Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

22 Αυγούστου 2012

Καμένα μυαλά


 
Καμένα μυαλά
Η αστυνομική πλευρά της ληστείας μετά φόνου στην Πάρο , οι λεπτομέρειές της , οι φωτογραφίες των μεταμφιεσμένων δραστών, τα σπίτια που χρησιμοποιούσαν, ο τρόπος διαφυγής τους από το νησί, τα αποκαλυπτήρια των κατηγορουμένων, όλα μαζί είναι αλήθεια ότι προκαλούν το ενδιαφέρον του πλήθους.

Ωστόσο,επισκιάζουν τον παραλογισμό της πράξης ,την θρασύτητα και τον κυνισμό της δράσης και βεβαίως δεν αναδεικνύουν το φαινόμενο της ακραίας επιλογής που κάνουν τόσο νέοι άνθρωποι,οι οποίοι δηλώνουν ή καμώνονται πως είναι «κοινωνικοί αγωνιστές» και υποτίθεται ότι δρουν εκκινώντας από πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες.

Κι άλλοτε έχουν υπάρξει διεθνώς αναρχικοί, αντιεξουσιαστές , μηδενιστές , οι οποίοι επέλεξαν τη βία και την κλοπή ως μέσο χρηματοδότησης της δράσης τους ή και της προσωπικής επιβίωσής τους ακόμη, αλλά πάντα υπήρχε κάποιο αξιακό υπόστρωμα , μια βάση υποτυπωδών αρχών έστω σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, οι οποίες προσέδιδαν κάποιο χαρακτήρα ακόμη και σε ακραίες πράξεις και ενέργειες.

Στην νεότερη ελληνική περίπτωση τέτοιας ακραίας πολιτικής δράσης νιώθει ο καθείς πως δεν υπάρχει τίποτε που να συνέχει τα πρόσωπα, παρά μόνο ένας απίστευτος πρωτογονισμός, αποτέλεσμα ενός μίγματος ιδεοληπτικού φανατισμού και απόλυτης αμορφωσιάς.

Τα μυαλά είναι εμφανώς καμένα,το θράσος απύθμενο και οι πράξεις αφρόντιστες,έτσι ότι να 'ναι, χωρίς μέτρο και αίσθημα της όποιας ενοχής. Και ευλόγως διερωτάται κανείς πως μας συνέβη αυτή η «εκτροπή» έστω ενός μικρού τμήματος της νιότης.

Από ποιες πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες βγήκαν αυτά τα παιδιά, πώς «κάηκαν» τα μυαλά και τα συναισθήματά τους και μετατράπηκαν σε ψυχρούς και ανέκφραστους φονιάδες; Θέλει αναζήτηση και μελέτη βαθιά το φαινόμενο.Οι απαντήσεις ούτε απλές είναι ,ούτε εύκολες. Και σίγουρα δεν μπορεί να είναι βεβιασμένες.

ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ!

Ιταλία: Μουσουλμάνος έδειρε την έγκυο γυναίκα του επειδή έβγαλε την μαντίλα


Η αστυνομία της πόλης Porto Empedocle στη Σικελία συνέλαβε μετανάστη από την Αίγυπτο, επειδή αυτός έδειρε άγρια την έγκυο 20χρονη γυναίκα του. Η γυναίκα, καταγόμενη από την Τυνησία, ζήτησε από τον άνδρα να βγάλει την μαντίλα γιατί ζεστάθηκε πολύ και δεν μπορούσε να ανασάνει.
Ο άνδρας άρχισε να φωνάζει. Η γυναίκα δεν άντεξε και έβγαλε τη μαντίλα. Ο άνδρας άρχισε να την δέρνει. Τον σταμάτησε η αστυνομική περιπολία. Ο άνδρας κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης εκ προθέσεως.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Greeklish : Δολοφονία της ελληνικής γλώσσας

Greeklish : Δολοφονία της ελληνικής γλώσσας

Δολοφονία. Μόνο κατ' αυτό τον τρόπο μπορεί να χαρακτηριστεί η παγιωμένη πλέον γραφή ελληνικών λέξεων με λατινικούς χαρακτήρες, "χάριν ευκολίας"... Όλο και περισσότεροι - νέοι κυρίως σε ηλικία - καταφεύγουν, κυρίως μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον βανδαλισμό της ελληνικής γλώσσας μέσω του τεχνητού αυτού "ιδιώματος". Το φαινόμενο έχει λάβει την τελευταία τριετία διαστάσεις που μας κάνουν να ανησυχούμε, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχει μια νέα γενιά που "συγχρονίζεται" μεταξύ γραφής στο σχολείο και στον υπολογιστή, με τον χρόνο ενασχόλησης να είναι κυριολεκτικά μοιρασμένος. Είναι οι νέοι που διαμορφώνουν από το δημοτικό και το γυμνάσιο τον γραπτό τρόπο έκφρασής τους, με τον κίνδυνο να είναι πλέον ορατός, καθώς στην εποχή μας βομβαρδίζονται από τη νέα αυτή ιδιότυπη "μόδα" της χρήσης λατινικών χαρακτήρων. 
Το πού χρησιμοποιούνται τα greeklish είναι λίγο πολύ γνωστό. Ξεκίνησαν ως "ψηφιακή" μορφή γλώσσας, και μέχρι στιγμής, διαδεδομένη είναι η χρήση τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, σε emails, instant messengers, κινητά τηλέφωνα. Όμως τα έχουμε δει και αλλού. Σε άρθρα ιστοσελίδων, ακόμα και σε κάποιες εκθέσεις πλέον στα σχολεία... Αυτό είναι και το πλέον ανησυχητικό. Το να υποκαθιστά μια ανύπαρκτη γραπτή γλώσσα μια τόσο ζωντανή, που είναι η ελληνική. Το χειρότερο είναι η νοοτροπία των χρηστών της. Νομίζουν ότι κατ' αυτό τον τρόπο "οχυρώνονται", στην ανεπάρκειά τους να γράψουν σωστά και ορθογραφημένα. Εκφέρουν δικαιολογίες του στυλ "θέλω να γράφω γρήγορα", "internet είναι", "έτσι συνήθισα" κλπ. Στην πραγματικότητα, υποσυνείδητα, αρκετοί προσπαθούν πλέον να γράφουν "ορθογραφημένα greeklish"!

Τίποτε όπως συμπεραίνετε δε γίνεται εν αγνοία των χρηστών των greeklish. Πρόκειται για ανθρώπους χωρίς σεβασμό στην ουσία της ελληνικής γλώσσας, που ανάγεται σε φορέα πολιτισμού, κουλτούρας, ιστορικής συνέχειας, λαογραφίας και παράδοσης. Στοιχεία - παρακαταθήκες αιώνων, που διαβρώνονται μεμιάς. Η σημαντικότητα της γλώσσας και η κυρίως η ευθύνη διαχείρισής της δεν μας επιτρέπουν καμία δικαιολογία ως προς τη χρήση της κατ' αυτό τον τρόπο. Αν θέλουμε να δούμε το ζήτημα με στόχο την άμεση αντιμετώπιση και επίλυσή του, δεν δικαιούμαστε να αναγνωρίζουμε ''ελαφρυντικά" στον καθημερινό βιασμό της (ο οποίος παρεπιπτόντως συντελείται και με πολλούς άλλους τρόπους).

Η ελληνική γλώσσα είναι ανάγκη να μείνει ανέπαφη από κάθε είδους επιρροές που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της. Οι νεοέλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι δείγμα πνευματικής και πολιτιστικής φτώχειας το να χρησιμοποιείται αντί του ελληνικού, ένα αλφάβητο συν τοις άλλοις αντιαισθητικό, άχρηστο, ξενικό,  δίχως κανόνες και ιστορικό / γλωσσικό υπόβαθρο. 
* τελευταία πυκνώνουν στο διαδίκτυο οι φωνές κατά της χρήσης των greeklish. Δυστυχώς, πολλοί από όσους πρωτοστατούν, είναι παντελώς ανορθόγραφοι ή γράφουν σα να φωνάζουν, με κεφαλαία. Το εγχείρημά μας για βελτίωση του τρόπου γραφής μας είναι ανάγκη να συνοδεύεται από μια παράλληλη αυτοβελτίωση και του δικού μας τρόπου γραφής. Αλλιώς, απλά λύνουμε προσωρινά ένα πρόβλημα και δημιουργούμε ένα άλλο.

exitarea.gr

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Χίος: Οργανωμένος εμπρησμός - Βρέθηκαν μηχανισμοί, γνώριζαν έδαφος & δεδομένα meteo

Χίος: Οργανωμένος εμπρησμός - Βρέθηκαν μηχανισμοί, γνώριζαν έδαφος & δεδομένα meteo



H χθεσινή απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια να εμπλέξει την ΕΥΠ και την αστυνομία σε ότι αφορά την αναζήτηση των ενόχων της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, απλά επιβεβαίωσε αυτό που γνώριζαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας εδώ και αρκετό καιρό: Οτι επίκειτο "ασύμμετρο" κτύπημα κατά της χώρας από την Ανατολή.
Να σημειώσουμε ότι η Χίος για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες γίνεται πεδίο δράσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών: Η υπόθεση της θαλαμηγού με τους Ουκρανούς που ναυάγησε στα Πρασονήσια, μεταξύ Χίου και Οινουσσών, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, για την ακρίβεια επάνω σε ελληνικό έδαφος και κάλεσε την ... τουρκική ακτοφυλακή από το τηλέφωνο του σκάφους η οποία έκανε κανονική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντός ΕΧΥ και επί ελληνικού εδάφους, διακριβώθηκε ότι ήταν κλασική περίπτωση προβοκάτσιας.
Ερευνώντας το παρελθόν των Ουκρανών, διακριβώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με την Τουρκία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η θαλαμηγός πριν ... "προσαράξει" στα Πρασονήσια, είχε αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη. Δηλαδή ήταν μια στημένη υπόθεση η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε επεισόδιο με άγνωστες συνέπειες, αν δεν υπήρχαν αυστηρές εντολές από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας "να μην απαντώνται οι τουρκικές προκλήσεις όσο ακραίες και αν είναι".
Οι πυρκαγιές της Χίου είναι αναμφίβολα έργο εμπρηστών: Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτα υλικά καθώς και αλουμινόχαρτο με εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στα δάση. Για τον μύθο των "οικοπεδοφάγων" που κυριάρχησε στην μεταπολιτευτική ζωή της χώρας, ούτε λόγος: Ποιος να "επενδύσει" οικόπεδα μέσα σε μια κατακαμμένη περιοχήστο βουνό μακριά από την θάλασσα;
Σαφώς και υπήρχαν ισχυροί άνεμοι, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάποιος είχε ακριβή μετεωρολογικά δεδομένα όταν προκλήθηκαν οι πρώτες εστίες σε εξαιρετικά δύσβατες περιοχές.
Ήξεραν ότι τα CL-215 και CL-415 δεν θα μπορούσαν να δράσουν τις πρώτες κρίσιμες ώρες.
Ποιος μπορεί να έχει τόσο ακριβή μετεωρολογικά δεδομένα και να τοποθετεί εμπρηστικούς μηχανισμούς την στιγμή που ξεκινούν οι άνεμοι; Οικοπεδοφάγοι ή ξένοι πράκτορες που έχουν ακριβή γνώση των μετεωρολογικών δεδομένων και της διαμόρφωσης του εδάφους της περιοχής;
Και που εκδηλώθηκε η φωτιά; Στα πυκνά δάση της κεντρικής-νότιας Χίου που εδρεύει η κύρια δύναμη του ελληνικού Στρατού, δίπλα από τις πιθανές ακτές απόβασης. Αποψιλώθηκαν τα δάση, χάθηκε το φυσικό καμουφλάζ, εκτεθειμένο το πυροβολικό που θα επιχειρήσει να βάλλει κατά των συγκεντρώσεων της μικρασιατικής ακτής ή κατά των δυνάμεων απόβασης, εύκολος στόχος για την Αεροπορία και το πυροβολικό του εχθρού.
Ανώτερος αξιωματικός των ΕΔ σημείωνε στο defencenet.gr σχετικά με το θέμα: "Για όποιον έχει μελετήσει το τουρκικό σχέδιο SUGA για κατάληψη των Οινουσσών ή άλλων μικρών νησιών στην περιοχή θα διαπιστώσουμε ότι η μεγάλη αγωνία τους είναι να γλυτώσουν τις βολές πυροβολικού τα αποβατικά τους είτε στα λιμάνια είτε κατά την διάρκεια του πλου τους προς τα νησιά. Πρακτικά τώρα έχει "αποκαλυφθεί" το 75% των τοποθεσιών μας στην Χίο".
Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλα ζητήματα ποτ πρέπει να προσεχθούν. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με το εθνικό φρόνημα των κατοίκων της Χίου, αλλά και άλλων ακριτικών περιοχών, όπου η τουρκική προπαγάνδα, βοηθούντων και κάποιων Ελλήνων τοπικών αξιωματούχων εργάζεται εξαιρετικά μεθοδικά.
Το defencenet.gr έχει αποκαλύψει εγκαίρως τέτοιες προσπάθειες ειδικά στην περίπτωση της Χίου. Βοηθούσης, όχι απλά της αφασίας, αλλά και της μέχρι παρεξηγήσεως αδιαφορίας του μητροπολιτικού κέντρου, νησιά όπως η Χίος βρίσκουν πιο "ελκυστικές" τις τουρκικές "προσφορές": "Μέσω... Σμύρνης συμφέρει καλύτερα να πηγαίνουμε αεροπορικώς στην Αθήνα, διαμηνύει στον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου" γράφαμε στις 11/07. Δεν λέμε ότι έχει άδικο, αλλά καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες δηλώσεις.
Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην απάντηση του νομάρχη Χίου Πολύδωρα Λαμπρινούδη στις 29/04/2010 στο defencenet.gr.  
Στην επιστολή του λοιπόν, ο αξιότιμος Νομάρχης Χίου, Πολύδωρας Λαμπρινούδης, απαντώντας σε δημοσίευμα του defencenet.gr με το οποίο επικρίναμε το αίτημά του να χορηγηθεί ελεύθερη βίζα στους Τούρκους ανέφερε:
«Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα.
Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας».
 Ναι, σωστά καταλάβατε, ο νομάρχης ζητούσε τον εποικισμό του νησιού από μόνιμους Τούρκους κατοίκους...
Από εκεί και πέρα έχουμε τις προσφορές για "βοήθεια" από τους ... Τούρκους, από αυτούς δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα κατέκαψαν το νησί και βέβαια έχουμε και κάποιες φωνές (ελπίζουμε απλά αφελείς) στο διαδίκτυο που εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί αρνήθηκε την τουρκική "βοήθεια".
Τι θέλουμε να πούμε με τα παραπάνω: Τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα απ'ότι φαινομενικά είναι. Και ο εμπρησμός είναι μόνο ένα μέρος του σκηνικού που πάει να στηθεί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι "αντιρατσιστές" συντάσσονται με τους μισθοφόρους-δολοφόνους στην Συρία (βίντεο)

Οι "αντιρατσιστές" συντάσσονται με τους μισθοφόρους-δολοφόνους στην Συρία (βίντεο)


Ένα ακόμα  συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι γνωστοί υπερασπιστές των λαθρομεταναστών την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια. Πρόκειται για την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, την  Ένωση Μεταναστών Εργατών και την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή». 
Όπως  δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, «Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, στις επιχειρήσεις "σκούπα" έχουν προσαχθεί 7.000 αλλοδαποί, εκ των οποίων κρατήθηκαν οι 1.500. Οπότε, οι περισσότεροι είχαν χαρτιά, παρ΄ όλα αυτά τους συνέλαβαν.
Αυτό αποδεικνύει πως οι επιχειρήσεις αφορούν όλους τους μετανάστες και όχι μόνο τους παράνομους, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο».
Φυσικά το στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα να συλληφθούν χωρίς να υπάρξουν αυτοί οι έλεγχοι εκτός εάν φυσικά η τοποθέτηση του κόμματος είναι το πλήρες άνοιγμα των συνόρων σε οποιονδήποτε από τα 3 δισεκατομμύρια των Αφρικανών και Ασιατών επιθυμούν να εισέλθουν στην χώρα μας.
Πάντως το στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε στις καταστροφικές για το κέντρο της Αθήνας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των μουσουλμάνων αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2009 με αφορμή την καταστροφή από την Αστυνομία του υποτιθέμενου Κορανίου που όπως αποδείχτηκε ήταν μερικές γραμμές προσευχών τυπωμένες σε μικρά χαρτάκια διπλωμένα με μία πετσέτα στην κωλότσεπη ενός αλλοδαπού.
Επιπλέον γνωστή είναι η υποστήριξη του στελέχους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην υποκινούμενη από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες και την τουρκική ΜΙΤ εξέγερση στην Συρία που αποσκοπεί στην διάλυση της χώρας και στην δημιουργία ενός ακόμα δυτικού προτεκτοράτου με τις ευλογίες της CIA, της BND, της MI6, της MIT και των λοιπών "δημοκρατικών" αραβικών καθεστώτων της περιοχής. Για του λόγου το αληθές ακολουθούν τα σχετικά βίντεο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr