Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

27 Φεβρουαρίου 2012

Codex Alimentarius: Η απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών

Ας αντιδράσουμε τώρα!
Απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών και στην Ελλάδα; Ο έλεγχος του πληθυσμού μέσω της διατροφής έρχεται αθόρυβα ως Νομοσχέδιο στην Βουλή!

Θα συνοδεύεται από την απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών. Θα τρώμε αυτά που θα μας ετοιμάζουν, χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν.

Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα !

Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ' τον περίφημο Διατροφικό Κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ' τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε..


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Η ιστορία του Κώδικα Alimentarius αρχίζει το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβληματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων, τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, οπότε η Αυστροουγγαρία διαλύθηκε .

Ο κώδικας όμως δεν ξεχάστηκε. Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή.
Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz derMeer. Πρόεδρος της εταιρίας FARBEN I.G..
Η εταιρία FARBEN I.G. κατασκεύαζε όπλα & πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και το Zyklon B, το αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατουμένων. Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά αποφυλακίστηκε λίγα χρόνια αργότερα. Λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του πρότεινε την επαναφορά του Κώδικα Alimentarius ως μέσου ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ με απόφαση του ενεργοποιεί ξανά τον κώδικα το 1962 με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών.
Η "φονική" εταιρία του FARBEN I.G. δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε στις τρεις μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf!

Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (USA: Νόμος S-510)

Το θέμα δε θα ήταν φοβερό αν ο κώδικας όντως ακολουθούσε την αρχική του λογική.
Ο κώδικας αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται και ορίζει αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ' τα επιτρεπόμενα.

Έως σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής το 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ τέθηκαν επικεφαλής της επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).

Κάθε χώρα που θα υποδεχτεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανένα τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών. Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει. Επίσης η χώρα εκείνη δε θα μπορεί να εισάγει ή να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής. Στην Ελλάδα εισάγουμε το 60% της διατροφής μας.

Αντίσταση λοιπόν στον κώδικα θα σήμαινε οικονομική καταστροφή. Λύση υπάρχει αν αξιοποιήσουμε τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά πλέον δεν υπάρχουν κίνητρα εξασφάλισης και διαβίωσης του αγρότη κι έτσι η γη ηθελημένα ερημώνεται για να δοθεί μια νύχτα σε επιτηδείους.

Η Ελλάδα εκτός του ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ , τυγχάνει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες είναι η ευρωπαϊκή επιτροπή. Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα τηρούν σιγήν ιχθύος. Γνωρίζουν αλλά επικαλούνται τη θέση τους και δε θέλουν να μιλήσουν (πρόεδρος ΕΦΕΤ κ.α.)

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Με την εφαρμογή του κώδικα, βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητές θα είναι θεραπευτικές. Ο νέος κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες ή μέταλλα οι οποίες λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης.
Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ακόμη και η συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες, ακόμα κι αν κάποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη.

Συγκεκριμένα η δοσολογία θα περιορίζεται μονό στο 15% της συνιστώμενης ποσότητας. Η θεραπεία θα υπάρχει με άλλα φάρμακα των εταιριών τα οποία θα κοστίζουν πολύ περισσότερο. Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής, μέσω της λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες που εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε πλεονάζουσα "τοξική" ουσία. Η λίστα των θρεπτικών ουσιών που θα επιτρέπονται θα είναι αρκετά περιορισμένη.

Εκτός του ότι ο κώδικας θα θέσει εκτός λίστας σημαντικά συστατικά για την ανθρώπινη διατροφή, την ίδια στιγμή προστίθενται σ' αυτές κάποιες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το φθόριο, το οποίο παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται.

Το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή παρατηρήθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί κ μπορούσες έτσι εύκολα να τους ελέγξεις και να τους χειραγωγήσεις. Πλέον το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις οδοντόκρεμες κ αρκετά κράτη πλέον φθοριώνουν το νερό.
Πέρα από τη λίστα των παράνομων "τοξικών" συστατικών των τροφών, η επιτροπή Alimentarius ανοίγει το δρόμο στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αλλά και ζώα που θα παράγουν την τροφή μας.


Ο νέος κώδικας προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικής Monsanto. Ήδη το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών του πλανήτη. Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες επίσης υποχρεωτικά. Ο κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφής να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία εκτός κ αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο. Ο κώδικας συμπεριλαμβάνει φυσικά και τα βιολογικά προϊόντα. Bιολογικά θα θεωρούνται πλέον και αυτά στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα, αυξητικές ορμόνες κτλ.

Ακόμη και εξαιρετικά επικίνδυνα εντομοκτόνα όπως το DDT, για το οποίο στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί σάλος όταν αποδείχτηκε η καρκινογόνα επίδρασή του, θα εισαχθούν και πάλι στο εμπόριο. Το DDT, η διελδρίνη η αλδρίνη, το εξαχλωροβενζόλιο και το camphechlor κρίθηκαν από 176 χώρες επικίνδυνα και απαγορευτήκαν το 1991 στη σύνοδο της Στοκχόλμης. Και όμως, επιστρέφουν κανονικά και με το νόμο 7 απ' τα 9 απαγορευμένα επικίνδυνα εντομοκτόνα!
Πολλές λειτουργίες και συστήματα ενζύμων του ανθρώπου μοιάζουν με αυτά των εντόμων, οπότε ο νοών νοήτω... Παθήσεις όπως ο καρκίνος, ο ζαχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α., που οφείλονται στην υποδιατροφη και στους προαναφερθέντες παράγοντες είναι οι πλέον επικερδείς.

Άλλη μια ουσία που θα επιτρέπεται με το νέο κώδικα, είναι η αφλατοξίνη, καθώς επίσης και η συσσώρευσή της σε υψηλά ποσοστά στο γάλα. Η συγκεκριμένη ουσία είναι η δεύτερη πιο καρκινογόνα και συναντάται σε μουχλιασμένες ζωικές τροφές.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ' τον κώδικα. Θυμίζουμε ότι ο εμπνευστής του κώδικα ήταν ο ιδρυτής τριών πανίσχυρων σήμερα φαρμακοβιομηχανιών.

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 1-4-2011

Η επιβολή του κώδικα διατροφής επιταχύνεται κ επεκτείνεται εδώ κ περισσότερο από 10 χρόνια .
185 χώρες έχουν ενσωματώσει τον κώδικα διατροφής στα νομικά τους συστήματα.
Οι συνέπειες από την πλήρη εφαρμογή του, αν καταφέρουν να περιορίσουν τις αντιδράσεις μας, θα είναι καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα και γενικά για τη ζωή μας.
Προς το παρόν γίνονται "εμβολιασμοί" με οδηγίες προς τα κράτη, με θέσπιση νόμων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή του. Ίσως απ' το 2017 να δούμε πράματα κ θάματα. Από 1ης Απριλίου 2011 μια οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης η οποία θα εφαρμοστεί και απ' την Αγγλία μπαίνει σε εφαρμογή & περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης.

Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από "επιτροπή", κατά τον προσφιλή τρόπο, προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία. Απ' την 1η Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Κατοχυρώθηκαν λοιπόν μόλις 183.

Μόνον αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος. Κατά "ναπολεόντειο" νόμο το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνονται στην λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων. Αν βεβαιωθεί οικιακή κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο, θα μπορεί π.χ. μια μητέρα της οποίας το παιδί ασθένησε από μια άσχετη αρρώστια να μηνυθεί για το τσάι που έφτιαξε.

Επίσης η οδηγία απαγορεύει συμπληρώματα διατροφής, εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, τρόπους θεραπείας φιλικές προς το σώμα μας, βιβλία σχετικά με τη χρήση βοτάνων και ιχνοστοιχείων, επιβάλλει κλείσιμο των σχολών ομοιοπαθητικής και προωθεί την επιθετική ιατρική με παρενέργειες.

Τα φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της φύσης.
Εφόσον όμως μεταβληθούν σε εμπορεύματα (πχ. ως εκχυλίσματα) κατόπιν επεξεργασίας & συσκευασίας από τις φαρμακευτικές εταιρίες, η αξία τους ανεβαίνει 1000 φορές πάνω.
Υπολογίζεται ότι μια φαρμακευτική εταιρία μπορεί να έχει κέρδος από 10000-20000 τον χρόνο από ένα στρέμμα ελληνικής άγριας φύσης.
Πρόσφατα η κυβέρνηση θέλησε να ψηφίσει νομό για τις περιοχές νατούρα οι οποίες ήδη καταλαμβάνουν το 23% της Ελλάδος όταν στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου δεν υπερβαίνει το 4%. Αυτές οι περιοχές είναι έτοιμες να παραδοθούν προς εκμετάλλευση από φαρμακευτικές κ λοιπές εταιρίες και για τον ίδιο λόγο πρέπει να σκεφτούμε αν είναι τυχαία η απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών καθώς εμπεριέχει όρους που οδηγούν στα παραπάνω.

Αξίζει ακόμα να σημειωθούν οι ενέργειες του πρωθυπουργού μας Γ.Α.Π. που δε χάνει ευκαιρία να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα κ να αποδεικνύει για ποιους δουλεύει. Πριν λίγους μήνες υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένου σπόρου πατάτας, ειδικώς για τη χώρα μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Έρευνες έδειξαν πως ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γενετικές μεταλλάξεις.

Η νέα τάξη πραγμάτων προχωράει με βήματα γοργά τα τελευταία λίγα χρόνια κάτω απ' το δόγμα του σοκ.
Μας περιμένουν αλλαγές που ο μέσος νους δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει, αποχαυνωμένος απ' τον έλεγχο κ την προπαγάνδα που του ασκείται ποικιλοτρόπως
Στον «κώδικα διατροφής» ταιριάζει περισσότερο η ονομασία «κώδικας διαστροφής».
Σε κάποιους θα φανούν ακραία όλα αυτά που διάβασαν. Μήπως όμως δε γνωρίζουμε την ιστορία του παρανοϊκού συλλογικού νου; Ας είμαστε λοιπόν σε εγρήγορση & ας μοιραστούμε τις γνώσεις μας υπερασπιζόμενοι τα φυσικά δικαιώματα μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

ΗΠΑ: Στα δικαστήρια ιδιοκτήτης φάρμας που πουλούσε νωπό γάλαΑπό: Prison Planet / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ένα χρόνο τον παρακολουθούσαν, χρησιμοποίησαν ψευδώνυμα και τελικά στις 5 τα ξημερώματα οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι έκαναν την επίθεση. Ο επικίνδυνος κακοποιός ονομάζεται Dan Allgyer ανήκει στην θρησκευτική κοινότητα των Άμις και έχει το αγρόκτημα Rainbow Acres Farm στην Πενσυλβανία. Σύντομα θα βρεθεί στο δικαστήριο για πώληση λαθραίων σε πρόθυμους πελάτες σε περιοχή της Ουάσιγκτον.
Ποιο είναι το παράνομο προϊόν; Μη παστεριωμένο γάλα.
Είναι μια μάχη που έχει ξεκινήσει στο παρασκήνιο και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια, με τους υποστηρικτές των φυσικών τροφών να υποστηρίζουν ότι το νωπό γάλα, όπως είναι επίσης γνωστό, είναι πιο υγιεινό από το παστεριωμένο προϊόν, ενώ ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) λέει ότι το νωπό γάλα μπορεί να φέρει επιβλαβή βακτήρια όπως η σαλμονέλα , E. coli και Listeria.
«Είναι η θέση του FDA ότι το νωπό γάλα δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνεται," δήλωσε η Tamara Ν. Ward, εκπρόσωπος του FDA, του οποίου οι ερευνητές ερευνούν τη φάρμα Rainbow Acres για μήνες, και ο οποίος τελικά την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε μια 10σέλιδη καταγγελία προς το ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Πενσυλβάνια ζητώντας να σταματήσει η φάρμα να στέλνει μέσω των κρατικών γραμμών νωπό γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζονται από αυτό.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο FDA άρχισε να ερευνά το αγρόκτημα του Allgyer στα τέλη του 2009, όταν ένας ερευνητής στο γραφείο τους στη Βαλτιμόρη χρησιμοποίησε ψευδώνυμα για να υπογράψει σε μια ομάδα χρηστών του Yahoo για τους πελάτες του Rainbow Acres και άρχισε να δίνει παραγγελίες με τα ψευδώνυμα για το μη παστεριωμένο γάλα, σύμφωνα με την Washington Times.
Για να γίνει η υπόθεση ομοσπονδιακή, οι παραγγελίες παραδίδονταν σε ιδιωτικές κατοικίες στο Μέριλαντ, όπου ο ερευνητής, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε στα έγγραφα, θα τις παραλάμβανε. Μέσω των κρατικών γραμμών το γάλα έγινε μέρος του διαπολιτειακού εμπορίου, ως εκ τούτου υπόκειται στην απαγόρευση του FDA στις διακρατικές πωλήσεις του νωπού γάλακτος, γράφει ο Stephen Dinan για τους Times.
Ο FDA αναφέρει επίσης ότι φιάλες του γάλακτος ήταν χωρίς σήμανση, κάτι το οποίο αποτελεί επίσης παραβίαση του κανονισμού του FDA.
Τον Απρίλιο του 2010, ο Amish γεωργός Dan Allgyer κατηγορήθηκε από δύο πράκτορες του FDA, δύο Σερίφηδες, καθώς και ένα πολιτειακό αστυνομικό της Πενσυλβανίας για το έγκλημα της πώλησης νωπού γάλακτος. «Έχουμε αξιόπιστες αποδείξεις ότι εμπλέκεστε σε διαπολιτειακό εμπόριο", είπε ο ερευνητής του FDA Joshua Γ. Shafer στον Allgyer.
"Μια έρευνα από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αποφάσισε ότι εμπλέκεστε σε διαπολιτειακό εμπόριο, με την πώληση ή διακίνηση με οιονδήποτε τρόπο νωπού γάλατος στην τελική μορφή πακέτου για κατανάλωση από τον άνθρωπο», δήλωσε ο FDA σε επιστολή προς τον γεωργό.
"Αυτά τα αυταρχικά άτομα επικαλούνται παραβίαση από τον Allgyer μίας παρερμηνευμένης εμπορικής ρήτρας, η οποία προοριζόταν αρχικά να εμποδίσει τις πολιτείες να απαγορεύουν τα άτομα από το να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα σε διαφορετικές πολιτείες. Με άλλα λόγια, οι ομοσπονδιακές αρχές των τροφίμων κάνουν το ακριβώς αντίθετο της συνταγματικής εντολής τους ", γράφει ο Andrew Ward της Εκστρατείας για την Ελευθερία (‘Campaign for Liberty’).
"Δόξα τω Θεώ που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας κρατάει ασφαλείς», γράφει ο blogger FavStocks σαρκαστικά. «Ίσως, θα αρχίσουν έρευνες στις ουρές στα αεροδρόμια και να πιάνουν τα απόκρυφα μέρη κυριών για να μας προστατεύσουν από ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες ή κάποιους τρομακτικούς τύπους που φοράνε στολή παραλλαγής και πυροβολούν με τα όπλα τους στην ιδιοκτησία τους. Για περίμενε όμως, αυτό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήδη το κάνει επίσης. "
Πολλοί αναφέρουν στοιχεία ότι το νωπό γάλα είναι πιο υγιεινό από το παστεριωμένο γάλα, όταν αγοράζεται από υπεύθυνα αγροκτήματα (βλ. σχετικό άρθρο και ΕΔΩ). Λένε ότι η παστερίωση είχε νόημα στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οι συνθήκες ελέγχου και υγιεινής ήταν ανεπαρκείς με αποτέλεσμα την μετάδοση νόσων από το γάλα σε αστικές περιοχές, σύμφωνα με τον Craig Weatherby, που γράφει στο Vital Choices.
Σχ. Κ.Ο.: Η κοινότητα των Άμις που κατάγονται από τους Eυρωπαίους που έφτασαν στις ΗΠΑ κατά το 18ο αιώνα, αριθμεί περίπου 250.000 άτομα τα οποία ζουν απομονωμένα σε μικρές κοινότητες, χωρίς ηλεκτρισμό και χωρίς αυτοκίνητα. Η κίνηση των Άμις χρωστά το όνομά της στον Τζέικομπ Άμαν (1956-1730), έναν Ελβετό προτεστάντη γερμανικής καταγωγής. Στον πολιτισμό των Άμις η γη και η καλλιέργειά της έχει ύψιστη σημασία και η λιτότητα έχει αναχθεί σε κυρίαρχη φιλοσοφία: «Αν κάτι δεν είναι απόλυτα απαραίτητο, δεν υπάρχει λόγος να το αποκτήσεις». Έτσι, οδηγήθηκαν στο να θεωρούν περιττή την ανάπτυξη οποιασδήποτε φυσικής ή πνευματικής σχέσης με τον έξω κόσμο. Ακολουθούν μια συντηρητική αγροτική οικονομική πολιτική, βάσει της οποίας απορρίπτεται η χρήση των τεχνολογικών μέσων που εφευρέθηκαν τον προηγούμενο αιώνα για να βελτιώσουν τη ζωή στην ύπαιθρο. Δουλεύουν τη γη όλοι μαζί με τα χέρια, με εργαλεία από σίδερο και με άροτρα που τα τραβούν ζώα. Αρνούνται να αλλάξουν τα ήθη και τα έθιμά τους: φορούν απλά ρούχα, έχουν μακριά γένια, δε διαθέτουν μηχανοκίνητα οχήματα ούτε τρεχούμενο νερό στα σπίτια τους, δεν έχουν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα...
Οι αυστηροί κανόνες όμως τους έσπασαν, μόνο υπό πολύ πιεστικές συνθήκες: το 1950 οι βιομηχανίες γάλακτος με τις οποίες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις τους υποχρέωσαν να «εκσυγχρονίσουν» τα συστήματα αρμέγματος και μεταφοράς των προϊόντων τους. Οι Άμις, που εξαρτώνται από αυτή την πηγή εσόδων, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν και πετρέλαιο εκτός από τις παραδοσιακές πηγές παραγωγής ενέργειας, τον αέρα και το νερό. Με αυτό τον τρόπο ικανοποίησαν το αίτημα των πελατών τους να αρμέγουν με μηχανές, να συντηρούν το γάλα σε κατάλληλες συνθήκες και να το μεταφέρουν με μεγαλύτερη ταχύτητα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
-----------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου