Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

2 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΙ, ΑΠ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ....

www.capital.gr - Κεφάλαιο στην ενημέρωση

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Ιωάννη Καπελέρη



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:20

Του Παναγιώτη Στάθη

Ασκήθηκε η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Ιωάννη Καπελέρη και της διευθύντριας Ελέγχου Τελωνείων του ίδιου υπουργείου, ύστερα από αίτημα του Οικονομικού Εισαγγελέας, Γρηγόρη Πεπόνη προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το αίτημα του κ. Πεπόνη είναι το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς με αφορμή τις καταγγελίες που συνόδεψαν την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικομνομικών, Δ. Σπινέλλη. Η έρευνα ξεκίνησε με βάση σχετικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονταν στην ύπαρξη παραμηχανισμού στο υπουργείου Οικονομικών που «μπλόκαρε την είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων ενώ αυτά είχαν βεβαιωθεί».

Την προκαταρκτική εξέταση διενήργησε αναπληρωτής Οικονομικός Εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος στην πορισματική του αναφορά ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης για «απιστία περί την υπηρεσία σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και με την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης με βάση το νόμο 1608/ 50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος».

Στην πορισματική αναφορά υπογραμμίζεται ότι το ύψος της ζημίας υπολογίζεται κατ’ ελάχιστον στα 15 εκατ. ευρώ και η οποία «αν λάβουμε υπόψη τις κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την οικονομία μεγιστοποιείται εκ των πραγμάτων».

Στην παραγγελία για την άσκηση δίωξης αναφέρεται επίσης ότι «πρέπει να ερευνηθεί κατά την διάρκεια της ανάκρισης το ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικών αυτουργών και αν διαπιστωθεί να αντιμετωπιστεί με την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης».

Για την υπόθεση αυτή, η έρευνα της οποίας ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου, είχε κληθεί για έγγραφες εξηγήσεις ο κ. Καπελέρης, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη και είχε υποστηρίξει πως επρόκειτο απλώς για εκπρόθεσμες εγγραφές στο σύστημα Ήφαιστος.

Αυτή ήταν η πρώτη ενέργεια των οικονομικών εισαγγελέων μετά το θρίλερ που εξελίχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την υποβολή των παραιτήσεών τους, τις καταγγελίες τους για παρεμβάσεις στο έργο τους, την ύπαρξη σχεδίου τροπολογίας, με το οποίο θα αντικαθίσταντο από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τελικά την αναδίπλωση τόσο των ιδίων όσο και των Αρχών του Αρείου Πάγου που ερεύνησαν τις καταγγελίες και τις έθεσαν στο αρχείο.

Την παραίτηση Καπελέρη ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

Μετά την παραγγελία του κ. Γρ. Πεπόνη να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του ΥΠΟΙΚ κ. Γιάννη Καπελέρη, γιατί εξέδωσε εγκύκλιο σχετική με τις εγγραφές στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και την επιβολή προστίμων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, ζήτησε από τον κ. Καπελέρη να υποβάλει την παραίτηση του προκειμένου να διευκολυνθεί η σχετική δικαστική έρευνα.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής κατά της Φοροδιαφυγής, επειδή οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων είχαν προτείνει την νομοθετική ρύθμιση του θέματος αυτού, θεωρώντας ότι δεν σχετίζεται με πράξεις λαθρεμπορίας, ο Υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει από την Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων - παρουσία του Οικονομικού Εισαγγέλεα κ. Γ. Πεπόνη – να διασταυρώσουν τα στοιχεία με την Ελληνική Αστυνομία και ιδίως την Υποδιεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, που ασχολούνται επίσης με θέματα λαθρεμπορίας καυσίμων, προκειμένου να μην αφεθεί κανένα απολύτως περιθώριο διαφυγής σε πρατηριούχους καυσίμων που εντάσσονται στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και εμπλέκονται σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1369021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου