μία κυβέρνηση που δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει επί 7-8 ώρες τι απέγινε ένα αεροσκάφος της και εμφανίζεται υπέρμαχος της στρατιωτικής επέμβασης, συνιστά κίνδυνο που θα μπορούσε να οδηγήσει την Τουρκία σε μεγάλο τέλμα» δήλωσε η βουλευτής του Κόμματος Ειρήνης και ΔημοκρατίαςΓκιουλτάν Κισανάκ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝ ΟΡΚΙΣΘΟΥΝ!

ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΡΙΣΙ! ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΗ! "ΤΑ ΝΕΑ" ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΓΡΑΦΙΔΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ!!!
-------------------------------------

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

Δημοσίευση: 22 Ιουν. 2012 20:00
Παρέμβαση προτού ορκιστεί!
Συνέβη χθες, λίγες ώρες πριν από τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, και είναι βγαλμένο από τις στέρεες παραδόσεις της Δεξιάς. Θα το περιγράψω χωρίς περιστροφές, με ωμό και ρεαλιστικό τρόπο, διότι αποδεικνύει ότι... αυτοί, παιδί μου, δεν βάζουν μυαλό! Ηταν και παραμένουν ίδιοι...
Πρωί, κατά τις 10, κομψός κύριος εμφανίζεται σε διευθυντή του ΣΔΟΕ και ζητεί να του μιλήσει «ιδιαιτέρως».
Ο διευθυντής τον δέχεται και ο κύριος μπαίνει αμέσως στο θέμα:
- Είμαι συνεργάτης του υπουργού (αναφέρει το όνομα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας)... Εχετε στο γραφείο σας την υπόθεση του επιχειρηματία (αναφέρει ένα όνομα)...
- Μάλιστα, παραδέχεται ο διευθυντής.
- Ο υπουργός (κύριος τάδε) θα επιθυμούσε το θέμα να διευθετηθεί από εσάς με τον προσήκοντα τρόπο και να μην αποστείλετε το καταλογισθέν πρόστιμο στην αρμόδια εφορία.
- Πώς είπατε το όνομα του υπουργού;
Ο συνεργάτης επαναλαμβάνει το όνομα του βουλευτή.
- Μα εξ όσων γνωρίζω δεν είναι υπουργός, τον παίρνει στο «ψιλό» ο διευθυντής.
- Ακόμη... επισημαίνει με στόμφο ο συνεργάτης.

Οκτώ ώρες αργότερα ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ο «κύριος υπουργός» είναι είς εκ των τεσσαράκοντα που αναλαμβάνουν να μας διασώσουν χωρίς δεσμεύσεις, με διαφάνεια και εντιμότητα!

ΥΓ 1: Εννοείται ότι τα στοιχεία του «κυρίου υπουργού» είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού, αν βρει χρόνο να ασχοληθεί και με την ηθική της νεοσύστατης κυβέρνησής του...
ΥΓ 2: Το πρόστιμο για φορολογικές παραβάσεις του «φίλου» επιχειρηματία ανέρχεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ...

Ο κ. ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΖΩΑΚΙΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΙΝ!

Η ΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ Η ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ ΚΑΙ Η ΙΔΡΥΣΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ, ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ, ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΠIΤΩΝ ΤΟΥ!

ΟΠΩΣ ΕΧΟΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΑΝΤΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ (ΕΔΩ): 


ΘΕΣΙΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΜΕΘΑ: Αυτόκλητοι «προστάτες» της δημόσιας τάξης!

A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be infringed.
- The Second Amendment to the United States Constitution, 15 December 1791

No free man shall ever be debarred the use of arms. 
- Thomas Jefferson, 1 Thomas Jefferson Papers, 334

And what country can preserve its liberties, if its rulers are not warned from time to time that this people preserve the spirit of resistance? Let them take arms.... The tree of liberty must be refreshed from time to time, with the blood of patriots and tyrants.
- Thomas Jefferson in a letter to William S. Smith in 1787

ΠΕΡΙ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ"   
Κύριε Χρυσοχοΐδη να μην λέτε σε εμάς "για την ασφάλεια των πολιτών είναι η Αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα" να το λέτε στον κακομοίρη τον περιπτερά που του άνοιξαν το κεφάλι και στους δυο ηλικιωμένους που τους εκαναν κομματάκια με τα σκεπάρνια οι Βούλγαροι!
Επι τη ευκαιρία, Κύριε Χρυσοχοΐδη, τι απέγινε με το μπακαλικάκι στον Ασπρόπυργο που μπήκε ο ληστής μέσα στις 7 το απόγευμα και εφόνευσε την 16χρονη κόρη του ιδιοκτήτη και τον παρατυχόντα συμμαθητή της? Βρήκατε ποιός είναι ο φονεύς? 'Η μήπως το περιστατικό το λησμόνησαν όλοι και μόνον εμάς έχει στοιχειώσει?
Κύριε Αντωναράκο, γι' αυτό τό περιστατικό διατάξατε επείγουσα προκαταρτική εξέταση? Γιά την υπόλοιπη εγκληματικότητα??
Επίσης, Κύριε Χρυσοχοΐδη, σας παρακαλώ, μην μιλάτε γιά Σύνταγμα, είσθε σε μία Κυβέρνησι που ΔΕΝ προβλέπεται απο το Σύνταγμα!!!

ΠΕΡΙ "ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ"
Καλούμε για τη δημιουργία πολιτοφυλακών?? ΝΑΙ! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ, εμείς εδώ, αυτό κάνομε, διότι είμεθα ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι βρέφη προς σοσιαλιστική κηδεμονία! ΝΑΙ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΕΘΑ δια να προστατεύσουμε το σπίτι μας, την γειτονιά μας και γενικώς (ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΕΣ) «να προστατεύσουμε τους πολίτες, τους οποίους το κράτος έχει αφήσει στο έλεος των κακοποιών»!

ΠΕΡΙ "ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ"
ΑΣ ΜΗ ΟΜΙΛΟΥΝ οι "Αλληλέγγυοι" δια ξενοφοβία! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ έχει ξενοφοβία --σείς κύριε δημοσιογράφε του ΒΗΜΑΤΟΣ έχετε?-- ΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ!! ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ φωτογραφία του σπιτιού του όπου ΔΕΝ έχει βάλει πολλές, μα πολλές, σιδεριές και κλειδαριές!! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΜΑ ΠΟΛΥ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ!! ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΡΟΛΛΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ, ΚΑΙ ΤΖΙΓΚΙΝΑ ΕΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!! ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ???

ΠΕΡΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ"
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΕΧΟΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ 100% ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!! --ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΔΕΝ  ΠΕΙΡΑΖΕΙ! "ΞΥΔΑΚΙ"!!!

ΠΕΡΙ "ΑΥΓΟΥ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ"
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΜΕ Β, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ, ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ) ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ, ΕΔΩ ΣΑΣ ΕΧΩ ΝΕΑ!!!! ΤΟ ΦΙΔΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ, ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΦΟΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ 22 ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ "ΤΣΑΚΩΣΕ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ ΜΑΣ!!!
ΜΕ ΚΟΠΟ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΑΤΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΕΔΩ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ!!!
ΕΣΕΙΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΑΛΛΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ, ΕΙΣΘΕ ΟΙ "ΑΚΡΑΙΟΙ" (ΕΔΩ) ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΕΘΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΑΝΙΣΘΟΥΜΕ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!
--------------------------------------------------

Απάντηση Χρυσής Αυγής στον Νίκο Δένδια

Άσφαιρες μεγαλοστομίες από τον Νίκο Δένδια

Ο "απόλυτα επιτυχημένος" πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας (βλέπε απόδραση Ριζάι - Παλαιοκώστα με ελικόπτερο) ως νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε σαφή νύξη προς την Χρυσή Αυγή ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποκαταστήσει τα σώματα ασφαλείας.
Ενημερώνουμε τον κ. Δένδια πως -παρά το κλίμα που θέλουν να δημιουργούν τα ΜΜΕ- η Χρυσή Αυγή ουδέποτε αντικατέστησε την Αστυνομία και δεν κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι όμως πάντα δίπλα στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό που στενάζει υπό το βάρος της βίας, της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης και απαιτεί την τήρηση των νόμων και περισσότερη αστυνόμευση σε περιοχές που έχουν εγκαταλειφθεί στα έλεος των εγκληματιών. Το Εθνικιστικό Λαϊκό Κίνημα αφουγκράζεται την λαϊκή επιταγή για ειρήνη κι ασφάλεια, ώστε να μπορέσουμε να ξανακυκλοφορήσουμε στις γκετοποιημένες γειτονιές μας. Πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση θα ήταν η ενδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων που έχουν αδειάσει από αστυνομικούς, οι οποίοι φυλάνε "σημαίνοντα" πρόσωπα.
Δελτίο Τύπου - Απάντηση Χρυσής Αυγής στον Νίκο Δένδια
Η Χρυσή Αυγή εύχεται κάθε επιτυχία στον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Απαιτείται πρωτίστως υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αρετές που δε συνάδουν με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Υπουργού. Το κόμμα μας δεν αποτελεί ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος, ούτε επιχειρεί να υποκαταστήσει την Αστυνομία. Ακραία είναι η Νέα Δημοκρατία, που ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για τη σημερινή εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η χώρα.
Τα ανεξέλεγκτα κύματα λαθρομετανάστευσης, η παράδοση του κέντρου της πόλης σε αναρχικές συμμορίες (βλέπε Δεκέμβριος 2008 και όχι μόνο), η ραγδαία άνοδος της εγκληματικότητας, είναι φαινόμενα που προήλθαν από την απαράδεκτη και ανεύθυνη τακτική του κόμματος του κ. Δένδια.
Γραφείο Τύπου Χρυσή Αυγή 

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΜΑΓΚΡΕΜΠΙΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ- «κακόμοιρος οικονομικός μετανάστης»


Στη Νεάπολη Λακωνίας… Νέο έγκλημα εις βάρος αγνώστων στοιχείων ατόμου (Έλληνα ή μήπως συμπατριώτη του;), διέπραξε ένας ακόμη «κακόμοιρος οικονομικός μετανάστης», εκ Μαρόκου προερχόμενος!


Πιο συγκεκριμένα, ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές στην Λακωνία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, ενός 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μαρόκου, για ανθρωποκτονία αγνώστων στοιχείων άνδρα. Το πτώμα του άγνωστου άνδρα, βρέθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης στην περιοχή «Ψαφάκα» Νεάπολης Μονεμβασιάς Λακωνίας, τυλιγμένο με κουβέρτες. Το πτώμα, έφερε εμφανή τραύματα στο κεφάλι, τα άκρα και το σώμα.


Όπως προέκυψε από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, ο 26χρονος,  το πρωί της Τετάρτης, μετά από επεισόδιο με το θύμα, χρησιμοποιώντας άγνωστο αντικείμενο, πιθανόν μαχαίρι, τον τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.


Και βέβαια, αν το θύμα είναι αλλοδαπός και δεν είχαν βεβαιωθεί οι αστυνομικοί για την ταυτότητα του δράστη, οι καλοθελητές των ΜΜΕ κι όλο το κακό συναπάντημα που διαφεντεύει την πατρίδα μας, θα το είχαν χαρακτηρίσει «ρατσιστικό έγκλημα» και θα είχαν αφήσει υπονοούμενα ότι το έκαναν… Χρυσαυγίτες! Τώρα ποιούν τη νήσσα...

Αυτοί είναι οι "πατριώτες" της ΝΔ...Ο Κ. Χατζηδάκης μέλος του ΔΣ λαθρομεταναστολάγνας ΜΚΟ


Αυτοί είναι οι "πατριώτες" της ΝΔ...Ο Κ. Χατζηδάκης μέλος του ΔΣ λαθρομεταναστολάγνας ΜΚΟ μαζί με τον αναρχικομπολσεβίκο Αλαβάνο...



Στην πατρίδα μας πια, περισσεύει η υποκρισία, η αλαζονεία και η πολιτική βλακεία, η οποία εκφράζεται από πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν σε πολιτικά κόμματα που είναι παρακμασμένα, εξευτελισμένα και ξεπερασμένα από τις εξελίξεις. Αυτά τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που τα στελεχώνουν, οδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στην απόλυτη εξαθλίωση, οικονομική και κοινωνική. Για τον λόγο αυτό, γινόμαστε μάρτυρες καθημερινών ακραίων φαινομένων, όπως η προχθεσινή αυτοκτονία του συνανθρώπου μας στο Σύνταγμα, απέναντι από την Βουλή των Ελλήνων και για την οποία αυτοκτονία υπάρχουν βεβαίως, ηθικοί αυτουργοί που όλοι γνωρίζουμε και τους οποίους κατέδειξε ο συμπολίτης μας με το ιδιόχειρο σημείωμά του. Είναι όλοι αυτοί που αφαίρεσαν από τους Έλληνες την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια. Είναι όλοι αυτοί που οδήγησαν τους Έλληνες στην «Εθνική κατάθλιψη», όπως πομπωδώς δηλώνει ο αρχηγός της ΝΔ, κ. Σαμαράς.
Μεταξύ αυτών των προσώπων, θεωρώ, πως είναι και ο....
βουλευτής Β΄Αθηνών της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή), που, όπως όλοι οι νεοφιλελεύθεροι νεοταξίτες, επενδύει στην τρομοκρατία της έκφρασης, προκειμένου να υφαρπάξει για άλλη μια φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Έτσι, ο κ. Χατζηδάκης συμμετέχοντας στις 19 Μαρτίου 2012 σε τηλεοπτική εκπομπή της κ. Έλλης Στάη στο κρατικό κανάλι της ΝΕΤ και ως κύριος εκφραστής και υποστηρικτής των μνημονίων που εξαθλίωσαν τον λαό μας και απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας, δήλωσε μεταξύ άλλων τραγικών και συνάμα γραφικών: «...εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ και όπως φάνηκε και από την χθεσινή τοποθέτηση του Γιούνκερ, συζητήθηκε πάρα πολύ σοβαρά η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, θα είχαμε μια νέα Μικρασιατική καταστροφή. Η Ελλάδα θα έμενε χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα...».
http://www.youtube.com/watch?v=RuM-nQmgZAI&feature=player_embedded#!
Παρ΄ότι εκείνη τη στιγμή, από όσα άκουγα, ο εκνευρισμός μου περίσσευε, εν τούτοις μου επετράπη να θυμηθώ, πως ο κ. Χατζηδάκης εξακολουθεί και συμμετέχει στη Διοικούσα επιτροπή της ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης», μαζί με τον κ. Παρασκευά Αυγερινό και τον κ. Αλέκο Αλαβάνο. Ο κ. Αλαβάνος πρωτοστάτησε, ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ΜΚΟ, πέρσι τον Ιανουάριο, υπερασπιζόμενος τους λαθρομετανάστες, στην κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών και ακολούθως, όταν αυτοί φιλοξενήθηκαν τον Φεβρουάριο στο μέγαρο «Υπατία». Παρακάτω, παραθέτω την επιστολή μου που δημοσιεύθηκε από τον διαδικτυακό ιστότοπο «antinews» και μετέπειτα από πάρα πολλά άλλα blogs, όπου διατύπωνα τις απορίες μου, με τίτλο: Με ποιόν είναι στην ίδια ΜΚΟ ο Αλαβάνος;
Από factorx στις 28/01/2011
Αγαπητό Antinews , σε χθεσινή σου ανάρτηση , παρουσίαζες την σκληρή απάντηση του γραφείου τύπου της ΝΔ ( ο κ. Αλαβάνος έφθασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας ), στην δήλωση του κ. Αλαβάνου για την κατάργηση του ασύλου ( δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου , όπως ...ο κ. Σαμαράς ). Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος , μετά την είσοδό του στην Νομική σχολή των Αθηνών, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους λαθρομετανάστες , χρησιμοποίησε και την ιδιότητά του ως μέλους της διοικούσας επιτροπής της ΜΚΟ , Ελληνικό καραβάνι αλληλεγγύης. Πόσοι όμως γνωρίζουν, πως τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής είναι , οι κ.κ. Αυγερινός Παρασκευάς και Κωστής Χατζηδάκης (συνημμένο link); Ο τομεάρχης λοιπόν, της πολιτικής ευθύνης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, συμφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου; Πώς είναι δυνατόν να συνυπάρχει, έστω και για καλό σκοπό, στην ίδια ΜΚΟ με τον κ. Αλαβάνο που, όπως φαίνεται, έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές θέσεις και απόψεις; Τι είναι αυτό που τους ενώνει; Επιτρέψτε μου να θεωρήσω, πως η συνύπαρξη των παραπάνω προσώπων στην συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι μείζον πολιτικό ζήτημα.
Αποστόλου Παναγιώτης
http://www.karavani.gr/greek/identity/index.html
http://www.karavani.gr/greek/index.html
http://www.karavani.gr/
Το παραπάνω δημοσίευμα στο «antinews» γνωρίζω, πως είχε ενοχλήσει βαθύτατα τον κ. Χατζηδάκη. Γιατί λοιπόν, αφού ενοχλήθηκε, δεν έθεσε αμέσως την παραίτησή του από αυτή την ΜΚΟ που προστατεύει τους λαθρομετανάστες; Γιατί δεν απαίτησε την παραίτησή του ο κ. Σαμαράς; Τι τελικά είναι αυτό που ενώνει ένα νεοφιλελεύθερο, ένα «σοσιαλιστή» και ένα διεθνιστή με την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη ΜΚΟ;
Παναγιώτης Αποστόλου

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΤΑΞΙ (ΩΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ)!


Ισραήλ σε Σαμαρά: Καλή αρχή, περιορίστε την Χρυσή Αυγή!
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 - 18:26

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών έδωσε το στίγμα της νέας τριμερούς κυβέρνησης Σαμαρά. Συγκεκριμένα δήλωσε μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης: «Το Ισραήλ εύχεται στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας κάθε επιτυχία στην αντιμετώπιση των πολύπλοκων οικονομικών προκλήσεων. Μοιραζόμαστε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα καλύτερο μέλλον. Το κράτος του Ισραήλ θα συνεχίσει να καλλιεργεί τη φιλία του με τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του και θα εργαστεί για να επεκταθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.
Το Ισραήλ συμμερίζεται τις ανησυχίες των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα σχετικά με τα 18 μέλη του κόμματος της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο και την πιθανή επιρροή αυτής της ομάδας στην ανάπτυξη ρατσιστικών, ξενοφοβικών, και αντι-σημιτικών ιδεών στη χώρα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει και αυτή την πρόκληση και να διατηρήσει τις αρχαίες δημοκρατικές αξίες της».
------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ? ΑΝΑΜΙΞΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ?
ΜΗΝ ΣΥΓΧΙΖΕΣΑΙ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!! 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,  ΣΥΧΝΑΚΙΣ, ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΡΑΣΟΣ!!!! "ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ" ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ  ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!!! 
ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ!!!! ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ-ΜΑΤΩΣΑΜΕ-ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ, ΕΙΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΣΣΔ, "ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟ", ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΚΑΡΥΟΦΙΛΙ, ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ!!! 
ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΚΡΟ-ΟΧΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ): "ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΣ ΠΩΣ ΠΑΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ......" 
----------------------------------------

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ - «Δείγματα» υπουργών

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΟΦΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ κ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
---------------------------------------------------------

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ανασυγκρότηση Κεντροαριστεράς. Το νέο κόμμα πρώτιστο μέλημα Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη

«Δείγματα» υπουργών ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
22/6/2012
Την καρέκλα τους θέλουν να σώσουν πάση θυσία οι πολιτικοί αρχηγοί, την πατρίδα θα τη σώσουν με τα... τσικό της κυβέρνησης!
Χωρίς τη βοήθεια των συναδέλφων που κάνουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ -οι οποίοι και οι ίδιοι τηλεφωνούσαν, ρωτούσαν και κρατούσαν σημειώσεις για να μην ξεχάσουν τα άγνωστα σχεδόν ονόματα που τους έλεγαν- ήταν αδύνατον χθες να αναγνωρίσουμε τους φίλους του προέδρου του κόμματος που είχαν προωθηθεί σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών. Σαφώς μεγαλύτερη κοινωνική επιφάνεια και αναγνωρισιμότητα είχαν οι προερχόμενοι από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ υπουργοί Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Ρουπακιώτης και Αντώνης Μανιτάκης, η οποία πάντως απέφυγε και αυτή να υπουργοποιήσει πολιτικά της στελέχη.
Ευνόητο είναι ότι η κυβέρνηση αυτή απογοήτευσε σφόδρα ακόμη και τους ψηφοφόρους των κομμάτων που τη συγκρότησαν. Μέχρι και από τη ΝΔ απουσιάζει πληθώρα στελεχών πρώτης γραμμής.
Εύλογο είναι το ερώτημα γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης επέλεξαν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, από τη δράση της οποίας θα υφίστανται ακέραιο μόνο το πολιτικό κόστος, χωρίς να απολαμβάνουν ουσιαστικά κέρδη από τη νομή της εξουσίας. Τι είδους κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» είναι αυτή, όταν το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει υπουργό κανένα στέλεχός του για να σώσει, υποτίθεται, την πατρίδα; Πρόκειται προφανώς για παραμύθι παραπλάνησης πολιτικά αφελών.
Φυσικά, η στάση του Ευ. Βενιζέλου έχει εξήγηση, όπως άλλωστε τα πάντα στην πολιτική. Απλούστατα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αδιαφορεί παντελώς για την επιτυχία ή την αποτυχία αυτής της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επικράτησή του στη σκληρή εσωκομματική διαπάλη που θα ακολουθήσει άμεσα για τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και τη συγκρότηση ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος που θα το αντικαταστήσει!
Αυτός και μόνο αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που δεν άφησε τον Λοβέρδο, τον Χρυσοχοΐδη, τον Σκανδαλίδη ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος κορυφαίο και προβεβλημένο του ΠΑΣΟΚ να γίνει υπουργός, όπως τουλάχιστον οι δύο πρώτοι επιθυμούσαν διακαώς και δεν δίσταζαν να το διατυμπανίσουν.
Αν γίνονταν υπουργοί, θα αξιοποιούσαν τους υπουργικούς τους θώκους όχι για να «σώσουν τη χώρα», αλλά για να σφυρηλατήσουν προσωπικές συμμαχίες και δεσμούς με οικονομικούς παράγοντες ή με κατεστημένα συμφέροντα προκειμένου να ενισχυθεί η θέση τους για να διεκδικήσουν ακόμη και την αρχηγία του νέου κεντροαριστερού κόμματος!
Γι' αυτό και οι ενδιαφερόμενοι είχαν κυριολεκτικά λυσσάξει να γίνουν υπουργοί υπό τον Σαμαρά, αλλά γι' αυτό και ο Βενιζέλος δεν ήταν τρελός να τους αφήσει να παίξουν τα προσωπικά τους παιχνίδια εναντίον του από ενισχυμένες θέσεις υπουργών! Το πάθημα άλλωστε του αρχηγού του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος μόλις έκανε υπουργούς τον Βορίδη και τον Αδωνι τους είδε να του κουνούν το μαντίλι και να σαλπάρουν για τη ΝΔ, έχει γίνει μάθημα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο Ευ. Βενιζέλος κήρυξε «προεδρική δικτατορία» στο ΠΑΣΟΚ διαλύοντας όλα τα όργανα του κόμματος αμέσως μετά τη συντριβή στις εκλογές της 6ης Μαΐου, για να μην τον ανατρέψουν. Θα ήταν πολιτικά ανόητος επομένως αν διόριζε στελέχη του ΠΑΣΟΚ -δηλαδή εσωκομματικούς πολιτικούς του αντιπάλους!- σε υπουργικές θέσεις με κίνδυνο να ενισχυθούν τόσο ώστε συνασπιζόμενοι εναντίον του να τον καρατομήσουν και να του φάνε την καρέκλα του αρχηγού!
Την τακτική Βενιζέλου αντέγραψε και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος γνωρίζει άριστα ότι τουλάχιστον τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ είναι ΠΑΣΟΚτζήδες. Μεγάλο μέρος αυτών μάλιστα δεν έχει αλλάξει καν πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά ψήφισε ΔΗΜΑΡ επειδή γνωρίζει πως στο κόμμα αυτό έχει «ταμπουρωθεί» ο κύριος εναπομείνας όγκος των «εκσυγχρονιστών» της εποχής Σημίτη!
Αξιοποιούν τη ΔΗΜΑΡ για να συμμετάσχουν και αυτοί από καλύτερες θέσεις στη διαπάλη για τον χαρακτήρα και την ηγεσία του νέου κεντροαριστερού κόμματος που θα διαδεχθεί το ΠΑΣΟΚ.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Μια κυβέρνηση... «δελφινοκτόνος»!
Η... εξόντωση κάθε επίδοξου «δελφίνου» σε οποιοδήποτε από τα τρία κυβερνητικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) συνιστά τελικά το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης! Πρωτοστατούντος του Ευ. Βενιζέλου και αντιγράφοντας την τακτική του οι Αντώνης Σαμαράς και Φώτης Κουβέλης, οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί εξαφάνισαν από την κυβέρνηση αυτή κάθε επίδοξο διεκδικητή της προεδρίας των αντίστοιχων κομμάτων τους. Τέτοια συντονισμένη... «δελφινοφαγία» πρώτη φορά βλέπουμε! Εντελώς κούφια ακούγονται τα φληναφήματα περί «σωτηρίας της πατρίδας». Η σωτηρία της... αρχηγικής καρέκλας τους ενδιαφέρει τους πολιτικούς αρχηγούς, την πατρίδα θα τη σώσουν με τα... τσικό που έβαλαν στην κυβέρνηση!

ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ


 
«Πλήγμα» 68 εκατ. ευρώ για τους τέσσερις «παγωμένους» οδικούς άξονες
Προτεραιότητα του κ. Κ. Χατζηδάκη η επανεκκίνηση των έργων
Επιτακτική ανάγκη είναι πλέον η επανεκκίνηση των τεσσάρων «παγωμένων» οδικών αξόνων, καθώς οι παραχωρησιούχοι που ανέλαβαν την κατασκευή και τη λειτουργία τους, βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση και έχουν αναστείλει τις εργασίες τους -με εξαίρεση τη συντήρηση των υποδομών.

Η ανάλυση των ισολογισμών των εταιρειών για το οικονομικό έτος 2011 δείχνουν μία ζοφερή εικόνα, καθώς αθροιστικά οι τέσσερις αυτοκινητόδρομοι παρουσίασαν ζημιές, ύψους 68 εκατ. ευρώ, αντί συνολικού θετικού αποτελέσματος 1,5 εκατ., που κατεγράφη το 2010.

Αθροιστικά, οι τέσσερις «παγωμένοι» αυτοκινητόδρομοι (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Νέα Οδός, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας και Ολυμπία Οδός) παρουσιάζουν για το 2011 κύκλο εργασιών ύψους 210 εκατ. ευρώ, αντί 212 εκατ. ευρώ το 2010. Οι συνολικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης έφτασαν αθροιστικά το 1,3 δισ. ευρώ το 2011, περίπου δηλαδή όσο ήταν και το 2010.

Ομως, σημαντικό ρόλο στην οικονομική επιβάρυνση των εταιρειών διαδραμάτισαν τα τοκοχρεωλύσια, τα οποία έφτασαν συνολικά για τις τέσσερις παραχωρήσεις τα 120 εκατ. ευρώ, αντί 63 εκατ. ευρώ το 2010. Αυτός ο διπλασιασμός εκτροχίασε τις εταιρείες παραχώρησης και τις κατέστησε ζημιογόνες.

Παραχώρηση
Καθαρά αποτελέσματα 2011
Καθαρά αποτελέσματα 2010
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
-19.130.016,50
-507.270,10
Νέα Οδός
-1.550.109,31
-448.804,97
Κεντρική Οδός
-22.482.102,06
-85.487,02
Ολυμπία Οδός

Εταιρία Παραχώρησης
-30.264.341,11
-1.048.368,65
Εταιρία Λειτουργίας
4.505.937,19
3.501.290,59
Αθροισμα Παραχώρησης και Λειτουργίας
-25.758.403,92
2.452.921,94

Και αυτό, την ώρα που οι τράπεζες, που χρηματοδοτούν τα έργα σε ποσοστό έως και κατά 44%, έχουν αναστείλει τον δανεισμό για δύο λόγους: ο πρώτος είναι η ραγδαία μείωση της κυκλοφορίας έως και 50%, που έφερε η κρίση και η αύξηση της τιμής των καυσίμων, ενώ ο δεύτερος είναι η εκτίναξη των επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά, η οποία σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές, εκτόξευσε το «χονδρικό» κόστος του χρήματος.

Για περισσότερο από έναν χρόνο, οι εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων, του υπουργείου Υποδομών, του υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών συζητούν, εξετάζουν πιθανά εναλλακτικά σενάρια, ψάχνουν και προτείνουν λύσεις, αλλά όλα φαίνεται να σταματούν ενώπιον του «βουνού», που συνεπάγεται η έλλειψη ρευστότητας. «Οι τράπεζες φαίνεται ότι δεν θα ξαναβάλουν λεφτά στα έργα, εάν δεν επιτύχουν την αύξηση του επιτοκίου δανεισμού» σημειώνουν κύκλοι με γνώση της υπόθεσης. Από την άλλη, όμως, παράγοντες κοντά στις τράπεζες αντιλέγουν ότι με άλλο κυκλοφοριακό φόρτο υπέγραψαν τις συμφωνίες δανεισμού και άλλο βλέπουν, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την βιωσιμότητα των έργων.

Το υπουργείο Υποδομών επεξεργάστηκε λύση, που πέρασε επιτυχώς από την Ευρώπη, η οποία στηρίζεται σε ένα σενάριο αμοιβαίων απωλειών, με ταμειακή στήριξη των παραχωρήσεων σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος και επιστροφή των χρημάτων αργότερα. Πρακτικά, το δημόσιο θα αναλάβει μέρος του ρίσκου, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα, τα οποία με τη σειρά τους ενδέχεται να επιμηκυνθούν χρονικά.

Παράλληλα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για ενεργοποίηση πρότασης, που εγκρίθηκε από τις Βρυξέλλες, για μόχλευση πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με εγγύηση χρήματα από το ΕΣΠΑ είτε μέσω των ομολόγων έργου είτε μέσω Εργαλείου Επιμερισμού Χρηματοοικονομικού Κινδύνου. Ωστόσο, η ΕΤΕπ, φοβούμενη την έκθεσή της σε χρηματοοικονομικό κίνδυνο, είναι απρόθυμη να συμβάλλει σε αυτό το σχέδιο. Πλέον, η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να πείσει τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου να πιέσουν την ηγεσία της ΕΤΕπ για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη των Υποδομών.

Ηδη, ο νέος υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης έθεσε το «ξεμπλοκάρισμα» των έργων ως την υψηλότερη προτεραιότητα στο διευρυμένο χαρτοφυλάκιό του. Το γεγονός ότι θα έχει υπό τον έλεγχό του το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κρίνεται θετικό από την αγορά, καθώς δημιουργεί ικανές συνθήκες για την βελτίωση του υφιστάμενης κατάστασης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το «πάγωμα» των έργων έχει συνολικό μερίδιο στην μείωση του ΑΕΠ περίπου 1,5%, αφού χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο έχουν χαθεί, προκαλώντας σημαντική αύξηση της ανεργίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ - ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΛΟΝΟΣΙΑ.+ΣΧΟΛΙΟΝ


Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ..Νέα υγειονομική βόμβα...Κρούσματα ελονοσίας στην παραλία του Μαραθώνα...

Εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία δεχθήκαμε πριν από λίγο για την παραλία του Μαραθώνα.
Κρούσματα ελονοσίας Ελλήνων και τουριστών κοντά στο σημείο που κάνουν μπάνιο Πακιστανοί και άλλοι λαθρομετανάστες.
Οι λουόμενοι στην παραλία του Μαραθώνα είναι συνήθως...
μικροαστικές οικογένειες Ελλήνων με μικρά παιδιά .Επίσης οικογένειες τουριστών από διπλανό ξενοδοχείο και κάποιοι άλλο που κάνουν κάμπινγκ στην περιοχή.
Όπως πληροφορηθήκαμε οι λαθρομετανάστες στην περιοχή είναι εκατοντάδες...Κάποιοι απ αυτούς εργάζονται σε κτήματα της περιοχής με πολύ χαμηλά μεροκάματα και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής...Είναι βέβαιο πως κάποιοι απ αυτούς δεν έχουν κάνει ποτέ στη ζωή τους ιατρικές εξετάσεις ή εμβόλια και σίγουρα θα μεταφέρουν στους κατοίκους και στους υπόλοιπους επισκέπτες κάθε λογής ξεχασμένη ασθένεια.
Το κράτος ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΩΝ...όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των κορόιδων που πλήρωναν και συνεχίζουν να πληρώνουν επί σειρά ετών για να έχουν έστω και τα στοιχειώδη. 
--------------------------------------------------------
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ Η ΛΑΚΩΝΙΑ
Ειδικές ομάδες επιστημόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τις περιοχές της χώρας μας όπου εμφανίστηκε η ελονοσία προκειμένου να ανακάμψουν την πορεία της ασθένειας. Οι ειδικοί πηγαίνουν πόρτα πόρτα για να βρουν κυρίως λαθρομετανάστες που μπορεί να έχουν πληγεί και να τους χορηγήσουν την απαραίτητη θεραπεία.
Ιδιαίτερα στην περιοχή του δήμου Ευρώτα της Λακωνίας όπου είχε εμφανιστεί σε μεγάλα ποσοστά η ελονοσία, το ΚΕΕΛΠΝΟ απέστειλε σχεδόν μόνιμο κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών.
Το κλιμάκιο έχει σταθερή παρουσία στην περιοχή από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα και πραγματοποιεί περιοδικές επισκέψεις στα καταλύματα κατοίκων της περιοχής, με σκοπό την ενεργητική αναζήτηση περιστατικών ελονοσίας και τη χορήγηση άμεσα εποπτευόμενης θεραπείας σε διαγνωσμένα περιστατικά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι έως τα τέλη Μαρτίου, το κλιμάκιο είχε πραγματοποιήσει επισκέψεις σε 3.566 κατοικίες και είχε εξετάσει συνολικά 7.379 άτομα (τα περισσότερα εξ’ αυτών τουλάχιστον δύο φορές), από τα οποία τα 4.547 ήταν Έλληνες, τα 2.055 μετανάστες από το Πακιστάν και τα 777 ανήκαν σε άλλες εθνικότητες.
Συνολικά ελήφθησαν 374 δείγματα αίματος από ασθενείς με πυρετό ή αναφερόμενο εμπύρετο και από επαφές διαγνωσμένων κρουσμάτων ελονοσίας. Από τα 374 δείγματα, τα δέκα (2,7%) βρέθηκαν θετικά για ελονοσία. Από τους ασθενείς με θετικά δείγματα, οι πέντε είχαν πυρετό ή άλλα συμπτώματα, δύο ανέφεραν πυρετό προ διημέρου και οι υπόλοιποι τρεις ήταν ασυμπτωματικοί (επαφές κρούσματος).
Το κλιμάκιο έχει χορηγήσει συνολικά άμεσα εποπτευόμενη θεραπεία, σε καθημερινή βάση, σε 22 ασθενείς με ελονοσία.
Εκτός αυτού βέβαια πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και κωνωποκτονίες.
Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης η ελονοσία… κάνει πάρτι, κυρίως εξαιτίας της μεταφοράς πληθυσμών και της λαθρομετανάστευσης. 
Ενδεικτικό είναι ότι στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου των Νόσων για τα κρούσματα ελονοσίας που καταγράφηκαν στις χώρες που ανήκουν στην περιοχή της Ευρώπης κατά το έτος 2010 σημειώνεται ότι:
- Το ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ελονοσίας παραμένει σταθερό περίπου σε 1 περιστατικό ανά 100.000 κατοίκους. Το 99,5% των κρουσμάτων αφορά εισαγόμενα κρούσματα, η πλειονότητα των οποίων αναφέρονται από τη Γαλλία και την Αγγλία (χώρες με στενούς δεσμούς με ενδημικές χώρες).
- Κρούσματα χωρίς πρόσφατο ιστορικό ταξιδίου έχουν καταγραφεί σποραδικά τα τελευταία χρόνια.
- Η επίπτωση της ελονοσίας είναι σχεδόν διπλάσια στους άντρες απ’ ότι στις γυναίκες (1,19 και 0,56 ανά 100.000 αντιστοίχως).
- Η ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών είχε τα υψηλότερα ποσοστά (1,37 ανά 100.000, 1,84 σε άντρες και 0,83 σε γυναίκες).
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/blog-post_7805.html
--------------------------------------------------------
Υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας
Κανένα μέτρο για τον αφοπλισμό της υγειονομικής βόμβας που ακούει στο όνομα "λαθρομετανάστες δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη και όλα τείνουν ότι θα έχουμε έκρηξη των λοιμωδών νοσημάτων μέσα στο καλοκαίρι. Οι επιχειρήσεις σκούπα για την σύλληψη ιερόδουλων με AIDS έχουν τερματιστεί πριν καλά καλά ξεκινήσουν, καθώς οι εκδιδόμενες γυναίκες ξαναγύρισαν στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα...
Τον σοβαρότερο κίνδυνο όμως, για την δημόσια υγεία αποτελούν οι χιλιάδες αλλοδαποί που εργάζονται, χωρίς πιστοποιητικά υγείας σε εστιατόρια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία ακόμη και βιομηχανίες αλλαντικών. Οι εργοδότες, στο σύνολό τους, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την σχετική διάταξη του υπουργείου Υγείας, αδιαφορώντας μάλιστα για το υψηλότατο πρόστιμο που φτάνει και τα 100.000 ευρώ το οποίο προβλέπεται για την συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αδυναμία "κυνηγιού" τους, όπως και του μετανάστη χωρίς "υγειονομική ταυτότητα" από τις διευθύνσεις Υγείας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας , την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία. Πρόκειται για τις υπηρεσίες που υποτίθεται ότι θα αναλάμβαναν να κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους και να πιάσουν στα "πράσα" εργοδότες που απασχολούν αλλογενείς που δεν διαθέτουν τα έγγραφα που απαιτούνται και αφορούν την κατάσταση τη υγείας τους. Το ανησυχητικό είναι ότι έχει ατονήσει και κάθε προσπάθεια εντοπισμού και καταγραφής των ανιθαγενών που προέρχονται από χώρες όπου γνωρίζει έξαρση η ελονοσία κι άλλες μεταδοτικές ασθένειες.
Σύμφωνα με τον νόμο οι εργοδότες οποιουδήποτε μετανάστη (με ή χωρίς έγγραφα) υπηκόου κράτους όπου υπάρχουν ενδημικές αρρώστιες είναι υποχρεωμένοι να τον μεταφέρουν για εξέταση και θεραπεία.
Ειδικά για την ελονοσία που από την Ελλάδα έχει εξαφανισθεί από το 1974 η πιστροφή της προκαλεί συναγερμό καθώς κυριολεκτικά θερίζει στις τάξεις των αλλοδαπών από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μαρόκο. Η μαλάρια, όπως διαφορετικά λέγεται είναι μία λοιμώδης νόσος που προκαλείται από το παράσιτο "πλασμώδιο" και μεταδίδεται κυρίως μέσω τσιμπημάτων μολυσμένων κουνουπιών.
Τα συμπτώματα της νόσου είναι τοπικά παροξυσμικό έντονο ρίγος, εφίδρωση, υψηλός πυρετός, κεφαλαλγία και μυαλγίες.
Ήδη τα κλιμάκια της ΚΕΕΛΠΝΟ που γυρίζουν την Αθήνα έχουν καταγράψει δεκάδες περιστατικά ελονοσίας μεταξύ των τριτοκοσμικών. Μαζί με ηπατήτιδα, AIDS, και άλλα σεξουαλικών μεταδιδόμενα νοσήματα.
Ανεκτέλεστη παραμένει και η διάταξη που υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν καταλάβει μετανάστες να παίρνουν μέτρα, για την απομάκρυνσή τους, διαφορετικά θα χαρακτηρίζονται συνυπεύθυνοι για το πρόβλημα.
Στην διάταξη, αναφέρεται, επίσης ρητά ότι οι χώροι που χρησιμοποιούνται για την διαμονή ατόμων, προσωρινοί ή μή, πρέπει να διαθέτουν υγιεινή ύδρευση και αποχέτευση, επαρκή φωτισμό και αερισμό, σύστημα καθαρισμού και λουτήρα- ντουζιέρα για την ατομική καθαριότητα. Επιπλέον σε κάθε άτομο θα πρέπει να αντιστοιχεί κρεβάτι με καθαρά στρώματα και κλινοσκεπάσματα.
Κάτι τέτοιο βέβαια στην πράξη δεν γίνεται όπως δεν εφαρμόζεται και η απέλαση όλων όσων αλλοδαπών έχουν μολυνθεί με τον ιό του AIDS. Και η ανεξέλεγκτη ροή τριτοκοσμικών συνεχίζεται...
--------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΕΧΟΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΑΝΘΕΟΝ" ΗΔΗ ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΟΤΙ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΔΩ) ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΥΡΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΛΑΣΜΩΔΙΟ ΤΟΥ ΛΑΒΕΡΑΝ (ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΤΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΙΠΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΑΝΟΣΙΑ, ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥ (ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΞΕΝΙΣΤΗΣ) Ο "ΑΝΩΦΕΛΗΣ ΚΩΝΩΨ"* (ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΤΩΝ, ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΙΣ ΚΩΠΑΪΔΟΣ κλπ) πράγμα σήμερα εύκολο με τις αεροπορικές μεταφορές, ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ) ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! 
ΝΑ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!
---
*Ο ανωφελής κώνωψ. Το γένος αυτών των κουνουπιών είναι ο φορέας της ελονοσίας και των ασθενειών της εγκεφαλίτιδας και φιλαρίασης. Τα ενήλικα κουνούπια του γένους αυτού αναγνωρίζονται από τη στάση του σώματος τους, όπου η προβοσκίδα, το κεφάλι και το σώμα είναι σε μία ευθεία γραμμή, ΟΜΩΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΓΩΝΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ. Επίσης τα φτερά τους φέρουν μικρά στίγματα. Με το τσίμπημά του σε άτομο που έχει ελονοσία, το θηλυκό μαζί με το αίμα ρουφάει και το πλασμώδιο στο οποίο οφείλεται η ασθένεια. Μέσα στο σώμα του κουνουπιού το μικρόβιο παραμένει και αναπτύσσεται. Στη συνέχεια μεταφέρεται στους σιελογόνους αδένες του και έτσι με νέο τσίμπημα σε σώμα υγιούς ανθρώπου, μεταφέρει μέσω του σάλιου του το μικρόβιο στον οργανισμό του. Το ανωφελές κουνούπι ζει από 18 μέρες μέχρι 4-5 εβδομάδες.
ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟ ΓΩΝΙΑΝ ΣΤΑΣΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, Η ΣΤΑΣΙΣ ΑΥΤΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΡΟΣ ΣΑΣ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ (ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ) ή ΤΟΝ ΑΝΩΦΕΛΗ
------------------------------------------