Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

31 Μαΐου 2012

Σοκ από Π. Κρούγκμαν: "Εγώ θα έβγαινα από το ευρώ"


Σοκ από Π. Κρούγκμαν: "Εγώ θα έβγαινα από το ευρώ"



Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ και θα το θέλει και η ίδια όπως και οι άλλοι, προέβλεψε ο Αμερικανός και διάσημος νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν, που μίλησε χθες στην τηλεόραση του BBC. Σύμφωνα με όσα είπε ο διάσημος οικονομολόγος και εχθρός των πολιτικών λιτότητας, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ, ίσως και μερικές εβδομάδες μετά τις εκλογές του Ιουνίου, είτε αργότερα, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Αλλά ο πολιτικός που θα το αποφασίσει αυτό, θα τερματίσει παράλληλα και την πολιτική του καριέρα. Εναλλακτικά αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει μόνον το σενάριο μίας πολιτικής και δημοσιονομικής ένωσης… 

«Αν κυβερνούσα την Ελλάδα θα ήμουν σε απελπισία είπε, γιατί θα έπρεπε να βγω από το ευρώ, αλλά έτσι θα τερμάτιζα την πολιτική μου καριέρα». 

Όλα αυτά και η πρόβλεψη έγινε στην εκπομπή «Σκληρές κουβέντες» (Hard Talk) στη δημοσιογράφο Σάρα Μόνταγκιου, σε μία εκπομπή δηλαδή που θα προβληθεί σύμφωνα με το BBC, στο BBC World News, την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 20.30 και την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 03:30, 08:30, 15:30.

Ειδικότερα στη συνέντευξη αυτή, ο Πωλ Κρούγκμαν αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει με Ευρωπαίους πολιτικούς για το θέμα, αλλά αρνήθηκε να πει με ποιόν. Δήλωσε όμως ότι ήταν συζητήσεις και δεν είναι σύμβουλος Έλληνα πρωθυπουργού, τον οποίο όμως θα συμβούλευε, να εγκαταλείψει το ευρώ. Συγκεκριμένα είπε:

«Αν κυβερνούσα την Ελλάδα τώρα, θα ήμουν ίσως, απελπισμένος, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να (βγει από το ευρώ)- και θα εγκαταλείψει τελικά το ευρώ. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Αλλά επίσης πιστεύω, είπε, ότι όποιος το αποφασίσει θα τερματίσει οριστικά την πολιτική του καριέρα. Αυτό πρέπει να γίνει, αλλά πρέπει να γίνει χωρίς να υπάρχουν επάνω τα αποτυπώματα κανενός.  
Θα μπορούσε να συμβεί μερικές εβδομάδες αργότερα, στις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μάλλον δεν θα γίνει. Αν όχι σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο αργότερα, που η ΕΚΤ θα αποφασίσει ότι δεν μπορεί να δανείζει άλλα ευρώ, για να επιτρέπει στις τράπεζες να αναχρηματοδοτούν την χρεοκοπία τους. Νομίζω ότι τελικά η έξοδος θα γίνει επιθυμητή για τους Έλληνες, όπως και για όλους τους άλλους». 

Κατά την άποψή του, το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα είναι ότι «δεν έχει το δικό  της εθνικό νόμισμα…» Υπήρξε πράγματι ανεύθυνη στην πολιτική της στα καλά χρόνια, λέει, όπως και άλλοι, «αλλά το βασικό πρόβλημά της, είναι ότι έχει το ευρώ και δεν μπορεί να τυπώσει ευρώ». Όλα τα προβλήματα που έχουν οι ταλαιπωρημένες χώρες, λέει, «οι χώρες της Ευρωκρίσης δηλαδή που είναι χώρες την Ευρωζώνης και νομίζουμε ότι είναι δημοσιονομικά (δηλαδή θέματα ελλειμμάτων, φόρων κλπ) οφείλονται στην πραγματικότητα στο ότι έχουν κολλήσει σε υπερτιμημένη συναλλαγματική ισοτιμία» (δηλαδή σε ένα σκληρό νόμισμα).

Και τι μπορούν να κάνουν; Τον ρωτούν..

«Αν ήσασταν πρωθυπουργός σε μία μικρή Ευρωπαϊκή χώρα», απαντάει, «θα είχατε πολύ λίγες επιλογές, στην πραγματικότητα, μόνον δύο επιλογές: Ή να συνεχίσετε να κάνετε ότι απαιτούν οι Γερμανοί για να σας δανείζουν, ή να εγκαταλείψετε το ευρώ, που είναι μία «πυρηνική επιλογή».

«Βέβαια», λέει μετά, «ούτε και μία πολιτεία στις ΗΠΑ έχει πολλές επιλογές, αντίστοιχα. Αλλά υπάρχει όμως και η επιλογή που έχει όλη η Ευρωζώνη της μεγαλύτερης επέκτασης από την ΕΚΤ, να δανείζει ελεύθερα η ΕΚΤ και να υιοθετήσει ένα στόχο για μεγαλύτερο πληθωρισμό». 
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η μοναδική εναλλακτική λύση να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, είναι να αλλάξει γρήγορα η Ευρωζώνη και να ενωθεί σε μία πολιτική και δημοσιονομική ένωση, προφανώς όμως με όρους οι οποίοι ουσιαστικά εξυπηρετούν τώρα, μόνον την Γερμανία και ίσως λίγο και τη Γαλλία.

Ο Πωλ Κρούγκμαν βρέθηκε την Τετάρτη στο Λονδίνο για μία διάλεξη και στη συνέχεια μίλησε στο BBC για πλήθος θεμάτων που όλα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή την εποχή.

Σε διάλεξή του χθες το βράδυ στο Λονδίνο, ο Αμερικανός βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν, έκανε και φοβερή επίθεση στη βρετανική κυβέρνηση του Κάμερον, για την πολιτική λιτότητας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC.
Μίλησε για ματαιοδοξία των πολιτικών και είπε ότι η επιδίωξη της λιτότητας, είναι «μια βαθιά καταστροφική πολιτική» σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου