Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

15 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΑΦΘΟΝΑ!!!





Κατακραυγή στο ΠΑΣΟΚ και όλη την κοινωνία


Διώξτε τώρα τον κηπουρό των 9.000 ευρώ!


 
Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το διορισμό του Κώστα Θέου, στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ με αμοιβή που ανέρχεται στα 9.000 ευρώ!
Από το σκανδαλώδη διορισμό του στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΗ λαμβάνει σαφείς αποστάσεις το Μέγαρο Μαξίμου. "Ουδέν σχόλιο" ήταν η απάντηση στενού συνεργάτη του κ. Λουκά Παπαδήμου από τον οποίο το ΘΕΜΑ ζήτησε να σχολιάσει την υπόθεση Θέου, ένα "ουδέν σχόλιο" ενδεικτικό της δυσφορίας που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για την σπουδή του τέως πρωθυπουργού να αποκαταστήσει τον στενό του συνεργάτη του διορίζοντας τον στη Βουλή...
Την ίδια ώρα, αρκετοί βουλευτές, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν έντονο προβληματισμό και δηλώνουν ότι "δυστυχώς από την εποχή των κουμπάρων της γαλάζιας διακυβέρνησης περάσαμε στο βόλεμα των... κηπουρών". Ο εκνευρισμός τους μάλιστα για την προκλητική "φροντίδα" που δείχνει ο κ. Παπανδρέου προς στενούς του συνεργάτες μεγάλωσε και από πρόσφατο δημοσίευμα στον "Ελεύθερο Τύπο" και στο protothema.gr που δείχνει ότι προτού προσληφθεί από τη ΔΕΗ ο κ. Θέος τοποθετήθηκε για σύντομο διάστημα στη Βουλή ως μετακλητός υπάλληλος!

Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι ο τέως πρωθυπουργός, μόλις λίγες ώρες πριν την παραίτησή του, φρόντισε να διορίσει στη Βουλή τον κ. Θέο και αμέσως μετά κατάφερε να τον "μεταθέσει" στο ΔΣ της ΔΕΗ εξασφαλίζοντάς του καλύτερες αποδοχές...

Πάντως, όπως θα διαβάσετε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή, ο εισαγγελέας έχε ήδη ξεκινήσει έρευνα για τους μισθούς των διευθυντών της ΔΕΗ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες στο γραφείο του έφτασαν και τα έγγραφα σχετικά με την πρόσληψη του κ. Θέου.
-------------------

Παραιτήθηκε και καπάκι διόρισε τον Θέο στην Βουλή!


Το μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου που έχει αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα με επίκεντρο τον υπάκουο “κηπουρό” κ. Κώστα Θέο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Κι αυτό γιατί εκτός από αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΗ με αποδοχές της τάξης των 9.000 ευρώ μηνιαίως, ο κ. Θέος είναι πλέον και διορισμένος από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου υπάλληλος στην Βουλή και, μάλιστα, στο γραφείο του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ!

Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι πως ο κ. Θέος διορίστηκε στη Βουλή μόλις …μία μέρα μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της χώρας! ‘Όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμόν 457 ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2012 “Με την 11104/7309/13−12−2011 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται, από 11 Νοεμβρίου 2011, στο Γραφείο του Προέδρου της πρώτης κατά σειρά δυνάμεως Κ.Ο. του «Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος», Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Βουλή, μετά την κατά νόμο πρόταση του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου …ο Κωνσταντίνος Θέος του Ζήση (Α.Δ.Τ.: AH 520167), με Α΄ βαθμό και 10ο Μ.Κ., όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής της ΠΕ5 μισθολογικής κατηγορίας”.

Δηλαδή, εκείνες τις δραματικές ώρες και μέρες, κατά τις οποίες το Βερολίνο και το Παρίσι έδειχναν στην Ελλάδα την έξοδο από το ευρώ και οι πολίτες παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες συγκρότησης μιας νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πρώτο μέλημα, μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της χώρας, να εξασφαλίσει τον κ. Θέο στο γραφείο του στην Βουλή!

Όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος σχετικά με την προκλητική αμοιβή που έχει στην ΔΕΗ ο κ. Κώστας Θέος με βασικό, βεβαίως, προσόν του τη στενή σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…

Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται σήμερα και στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Απαντώντας, ο γενικός γραμματλεας της Βουλής, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, σχολίασε: «Ο κ. Κώστας Θέος, από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ (1.1.12), παραιτήθηκε από τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου της Βουλής».
--------------------


Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για Παπανδρέου

Βάζει αυξήσεις και κόβει τις επενδύσεις η ΔΕΗ, αλλά όχι τους ...Θέους!


Η ΔΕΗ μπορεί να βρίσκεται σε μία δυσχερή οικονομική κατάσταση που την φέρει στο σημείο να εφαρμόζει αυξήσεις 15% στα τιμολόγια του ρεύματος αλλά και να προχωρεί σε περικοπή των επενδύσεών της, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει, ωστόσο ...περικοπές για τους Θέους δεν υπάρχουν!

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού κ. Αρθούρος Ζερβός παραδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι η ΔΕΗ είναι πιθανό να περικόψει το ύψος 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως επενδυτικό της πρόγραμμα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην κρίση και στις δυσκολίες χρηματοδότησης.

"Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας των συνθηκών της αγοράς και του τραπεζικού συστήματος", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 1,12 δισεκατομμυρίων ευρώ για φέτος, οι τράπεζες ζητούν μείωση του συνολικού δανεισμού της εταιρείας.

Με δεδομένο δε ότι η ΔΕΗ είχε ζητήσει ...ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στα τιμολόγια, ο ίδιος ανέφερε ότι η διοίκηση της εταιρείας θα εξετάσει, αν χρειαστεί, και τη μείωση του προγράμματος επενδύσεων που ετησίως κυμαίνεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Το κλίμα περί τα οικονομικά της επιχείρησης που απορρέει από την ίδια τη διοίκηση της ΔΕΗ - το 2011 η κερδοφορία θα είναι οριακή, έναντι μισού και πλέον δισεκατομμυρίου ευρώ το 2010 - αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα που έχει εγερθεί για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τον διορισμό του προσωπικού του συνεργάτη Κώστα Θέου ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία με αποδοχές της τάξης των ...9.000 ευρώ μηνιαίως, σε μία περίοδο κατά την οποία όλοι οι εργαζόμενοι - και αυτοί της ΔΕΗ, φυσικά - βιώνουν μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους.

Το θέμα Θέου ανέδειξε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του την Κυριακή το Πρώτο Θέμα (διάβασε εδώ αναλυτικά) ενώ αρμόδιες πηγές του protothema.gr επιβεβαιώνουν πως οι αποδοχές του νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου "είναι της τάξης των 8.000 ευρώ μηνιαίως" χωρίς ωστόσο σε αυτές να περιλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις από τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Πιθανότατα η ΔΕΗ θα πάρει επίσημη θέση για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, ωστόσο το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό, καθώς αποδεικνύεται πως, ανεξάρτητα της πρωτοφανούς οικιονομικής κρίσης και της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται μια επιχείρηση όπως η ΔΕΗ, οι ...υπάκουοι κηπουροί ποτέ δεν πάνε χαμένοι...
---------------


9.000 ευρώ ο Κώστας Θέος

Οι υπάκουοι «κηπουροί» ποτέ δεν πάνε χαμένοι


Τελικά κανείς δεν χάνεται... αρκεί να έχει τους σωστούς φίλους...». Mε αυτή τη φράση οικονομικός παράγοντας σχολίασε την τοποθέτηση του Κώστα Θέου στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ. Μία εβδομάδα μετά την τοποθέτησή του ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, ο Θέος έγινε το Νο 2 και δεξί χέρι του Αρθούρου Ζερβού στη διοικητική πυραμίδα της Επιχείρησης με μισθό που ξεπερνά τις 9.000 ευρώ. Και όλα αυτά την ώρα που δεν διστάζουν να επιβάλουν αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια της Επιχείρησης.

Επιλογή της «πράσινης Τίνας» ο Αρθούρος Ζερβός, επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο Κώστας Θέος, με τις εντολές βέβαια του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τη μέχρι τώρα διαδρομή του 50χρονου πολιτικού μηχανικού, ο οποίος ανελίχθηκε σε πολιτικές θέσεις ξεκινώντας από τις κυβερνήσεις Σημίτη στη δεκαετία του ’90, αλλά σε αντίθεση με άλλους σημιτικούς διασώθηκε στο σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου. Τα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή οι δύο φίλοι, Παπακωνσταντίνου και Θέος, είχαν παράλληλη πορεία στο ΠΑΣΟΚ, μια πορεία που τους άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην κυβέρνηση του Γιώργου.

Εκπρόσωπος του κόμματος ο Παπακωνσταντίνου, γραμματέας και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ ο Θέος, που όμως την ίδια περίοδο κατείχε και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Νηρεύς του επιχειρηματία Αριστείδη Μπελλέ, ο οποίος δραστηριοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες. Μετά τις εκλογές του 2009, «τσάρος» της οικονομίας αναλαμβάνει ο Παπακωνσταντίνου και δεξί χέρι αρχικά του Χάρη Παμπούκη στο Μαξίμου ο αμετακίνητος εντέλει Κώστας Θέος, ο οποίος και μετά την αποχώρηση Παμπούκη έλυνε και έδενε στο πλευρό της «βασίλισσας Ρεγγίνας» (Βάρτζελη) από τη θέση του προϊσταμένου στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του γραφείου του πρωθυπουργού από το 2009 μέχρι την παραίτηση Παπανδρέου και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. 
---------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου