Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

15 Ιουνίου 2010

Η πτώχευσις της εφ. «Μonde»


Παράταση για το φιλί της ζωής στην «Μonde»

Αναμένονται οι προσφορές των επίδοξων μνηστήρων για την αγορά της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας

Αθήνα - Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΙΣΙ 
Σε μια δραματική χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, το λεγόμενο «Εποπτικό Συμβούλιο» της εφημερίδας «Le Μonde» αποφάσισε να παρατείνει ως τις 21 Ιουνίου την προθεσμία για την υποβολή προσφορών από τους επίδοξους μνηστήρες για την αγορά της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας, η οποία αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας. Πρέπει σύντομα να βρει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να συνεχίσει να πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων, δίνοντας και τον «νυν υπέρ πάντων αγώνα» για να διατηρήσει την παραδοσιακή της ανεξαρτησία.

Η έγκυρη εφημερίδα της Κεντροαριστεράς έχει χρέη«βουνό» που φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ. Αναζητεί επειγόντως στρατηγικό επενδυτή ως τον Ιούλιο. Η κρίση του Τύπου στη Γαλλία εκδηλώνεται με τη σταθερή μείωση των κυκλοφοριών και των διαφημιστικών εσόδων και αποτυπώνεται εύγλωττα στα προβλήματα του «Μonde», που έχασε πέρυσι το 20% των διαφημίσεών του.

Η αγωνία για το ενδεχόμενο «λουκέτο» έχει εντείνει την ανησυχία για τον παρεμβατικό ρόλο των πολιτικών στα μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μέσα στο 2010 έχει δεσμεύσει ένα δισ. ευρώ για την ενίσχυση των ημερήσιων και των περιφερειακών φύλλων. Για την τύχη της εφημερίδας «Le Μonde» θα αποφασίσουν οι συντάκτες της, οι οποίοι την ελέγχουν περίπου σε ποσοστό 60%, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού θα πρέπει να επιλέξουν αυτόν που θεωρητικά θα κάνει τις λιγότερες παρεμβάσεις στο έργο τους.

Εν όψει λοιπόν των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον του «Μonde», o γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε τις προάλλες με τον διευθυντή της εφημερίδας Ερίκ Φοτορινό. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το περιοδικό «Le Ρoint» (και δεν διαψεύστηκαν), ο κ. Σαρκοζί εξέφρασε ξεκάθαρα ότι διαφωνεί με συγκεκριμένη πρόταση πίσω από την οποία βρίσκονται υποστηρικτές του νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο Σοσιαλιστής Στρος-Καν είναι εν δυνάμει αντίπαλος του κ. Σαρκοζί στις επόμενες προεδρικές εκλογές, το 2012. Λέγεται μάλιστα ότι ο γάλλος πρόεδρος απείλησε ανοικτά τον κ. Φοτορινό με ματαίωση της κρατικής επιχορήγησης ύψους 25 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των τυπογραφείων της εφημερίδας, στην περίπτωση που επιλεγεί αυτή η λύση.

Η ισπανική Ρrisa, η οποία εκδίδει την εφημερίδα «Εl Ρais», ελέγχει εδώ και χρόνια ένα ποσοστό 15% της εφημερίδας και γνωρίζει από κοντά τα προβλήματά της. Για αυτό θεωρείται από αρκετούς η πιο «επαγγελματική» και ενδεδειγμένη λύση.

Υπάρχει επίσης μια πρόταση από τρεις επιχειρηματίες, που... μυρίζει από μακριά Ντομινίκ Στρος-Καν. Εχει υποβληθεί από τον Ξαβιέ Νιέλ, με δραστηριότητα στο Ιντερνετ και «ροζ» παρελθόν στο Μinitel, τον τραπεζίτη της Lazard Freres Ματιέ Πιγκάς και τον Πιερ Μπερζέ, εταίρο στη ζωή και στις μπίζνες του μακαρίτη Υβ Σεν Λοράν. Η τρίτη πρόταση έχει τον μανδύα της Αριστεράς, αλλά μάλλον ευνοεί τον Σαρκοζί. Ο ιδιοκτήτης του «Νouvel Οbservateur» Κλοντ Περντριέλ βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεννόηση με τη France Τelecom για να κάνουν μαζί την τονωτική ένεση στον «Μonde». Λεπτομέρεια καθόλου αμελητέα: τόσο ο επικεφαλής της France ΤelecomΣτεφάν Ρισάρ όσο και ο διευθυντής του «Νouvel Οbs» Ντενί Ολιβέν πρόσκεινται στον γάλλο πρόεδρο.

Τρεις λύσεις, τρεις (εντελώς) διαφορετικές προοπτικές
Η δημοσιογραφική λύση
Η ισπανική εταιρεία Ρrisa- ιδιοκτήτρια της «Εl Ρais»- που κινείται πολιτικά σε ανάλογο μήκος κύματος με τον «Μonde» και κατέχει ήδη το 15% των μετοχών του.

Η «δεξιά» λύση
Ο εκδότης του περιοδικού «Νouvel Οbservateur» Κλοντ Περντριέλ με τον ιδιοκτήτη της France Τelecom Στεφάν Ρισάρ, στενό φίλο του Ν. Σαρκοζί.

Η «αντι-Σαρκοζί» λύση
Ενα κονσόρτσιουμ επιχειρηματιών και τραπεζιτών, που δεν κρύβει την προτίμησή του στο πρόσωπο του σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος-Καν, πιθανού αντιπάλου του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου