Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Απριλίου 2012

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ +ΣΧΟΛΙΟΝΤο πρώτο Γερμανικό πολεμικό ανακοινωθέν της 6ης Απριλίου 1941:
«Τα επιτεθέντα Στρατεύματά μας, προσέκρουσαν εις πείσμονα αντίστασην.Η ικανότητα του εχθρού (Ελλήνων) για άμυνα, παραμένει αμείωτος».
Ημέρες και νύχτες διαρκή η γιγαντομαχία...Όλα τα εχθρικά κύματα θραύονται πάνω στην Ψυχή του Έλληνα Στρατιώτη...
9 Απριλίου 1941, 17.15΄.-
Οι Γερμανοί επιστρέφουν στις θέσεις τους. Γερμανικό αυτοκίνητο με υψωμένη της λευκή σημαία, πλησιάζει τις Ελληνικές θέσεις στο κεντρικό δρόμο Κούλας-Σιδηροκάστρου... Τρεις Έλληνες στρατιώτες με επικεφαλή τον Ανθ/γό Ι. Δαμιανό πήγε προς συνάντησή τους. Ο επικεφαλής Γερμανός αξιωματικός, χαιρετά τους Έλληνες σε στάση προσοχής και ζητά την παράδοση του οχυρού διότι οι Γερμανοί ήδη έχουν εισέλθει στην Θεσσαλονίκη και υπεγράφη ανακωχή.
Ο Διοικητής του οχυρού, Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος απήντησε.-
«Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται»!!!
Ο Γερμανός αξιωματικός διαβεβαιώνει στην στρατιωτική του τιμή, πως δεν πρόκειται για τέχνασμα και ορίζει την επομένη 10η Απριλίου 1941 και ώρα 18.00΄νέα συνάντηση.
Στις 10 Απριλίου το οχυρό εγκαταλείφτηκε...
Εξερχόμενοι οι Έλληνες μαχητές, απολαμβάνουν τιμές από Γερμανικό άγημα, το οποίο καλείται να επιθεωρήσει ο ΄Ελλην Ταγματάρχης!
Η Ελληνική Σημαία δεν υποστέλλεται, παρά μόνο μετά την αποχώρηση και του τελευταίου Έλληνα Στρατιώτη. Τα ξίφη των αξιωματικών και τα όπλα δεν αφαιρέθηκαν!
Ο Γερμανός Ταγματάρχης, Max Wuensche , μετέπειτα Αξιωματικός των SS και Υπασπιστής του Αδόλφου Χίτλερ, απευθυνόμενος στον Έλληνα Ταγματάρχη, είπε.-
«Σας διαβιβάζω τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό των ανωτέρων μου. Οι Γερμανοί αισθανόμεθα υπερήφανοι που είχαμε αντίπαλο έναν τόσο ηρωικό Στρατό».
Ο νεαρός και σκληροτράχηλος Γερμανός Ταγματάρχης, θα γράψει στο προσωπικό του ημερολόγιο...« εδώ πάνω, ακριβώς κάτω από την κορυφή στο κεντρικό σημείο του Ρούπελ, μένουμε άφωνοι! Μπροστά η κορυφή...αδύνατον να προχωρήσουμε. Όποιος τολμήσει να ξεμυτίσει γαζώνεται. Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι τα λίγα και με δυσκολία φτιαγμένα αυτά οχυρά, θα ήταν τόσο δυνατά και μοντέρνα! Ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι οι Έλληνας θα μας αντιστέκονταν τόσο σκληρά, με τόσο πείσμα και ηρωισμό!».
Οι Γερμανοί δεν κράτησαν αιχμαλώτους εις ένδειξη τιμής και σεβασμού...
Σ’ ένα οχυρωματικό συγκρότημα προκάλυψης, ένας Γερμανός Ταγματάρχης,ζητά να συναντήσει τον Διοικητή του...Παρουσιάζεται αγέρωχος ο Λοχίας ΄Ιντζος! Ο Γερμανός δεν μπορεί να πιστέψει πως το οχυρό διοικείται από έναν έφεδρο Λοχία! Του λέει
«Λοχία τούτο το μακελειό είναι δικό σου έργο. Μου σκότωσες τους καλύτερους άνδρες μου. Σε συγχαίρω!» Του δίνει το χέρι και κατόπιν διατάζει την εκτέλεσή του...Πάνω από 200 επίλεκτοι Γερμανοί Καταδρομείς κείτονταν νεκροί...
Σ’ ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό, στην παράδοση του οχυρού «Καρατάς» ο Γερμανός αξιωματικός ζητά να δει κι αυτός τον Έλληνα Διοικητή...Παρουσιάζεται ένας νεαρός Ανθυπολοχαγός... Σαστισμένος ο Γερμανός Ταγματάρχης του προτάσσει το χέρι του και του λέει ,«Ανθυπολοχαγέ...Σε συγχαίρω! Μου θανάτωσες 400 άνδρες!».
Ο ίδιος ο Χίτλερ, τον Μάιο του 1941, ενώπιον του Ράιχσταγκ , ομολόγησε.-
«Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διατυπώσω πως, από όλους τους αντιπάλους μας, τους οποίους αντιμετωπίσαμε, ο ΄Ελλην Στρατιώτης επολέμησεν με ύψιστον ηρωισμόν και αυτοθυσίαν και συνθηκολόγησε μόνον όταν η περαιτέρω αντίστασή του ήτο αδύνατος και κατά συνέπειαν μάταια».
"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ"
"Τα Έθνη τα μικραίνουν ή τ’ απαθανατίζουν οι πολίτες τους. Κάθε πατρίδα χαίρεται τόση ευτυχία, όση αναλογεί στη σωφροσύνη των πολιτών της. Είναι όμως ν’ απορείς! Άμα μπήκαν οι Γερμανοί στο συγκρότημα “Μολών λαβέ” του οχυρού Ρούπελ, απάνω απ’ τους νεκρούς βρήκαν γραμμένη με κιμωλία τη φράση: “Στις Θερμοπύλες σκοτώθηκαν οι Τρακόσιοι. Εδώ θα πέσουν οι Ογδόντα”.
Οι Σπαρτιάτες οι παλιοί ετοιμάζονταν από παιδιά με προσεχτική αγωγή για μεγάλα έργα. Τούτους τους φαντάρους, πότε νοιάστηκε η δική μας πολιτεία να τους διαπαιδαγωγήσει; Το κράτος τους είχε εγκαταλείψει στην τύχη τους κι οι διάφορες αναρχικές προπαγάνδες τους κατηχούσαν ελεύθερα. Ποιός είχε σταλάξει στις καρδιές τους, το μοναδικό δίδαγμα της αυτοθυσίας;
Η Ράτσα!
Αυτή ένωσε μπροστά στον κίνδυνο τους Έλληνες, χωρίς εξαίρεση. Όταν τα χιόνια σταμάτησαν την προέλαση του στρατού μας στην Αλβανία, κάποιος μέραρχος φοβήθηκε πως οι αφάνταστες κακουχίες, θα μπορούσαν να κλονίσουν το ηθικό του μετώπου και ζήτησε στα συντάγματά του να του στείλουν πίνακες από τους στρατιώτες εκείνους που ήταν γνωστοί ως κακόγνωμοι, για να τους απομακρύνει. Άμα όμως έλαβε τους πίνακες αυτούς, διάβασε έκπληκτος : “Δεκανεύς τάδε, εφονεύθη εις την μάχη της Μόροβας. Στρατιώτης τάδε, ετραυματίσθη εις την επίθεσιν της Ντούσνιτσας. Στρατιώτης τάδε, επροτάθη για πολεμικόν σταυρόν”.
Σε μια εποχή που μεγάλα κράτη κλονίσθηκαν κι είχαν διαλυθεί οι στρατοί τους, η φωνή της ράτσας οδήγησε τους δικούς μας φαντάρους, να πολεμήσουν σα να είχαν αναστηθεί, από την ίδια την αρχαία Αθήνα……"
(Απόσπασμα από το βιβλίο «Ρούπελ» του Χ. Ζαλοκώστα)
Αυτοί ήταν οι Έλληνες κι Αυτούς δεν τους νίκησαν ποτέ!
Τιμή και Δόξα σε Αυτούς που δόξασαν την Πατρίδα μας, με τον ηρωισμό και το Τίμιο Αίμα Τους!
Ως μνημόσυνο Τιμής και αιωνίου Μνήμης, με το χέρι στην καρδιά, ας τους δώσουμε την υπόσχεση. "Θα φυλάξουμε Θερμοπύλες κι εμείς, όπως κι εσείς".
Εδώ είναι η ιστοσελίδα του Ρούπελ.
Εδώ είναι μια άλλη αφιερωμένη στους ήρωες του Ρούπελ.
------------------------
ΤΟ ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟΝ: 
ΝΑΙ, ΥΠΕΡΕΚΧΕΙΛΙΣΕ Ο ΗΡΩΪΣΜΟΣ, Η ΘΥΣΙΑ, ΤΟ ΑΙΜΑ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, Ο,ΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο "ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ" ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΧΩΡΙΣ ΦΕΙΔΩ! ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΕΘΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΗΡΩΪΚΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΕΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΘΡΗΝΟΥΝ! ΚΑΤΑΘΕΤΟΜΕ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΑΜΑΡΑΝΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΔΑΦΝΗΣ ΝΟΗΤΟ!

ΟΜΩΣ, ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΣΑΝ ΗΡΩΑΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΜΟΥ! ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΑΝΔΡΕΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΛΕΜΟΙ -ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΕΜΠΟΛΕΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ-- ΚΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ!
ΕΣΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ, ΑΦΗΣΕΣ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΖΒΕΛΤ-ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΟΠΩΣ Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΚΑΫΣΣΩ, ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΝΑ ΚΡΙΝΗΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ! ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΤΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΣ, ΝΑ ΠΗΣ ΟΤΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕ, ΣΕ ΛΗΣΤΕΨΕ Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΕΙΠΗΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΒΑΘΙΑ-ΒΑΘΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ! ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ? ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΤΗΣ ΕΣΣΔ? ΣΤΗΝ ΓΚΕ-ΠΕ-ΟΥ? ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ 5ΕΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ "ΤΕΛΕΙΩΣΗ" ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΣΤΟΝ ΕΓΓΛΕΖΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΧΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΝΤΙΓΚ ΚΑΙ ΤΑ "ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ"? ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ? ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΠΑΡΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΗΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΤΟΥ?
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ!
------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου