Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

9 Ιουλίου 2011

»ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Η ΤΡΟΪΧΑΝΤ», ΔΗΛΑΔΗ "ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ"!!!


ΣΗΜΕΡΟΝ, Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ "ΤΑ ΝΕΑ" ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΑΡΘΡΟΝ!!! ΕΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΧΑΝΤ!!!
Γι' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΝ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΧΟΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΗΔΗ!!! Π.χ. http://hercolano.blogspot.com/2011/07/blog-post_8287.html, http://hercolano.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ http://hercolano.blogspot.com/2011/07/treuhand.html 


ΕΔΩ ΘΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ιδρύθηκε για να αποκρατικοποιήσει την κρατική περιουσία, η αξία της οποίας εκτιμήθηκε τότε στο 1,4 τρισ.γερμανικά μάρκα! Με τη διακοπή λειτουργίας της, η Treuhand ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΑΠΕΚΟΜΙΣΕ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΣΩΡΕΥΣΕ ΧΡΕΗ !!!! Πράγματι, τα χρέη της συμποσούνταν στα 172 δισ.δολάρια ΗΠΑ--270 δισ.μάρκα Γερμανίας!!! Στις παραγωγικές μονάδες που η Treuhand αποκρατικοποίησε, το '90 απασχολούνταν τέσσερα εκατομμύρια Γερμανοί. Μόλις 1,5 εκατομ.Γερμανοί απασχολούνταν σε αυτές, όταν ολοκληρώθηκε ο 'βίος' της Treuhand!!!!

ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ???? ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΟΪΧΑΝΤ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΣ ΗΤΟ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ!!! ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΗΤΟ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ "ΔΥΤΙΚΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ" ΕΤΑΙΡΙΕΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ (ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ "ΤΖΑΜΠΑ"!!! ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΕΤΥΧΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΕΣΤΑΤΑ!!! ΑΥΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΑΙΝΕΣ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ "ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΟΥΣ" ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ "ΤΣΙΡΑΚΙΑ" ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΩΤΕΡΑ!!! ΝΑΙ!!! Η ΤΡΟΪΧΑΝΤ ΤΑ ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ!!!)


ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ
http://www.tanea.gr/kyrioarthro/
ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Η ΤΡΟΪΧΑΝΤ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Saturday 09 July 2011

Στη δίνη της κρίσης, και αφού μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος η χώρα μας πήρε ακόμη μία ευκαιρία να διασωθεί από τη χρεοκοπία, το φετινό καλοκαίρι είναι το καλοκαίρι των μεγάλων αποφάσεων.

Πολύ σωστά, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τα στελέχη της κυβέρνησής του να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, να κάνουν «τη μέρα βδομάδα». Ο αγώνας είναι, πρωτίστως, αγώνας με τον χρόνο.
Αλλά και αγώνας με τα στερεότυπα που καθήλωσαν τη χώρα σε ένα οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο στο οποίο «καταναλώναμε περισσότερα απ' όσα παρήγαμε».
Το σημείο-κλειδί της εξόδου από την κρίση είναι, βεβαίως, η αλλαγή αυτού του μοντέλου οργάνωσης.
Ακόμη μία εξίσου ζωτική και εξίσου δομική μεταρρύθμιση έχει να κάνει με τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η πώληση δημόσιας περιουσίας δεν είναι, βεβαίως, εύκολη επιλογή. Αλλά, από τη στιγμή που έχουμε φτάσει στην ανάγκη να πουλήσουμε ακόμη και καίριες επιχειρήσεις (νερό, ενέργεια...), οφείλουμε να το πράξουμε με μέθοδο όσο το δυνατόν επωφελή για τη χώρα, μεγιστοποιώντας τα κέρδη.
Υπάρχει ανάλογο μοντέλο στο οποίο θα μπορούσε η κυβέρνηση να στηριχθεί; Προφανώς, υπάρχουν περισσότερες από μία επιλογές. Μία από αυτές την υποδεικνύει, με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» (σελ. 10-11), ο Ούλριχ Μπλουμ, πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Χάλε (IWH).
Τι λέει ο γερμανός ειδικός; «Κάντε το όπως η Τρόιχαντ» - το ίδρυμα που διαχειρίστηκε την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων και της κρατικής περιουσίας της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, μετά την γερμανική ενοποίηση.
Το μοντέλο που υποδεικνύει ο κ. Μπλουμ δεν είναι στατικό - το αντίθετο. Προϋπόθεση είναι να ισχύσει αυτό που στη γλώσσα των ειδικών ονομάζεται «ρήτρα βελτίωσης» ή «όρος βελτίωσης της σύμβασης».
Σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία, το κράτος δεν εκχωρεί εν λευκώ την περιουσία του στους ιδιώτες - κάθε άλλο. Στην περίπτωση που, κάποια στιγμή στο μέλλον, επιστρέψουμε στην κανονικότητα και αρχίσει να «τρέχει» εκ νέου η ανάπτυξη, ο αγοραστής έχει δεσμευτεί να καταβάλει στο Δημόσιο ένα ποσοστό των κερδών που θα αποκομίσει στο μέλλον.
Ολες αυτές οι τεχνικές λύσεις αποδεικνύουν ότι ένα πράγμα χρειάζεται: βούληση, αποφασιστικός σχεδιασμός, σαφήνεια στις προθέσεις, τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, διαπραγματευτική ισχύς και ευελιξία. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας - αλλά στο χέρι μας είναι να αποκτήσουμε ξανά το δικαίωμα στην ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου