Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

16 Μαρτίου 2012

ΣΧΟΛΙΟΝ: ΤΟ SALUTO A LA ROMANA


Γράφει ο Γεώργιος Γεωργιάδης

ΤΟ  SALUTO A LA ROMANA


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ!!!
ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ:

Διαβάζομε στον Τύπο των τελευταίων ημερών:

Νέα επίθεση κατά Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη ο κ. Καρατζαφέρης! Σύμφωνα με τoν «Αγγελιοφόρο»: "…..«Βάλαμε που βάλαμε τους Γερμανούς στη Βουλή. Δε χρειάζεται να αφήσουμε και τους… ναζιστικούς χαιρετισμούς να καταλάβουν τα έδρανα της Βουλής», σημείωσε χαρακτηριστικά."

Είπε, λοιπόν, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά με το ενδεχόμενο να μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή: «Θέλω να πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα μπει στη Βουλή και δεν θα βρεθούμε εκτεθειμένοι διεθνώς με ναζιστικούς χαιρετισμούς στη Βουλή».

----------
ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

Ο Εθνικός κυβερνήτης Ιω. Μεταξάς χαιρετάτε υπο των παρισταμένων δια του saluto a la Romana
Yπενθυμίζουμε επίσης το Άρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΕΟΝ 



«Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτύλους ηνωμένους και την παλάμην εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς αρχαίου ελληνικού χαιρετισμού».
-----------------


"Ο όρκος των Ορατίων" ο γνωστός νεοκλασσικός πίναξ του David [Jacques-Louis David, Il giuramento degli Orazi, 1784 (Parigi, Museo del Louvre)], η θρησκευτικοϊερά χρήσις του saluto a la Romana.

ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ SALUTO ALA ROMANA ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΥΘΟ" ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΧΑΡΕΤΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΛΙ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΑΖΙ!!!--
Απο την εν Ρώμη Κολόννα του Τραϊανού (πίναξ LXII): οι παριστάμενοι (εν σειρά στο δεξιόν της εικόνος) εις την θυσίαν χαιρετούν τον Αυτοκράτορα.


Εδώ φαίνεται το ορθόν ύψος εκτάσεως της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ χειρός, περίπου 1.5 ορθαί γωνίαι εν σχέσει προς την κάθετον γραμμήν που σχηματίζει το σώμα (χαμηλότερον ύψος επιτρέπεται όταν είναι μικρόν το ύψος του σεβαζομένου αντικειμένου (ως βλέπετε εις τον "Ορκον των Ορατίων"). Ολόκληρον το άνω άκρον σχηματίζει ευθείαν γραμμήν. Πάντοτε η άκρα χειρ είναι εις ευθείαν γραμμήν με το αντιβράχιον και πάντοτε η παλάμη "βλέπει'' προς τά κατω, ενώ τα δάκτυλα είναι πάντοτε συνηνωμένα. [Giovani ginnasti italiani eseguono il saluto romano] 

Προεκλογική αφίσσα του κ. Φίνι

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΗΤΟ ΑΥΤΟΣ

Οπως γνωρίζετε, λοιπόν, το saluto a la Romana (ή
saluto Romano), όπως λέγεται διεθνώς, δεν είναι "ναζιστικόν", ούτε "γερμανικόν"! Είναι ο χαιρετισμός της Κλασσικής Εποχής, ο χαιρετισμός του Ελληνορρωμαϊκού Πολιτισμού, ο χαιρετισμός ο επίσημος προς τους ανθρώπους και ο θρησκευτικός προς τους Θεούς στις θείες Ιεροτελεστίες!

Εχει δε πραγματικήν σημασίαν φυσικοθρησκευτικήν!
Εκτείνοντες την χείρα πρός τα άνω συλλαμβάνομε (ως κεραία) την αιθερικήν ενέργειαν την αποστελλομένην εκ του Ουρανού (ή, αν δεν έχετε συνηθίσει την λέξιν "αιθερική", πείτε απλώς, "ενέργεια"), πράγμα βασικόν της ελληνικής Ιεροπραξίας, η οποία και διά τούτο τελείται πάντοτε (εφ' όσον είναι ουσιαστική και ουχί συμβολική-αναμνηστική) εν υπαίθρω.
Παρομοίως χαιρετόντας εναν άνθρωπο αποστέλλομε προς αυτόν μερος της αιθερικής μας ενεργείας και συγχρόνως προσλαμβάνομε μέρος της αιθερικής του ακτινοβολίας! Τούτο, το τελευταίον, ακόμη και αν πείτε οτι δεν συμβαίνει ενεργειακώς, δεν παύει να αποτελεί πραγματικόν σύμβολον σεβασμού ως εάν συνέβαινε!

---
ΣΥΝΟΠΤΙΚΩΣ:
ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΩΣ, Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ, ΑΡΧΑΙΟΣ, ΙΕΡΑΤΙΚΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑΝ ΑΠΛΗΝ ΕΞΗΓΗΣΙΝ: ΤΟ ΧΕΡΙ ΥΨΟΥΤΑΙ ΩΣ ΚΕΡΑΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΘΕΡΙΚΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΟΣΜΩΝ, ΔΙΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟΝ ΟΡΚΟΝ (ΕΠΙΚΛΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΠΝΕΥΣΕΩΣ) ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ ΔΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ : "ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑΝ ΣΑΣ", ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ή ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ: "ΔΩΣΑΤΕ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΙΝ"!!
 ---
Εις την νέαν εποχήν, μετά την καθιέρωσίν του υπό της Γαλλικής Επαναστάσεως, ο χαιρετισμός εχρησιμοποιήθη τον 20ο αιώνα επισήμως (και έκτοτε καθιερώθη στην Ιταλία) υπό του μεγάλου συγγραφέως, ποιητού και πατριώτου Gabriele d'Annunzio κατα την επικήν πορείαν του απελευθερώσεως του Φιούμε!

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΩΣ:
Εν πάση περιπτώσει,  το saluto a la Romana αποτελεί τον χαιρετισμόν του Πολιτισμού μας και όσοι τον σεβόμεθα τον Πολιτισμό μας αυτόν τον χαιρετισμόν χρησιμοποιούμε!
Εις όσους αλλοπολιτιστικούς δεν αρέσει, τί να κάμωμε? Κι αυτοί έχουν πράγματα που δεν μας αρέσουν!

 ΤΕΛΙΚΩΣ:
---ΔΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ?? ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ?? ΑΝ ΝΑΙ (ΕΓΩ ΕΨΑΞΑ ΤΟΝ Π.Κ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕ ΟΠΟΥ ΔΕΙ-ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΝΕΙ? ΕΓΚΑΘΥΙΣΤΑΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ "ΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ" , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΣΑΦΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ!!!!
--------------------------

Αντιθέτως, άλλοι συνήθεις σημερινοί χαιρετισμοί σεβασμού δεικνύουν μόνον ασέβειαν!!! Π.χ. στην Αμερική συνηθίζεται ενας χαιρετισμός κατα τον οποίον η δεξιά παλάμη τίθεται εις το μέρος της καρδίας, επίσης κατα τον γνωστόν "στρατιωτικόν" χαιρετισμόν παρομοίως η άκρα χείρ αγγίζει είτε το μέτωπον, είτε την άκραν του καπέλλου! Και εις τας δύο ανωτέρω περιπτώσεις, ο άνθρωπος βραχυκυκλώνει εαυτόν, γίνεται μία κουλούρα, ως να θέλη να προστατεύση τον εαυτόν του απο κάποια βλαπτική ενέργεια του περιβάλλοντος προς την οποία δεν πρέπει να παρουσιάση ακίδα τινά!
ΕΓΡΑΨΑΜΕ:
ΔΥΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΙΔΗ ΜΗ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ, 
1ον ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ SALUTE: ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΥ-ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΚΙΝΗΣΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΦΟΒΟΥ : ΑΠΟΚΡΟΥΩ ΕΠΙΘΕΣΙΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ -ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ: "ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΤΥΠΗΜΑ!!!!!

2ον-ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ (πως λέγεται) -ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΥ-ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΚΙΝΗΣΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΦΟΒΟΥ-Η ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΕΠΙΘΕΣΙΝ ΔΙΑ ΝΥΣΣΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΟΥ: ΚΑΜΝΩ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΒΡΑΧΙΟΥ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟΝ ΟΡΓΑΝΟΝ ΚΑΡΔΙΑ-ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ- -ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ: "ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΤΙΛΕΤΤΟ-ΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΤΥΠΗΜΑ!!!! 




 ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, Ο ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ: ΜΗΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΦΥΓΕ!!!!

ΣΗΜΕΡΟΝ:
Το γε νυν έχον, ως επίσημος χαιρετισμός με νόημα, χρησιμοποιείται, μεταξύ των επισήμων αλλά και των καλλιτεχνών, η εξής χειρονομία (γνωστή ως cornuto), της οποίας το νόημα αγνοούμε.
----------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου