Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Απριλίου 2012

ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΗ!

ΑΠΟ "ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012

ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ "ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ"... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον υποψήφιο βουλευτή Ξάνθης του κόμματός του κ.Αντάν Πετσενέκ.

Μόλις πήρε επισήμως το χρίσμα του υποψηφίου και αφού έβγαλε και τη φωτογραφία με το πρόεδρος ο υποψήφιος βουλευτής άρχισε τον προεκλογικό του αγώνα.

Κι όπως μας πληροφορούν τα tourkikanea.gr οι δύο πρώτες επισκέψεις που έκανε ήταν στη “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” και στον ψευδομουφτή Α.Μέτε.Ίσως κάποιος -μήπως ο κ.Σαμαράς- πρέπει να του θυμίσει ότι είναι υποψήφιος για το Ελληνικό κοινοβούλιο.Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Στις φωτογραφίες πάντως φαίνεται ότι το κλίμα στις συναντήσεις του υποψήφιου της ΝΔ,ήταν πολύ θερμό..
.


-------------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012


ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ

Την ιδια στιγμή το μισθολογιο του τουρκικού προξενείου "φυτεύει" κανονικά τους ανθρώπους του στα πολιτικά κόμματα των καιροσκόπων και των "ευαισθητούήδων"... 

Το υποκατάστημα της Ζιραά στην ΑδριανούποληΟ ρόλος της Τουρκικής Τράπεζας στην τοπική οικονομία αυξάνεται και δεδομένων των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της Κομοτηνής και Ξάνθης, είναι βέβαιο ότι μεσοπρόθεσμα το μερίδιό της θα είναι από τα μεγαλύτερα στην τοπική αγορά. Αύξηση επιρροής της Ζιραάτ σημαίνει ενίσχυση της παρουσίας του τουρκικού κράτους μέσα στην Ελλάδα και ειδικότερη στην ακριτική Θράκη. 

Η τουρκική τράπεζα Ζιραάτ, εκπληρώνοντας μεθοδικά την οικονομική διείσδυση στην ελληνική Θράκη, αξιοποίησε με μεγάλη αποτελεσματικότητα την κρίση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις φοβίες που βλακωδώς καλλιέργησαν τα ανεύθυνα ελληνικά ΜΜΕ για την ασφάλεια των καταθέσεων, οι οποίες ούτως ή άλλως ήταν εγγυημένες από το ελληνικό δημόσιο (μέχρι τις 100.000 ευρώ) και κατ‘ επέκτασιν καλυμμένες από το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Πηγές της Ζιραάτ Κομοτηνής και Ξάνθης, φρόντισαν να ενισχύσουν την ανασφάλεια των τουρκόφωνων καταθετών στις ελληνικές τράπεζες, διαδίδοντας ότι στη Ζιραάτ δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος και στην βέβαιη κατ‘ αυτούς, ελληνική χρεοκοπία, οι καταθέσεις είναι εγγυημένες από το τουρκικό δημόσιο... 

Ο δε έμμισθος μηχανισμός της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη (δάσκαλοι, ιμάμηδες κά.), μεγιστοποίησε την ανασφάλεια και έσπρωξε μεθοδικά εκατοντάδες καταθέτες να ανοίξουν λογαριασμούς στην τουρκική τράπεζα, στην οποία ουδέποτε μέχρι τώρα είχαν πατήσει το πόδι τους.

Ο ρόλος της Τουρκικής Τράπεζας στην τοπική οικονομία αυξάνεται και δεδομένων των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της Κομοτηνής και Ξάνθης, είναι βέβαιο ότι μεσοπρόθεσμα το μερίδιό της θα είναι από τα μεγαλύτερα στην τοπική αγορά. Αύξηση επιρροής της Ζιραάτ σημαίνειενίσχυση της παρουσίας του τουρκικού κράτους μέσα στην Ελλάδα και ειδικότερη στην ακριτική Θράκη.

Ουδεμία ευθύνη επιρρίπτουμε στους τουρκόφωνους καταθέτες για την επιλογή της Ζιραάτ, κάτω από αυτές τις συνθήκες ανευθυνότητας που χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα. Εκείνο, όμως, που μας εξοργίζει, είναι η φήμη για «συνωστισμό» Ελλήνων καταθετών εκ Κομοτηνής και Ξάνθης, οι οποίοι έσπευσαν στα υποκαταστήματα της Ζιραάτ στις Τουρκικές πόλεις Κεσσάνη και Αδριανούπολη, εξάγοντας με παράνομο τρόπο τα λεφτά τους.

Αν υπήρχε ισχυρό ελληνικό κράτος στη Θράκη, τότε εύκολα θα μπορούσαν να εντοπίσουν το μαύρο χρήμα που εξήγαγαν οι απάτριδες χριστιανοί. Ένας απλός έλεγχος στις αναλήψεις μεγάλων ποσών από τις ελληνικές τράπεζες Κομοτηνής και Ξάνθης, στην επίμαχη περίοδο, θα οδηγούσε στο γρήγορο εντοπισμό τους.
-------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΤΗΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ: Ο πράκτορας ΛΙΘΟΞΟΟΥ βλέπει μόνο Τούρκους!!! Ένας «υπερασπιστής» των…ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!! 

Ακούγαμε το όνομα Δημήτρης Λιθοξόου. Μάθαμε ότι είναι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι είχε γράψει για τη «μειονότητα» στη Θράκη και αποφασίσαμε να δούμε το έργο του. 

Ούτως ή άλλως πέφταμε επάνω του, αφού πολλοί αριστεροί επιστήμονες τον έχουν ως σημείο αναφοράς για τα θέματα που αφορούν στις μειονότητες. Για κάθε αριστερό συγγραφέα που σέβεται τον εαυτό του, είναι το must των βιβλιογραφικών αναφορών!!! Έτσι, αποφασίσαμε να δούμε τι γράφει για τους Πομάκους, και να κρίνουμε τα γραπτά του και όχι τον ίδιο προσωπικά, αφού ως άνθρωπο δεν τον γνωρίζουμε και φυσικά τον σεβόμαστε.
Ξεκινώντας, βλέπουμε ότι στο βιογραφικό του αυτο-συστήνεται ως Δημήτρης Λιθοξόος ή Λιθοξόου ή Νταμαρτζής ή Ταστσής (!!!).
Ποιος είναι ο κύριος με τα πολλά ονόματα;;; Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει σπουδάσει τίποτα, αλλά μπορεί με άνεση να μιλάει ως ιστορικός ή κοινωνιολόγος, για πολλά και διαφορετικά πράγματα και για τις μειονοτικές ομάδες...

Ο Λιθοξόου, λοιπόν, ή Νταμαρτζής, ή Ταστσής «ασχολήθηκε» και με την μουσουλμανική μειονότητα της ελληνικής Θράκης. Ασχολήθηκε, τρόπος του λέγειν βέβαια, γιατί πουθενά δεν γράφει ποια αξιόπιστα στοιχεία ερεύνησε και τι επιστημονικά ή άλλα εργαλεία χρησιμοποίησε ή πόσες φορές έκανε τον κόπο να έρθει στην περιοχή μας. Λεπτομέρειες!!!
Ο Λιθοξόου απεφάνθη: η μειονότητα είναι τουρκική!!! Όλοι είμαστε Τούρκοι, ακόμα και εμείς στη Ζαγάλισα!!! Μόνο το κακό αστικό ελληνικό κράτος, σύμφωνα με τον κύριο αυτό, μιλάει για Πομάκους ή Τσιγγάνους.

Πώς, λοιπόν, ο Νταμαρτζής/Λιθοξόου, ο οποίος μάλιστα έφτιαξε και «χάρτη των τουρκικών οικισμών στη Θράκη», ερεύνησε και έβγαλε όλα αυτά τα συμπεράσματα; Ο ίδιος μας το αποκαλύπτει: διάβασε έναν …Τηλεφωνικό Κατάλογο!!! Ως Πομάκοι, έχουμε μείνει πραγματικά κατάπληκτοι! Διαβάζοντας έναν Τηλεφωνικό Κατάλογο καταλαβαίνεις τα πάντα για τις μειονότητες; Και για την περίπτωσή μας, με έναν απλό Τηλεφωνικό Κατάλογο του ΟΤΕ (ελληνόφωνο παρακαλώ) αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχουν Πομάκοι και Ρωμά, αλλά μόνο Τούρκοι στη Θράκη; Μα τι μαγικός Τηλεφωνικός Κατάλογος ήταν αυτός;;; Από πού τον …ψώνισε;;; Από το τσαντάκι του Σπορτ Μπίλι; Ποια έκδοση ήταν;;;

Βέβαια, το πράγμα γίνεται …χειρότερο, γιατί ο Λιθοξόου/Νταμαρτζής γράφει ότι από τον Τηλεφωνικό Κατάλογο βρήκε 106.000 μουσουλμανικά ονόματα, τα οποία …επεξεργάστηκε!!!

Τι είδους επεξεργασία έκανε δεν μας είπε. Τα πομακικά ονόματα διάφορων οικισμών που ο ίδιος παραθέτει (για τα συγκεκριμένα χωριά δεν πρόλαβαν οι Τούρκοι να καθιερώσουν τουρκικά ονόματα) ακυρώνουν τους ισχυρισμούς του. Τόση παρέα με τους σλαβομακεδόνες και δεν έμαθε ακόμη πέντε λέξεις στα σλαβικά; Έτσι, και τα πομάκικα ονόματα π.χ. των χωριώνΚρούσα (Αχλαδιά), Μπρατάνκοβα (Γοργόνα), Μπασάϊκοβα (Μάνταινα), Σαρατζίνα (Σαρακηνή) τα γράφει ως ονόματα …τουρκικών οικισμών! Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι όπου υπάρχει πομακικό και τουρκικό όνομα για κάποιο χωριό, εκείνος παραθέτει το τουρκικό, αποκαλύπτοντας άθελά του και την πηγή πληροφόρησής του για τον πίνακα αυτό.

Προφανώς, η μόνη σχέση του Λιθοξόου/Νταμαρτζή με τη Θράκη (εκτός από τον τηλεφωνικό κατάλογο), είναι αυτή που αναφέρει στο βιογραφικό του: έκανε στα νιάτα του …φαντάρος στον Έβρο!!!!
====================
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Εγώ να υπενθυμίσω (και λόγω εκλογών) ότι ο Λιθοξόου και η Σκοπιανική πρακτοροπαρέα του, χρησιμοποιούν σαν ευαγγέλιο και σημείο αναφοράς των «επιχειρημάτων» τους, τη μετάφραση φιλοσκοπιανικού βιβλίου «Φυλές – Ράτσες της Μακεδονίας» του Δημήτρη 
Καζάκη
--------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012

ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μετά την εθνική προδοσία της μνημονιακής κωλοτούμπας, δεν έχει πλέον τελειωμό ο κατήφορος για τη θλιβερή ΝΔ των Σαμαράδων και των Στυλιανίδηδων…

Όπως θα θυμάστε, πριν από λίγες μέρες κάναμε λόγο για την επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Ροδόπη και δημοσιεύσαμε μάλιστα και την παρακείμενη φωτογραφία, που τον παρουσίαζε ανάμεσα στους δύο φερόμενους (τότε) ως βασικότερους διεκδικητές της βουλευτικής υποψηφιότητας με το κόμμα της ΝΔ στον νομό μας, τους Αχμέτ Ιντρίς και Ερχάν Ιμάμογλου. Από αυτούς τους δύο λοιπόν, τα προγνωστικά τελικά επαληθεύτηκαν μόνο για τον δεύτερο. Ναι, είναι αυτός για τον οποίο σας γράφαμε ότι (μεταξύ και άλλων ασφαλώς ανδραγαθημάτων του) έχει και προσωπική σελίδα στο facebook που «κοσμείται» με κολλάζ φωτογραφιών του Μουσταφά Κεμάλ, καθώς και με προπαγανδιστικές αφίσες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Προφανώς, κανένα αυτί εκεί στο γελοίο αυτό κόμμα που ονομάζεται ΝΔ, δεν ίδρωσε, από τα αποκαλυπτήρια της… πατριδοφροσύνης του λεγάμενου. Προφανώς, κανένας Σαμαράς – ή μάλλον κανένας Στυλιανίδης (αυτός είναι άλλωστε το απόλυτο αφεντικό στο τοπικό «γαλάζιο» μαγαζάκι, όλοι οι άλλοι είναι…ρέπλικες, καρτούν και απλώς ανύπαρκτοι) δεν σκέφτηκε να προσπαθήσει έστω να ξεφύγει για λίγο από αυτήν την – συνεχώς αγγίζουσα (και ενίοτε υπερβαίνουσα) τα όρια της μειοδοσίας – άθλια ψηφοτσομπάνικη πεπατημένη...

Αλλά και ο δεύτερος μειονοτικός που επελέγη ως υποψήφιος βουλευτής, ο πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία Μεχμέτ Εμίνογλου, γιατρός ΩΡΛ στο Νοσοκομείο Καμοτηνής και κατά το παρελθόν δύο φορές κοινοτάρχης στο ορεινό χωριό Οργάνη, παρότι σαφώς θεωρείται μετριοπαθέστερος του Ιμάμογλου,έσπευσε με το «καλημέρα» να καταστήσει σαφή τα…πατριωτικά του αισθήματα. Σε προχτεσινή λοιπόν (17-4-2012) συνέντευξή του στην τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» (απ’ όπου και η 2η φωτογραφία) και ερωτώμενος για τις θέσεις της ΝΔ και ειδικότερα του Αντώνη Σαμαρά ως προς το θέμα «της αναγνώρισης της τουρκικής ταυτότητας» των μειονοτικών πληθυσμών της Θράκης, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «την τουρκομουσουλμανική ταυτότητα της μειονότητας μας δεν μπορεί να την αρνείται κανένας», προσθέτοντας μάλιστα και το προκλητικά εξόφθαλμο ψέμα πώς η τούρκικη ταυτότητα της μειονότητας αναφέρεται ξεκάθαρα στη συνθήκη της Λοζάνης «πράγμα που επίσης δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς». Φρόντισε όμως ακόμη να καταστήσει σαφέστατη και την απόλυτη στήριξή του «στην ίδρυση Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης στη Δυτική Θράκη».

Για την περίπτωση πάντως που κάποιος αφελής θα αναρωτιόταν μήπως ο τελικά «κομμένος» από το ψηφοδέλτιο της ΝΔΑχμέτ Ιντρίς (δηλαδή ο πρώτος από αριστερά στη φωτογραφία με τον Αβραμόπουλο) αποτελούσε πιο νηφάλια και…φιλελληνική περίπτωση, εμείς να σας αποκαλύψουμε απλώς ότι πριν από λίγες μέρες ο περί ου ο λόγος βρισκόταν…αγκαλιά με τον Τούρκο πρόξενο. Στις 7 Απριλίου συγκεκριμένα, ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ επισκέφτηκαν τις Σάππες Ροδόπης (υποτίθεται μετά από πρόσκληση των κατοίκων της κωμόπολης) και εκεί, αφού συμμετείχαν πρώτα στην πρωινή προσευχή στο τζαμί Χαμιντιέ και συνομίλησαν με τους…«ομογενείς» τους,  πήγαν στο σπίτι τουπροέδρου της διαχειριστικής επιτροπής (του τεμένους) των Σαππών Ιντρίς Αχμέτ, όπου παρατέθηκε πρωινό, ενώ ακολούθως ο Ιντρίς Αχμέτ χάρισε στον πρόξενο Σάρνιτς και στον ψευδομουφτή Σερήφ από μια πλακέτα (παρόντες ήταν μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Σαππών Αλή Τοπάλ Μεχμέτ και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζαφέρ Χαφίζ Μεχμέτ). Η 3η φωτογραφία που παραθέτουμε, είναι από αυτό ακριβώς το γεγονός (όπως τη βρήκαμε στη «Μπιρλίκ»).
     Αυτά λοιπόν και για τον κύριο Αχμέτ Ιντρίς, που τελικά δεν επελέγη στο ψηφοδέλτιο (όχι βεβαίως εξαιτίας του παραπάνω συμβάντος, ο Εμίνογλου άλλωστε είναι πολύ «βαρύτερο» όνομα), αυτά και για τους δύο που επελέγησαν. Αυτά δηλαδή προς το παρόν, γιατί σε λίγες μέρες θα έχουμε (στον «Αντιφωνητή», αλλά και στο παρόν ιστολόγιο) ένα πολύ εκτενέστερο και άκρως διαφωτιστικό αφιέρωμα σε όλους τους μειονοτικούς υποψηφίους βουλευτές και των δύο μεγάλων κομματικών απόπατων της χώρας – και μάλιστα όχι μόνο στη Ροδόπη, αλλά και στον νομό Ξάνθης. Οπότε θα τα ξαναπούμε συνεπώς και για όλους αυτούς τους ελληνόφωνους «γαλαζοπράσινους» κομματικούς μεγαλοκοπρίτες, που η βασική τους έγνοια είναι – όπως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά – να πάρουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν, με κάθε τίμημα και μη ορρωδώντας προ ουδενός. Οι εκλογές όμως είναι κοντά και ελπίζουμε τη φορά αυτή να πάρουν την ηχηρή απάντηση που πραγματικά τους αξίζει…
----------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου