Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

9 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΛΛΙΑ: Μουσουλμάνοι επιτίθενται σε αριστερή ομιλήτρια σε κομμουνιστικό φεστιβάλ!


Η Caroline Fourest είναι μια Γαλλίδα λεσβία αριστερή δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκδότρια του ‘αντιρατσιστικού - αντιθρησκευτικού’ περιοδικού "ProChoix", η οποία προσπαθεί να βρει την ‘λεπτή ισορροπία’ μεταξύ του κινδύνου από τον «ισλαμισμό» και του κινδύνου από την «άκρα δεξιά». Έχει προσπαθήσει να προειδοποιήσει την αριστερά της Ευρώπης σχετικά με τους κινδύνους της συμπόρευσής της με το Ισλάμ και για το λόγο αυτό έχει δει πολλές φορές τον εαυτό της να εξοστρακίζεται από τους πρώην συντρόφους της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην προσπάθειά της να διατηρήσει τα αριστερά διαπιστευτήριά της επιτίθεται συνεχώς στο Εθνικό Μέτωπο, ενώ κυκλοφόρησε ένα βιβλίο κατά της Marine Le Pen λίγο πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
  
Αλλά, όπως αυτό το βίντεο αποδεικνύει, αυτή η λεπτή ισορροπία φαίνεται να γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη, καθώς το Ισλάμ ολοκληρώνει την κατάκτηση της αριστεράς στην Ευρώπη. Αυτό συνέβη στο ετήσιο Κομμουνιστικό φεστιβάλ “Fête de l’Huma” στα βόρεια του Παρισιού, όπου η Fourest κλήθηκε να αναπτύξει το θέμα "Πώς να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το Εθνικό Μέτωπο;"

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, η Fourest δέχεται επίθεση από μουσουλμάνους που φοράνε την παραδοσιακή ενδυμασία. Οι μουσουλμανικές οργανώσεις είχαν ήδη εκφράσει τις διαμαρτυρίες τους για την πρόσκλησή της και είχαν ζητήσει να αποσυρθεί, από το φεστιβάλ, κατηγορώντας την ότι είναι «ισλαμόφοβη». Αλλά αφού δεν κατάφεραν να πετύχουν τον αποκλεισμό της, έκαναν ό,τι συνήθως κάνουν οι μουσουλμάνοι: στράφηκαν στη βία.
  
Καθώς οι μουσουλμάνοι προσπαθούν να σταματήσουν την ομιλία της, οι αριστεροί χωρίζονται σε δύο ομάδες, η μια που υποστηρίζει το δικαίωμά της να μιλήσει, και η άλλη που δεν το υποστηρίζει. Σε μια σκηνή που μοιάζει να είναι το αποκορύφωμα της παρωδίας και ένα τέλειο σύμβολο τηςσύγχρονης σύγχυσης της αριστεράς, οι μουσουλμάνοι που είναι κατά της Fourest κραυγάζουν "Ο ρατσισμός δεν θα περάσει", ενώ εκείνοι που είναι υπέρ της ελευθερίας του λόγου τους απαντάνε φωνάζοντας "Ο φασισμός δεν θα περάσει! "Αυτό συνεχίζεται για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, αρχίζουν οι καρπαζιές και η «σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος», καθώς η εκδήλωση ακυρώνεται.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ-Ψεύτικοι και αληθινοί σωτήρες

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ :: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ :: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ψεύτικοι και αληθινοί σωτήρες
7/10/2012
Δύο τύποι από την Αμερική, άγνωστοι στους περισσότερους από εμάς που γνωρίζουμε την ομογένεια όπως την κάλπικη δεκάρα, εμφανίστηκαν εδώ και στην Κύπρο, με μεθοδευμένο και μεθοδικό τρόπο, υποσχόμενοι ότι θα ξεχρεώσουν το ελληνικό και το κυπριακό χρέος και μάλιστα προσέφεραν το «εμπόρευμά» τους μ' ένα ασήμαντο επιτόκιο
Δύο τύποι από την Αμερική, άγνωστοι στους περισσότερους από εμάς που γνωρίζουμε την ομογένεια όπως την κάλπικη δεκάρα, εμφανίστηκαν εδώ και στην Κύπρο, με μεθοδευμένο και μεθοδικό τρόπο, υποσχόμενοι ότι θα ξεχρεώσουν το ελληνικό και το κυπριακό χρέος και μάλιστα προσέφεραν το «εμπόρευμά» τους μ' ένα ασήμαντο επιτόκιο. Δυστυχώς, οι κατά τα άλλα έξυπνοι Κύπριοι «τσίμπησαν» το δόλωμα που τους έριξαν οι εν λόγω «σωτήρες του έθνους» και διασώθηκαν την υστάτη στιγμή από παγκόσμιο ρεζίλεμα, όταν διάβασαν σχετικό δημοσίευμα της GreekNews που απογύμνωνε τους... τρισεκατομμυριούχους ομογενείς.
Η ελληνική κυβέρνηση, έγκαιρα ενημερωμένη από Νεο­ϋ­ορ­­κέζους φίλους του πρωθυπουργού, αρνήθηκε κάθε επα­φή με τους «σωτήρες», οι οποίοι αποδείχθηκε πως είναι απλά γνωστοί ως δωδεκαθεϊστές και ακραίοι - άλλω­στε έθεσαν όρο για να πλημμυρίσουν την Ελλάδα και την Κύπρο με τα δισεκατομμύριά τους την επαναφορά της διδα­σκαλίας των αρχαίων ελληνικών. Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αποκαλύφθηκε ο απαράδεκτος ρόλος αυ­τών των δύο τύπων. Η αποκάλυψη προκάλεσε ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια για το σύνολο της ομογένειας, η οποία στην πλειονότητά της αποτελείται από εργατικούς και σημα­ντικούς ανθρώπους που διαπρέ­πουν σε όλους τους τομείς της αμερικανικής ζωής. Είναι παραδείγματα προς μίμηση. Πρώτοι στην εκπαίδευση, δεύτεροι σε οικονομική ισχύ. 
Πριν ακόμα οδηγηθεί η Ελλάδα στο Μνημόνιο, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον και είχε συνα­ντήσεις με πλούσιους Ελληνοαμερικανούς, υποτίθεται στην προσπάθειά του να τους πείσει να βοηθήσουν τη γενέτειρά τους. Η πρώτη συνάντηση έγινε στο RitzCarlton και με συντηρητικούς υπολογισμούς οι παρευρισκόμενοι έλεγχαν αρκετά δισ. δολάρια. Αποχωρώντας από τη συ­νάντηση εύκολα διέκρινε κανείς την απογοήτευσή τους. Ενώ ανέμεναν εμπεριστατωμένη ενημέρωση και συγκεκριμένες προτάσεις, άκουσαν τον πρωθυπουργό και τέσσερις υπουργούς να ομιλούν με γενικότητες και να μη ζητούν τίποτα! Μέχρι σήμερα οι ομογενείς έχουν μείνει με την απορία για τον λόγο εκείνης της συνάντησης... [ΟΧΙ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ή ΔΑΝΕΙΑ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΗ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΕΝΑ ΗΘΕΛΕ!! ΝΑ ΜΠΑΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΔΝΤ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΤΑΝ! ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!! ΔΕΝ ΣΤΗΘΗΚΕ ΔΙΚΗ!!! (ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΗ? ΠΟΥΝΑΙ, ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥΣ  ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗΔΕΣ? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞ ΣΤΗΘΗΚΕ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΔΕΣ!!! ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ!) ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ!!! ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ! Μ' ΟΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΣΚΥΦΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!!!]
Είναι καλό να τους προσεγγίσει ο κ. Σαμαράς. Είμαι βέβαιος πως δεν θα χάσει...

ΔΝΤ: Ελλειμμα μέχρι το 2017

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ




Ελλειμμα μέχρι το 2017
ΔΝΤ: Αλμα της ανεργίας στο 25,4% και του χρέους στο 181,8% του ΑΕΠ
9/10/2012

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που διατυπώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στις εξαμηνιαίες εκθέσεις του "World Economic Οutlook", και "Fiscal Monitor", (Οctober 2012).
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ εκτιμά πως η Ελλάδα θα σημειώσει ύφεση 6% φέτος και 4% το 2013 και ανάπτυξη 3,5% το 2017, ενώ το έλλειμμα προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 7,5% το 2012 και στο 4,7% το 2013. Το έλλειμμα θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται στο 3,4% το 2014 και θα υποχωρήσει στο 1,4% του ΑΕΠ το 2017.

Όπως αναφέρει το Ταμείο στις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, στην Ελλάδα, η βαθύτερη του αναμενόμενου ύφεση και οι αστοχίες στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων θα «περιπλέξουν την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων για μείωση του ελλείμματος για μια ακόμα φορά». Ωστόσο, το κυκλικά προσαρμοζόμενο έλλειμμα θα συνεχίσει να εμφανίζει μεγάλες μειώσεις.

Το χρέος της χώρας αναμένεται να ανέλθει στο 170,7% του ΑΕΠ το 2012 και στο 181,8% του ΑΕΠ το 2013, από 165,4% το 2011.

Το χρέος θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται στη συνέχεια, αλλά κατά βραδύ τρόπο. Θα διαμορφωθεί σε 180,2% του ΑΕΠ το 2014, θα μειωθεί σε 174% του ΑΕΠ το 2015, σε 164,1% του ΑΕΠ το 2016 και σε 152,8% του ΑΕΠ το 2017. Βάσει του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που προωθεί η Ελλάδα, το 2020 το χρέος θα πρέπει να είναι 120% ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Τέλος, σε ότι αφορά στην ανεργία στην Ελλάδα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι αυτή θα διαμορφωθεί το 2012 στο 23,3%, ενώ το 2013 θα αυξηθεί στο 25,4%.

Εκτός στόχων το ισπανικό έλλειμμα
Η Ισπανία δεν θα πετύχει τους στόχους της για το έλλειμμα το 2012 και το 2013, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ «βλέπει» εκτίναξη του χρέους πάνω από το 90% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά καθώς η χώρα προχωρά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.
Στην έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, το ΔΝΤ αναφέρει ότι το έλλειμμα της Ισπανίας θα φτάσει το 7% του ΑΕΠ το 2012 για να αυξηθεί περαιτέρω στο 5,7% το 2013, έναντι στόχων για 6,3% και 4,5%, αντίστοιχα, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ισπανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, ωστόσο οι μεγάλες δαπάνες στις περιφέρειες και η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος δυσκολεύει το έργο της.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, επανέλαβε ότι η Μαδρίτη θα πετύχει τους στόχους της και πως δεν χρειάζεται να λάβει πρόσθετα μέτρα παρά την ύφεση

ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ!

Η ΑΠΟΧΨΙΣ ΜΑΣ:
Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΤΡΟΠΟ ΕΥΚΟΛΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΙΕΡΟ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ (ΑΦΕΛΩΣ) ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ! 
---------------------


 
Πώς βρέθηκε νεκρός στη Τζακάρτα ο Βλάσσης Καμπούρογλου
Διέμενε μόνος σε ξενοδοχείο από τον Ιούνιο. Κύκλος θανάτου γύρω από τις μίζες για τους ΤΟR Μ-1
Χωρίς εμφανή ίχνη εγκληματικής ενέργειας ή αυτοχειρίας βρέθηκε νεκρός, το μεσημέρι του Σαββάτου, σε μικρό ξενοδοχείο στο κέντρο της Τζακάρτα στην Ινδονησία, ο 61χρονος έμπορος οπλικών συστημάτων Βλάσσης Καμπούρογλου, το όνομα του οποίου αναμίχθηκε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών διπλωματικών αρχών, ο Καμπούρογλου  είχε μεταβεί στην Ινδονησία στις 27 Ιουνίου και διέμενε από τότε μονίμως και μόνος στο φτηνό ξενοδοχείο, όπου εντοπίσθηκε νεκρός. Την σωρό του Καμπούρογλου ανακάλυψε υπάλληλος του ξενοδοχείου στις δύο  το μεσημέρι της 6ης Οκτωβρίου, ενώ μέσα στο δωμάτιο βρέθηκαν χάπια για καρδιακά νοσήματα και σάκχαρο, από τα οποία φαίνεται να έπασχε ο 61χρονος.

Οπως ανέφερε στο «Βήμα» ο έλληνας πρέσβης στην Ινδονησία κ. Γιώργος Βέης «το πτώμα του επιχειρηματία παραμένει στο νεκροτομείο  και έχουμε επικοινωνήσει με τους συγγενείς  του αποθανόντα προκειμένου να δώσουν άδεια - σύμφωνα με την διαδικασία που ακολουθείται στην χώρα  αυτή - για να γίνει νεκροτομή και να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του. Κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες».
 Το κύριο μέρος της αμφιλεγόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας του Βλάσση Καμπούρογλου σχετιζόταν με την λειτουργία της εταιρείας Drumillan που μνημονεύεται στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου,με τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Η Drumilan International (Hellas) εταιρεία «Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων» ιδρύθηκε το 1998, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά των TOR-M1 από τον Γιάννη Σμπώκο και τον Μιχαήλ Βορομπιόφ, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας ANTEY, της εταιρείας δηλαδή που κατασκεύαζε και πουλούσε τους TOR Μ-1. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, μεταξύ άλλων, το αποτελούσαν οι Φουάντ Αλ Ζαγιάτ του Μισέλ, πορτογάλος υπήκοος, επιχειρηματίας, κάτοικος Λευκωσίας Κύπρου, καθώς και ο αποθανών στην Τζακάρτα Βλάσσης Καμπούρογλου που διέμενε επί σειρά ετών στην λεωφόρο Πεντέλης στα Μελίσσια, είχε παντρευτεί μια Αγγλίδα κι είχε δύο παιδιά. Σύμφωνα με συνεργάτες του ο Βλάσσης Καμπούρογλου διέμενε πιθανόν στην Βραζιλία και στην Ελβετία, χωρίς αυτές οι αναφορές να έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής...
Η Drumilan Offset Program Ltd του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ και η Drumilan International (Hellas) ΑΕ ήταν αδελφές εταιρείες και σε αυτές μεταφέρθηκαν κατ' αρχήν τα 25 εκατ. δολάρια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (offsets) από την Αntey.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου κατέθεσε για το θέμα στην επιτροπή της Βουλής τον Δεκέμβριο του 2004, ισχυριζόμενος ότι «η εταιρεία με έδρα την Αθήνα δεν έχει εισπράξει κανένα ποσό από τη σύμβαση αντισταθμιστικών». Μάλιστα τότε δήλωσε «ηλίθιος», διότι η εταιρεία της οποίας προΐστατο (Drumilan), δεν είχε έσοδα, παρά το γεγονός ότι είχε αναλάβει έργα ύψους 770 εκατ. ευρώ.
Ο θάνατος του Βλάση Καμπούρογλου έρχεται να προστεθεί σε δύο δολοφονίες Ρώσων που είχαν προσπαθήσει να βρουν την άκρη του νήματος για την υπόθεση προμήθειας των ρωσικών TOR M1 στην Ελλάδα.

Το Φεβρουάριο του 1999 ο τότε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και σήμερα κατηγορούμενος και ο Ι. Βορόμπιεφ, πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Almaz-Antey, υπέγραψαν τη σύμβαση για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων TOR-M1.

Ομως η συμφωνία διεκπεραιωνόταν κανονικά και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω), αξίας 73 εκατ. δολαρίων.

Ο Σπύρος Τραυλός, διάδοχος του Γιάννη Σμπώκου, όταν αναζήτησε τα χρήματα, διαπίστωσε ότι η Drumilan είχε κλείσει τα γραφεία της στην Αθήνα και ο εκπρόσωπός της κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ μαζί με τον έλληνα συνεργάτη του Βλάση Καμπούρογλου είχαν εξαφανιστεί.

Ο Τραυλός ενημέρωσε τον διευθυντή της Almaz-Antey Ιγκόρ Κλίμοφ, προσωπικό φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Διαπιστώθηκε ότι περίπου 45 εκατ. δολάρια από τα χρήματα αυτά είχαν καταλήξει στην τράπεζα Western Bank του Μαυροβουνίου και περίπου 12 εκατ. εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του προηγούμενου προέδρου Βορόμπιεφ στην Privi Bank της Μόσχας.Ο ίδιος ο Πούτιν έδωσε εντολή στον Ιγκόρ Κλίμοφ να ηγηθεί αντιπροσωπείας που θα μετέβαινε στην Ελλάδα προκειμένου να ανακαλυφθεί τι είχε συμβεί. Τον Μάιο του 2003 οι Ρώσοι ήρθαν στο ΥΕΘΑ και έκαναν πολυήμερες έρευνες. Ομως μερικές εβδομάδες αργότερα και ενώ έλληνας αξιωματούχος βρισκόταν στην Μόσχα για αυτήν την υπόθεση, πληροφορήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία ότι ο Κλίμοφ είχε δολοφονηθεί! Το απόγευμα της ίδιας ημέρα,ς σε μια κωμόπολη κοντά στη Μόσχα, δολοφονήθηκε και ο Σεργκέι Σίτκο, στενός συνεργάτης του Κλίμοφ και πρόεδρος θυγατρικής της Almaz.

BBC: "Με όπλα από τη Σαουδική Αραβία εξοπλίζονται οι Σύροι αντάρτες"


BBC: "Με όπλα από τη Σαουδική Αραβία εξοπλίζονται οι Σύροι αντάρτες"


Σύμφωνα με έρευνα των ανταποκριτών του βρετανικού BBC στη Συρία, όπλα τα οποία προορίζονταν για τον στρατό της Σαουδικής Αραβίας κατέληξαν στα χέρια Σύρων ανταρτών.

Στο Χαλέπι, σε βάση την οποία χρησιμοποιούν ως ορμητήριό τους οι αντάρτες, εντοπίστηκαν τρεις συσκευασίες γεμάτες με στρατιωτικό οπλισμό, προερχόμενες από ανάλογο κατασκευαστή και με «διεύθυνση» παραλήπτη, τη Σαουδική Αραβία.


Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει πως δεν έχει πληροφόρηση για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε ο οπλισμός στους αντάρτες, δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να πάρουν πλάνα των όπλων και, τέλος, η ίδια η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Την ίδια ώρα και ενώ η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία κορυφώνεται, η πρώτη ζητά «διεθνή επέμβαση», ύστερα και από την έκτη μέρα ανταλλαγής πυρών, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, στα οποία και αναφέρθηκε, αποκαλώντας το «χείριστο σενάριο», ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Οχι, η Μέρκελ δεν φέρνει αύριο ούτε ένα ευρώ!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ :: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ :: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οχι, η Μέρκελ δεν φέρνει αύριο ούτε ένα ευρώ!
8/10/2012
Η καγκελάριος έρχεται στην Αθήνα για να προωθήσει τα γερμανικά συμφέροντα και όχι φυσικά για να σώσει την Ελλάδα
Ενας νέος προπαγανδιστικός μύθος τέθηκε αστραπιαία σε κυκλοφορία στη χώρα μας την Παρασκευή, όταν αναγγέλθηκε η αυριανή επίσκεψη στην Αθήνα της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ: η ηγέτις της Γερμανίας φέρνει μαζί της τη δόση του δανείου των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη έθεσε σε κυκλοφορία αυτό το παραμύθι για ευνόητους λόγους - για να περιορίσει όσο μπορεί περισσότερο τις αυριανές αντιγερμανικές διαδηλώσεις. Αυτό είναι φυσιολογικό. Το εντυπωσιακό όμως είναι η ευκολία με την οποία έγινε πιστευτό αυτό το ψέμα από μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», λέει μια γνωστή παροιμία και στη διάρκεια αυτής της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αποδεικνύεται επανειλημμένα πόσο σωστά περιγράφει την ψυχολογία των απελπισμένων, αλλά και ανεπαρκώς μαχητικών Ελλήνων, οι οποίοι αναζητούν σωτηρία από κάποιον «από μηχανής θεό». Τη μια πιστεύουν ξαφνικά ότι η Ελλάδα έγινε... εμιράτο του Κόλπου με τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Την άλλη χάφτουν την εξωφρενική τερατολογία των «ομογενών με τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια». Την τρίτη έχουν βαθύτατη την πεποίθηση ότι δεν ξεσηκωνόμαστε εναντίον των μέτρων επειδή... «μας ψεκάζουν με κάτι»! Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα του νέου σωτήριου παραμυθιού: η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται στην Αθήνα με τα 31,5 δισ. ευρώ στην τσάντα της!
Ε, λοιπόν, όχι! Κανένα «πακέτο» δεν φέρνει η Μέρκελ. Οχι 30 δισεκατομμύρια, αλλά ούτε ένα ευρώ δεν φέρνει στην Ελλάδα αύριο η Γερμανίδα καγκελάριος! Από τη στιγμή που η πολιτική εναντίον της χώρας μας εκ μέρους της κυβέρνησης Μέρκελ αποτελεί την κύρια αιτία οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού (όπως και του ιρλανδικού, του πορτογαλικού, του ισπανικού και έπεται συνέχεια), πρέπει να είναι απίστευτα αφελής κάποιος για να περιμένει ότι μπορεί να τον σώσει ο... δήμιος του! Η καγκελάριος δεν έρχεται στην Ελλάδα για να σώσει τους Ελληνες. Ερχεται για να προωθήσει περαιτέρω τα γερμανικά συμφέροντα. Στο πλαίσιο αυτό βεβαίως και θα στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία υλοποιεί τις απαιτήσεις του Βερολίνου στη χώρα μας. Η Μέρκελ θα προσπαθήσει, επίσης, όσο περνάει από το χέρι της, να μετριάσει τα αντιγερμανικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου, θα παίξει μια παράσταση πολιτικού θεάτρου, υποκρινόμενη ότι συμπάσχει με τους Ελληνες που υφίστανται τα πάνδεινα εξαιτίας της πολιτικής της, ισχυριζόμενη ότι δήθεν δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την εξοντωτική λιτότητα. Θα πει ότι αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού και γι' αυτό θα προσπαθήσει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Σε αυτό το τελευταίο σημείο θα λέει την αλήθεια. Βάσει των όσων γράφουν έγκυρα γερμανικά έντυπα, η καγκελαρία έχει αποφασίσει ήδη ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να διώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση λέει δημοσίως ότι περιμένει την έκθεση της τρόικας για να καθορίσει τη στάση της, το Βερολίνο θα δώσει εντολή η έκθεση να είναι έτσι διατυπωμένη ώστε να επιτρέπει την εκταμίευση της διαβόητης δόσης. Οχι όμως σήμερα ή αύριο, αλλά πιθανότατα τον επόμενο μήνα, τον Νοέμβριο - και ίσως ούτε καν στις αρχές του. Από εκεί και πέρα, η Μέρκελ δεν θέλει να δώσει κι άλλα λεφτά στον Σαμαρά ούτε με τη μορφή του «κουρέματος» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν η ΕΚΤ και οι χώρες της Ευρωζώνης ούτε καν με τη μορφή της μετακύλισης σε υστερότερο χρόνο των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ. Αυτό το ξέκοψε ακόμη και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι. Η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων Σαμαρά, Παπαδήμου, Παπανδρέου έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε τέτοιο αδιέξοδο ώστε να θεωρεί... «μάννα εξ ουρανού» να δώσουν οι Ευρωπαίοι με... 5 (!) μήνες καθυστέρηση τη δόση του δανείου που έπρεπε να είχαν εκταμιεύσει στις 28 Ιουνίου. Κατά τα άλλα, μας σώζει η Μέρκελ...