Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

23 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ-ΛΗΣΤΩΝ Η ΞΕΦΡΑΓΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!


Αιματηρή ληστεία στην Ηλιούπολη –- Πυροβόλησαν ταξιτζή στο πόδι οι δράστες που άρπαξαν τρία αυτοκίνητα από πολίτες  • - Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ παίρνει μέρος στις έρευνες
  • - Είχαν “κόψει” παράθυρο στο πίσω μέρος της τράπεζας και περίμεναν κρυμμένοι 
  • - Όταν μπήκε η χρηματαποστολή και εισέβαλαν και άρπαξαν τα χρήματα
  • - “Σκορπισμένα” ευρώ βρέθηκαν έξω από ξενοδοχείο στην Καστέλα 
  • - Ανταλλαγή πυροβολισμών με άνδρες της ΔΙΑΣ 


Καλά οργανωμένο σχέδιο είχαν οι ληστές που χτύπησαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ηλιούπολη στην πλατεία Κανάρια.
Όπως όλα δείχνουν οι ληστές ώρες πριν το χτύπημα, ίσως από όταν το υποκατάστημα ήταν ακόμη κλειστό, είχαν πάει στο πίσω μέρος και είχαν “κόψει” ένα από τα παράθυρα του κτιρίου ώστε να ανοίξουν δίοδο.
Δεν είχαν στόχο τα χρήματα από τα ταμεία ή το χρηματοκιβώτιο, αλλά τα χρήματα που θα έφερνε στο υποκατάστημα η χρηματαποστολή.
Έτσι κρύφτηκαν στο χώρο πίσω από την τράπεζα και περίμεναν.
Όταν η χρηματαποστολή έφτασε έβαλαν μπροστά το σχέδιό τους. Έσπασαν το τζάμι και εισέβαλαν με τα όπλα στα χέρια, άρπαξαν τα χρήματα και βγήκαν από την τράπεζα.

Οι επικίνδυνοι ληστές προσπάθησαν αρχικά να διαφύγουν με μηχανή, ωστόσο φαίνεται ότι τους “πρόδωσε” καθώς δεν έπαιρνε μπροστά και έτσι αποφάσισαν να αρπάξουν αυτοκίνητο από κάποιον πολίτη.

Η ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ

Στο δρόμο τους βρέθηκε μια γυναίκα με ένα ασημί αυτοκίνητο. Με τα όπλα στα χέρια απείλησαν τη γυναίκα
την ανάγκασαν να κατέβει από το αυτοκίνητό της και συνέχισαν με αυτό.

Λίγο πιο μακρυά όμως η ομάδα ΔΙΑΣ τους εντόπισε και πάλι. Οι δράστες αυτή τη φορά δεν δίστασαν να βγάλουν τα όπλα και να πυροβολήσουν τους αστυνομικούς, ευτυχώς χωρίς να βρουν στόχο.

Στο ύψος της Αμφιθέας οι ληστές για να κρύψουν τα ίχνη τους αποφάσισαν να αλλάξουν και πάλι αμάξι.

Αυτή τη φορά επέλεξαν ένα ταξί. Ο άτυχος οδηγός προσπάθησε να αντιδράσει και τότε ο ένας από τους ληστές τον πυροβόλησε στο πόδι ρίχνοντάς τον αιμόφυρτο στο δρόμο.

Άρπαξαν το ταξί και άρχισαν να κινούνται στην παραλιακή προς Πειραιά.

Στο ύψος του ΣΕΦ οι δράστες ακινητοποίησαν ακόμη ένα ταξί. Με την απειλή των όπλων ανάγκασαν τον οδηγό να κατέβει και άρπαξαν το όχημα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταξί που άρπαξαν οι δράστες στο ΣΕΦ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά σε γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή της Καστέλας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μάλιστα και χαρτονομίσματα στο δρόμο κοντά στο ξενοδοχείο και έτσι εστιάζουν στο χώρο τις έρευνες.

Yποστέλλουν την ελληνική σημαία τα τουριστικά σκάφη!


Aκούει κανείς στο υπ.Ναυτιλίας; Yποστέλλουν την ελληνική σημαία τα τουριστικά σκάφη!Υποστέλλουν τη γαλανόλευκη τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη ενώ άλλα παροπλίζονται. Η αρχή του τέλους για τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό διαφαίνεται στο γκρίζο ορίζοντα αφού η αναβλητικότητα του κράτους και η έλλειψη θέλησης οδήγησε τελικά σε αδιέξοδο. «Μετά από 2 ½ χρόνια και έξι υπουργούς ναυτιλίας το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό δεν πέρασε και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε σημαία. Θα είναι η αρχή αλλαγής σημαίας όλων των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνης Στελλιάτος και προσέθεσε:
«Από το 2009 έχει αρχίσει μία πτώση των ναυλώσεων στο ελληνικό yachting που κανείς δεν γνωρίζει που θα σταματήσει. Το ερώτημα είναι για τα επανδρωμένα επαγγελματικά τουριστικά πλοία όχι τι πτώση έχουν στις ναυλώσεις τους αλλά πόσα θα παροπλιστούν. Με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό (ανεργία ναυτικών, ανεργία ζώνη Περάματος κ.λ.π.). Ως και τα ιστιοπλοϊκά επαγγελματικά, που κατά κανόνα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα υπόλοιπα, παρουσιάζουν μία πτώση της τάξης των 40% στις ναυλώσεις τους».
Όπως αναφέρει αναλυτικά το protothema.gr, σύμφωνα με τον Αντώνη Στελλιάτο οι λόγοι που συναινούν ώστε να φτάσει αυτή η εναλλακτική μορφή τουρισμού στα πρόθυρα του αφανισμού:
1) Παγκόσμια οικονομική κρίση.
2) Έλλειψη διαφήμισης, στοχευμένης διαφήμισης και προβολής του μοναδικού προορισμού στον κόσμο για yachting, της χώρας μας με τα τόσα νησιά και μοναδικό πολιτισμό, κλίμα και καταγάλανες θάλασσες και φιλοξενία που μόνο οι Έλληνες μπορούν να προσφέρουν.
3) Το δυσφημιστικό όνομα της Ελλάδος στο εξωτερικό εξακολουθεί να είναι πρώτο θέμα στα ΜΜΕ. Καμιά προσπάθεια από τα αρμόδια Υπουργεία και την Κυβέρνηση δεν έγινε ώστε να ανατραπεί αυτή η δυσφήμιση και να εμπεδώσουν οι ξένοι τουρίστες ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής, όχι πτωχευμένη και έτοιμη για τη φιλοξενία των ξένων τουριστών οι οποίοι θα την επισκεφθούν.
4) Υπουργείο Ναυτιλίας. Στα δυόμιση χρόνια Κυβέρνησης άλλαξαν έξι Υπουργοί στο Υπουργείο Ναυτιλίας που έχει αλλάξει τρία ονόματα. Σε δυόμισι χρόνια κατετέθη στην Βουλή δύο φορές το σχέδιο Νόμου για το θαλάσσιο τουρισμό και όμως ακόμη βρίσκεται σε κάποιο γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου χωρίς να ψηφιστεί.
Αποτέλεσμα, το Νεόκτιστο στα Ναυπηγεία Περάματος E/T Variety Voyager της εταιρείας Variety Cruises, μόλις μία εβδομάδα πριν αναγκάστηκε να αλλάξει την Ελληνική σημαία που είχε σε σημαία Μάλτας για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα ταξίδια του. Μήπως είναι η αρχή αλλαγής σημαίας στα επαγγελματικά ελληνικά τουριστικά πλοία; Όποια Κυβέρνηση και να προκύψει θα πρέπει να έχει σαν προτεραιότητα την επανασύσταση του Αυτόνομου Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ώστε να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου ποιος κάνει τι.
Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤΤ αναφέρθηκε στο παγκόσμιο συνέδριο για το Yachting, το 11th Charter Yacht Show στον Πόρο που έληξε πριν λίγες ημέρες. «84 επαγγελματικά πλοία έλαβαν μέρος και 34 γραφεία Yacht Brokers από το εξωτερικό. Η επιτυχία ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Η Επιτροπή που αποτελείται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών ξεπέρασε με την προσπάθεια της τα ανθρώπινα limit. Ο Δήμαρχος του Πόρου κ. Δημήτρης Στρατηγός βοήθησε για μια ακόμη χρονιά όσο ήταν δυνατό παρά τις αξεπέραστες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας. Την επόμενη χρονιά πιστεύουμε θα πάμε καλύτερα». 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έκθεση HSBC: Τα "4" σενάρια μετά τις εκλογές - Πρακτικά αδύνατη η ελληνική ευρω-έξοδος

Έκθεση HSBC: Τα "4" σενάρια μετά τις εκλογές - Πρακτικά αδύνατη η ελληνική ευρω-έξοδος


H Eλλάδα δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ, ούτε μπορεί κανένας να την πιέσει να βγει από την ευρωζώνη. Και αν από μόνη της ήθελε να βγει από το ευρωζώνη οι άλλες χώρες θα έπρεπε να κάνουν ότι μπορούν για να την αποτρέψουν γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν απλά ο θάνατος της ευρωζώνης.
Αυτά αναφέρει σε έκθεσή του ο τραπεζικός κόλοσσός HSBC περιγράφοντας τα τέσσερα σενάρια που υάρχουν σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξιες και τονίζοντας μάλιστα ότι ακόμη και ένα θετικό αποτέλεσμα για τα αντιμνημονιακά κόμματα που αντιτίθενται στη λιτότητα και την εξαθλίωση τον Ιούνιο δεν θα σημάνει απαραίτητα την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είτε άμεσα είτε σε μακροχρόνια βάση.

Σενάριο 1: Αποτέλεσμα εκλογών υπέρ μνημονίου και επιβολή νέων μέτρων


Οι φόβοι των αγορών για κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπληρώνονται και εκλέγεται πρώτο κόμμα η ΝΔ, συνεργάζεται μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ και υπερασπίζονται το μνημόνιο. Η Ελλάδα λαμβάνει την επόμενη δόση της διάσωσης. Παρά την άνοδο των αντιμνημονιακών κομμάτων, το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες αντέχουν νέα οικονομικά μέτρα τα οποία ξεκινούν να επιβάλλονται άμεσα. Ωστόσο, απουσία οικονομικής ανάπτυξης, τα θέματα φερεγγυότητας για το ελληνικό δημόσιο και τις τράπεζες παραμένουν κια το προβλημα της ύφεσης είναι άγνωστο αν και πότε θα λυθει.

Σενάριο 2: Αποτέλεσμα εκλογών κατά μνημονίου και παραμονή στο ευρώ 


Οι εκλογές "βγάζουν" κυβέρνηση που αντιτίθεται στην τρόικα και το μνημόνιο "παγώνει" και ξεκινά επαναδιαπραγμάτευση.Φοβούμενη τεράστια διάχυση του προβλήματος, η Ευρώπη προσφέρει ισχυρή στήριξη ρευστότητας στις κυβερνήσεις και τις τράπεζες της υπόλοιπης ευρωζώνης και, εν καιρώ, χαλαρώνει τη στάση της προς την Ελλάδα. Κλείνει συμφωνία που παρέχει στην Ελλάδα μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη βοήθεια και πιο χαλαρό πρόγραμμα λιτότητας.
Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ αλλά σταδιακά επανεμφανίζονται ρήγματα στην ευρωζώνη, καθώς λόγω της απουσίας αξιόλογης οικονομικής ανάπτυξης στην περιφέρεια, τα προβλήματα φερεγγυότητας επιστρέφουν.

Σενάριο 3: Απειλή Ελλάδος για έξοδο από το ευρώ 


Εκλέγεται αντιμνημονιακή κυβέρνηση, το μνημόνιο καταλήγει στα σκουπίδια αλλά οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν δείχνουν προθυμία συμβιβασμού με την Ελλάδα και δεν χρηματοδοτούν την οικονομία της. Η Αθήνα περιθωριοποιείται και αναγκάζεται να επιβιώσει με δικούς της πόρους: η τρόικα δεν δίνει τη νέα δόση της διάσωσης, δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης και η Ελλάδα αποφασίζει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη γα να χρηματοδοτήσει την οικονομία της μετά από διάστημα μερικών μηνών.

Φοβούμενοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφασίζουν ότι η Ελλάδα ήταν μπορεί να μολύνει ανεπανόρθωτα και την υπόλοιπη ευρωζώνη. Η απειλή αποχώρησής της αποχώρησή της πυροδοτεί κινήσεις προς περαιτέρω ενοποίηση της ευρωζώνης: ενοποίηση του χρέους, κοινές εκδόσεις ομολόγων και κάποιας μορφής δημοσιονομική ένωση, μέτρα που σχεδιάζονται για να αντιμετωπίσουν τις -εκλαμβανόμενες ως- αδυναμίες της ένωσης. Εν τέλει προχωρούν σε νέο δανεισμό της Ελλάδας με πολύ διαφορετικούς όρους.

Σενάριο 4: Έξοδος από το ευρώ και "ντόμινο" 


Το σενάριο αυτό είναι αντίστοιχο με το σενάριο 3, αλλά με μια μεγάλη διαφορά: Η Ελλάδα αποχωρεί από την ευρωζώνη, αλλά οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης δεν συμφωνούν στα επόμενα βήματα και ξεκινά το οικονομικό χάος. Εκτινάσσονται τα spreads των κρατικών ομολόγων, επιταχύνονται οι εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες και το ευρώ οδεύει προς το σημείο όπου δεν υπάρχει πλέον γυρισμός. Πρώτη η Γερμανία "κηρύσσει τον θάνατο του ευρώ".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΗΝ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ!

Άνανδρη δολοφονική επίθεση των αναρχικών σε βουλευτή της ΧΑ στην Πάτρα

Άνανδρη δολοφονική επίθεση αναρχικών στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης είχαμε σήμερα το βράδυ. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έβγαινε από τηλεοπτικό σταθμό μαζί με τον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή, αφού είχε δώσει τη συνέντευξη. Ομάδα 30 περίπου αναρχικών τον περίμενε στην είσοδο του σταθμού στην οδό Αγίου Ανδρέου, όρμησε στον βουλευτή και τον χτύπησαν με αγριότητα.

Παράλληλα οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν και στον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή που επιχείρησε τους χωρίσει και τον τραυμάτισαν στο χέρι με καδρόνι. Παρά τις φωνές του δημοσιογράφου ότι ο ηλικιωμένος βουλευτής είναι μόνος του και απροστάτευτος προσπαθώντας να αποτρέψει τους αντεξουσιαστές
από την επίθεση εκείνοι δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης δέχθηκε μπουνιές στο πρόσωπο και του έσκισαν τα
ρούχα. Στο σημείο έφτασαν  αστυνομικές δυνάμεις που παρέλαβαν τον τραυματία βουλευτή, ενώ οι αντεξουσιαστές άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας συνθήματα και βρίζοντας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρείς ληστείες από τρείς Αλβανούς στην Ηγουμενίτσα μέσα σε δύο ημέρες

Τρείς ληστείες από τρείς Αλβανούς στην Ηγουμενίτσα μέσα σε δύο ημέρες


Τρεις λαθρομετανάστες  Αλβανοί, ηλικίας 26,30 και 24 ετών, συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, επειδή διέρρηξαν διαμέρισμα  στην πόλη.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  προέκυψε ότι  οι τρεις δράστες το προηγούμενο βράδυ είχαν διαρρήξει και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από τα οποία αφαίρεσαν  μικρό χρηματικό ποσό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Τεράστιες αντιδράσεις σε βάση ΝΔ και ΔΗΣΥ για τον "γάμο"

Τεράστιες αντιδράσεις σε βάση ΝΔ και ΔΗΣΥ για τον "γάμο"

Oι εξωθεσμικές (πιθανότητατα και εκτός Ελλάδος) δυνάμεις που έφεραν κοντά τον Α.Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και την απομάκρυνση των τριών από το ΛΑΟΣ, δεν υπολόγισαν καλά τις αντιδράσεις της βάσης της ΝΔ, αλλά και των άλλων δύο κομμάτων: Από το πρωί μέχρι το βράδυ το τηλεφωνικό κέντρο στην Συγγρού δέχεται τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους νεοδημοκράτες που βρίζουν, βρίζουν, βρίζουν, τι άλλο; Την ηγεσία του κόμματος.

Η σύνθεση δεν γίνεται αποδεκτή από το σύνολο των ψηφοφόρων και της κομματικής τους βάσης, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο μέχρι στιγμής να πειστούν για την ορθότητα της επιλογής, αφού μέχρι πριν δυο εβδομάδες ήταν αντίπαλοι και επί δυο χρόνια ο πόλεμος ήταν ανελέητος με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Παράλληλα, κυριαρχούν αρκετές γκρίνιες και μουρμούρες από σκληρούς προεδρικούς που στήριξαν με πάθος τα τελευταία δυόμιση χρόνια τον κ. Σαμαρά, αλλά βλέπουν να θολώνεται αρκετά το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ. και πλέον μετά την κωλοτούμπα με το Μνημόνιο η ΝΔ υιοθετεί και την ιέρεια του Μνημονίου την Ντόρα...

Ολη αυτή η συζήτηση δεν ανησυχεί τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., που κινούνται πέριξ της αυλής του προέδρου, υπογραμμίζοντας πως νομίζουν ότι όταν "κατακαθίσει η σκόνη" θα κατανοηθεί η "υπέρβαση" που έγινε και από τις δυο πλευρές, αφού προέχει, όπως τονίζουν, η σωτηρία της χώρας από ένα ευρωπαϊκό μέτωπο, που δεν μπορούσε να τορπιλιστεί από προσωπικές διαφορές.Είναι η γνωστή ομάδα της ΝΔ που έφερε το κόμμα στο 18%.

Πολύ βαρύ είναι το κλίμα και στις εκλογικές περιφέρειες, όπου θα…θυσιαστούν πολιτικά και τα στελέχη της Ν.Δ. που κέρδισαν έδρες και θα αναγκαστούν, καθ' υπόδειξη της ηγεσίας, να παραχωρήσουν τη θέση τους στους επαναπατρισθέντες, πρώην βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σε αρκετές περιφέρειες, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το Βήμα στη διάθεσή του συνομιλώντας με πολλούς βουλευτές της Ν.Δ., η νεοδημοκρατική βάση δεν υποδέχεται θετικά τους υποψηφίους οι οποίοι μετά την αποχώρησή τους από τη ΝΔ έκαναν πόλεμο στο κόμμα τους και στο αρχηγό και ήδη οι "πουλημένοι" από τον Α.Σαμαρά βουλευτές, ήρθαν σε επαφή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως ακριβώς είχε προβλέψει το defencenet.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Ελ. Αυγενάκης θα τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου μετά τον Εμμ. Κεφαλογιάννη και θα χάσει το «τραίνο» ο δεύτερος των εκλογών, ο Γ. Δεικτάκης, o οποίος είχε κερδίσει την έδρα με το σπαθί του. Βέβαια, για να εκλεγεί και ο Αυγενάκης, πρέπει να βγει πρώτη η ΝΔ
Στα Χανιά, πρώτος στη λίστα θα βρεθεί ο Χρ. Μαρκογιαννάκης (ΔΗ.ΣΥ.) και μετά (!) οι εκλεγμένοι της 6ης Μαΐου ο κ. Μ. Βολουδάκης και ο κ. Κυρ. Βιρβιδάκης, με αποτέλεσμα να τεθεί ουσιαστικά εκτός ο τρίτος των εκλογών κ. Κ. Γύπαρης.

Στην Ηλεία την αδικία θα την υποστεί η δεύτερη των εκλογών με 6.500 περίπου σταυρούς, Διονυσία Αυγερινοπούλου, στο πρόσωπο της οποίας η ηγεσία του κόμματος τιμωρεί μια εξαιρετική υποψηφιότητα. Στη θέση της θα τοποθετηθεί, μετά τον πρώτο κ. Κ. Τζαβάρα, ο κ. Γ. Κοντογιάννης (!) που έβριζε και κορόϊδευε τους νεοδημοκράτες και ο οποίος είχε πολιτευθεί με τη Δημοκρατική Συμμαχία στη Β΄ Αθηνών.
Μεγάλη συζήτηση γίνεται και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., του οποίου θα ηγηθεί η κυρία Μπακογιάννη για συμβολικούς λόγους.

Ως εκ τούτου στη δεύτερη θέση θα μετακινηθεί ο δικαστής κ. Χαρ. Αθανασίου («ότι πει ο πρόεδρος» είπε όταν τον ρώτησαν σχετικά) και ερωτηματικό είναι εάν θα έχουν την ίδια σειρά, όπως και στις εκλογές της 6ης Μαίου, ο κ. Χρ. Λαζαρίδης (ήταν δεύτερος) και ο κ. Ι. Μιχελάκης (τρίτος). Η Ν.Δ. με τα πρόσφατα αποτελέσματα εξασφάλισε τρεις θέσεις στο Επικρατείας, αλλά για να καταφέρει να κερδίσει τέσσερις θα πρέπει το ποσοστό της να είναι πανελλαδικά τουλάχιστον στο 28% ποσοστό πρακτικά αδύνατο να το επιτύχει..
 
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί και στη ΔΗΣΥ (ή εν πάση περιπτώσει ότι έχει μείνει από την ΔΗΣΥ), αφού η Ν.Μπακογιάννη δεν έχει καταφέρει να πείσει για την ορθότητα της επιλογής της να συμμαχήσει με τον Α.Σαμαρά.

Πολλά στελέχη του κόμματος δυσανασχετούν, ενώ ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού κ. Ανδρ. Ανδριανόπουλου, ο οποίος είχε στηρίξει την κυρία Μπακογιάννη, αλλά τώρα μετά τα όσα συνέβησαν με τη συμμαχία με τον κ. Σαμαρά, θεωρεί πως οι εξελίξεις στον κεντροδεξιό χώρο απογοητεύουν όσους ανθρώπους πραγματικά ανησυχούν για το μέλλον της χώρας και κινούνται στη βάση αρχών και ιδεών.

«Αντί για την αναμενόμενη και επιθυμητή σύσταση ενός καινούργιου φορέα - ομπρέλα που θα αναλάμβανε την ευθύνη ανανέωσης του χώρου και της ανοιχτής αντιπαράθεσης με παλιούς και νέους κήρυκες του κρατισμού διαπιστώνουμε την…νεκρανάσταση παλιών πολιτικών τακτικών και την επανασυγκόληση τελειωμένων στα μάτια της κοινωνίας πολιτικών φορέων» υπογραμμίζει ο κ. Ανδριανόπουλος σε γραπτή του δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο κ. Ανδριανόπουλος που πληροφορήθηκε μέσω από blogs ότι δήθεν επιστρέφει στη Ν.Δ., αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υποστηρίζει στη δήλωσή του, ότι οι τελευταίες ελπίδες αντιμετώπισης με επιτυχία του φαινομένου μιας λαϊκίστικης και εξωπραγματικής αριστεράς ενταφιάζονται και συνεχίζει: «Δεν μένει παρά να περιμένουμε την επόμενη ημέρα. Ελπίζοντας ο χώρος να ανανήψει με νέα πρόσωπα και καινούργιες δυναμικές πολιτικές».

Παράλληλα, αποχώρησαν και άλλα φιλελεύθερα στελέχη που συνεργάστηκαν το τελευταίο διάστημα με τη Δημοκρατική Συμμαχία, όπως οι κκ. Γ. ΑναστασόπουλοςΑντ. ΒλυσίδηςΠολ. ΓκουρλάκηςΝ. ΛιολιόπουλοςΚ. ΠαπαχαράλαμποςΧ. ΠεϊτσίνηςΦ. Περλικός, Γ. Σαρηγιαννίδης και Δ. Σκάλκος με το επιχείρημα ότι δεν τους επιτρέπεται να ακολουθήσουν την ηγεσία του κόμματος στο αδιέξοδο εγχείρημα της προσχώρησης στη ΝΔ.


«Στη σύντομη προεκλογική περίοδο που διανύουμε, το μεταρρυθμιστικό κέντρο φαίνεται να συνθλίβεται ανάμεσα στην Αριστερά της δραχμής και τη Δεξιά της πεντάρας. 
Ανάμεσα σε μια ανεύθυνη Αριστερά που οχυρωμένη πίσω από έναν αριστερόστροφο εθνο-λαϊκισμό επιχειρεί να... συσπειρώσει τα απομεινάρια του χρεοκοπημένου κρατισμού» αναφέρουν μεταξύ άλλων στη δήλωσή τους και συνεχίζουν: «Και ανάμεσα σε μια γερασμένη και εξίσου ανεύθυνη Δεξιά που επιχειρεί την αναπαλαίωση της ανασύροντας επιχειρήματα από το ιδεολογικό οπλοστάσιο μιας ανιστόρητης αντι-κομμουνιστικής ρητορικής.
Όμως ούτε ο Τσίπρας είναι ο Τσε Γκεβάρα, ούτε...ο Σαμαράς είναι ο ντε Γκωλ. Και για να χρεοκοπήσει η χώρα δεν είναι αναγκαίος ο «τροπικός» λαϊκισμός του Τσίπρα. Μας αρκεί και η «βαλκανική χριστιανοδημοκρατία» του Σαμαρά».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιχείρηση ανακατάληψης της Πειραϊκής Πατραϊκής από χιλιάδες Έλληνες


Επιχείρηση ανακατάληψης της Πειραϊκής Πατραϊκής από χιλιάδες ΈλληνεςΕισβολή χιλιάδων αγανακτισμένων Ελλήνων κατοίκων της Πάτρας αναμένεται από στιγμή σε στιγμή στον χώρο του εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής σε μια προσπάθεια να εκκενώσουν το χώρο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 30χρονου Αθ. Λαζανά από Αφγανούς μετανάστες τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Αν και ο δήμαρχος της πόλης συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για την αντιμετώπιση τεράστιου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην πόλη όπως φαίνεται οι κάτοικοι της  Πάτρας δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο τις προτάσεις λύσεις των Αρχών και αποφάσισαν να «πάρουν» το νόμο στα χέρια τους. 
Αυτή την ώρα χίλιοι κάτοικοι της Πάτρας βρίσκονται στην οδό Σουνίου και στην παραλιακή λεωφόρο η οποία έχει κλείσει από το πλήθος.  Εντός του χώρου του εργοστασίου βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας του Λιμενικού Σώματος καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ από την Πάτρα και άλλες πόλεις πλησίον της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Μία κλούβα των ΜΑΤ καίγεται από βόμβα μολότοφ που εκτοξεύθηκε από άγνωστη κατεύθυνση.
Οι Αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο των αγανακτισμένων πατρινών στον χώρο.  Πηγές από την Πάτρα αναφέρουν ότι οι 800 αλλοδαποί που είναι κλεισμένοι μέσα στο εργοστάσιο
της Πειραϊκής Πατραϊκής είναι εξοπλισμένοι με λοστούς, ξύλα, και άλλα αυτοσχέδια όπλα.
Ήδη  από τον χώρο απομακρύνονται οι γυναίκες και τα παιδιά που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το κτιριακό σύμπλεγμα καθότι 1500-2000 Έλληνες κάτοικοι επιδιώκουν να εισέλθουν στο χώρο και να τον εκκενώσουν.
Αυτή την ώρα γίνεται χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία για να απωθήσουν τους διαδηλωτές που πολιορκούν το χώρο ενώ με τη σειρά τους οι διαδηλωτές πετούν πέτρες κατα της Αστυνομίας.