Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

19 Απριλίου 2012

Τι δείχνουν 4 δημοσκοπήσεις - Πως σε 3 μήνες για τη ΝΔ άλλαξε ολόκληρο το σκηνικόΚάθετη αύξηση των ποσοστών εκλογικής επιρροής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, σχετική αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως και πάλι βρίσκεται πολύ χαμηλά περί το 15-16%, και πιθανή είσοδο στη Βουλή του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δείχνει η σύγκριση τεσσάρων δημοσκοπήσεων από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, της εταιρείας Pulse, δύο εκ των οποίων είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων.
Στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας που δημοσιεύεται αύριο στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ποντίκι» τα ποσοστά δεν προκαλούν καμία έκπληξη, παρά παγιώνουν την γνωστή εικόνα ότι ο δικομματισμός πρακτικά αποτελεί παρελθόν: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με πολύ κόπο θα πλησιάσουν το 40% των ψήφων.
Στην τελευταία έρευνα της Pulse που έγινε από τις 11 ως τις 17 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα 1200 ανθρώπων η ΝΔ συγκεντρώνει 17,5% στην πρόθεση ψήφου ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12% (όλα αυτά χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων). Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% , η Χρυσή Αυγή με 4,5% και οι Οικολόγοι με 3%. Πολύ κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία που συγκεντρώνουν από 2,5% ενώ το Άρμα Πολιτών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνουν μόλις το 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, το λευκο-αποχη φτάνει το 11% ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι.
H ΔΗΣΥ, εξακολουθεί από την Pulse να εμφανίζεται ικανή να μπει στην Βουλή και είναι ίσως η κοναδική εταιρεία που το δείχνει αυτό, εκτός από την Metron Analysis. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην ανάλυση του ποσοστού της ΔΗΣΥ αφού παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις ανά γεωγραφική περιοχή: Π.χ. στην Κρήτη μπορεί να συγκεντρώσει το 1,5% από το συνολικό 3% που χρειάζεται για να μπει στην Βουλή.
Από εκεί και πέρα στις 14 Μαρτίου, πάλι χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων η ΝΔ είναι πρώτη είχε σχεδόν το ίδιο ποσοστό με 17%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε με 10 % (βλέπουμε κάποια συσπείρωση σε σχέση με ένα μήνα πριν, αλλά κυριολεκτικά ανάξια  λόγου σε πολιτική σημασία), το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούσαν με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 8 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5 % , η Χρυσή Αυγή 3,5% ,το ΛΑΟΣ 3% ενώ Οικολόγοι Πράσινοι, ΔΗΣΥ και το Άρμα Πολιτών συγκέντρωνε 2%.
Στις αρχές Φεβρουαρίου (02/02) για την ίδια εφημερίδα η δημοσκόπηση χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων κατέγραφε πρόθεση ψήφου 19% για τη ΝΔ, 9,5% για το ΠΑΣΟΚ, 9% για το ΚΚΕ, 8,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 8% για την "Δημοκρατική Αριστερά", 4% για το ΛΑΟΣ, 2,5% για τους "Οικολόγους - Πράσινους", 2% για τη "Δημοκρατική Συμμαχία", 2% για το "Άρμα Πολιτών", 2% για τη "Χρυσή Αυγή" και ποσοστό 4% απαντά υπέρ κάποιου άλλου κόμματος.
Εδώ είχαμε και αναγωγή επί των αναποφάσιστων: Με βάση όμως τα ποσοστά αναγωγής προκύπτει Βουλή 10 κομμάτων με τη ΝΔ να καταλαμβάνει το 27%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, το ΚΚΕ 12,5%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η "Δημοκρατική Αριστερά" 11,5%, οι "Οικολόγοι - Πράσινοι" 3,5%, η "Δημοκρατική Συμμαχία" 3%, το "Άρμα Πολιτών" 3%, η "Χρυσή Αυγή" 3% και "άλλο κόμμα" 5,5%.
Δηλαδή βάσει αυτών των τριών δημοσκοπήσεων σε διάστημα τριών μηνών είχαμε ελάχιστη διαφοροποίηση με σημαντικότερες αλλαγές το χαμηλό ποσοστό του Άρματος Πολιτών, την αύξηση της δύναμης των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δεν υπήρχαν στις 2 Φεβρουαρίου, την μείωση του ποσοστού της ΝΔ σε δραματικά επίπεδα και το ΠΑΣΟΚ να παίζει επίσης σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Στην δημοσκόπηση της Pulse για τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, που δημοσιεύθηκε πριν πέντε ημέρες το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και το "σκληρό" εθνικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, με αναγωγή των αναποφάσιστων αποσπούσαν το 14,5% (9+5,5) έναντι το 15,5% του ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία στην ίδια δημοσκόπηση με αναγωγή των αναποφάσιστων παγιώνει το ποσοστό της σε χαμηλά επίπεδα στο 21,5% και η Αριστερά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα από το 9 μέχρι το 11,5%. Η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί στο 9%.
Έτσι λοιπόν:
-Παρά το γεγονός ότι για τα μεγάλα ΜΜΕ υπάρχει μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε να έχει σχηματιστεί ένα τεράστιο λαϊκό κύμα από το 65% των ψηφοφόρων που απορρίπτουν τα δύο μεγάλα κόμματα και αυτό είναι μόνο η αρχή. Την επομένη των εκλογών, τίποτα δεν θα είναι ίδιο, αφού οι μεγάλοι θα έχουν γίνει μικρομεσαίοι και οι μικροί, «μεγάλοι» στην συνείδηση των πολιτών. 
-Με ποσοστό 35-40% θα είναι πρακτικά αδύνατον να συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Βέβαια μπορεί να συγκεντρώσουν οριακά πάνω από 150 ίσως να πλησιάσουν και τις 160 έδρες αν και στις μεγάλες περιφέρειες όπως η Β'Αθηνών δείχνουν είκόνα κατάρρευση.
-Η Βουλή μπορεί να φτάσει να έχει μέχρι δέκα κόμματα, αν και το σενάριο των οκτώ, χωρίς ΔΗΣΥ και ΛΑΟΣ είναι πιο ρεαλιστικό.
-Μειώνεται κάθετα το ποσοστό όσων αρνούνται να ψηφίσουν και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα δύο κόμματα. Οι ψηφοφόροι κατάλαβαν ότι η αποχή τους το2007 και το 2009 έφερε στην εξουσία δυνάμεις που κατέστρεψαν το τόπο…
Tμήμα ειδήσεων defencenetr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου