Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

16 Απριλίου 2010

Τάφος των Ούγγρων Σοσιαλιστών το ΔΝΤ


Τάφος των Ούγγρων Σοσιαλιστών το ΔΝΤ
Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των ουγγρικών βουλευτικών εκλογών

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010--http://citypress-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_1301.html
Ριζική ανατροπή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων της Ουγγαρίας επέφερε η υπαγωγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία απέβη μοιραία για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση που πήρε την απόφαση να προσφύγει σε αυτόν τον μισητό διεθνή οργανισμό. Αυτό απέδειξαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των ουγγρικών βουλευτικών εκλογών, όπου κατανεμήθηκαν οι 265 από τις συνολικά 386 έδρες του κοινοβουλίου (οι υπόλοιπες 121 θα κριθούν την Κυριακή 25 Απριλίου).
 Επιβεβαιώθηκαν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για τους μέχρι την Κυριακή κυβερνώντες σοσιαλιστές. Το ποσοστό τους, από 44% που ήταν στις βουλευτικές εκλογές του 2006, κατακρημνίστηκε στο 19,3%!
Οι έδρες τους, που στο σύνολο των 386 ήταν 190 το 2006, ενώ άλλες 20 είχαν οι φιλελεύθεροι που ήταν κυβερνητικοί σύμμαχοί τους, συρρικνώθηκαν σε.. 28 (!) στις κατανεμηθείσες 265 έδρες, ενώ οι φιλελεύθεροι πήραν μόνο 2,7% των ψήφων και εκμηδενίστηκαν κοινοβουλευτικά χάνοντας και τις 20 έδρες τους, αφού απέτυχαν πανηγυρικά να υπερβούν το όριο του 5% για να μπουν στη Βουλή.
Από 210 έδρες που είχε δηλαδή ο κυβερνητικός συνασπισμός σοσιαλιστών - φιλελευθέρων βρέθηκε με 28 στον πρώτο γύρο, οπότε όσες και να πάρουν οι σοσιαλιστές από τις 121 που απέμειναν για τον δεύτερο, είναι προφανές ότι δεν θα φτάσουν ούτε τις μισές από όσες είχαν. Πραγματική εκλογική καταστροφή, στα όρια ίσως της πολιτικής αποσύνθεσης του κόμματός τους. Το κωμικοτραγικό είναι ότι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα των σοσιαλιστών ήταν «Η διαχείριση της κρίσης εκ μέρους μας υπήρξε επιτυχής»! Είναι προφανές ότι η ηγεσία τους είχε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα της ουγγρικής κοινωνίας.
Οι σοσιαλιστές ηγέτες αυτοθαυμάζονταν επειδή μείωσαν το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 9,3% του ΑΕΠ το 2006 σε 3,9% το 2009, αλλά ήταν ανίκανοι να συνειδητοποιήσουν τις άκρως επώδυνες συνέπειες που είχαν για τους Ούγγρους πολίτες η πτώση του ΑΕΠ κατά 6,3% μέσα στο 2009 εξαιτίας της πολιτικής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και η εκτίναξη της ανεργίας στο 11,2%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βίκτορ Ορμπαν, ο χαρισματικός ηγέτης της εθνικιστικής - συντηρητικής Δεξιάς που σάρωσε στις εκλογές, είχε βασικό σύνθημα την... αύξηση (!) του ελλείμματος και τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στη διάρκεια των επόμενων δέκα χρόνων.
«Η Ουγγαρία κάνει στροφή - Οι συντηρητικοί θάβουν τους σοσιαλιστές σε εκλογές όπου εισβάλλει βίαια η Ακροδεξιά» ήταν ο τίτλος κύριου άρθρου της φιλοσοσιαλιστικής ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς».
Δεν υπερβάλλει καθόλου. Η Δεξιά πήρε την απόλυτη πλειοψηφία με 52,8% των ψήφων - μια αύξηση της τάξης του 10% από το 42% που είχε το 2006. Σε επίπεδο εδρών ο θρίαμβός της είναι ακόμη μεγαλύτερος, λόγω του μεικτού εκλογικού συστήματος.
Στον πρώτο γύρο πήρε τις 206 από τις 265 έδρες που κατανεμήθηκαν - ποσοστό δηλαδή... 80%! Αν κατορθώσει να πάρει έστω τις 52 από τις 121 έδρες που απέμειναν για τον δεύτερο γύρο, τότε θα έχει πλειοψηφία δύο τρίτων μέσα στο κοινοβούλιο. Αυτό επιτρέπει στη Δεξιά να αλλάξει το Σύνταγμα χωρίς καμιά πολιτική συμμαχία και έτσι να διαμορφώσει την Ουγγαρία όπως επιθυμεί. Η στροφή του ουγγρικού λαού προς τα δεξιά όμως δεν εξαντλήθηκε στη σαρωτική επικράτηση του Βίκτορ Ορμπαν. Για πρώτη φορά από την εποχή του... Χίτλερ, αναστήθηκε η φιλοναζιστική ουγγρική Ακροδεξιά και πάγωσε όλη την Ευρώπη εισβάλλοντας θριαμβευτικά στο κοινοβούλιο.
Το φασιστικό κόμμα Γιόμπικ, το οποίο έχει συγκροτήσει και παραστρατιωτική οργάνωση κατά το πρότυπο των Ες - Ες, που ονομάζεται ουγγρική Φρουρά, επωφελήθηκε τα μέγιστα από την εξαθλίωση και την ταπείνωση του ουγγρικού λαού που επέφερε η πολιτική του ΔΝΤ και της σοσιαλιστικής κυβέρνησης που εφάρμοζε τις εντολές του.
Για πρώτη φορά μετά από... 70 χρόνια, από το φασιστικό καθεστώς του Χόρτι στον μεσοπόλεμο που συνεργάστηκε με τον Χίτλερ, οι ουγγρικές φιλοναζιστικές δυνάμεις επέστρεψαν στο κοινοβούλιο με τη λαϊκή ψήφο.

Η ΕΥΡΩΠΗ
Τρέμει τους Ούγγρους ναζί

Πάγωσαν όλοι οι Ευρωπαίοι με το εκπληκτικό ποσοστό που πήρε το φασίζον ακροδεξιό κόμμα της Ουγγαρίας: από το 2,2% που είχε το 2006, πολύ κάτω δηλαδή από το όριο του 5% που χρειάζεται για να μπει κάποιο κόμμα στο κοινοβούλιο της χώρας, εκτινάχθηκε στο... 16,7%! Εγινε τρίτο κόμμα της Ουγγαρίας, με διαφορά μικρότερη του 3% από τους σοσιαλιστές που κυβερνούσαν μέχρι την Κυριακή! Ο πολιτικός πανικός ακόμη και των συντηρητικών ευρωπαϊκών εφημερίδων είναι έκδηλος σε χθεσινά κύρια άρθρα τους, όπου καθορίζουν ως δήθεν κύρια αποστολή του νεοεκλεγέντος δεξιού πρωθυπουργού που δεν έχει καν αναλάβει την εξουσία την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς που γιγαντώθηκε εξαιτίας της πολιτικής του ΔΝΤ.
Γιώργος Δελάστικ
***********************
ΣΧΟΛΙΟΝ: ΓΙΑΤΙ ''Πάγωσαν όλοι οι Ευρωπαίοι'', όπως καποιος ειναι  χριστιανοδημοκρατης, αλλος ειναι φασιστης, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?? ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο  ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΜΕ --ΚΥΡΙΩΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ-- ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΟΠΟΥ  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΜΠΑΑΘ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΝΘΕΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ''ΠΑΕΙ'' ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΑΝΙΜΑΛΙΑ ΤΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΕΙΑ ΚΑΙ Σ' Ο,ΤΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ''ΣΥΣΤΗΜΑ'' ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ ΜΕΡΝΤΟΧ, ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΑΝ! ΕΧΕΙ ''ΠΛΑΚΑ''! ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΑΝΙΜΑΛΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ Σ' ΑΥΤΑ ΑΡΕΣΕ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου