Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

12 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ-Μια "μικρή επιβάρυνση" €2,4 δις !!!

 Η ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ !!!  ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΝΩ ΑΦΗΝΕΙ ΑΘΙΚΤΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΩΝ !!!! 
ΝΑΙ !!! ΑΦΗΝΕΙ ΑΘΙΚΤΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΧΙΡΙΑΣ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΑΧΙΡΙΑ= ΕΝΑ ΠΛΕΓΜΑ ΚΡΑΤΙΚΙΣΜΟΥ-ΚΡΑΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΗΓΕΤΗ" ΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΕΡΤΑ ΚΟΙΝΩΝ ΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ) !!!! 

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ !!! ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΗΤΟ Ο ΟΣΕ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΠΟΣΟΝ 1,2 ΔΙΣ!) ΟΜΩΣ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ !!! ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ , ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΕ !!! ΟΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ 12 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ 14 !!!! ΟΙ ΔΕ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ) ΗΤΟ "ΦΕΝΑΚΗ", ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΗ Ο ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ, ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΗΘΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΗΘΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΤΑ "ΚΟΤΣΙΑ" ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ??? 

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ??? ΝΑ ΒΓΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΤΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ") ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΞ) ΝΑ ΔΙΚΑΣΗ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΝ "ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΘΕΝ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ !!! 

ΚΑΘΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΘΑΡΣΙΝ !!! ΑΛΛΩΣ, Η ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΝΕΥΣΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ !!! 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ, ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ !!!!


Μια "μικρή επιβάρυνση" €2,4 δισ., ωρολογιακή βόμβα για την ύφεση


"Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα η επιβάρυνση στον ρυθμό εμβάθυνσης της ύφεσης  που θα προκαλέσει για το 2012" η απόφαση της Κυβέρνησης να επιβάλει για μία διετία έκτακτη εισφορά στα ακίνητα συνολικής αξίας περί τα 5 δισ. ευρώ (2 Χ 2,4 δισ. ευρώ).

Σε ερώτημα του Capital.gr, αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος παραδέχθηκε ότι ο νέος φόρος που ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος "αφαιρεί" άμεσα από την ιδιωτική καταναλωτική δαπάνη 2,4 δισ. ευρώ μέσα στο επόμενο πεντάμηνο, με συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα οι οποίες "δεν μπορούν ακόμα να εκτιμηθούν" λόγω της ρευστότητας της κατάστασης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον.

Είναι βέβαιο όμως ότι η αφαίρεση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ποσού ίσου με το 1% του ΑΕΠ (για το επόμενο πεντάμηνο) από την ιδιωτική κατανάλωση σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις στο ίδιο διάστημα, δημιουργεί προϋποθέσεις μεγαλύτερης ύφεσης η οποία υπονομεύει τον σχεδιασμό του νέου προϋπολογισμού.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα πάρει το οριστικό πράσινο φως για την κίνηση αυτή καθώς η απαίτηση της τρόικα ήταν και παραμένει η κάλυψη του "δημοσιονομικού κενού", δηλαδή της τρύπας του προϋπολογισμού να κλείσει με "μόνιμα" και όχι εφάπαξ μέτρα.

Η επίδραση του μέτρου φορολόγησης των ακινήτων στην επιδείνωση της ύφεσης προκαλεί νέο πονοκέφαλο στο ΥΠΟΙΚ καθώς στον σχεδιασμό του προϋπολογισμού για το 2012, που θα πρέπει να ετοιμασθεί για να αξιολογηθεί από την τρόικα την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να βρεθούν νέα μέτρα (ή αύξηση της έκτασης των ήδη προβλεπόμενων) για να καλυφθεί η "ζημιά" από την επιπλέον ύφεση του 2012.

Αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος υποστήριξε πάντως στο Capital.gr ότι η λήψη της απόφασης ήταν μονόδρομος για την κυβέρνηση, καθώς οποιαδήποτε άλλη "κίνηση" θα είχε πολύ μεγαλύτερες συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο οικονομικό επιτελείο του κ. Βενιζέλου παραδέχονται ότι το πακέτο των ανακοινώσεων του υπουργού δεν έχει ακόμα διασφαλίσει την δρομολόγηση της 6ης δόσης ούτε και το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσής της, ακόμα και αν τα μέτρα γίνουν κριθούν αποδεκτά.

Το άλλο μεγάλο αγκάθι με την τρόικα είναι η υπόθεση της "εργασιακής εφεδρείας" για την οποία η τρόικα διατηρεί επιφυλάξεις καθώς δεν προσφέρει το ζητούμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα μέσα στο 2012. Η τρόικα έχει ζητήσει την μείωση των δημόσιων δαπανών για μισθούς και συντάξεις κατά 30% με το μισό αυτών να προέρχεται από την μείωση των αμοιβών και το άλλο μισό από την μείωση του αριθμού των εργαζόμενων...

Ταραχή πάντως έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η προδημοσίευση άρθρου του Γερμανού υπουργού οικονομικών κ. Φίλιπ Ρέσλερ (όπως έχει γράψει το Capital.gr), ο οποίος ένα περίπου μήνα πριν τον ερχομό του στην Αθήνα, δημοσιεύει άρθρο στην έκδοση της Die Welt της Δευτέρας σύμφωνα με το οποίο θεωρεί ανοικτό το ενδεχόμενο ελεγχόμενου χρεοστασίου της Ελλάδας προκειμένου να σταθεροποιηθεί το ευρώ. Το δημοσίευμα βγήκε στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και στο Capital.gr στη διάρκεια της συνέντευξης του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Υπουργοί της κυβέρνησης οι οποίοι κλήθηκαν από το Capital.gr να σχολιάσουν το δημοσίευμα αρνήθηκαν να το κάνουν μέχρι την ολοκληρωμένη δημοσίευση του άρθρου στην Die Welt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου